BTW: Suchý únor jinak

Akce suchý únor, tedy snaha některých lidí nepít v únoru alkohol, má poměrně vysokou odezvu – aspoň se o tom mluví i mezi lidmi, které znám, nejen na Facebooku:)) Tato základní verze se mě nijak netýká, ale co kdyby ta suchost spočívala v jiném zákazu? Co kdyby šlo třeba o… kávu???

 

 

Alkohol ve svém životě nezavrhuju, sem tam si skleničku něčeho ráda dám. Zvláštní je akorát to, že skoro neznám takový ten rozjařovací efekt, kvůli kterému lidé alkohol pijí. V mém případě se mi chce po alkoholu velmi brzy spát, a pokud bych s pitím ani potom nepřestala, udělá se mi špatně 😛 Navíc většinou během dne řídím a večer ráda píšu – tím myslím, že tvořím. Vzhledem k tomu, že psát po alkoholu mohu jen těžko (usnu:)), moc času na nějaké pití mi v normálním životě nezbývá.

Umím si užít skleničku vína při povídání s přáteli, vůbec, pokud není sladké a nemá moc alkoholu. Pivo nemám ráda vůbec, ale jsou jídla, která si ho žádají, takže se ho sem tam napiju. Z léčebných důvodů doma aplikuju naši domácí hruškovici – na počínající virózu je skvělá. A víte co? Když si ji dám na začátku nějaké choroby, alkohol na mě působí mnohem méně než obvykle … taky záhada k možnému prozkoumání. Největší potěšení asi mám z večerního posezení s Martinem a trochou osmnáctileté skotské whisky:))

Takže kdybych držela suchý únor, tak jak je myšlený, vlastně bych podváděla, protože to pro mě nepředstavuje vůbec žádnou výzvu. Ovšem pokud by měl můj únor postrádat třeba kávu… to bychom byli na úplně jiné úrovni. Jsem takový ten klasický kofeinista, coby nízkotlaká osoba ten kofein opravdu potřebuju. Ano, je to částečně výmluva závislé osoby 8) protože mi teoreticky může pomoct i zelený čaj. Ovšem ten, na rozdíl od kávy, nemám ráda!

Pokud bych měla masochistickou myšlenku suchého února rozvést ještě dál, tedy až do stavu „tak tohle bych tedy nedala“, museli by mi zakázat třeba… společnost mých psů. Nebo vycházky! 😀

 

A tak se vás dnes zvědavě ptám – držíte suchý únor v jeho původní podobě? Nebo máte své výzvy jinde – jako já s tou kávou? Pojďme si povídat o tom, čeho byste se po dobu jednoho měsíce (byť toho nejkratšího) jen těžko vzdali právě vy… 🙂

Aktualizováno: 11.2.2021 — 18:39

89 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Tak alkohol by mi chyběl. Nepijeme ho moc, zato pravidelně každý večer. Před večeří becherovku (ve vyjímečných případech i „do druhé nohy“), nebo střídáme se slivovicí. K jídlu buď víno nebo pivo. Štamprlata jsou už náš letitý rituál, nejen „na procedůry“ jak říkával tatínek mojí slovenské kamarádky, ale je to i přípitek „těm, kteří už nejsou mezi námi – lidé i zvířata (bohužel na konci roku a letos už k nim přibyli tři další osoby). Večeři bez alkoholu bych také dala, ale chutnala by mi o trochu méně. Samozřejmě, kdyby to musel být, snadno bych přežila bez obého, ale důvod by musel být pádnejší, než jen „zkuste to“. Proto jsem si vlastně nikdy nedala žádná novoroční předsevzetí.

    Ovšem pokud se do „suchého měsíce“ počítá i suché tělo, což by pro mne znamenalo odříci si večeřní teplou koupele ve vaně – tak s tím bych problém měla větší. Vždy jsem horkou vanu milovala, jen jsem nebyla takový závislák, jako teď. Ale i tady platí, když je možnost, fajn, když není také fajn. Doma možnost je, není třeba odvykací kůra a závislák jsem dál 🙂

    Nazvat někoho rozcapencem bylo a je v naší rodině i mezi známými běžné. A ze stejného důvodu, jak už JJ zmínila.

    1. Maričko, únor tak suchý, aby v něm chyběla teplá koupel, to snad nikdo vymýšlet nebude! 😀

  2. Ja som za rozcapený únor.
    Alkohol pijem takto:už pár hodín pred skončením zlej služby/teraz skoro každej,keď nosíme coviďakov/ sa teším,že po návrate domov si dám poharik -gin+ tonik/Sedím popíjam a rekapitulujem,čo som urobila dobre a čo zle.
    V sobotu si dávam už k rannej káve a cigaretke gin s tonikom a nasleduje najkrajšia časť dňa,vymýšľam jedlo-na celý deň.A potom to varím.Tak na dnes som vymyslela zel.polievku a zapečené plnené žampiony.Ako dezert budú fánky./ke´d sú tie fašiangy/Z uvedeného je zrejme,že ten gin práve pijem.V marci budem jesť dietu,vodu a šaláty.Ano,som za rozcapený únor.

    1. Milá Verenko, je to Tvé rozhodnutí a moc se mi líbí. Jak by se to dalo jinak asi přežít,co každý den prožíváš a vidíš.Díky Vám zdravotníkům za všechno! To my jsme teď ostudou Evropy, jak Němce nemusím, tak mají pravdu. (h)

    2. Verenko, když k nám ještě létali naši angl. přátelé, becherovku před večeří nahrazoval G&T (ovšem ten nebyl „na ex“ ale člověk se s ním chvilku „mazlil“ u misky burských ořišků). V horkém létě je G&T nejlepší drink jaký znám a manžel ho občas místo bechervky udělá.

      Ty si ho určitě po své práci zasloužíš, tak Ti nadálku připíjim k trvajícímu pevnéhu zdraví.

    3. Verenko, ty si zasloužíš sakra rozcapené časy, protože u vás se na lepší časy ještě dlouho blýskat nebude, s tím, jak to teď vypadá.
      Držím palce, ať to všechno ve zdraví vydržíš!
      Čím plníš žampiony? 🙂
      A co to jsou fánky? (blush)

      1. 6ampiony plním tým,čo mám po ruke.teraz to boli usmažené vajíčka,trochu pokrájaných spišských párkov,sušené rajčiny.všetko prikryté ang.slaninkou.
        Fánky si myslím,že sú česky božie milosti.Mám po mame výborný recept.nemožem ho sem teraz dať,som v práci./cesto je jednoduché,po zmiesení o opakovane poprekladám,vyvaľkám,vykrajujem také kosoštvorce,v strede radielkom urobím rez,niekedy tam jeden koniec zastrčím a vysmážam.

        1. Žampiony, vajíčka sušená rajčata – to bych doma dokonce i měla:))
          Boží milosti znám jen z vyprávění tady v komentářích – nemyslím, že bych to někdy jedla:))

  3. Musím si odpírat takovou spoustu věcí, že přidat k nim jen jednu další by už pro mě nebyl takový rozdíl. Shodou náhod jsem začala před pár týdny omezovat jakékoliv jídlo, které by mi ještě víc zkazilo postavu, ale zatím jsem skeptická a nevím, jestli to bude mít nějaký účinek (v minulosti nemělo). Už nějakou dobu ale uvažuju, jestli dočasně nepůjdu do nízkosacharidové diety.

    Naopak jsem nevydržela ani měsíc bez netopýrů a hned jsem si nějaké vzala do péče. (h) (bat) (bat) (bat) (bat) (h) Dokonce jsem psala, že mám absťák po netopýrech, jestli nejsou nějací volní.

  4. Klidně bych – pokud jde o jídlo nebo pití – mohla omezit anebo v únoru vynechat prakticky cokoliv. S jedinou výjimkou, a tou je káva a k ní něco malého sladkého. To je moje závislost a hřích, který páchám dvakrát denně. 🙂 Protože si ale dost dobře nedokážu představit, jak bych bez kofeinosacharidového pohonu fungovala, nebudu se do žádných podobných výzev pouštět. 🙂 Pokud bych si chtěla užít rozcapený únor, vyhlásila bych stop vaření a jídlo bychom si nechali vozit. Tak!

    1. Hančo, to je geniální myšlenka na rozcapený únor!!!
      Co je Martin střídavě přes týden doma na HO, mám dojem, že vařím pořád! 😛

  5. Ještě k tomu rozcapenému únoru…

    Víte co? Co jsou ty mrazy, mám pořád hlad. Fakt! A to jsem byla taková vzorňucha, že jsem nepřibrala ani o Vánocích… Teď aby mě nedostal únor! 8)

    Únor bílý, dámy sílí… (angel)

  6. Rozcapenej únor je skvělý koncept! Zítra si jedu pro telecí z farmy, bude i kus jater, takže bude paštika. A do paštiky se dává i koňak, tak si trochu líznu.

      1. Telecí je dietní maso. Připouštím, že paštika v podání mého exchotě ale tak úplně dietní není, no 🙂

        1. Je únor. Dietní věci nejsou úplně na místě… 😛 Až bude tepleji:))
          A telecí jsem neměla roky. U nás prostě není

  7. Ve spojeni s tabletami Metformin se alkohol pít nesmí. A sladkosti taky ne. Takže já bych se s radostí vzdala toho odporného Metforminu. Žádný lék to není, cukrovku to neléčí a jenom udržuje. Radostí se z mého života dávno vytratily. Nemít psa a kočičky tak nevím nevim.

    1. Velká kočko, doufám, že najdeš něco, čím se tento víkend stylově rozmazlíš:))
      Třeba nějaké ty klobásky nebo dobrý sýr! 🙂

    2. Jestli se to týká Metforminu jakožto léku, tak nevím, ale metformin coby účinnou látku beru skoro deset let (léky nejprve Siofor 1000 a nyní Jentadueto) a pití vína mám vysloveně nezakázané, ba řekl bych spíše dokonce povolené …

      1. V popisu Metforminu je alkohol zakázaný.
        Uzeniny mi ve Švédsku nezakazují, ale v Čechách se diabetikům zakazuje. Jo jo sýry já moc ráda.

        1. Já diabetik nejsem, ale MLP ano už cca 35 let a že by mu někdo zakazoval uzeniny, jsem nezaznamenala. Ne, že by je jedl po kilech, ale jí – přiměřeně. Cukr nejí a sacharidy obecně jí v menším množství. Ale občas zhřeší, už se těší na kobližky 🙂 Ono to chce všechno s rozumem, hlídat si glykemii a hlavně pohyb, aby se ten přebytečný cukr spálil.

        2. Drahá Velká kočka,často na teba myslím a no teraz tento Metformin…Mám tiež DM typ II. a užívam roky metformin-Glukophage XR už len 500 mg večer.DM je ochorenie metabolizmu a ja som konečne priznala starú pravdu,že liečba DM je len a len v rukách pacienta!!Správne liečený diaBETIK NESMIE BYť TUčNý-PO LIEčBE/TEDA HLAVNE ZMENE STRAVOVACíCH NáVYKOV/musí chudnuť!!!To sa mi aj podarilo,schudla som viac ako 10kg,znížila sa mi dávka metformínu ,jem dietne/často ale zhreším/ vážim sa obdeň,cukor si kontrolujem tak raz za 10 dní.DM sa nedá vyliečiť,dá sa dietou a fermak.liečbou udržiavať hladina glykémie v prijateľných hodnotách a tým znižovať riziko komplikácií väčšinou cievnych v každom orgáne.Ani alkohol,ani udeniny ani syry a vlastne ani cukry nie sú zakázané-samozrejme v primeranom množstve.Len začiatok liečby je v hlave.Skus to.

          1. Souhlasím s každým slovem. MLP je velmi rozumný a zodpovědný, on totiž u vlastních rodičů viděl a zažil jaké jsou konce, když se na dietu a životosprávu obecně, kašle. Ještě dneska vidím a slyším tchyni, jak nese talíř pocukrovaných (čti od cukru bílých) buchet a říká, ale pár buchet, on je děda má tak rád…Pekla ob den…

  8. Já jsem ve spotřebě čehokoliv až nudně střídmá, tak na zkoušku přemýšlím, co bych měla zredukovat. A proč. Mých 162 cm/55 kg, po tom nijak nevolá. Mám ráda sladký, tam někdy ujedu, ale nemám problém se ho vzdát. Sakra, já jsem fakt nudná!

    1. Teoreticky bys měla být v tomhle stavu šťastná (inlove) , přijde mi to, že se to blíží stavu pokojné vyrovnanosti – pokud se tedy připojí i mysl:))

  9. Já mám suchý únor celý rok, už padesát let (rofl) Za mlada jsem se občas napila vína, někde ve společnosti. Ale nikdy mi moc nechutnalo. Tvrdý alkohol nepiju od té doby, co jsem po třech!! panácích vodky dostala šílenou škytavku 😀 co nešla zastavit. Mám ráda šampáňo – nealkoholický. To dostávám pravidelně k Vánocům od vnuka a pravidelně ho na Silvestra vypiju (d) Tolik můj příspěvek k suchému únoru.
    Jo, rozcapenej únor, to by bylo moje! To by byla samá čokoláda, dortíčky a sladké koláče. Jsa tlustá, odpírám si to jak to jen jde. No někdy to nejde 😀 A tak hlasuju za rozcapenej únor!!!

  10. Bez dobrého toskánského vína k italským těstovinám si to neumím představit. Stačí mi 2 deci, víc ne.

    Káva je můj životabudič a ty tři denně potřebuji.

    Čokoládu mám ráda, ale bez té můžu nějaký čas být.
    To dám.

    A život si umím docela dobře představit bez ryb a jiných mořských potvor. Ty by mě nechyběly.

  11. myslím, že horší by bylo,kdyby se v rámci suchého měsíce, nesměla pít čistá voda, sodovka, minerálky……

    1. Sharko, to by snad nezakázal nikdo soudný… 🙂 Já bych nemohla být bez svého soda streamu, bublinky miluju a naštěstí mi neškodí 🙂

      Jinak k „tvým“ kachním žaludkům – to se fakt někde sežene? V obchodech v mém okolí (kam chodím, což Kaufland není) nejsou, ani u řezníka ne. Kuřecí jen velmi zřídka… běžně tu seženu jen mražená kuřecí játra, ale ty asi na smetaně dělat nebudu:))

      1. U nás, teda u Steinhausera (jednoho z bratrů, http://www.moravskemaso.cz), to mívají. A když nemají, tak si jde cokoli objednat předem. Onehdy jsem takhle objednávala dršťky, nakonec jich byly 3 kila (očištěné, v kuse). Protože se vařením hodně smrskly, byla z toho nakonec jen dvě jídla (teda pro víc lidí, samozřejmě) – klasická dršťkovka a „Dršťky po dalmatsku“, zejména ty našemu/dceřinu jižanovi velmi chutnaly, říkal, že u nich se dršťky taky hodně vaří.
        Ty Dalmatské jsou prostě předem uvařené a pak pokrájené dršťky, dušené na předem opečené směsi zelené petrželky, česneku a slaniny (prý se tomu říká „sječak“, nevím, to jsem jen vyčetla), s přidáním trochy rajského protlaku. Osolí se to, opepří, podlévá vývarem z vaření těch drštěk a ke konci dušení, když už je to hustější, se přidají brambory pokrájené na tenší plátky a ještě chvíli se to dusí, až jsou brambory tak (haha) „al dente“. Já podobná jídla dělám v troubě, nepřipalují se a nemusí se tolik hlídat. Jo, ještě jsem to trochu kořenila rozmarýnem a bylo to vážně dobré.

  12. velikonoce jsou 4+5/4

    jako abstinenta me suchej unor neoslovi vubec.
    pred par lety jsem drzela unor ‚bez sladkeho‘ a protoze to na mou vahu nemelo absolutne zadny vliv, coz mne pochopitelne strasne otravilo, tak ziju dal ve stylu ‚vseho s mirou‘

    ale rozcapenej vikend, to me asi oslovi 😀

    1. Takže Velikonoce jsou dubnové… to je fajn. Třeba bude teplo:))

      Tak kdybych zjistila, že měsíc bez sladkého nemá na moji váhu vliv, asi bych byla… no… hodně zklamaná! vždyť sladké je univerzální viník, ne? 🙂

      1. Tak Velikonoce skoro za 2 měsíce – a já jsem včera zírala v našem obchoďáku do regálu plného čokoládových vajíček, zajíčků, kuřátek… :O S tím mrazem a sněhem venku a lidma zabalenýma po uši mi to přišlo úplně střelený! (chuckle)

      2. ani bych neřekla, já na sladkém ujíždím pořád /krom korony vrátilo se mi to/ nemusím moc maso. Za to ryby jo. Na váze se mi ta čokoláda neprojevuje. Držím si léta stejnou váhu. Jen když přijdou nějaké starosti tak mám pět-šest kilo dole raz dva.

    2. U nás kdysi v kanclu uklízela taková šik paní,denně jezdila cca 20km na kole tam a zpátky do práce,měla doma děti školou povinné a malé hospodářství,za celou tu dobu neshodila ani deko,tož pak si něco odpírej. 🙂

  13. OT počasové – jak dnes ráno mrzlo u vás?

    U nás bylo ve čtvrt na sem ráno -18,5.

    Teď ale svítí sluníčko a dělá se krásný den…
    (ovšem u nás bez miletínských modlitbiček – ty jsou v okrese Jičín!:))

  14. S alkoholem jsem na tom úplně stejně jako Dede, takže vzdát se něčeho, co vlastně vůbec nepiju a navíc mi nechutná, není pro mne žádná výzva. Tyhle „výzvy“ jsou stejně na draka, proč bych se měla vzdát něčeho, co nemusím, když se musím vzdát spousty ostatních věcí a dělat si ještě větší trauma? Bez dobré kávy nefunguju :D, čokoládu nemusím, ale dobrou klobásku ano. No tak si v tomhle blázinci uvařím kafíčko a sem tam zblajznu klobásku bez chleba. A hned je jednomu líp na světě 😀

  15. Pro mě by to bylo pečivo, toho sním hromadu každý den a vím, že někteří lidé pečivo nejedí vůbec

    1. Hm, to chápu. Já bych nemohla být bez chleba.
      Přesto, že jsem se za sebe pečiva v podstatě vzdala a šťastně existuju hlavně na „bačovském“ chlebu, který Martin vozí z Rožnova. To je obyčejný kváskový pšenično-žitný chleba z pekárny Lomná a pro mě nejlepší obyčejný chléb vůbec. 🙂

  16. Uznávám, že v současné politické beznaději jsou výzvy k dobrovolnému osobnímu omezení naprosto zbytečným masochismem. Ovšem JJ přišla s podle mě geniální myšlenkou na

    ROZCAPENÝ ÚNOR (sun)

    To se mi opravdu líbí, takže dávám do placu jinou, lepší, otázku: Jak se tento víkend rozmazlíte, aby vám z toho všeho nehráblo? (inlove)

    1. Udělám strašně nezdravé domácí kobližky, už mám na ně nastavenou pusu, jak moc sladké nemusím, tak na tomhle si smlsnu 😀

        1. Já pár let taky ne, ale recept mám z kuchařky od pana Viléma Vrabce Moučníky a cukroví, kterou spolu s Teplou kuchyní a Studenou kuchyní od téhož autora dostala moje maminka do výbavy. A mám vlastní broskvovou marmošku (broskve od sousedky) tak na to se těším.

    2. Dede, děkuji moc za ocenění nápadu. 🙂

      Ještě nevím. Nebo – že by? Jo, vykašlu se do pondělka na práci do práce! (Teď dorazím nejnutnější a zbytek počká.)
      A půjdeme s maanželem a s klukama sáňkovat a uvaříme si něco dobrého, společně. Kluci umí dobrou pizzu, tak že bych je využila? 😀 (zadělám já, po vykynutí vyklidím pole a jen si nastavím odpočet a tahám hotové dobroty z trouby).

    3. Přijede za mnou MLP, víkend strávíme u mláďat – už to samo o sobě je fajn zážitek, takže se těším velice a určitě si to užijeme!
      Rozcapený únor je báječný, s dovolením budu šířit dál…
      Suchý únor mi neříká nic, jelikož jsem v podstatě abstinent :o)

  17. Nerada bych se vzdávala čehokoliv, co mám ráda. To už je na návštěvu u dr.Chocholouška, neb to zavání masochismem. Ale život stejně rozhoduje jinak. Bohužel je člověk někdy postaven ze zdravotních důvodů se vzdát něčeho, co má rád a nejde jenom o jeden měsíc.
    Tyhle hromadné výzvy bytostně nesnáším.

  18. Já bych to těžko dávala bez čaje. Černého. Bez ničeho. Po plavání tedy oslazeného, a to klidně víc. Kávu nepiju, alkohol občas večer dáme, ale…
    Co bych zaručeně dobrovolně nedala je měsíc bez čokolády. Snažím se to omezit, ale jakožto čokoholik dokážu mít i abstinenční projev a… proč?

    A jinak obecně tyhlety hromadné výzvy nemám ráda, takže co si večer otevřem?

    1. Co si večer otevřem? 😀 (inlove)

      Čokoládu mám ráda a omezuju… ale nikdy ne úplně na nulu. Proč taky? 🙂

  19. Tak já bych se nerada vzdávala skleničky vína k večeři. Na čokoládu kašlu, kafe piju ze sebezáchovných důvodů (kdo někdy měl mikrospánek, ví, o čem mluvím). Ale můj svět je natolik mimo rovnováhu, že nehodlám zkoušet, co všechno si na sebe ještě můžu dovolit. Mimo jiné naprostý stres v práci, tlak na bezchybnost (mluvila jsem za poslední dobu s třemi účetními a dvě a půl z nich jsou na zhroucení, já jsme obchodní asistentka a není to o moc lepší). Záskoky za nemocné. A to nepracuju ve zdravotnictví, nýbrž v zemědělství. Nemožnost slušné relaxace- procházka se psy není relaxace, to je každodenní rutina.
    Takže ne, výzvy mě nechávají úplně v klidu.

    1. Ty jsi, Matyldo, se svým přístupem, že nejlepší čokoláda je kus sýra nebo klobása, šťastná žena.

      Poslyš, mám nápad: co místo Suchého vyhlásit Rozcapený únor? Aneb Čím bych se mohla rozmazlit? Zasloužila by sis vrchovatě, nemáš to lehké. (h)

        1. Nečetla a jak se tak dívám na jeho životopis, číst nebudu. Takže nevím, jak souvisí s únorem. 🙂

          P.S.: Ale má krásná pravidla pro psaní povídky, s těmi musím naprosto souhlasit.

          1. To děláš velkou chybu, Vonnegut je v podstatě klasik a součást vzdělání, píše moc hezky, hlavně jeho povídky jsou bezvadné (např. povídková knížka Tabatěrka z Bagomba) a je škoda se o něj a jeho psaní kvůli nějakým předsudkům ochudit. Zajímalo by mě, co tak hrozného v tom svém životopise má, že ho nechceš číst? Asi mi to zůstalo utajeno, i když jsem od něj četla skoro všechno (píše částečně autobiograficky).
            No a s Tvým pojetím února souvisí to slovo rozcapený. Konkrétně to byl rozcapený bobr. 🙂 Hádej, co to asi tak může být?

            1. No, rozhodně se vyhnut Jatkám č.5.. 🙁
              Rozcapený bobr? (wasntme) Je to to, co si myslím? 😀

              U nás se tohle slovo používá i jako rozežraný, rozmlsaný, zhýčkaný, náročný… (to mohl být vlastně ten bobr taky – Aido, asi mě čeká víkend plný asociací :D)

    2. Matyldo, jsi štvanec a chápu, že tahle výzva tě těžko nadchne… Ale co takhle víkendové rozmazlení podle JJ konceptu Rozcapeného února? (inlove)

        1. Aido, Vonneguta jsem četla, jednu knihu mám dokonce moc ráda, ale odmítám si omezit význam nějakého slova jen proto, že si s ním hrál nějaký překladatel – vždyť Vonnegut ani nepsal česky:))
          To bych se pak mohla bát, že si lidé budou myslet bůhvíco, když řeknu, že Matylda je moje přítelkyně. 😛 Tak, jako si nenechám vzít slovo přítelkyně (neoznačující milenku), nenechám si vzít slovo rozcapený 😀

          1. Ach jo, nějak jsme se nepochopily, ale nevadí (fakt jsem to myslela jako legraci).
            P. S. Matyldo, asi spíš Kořán, ten ho tenkrát, tuším, překládal. A musel se u toho královsky bavit. Stejně jako u dalších knížek, které má „na svědomí“.

  20. Dede, suchý únor je tak myšlen – tedy aspoň doufám, že tak myšlen – že si odepřeš něco, co si odepřít chceš, protože to považuješ za správné. Bohužel mám v poslední době dojem, že si odpírám tolik věcí, protože si je odepřít musím, že už nemám chuť si odepřít něco jen proto, že chci. (A to nemám dojem, že jsem ve svých přáních extra rozcapená – patří mezi ně např. zase konečně potkat živého studenta, vidět kluky, jak se mydlí s kamarády sněhovými koulemi cestou ze školy a zpívat si mimo byt. Jo a zajít si na něco dobrého, co si nemusíš uvařit ty nebo někdo z rodiny a sednout si na to jinde než doma.) Takže: kafe – nedám, kvůli němu jsem ještě vzhůru a mám zrovinka hotovo, čokoláda – potřebuju, ta prý krmí mozek přímo, bez zastávky v sádle, alkohol – to si nechte, to skoro nepiju ani normálně, vycházky a rodina – viz Jiřina. Jo, ještě humor nedám, to je jedno z posledního, co zůstalo.

    Jak tu byla řeč o osmnáctileté whisky…

    ***
    Sedí takhle tři Skoti v baru a na jednoho padne nostalgická nálada.
    „Kamarádi moji, slibte mi, že až umřu, tak můj hrob pořádně prolejete osmnáctiletou whisky!“
    „A to my ti rádi splníme,“ odpovídá jeden. „Jen nám slib, že tu whisky napřed můžeme prolejt našima ledvinama!“
    ***

    1. přiznám se, že já beru (nevím, jestli správně) suchý únor jako akci pro lidi pravidelně pijící alkohol, aby si ověřili, že s tím ještě umějí přestat. prostě zkouška toho, kdo tu vlastně vládne:))

      A ten vtip… to ti pěkně děkuju! Už vím, co se mi vybaví, až mi zavoní whisky ve skleničce 😀 (obvykle v sobotu, takže to asi zapomenout nestihnu. I když… je to vtip! 8) )

      1. Můj bývalý manžel míval „ramadán“ každý rok od 1.1 buď od konce ledna nebo do velikonoc. Ale i když byly velikonoce hodně pozdě, svůj „příděl“ alkoholu stihl vypít a ba řekla bych, že po tom půstu, spotřebu navýšil. S argumentem, když jsem to vydržel tak dlouho, teď můžu…

  21. Tak já bych se Dede vzdala nerada zrovna toho zeleného čaje. Piju ho každý den k snídani. I s kávou by to nebylo jen tak se jí vzdát. Alkohol ani nepiji, co si občas dám ráda, je kvalitní čokoládový bonbon plněný alkoholem. Loni měli třeba na Košíku v rámci velikonoční nabídky od Lindtu balení čokoládových vajíček plněných různými druhy alkoholů. Dobrota – a vítaná pomlázka. A taky bych se těžko vzdávala hořké čokolády.
    A pochopitelně členů rodiny a psa, ale o tom naštěstí suchý únor není.

    1. No vida, čokoláda a alkohol v jednom – hříšně dobrá nabídka:))
      Tak ti přeju, ať to mají letos před Velikonocemi znovu 🙂
      Ostatně, víte někdo jen tak z hlavy, kdy jsou letos Velikonoce? Přiznám se, že já netuším.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN