BTW: Ve znamení Střelence

0209dar2_1Ta čuba mě nejspíš jednou zabije – pravděpodobně s radostí a omylem. Nemůže za to. Většinou totiž koná tak rychle a s takovou vervou, že ji mozek nějak nestačí dostihnout. Ari je totiž typickým představitelem hvězdného znamení Střelenec:))

 

Že žádné takové znamení neznáte? To se nedivím – já ho taky neznala, dokud jsem si ho nevymyslela! Tedy, já vám nevím, jestli jsem si ho vymyslela nebo jestli jsem ho prostě objevila. Protože jak jinak popsat povahu tak… vyhraněnou? Navíc stejně stará stopařovic Gerda, byť je bloodhoundem, je naprosto stejný Střelenec, jako naše Ari. Milující nezáludná pejska, ale výbuchy její nevyčerpatelné energie jsou prostě silnější než ona. Na to už musí být nějaká hvězda, nemyslíte?:))

 

0209dar1

 

A tak jsem začala přemýšlet i o jiných hvězdných znameních, která mohou ovlivňovat pejsčí – a kdo ví, třeba i kočičí povahy. Například oba Nazgúlové určitě měli ve chvíli zrození nad hlavou mimo jiné i znamení Povodnáře – nebo Povodníka? Neexistovala voda, do které by nevlezli!:))

Max byl zase typickým představitelem dvou celkem běžných psích znamení. Jednak Přiblížence, to proto, že se snažil, aby mezi ním a mnou neexistovaly žádné zavřené dveře, byť by vedly na záchod, prostě závislák. Ale jeho jezevčičí já stejně dobře rezonovalo se znamením Zabejčence… myslím, že nemusím vysvětlovat, jaké vlastnosti toto hvězdné seskupení pejskům posiluje:))

 

0209dar2

 

 

Naše Berry je zase filištín a liška podšitá. Když se díváte do jejích přesvědčivých upřímných očí plných nevinnosti, tak jí prostě uvěříte, že má problém projít dveřmi, aby si neotloukla chlupatou svatozář. A pak nastane moment, kdy snad jen na vteřinu odvrátíte zrak a to ztělesnění nevinnosti už prohání sousedovic kočky, válí se v chcíplé rybě nebo mizí v dáli na toulačce.

Ano, kočkám nikdy neublíží, výlety moc neprotahuje a v mršinách se neválí každý den. Jenže umí vzbudit sakra přesvědčivý dojem, že ty její neplechy jsou nejspíš jen výsledkem mé divoké představivosti a vůbec paničko – koukej, jakou mám svatozář krásně vyleštěnou! A já jí na to (skoro) vždycky skočím:))

 

0209dar3

 

Pořád jsem přemýšlela, jaké hvězdné znamení asi přeje takovým povahám? Filipanna? (Od filištína:)) Podšipanna? (Od lišky podšité:)) Pannabalka – coby Panna šibalka? Já zatím opravdu nevím! Ale věřím, že společně ještě ona psí a kočičí znamení nakonec zdárně objevíme a definujeme!

 

A tak se dnes ptám velice jednoduše a zároveň velice záludně: Jaká zvířecí hvězdná znamení se podle vás tísnila nad hlavami vašich miláčků v době jejich zrození?:))

 

0209dar4

Aktualizováno: 9.2.2016 — 09:13

59 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Už je pozdě, kdo ví, jestli je ještě dneska, tak jen krátce. Pokud Rony má nějaké znamení, je to Beran-idlo. Vyznává zásadu: když to nejde silou, zkus to větší silou.
    A tak přesouvá nábytek a boří zdi 😀
    Puuudl i Gweny jsou pak ve znamení Sirén. Bože, jak ty dvě umí (preventivně) ječet 😀 A jak dovedou lákat ubohého Roňáka do úskalí rvaček.

    Pro kočky znamení hledat nebudu. Myslím, že jsou to prostě komety. Proletí … a zůstane po nich dlouhá a blátivá stopa. A pak jsou zase dlouho pryč 😀

  2. Moji téměř všichni kočičáci jsou přítulníci až přísavníci, někteří umývači vlasů a Melíšek je velký přítulník a potměšilec. Umí fantasticky dělat nevinného kocoura, připomíná mi malou holčičku opřenou o zeď s překříženýma nohama klopící oči s výrazem – já přece nic špatného udělat neumím. To je přesně Melíšek,opřený o zábradlí, div že nekříží tlapky, jen ty oči neklopí a kouká mi do panenek s výrazem, já žádnou lumpárnu neumím, a to jen chvíli před tím honil Barušku, která vřískala na celé schodiště. Taky mu chybí jen ta svatozář.

  3. Jenny! Doufám, že jsi zalezlá v pelechu a už nepokoušíš osud (inlove) taková série katastrof, to se fakt hned tak nevidí! Ale promiň, směju se – napsala jsi to neodolatelně (rofl)

    Jinak jsem ráda, že se potvrdilo moje přesvědčení, že sem chodí lidé tvůrčí, hraví a s citem pro jazyk – názvy zvířecích znamení jsou bezvadné! 🙂 Ovšem dostala mě JanaBa s chybějícím znamením Blb, aby její prdlouš Scott mohl býti Pablbem 😛

    Evo Ž, baví mě představa, že bys měla vymyslet horoskop všem svým psům – to by byla dizertačka (chuckle)

  4. Denis je částečně Střelenec (čím dál míň, jak stárne) a částečně Mazánek Jemná Tlapka.
    Jinak jsme oba blíženci a já pořád říkám, že Denis je mé chlupaté čtyřnohé alter ego, mé oddělené siamské dvojče. (inlove)

  5. Já sem musím dát opravu. Naši kluci prý jsou Povodníci i když se někdy chovají jako Kozorohatí

  6. Tedy dnes to bylo ale hezké téma. Jsem u počítadla až nyní, byla jsem na vejletu v Moravském krasu a pak jsem odpočívala a odpočívala.
    Tedy Ajvi je někdy Střelenec a někdy Přítulnice. Sřtelenec byla dnes ve strmé strži plné kamení, popadaných kmenů, mimo cestičky a tam se honila s Waiki! My s Evou jsme se třepaly s turistickými holemi – jednu nohu tůdle na kameni a druhou támdle na pařízku – vím, jsme za Střelence také!

    1. Že vás Střelenkyně neodnesla fujavice! To je nějaký příklad pro vaše chlupatá zlatíčka ? Jak je chcete vychovávat když nemáte samy rozum! Doufám, že jsi sebou nevzala Darečka. Ale ten má určitě větší rozum a byl doma pěkně s pánečkem v teple. Holky, holky 😡

  7. No to jsou všechno krásné charakterové definice vašich mazlíčků (h)

    Všechny naše kočky byly jako koťata správní Střelenci, byla radost je pozorovat a je škoda, že z toho až moc rychle vyrostly . Teď bych je všechny dala pod znamení „Blízenců“, tedy „z“ bez háčku, od slova „lízati“. Jsou přitulné a mají rádi lidskou společnosti (i cizí), což je po plačandách Dixie a Smoky milá změna. A všechny jsou to lízalky. Lidské olizování miluje Indy (no na kůži je to spíše šmirglování), ostatní dvě -Rusty a Woody – si nás také občas oblíznou, ale nejraději pucují jedna druhou.

    Trixie bych dala znamení „Berčuch“. Je narozená začátkem března (bude ji 9) a ryby v tomto znamení musí být kapři, protože její největší zábavou při procházkách je rejdit nosem při zemi a čmuchat. Jinak je to ale beran, který, když si postaví hlavu, většinou vyhraje. Líbí se mi Míšino znamení „Přítulník“ a to nejvíce platí na Trixie a kočičku Rusty.

  8. To je otázka do pranice. Rozebrat holky by bylo na román. Střelenci jsou víceméně všichni, povodnáři taky. Přiblíženci? Derry je přiblíženec takřka siamský, největší slast je přimáčknout se ke mně celým psem. Eda to dovedl do dokonalosti, ten se na člověka zřítí – že by závalník? S jeho as 38 kily je člověk zavalen… Ája se zas drbe o nohy a je překážník. No, našlo by se hvězd – obloha je velká, jen ten zvěrokruh by nám nestačil. Bezva téma

  9. Kóča Amálka je Zlobivec! Právě chytila, potfora jedna, sýkorku. Miunka je asi Lenivec: Nestojí, když si může sednout a nesedí, když si může lehnout. A Betynka… je Jezevec 😀 Kdo zná tohle znamení, ví o čem mluvím.

  10. Hm, Anešek bude nejspíš narozen ve znamení Pištivce nebo Stěžovníka.
    Tuhle přišel, s něčím nadmíru nespokojen, usedl významně přede mnou a něco děsně sprostýho mi řekl. Bylo to tak sprostý, že se sám lekl a uprchl za gauč.

  11. No, Rózka by byla paličatá Kozaróza rohatá, se Střelencem v ascendentu. Ovšem velice ovlivněná Sluncem v domě Přiblížencově (nebo je to obdáceně?). O Zabejčenci ani nemluvím. A to se narodila 4. března.
    Bára, narozená 2. dubna, je jasný Povodnář s Přiblížencem v ascendentu. Její smysl pro humor zřejmě vyplývá z téměř aprílového data zrození, bude tedy i Aprílencem.
    🙂

  12. Moje děti jsou dle normálního horoskopu Lvíčata, já Beran. Chudák manžel 🙂 .
    Potomci jsou ve znamení Střelence a Hromdopolicáka – tím myslím, že oba jsou střelení a co chvíli se omlouvají: Ale maminko, já to nechtěl shodit, ono to jenom špatně drželo… (sun)

  13. Borůvka je Přiblíženec, Světluška je ve znamení Klínovce- tedy pokud může, vleze mi na klín a čumí na člověka, který se snaží vypotit správnou anglickou větu 🙂
    Oriáš je ve znamení Zvukovce- skočí, mňoukne. Pobíhá po domě, huláká. Kilián je ve znamení Popeláře a Potulníka- věčně se někde courá a ze zahrady protějšího domu chodí špinavý od popela.

  14. To je hezký, povedla se ti ta znamení.
    U mých pejsků nevím, Sorbon je určitě narozen pod velmi láskyplnou hvězdou. Miluje lidi, miluje jejich obdiv své osoby/psa a má rád i sám sebe. Má rád kocoura, svoji sestru a mámu, miluje rychlý běh a toulky přírodou. Určitě bych tipla ohnivé znamení.
    Ejsinka má jiné životní zkušenosti, je bojavá a miluje plnou misku. Ta bude zemské znamení, takový nějaký Býček či Kravička 🙂

  15. Jsem Střelenec.V tomto znamení splňuji snad všechno.
    Dnešní den jsem započala rozlitím plného džbánu jablečného moštu po kuchyňské lince,část vytekla na zem pod všechno.Bléé.
    Až jsem to všechno uklidilaˇ, ukradla a sežrala mi Čita cikánskou pečeni z vnitřku rohlíku,tahle kočka je zabejčený Beran,milá ale když se zatne ,tak s ní nehnu. Chtěla jsem ji od mojí snídaně utěrkou zahnat a z utěrky vypadl nůž na můj palec na noze.Zřejmě mi není dnešní den souzen prožít v klidu,jakož i všechny dny ostatní.
    Malé černé nebezpečí Jenuška je zrozena ve znamení Lva a všechny si neustále podrobuje .Mia (cat),naše spajčaja krasávicaje červnová a nejspíš rak.Chce se strašně mazlit a zároveň uniká,schovává se moc ráda do zákoutí a vyleze jen k žrádýlku. Ájuška moje I. a II., ty musely být jasní Střelenci, s oběma jsme si pasovaly do noty a byly jsme jedna duše, jedno srdce Daník,byl určitě nějaké zemisté znamení neb jeho doménou a největší zábavou bylo dělat díry, do kterých ještě teď zapadám při prochajdách. Zbytek lidské rodiny jsme všichni Střelenci,jen vnučka je Lev, zaplať pánbu. :-))

    1. Jo a ještě pro Dede, obě kočindy se letos dožijí 10 let, takže budou velké oslavy, duben a červen.
      A dobré téma, díky!

    2. Tak a teď jsem ten zbytek moštu , co jsem ráno rozlila dala do sklenice, kterou jsem vzápětí shodila na zem, mošt se opět vylil a ze sklenice jsou střepy všude, uklidila jsem, zapnula konvici na kafe a to kafe s medem a smetanou jsem si zalila studenou vodou.
      Tak může být někdo ještě větší Střelenec?!

      1. Jenny, já nemůžu!!! (rofl)
        Prosím tě, v rámci vlastní bezpečnosti bys dnes měla snad už jen polehávat na kanapi, na druhý bok se obracet opatrně a hlavně nepouštět se do žádných větších akcí!
        (Ale teda vytírat 2x mošt – lity lity!)

        1. Jéžišku na křížku , já se zblázním!!!! U nás fučí jak o dušu a poryvem větru se otevřelo okno a shodilo klec aj s Pepou, všechen sajrajt z klece se vysypal všude kolem,klec mi shodila kvítka, rozbily se dva květináče a mokrá hlína byla v tom zrní. Uklidil to všechno přednosta,viděl, že to dál tak nejde. Já už fakt nemůžu, volala jsem mladým, v domnění aby to nebyla nějaká znamení a ještě jsme se s přednostou přeli dost nahlas , kdo to okno špatně zavřel. Život dnes se mi stal peklem, jdu do koupelny a přikryji se deklem. (headbang)

          1. Jenny, vůbec by mě nenapadlo, že takhle hnusný den může někoho potkat, tolik smůly naráz. Musíš si řict, že tu smůlu máš taď na hodně dlouho vybranou a už bude jenom dobře.

          2. Jenny, hustýýý ! Radím ti, nehýbat se, tiše čekat na půlnoc a pak optimisticky vykročit do nového dne. No a přitom nezapomeň pohladit kočku, na kterou jsi cestou šlápla a dát si obklad na koleno do kterého jsi se kvůli ní praštila.

            1. No, když o půlnoci vykročí ven ze dveří, tak jí buď smete vichřice nebo si zláme nohu, pokud tedy vyjde předpověď, že má v horách na východě sněžit 😉

          3. Jaja, kdyz uz, tak uz! A cely den. Mimoradne vyzivny den, takovy nejlepe vymazat z kalendare.
            Na takovychto hororovych zpravach je pro me potesujici jedna vec – ze se to nestava jenom MNE! Takze ja, mila jenny, soucitim.

            Nas KaterChen je narozen ve znameni Byka. Je urostly jako byk, nekdy i tak dupe a funi. Rozumu, si myslim, pobral trochen vice, zabejcit se umi taky. A rve se. Jako blbejcek.

          4. Jenny, chudinko, odpusť mi, že se tu chechtám tvým neštěstím, ale tohle je neuvěřitelné. A komentář JanyBa to ještě dorazil 😀 . Občas mám také den Blbec, ale tohle je jak spiknutí rarachů. U vás už je večer, tak se zachumlej do postele nebo na kanape, oblož se svými chlupatci, „pozitivně medituj“ a říkej si, že všechny tyhle karamboly mohly dopadnout hůře (mohla ses třeba od střepů pořezat, dvířka klece se mohla otevřít a Pepa uletět atd.)

            1. Díky všem soucítícím, raději se moc nehýbu avšak čeká mne ještě venčení, tak nevím…. 🙂

              1. Jenny – já vím, jsem odporně hnusná, ale tvůj výčet dnešních životních trampot mi notně zvedl náladu … to se nevymyslí, to se musí zažít (rofl)
                Můžeš si zazpívat „Pane bože dej, ať smolařům je hej …“

            2. Jenny, pridavam se k predrecnikum. To chce kanape, panaka, nebo kdyz je ficak, tak cajik se slivovickou, chlupatce kolem sebe a hlavne nic uz nedelat. Doufam, ze uz to tak je. (inlove)

              1. U mně zatím dobrý ale nechválím před půlnocí, jak říká Yga, to nevymyslíš. 🙂

  16. Milá Dede, moc jsem se zasmála:D Krásně jsi to vymyslela, máš fakt báječnou fantazii. Naší kočku charakteristikovat je těžké, na ní by se nejspíš báječně hodilo znamení Naprdnutec 😀

  17. Šmarjápano, Mařka je taky Střelenec, tedy rozená ve Střelci. Dneska už spíše váhavý, ale když byla mladší, tak jsem stále říkala, že jsem si pořizovala důstojného fudláka a místo toho mám raketovou střelu. Tak konečně to vím.
    Bohoušek byl jednoznačný Přiblíženec, když mne někdo hledal, stačilo se dívat po velké černé předložce. Já měla kuchyň asi 2×3 metry a uprostřed ležel Přiblíženec.
    Mimi bylo narozené ve Lvu, ale že by měl nějakou jasnou charakteristiku, to fakt nevím.
    No a kluci? Felínek je jednoznačně Vyjevenec, Vyjukanec a Poděs. Gafy to je jasný Velenec, neboli velí všemu a všem. Jinak jsou to Blíženci, ale silně vzdálení. Většinou se nacházejí diagonálně rozprostorovaní na posteli, aby byli co nejdále od sebe.

    1. Šarik byl Blíženec, jako takový mi byl pořád nablízku a je vlastně pořád….a Střelenec byl za mlada taky 😀

      1. Noriska je závislák a Klíštěnec – drží se mne k´jako klíště i ve spaní.
        Želvice jsou Blíženice, pořád chodí spolu, ale Bezule,společně s Kačenkou a Miňákem, aspirují na Nenažrance.
        Pidikočka je Tvrdohlavec. Majolenka Potřeštěnec.
        A Pitinka je moudrá panovnice celé smečky. No našla se ve Lvu…

  18. Naša rozmazaná šmuha bola domov prinesená v apríli 2011, takže tento rok má neuveriteľných 5 rokov. Presný dátum narodenia neviem, možno brácho ho má niekde v záznamoch, ale určite už vtedy mala tých 6 – 8 týždňov, tak to vychádza na Vodnára alebo Ryby. Skôr ako Vodnár je to ale Bahník, aj keď blato napohľad nikde nie je, dokáže prísť z prechádzky so zablateným podvozkom a čvachtať sa musí v každej kaluži, čo má v dosahu. Jediné šťastie, že po pár minútach z nej špina akosi záhadne opadá, bruško má zase čisté a belostné. No a nič také ako nejaká mdlá Ryba u nej nehrozí, je to vyhranená osobnosť, zvedavec, klaun, mistr Uko Ješita, a iné. A ako vhodné znamenie k nej ma napadá jedine Duracelka 😀

  19. nad hlavou Bobeše je znamení Velkého Štěstí. Už několikrát se mu podařilo uniknout z Převozníkovy loďky. Letos mu buode 9 roků. je z nej důstojný pán v celkem dobré kondici.
    Kubíček je pod znamením Ryby a Přítulníka. Miluje koupání a plavání a uplně nejspokojenější je, když sedícího či ležícího clověka zalehne na neomezeně dlouhou dobu.
    Oskarovi září nad hlavou Vznešená Důstojnost a Pokušitel. První uplatňuje na lidi, druhé na psí spolusmečkovníky.

  20. Dede,po dlouhé době jsem si našla chvilku a krásně si početla.Vzhledem k tomu,že se říká, že pes je odrazem svého pána a já jsem jednoznačný Střelenec,je jasná Střelenkyně i Sisska,zároveň je i Přítulník a Závislák.Nějak se v ní míchá těch znamení víc, to bude asi tím, že je kříženec. Ale co,vždyť je to fuk,je to hlavně moje chlupatý sluníčko :-).Krásný den všem.

  21. Toyenka byla Váhavec – ta se do ničeho po hlavě nevrhala (nod) – jenom jednou, když se chtěla proběhnout po té krásné zelené louce a z ní se vyklubalo slepé rameno pokryté žabincem (rofl) . Tak i toto jsme měly společné, neb i já jsem Váha …

      1. YGO, také jsem si všimla minulého času a doufám, že popisuješ povahu Toyi když ještě byla mladice, nic víc to neznamená (h).

  22. Scott je ukvapený Střelenec. Mám pro to jakési pochopení, sama jsem Střelec.
    Panebože, kolikrát mě ten pes mohl zabít! Jestli si vzpomínáte, mohl mě, mimo jiné i uškrtit. Dlouho jsem zvědavým pohledům předkládala, že tu rýhu kolem krku způsobil trám, který pode mnou praskl. Natlučená kolena, kotníky, zápěstí, lokty, hlava, modrý zadek. Ještě bych přihodila znamení Podvodník, není mu zatěžko koupat se v ledové tříšti a vypadá při tom náramně spokojeně.
    Škoda, že ve Zvěrokruhu chybí znamení Blb. (Ale že by se tam hodil, co?). Aspiroval by úspěšně na Pablba.

  23. Naši kocouři Honásek i Fousič se určitě narodili pod hvězdným znamením Nenažrance.
    Jídla nikdy není dost a hlavně “ kocour se snaží, kocour má „.
    Ale na druhou stranu určitě tam bylo i znamení Přítulníka. Protože přitulovat to jim šlo i jde.

    Kočička Hepinka to jiná. Noblesní dáma, ale ta povaha. Tam muselo být znamení Povýšenosti a Pohrdání lidským plemenem .
    Když chci být milá, budu , ale jen jak já chci. Můžete jí 5x pohladit a po 6 vás kousne. Jemně, ale kousne.

    1. Jo, kocour se snaží, kocour má.
      Ale ne vždy to dopadne k obecné spokojenosti.
      Dnes se jeden kocour snažil, ale jediné, co měl, byla nassssssss… chovatelka. To bylo tak:
      Jediným ladným skokem se kocour přenesl na tiskárnu na pracovním stole, přičemž jednak uvedl do pohybu hůl, která bolestivě uhodila již zmíněnou chovatelku, jednak téměř shodil její oblíbený velký hrnek na kafe. Dále při dopadu rozerval reklamní leták jednoho z marketů, jenž miluje Česko. Doběla rozžhavená chovatelka poskytla kocourovi možnost vyhřívat se na sluníčku – jen mu nedopřála ani chování, ani salám, který na uvedené tiskárně čekal, aby se stal součástí snídaně.

        1. Ale kdepak by byl kocour součástí snídaně – bere sluneční lázeň na popelnici. Dnes je u nás krásný slunečný den – jako kdyby byl už duben.

    2. Míšo měla jsem také takovou povýšenou kočičí holku Mňajušku, už je 3 roky za modrou duhou, moc jsem jí milovala, ale jen já, ostatní členové rodiny jí proklínali, kde mohla škrábla, děsila a kousla ale se mnou spala, mazlila se a povídala, dožila se krásných 17.let. Místo ní mám útulkáře Bohouška to je kočkopes protože tolik pusinek, vítání, mazlení nemúže být jen v jednom kocourovi. To jsou nejméně dva v jednom a ještě dva pesani

  24. Najtynka je jen asi o měsíc starší než Ari a znamení Střelenec na ni pasuje výborně 😀 Střelec je podle data narození taky, možná je tím efekt znásoben 🙂

    1. Jsou holky narozené v jednom chumlu – jo, to musela být síla střeleneckých hvězd zrovna na vrcholu 😀

  25. Ty jsi neslyšela o znamení Střelenec? To je tím, že mne neznáš. Teď už jsem trochu klidnější, takže až dospěje Arinka k mému věku tak se také uklidní. Máš naději.
    Mě připadá, že ti naši mladší pejsani a tedy druzí v pořadí si nedělají žádné starosti a nechávají to na těch starších. V neděli měl Legánek 3tí narozeniny a není to vidět na jeho chování-nezmoudřel.

    1. jsou to Kozorozi- skáčou jako Kozy a jsou naložení v rohu plotu a pokřikují na sebe s psími sousedy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN