BTW: Den pro všechny

Krásný den vám přeju! Doufám, že se většina z vás probudila do hezkého nepracovního rána a máte příjemné plány na to, jak strávit dnešní den. Ať už jsou vaše úmysly jakékoliv, nezapomeňte věnovat myšlenku naší krásné zemi, která má dnes svátek – i s námi všemi.

 

Den české státnosti je asi můj nejoblíbenější svátek. Spojuje nás s naší zemí, s naší historií a dává nám příležitost být hrdí na to, co nás spojuje – na to, kdo jsme a kde žijeme. Nikdy předtím naše krásná země tak nekvetla! Samozřejmě jednotlivé lidské osudy procházejí individuálním štěstím, nudou i bolestnými krizemi. Nicméně vše se tak nějak líp snáší – a to dobré lépe prožívá, když je země, se kterou jsme svázáni, bezpečná a prosperující.

Což o té naší právě platí. Je dobré si to uvědomit, zašeptat poděkování a v duchu si slíbit, že ji podpoříme vším způsobem, kterého jsme schopni. Aby kvetla i pro naše děti. Není to snadné. Boj s reálnými problémy je podle mě pořád ještě o kus snazší, než snaha vzdorovat všudypřítomnému negativismu, permanentní naštvanosti a nekončícím stížnostem, které si tak snadno nacházejí půdu hlavně u lidí nejistých a snadno ovlivnitelných.

A tak mám takový návrh – zavřete na moment oči před všemi strachy a pochybnostmi, a zkuste se dnes o trošku víc usmívat, dovolte si cítit hrdost a spokojenost, protože důvody k tomu máme. A to ať už půjdete na houby (strašně rostou:)), projdete se svátečním městem, pojedete na výlet, budete sportovat nebo se jen tak lenošně povalovat.

 

A když budete mít čas a náladu, tak dejte vědět, jak se vám to daří! (inlove)

Aktualizováno: 27.9.2017 — 19:56

17 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. My jsme včerejší sváteční den zakončily návštěvou úžasného koncertu libereckého Severáčku /dětský pěvecký soubor vedený paní Sylvií Pálkovou/

  2. Holkííí, Abyt, Marska spol. Dostaly jste mě pod židli, jak jsem se nasmála, „vratní volové“. Jak zaslechnu zprávy z parlamentu, hned mi bude veseleji!

    1. Jejda, to mělo být úplně dole, ani nevím, jak se mi to povedlo, asi z celkové únavy a přepracování. Totiž – chtěla jsem si i na pátek vzít volno a někam si s MLP zajet, aspoň na zahrádku. Osud (a kolega) však rozhodli jinak. Už několikátý den po návratu z dovolené pracuju přes den v práci a pak večer doma až do noci na něčem, co měl v mé nepřítomnosti dokončit kolega, neudělal nic, celé to padlo na mě, jsou to dva velmi obsáhlé materiály (každý kolem 120 stran), hotové a odeslané to má být do 1. října. Ach jo.
      Ale zase na druhou stranu, aspoň nějakou radost mám, máme totiž půjčené oba pejsky, jak dcéřinu Šišku, tak ex-dcéřinu Dharmu, a je to fakt tóčo. Jsou obě moc fajn a roztomilé, jen na sebe nejsou moc zvyklé (viděly se jen párkrát), tak jsou ve vzájemném kontaktu takové (jak to říct kulantně?) temperamentní (žárlí na sebe, ty opice, každá z nich nás chce mít jen pro sebe, a tak se chvílemi trochu perou). Ale jsou obě moc milé, ono si to sedne. V poledne s nima MLP odjel na zahrádku, tam se vylítají, a já aspoň mám „klid na práci“.
      Jinak přeju krásný sváteční den všem, tady je moc hezky, sluníčko, teplo, krásný podzimní den. A díky kamarádům jsme bohatě zásobeni houbami, tak jsme si dnes k obědu dělali toto: https://recepty.cuketka.cz/dyne-s-hribky/ – vřele doporučuju, je to opravdu dobré. pokud to budete dělat, doporučuju ještě přidat hodně posekané petrželky.

      1. Dnešní sváteční den jsem strávila u počítače, dokončuju svou poslední knížku, dál zatím překládat nechci. Úplně jsem vyhořela, navíc mě ničí stupňující se míra zbytečného násilí v tématu.
        Tak snad od října bude klid 🙂

        1. Jo, to máš pravdu, to všude přítomné násilí mně taky děsí. A proto si večer pustím stažený film“Dobrý ročník“ a bude relax. 🙂

  3. Na Sv.Václavovi je mimo jiné zajímavé i to, že ve své době byl jako vladař poměrně neúspěšný. Posílal ty voly, nechtěl válčit, furt něco četl atd. Zatímco jeho bratr a nástupce dějinně úspěšný byl, knížectví obhájil a upevnil, politický respekt si získal. Přesto na něj dějiny vzpomínají pouze jako na vraha, zatímco Václav se stal národním symbolem.

        1. Nó, řekla bych, že hodně jich zůstalo venku, ba se jim tam i rozmnožili. Ale když už je o tom řeč – návrat k této staré tradici by nebyl špatný! 🙂

          1. Lidožroutství už dnes nefrčí. A tendence v EU je spíš opačná a sice cpát ty, nejen voly, ale jakýkoli dobytek, spíš za každou cenu k nám. Zatím máme štěstí, dobytek se rozhlédne a vrátí se za lepším, ale jak dlouho se bude dařit?

  4. Už celá léta se v tento den modlím ke sv. Václavovi ono „nedej zahynouti nám ni budoucím..“
    Miluju naši zemi a záleží mi na jejím osudu.
    Oba moji dědečkové a můj tatínek nosili jméno Václav. A tak v tento den za ně zapaluju svíčky, vzpomínám a vůbec jsem taková slavnostně a smutně naladěná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN