KOČKY: Já jsem princezna!

Zůstaly jsme s maminkou bez našeho milovaného kocourka a i díky vám milým Zvířetníkům jsem začala přemýšlet o nové kočičce. Už jsem tu popsala, jak jsem uvažovala, takže teď se pokusím napsat, jak to nakonec dopadlo. A dám slovo i naší nové člence domácnosti, Princezně Amálce.

 

Apina: Když jsem hledala na webu kočičí povahy a přemýšlela jsem, která by se s námi nejspíše snesla, najednou mi padla do oka mainská mývalí kočka. Podle popisu povahy se mi zdálo, že by k nám jedna taková šlechtična mohla, tak jsem pátrala dál.

A najednou jsem narazila na paní Ivu a její kočky a bylo to. Mezi malými koťaty bylo vyfoceno několik princezen, dvě se mi líbily na první pohled. Už jsem tak nějak měla rozmyšleno, že princátko k nám momentálně nemůže, protože to se doroste nějakých 10 kileček a ta se dost pronesou, přičemž cestování vlakem je celkem reálné. A princezničky se přece jen dorostou o trochu menší velikosti.

 

Že mi to sluší

 

Najednou jsem se přistihla, že vytáčím telefon a domlouvám si schůzku. Už druhý den jsem se ocitla v domku, kde mě nadšeně přivítala leonbergřice a sní další černá fenka, kde to vonělo koňmi, a kde se v domku prohánělo sedm koťat, na která společnými tlapkami dohlíželi kočičí maminka, tatínek i s tetičkou. Jedna ze dvou kočičích slečen se se mnou nechtěla bavit, zato s druhou jsem se domluvila celkem bez problémů.

Kupodivu s tou tříbarevnou a teď už to řeknu – Princeznou Amálkou, která se trošku podobá naší Micince. No, kibicovala do toho ještě malá Kelišová, krásná černá kočička, kterou bych bývala nejraději přibalila k Amálce. A vlastně škoda, že si na malého prince netroufám, protože, když jsem viděla tatínka koťátek, tak bych řekla, že by si leckterý pes rozmyslel se s ním hádat.

Maminka nejdříve na zprávy o báječném malém koťátku reagovala vlažně, ale už za pár dnů řekla, že přijede do Prahy, že přece nebohé malé koťátko, které zrovna opustilo původní rodinu, nepotáhnu vlakem! Jak si to představuju?! Malá princezna přece musí jet autem, aby se moc nebála! Já bezohledná bych ji šmejkala vlakem! To nepřipadá v úvahu! Tak takhle krásně vynadáno jsem už dlouho nedostala. A hezky mě to zahřálo u srdce.

Den D nastal a s maminkou jsme se vydaly pro naši malou princezničku. Tedy ona je malá podle mývalích měřítek, že. Ale myslím, že se to velmi rychle spraví. Ale teď nechám říci také něco naši malou princezničku.

 

Amálka: Tak tady asi mňouknu také něco já. Tedy to jsem ještě neviděla. Za poslední měsíc jsem toho zažila až dost. Tu mladší dvounohou kočku už jsem jednou zahlédla, dlouho si tu jednou s mou paničkou povídala. Nějakou chvíli se se mnou mazlila a bylo to docela příjemné. Možná ale ségra Poldinka tušila více a nedala se, prý se jí na fotce také líbila. Už jsem na tu cizí dvounohou kočku vlastně zapomněla, ale najednou přijely dvě – ta mladší a s ní ještě jedna starší. A zase povídaly a povídaly s paničkou.

Jenže najednou mě popadly a strčily do bedýnky a potom ještě do mnohem větší hlučící bedny. Tak tohle jsem fakt nečekala. Ani přesně nevím, jak jsem se ocitla tam, kde jsem teď. Najednou to bylo všechno úplně jiné než dříve. Přepravku mi otevřely, ale já se nikam nehnala. No, nakonec jsem vylezla a ta mladší dvounožka mi začala ukazovat, kde mám papání a záchůdek. Prý jsem v kuchyni. Tak jo, na stresíček je nejlepší dobrá bašta. A záchůdek byl úplně nejvhodnější místo k ležení. Tak to zatím šlo. Zato voda nic moc, mají tu jinou.

 

Tak si jdu odpočinout

 

No, nechtělo se mi jít dál do neznámých prostor a ta dvounohá kočka prý zase nemíní být se mnou celou dobu v kuchyni. Tak prý ať jdu za ní. No, já nic, najednou mi zmizela a já v tu ránu byla malé nebohé opuštěné koťátko, které nikdo nemá rád. Začala jsem pískat a najednou byla u mě. Prý ať neblbnu a zkusím jít dál. Prý mě doma chválili, jak jsem odvážná. Já nešla, zase tak odvážná tedy nejsem, tak zase zmizela, já opuštěná malinká začala pískat.

Přišla s hračkou, že to zkusíme hrou. Tak jo, hrála jsem si, ale přes práh, že nepůjdu. Vzala mě do náručí, že to zkusíme takhle. Z chodby jsme najednou nakukovaly do úplně cizího pokoje. Až jsem se roztřásla. Najednou jsme byly zpátky v kuchyni, že si zase chvíli pohrajeme. Napotřetí už jsem se při nakukování do pokoje ani netřásla. Tak, že půjdeme dál. No, rozklepala jsem se zase, ale přece musím chytit to mávátko, které pořád někam utíká.

Najednou v tom pokoji bylo docela fajn. Dostala jsem modrý míček z vlny, takový jsem měla doma, dokonce tak i trochu voněl. Myslím, že v tom pokoji je docela fajn. Má nová dvounožka si tam prý dnes ustele. No, nevím, co tím „dnes“ myslí. Spí na lavici, já jsem pod ní. V noci ovšem koumám, kde to doopravdy jsem. Po nové dvounožce se docela dobře leze a kromě toho vleže nevypadá tak veliká.

 

 

Zjišťuji, že záchodek ani papání mi do pokoje nikdo nepřinese. Má dvounohá kočka říká, že mám jít papat a že určitě musím nutně i čůrat. Prý si nemám kazit ledviny. Ale kam mám jít a kde to je? Já se bojím jít zase zpátky. Už jsem to totiž vymyslela, mou základnou bude pokoj a hlavně místo pod lavicí. Tak!

S dvounožkou se hezky hraje, najednou jsem zpátky v kuchyni, ani nevím jak. Vidím baštu a najednou mám hrozný hlad. Nabaštím se, skáču na záchůdek a opravdu ho použiju. Sice nevím, co to jsou ledviny, ale ulevilo se mi. Ale tím jsem vyčerpala veškerou odvahu, utíkám, seč mi nožky stačí zpátky do pokoje.

 

Apina: Amálka v pokoji strávila tři dny, dalo mi spoustu práce ji přesvědčit, že bych se také ráda vyspala ve své posteli, a že by mohla dojít až do mého pokoje. Zpočátku ani nechtěla sama chodit jíst, tak jsem ji pravidelně vodila do kuchyně, nejčastěji jsem ji lákala na nějaké mávátko. Nové prostředí, noví lidé a také nové zvuky udělaly své a kočička se viditelně bála a v prvních dnech dokonce viditelně pohubla. Ne z nedostatku jídla, ale měla jsem opravdu práci ji přesvědčit, aby do kuchyně, kde má všechno 24 hodin denně k dispozici, chodila sama. Však jsem si vzala „kočičí dovolenou“, abych jí s tím pomohla. Po třech dnech jsem se konečně vyspala ve své posteli a Amálka už vypadala docela spokojeně. Jenže zážitkům nebyl konec.

 

Koulodráha je jinak upravená

 

 

Amálka: Tak teď budu zase pokračovat já, jó?! Ta starší kočka pořád říkala té mladší, že ať mě nikam nebere, ať si hezky zvykám ve velkoměstě, že tu jsem pouze čtyři dny. Že jsem moc malinká, do domečku prý až na jaře. Mladší hodně váhala, ale nakonec řekla, že lépe dříve než příliš pozdě. Prý by mě to stejně čekalo. Jenže co? Najednou jsem se opět ocitla v přepravce a té hřmotné velké bedně. Jely jsme mnohem déle než z mé rodné chaloupky. Nakonec mě zase někam odnesly.

Otevřely přepravku, tak jsem vypálila pod další lavici. Ale tady bylo něco moc hezkého, ucítila jsem něco, co mi přišlo známé. No, nebylo to jako dříve, ale jinak docela fajn. Prostě tady se nebojím, musela jsem to celé okamžitě prozkoumat. Je to tu prima, a to od samého začátku. A začala jsem pořádně baštit. Tak jsem zjistila, že když tu jízdu vydržím, mám k dispozici další parádní prostor a ještě je tu cítit taková venkovní vůně, prý ale zatím nesmím ven. Ale jednou, jednou se prý dočkám…

To jsem ale netušila, že další překvapení čeká doslova za bukem. Po dvou dnech přijeli další dvounožci a ti s sebou měli PSA. Vpadli tam najednou a já najednou koukala přímo na psa. Tak tohle už ale bylo opravdu moc. Jsem malinká, ale umím dělat vrčící a syčící kouli, ne že ne! Mé instinkty fungují skvěle. Třesu se.

Má dvounohá kočka mě najednou nese do pokoje, kde spíme, že je toho na mě opravdu moc najednou. A hudruje, že mohli chvilku před příjezdem zavolat, aby mě včas uklidila. Další den každou chvíli cítím pach psa na své paničce. Prý ať o sobě navzájem víme. Přece nejsem pitomá, vím, že tam je. Musím říci, že se pokoušejí psa vychovat. Pro jistotu mě strčili do přepravky, a když se pokusil na mě dorážet, tak mu hned vynadali, nakonec ležel jen tak klidně vedle. Ale když já se ještě hrozně bojím. Jsem malinká, ale když byl moc drzý, tak jsem po něm vyjela, mohl být moc rád, že mezi námi byla mřížka, ale nakonec se mi klížila očička a najednou jsem byla zpátky v pokoji.

 

Už vím, kde je záchůdek

 

Apina: Hodně jsem váhala, zda Amálku tomu stresu vystavit, ale pes musí vědět, že k nám patří a že se jí nesmí nic stát. Což se zatím celkem podařilo. Ovšem Amálku budu asi přesvědčovat ještě hodně dlouho, zatím se moc bojí. Jinak ji musím moc pochválit. Žádnou zkušeností se nenechá dlouho deprimovat, otřepe se a je hned v pohodě.

 

Amálka: Však se mnou má dvounohá kočka celý první měsíc prováděla doslova psí kusy. Takže mezi velkoměstem a domečkem jsme cestovaly celkem třikrát. Z toho dvakrát jsme se vracely autem, ve kterém byl ten PES! No, ježila jsem se jen, když se probudil ve velkoměstě, vydržet to šlo. Jednou dokonce jsme s mou dvounohou kočkou nejely tou obvyklou hřmotící příšerou, ale vyrazily na hromadnou dopravu, alespoň tak to říkala. Že tentokrát je Fábinka s mou druhou starší kočkou v domečku a my si pro ně obě jedeme. Musím říci, nic moc.

Prý pojedeme nejdříve krtkem, ale ten se lovit nedal. Naopak, nás úplně sežral a ještě k tomu dělal obrovský hluk a hvízdal, až mi uši zaléhaly. To jsem se doopravdy klepala. Jsem ještě malé koťátko a tohle bylo trochu moc. Ale krtek nás naštěstí vyplivl. Jenže jsme nastoupily do něčeho, čemu má dvounožka říkala vlak. Už jsem se ani nestíhala bát. A tak to zase kolíbalo, hlučelo, jen trochu jinak. Nakonec jsem se uklidnila.

Má dvounožka mluvila s nějakou mladou dvounohou kočkou, že ta má také svou kočku a prý vlakem jezdí bez problémů. Nakonec se mi otevřela dvířka a já se mohla podívat, kde to vlastně jsme – prý v kupé. Tak jsem si ho prohlédla, pozdravila tu druhou dvounožku, opravdu z ní voněla kočka. Byla jsem tak odvážná, že jsem se toho lekla a raději se schovala ve své přepravce. Tam je přece jen jistota.

Ale já se nedám, na tragickej život jsem pořádná kočka. Vždycky vykouknu z přepravky, podívám se, kde zrovna jsem a už mi to všude patří. Zvláště, když po cestě hned dostanu dobré papání. Ale v domečku je to jedno vzrušení za druhým. No představte si, že ten PES se nějak rozdvojil a ten druhý vypadá jinak a také je jinak cítit a ještě si umí sám otevřít dveře! Oni si myslí, že jsem to zaspala na prádelníku, ale to já dobře vím, kdo kde je! Ale má velká dvounohá kočka mě nedá, už to začínám chápat. Ale co se týká pejsků, jsem pořád malé koťátko a moc se bojím.

Byli tam také jiní lidičkové a říkali, že jsem moc hezká a přitom moc vzpomínali na nějakou Micinku, prý se hodně podobám, až na štětičky na uších a prý jednu záclonku nad okem mám zrzavou. Ale má dvounožka vždycky říká, že o to mě má ještě raději.

Lidičkové s sebou ale také měli dvounohé mládě. To jsem ještě neviděla. Tak jsem se schovala pod židli a sledovala ji. Je to totiž také holka. Byla to legrace, dělala „He, he, he“ a předváděla indiánské tance, i když já vlastně nevím, co to je indián, ale to je jedno. Prostě to byly dva kroky ke mně, dva ode mě. Chtěla ke mně a přitom se tak trochu bála. No, nestačila jsem zírat a hlavu jsem si mohla ukroutit.

Nevěděla jsem, že i tyhle dvounohé kočky mají mláďata. A ta jsou strašně nemotorná. Kdybych bývala chtěla, utekla bych, jak bych chtěla. Ale já byla zvědavá, i když jsem se také trochu bála. Pak jsem zjistila, že ta malá umí hezky jemně hladit. Má dvounožka mě vzala do náruče a přinesla k tomu jejich mláděti. A ta jen tak velmi jemně hladila a všichni říkali: „malá, malá“. Tak jsem asi také malá, že ano?

 

Jsem počítačová odbornice

 

Apina: Tahle scéna mě dojala, že jsem měla co dělat, abych zadržela slzy. Dvě malá mláďata – jedno lidské, jedno kočičí – a seznamovala se. Bylo tam na obou stranách nadšení, respekt, obavy z neznámého, trochu strachu, hodně zvědavosti. A měla jsem vybité baterie ve foťáku, věčná škoda.

Jinak Amálka už po měsíci začíná klamat tělem. Hodně vyrostla a díky svému plemenu už má velikost malé dospělé kočky. Ještě hodně dlouho si musím připomínat, že je malé kotě, které má nárok na své strachy, má právo něco nechápat, něčemu nerozumět. Jsem ale moc vděčná za její moc milou povahu, že dokáže být téměř pořád v dobré náladě, každý trabl hodit za hlavu, jen co pomine a být připravena k dalším kouskům a objevům.

 

Milá paní Ivo, děkuji moc a moc za Amálku. Je to naprosto báječná kočička a jsem za ni moc a moc vděčná.

 

Fotografie a video jsou zde: http://apina.rajce.idnes.cz/Amalka/

A zde: http://apina.rajce.idnes.cz/Amalka2/

 

 

Aktualizováno: 6.10.2011 — 21:49

194 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Krakonoši, k tvému dotazu, který je nízko nizoučko, proto to dávám sem. Zrovna tady mají černého kocoura a dokonce i kotě – v sekci koťat. To jen, abys věděl, že existují a jsou taky nádherní:
    http://www.suddenblazing.estranky.cz/clanky/lucky-chance.html

    Určitě jich bude více, ani mi nedalo moc práce ho najít. Už ale vím, že osiřelý pelíšek u vás doma má nového obyvatele. Doufám, že dává zapomenout na starého kocourka.

    1. Krásné zvířátko! Jsem zvědav, do kolika kil váhy a jakých rozměrů doroste. A náš Čertík dělá svému jménu čest! Mazlivý zatím není, ale bytem poletuje jak kdyby měl nějaké magické koště a většinu nocí stráví divokým honěním všeho možného, nejčastěji obuvi. Předevčírem otočil plný trubkový sušák na prádlo, (aniž by ho zvrhnul), téměř o 90°. Zato ve dne se skoro neukazuje, pokud nedostane nějakou extra mňamku, nebo nemusí na záchůdek.

  2. Vlastně ještě nejdu spát. Musím pochválit princeznu Amálku. Moooc se mi líbí a, jak psali i jiní, nikdy jsem neviděla tříbarevnou mainku. Jsou to dost svérázné kočičky a kdysi jsem po jedné takové toužila. Tak ať vám dělá dlouho radost a ať si to s psími návštěvami vyřikají nějak po dobrém. Nemusí si spolu hrát, stačí, když se budou ignorovat, ne?

    1. Mě by stav vzájemné ignorance mezi Amálkou a psy úplně vyhovoval, nemusejí se vzájemně objímat. Po Micánkovi by tohel byl velký pokrok.
      Jinak i maminka Amálky je trojbarevná, ale má v tom tzv. mramorování, čili mourování. Je to ale moc krásná kočička. Takové ty jasné Amálčiny skvrny jsou zřejmě poměrně vzácné a já po ní sáhla úplně instinktivně,v podvědomí určitě hrála velkou roli naše milovaná Micinka. Amálčina maminka je ale mladá a může se jí narodit další trojbarevka. Jinak želvovinových mainek je docela hodně, ale spousta z nich má zbarvení, které se podobá Vavině Rozárce. Ony ty barvy mohou být dnes snad skoro všechny myslitelné. I když klasika jsou ty mourované, které jsou ovšem také nádherné.
      A nějak mám dojem, že tu spousta lidí věděla o mainkách mnohem dříve, než jsem do toho vpadla já, která jsem si ještě před nedávnem takovou kočičku ani nedokázala představit. Ale od té doby jsem studovala….

  3. Zdravím všechno vůkol, jsem po poslední palbě chemo. Krevní obraz doslova na hadry, bliju jak Amina, nevylezu ani tři schody ale kromně toho….kromně toho mi vůbec nic není! 😀

    1. Ať žijou blijící medvídci a ať je jim čím dál líp a veselej (clap) (clap) (clap)
      Hurááá (y) (inlove)

      1. Zanóóó! (y) Tak sem se musím přilepit, tohle jásavé přání se mi moc líbí! (y) 🙂 (y)
        Pů! (hug) (y) (h)

    2. milý Pů, držím všechny pěsti, hlavně že jsi se ozval, až budeš mít náladu a uleví se po chemošce, zajdi zase. Těším se.

    3. To jsem ráda, tak snad se brzy srovná i to trávení. Tak to se můžem těšit, že se tu pbjevíte častěji?
      (y)

    4. Milý Pů, my tady na severu na tebe stále myslíme a držíme palce, tlapky i drápky. (y) (y) (dog) (cat) (cat) Posíláme ti tolik síly jako je větru od moře v Götebořicích a to opravdu není málo. Opatruj se ! (h) (hug) (h)

    5. Milý Pů – držím palce, ať tvůj krevní obraz hodně brzy přestane vypadat jako Picaso a začne připomínat Tiziana!
      A brzy přijdi s dalšími dobrými zprávami – moc moc je tady potřebujeme! (hug) (h) (f)

    6. Ahoj Pů, jsem moc ráda, že tě čtu. Myslet na tebe nepřestávám. Tak ať je líp a líp (sun) (hug)

    7. Pů, já tě včera už propásla – jsem ráda že se ozýváš a že máš to nepříjemné za sebou, ať je brzy líp a i ta krev se dá dohromady!!!!!

      moc drží palce taky medvěd Beda (hug) a dvě kočky (cat) (cat) (h) (h) (h) (h)

  4. OT – hlášení o dýňových semínkách:
    U Chládků se tvářili, že odpadu budou mít asi tak kontejner a ať si vezmu, co chci. Mládenec, se kterým jsem jednala, byl zjevně na pochybách, co si o mně má myslet. Velmi vychovaně si to ale nechal pro sebe (rofl) Pro děti na Dýňobraní tam stavěli veliký stan, dýně byly po celém zahradnictví, vypadá to tam úžasně.
    Nechtěl by se někdo z okolí také podílet? Materiál bych dovezla – v neděli patrně pojedu přes Modřany ven z Prahy (Vave? Karakal?) nebo Praha 6 a okolí (Apinko?)

    1. Mně ne, Renátko (inlove) , prosím. Prosím tentokrát vynechat. Nedovedu si představit, co by s tím při sušení udělaly košky. Teda, právě že si to představit dovedu! (whew)
      Ale zastavit se můžeš pro ten parazol, to jo. 🙂

    2. My máme takový divný byt, všechno tu blbě schne, přestože není vlhký. A kromě toho by Rysík asi se semínky dokázal totéž co kočky. Takže my také radši ne. Děkuji za nabídku. A teď už jdu zdechnout do houští. Dobrou noc.

  5. Ahoj, krasotinko, no zvídavý ksichtík, parádní povaha, ouplně lemuří ocásek – s tímhle ďoučetem ses trefila do černého, Apino. (cat)
    Nám rozpálili topení a tak zatímco po ránu si holky lebedily v posteli, Bětuš na délku ocásku od Babet, teď se navěsily na topení a vsakují teplo pupíkama.

    1. Tak sem sáhla na stoupačky a tady už taky topí. Ale kdybych si to tu nepřečetla, tak na to nepřijdu 🙂 . Děkuji. Budem asi muset přitopit Rysíkovi, z pádu se otřepal a zase na něj leze nějaká choroba. Zatím se projevuje jen horečkou a ufňukaností. Snad to nebude nic vážnýho, akorát jsme měli zítra jet jedny narozeniny.
      Tak ať se kočky nahřejí do sytosti, my se budem taky hřát.

  6. Princezno Amálko! Jsi už jako prtě nádherná. (sun) A myslím, že máš před sebou slibnou kariéru. V této smečce budeš jasně velet 😉 Moc se těším na další hlásání.

  7. Milá Amálko, jsi krásné děvče a máš už teď velikánskou zásluhu – Apina s maminkou se zase smějou! (inlove) Doufám, že nám budeš psát častěji a ukážeš, jak si umíš se svými holkami poradit. Hezky jim vysvětli, že se hlavně nesmějí bát ony – ty to totiž všechno zvládneš na jedničku a budeš se za chvíli s domácíma psima vesele packovat (chuckle) (h) (sun)

    1. Však Amálka zahájila náš výcvik velmi brzy po příchodu k nám domů. 😀 A jde jí pěkně od tlapky. Ještě chvíli a budu úplně vzorná služebná.

  8. Apino, Amalku obdivuju uz od vecera. Je prekrasna vseobecne a ve ksichticku obzvlaste. Ale zas jsem trochu zarlila u videa. Nasi kocouri maji od vanoc uplne tu samou koulodrahu a ostenativne ji prekracuji. Na kolenou jsem jim to demonstrovala, nic…

    Jo a starou Singrovku sici stroj mame taky na chate, slouzi jako stul. Ale tech satu, co jsem si na nasila.

      1. Hele, já také strkám pacičku, někdy si tu kuličku s Amálkou přihráváme navzájem 😉 , ale ona si vystačí i s levnějšími hračkami. Takové papírové kuličky jsou hitem.

    1. Právě proto jsem koulodráhu raději koupila hned, dokud je Amalka kotě, nevím, co by tomu řekla dospělá kočka. Koulodráha byla zrovna ve slevě a ještě jsem k tomu měla další slevu, takže přišla asi o 1/4 levněji.
      A ta stará Singrovka je naše srdeční záležitost. Je ještě po prababičce. Všechny naše kočky ji z nějakého důvodu milovaly a teď pokračuje Amálka

      1. Jó Singrovka. Po babičce klokočí a po tmě strach a do očí padl mi prach…..slzičky se mi hrnou do očí…..
        Maminka zdědila šicí stroj po matce a všechny tři holky jsme na něm šily. Já od svých čtrnácti let. A co jsme prováděly se zaobleným krytem stroje když jsme byly malé děti? Byla to naše houpačka. Pochopitelně ten kryt nepřežil čtyři caparty. No vzpomínek nepočítaně. Podle maminčina vyprávění prošila na tom stroji svému zvědavému kocourkovi pacičku. Moc ho zajímala ta pohyblivá věc. Dokonce vím jak Šmudla vypadal, byl to krásný dlouhosrstý pan kocour. Je to vidět na fotografii s mladičkou maminkou, tehdy ještě nemaminkou.
        Singrovku jsem si zapikala ale všechno bylo nakonec jinak, po roce 1989 jsme měli mnoho plánů ale manžel zemřel v roce 1991 a já žádné bydlení v Čechách nemám. Tak putoval stroj do sběru. Sestra jej měla dřív ve sklepě pak v garáži ale teď bydlí jinde a už nemá nikde místo. Žádný moderní stroj neměl tak krásné stehy jako Singrovka po babičce. A srdce mi to může utrhnout když znám konec toho krásného stroje. Ale stejně si ji nemohu sebou vzít tam kam jednou poputuji. Co bylo to bylo. Bylo toho všeho nějak moc. Jako by všechno už jenom bylo. No vidíte, abych se dostala až sem na to stačí jedna jediná stařičká Singrovka. ;( ;( ;( Co bylo to bylo…..

          1. Milá zano je po trápení. Co jsem to poslala začala na mne dorážet věta : „Čo bolo to bolo a terazky som majorom.“ 😀 nebo tak nějak to bylo a je to snad z Baronů, ne?
            A od té chvíle se chechtám a chechtala jsem se celou procházku s Garykem.
            Princezny mi dále shazují všechno kolem čeho projdou, takže teď hledám dvojnásobně. Moje nepořádnost daleko více vyniká jejich bohulibou činností. A ostatně jaképak princezny, dvorní šaškové to jsou, ne-li šašci počmáraní. Koupila jsem jim novou kadibudku kde se dá zvednout celá přední stěna. A když postavím kadibudku na lavici nemusím zdvíhat těžkou bednu s pískem, což jsem s těmi zděděnými musela abych je vyčistila. Ve sklonu totiž nevydržím.
            No a šaškové moji mají novou hru. Lítacími dvířky tam leze Tindra a její široký zadek zůstane venku. Holčička nám nějak ztloustla přes to že dostávají obě speciální dietu pro kastrované čičinky. A to už sedí Daisy na střeše a svou něžnou pacinkou buchne do Tindřina zadku a zastrčí ji do záchodku. A Tidřina pomsta? Ta nedá na sebe dlouho čekat. V budce sedí Daisy a když vykoná potřebu začne zahrabávat. To slyší Tindra a už sedí na střeše kadibudky. A když chce Daisy projít dvířky Tindra ji se shora packou zabraňuje dvířka otevřít. No říkám šašci počmáraní. 🙂 😀 (cat) (cat)

        1. Milá Velká kočko, škoda, že jsi tak daleko. Po druhé babičce mám v jednom sklepě ještě jednu Singrovku, ještě starší než tu vyfocenou. Měla ji má zemřelá teta, takže ten můj cit k ní není tak silný, ale na durhou stranu je takový, že ji jen tak někomu nedám, protože na ní šila babička, kterou jsem nikdy nepoznala. Je o něco jednodušší. Není ji kam dát, a tak trpí v tom sklepě. Ovšem do sběru nepůjde. Tobě bych ji dala náhradou za tu zmizelou, ale do Gotebořic je to bohužel trochu z ruky. Docela si o ni dělám starosti, ale najdu způsob jak jí najít nové využití. Kdybych věděla o dobrých rukou, kde by jí bylo dobře, svěřila bych ji, ale když ona je na jednoduché šití a dnes se vyžaduje spousta různých typů stehů.

          1. Milá Apino, jsi moc hodná že bys mi ten stroj bývala svěřila, tvoje důvěra ve mne byla pro mne jako pohlazení.
            Ten náš stroj po babičce byl možná dost starý, byl to ten co měl na stroji vytištěnou zlatou sfingu. Mám dojem že tam bylo i datum ale to si nepamatuji. Tím že jsme v dětství zničili kryt stroje naším kolébáním byl to vlastně neúplný exemplář. Ani ty naše hubené zadečky napresované do zaobleného krytu chudák kryt nepřežil. Ale taky byly ty prdelky čtyři.
            Já tu mám jenom samotný stolek. Hned první rok tady jsme našli ve sklepě činžáku kde jsme bydleli zničený stroj. Kdosi ztloukl silou částky nad jehlou dohromady a nešlo to narovnat. Samotný stroj jsme museli vyhodit ale stolek tu mám. A je to Singrovka. Pro babičku tedy pro moji tchyni jsme pak pořídily starší stroj, ale ten byl jiné značky. Po její smrti byl darován mladým lidem kteří měli o stroj zájem. To jsou litanie, že? Já si nějak pamatuji samé pitomosti, jako by se nic důležitého v mém životě nestalo. A třeba nestalo, byly to jen samé prkotiny. Samé prohry a nikdy nesplněné cíle.

  9. Apino, to je krásná Amálka (inlove) . Jsem moc ráda, že jste se všecky tři takhle našly, bude to o moc veselejší.
    A těším se na další díly!

  10. hezké i když u nás deštivé páteční odpoledne,

    napřed vítám vílu Amálku, jsi moc krásná kočička, 3barefky já můžu a chlupaté ještě lepší (y)

    Peťa má asi zánět močových cest, podařilo se nám ulovit vzorek moči, kdyby tam bylo ještě něco víc tak by mi volali a zatím nevolali….kvůli dietě
    dostal atb, ještě jsem nikdy nedávala kočce prášek, tak si asi budu muset přečíst ten humorný článek nebo napíšu nový…. (chuckle) jinak je kocourek už veselejší, ale pořád slabý, ale baští lepší

    děkuji za (y) snad to bude dobré a Petřík bude v pořádku,

    jinak Nastěnka je od včera na háracích prázdninách a zatím všeci zúčastnění – fenka, mamka i tatínek zvládají, krasavice se rozhodla,že nebude jíst hnusné granule a už měla masíčko….včera prý ležela u dveří a čekala na mě a dneska už mě vůbec nepozdravuje, nevděčnice, ale to je dobře, v pondělí bude zpátky doma

    1. Hlavně, ať je Péťa brzy v pořádku a držím palce, abyste uhlídali Nastěnku, je přece jen ještě příliš mlaďounká.

      1. no a vůbec se nechovala jak mladá dáma (chuckle) příroda je příroda

        pohlazení Amálce, moc krásné jméno (y) Amálka

        1. Pájo, držím (y) , jak Péťovi, tak slečně psový, co se momentálně jako slečna z dobrý rodiny nechce chovat (rofl) .
          A jsem ráda, že připomínáš vílu Amálku, hned mi naskočila :*

    2. Pájo, asi jsem měla životní kliku, ale nikdy jsem se nemusela prát kočičáky, když měli spolknout prášek. U nás funguje jako lahůdka chechtavá kráva. Atb není celkem moc cítit, ale odčevení je dost … pronikavý odér. Neporcuju špičkou ostrého nože na rozumné dílky a zabalím do taveňáku. A protože jsou taveňák zvyklí jíst mně z prstu, tak mám kontrolu. Jo, a je dobré trochu dělat drahoty. To se potom pacoš snaží a nebádá 😉
      Tak ať je brzy líp. (sun)

      1. dobře, zítra to budu muset vyzkoušet, Peťa ví, že když jíme tak vždycky dostane tak mu to zkusím zapreparovat do kousku masa….

        tabletku na odčerv taky má dostat ale až po atb…

        na toto jsou fakt pesani zlatí, sice Frogi je schopný tabletky vyblinkat a jenom ty tabletky, granule nedá ale kombinace tabletka piškot funguje….

        zřekla jsem se šunky a dala jsem ji marodovi, ty dietní granulky mu chutnají….Linda je na toulkách tak mu zas nachystám i masičko….

        je tu nějaký podezřelý klid jak tu není Nastěnka, neotravuje Terryho….kluci leží a spí, Terry už se uklidnil, vrčel na Frogáška,hlídal křeslo po Nastěnce….ach ta láska (h)

    3. Některý potvůrky jsou protipráškový, občas, když jsem začala v kuchyni přebírat pilulky, tak se Pusa ztratila jak pára… a svěřený Myšák je zas plivač – no ale dá se to zvládnout. Tak Péťo, paleček! (y)

      1. Ono to nebylo okamžitě. U Mouryna jsme museli nacvičovat. On byl jako podtržené kotě, které mělo být ještě u mámy, týraný od dětí. Byl strašně hladový a děcka mu s jídlem uhýbala a měla z toho úžasnou zábavu. Když ke mně přišel, byl podvyživený a dehydrovaný. Nejedl z ruky. Bál se. A celý život váhá, jestli si má to první sousto ode mne z ruky vzít. A trénujeme a trénujeme. Já prostě potřebuju, aby mi jedl lahůdku z ruky, abych měla jistotu, že ten případný lék spolkne. Má tu obavu vtištěnou v hlavičce. Je mu přes 6 roků.

    4. Prášek rozdrtit a zabalit do kousku nějaké superňamky (syrový hovězí plátek, filé, nebo jatýrka).

  11. Sláva, nová kočička! A jaká! Jasně, že je to princezna. Naše trojbarevná Rozárka sice není mainská, ale jihomoravská vetaj/mětaj, ale říkáme jí taky princeznička. Ony ty trojbarevky vypadají tak něžně!
    Tak ať se jí daří a ať s ní užijete samé radosti.

    1. Díky, já nedělám rozdíly mezi ušlechtilými kočkami a běžnými, které se narodí třeba v kůlně jako naše Micinka blahé paměti. Udělají zrovna takovou radost jako ty šlechtičny. Já jsem se rozhodla pro šlechtičnu, protože jsem potřebovala určitou jistotu v povaze. A jsem za Amálku šťastná. Ale to neznamená, že Rozárka není ta nejmilejší kočička přinejmenším na Jižní Moravě 🙂

      1. Díky, já to nemyslela nijak špatně. Jen že naše Rózi vypadá jako vaše Amálka, je stejně barevná a flekatá a je to taky taková něžná princeznička. Ona je jen původem z Jižní Moravy, brala jsem si ji z útulku v Hodoníně a oni byli tak operativní, že mi ji přivezli do Prahy, takže teď je to už víc než rok Pražanda.
        Mainské jsou krásné kočule. A mainskou trojbarevku vidím vůbec poprvé, je skvělá! Bude mít určitě krásný život.

  12. Amálka je na tom noťasu úplně stejná jako já, když si zapomenu počítačové brejle. Taky tam marně hledám, kde tam mám tu myš.
    Ps. Výhoda věku 55+ je v tom, že mám jedny brejle na dálku, jedny na blízko a jedny s ulomenou pacičkou na který vidím.

    1. Jindřichu, vítej mezi zvířetníky a taky mezi nešťastníky, pro které se svět bez brejlí jeví jako mlhavá a hóóódně rozplizlá skvrna . A mám jedinou otázečku: Už jsi zkoušel hledta brejle bez brejlí? To je fakt velmi dobrodružná a stresující zábaviča. Pokud zapomenu brejle hned ráno zavěsit na šňůrku kolem krku, odkud je sejmu až večer před spaním nebo tehdy, kdy jdu po ulici, bo jsou to brejle jen na blízko a čtení (bifokály mít nemohu), je malér hned. na noc ukládám brejle stále na jedno místo. nemohu je jinak najít, takže jsem se časem už poučila a pořádek udržuju stejný, abych nehledala.

      1. LENKO, TO JÁ KDYŽ SI RÁNO BREJLE ZAVĚSÍM NA ŠŇŮRKU NA KRK, TAK V POLEDNE UŽ PŘES NĚ NEVIDÍM, JAK JSOU ZABLEPTANÉ RŮZNOU DOPOLEDNÍ ČINNOSTÍ. tAKŽE JE TU A TAM SUNDÁVÁM A POTOM HLEDÁM, KDE JSEM JE NECHALA.

        1. N ALEX, JÁ MÁM NA BREJLÍCH TAKY VEŠKERÉ DENNÍ MENU A NĚKDY I NĚCO NAVÍC, ALE POKUD MOHU, MÍŘÍM OKAMŽITĚ PO ZACINTÁNÍ DO KOUPELNY, BREJLE UMYLU A ZAS POVĚSÍM NA KRK. BOHUŽEL MOJE BUSTY JE ELICE PROSTOROVĚ VÝRAZNÁ, TAKŽE NEJEN OBSAH LŽÍCE ČI TALÍŘE NA NÍ SKONČÍ. S TÍM UŽ NIC NEUDĚLÁM.

      2. Proč nešťastníky? Vždyť to má spoustu výhod. Například když koukám na svoji ženu večer, spím, prosím pěkně, bez brejlí, tak pokud je dál než 1,5 m tak jí je dvacet. Žádné viditelné vrásky. Pokud se pak odváží blíž, tak už to je potom stejně jedno…
        Jen si msím dát pozor na hafy. (dva kerýci , stejně jako Pája, kluk a holka). Naše slečna pelíškem opovrhuje a spí v posteli zásadně, chlapec mi zahřívá lože než dorazím a pak jde na svoje. Asi se na jeho vkus moc melu.

    2. Tak to mě nenapadlo dát Amálce brejle. Možná bych se měla stydět za špatnou péči (rofl) . Chudinka, možná má slabý zrak, Ajťačka naše zlatá.

  13. Amálka je krásné koťátko. Bude asi stejného věku jako naši Krakeni, ale určitě by vedle nich vypadala jako starší sestra 🙂 Už vyzkoušela, jak to vypadá, když se tryská prostorem – ze země na pohovku, z pohovky na stůl, ze stolu paničce na rameno? Nebo je opravdu princezna, která dbá na etiketu královského dvora? Těším se na další povídání.

    1. Části tělesné schránky si naše princeznička při trysku nevybírá 😀 . Kam šlápne, tam šlápne. Ona je všechno, jak rozpustilá mládežnice, která rotuje prostorem rychlostí blesku, tak přidrzlá pokřikující domovnice (hlavně při přípravě papání), tak princezna s nejjemnějším vychováním. Dokáže být úplně sladká s něžnou hladící tlapičkou a současně se mi v noci zakousne do nohy, kterou si přidrží packami s vytaženými drápy. Já jsem v takových momentech (angel) , protože jsem ji ještě nepřetrhla vejpůl (chuckle) .

  14. Amálka je krásná a vůbec, ale vůbec zatím není veliká… Mainky dospívají i v roce a půl a růst při tom rozhodně nezapomínají. Apino, myslím, že to byl skvělý výběr – alespoň podle toho, jak znám mainky. Mají nádhernou povahu, pravda, trochu větší průraznost, a škrabadla a jiné zábavy potřebují opravdu poněkud masivnější 😀 Tak ať je vám všem spolu dobře.

    1. Však já počítám s tím, že Amálka ještě hodně poroste. Už teď ale vypadá jako některé malé dospělé kočky – třeba ty z dejvického nádraží, o kterých si maminka myslela, že jsou koťata. Dokonce jsem se nedávno dívala na fotky Micánka na tom samém šicím stroji a on z něho přetékal všemi směry, kdežto Amálka byla teprve ve fázi odstrkování telefonu. Takže nejdříve musí dorůst Micánka a potom ho ještě trochu předehnat. Měla by být vyšší a delší. Při troše snahy zůstane štíhlejší a nebudou se jí zbytečně „zkracovat“ nožičky. Ale zatím má výživnou „rostoucí“ stravu.
      S tou průrazností to bude zajímavé, já pamatuji Micánka v jeho nejlepších letech, dokázal ledacos, jeho noční řádění je vyloženě památné, byl jako malý tank. Ale Amálka bude jednoznačně ještě lepší skokanka, má už teď hodně dlouhé zadní nožky a umí je využít k velikým skokům. Přitom jsem viděla jeden skok jejího tatínka, který mi doslova vzal dech – svou výškou, kontrolovanou silou (použil přesně tolik, kolik potřeboval), úžasnou elegancí. Tak jen tiše doufám, že holčička v tomto na tatínka nedosáhne. Což si povíme později.

  15. Apin, ta je krásná!!! Moc dobře sis vybrala! (y) Jsem moc rád, že to takhle dopadlo, moc jsem si přál, abys nějakou tu kočičku měla. A mainská mývalí je můj tajný sen. Tak ať se vám spolu dobře bydlí! (h)

    1. Mám ji chvilku a povahově mohu mainku vřele doporučit. Je skvělá, alespoň Amálka. Já o nich ještě donedávna vůbec nevěděla, asi tu jsou větší kočičí odborníci. Já jsem hlavně chtěla, aby kočka, která k nám přijde, měla dobrou šanci zvládnout naše příbuzné. Nevybírala jsem plemeno, ale povahu. A narazila jsem na mainky. Ale jsem z nich úplně nadšená. A úplně nejvíc z Amálky.

  16. APINO, TVOJE PRINCEZNIČKA JE FAKT MOC PĚKNÁ. PŘEJU TOBĚ I MAMINCE, ABYSTE SI ONA VÁS I VY JI UŽÍVALI DLOUHO. SICE KOČKU MÍT DOMA NECHCI, JELIKOŽ MI NA STAROST I RADOST DOBŘE VYSTAČÍ NÁŠ ČERNÝ PSÍ SENIOR, ALE KDO CHOVÁ KOČKY S RADOSTÍ RÁD, AŤ SI UŽÍVÁ DO SYTOSTI.ZDRAVÍM A PRCHÁM DO KLIDU ZAHRADY, ABY SI HOKIN KONEČNĚ ZDŘÍMNUL. DĚLNÍCI PATRNĚ ODEŠLI NA OBĚD, ALE PŘIJDOU A RÁMUS BUDE POKRAČOVAT.HOKIN CHODÍ BYTEM JAK BLUDNÁ OVCE A NEVYDRŽÍ ANI V MÉ POSTELI. UŽ TO TRVÁ MOC DLOUHO. ZAČALI SE ZATEPLENÍM PŘED SKORO 3 TÝDNY, ALE NYNÍ PRACUJÍ NAD BYTEM, NA ZCELA NOVÉM KROVU A PAK I STŘEŠE. SOUSEDKU Z PROTĚJŠÍHO BYTU UŽ DVAKRÁT DÉŠŤ VYPLAVI., NA PRÁCI NA NAŠÍ STRANĚ MÁ ZROVNA ZAČÍT SNĚŽIT. NO, BUDEME MÍT OPRAVDU VESELO. BUDE VÍKEND A TO SE TU NEOBJEVÍ ANI NOHA.SNAD TO POŘÁDNĚ PŘIKRYJOU. UŽ TAK JSEM MĚLA STĚNY I STROPY VLHKÉ, BO TEKLO DÍRAMI VE STŘEŠE A KOLEM DĚRAVÉHO KOMÍNU. LEDVA JSEM STĚNY STIHLA CELODENNÍM VĚTRÁNÍM PRŮVANEM USUŠIT, UŽ POTOPA A VLHKO HROZEJ ZAS.UŽIJTE SI VŠICHNI KRÁSNÝ VÍKEND.

    1. LENKO, HLAVNĚ PŘEJI HODNĚ RADOSTI S HOKINKEM. AŤ JE HOKINEK JEŠTĚ DLOUHO SPOKOJENÝ PEJSEK. A ŘEMESLNÍCI, TO JE POHROMA, KTERÁ JEDNOHO DNE PŘEJDE A ZASE BUDE DOBŘE.

  17. Amálka promine-pro plchy:
    na Praze 6 – v zahradnictví Chládek je o víkendu Dýňobraní,protože se tam budou vyřezávat dýně-budou semínka. Hola, pražský holky!!!! Nechcete se domluvit se zahradnictvím, že by Vám přenechalo ty dýňový semena-klidně mokrý,pokud to máte kde rozložit a sušit…nebo kdyby se to dalo usušit někde u Chládků??? To by se plši měli…je to jen nápad, u nás nic v okolí není. (angel)

    http://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=22272

    jo a podobná akce je o víkendu i ve Slavkově u Brna.

    1. Kdybys toužila po kocourkovi, volní jsou ještě Amálčini bráškové. Jsou nádherní, vymazlení – zrzavobílí. Někdo si měl pro ně přijet a nepřijel a teď má chovatelka velké obavy je někomu dát, aby to nedopadlo špatně. Dostane je ten, kdo pro ně bude mít velké a milující srdce. Zkus popřemýšlet.

      1. taky je k mání 9letej 10ti kilovej modrej briťák s PP…píšu o něm na Hadech,jinak je na Kočičí naději…

  18. O.T mě to nedá :X ke včerejší diskuzi „PANAPR“
    před pár lety jsme v práci vykopali poklad. Krabici s orig skládacím toalet. papírem. Každý kdo v průhěhu posledních let renovoval soc.zařízení, při kolaudaci byl obdarován (rolf) a stále ho vetšina má na čestném místě
    Prostě dar nad dary (nod)

  19. Krásná Amálka, opravdová princezna. Ona se bát přestane a pak bude kralovat celé domácosti. Vynikající volba, přeji vám všem hodně radosti.
    Už teď je vidět, že jste ji potřebovali. Obě.

    1. Ano, obě jsme s maminkou Amálku potřebovaly, to je pravda. A kolikrát jsem si už vzpomněla na tebe a tvé fletky, protože i my aportujeme, ale po kočičím. Tedy to záleží jen a pouze na vůli té, která se za aportem honí. A předávka aportu má z psího hlediska také své mouchy, či spíše velemouchy. Na zkouškách bychom evidentně neuspěly, ale pilujeme.

      1. To je fantastická představa – aportující veliká mainská kočka na zkouškách 😀
        Ono nejde ani o dokonalé předvedení, jako o to, že se zvíře i člověk báječně baví. I když soutěžíme, cvičíme především pro zábavu. V okamžiku, kdy by to přestalo někoho bavit, tak končíme. Jenže když vidím ještě tu šestiletou Áju, jak se třese nedočkavostí, aby mihla pracovat… I když jsem vloni říkala, že se zkouškami končíme, přesto jsem ji ještě letos vytáhla (nebo ona mě?). Už netoužíme po nejvyšších metách, jen si zasoutěžíme.
        Takže vlastně děláme totéž – bavíme se se svým milým zvířetem.
        A protože to dělám veřejně, tak tvrdím, že ze sebe dělám blázna psovi pro radost. Ty zas kočce, ale neveřejně (nebo jen pro nás, na Zvířetníku). Amálka je nádherná, jen těch psů by na ni bylo u nás příliš.

  20. Milá Apino, Amálka je moc krásná a bude Vám to spolu i s maminkou slušet, to je jasný.
    Taky jsem prohlížela různá plemena košíšek a tahle se mi moc líbí a teď Amálka zvláště.
    (h)
    U nás když jsme přišly o první fenku boxerku, tehdy moje babička nechtěla už o pejskovi slyšet. Jednou jsem přišla nečekaně domů a moje 80 letá babička za dveřmi štěkala, haf,haf. Babi co to děláš, povídám, prý že je tam strašně smutno a nikdo už neštěká…. a tak jsme hned pořídili další boxeří holčičku. Babi byla neskonale šťastná.

    1. Přesně, maminka po Micánkovi kočičku sice nechtěla, ale…. přitom vím, že jí kočičí kožíšek dělá jen a jen dobře. Maminka se prozrazuje už jen tím, jak se k Amálce chová. A Amálka? Ta jí leze sama na klín, a pak z něho vystřelí za nějakou zábavou. Zodpovědnost je tentokrát na mně, já se jí nezříkám, na mamince je to mazlení. Já chápu, že smrt Micánka pro mámu byl velký citový otřes (pro mě také, ale byl to mámin kocourek), a že se takto hluboce vázat nechce, takže jí nechávám tu legraci. Tedy, ne že bych Amálku nemazlila – dávám si záležet, abych si s ní každý večer pořádně pohrála a spíme spolu v posteli. Prostě si to užíváme s maminkou obě.

  21. Apino, to mám velkou radost, že už zase máte košišku (h) (h) (h) … a Amálku (clap) – Zuzanka byla taky původně Amálka, tzn. Málinka, protože je malinká

    fotky jsou nádherný a video taktéž, vyloženě jsem se pokochala… a řekni – viď že má maminka taky radost?! (h)

    1. Maminka má radost, ale snaží se ji skrývat, ona nic, ona se nezajímá… – a potom uvaří kočce kuřátko a stará se, aby měla i nějaké minerály, zda jí čistím řádně záchůdek a vůbec mě má pod kontrolou 🙂 , abych náhodou kočičce nezpůsobila nějaké trauma. Dělá, že si s Amálkou nehraje a přitom jí sama vyrábí hračky, prostě si přede mnou hraje tak trochu na schovávanou.

  22. Krásná Amálka, taková malinká Málinka. 😉
    Dobře jste vybrali, tříbarevná mainka s nádhernou kresbou na kebulce. Přeju hodně radosti.

    1. Díky moc, maminka Amálky je také krásně tříbarevná, jen ty barvy jsou trochu mourovaté – tedy říkají tomu mramorované. Myslím ale, že jsem to odhadla dobře, jinak barevná kočička by možná tak nezapadla. I u mě to byl v podstatě takový instinktivní výběr, když jsem ji viděla, nějak jsem věděla, že je to ona. Prostě miláček.

  23. Amálka je opravdu „kočka“ se vším všudy. (y)
    Gomezovi se mývalky moc líbí (inlove) jen si tak říkám, zda mi nám nezahlušila Jessicu (JRT) (chuckle)

      1. Tipuji, že Jack Russel teriér. Ten je určitě menší než Amálka, až dospěje. O to je ale živější, takže bych si asi velké obavy o jeho život nedělala. No, s mainským kocourem by to asi vypadalo ještě jinak. Amálčin tatínek je vyloženě nádherný, takový malý pardál a budí respekt, kočička přece jen zůstane jemnější.

        1. (clap) přesně tak, Jack Russel terier, Jess má asi pět kilo. To jí Amálka brzičko přeroste 😀

  24. Konečně Apinka (inlove) odtajnila svou princezničku! 🙂 Je překrásná, takové barvy mám ráda – podobné má Malá od Aleny s Maxem. (nod) (h)
    Myslím, že jsi vybrala moc dobře a že kočička i maminka jsou spokojená (a Ty v sedmém nebi). 🙂 Fotky a video si nechám na doma, budu se na ně těšit. (nod)
    A neboj, malá Amálka vyroste a nebude se bát vůbec ničeho a nikoho. 🙂
    Přeju všem krásný den. (h)

    1. Milá Vave, ani nevíš, jak jsem se krotila, abych tu v diskuzi nic neprozradila. Kolikrát jsem se už chtěla pochlubit, ale ovládla jsem své vášně. A Amálka je skvělá, má tak báječnou povahu, že to ani neumím popsat.

      1. Doufám, že budeme slýchat častá hlášení o dobrodružstvích a lásce dvou Áček. 🙂 (h)

        1. Však já se nějak budu ozývat, už kvůli paní Ivě, která ji s láskou odchovala a zajímá ji, jak se Amálka má. Uvidím, kdy napíšu další díl. Ona Amálka je totiž v některých věcech neskutečná. Dělá věci, které jsem u našich koček nikdy nezažila. Opravdu je ta povaha trochu jiná, až bych tomu sama nevěřila, kdybych to neviděla na vlastní oči, ale doufám, že jí to nakonec hodně pomůže, aby soužití s námi dobře zvládla, protože z naprostého klidu nastane totální chaos. Někdy je opravdu jako pejsek – už si pomalu sumíruji článek o aportu, jen ho ještě musíme zdokonalit.

  25. Mrkla jsem se na video s koulodráhou a jsem fakt žádostiva, jak dlouho zůstane v celku (chuckle) . Vsadím botky, že do vánoc tu kouli ven dostane (nod)

    1. naše se to naučily vyndavat taky-Káča a Jéčka. Pitina s Noriskou je za to občas zmlátěj,že ničej hračku. Pidikočce je to fuk,ta si šoupe kouličku a je jí jedno,jestli je had celej nebo mu kus modrýho krytu chybí….dokonce se podařilo nějakýmu praseti do ní i napukat. (puke)
      U Dana a Věrušky ji taky rozebírají…..

      1. No, mě koulodráha přijde docela pevná, dala jsem si záležet, abych ji pořádně sestavila, aby veškeré zoubky zapadly, kam mají. Na tom videu už ale není scéna, jak do toho jde Amálky zuby. To byla pevně rozhodnutá, že ji rozcupuje na kusy. dodnes to občas zkouší hrubou silou. Uvidíme, vypozorovala jsem, že více oceňuje delší nepřerušované koulení – čili spíše esíčko nebo kruh, případně 3/4 kruh s hádkem na konci, klasický had už ji moc nebaví, ta kulička tam není schopna tak rychle běhat. Taky bych ho mohla nejsnadněji rozšlápnout a pak by tu kuličku asi ven dostala.

        1. chachachá…Apino,taky to mám sestavené bytelně,aby všechno do sebe zapadlo…není nad to,když se do toho ve správném směru opře naštvaná kočka a zapáčí – krytka se vycvakne a posune a najednou je krytka je dole…. (chuckle)

            1. Však už jsem psala postřeh na ZOOHIT,že by měli mít rozlišené i hračky podle velikosti a hmotnosti koček. Třeba u škrabadel-u těch velkých stromů,to výrobci píší,že je to vhodné pro mainky nebo prostě pro těžší a velké kočky…
              I tunely mají šířku-průměr,pro malé a velké kočky….
              stejně nejoblíbenější je otřískaný plastový kindervajce. Hokejofotbal v 6ti,to je maso….
              😉

            2. gratulujeme k výběru princezničky 🙂 je překrásná, opravdu kočička pro štěstí! (heart)a uvidíš ten temperament, až vyroste a bude z ní pořádná velká mývalka 🙂 a že bude velká holčička, je jisto a bude mít razanci odbržděných saní… to píšu, majíc ještě v živé paměti kocourka Beyroutha, kterého jsem držela na výstavě v Ú/L – to byl ještě v kategorii mladých, ehm… cca 10kg šelma 😀 naplňuje mě humorem představa, jak spinkáte spolu v posteli ( kde jinde by tedy slušně vychovaná kočička spala, že) – jsi si jista, že vám bude ta postel dlouho stačit pro obě? (chuckle)

  26. Apino – tleskám ti za výběr kočičky (clap) ! Já jsem si „pro sebe“ moc přála, aby tvá volba padla na mainku. Podle mne jsou moc krásné – a Amálka mi to potvrzuje.

    Držím palce, ať jste všechny zdravé a spokojené a vůbec, hezky si spolužijte. (h)

    1. Díky, já jsem v první řadě hledala povahu a právě u mainských mi nakonec přišlo, že asi tak nejvíce odpovídají tomu, co potřebuji. Teprve pak jsem koukala, jaké to jsou krásné kočky a až nakonec jsem objevila Amálku, která notabene připomíná naši pětibarevnou Micinku – ta byla sice Von kůlna, ale díky tatínkovi peršánkovi, který se tam volně potuloval, měla polodlouhou srst a krásný huňatý ocas. Zjistila jsem, že nějak podvědomně jsem na to zatížená. Typově bude Amálka nakonec jiná, ale o to větší miláček.

  27. No to je krasavice, moc pěkná panenka. My holt si můžem nechat zdát… Ale neměla bych se rouhat, náš panáček už je od strachů oproštěn, má dvě kila a pomalu se chystá na zimu, tedy konečně z něj netrčí žebra na všechny strany. Tak přejeme mnoho zdravíčka a spoustu zážitků

    1. Inko, jsem ráda, že se Tjů tak krásně zvedl, udělala jsi obrovský kus práce. No počítám, že jsou s Amálkou asi tak stejně staří, ale ona by ho váhově převálcovala, má díky svému plemenu okolo 3 kg, a to mám blbou nepřesnou váhu. Někdy ukazuje více, někdy méně, takže se spíše řídím tím, že ji ohmatávám a dávám si záležet, aby z ní právě ta žebra nelezla. Ale moc za ten měsíc vyrostla, mám se na co těšit.

      1. Podle mne se narodil někdy koncem května, zatím mu ani zuby nevypadly. Nevím, zda jsou to svaly nebo špeky, on teď žere ještě víc než předtím, chlupy má taky husté a opět a zase a jako obvykle s bleškama. Takže čekám na Katku a dostane pipetu, to bych ho tím sprayem musela zlít

        1. U Amálky to vím přesně – 31.5., poslední májové koťátko, tedy spolu se sestřičkami a bratříčky. Je veliká, myslím,že mě tohle plemeno ještě v lecčem překvapí.

  28. Princezna Amálka je krásná strakatice- já jsem na strakatice zatížená, že ano. Tak ať se vám společně hezky žije- a neboj toho psa zvládne- když vidím, co u nás předvádí kočka a dvě psice 😉

    1. Také jsem zjistila, že podvědomí hraje velkou roli, také jsem zatížená na strakatice a ještě ke všemu hodně chlupaté. A když je ještě ke všemu naprostý miláček, to už není co dodat.

  29. Apino ta je kráááásnááááá (h) To vybarvení jsem u mainských snad ještě neviděla, znám takové ty mourky, ale tříbarevnou ne.
    Tak Tobě a mamince přejeme i my kluci kocouří hodně krásných společně prožitých dnů s Amálkou.

    1. Mourci jsou klasika – tatínek je mourovatý (snad mě paní Iva nezabije, až si to přečte, protože odborně tomu říkají mramorovaný) s bílou náprsenkou a bílými tlapkami. Krasavec, však je Interšampión a ještě určitě nějaký ten titul dostane. Maminka je trojbarevná, ale trochu jinak – mramorovaná. Také ohromná krasavice, jen ta koťata jí trochu oškubala ocas, ale to doroste. A zbarvení Amálky je zřejmě poměrně raritní,asi to až teď začínám chápat. Ale když se narodila Amálka, může se narodit další, moc bych to chovatelce přála.
      Jinak ale mohou mít v podstatě jakékoli zbarvění, jakákoli kombinace bílé s čímkoli, je mezi nimi spousta zrzků – s bílou nebo ne, některé jsou i modré, viděla jsem na fotce i čistě bílou, i čistě černou.

  30. Tak Amálka sa vám naozaj vydarila – dobrá voľba! (handshake) A toto objavovacie obdobie je aj tak najkrajšie, Amálka objavuje nový svet (vlastne hneď niekoľko svetov) a vy objavujete, čo sa v tom malom stvorení skrýva. Posielam niekoľko hladkacích jednotiek!!! Nikdy som mývalku nemala možnosť pohladkať si naživo, ale tuším že sú hodvábne. Hladkací smajlík nemáme, tak dám tento (wave)

    1. Neboj, já jí pomůžu a Amálka vyroste a uvědomí si svou sílu a velikost. Všechno chce čas.

  31. hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    No konečně – konečně zase domácnostem u Apiny vládne kočičí tlapka a hlavně – konečně jsme se dočkali hlášení (wave)
    Krásná Amálka – no spíš až doroste, tak Amála (chuckle)

      1. !!!Čistě teoretický dotaz!!!
        Už někdy někdo viděl černou Mainku?
        Pozor! V žádném případě to neznamená, že bych ji chtěl, Čertík nám bohatě stačí.

  32. Princezna Amálka je naprosto skvostná! Tak ať vám dělá raddost! (h)

    Jen k tomu převážení od chovatele.
    Osvědčilo se mi (když tedy člověk není jen jeden sám řidič) převážet kůtě pokud možno bez přenosky, jen tak v náručí. Ono je to mrně vyjukané vždycky a když se má u koho schovat, tak je to o moc lepší. Jsou i takové exempláře, co se za celou cestu ani nestihnou bát. (sun)

    1. S tím bych souhlasila, Polárka řvala v přenosce tak, že zbytek cesty absolvovala mně na klíně 🙂

    2. Když byl Melíšek malý, tak jsem ho párkrát vezla navolno, než si na přenosku zvykl. BYLO TO DĚSNÉ když je člověk sám řidič! Kotě bylo všude – na volantu, na palubce, na mé hlavě, pod sedačkou, na sedačce, na stropě, vzadu v zavazadlovém prostoru…… já na prášky, okolní řidiči bourali, když se koukli na mně s kočkou na hlavě jedoucí po dálnici autem s obsahem 4 l rychlostí tak 80 a ještě kličkuju a potkat nás policajti, tak snad přijdu o papíry! Rozhodně nedoporučuju činiti takto je-li řidič bez spolujezdce. I pak je to trochu nebezpečné, kotě se vytrhne, zaleze pod pedál a na neštěstí zaděláno.

      1. Kotě bylo všude – na volantu, na palubce, na mé hlavě, pod sedačkou, na sedačce, na stropě, vzadu v zavazadlovém prostoru…… Karolíno, já z tebe asi jednou umřu!!!!! (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

        poslyš, ty máš fakt ČTYŘI litry?????? teda ne ty, Modrásek 😉 … by mě zajímalo, kolik z toho vymáčkneš – ale možná jsi to nikdy nezkusila „na doraz“, ne kvůli bezpečnosti, to ty by sis asi trofla (chuckle) , aler kvůli předpisům (hele, neptala jsem se na to už?)

      2. Toho bych se neodvážila. Při představě, že mi kočka vleze pod pedály, mám úplně třesavku. Prostě kočku na volno mít v autě nebudu. Naštěstí to Amálka bere jako realitu – není nadšená, ale neprotestuje.

        1. Kámoška v Brně mainku má,když jedou autem, mainka se jí složí okolo krku jako límec A ZŮSTANE TAM PO CELOU DOBU CESTY…jen Hanku pak bolí za krkem, už nemá ani opěrku,protože kočce překážela.

          1. Nebožtíka Číčíka jsem vozil na rameně, když to trvalo dýl, sedl si dozadu. A jak jsem vysedal z auta, už byl zase na rameně, na veterinu jsme chodili bez čehokoli – kocour volně na rameně. Ani se nehnul a klidně seděl, maximálně se „bez zájmu o okolí“ umyl – to když tam byl nějaký pes, který nerad kočky, provokovat on uměl!
            Teď vozíme kočeny v kšírech, ale v autě taky skoro navolno. Jen je pravda, že jezdíme vždy alespoň dva.

            1. Předloni jsem u Černého pivovaru na Kraláku viděl chlápka, který vyšel z domu s obrovskou mouratou mainskou kočkou na rameni. Nebyl jsi to náhodou ty?

              1. Ne, Čičík už fůru let nežije a s jeho následníky už jsem nikdy nenavázal takový vztah.

      3. KAROLÍNO, JESTLI OPRAVDU PŘÍŠTÍ TÝDEN KE MNĚ DORAZÍŠ, DOSTANEŠ NEJN TVAROH S BORŮVKAMI, ALE I ÚKOL: VYČISTÍŠ TU ZAPRSKANOU KLÁBOSNICI, JELIKOŽ TVŮJ ŠRAPNEL ZPŮSOBIL PŘÍMO VÝBUCH. ZDRAVÍM A MÁVÁM VŠEM. DNES SE DĚSNĚ OCHLADILO A LIJE. HÁDÁM , ŽE SVATÝ VÁCLAV NA BÍLÉM KONI K PRÁVĚ DOBÍHÁ DO CÍLOVÉ ROVINKY TĚSNĚ PŘED NAŠÍM MĚSTAEČKEM. NECHCI JEŠTĚ ZIMU A SNÍH, ALE MOJE VŮLE JE NIC PROTI PŘÍRODĚ. JSEM BYLA ASI HODNÁ, JELIKOŽ MÁM SPOČÍTAT 3+1 A TO JEŠTĚ DOKÁŽU.

    3. Rputinko, takhle jsem jela (ostatně na tvé doporučení), když jsme si odvážely Málinku-Zuzanku… no, mňoukala zběsile jak v přenosce, tak u mě (a zůstalo jí to 🙁 ), ale něco v ní z toho muselo zůstat jako pocit bezpečí – po kastraci na mně takto proležela tři dny!!! na hrudníku, blízko tlukotu mého srdce (h) (h) (h)

    4. No, máma ji měla sice v přenosce, ale na klíně. Což jsem vyhodnotila jako nevhodné, protože jsem přes ni vůbec neviděla pravé zrdcátko. Tudíž pro příště cestovala na zadním sedadle, přenoska přikurtovaná pásem. Naštěstí neprotestuje, dokáže si i zdřímnout. A ve vlaku jsem viděla, že je to její jistota, když přijde na lámání chleba. Takže už to tak nechám.

      1. Apino, když už je přenoska „její“ a považuje ji za svou noru, tak už je to jiná situace. To jen na začátku, kdy mrně najednou odnesou od maminky a brášků, je třeba to něčím nahradit. Tu přenosku takhle napoprvé bere jako, že ji zavřeli do nějaké krabice.
        Já vozila kočičáky zásadně za starou mikinou anebo za kabátem.
        Nejkouzelnější byla jedna černá kočička, kterou jsem vezla autobusem. Byla šíleně zvědavá, takže hlavičku měla vystrčenou ven, ale když „hrozilo“ nebezpečí, začaly zadní nožky couvat, až se natáhla do nemožnosti a já jsem ji měla jako pásek. Ale ten zvědavej nos neschovala 🙂

        1. Já jsem kdysi na termálu v Dunajskej Strede nosil osiřelé černobílé kotě v rukávu u županu. Pobíhalo venku, brečelo, občas ho někdo nakopl a když jsem na něj zavolal, přiběhlo, ale brečelo dál, i kdžy jsem ho hladil a dával mu papání. Přestalo hned, jak jsem ho do toho rukávu strčil; spokojeně se tam uvelebilo a zvědavě jukalo ven. Večer jsme ho strčili do tašky a odnesli domů, okamžitě huplo do postele a spokojeně usnulo. Ráno znovu do tašky a na termál, kotě si samo vlezlo do rukávu a bylo naprosto spokojené. Škoda, že jsme ho nemohli vzít ssebou, na hranicích byly tehdy ještě kontroly.

  33. TOHLE JE VZKAZ LENCE S.
    LENKO DOSTALA JSEM OD TEBE MEJLÍK A VČERA PO PŮLNOCI JSEM TI PSALA. NEDOŠEL K TOBĚ ALE VRÁTIL SE MI ZPĚT ŽE PRÝ ŽÁDNÁ TAKOVÁ ADRESA NEEXISTUJE. JÁ TO ZKUSÍM POSLAT ZNOVU JESTLI SE UMOUDŘÍ TI ZLOBIVÍ TRPAJZLÍCI.

    1. VELKÁ KOČKO, NIC NEDORAZILO. ZKUS poslat na lenka53 na centrum české . Tu druhou mailovou aderesu ti pošlu emílkem.Obě existují, čili jsou funkční a kontroluju je denně.

      1. Zdravím Lenko, diskuze čtu zpětně a teď jsem zjistila, že jsi či byla jsi z Mostu. Vzpomínala jsi starý Most, taky ho ještě pamatuju a kousek od té díry(dnes už jezera) co z něj zbyla dnes bydlím. (wave) (wave)

        1. Akden, že jsi z Mostu neb z jehoblízkého okolí, to vím od začátku. Narodila jsem se a žila do 12 let ve starém Mostě, v Tylově ulici, kousíček od divadla Pracujících, jak se dříve staré mostecké divadlo jmenovalo. Z té Tylovky jsem denně celý 1. stupeň základky pěšky chodila přes Chomutovskou , nahoru do Žižkovky a dál pak Chersonkou až na 2. základku v Jiráskově, kde celé roky učila na národce moje mami. Od šestky jswem však docházela na 1.ZŠ, pod novou nemocnici. A chodila jsem taky pěšky, jak na základku, tak i na mostecký gympl, protože nás po zboření starého Mostu sestěhovali celou ulici do jednoho paneláku na Bělehradské. Pokud stojíš o nějaký pokec , ozvi se mi na lenka53 na centrum český.

          1. AKDEN, JEŠTĚ DODATEK:ODSTĚHOVALI JSME SE Z MOSTU DO BĚLÉ NAD RADBUZOU HNED JAK TO ŠLO, TEDY V SRPNU R.1990.

        2. AKDEN,PODLE TVÉ PŘIBLIŽNÉ LOKALIZACWE BYDLIŠTĚ SOUDÍM, ŽE JSI ODNĚKUD ZE STALINGRADSKÉ NEBO ZE SOUŠE.

          1. Bydlím u tzv.100 , vzdušnou čarou tak 200m od staré nemocnice. Písnu když tak na mejla, ať nezahltíme diskusi.Písnu zítra čí pozítří. Dnes jen tak nakukuju nemám moc času. (wave)

            1. JO, TAM TO VELICE DOBŘE ZNÁM, BO BĚLEHRADSKÁ JE KOUSÍČEK A NAD STOVKOU SMĚREM KE KASÁRNŮM V TĚCH DOMECH POD KASÁRNAMI ŽILA SPOUSTA NAŠICH RODINNÝCH ZNÁMÝCH. VÍM, ŽE STOVKY SE MOC ZMĚNILY, PŘIBYLY NA NICH KRÁSNÉ NÁSTAVBY, ALE DLOUHO JSEM V MOSTĚ ZAS NEBYLA.

  34. Milá Apino, princezna Amálka je opravdu překrásná kočička. Musím ti blahopřát a stejně tak blahopřeji tvé mamince. Je už teď jasné že Amálka vám přinese jenom samé potěšení. Takové tři kočky, to si budete užívat. 😉

  35. Milá Apino, jsem moc ráda, že už máte s maminkou náhradu za milovaného Micánka. Kočička Amálká je nádherná a už teď její mohutný ocas předpovídá, že jí jednou bude pořádný kus. Já jsem „Maine Coon“ kocoura na živo viděla a držela v náručí pouze jednou, ale byla to ta největší kočka, s kterou jsem se kdy setkala.

    Všechny fotky jsou moc hezké, stejně jako videjko. Užívejte si s maminkou co nejdéle „kotětího období“, asi jako děti i kočky až moc rychle vyrostou. Sice si pak dále hrají, ale už to není to pravé všehodivení, jak to umí jen koťata (třeba šmátrat packou za zrcátko – to je tak roztomilé a při tom tak krátce trvající zábava koťat).

    1. Milá Maričko, však si to celé užíváme. S Amálkou je všechno jiné, a to je dobře. Micánek už byl takový důstojný pán, ale já si život se starým kocourem vyloženě užívala, už jsme si na slovo rozuměli. S Amálkou se to učíme, zase je tu ale ta energie mládí, její hrátky, blbiny.
      A mainský kocour – to je elegance sama, k tomu obrovské zvíře, skutečný malý pardál. Krása, velikost, důstojnost.Kdybych nemusela alespoň někdy používat vlak, možná jsem sáhla po kocourkovi. Amálka má krásné brášky, bývala bych asi jednoho mohla mít. Ale já potřebuji mít určitou jistotu, že ji také unesu.

  36. Apino a Amálko, moc hezky jste to společnýma tlapkama sepsaly! A Amálka je opravdu krasavice 🙂

    1. Našla jsem tě vzadu, ale našla, díky za kompliment. My s maminkou jsme rády, že jsme našly Amálku a děláme vše, aby i ona byla ráda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN