KOČKY: Angory? Kokešek a Kulíšek hledají domov

Kočičky Kulíška, jejich 4 koťátek a kocourka Kokeše se vzdal jejich majitel, protože se o ně dál nemohl a nechtěl starat. Koťátkům bylo v době kdy se s maminkou a „ strýčkem“ Kokešem stěhovali do depozita pár dnů.

 

Já jsem měla v tu dobu, když rodinka potřebovala pomoc plno, ale naštěstí se jich ujala paní Daniela a poskytla jim dočasný domov po dobu prázdnin. Kulíšek tak mohla v klidu odchovat svá miminka

Kočička po příchodu do depozita vše zvědavě prozkoumala, potom si lehla k miminkům a vzorně plnila své mateřské povinnosti.

Její bráška Kokeš tolik odvahy ze začátku neměl a pro jistotu si vlezl pod skříň, kde se cítil v bezpečí. Postupně se, ale osmělil a svůj úkryt pod skříní opustil a také se vydal zkoumat své nové bydlení a hlavně se pomazlit.

 

Kokeš

 

 

V dočasném depozitu měla celá rodinka celý dům jen pro sebe, spoustu prostoru na lítání a měli klid na výchovu koťátek. Nejdříve absolvoval kastraci Kokešek, a když byla koťátka větší šla na kastraci i Kulíšek. Obě operace proběhly bez problému. Blížil se, ale konec prázdnin a tím i stěhování pro celou rodinku do mého depozita. Koťátka byla poprvé naočkovaná a mohla začít hledat nové domovy.

Prckové byly nádherné bílomourovaté a bílostříbrné kuličky a tak o zájemce nebyla nouze. Nedlouho po přidání do inzerce našlo nový domov první z koťátek, jediný kocourek, který dostal jméno Kim. Přijeli pro něj moc sympatičtí mladí lidé, kteří mají čtyřletou holčičku a šestitýdenního chlapečka, dalšího kocoura, pejska, dvě morčata a rybičky.

 

Kulíšek

 

Přišel čas na stěhování a zbylá koťátka – holčičky Kely, Kesy a Kety se se svojí maminkou a Kokešem přestěhovala ke mně. Rodinka si poměrně rychle zvykla, i když teď pro sebe měli mnohem méně prostoru a nové kočičky kolem sebe.

Nedlouho po tom postupně našla domov ostatní koťátka. Kočička Kesy odešla k sympatické slečně a stala se rozmazlovaným jedináčkem. Kočička Kely našla domov u mladé rodiny a je z ní kamarádka jejich malého synka. Jako poslední odešla kočička Kety k sympatickému páru a za kamaráda získala pejska šarpeje – Montyho se kterým se skamarádila a vymýšlejí spolu lumpárny.

Všechna koťátka našla prima rodiny a pravidelně posílají fotečky a zprávy.

Kocourek Kokeš a kočička Kulíšek však stále domov nenašli a na své štěstí ještě čekají. Moc by si přáli odejít do nového domova co nejdříve.

 

Kokeš

 

 

Sourozenci Kokeš a Kulíšek vypadají jako turecké angory, Kokeš dokonce jako Turecká Van. Možná jsou opravdu čistokrevní příslušníci své rasy, možná produkt množitele „bezpapíráků“, možná jsou to kříženci a angory měli mezi svými předky a možná jsou to jen moc povedené kočičky, které se na angory hodně podobají. Kdo ví? To už se asi nikdy nedozvíme, ani jejich původní majitel nevěděl o jejich původu nic bližšího, a tak nám toto tajemství už zůstane zahaleno.

Jisté je, že jsou to nádherné kočičky s úžasnou povahou.

Veliký a nádherný bílo – rezatý Kokeš s huňatým ocasem je velmi kontaktní a veliký mazel. Kocourek je temperamentní, žádný gaučový povaleč, u všeho musí být, všechno musí prozkoumat. Každou chvíli se někde objeví jeho hlavička, která vykukuje, co se kde děje, případně vybízí k podrbání. Nemá rád, když je v jiné místnosti než jeho člověk, a pokud jsou zavřené dveře, nemá problém si je otevřít. Kokeš se u mě v depozitu nudí, je tu pro něj málo prostoru a hlavně málo pozornosti. Protože se musím věnovat i jiným kočičkám, nedostává se mu tolik drbání, mazlení a chování jak by si přál.

Miluje, když se může vedle svého člověka rozvalit na gauči a nechat se klidně celé hodiny drbat. Je to nádherný a obdivuhodný kocour a obdiv a pozornost člověka potřebuje. Potřeboval by co nejdříve najít nový domov, kde bude mít více prostoru a svého obdivovače. Nehodí se do malé garsonky, nudil by se v ní. Byl by spokojený ve větším bytě, kde bude mít dostatek podnětů pro svojí zvědavou povahu, případně v domečku. Není však vhodný na volné pouštění ven.

 

Kulíšek

 

Od malička spolu se svojí sestřičkou Kulíškem vyrůstal v bytě a nezná nástrahy venkovního světa. Pokud by však měl přístup do voliéry nebo zasíťovaný balkon bude určitě šťastný, u mně také rád sedává na balkoně a pozoruje co se venku děje. Ideální by bylo, kdyby mohl odejít do nového domova společně se svojí sestřičkou Kulíškem. Jsou na sebe zvyklí od mala a dokázali by se společnými hrami zabavit a vybít svojí energii. S jinými kočičkami nemá problém. Je hravý, rád dovádí s koťaty, nebo s jinými hravými kočkami.

Kočička Kulíšek je oproti Kokešovi trošku drobnější. Měla koťátka poměrně brzy a po porodu už nevyrostla. Je to krásná bílo-černá kočička s huňatým ocasem. v porovnání se svým bráškou je trošku klidnější, ale také je to temperamentní a zvědavá kočička, která se ráda mazlí. Také by potřebovala mít co nejdříve svoje doma. V depozitu jí vadí, že je tu tolik kočiček a je z toho nervózní a občas ostatní fackuje. Se svým bráškou, ale vychází dobře a bylo by fajn, kdyby mohli zůstat spolu. Potřebovala by stejně jako Kokeš více prostoru a více mazlení. Nároky na bydlení má podobné jako Kokeš. Ideálně větší byt nebo domeček, ale ne s volným přístupem ven.

 

Oba jsou ode mne zvyklí na hodného psa.

 

I vzhledem k tomu, že obě kočičky jsou opravdu nádherné a bezproblémové, zatím nový domov nenašly a stále čekají na domov, kde je budou milovat, už je nikdy nezradí a užijí si mazlení, pozornosti a lásky člověka do sytosti.

 

http://kocicinadeje.rajce.idnes.cz/Kokes/

http://kocicinadeje.rajce.idnes.cz/Kulisek_z_Opatova/

 

Lucia Ivanková

Kočičí naděje o.s. www.kocicinadeje.cz

tel: 604444241, mail: lucia13uk@seznam.cz

 

 

Aktualizováno: 9.10.2011 — 22:35

11 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Já také nemohu víc, než poslat veliké přání, aby byla jejich cesta společná a do té nejlepší smečky. (h) Nádherné jsou obě. Vlastně oba? Tady máme bojovnou kočku Mínu a chodíme ven kdy chceme.

  2. Nádherné kočky. Moc jim přeji, aby našly nové domovy a ještě více, aby mohly zůstat spolu.

  3. Páni, ty jsou! Kokešek vypadá, jako kdyby vypadl z popisu standardu turecké van… Takže možná ne tak úplně angory. Ale každopádně díky za všechny ty odchované chlupáče bez ohledu na plemeno (krásné jsou všechny), a Kulíškovi i obrovskému Kokešovi přeju co nejdřív vlastní smečku (h)

  4. Jsou nádherné – obě. Dost mě udivuje, že ještě nejsou zadané , protože jsou mazlivé a zdravé. Doufám, že se brzy někdo najde (inlove)

  5. Kočičky jsou překrásné a moc jim držím palce, aby se co nejdřív dostaly do té správné rodiny.

  6. To jsou ale velké kočeny- nebo že by to dělaly ty chlupy? Každopádně u nás je už koček dost- jedna- a navíc u nás je to jen s výběhem ven, nedokázala bych udržet kočku v domě, kde je za teplého počasí kvůli psům pořád otevřeno na zahradu. Tak ať brzy najdou své doma.

  7. Teda, toho Kokeše je ale kus! (y) 🙂 Jsou krásné, kocourek i kočička, doufám, že brzo najdou dobrý domov. (h)
    LucYnko (inlove) , také Ti děkuju za Tvou péči o kočenky. A doufám, že víš, že když spotřebuješ peníze na kastrace, kam se máš obrátit. 🙂
    Přeju všem krásný den! (h)

  8. LucYnko – dík (nod) . Nejen za Kokeše a Kulíška, ale i za ty ostatní kočičáky, kteří projdou tvojí péčí.

    Oboum Káčkům přeji, aby se našel někdo, kdo jim dá vše potřebné – prostor, dobrou ňamku a hlavně ruce na hlazení.

    Jsou krásní (inlove)

  9. Kočenky moje rozmilé,doufám, že najdete brzy svoje doma..začínala jsem s jednou,mám jich 6 a pod balkonem živím další mourovatý zvíře, po kterém touží Norinka, ale je to plašan a sice už mne pozná,když mu nesu jídlo a vyhlíží mne, ale dodržuje vzdálenost max 1,0m. (h)

    1. jen aby objekt Norisčiny touhy nebyl kocouříček 🙂 to bys pak taky mohla mít v příslušné době mourovato nejen před očima 🙂 čičiny jsou překrásné, držíme tlapky, ať je Nejvyšší Kočka co nejdříve přisune ke správným páníčkům…kromě Beyroutha (maicoon) jsem snad taaak obrovského kocoura jako je Kokešek neviděla!

      1. Je to kočka, velká jako Pidikočka, ale Pidi je rok a 4 měsíce,tohle je tak květnový kotě….a NOriska ho chceee, ale koťata dělá mě (blush)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN