BTW: Originální ctitel a proč chtěly jet autobusem?

0323dar3_1Jak je Berry rozená koketa, která chudáky psy v jeden moment svádí, aby je v ten následující s pohoršeným výkřikem pleskla imaginárním vějířem a odkráčela středem, tak Ari nikdy úplně nepřišla na kloub tomu, co po ní ti psi vlastně chtějí, když ona o ně nestojí.

 

Ne, Ari není psožravá, vychází i s malinkými uštěkanými pejsky, ale pokud jde o nápadníky či aspoň psí kamarády na hraní, tak se zarazila s vývojem někdy na půl roce, když si před svým velmi časným prvním háráním zažila opravdu masový zájem nápadníků, se kterým si nevěděla rady. Nikdo jí neublížil, ale prostě to na ni bylo moc.

Od té doby si Ari vypěstovala nedůvěru k psům – samcům (hlavně velkým a hnědým:)) a dlouze přemýšlí, jestli si s některým opatrně zaběhat či pohrát. Co kdyby zase začal harašit? Na společných vycházkách to obvykle řeší Berry: přiběhne k cizímu psovi jako první, udělá milostné uši a vyzkouší, jestli se psisko umí slušně chovat.

 

Jedéém! :)

Jedéém! 🙂

 

Pokud náhodou nedodržuje uctivý protokol, tak uraženě vypískne (jako dáma), pokud to nepomůže, zařve mu do ksichtu (ne jako dáma), což zatím pomohlo vždycky. Ari se podle toho rozhodne, jestli se přiblíží nebo ne.

No, a když jsme byli minulý týden v Praze, venčila jsem ráno i odpoledne v Centrálním parku na Lužinách. Holky to tam mají rády, je tam plno místa a spousta psů k čuchání a běhání. Vzhledem k tomu, že jsou naučeny nevšímat si lidí, nikomu nevadí a užívají si volnosti.

 

Že mě nechytíš!:))

Že mě nechytíš!:))

 

A právě při takové probíhané potkala Ari svého Vyvoleného. Nedivím se, že jsem zatím její vkus neznala. Nebyl to totiž malej pejsek, jakým zatím Ari dávala přednost – byl to mladý fešný irský vlkodav:))

Zírala i Berry. Vlkodav a vlčka? Blackieho panička však byla nadšená, konečně nerozbitná pejska na hraní! Ari dokonce nekoukala ani po Berry a před námi se rozvinula čirá hravá radost plná bleskových výskoků, tryskových přeběhů, zubatých tlam a vlajících jazyků.

Ari snad prvně v životě předváděla výraznou a nezaměnitelnou výzvu ke hře. Veliký Blackie se chechtal, běhal a skákal a přitom působil… něžně? Dokázala jsem pochopit, že Ari musel fascinovat, nebyla v něm ani špetka agresivity, chtění nebo snahy ukázat dominanci. Nepotřeboval to a upřímně se bavil. A Ari se nám zamilovala:))

 

Hopla:))

Hopla:))

 

 

Druhá příhoda se stala v neděli. Martin přijel se psy z vycházky a vypustil je na dvorku z auta dřív, než byla zavřená vrata. Jak holky obvykle otevřená vrata opravdu ctí a drží se uvnitř (to Martina ukolébalo), tak tentokrát neodolaly a vyrazily za dobrodružstvím na protější louku a pole. Vzhledem k tomu, že jsou tam obvykle ta stáda srn, je to zapovězený prostor, na který se mohou jen dívat.

Ten den tam dokonce ani žádné viditelné srny nebyly, leč lákadlo obvykle nedostupných dálek bylo silnější než slušné mravy a psiny vyrazily na toulačku, bestie nehodné. Čekala jsem, že si oběhnou kolečko a přijdou domů, ale nic. Po dvaceti minutách jsem ztratila nervy a Martin tak sedl do auta a vyjel se po nich podívat. Ony poslední dobou opravdu sekaly dobrotu, a pokud utekly, bývaly maximálně do deseti minut zpátky. Tak kde jsou? Okolí znají do poslední krtiny, zabloudit fakt nemohly.

Za chvilku byl Martin doma a hlásil, že trestankyně čekají na můj verdikt v autě. „Kde jsi je našel?“ ptala jsem se. Nečekala jsem tak rychlý úspěch! „Tomu bys nevěřila – byly na zastávce autobusu na Zálesí! Ari seděla způsobně v budce, Berry vyhlížela autobus. Ani už nebyly udýchané.“ Zálesí je od nás necelé dva kilometry do kopce… co tam proboha dělaly? Zapomněly, odkud utekly a předpokládaly, že se šlo odtamtud? Hm.

Tak jsem převzala chlupaté delikventky, řekla jim, co si o nich myslím a zahájila odvětvičkování Berryiných spodniček. Vymotávání polámaných kousků chrastí a ostružiní z mokrých zakroucených chlupů v jejích citlivých partiích je šílená práce, Berry se to pochopitelně ani trochu nelíbí a dává to hlasitě najevo. Teprve potom, když byla propuštěna, jsem si všimla, že důkladně kulhá na levou přední. Chjo, zase šlachy na zápěstí. Berry, Berry, stálo ti to za to?

 

Berry jako gardedáma:))

Berry jako gardedáma:))

 

Pak jsem se zamyslela. Holky na toulačce ve známém prostředí, bolavá noha, vědí, jak daleko to mají domů… Že by tohle vysvětlovalo tu autobusovou zastávku?:))

 

PS: Opět foceno mobilem, že se nestydím – ani pořádné světlo nebylo. Ale něco se dalo vybrat, jinak mám spoustu šmouh:))

 

A tak se dnes jednoduše ptám: Jak vás překvapili vaši miláčci – bez ohledu na počet nohou? Zažili jste situaci, kdy jste si jen říkali: „Jak je tohle možné?“ A podařilo se vám potom přijít na to, jak to bylo možné? A co si vy myslíte o důvodu, který přivedl AriBerry na tu autobusovou zastávku?:))

Druhá otázka jde směrem k nečekaným nápadníkům či nevěstám, aneb do koho se zamilovali vaši psi či kočky?:))

Pojďme si dnes povídat o překvapeních a záhadách, které nám naši bližní umějí připravit:))

 

 

Aktualizováno: 22.3.2016 — 21:21

41 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Náš prvý pes Brett, polovičný jazvečík, chodieval po ulici navoľno, pretože obvykle sa správal inteligentne a poslúchal. Jazdu autom nijako zvlášť neobľuboval, takže autám sa celkovo vyhýbal širokým oblúkom.
    Raz sme boli na vychádzke dosť ďaleko od domu a kúsok od nás zastal veľký čierny mercedes. Vystúpil sympatický muž stredného veku v obleku a kravate a otvoril zadné dvere na aute, kde mal položený kufrík. Čo ale určite nečakal (ani ja), bolo to, že mu vo chvíli, ako otvorí zadné dvere, s nonšalantným výrazom v ksichtíku na zadné sedadlo vyskočí malý čierny jazvečíkoidný pes a pozrie sa na neho s výrazom jasného očakávania. „Jean, poprosím domov!“ – normálne som mu to prečítala na tej chlpatej tvári.
    Červená som bola zrejme aj za ušami, z ktorých sa mi od hanby určite aj dymilo. Čo psa, ktorý sa cudzím ľuďom nenechal ani pohladkať, viedlo k tomu, aby do toho mercedesu nastúpil, to už sa nikdy nedozviem.

  2. Zpráva od Ap: Ryzák Punc dnes večer v úctyhodném věku 32 let přešel přes duhový most. (h)
    Ap sice chápe, že ani koně nejsou nesmrtelní, ale stejně jí je děsně smutno. A protože dnes už nebude u počítače, tak jsem slíbila, že vám to oznámím.

  3. Mi na kočky docela funguje Stronghold. Jája měl taky předloni obojek.Teď jsme dávali Bravetco, zatím teda nikdo kliště neměl. Tak uvidíme.
    Jinak moc podařený článek, holky byly na zastávce samy? Nebo tam s nimi čekali i další cestující? Nebo holky čekaly na zastávce a ostatní cestující za zastávkou? Vidím to úplně v barvách :).

    1. Myslím, že tam seděly v době, kdy žádný autobus nejel 🙂

      Busy tam totiž mají frekvenci jednou za čas 😛

      1. Tak máš do dalšího útěku úkol- naučit psice číst jízdní řády, aby nečekaly zbytečně.

  4. Dede,bezva fotky, krásně si hráli. Vlkodav a vlčka,obdivuhodný pár.
    Mně se ztrácela v houští Ája a vynořila se vždy nečekaně úplně na jiné straně ale vždycky mně našla.Jednou to bylo hodně, hodně dlouho, už jsem byla na mrtvici, nakonec přiběhla a měla odřené tlapky, hodně, musely jsme k vetovi a týden chodila s obvazy, vůbec nevím kam spadla. Daník, ten to dělal jen zpočátku našeho soužití, pak odběhl a do minuty nebo dvou byl zpátky. Jenynka, ten náš novodobá Jánošík se dá zatím utáhnout na piškotek,jak zavolám, už šupe ke mně.učíme se chodit na volno v bezpečných místech.

    1. Odřené tlapky… to vypadá na velké hrabání nebo běh po asfaltu. Věřím, že jak se ti ulevilo, že je zpátky, tak jsi ji chtěla přetrhnout nejen za svůj strach, ale i za to, co se všechno mohlo stát – jak dobře ten pocit znám! (angel)

      Jsem na Jenynku zvědavá (inlove)

  5. Dneska jsem si jen hezky početla (plus hezké fotky) 🙂 nenapadá mě žádná odpověď, kterou bych přispěla.

    Trixie na volno běhá jen v opravdu jistých místech, kde ji máme stále na dohled a bedlivě sledujeme, takže nám naštěstí zatím neutekla. Tedy ne že by byla tak poslušná, prostě jsme zatím jen měli nesmírně štěstí, které se nás doufám v tomto směru bude dále držet. Opravdu nečekaně nás překvapila nedávno, svoji „ochrannou“ reakcí na tornádovou noc – ale o tom už jsem psala.

    1. Víš, třeba by ani neutekla… oni vlkoidi mají to utíkání víc v krvi, aspoň moji to zkoušeli všichni. Naštěstí z toho vyrostli – resp. vyrůstají 🙂

  6. K tomu můžu říct akorát to, že ačkoli mám všechny kočky kastrované, Matýsek s Rozárkou si čas od času užívají a zjevně je to baví (inlove) . A Filípek sice nejde až tak daleko, ale má taková období (zrovna teď), kdy stopuje Rozárku a s velkým zájmem pečlivě očichává místa, kde Rózka seděla. Ono to tedy bude spíš v té Rozárce. I když je kastrovaná, tak její hormonální aktivita zřejmě zcela neustala, a tak ty kocoury láká. Jen mrňous Toníček je vůči tomu imunní, tomu to nic neříká.

  7. U nás v Polabí je klíšťat jak naseto, letos opět první v únoru.Já jsem jednopsí a dvoukočičí,kočky venkovní, takže musíme odhmyzákovávat všechny. Spoty jsme vzdali, naposled měla Terda klíště týden po aplikaci,kocouři první blechy asi za 14 dnů. Druhý rok mám Forresto pro všechny a spokojenost. Vydrží od jara do podzimu. Dřív jsem jim nechávala přes zimu pokoj a nedostávali nic, ale s tím počasím poslední roky se ta zima dost zkracuje…Jinak překvapuje mě každé moje zvíře, poslední dobou si vzpomínám jak mě vzbudilo v ložnici vrčení a tiché vřískání, tak jsem v noci vylítla a jenom vidím na parapetu siluetu dvou koček v intimní chvíli. Tak jsem zařvala, rozsvítila a on náš kastrovaný 7 letý kocour ležel pěkně na naší 3 leté kastrované kočičce, pěkně zakousnutý do zátylku, zadníma nožičkama přešlapoval do rytmu a ta naše koza chlupatá pod ním drží, lehce vříská, ale nezdrhne…Docela mě to vyšokovalo, žila jsem v domnění, že by tyhle choutky fakt mít neměl, kastrovaný byl na roce…Třeba mi to tady nějaká kočkařka objasní…A Terda mě vyšokovala víckrát, hlavně svojí snahou se kamarádit s velkými, uřvanými vlčáky, co vypadají, že si dávají malé kníračky k večeři…Já jsem nechtěla psa, co je agresivní anebo bojácný k lidem nebo jiným psům, tak jsme chodili od tří měsíců do školky pro štěňata a pak i na základní poslušnost a z té doby si přinesla lásku ke všem psům. Bohužel u nás na vsi ji nikdo nesdílí, to tady taky znáte, všichni psi buď za plotem nebo na flexině, když už by si chtěl hrát, tak se ho majitel bojí pustit, že by mu zdrhnul…A ta naše kaskadérka bez pudu sebezáchovy miluje výšky, naposledy jsem z ní dostala infarkt u Vás Dede na Lesu království, šly jsme si procházkou po hrázi, kochali jsme se vyhlídkou, byly jsme tam poprvé, Terda naštěstí na vodítku, koukáme kde máme psa a ona prolezla zábradlím a slezla na úzkou římsu pod zábradlím a stála pěkně souběžně s náma. Pod ní hloubka 40 metrů a voda, já vodítko protažený skrz šprincle a ona půl metru od nás. Tak pěkně na všechny čtyři, rafnout za obojek a prokličkovat šprinclema zpátky. Fuj doteďka je mi zle, když si na to vzpomenu…Pořád má tendenci strkat hlavu mezi zábradlí a čučet dolů, čím větší vejška tím líp…ale už jsme poučený a dáváme si na ni bacha…

    1. Minko, já vím, jak to tam vypadá (myslím na přehradě), takže jsem se vyděsila taky – to bych nechtěla zažít! Terda je nejspíš pěkné číslo 🙂

      Jinak psi na vsi – to jsi řekla přesně. Já jsem ráda, že je Ari aspoň tak socializovaná, jak je. Nikomu neubližuje a lidí si nevšímá. Aby si s radostí a zájmem hrála s cizím psem, to se stává málokdy. Proto jsem měla takovou radost z toho vlkodava:))

  8. OT – vypadá to, že klíšťata se už u nás vyskytují celoročně – poslední loni jsem vytáhla Berry v prosinci, první letošní pro změnu Ari v únoru. Náš zahradník mi potvrdil, že on tahal psovi klíště v lednu. No a teď v březnu už je klíšťat víc. Vzhledem k tomu, jaká je nyní délka sezóny, přemýšlím, jak psy před klíšťaty chránit.
    Používám spoty, ale ty vydrží tak maximálně dva měsíce.
    U obojků váhám – holky běhají na zahradě volně (bez normálních obojků) a co chvíli prosviští nějakým křovím, když štěkají u plotu. Vydrží ten obojek nebo ho hned ztratí? Potřebovala bych vaše zkušenosti 🙂
    Jak dlouho ten obojek proti klíšťatům skutečně pomáhá? Jak snadno ho pes ztratí? Máte zkušenost s nějakými vedlejšími účinky?
    Já jsem navíc ovlivněná tím, že kdysi ten obojek udělal Maxovi zle, jenže teď jsou jiné obojky a mám jiné psy 🙂
    Poradíte?

    1. Používám spoty jen v nejhorším období- pár klíšťat radši vytáhnu, než bych dávala další spot nebo obojek. Od obojku mě odrazuje mimo jiné to, že v Podmitrově pan doktor na přednášce říkal, že není moc vhodný pro psy, co žijí doma- ten prášek se z něj sype pořád, dostane se i do postelí a podobně- a já z něj mám navíc takový eklhaft pocit, když sáhnu psovi s antiparazitním obojkem na krk. Ovšem já a moje hypercitlivá kůže, to není standard běžné populace. U kavalírů mě navíc odrazuje to, že jsem viděla kavalíra se srstí polámanou od toho obojku- a to nechci.

    2. Pozor na alergickou reakci – Vašek nemůže mít žádný obojek, po Scaliboru dokonce velké krvavé boláky, brr.
      Jenže Barouš měl obojky léta, nejdřív Kiltix (smrdí, je líp snášený), pak Scalibor. Ani s jedním nikdy neměl problém, oba špičkově fungovaly, narozdíl od všech možných spotů (týden po aplikaci Advantixu jsem ze psa dvě hodiny v kuse vytahovala klíšťata, u 50 jsem je přestala počítat).
      Mám vyzkoušeno, že vydrží i dvě sezony a naštěstí mi funguje i to, že má obojek jen Barda – na Vaška (i na nás) se zřejmě ten pach trochu natáhne, já jsem neměla klíště od té doby co mám psa, Vašek chytí pár kousků za rok.
      Letos chci vyzkoušet nějaký přírodní kousek, odkaz mám doma, pošlu večer. Potřebuji něco, co budu moct dát na Vaška! Moje hodnocení bude až za rok, nicméně odkaz mám od paní, které stříhá psy a má s těmito přípravky výborné zkušenosti.
      Hodně samozřejmě záleží na tom, kde se pohybujete, nejhorší je stará nesekaná tráva.

      1. Jo – vloni jsme na Brůču aplikovali (mezi jednotlivými spoty) postřik z rozmarýnu a kapky jablečného octu … celkem to pomáhalo.

        1. MLP přišel loni s informací o přírodním postřiku od kolegy pejskaře, k rozmarýnu a octu přidával, myslím, ještě tymián. Celkem to fungovalo na začátku a na konci sezóny, na období s největším výskytem klíšťat jsme dali spot. Denis musel být ovšem nastříkán poměrně často, řekla bych tak jednou týdně.
          Mám ale pocit, že my tady těch potvor zase tolik nemáme (ťuk ťuk, aby to tak zůstalo). I když – letos už jsme jedno nedomrlé našli.

          1. My stříkaly furt – když jsme nezapomněly (rofl) … ale dobré to bylo hlavně pro nás – nastříkaly jsme si boty a nohy po kolena a klíště jsme nechytly.

      2. měla jsem spot levandulovej s něčim, ale je to tak na měsíc..pak musíš znova….ale to byl kočičí….

      3. Náš Billy měl hroznou alergickou reakci na Scallibur a nejhorší bylo, že jsme na to dva dny nepřišli, on na to reagoval tak, že pořád chodil a chodil, nespal, jenom se hemžil všude. Zrovna když jsme se rozhodli ho vzít na veterinu, tak jsme zjistili, že má pod všema chlupama vlastně úplně rudou kůži. To bylo poprvé a naposled co jsme použili obojek antiparazitní, od té doby jedině Frontline.

    3. Já na Toyu používala roky obojek Kiltix – dala jsem ho cca v dubnu (jó – to tenkrát byly zimy delší a klíštěcí sezóna kratší) a sundávala v říjnu. Sice sem tam se nějaké velmi odolné klíště (asi feťák) našlo, ale nebyla to nikdy žádná havárie. Byla jsem s ním spokojená.

      Po jedné přednášce pana veta Štourače (kde říkal, že obojky by neměli mít psi, kteří žijí s námi v bytě) jsem šla do sebe a začala dávat spot – ovšem nejenže to bylo velmi drahé (cca každé dva měsíce), ale většinou jsem prošvihla konec jejich působení a než jsem zakoupila druhý, tak týden jsem jenom odklíšťatovala. A naposled na něj začala být Toya zřejmě alergická – chudinka furt se drbala, takže jsem ju aspoň třikrát vydrhla šamponem (jestli to pomohlo, nevím) a kajícně se vrátila k obojku.

      Ernest dostal nějakou protiklíštěcí a protibleší pilulku – ovšem chrání taky jenom dva měsíce a stojí tolik, jako by schroupal diamant. Takže až skončí její účinnost, asi opět sáhnu po Kiltixu.

    4. Já už taky sbírám klíšťata z koček od půlky února. Jsem z toho docela jatá, Damíšek přiběhne zvenku, skočí na protější židli, nebo mně na klín a po bílé srsti pochoduje klíště. Seberu ho, přejedu mi po hlavičce a vyleze další a třetí najdu už trochu zapité.
      Spoty jsou skoro nanic, obojky kočkám dát nemůžu, bojím se, když vím, kde všude prolézají, aby se někde nezachytli.
      O kvasnicích už jsem taky slyšela, mám doma pangamin, nevím, jestli jim ho mám dávat jako prášek, nebo ho zkusit rozpustit a nacákat to na ně.

      1. S béčkem mně to poradila sestřička na veterině, když jsem si zoufala, že má kočička Sára týden po aplikaci spotu už zase klíšťata.Tabletku béčka rozmačkat v troše vody a klůckem nanášet hlavně na přední část těla a hlavu. Kupodivu to snášela dobře a pokud část olízala, nevadilo. A dokonce to účinkovalo. 🙂

        1. Assol, takže natřít? Nedovedu si představit, kolik béčka bych musela napatlat na holky… to by ho už spíš žraly. Za jak dlouho se to musí opakovat?

          Jinak je zajímavé, kolik lidí tu říká, že spoty nefungují – já taky mám ten dojem, jen jsem si doteď říkala, že mám prostě smůlu.

          1. No, Frontline je zbytečné vyhazování peněz, ten bych na ně mohla lít po litrech. Někdy si myslím, že výrobce využil povšechné vědomosti o značce, a ty spoty neobsahují tolik té účinné látky, co deklarují.
            Teď jsem zkusila koupit Flevox, je to něco novějšího, tak uvidím.
            Ten B Komplex mám někde doma taky, už bude asi k užívání prošlý, ale na tu srst by to nemělo vadit.
            Už vidím ten boj na ostří drápků.
            Možná bych mohla použít i ten Pangamin, jsou to sušené pivovarské kvasnice.
            A když se naštvu, použiju prostě droždí. Ale nechci, aby mi v létě pochodovala klíšťata po kalhotech nebo tričku.

          2. Když na pejsky je snad dost účinných přípravků, ale na kočky, to přiznávají i veterináři, není kloudně nic pořádného.
            No, ona je ta béčková vodička úplně žlutá a potřebné množství na dvě vlčky si neumím ani představit! 🙂
            Ale vlkodav v Praze byl krásný, oni jsou takoví hraběcí. 🙂

  9. Co přivedlo AriBerry na autobusovou zastávku DEDE ?
    No to je jasné, Berry bolela noha. Proto vyhlížela ten autobus.
    Jak já jí rozumím a chápu. Taky mě bolí nohy.

    Náš kocourek Fous je sice už kastrovaný, ale občas skočí Hepince na zadek. Ta která byla kastrovaná hned po prvním hárání, to nechápe a bytostně nesnáší. Může se zbláznit. A chlapec jí rád provokuje.

    1. Míšo, mě to připadá s tou zastávkou a bolícíma nohama jako nevhodné zlidšťování, ale když ono to tak vypadá:))

      Pokud jde o Fouse, tak mám dojem, že jste měli fakt šťastnou ruku s výběrem – ten kocour je pohodář, i když si to madam Heppinka asi nemyslí (inlove)

  10. V dávných dobách mi Barouš utekl z prostředka neznámého lesa. Dlouho jsem trčela na místě, pak jsem se nechala odvézt, na místě nechala nějaké žrádlo a mikinu. Po rychlé večeři jsem se vrátila i se stanem a spacákem. Bezúspěšná noc, ráno telefon – pstejk seděl na autobusové zastávce v poslední vesnici, kterou jsme šli. Přece se nebude vracet někam doprostřed lesů, co by tam dělal? Na autobus a domů!
    S hraním máme problém – Barouš je pomalý a křehký, rád se seznámí, ale lítání z toho není. A Vašek má zřejmě z mládí nulovou socializaci, pak skoro tři roky v útulku, neumí si hrát. Samcům se vyhýbá, fenky a štěňata by nejradši ojel. Když to hlídám a včas utnu, dá se mu pomalu vysvětlovat co ještě může a co ne, ale i za napohled nevinnou hrou stejně vidím tu jedinou snahu.

    1. Petro, tu noc ti nezávidím, taky jsem to zažila, ale Barry je pašák – on věděl, jak to mělo být 🙂
      U nás se Berry vždy vrací přímo na místo, kde utekla, takže když já jdu dál, tak jí chvíli trvá, než se tedy vydá za mnou. Ari je kreativnější – většinou hledá moji stopu a pádí po ní, jen pokud to má blíž, jde si sednout k autu (to udělala tuším dvakrát). Prostě když zdrhly z domu, čekala jsem, že přijdou zase domů – tohle bylo překvápko.

      K tomu vlkodavovi: Já jsem si až dnes uvědomila, že vlastně píšu jako o novince o věci, kterou většina z vás se psy běžně zažívá. Faktem ale je, že moje holky jsou zvyklé si vystačit samy a ani pro hry ostatní psy nepotřebují. Ari je s cizími ještě méně hravá než Berry, která přece jen vyrůstala v Anglii ve smečkách přátelských psů.
      Proto jsem nad tím žasla – Ari si sama o své vůli hraje a její vyvolený je zrovna vlkodav! 😀

      1. Zažila jsem situaci, kdy si Borůvka hrála s vlkodavkou Amálkou. Majitelka mě vysloveně prosila, jestli by chviličku mohly, že Amálka k žádnému psovi nesmí, všichni se jí bojí… ale hrála si moc hezky, navíc než se ten tančík otočil, Borůvka už vybrala dvě kličky. Takže vlkodav mě neudivuje, naopak hnusnou zkušenost mám se šarpejem. Borůvčina brněnská láska byl obrovský zlatý retrívr, tady se vlídně setkají s fletkami , přerostlým yorkem, choďandou, špringršpanělem, peruánem a číňanem. Ale očuchají se, pozdraví a jdou dál, psí kontakty jim stačí mezi sebou.

        1. Vlkodav Amálka… 😀 Mám dojem, že normální majitelé velkých psů (takoví, co si na psu nehoní své ego) rádi dávají něžná jména… jako cane corso Anežka nebo u Dalmi tuším Beruška. 🙂

          1. Kamarádka bydlí vedle vlkodava Sněhurky a říká, že Sněhurka je desně bojácný pejsek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN