BTW: Radostné Vánoce

1224dar1_1Milí čtenáři, přeju vám všem radostné Vánoce plné pohody, smíchu, dobrého jídla a samozřejmě i dárků.

 

 

 

Zažijte svátky, na které budete rádi vzpomínat a odpočiňte si po sprintu posledních dnů roku:))

 

1224dar2

 

Komu by chybělo vánoční zamyšlení, najde ho pod následujícím odkazem – v rádiu se neflákám:))

http://www.rozhlas.cz/hradec/nedelnikava/_zprava/dagmar-ruscakova-pulkruh-nadeje–1436170

 

 

A abyste viděli, jak to na Štědrý den vypadat může (ale nemusí:)), zvu vás do divadla – ano, k Doubravickým ochotníkům. A doufám, že se budete bavit, protože my, když jsme tu hru zkoušeli, jsme se bavili náramně!

 

Záznam představení najdete zde:

 

https://www.youtube.com/watch?v=5WfcDsnzhq0

 

Přeju příjemnou zábavu! Potřebovat budete asi 50 minut volného času:))

Aktualizováno: 24.12.2014 — 10:23

53 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. 23. jsem dala na Hady tenhle odkaz, teď jsem se tam zase měla čas na Hady krátce kouknout. A u toho komentáře mi něco bliká, tak nevím, jestli se to ostatním objevuje nebo ne, možná jsem udělala něco špatně. Tak to dám i sem, přestože je to už trochu povánočně. Mě se to ale moc líbilo (dostali jsme to mailem), je to takové to „psí stolování“ ale ve velkém“… Všichni psí herci jsou z útulku a autoři byli inspirováni právě podobnými pejsky-jedlíky, jen to pojali jako vánoční hostinu. Pokud si to pustíte, nechte celé video běžet až do konce. Je tam pak kraťoučká (vtipná) reklama na jejich výrobky (Fresh pet) a pak videjko, jak tu scénku dávali dohromady (nebo je to pak samostatně dole na stránce).

    http://freshpet.com/bringing-joy-holiday-feast-rescue-pets/

  2. Hezky posvatecni podvecer vsem. Pro mne je to furt jeste svatek. I kdyz jen odpocivam a dojizdim zbytky. Cholesterol se teteli, pekla jsem vcera husu, delala karlovarske knedliky a drubkovou polevku. Bylo nas osm a dost jsem si makla. Ale stalo to za to.

  3. Zdravím všechny po vánočních svátcích a věřím, že byly pro všechny klidné a pohodové. U nás mrzne a krásně svítí sluníčko.
    Konečně jsem si udělala chvilku času a podívala se na představení, byl to moc pěkný povánéční dárek.
    Díky Dede.

  4. Zdravím všechny po vánočních svátcích.
    U nás proběhly Vánoce v poklidu a pohodě.
    Na Boží hod přijel vnouček Samík, tak bylo o zábavu postaráno.

    A mám radost, že ani kocourek Fousek neleze po vánočním stromečku.
    Jen celý Štědrý den lítal po bytě a řval, cítil zřejmě kapří maso.
    Míša

    1. Už jsem viděla váš nádherný stromek, skleněné ozdoby mám ráda a těší mne, že jsou zase zpátky. Přece jen naši skláři umí. Máme i skleněný betlém z Železného Brodu, kromě starého vyřezávaného, ve kterém každým rokem vyměníme mech a zelené větvičky. Ten jsem objevila před mnoha lety při úklidu půdy a už se tam nevrátil. Máme jen bílo stříbrné ozdoby na stromku. Neteřinkám jsem letos koupila k svátku krabici skleněných kouliček a ptáčků místo bonbonier /holky už jsou velké 10 a 13/ a projevovaly radost.

    2. Ta stříbrná je u nás od té doby, co odešel Jirka. Já jsem už nechtěla zdobit nikdy strmek a pak jsme se dohodli, že jo ale, že nebude barevný a nějak se nám ta stříbrná zalíbila, někdy byla prostřídána sem tam červenou. Nějaké červené ozdobičky se rozbily a já jsem je zapomněla dokoupit. Je to přece jenom křehké sklo.

      1. Maruško, já tě chápu (inlove) nakonec ale máš krásný stříbrný stromek s občasným červeným úsměvem 🙂

        A věřím, že neteřinky byly rády – já ozdobičky miluju (blush)

  5. Dede, na NP píšeš o ozdobičkách z Poniklé- 1 hvězdička 75 Kč, je to dost korunek. Měla jsem kdysi pár starších korálkových ozdob a dala jsem je do muzea betlémů v Kryštofově Údolí. Mám je uložené ve vzpomínce :
    Vždycky jsme měli na vánoce smrček, tatínek musel mít pravidelný, tak větvičky ořezával a přesazoval do předvrtaných dírek. Jednou jsme o vánocích přišly s maminkou ke známým a tam měli stromeček- borovičku ozdobenou samými korálkovými hvězdičkami. Jak té borovičce ozdobičky slušely! Byla jsem uchvácená – jako malá holka jsem krásnější stromek neviděla. Jenže pan soused říkal, že to bylo z nouze. Bylo mizerné počasí, šel do lesa pro stromek a nechtělo se mu daleko, tak vzal co mu přišlo do cesty. Tak tady pod horama vznikl nový ,,směr“ – borovička. Od té doby se už netrvalo tak usilovně na smrčku.
    My máme pokaždé něco jiného, jednou smrček z vlastního lesa, někdy koupený pichlavý /loni nám opadával už při strojení/ a letos trochu křivou, za to čerstvou borovičku z lesa.

    1. Na ceny ozdůbek z Poniklé jsem koukala na netu a jen žasla. My máme pořád ještě pár původních ozdob, ale ony časem „slepnou“, nejsou dělané s trvanlivostí keramiky.

      My máme letos stříbrný smrček z prořezu z Orlických hor. Je hustej, krásnej, se silnými větvemi… ale taky tak trochu do rohu (chuckle) Nevadí mi to 🙂
      Náš poslední smrček z živého plotu je ten, co byl na představení – byl tak dokonalou ilustrací toho, oč šlo dědečkovi z oné hry, že posloužil jako rekvizita. A teď dělá vánoční strom v hospodě 🙂

  6. Tak jsem to tady Dede shlédla, dobré představení. Jste šikovní. Líbila se mi „babička“, moc. I ostatní jste dobří, ale ona se mi líbila nejvíc.

    1. „babička“ Lucka je učitelka na druhém stupni, dobrá učitelka – umí hrát před publikem, které nic neodpouští 🙂 Je skvělá a mě strašně rozesmívala, byla potíž mít s ní dialog a držet vážnou tvář (blush)

  7. Vaše ochotnické představení je moc hezké, diváci se slyšitelně bavili- co víc si přát?

    1. Děkuju Matyldo 🙂 Jak jsem se dozvěděla dnes u „Zpívání“, některé z hlášek prý už lidovějí 🙂

  8. Milá Dede,přišla jsem se psy z prochajdy,ohřála rybku, dobře pojedla, přitáhla jsem si talířek s vánočním cukroví,horký čaj a a vyšetřila jsem si čas na shlédnutí ochotnického divadla ve Tvé režii. Celou dobu jsem se usmívala a dobře bavila, jste dobří herci a ty jsi bezva děda. Pěkně si se zmenšovala pod palbou kritiky a matka rodiny byla výborná.Samozřejmě i ostatní. Ještě jsem čekala, že někdo shodí i toho kapra,(hladový chlap,hihi). Moc bezva, vy jste se tam všichni taky dobře bavili. Myslím, že to bylo bezvadný překvapení pro lidi. Fandím vaši vesničce,děláte to moc, moc dobře.
    Krásné Vánoce.

    1. Děkuju, milá Jenny, bavili jsme se skvěle a na úplně první pokus (můj i herců) to nevyšlo zle 🙂
      Jo naše víska je momentálně v dobré kondici, máme tu skupinu aktivních lidí a urodilo se kupodivu hodně dětí – a pro ně se toho chystá mocmoc. Naše Haloweenská cesta letos přilákala 70 dětí (+ doprovody:)) od nás, z okolních vesnic i ze Dvora Králové. Máme tu výtvarné dílny, maškarní plesy, divadla pro děti… a nekuřáckou hospodu, kde se to všechno koná 🙂

  9. Všem přeji hezký sváteční den. U nás také svítí, střídavě, trošku je chladněji oproti jiným dnům, ale v noci lilo, takže bláta také dost. Odpoledne jedeme za maminkou do Žernůvky, mluvila jsem už se sestrou, která má službu, máme prý vzít i Ajvinku. Nabalím cukroví, Jiří bude řídit, protože mě se od rána jaksi motá hlava, a pojedeme.
    Dede, ta vaše víska by měla soutěžit o Vesnici roku, těch činností, kterých tam u vás je!!! To my takle nikdy neměli. Kdysi nám soused, který tady žije už skoro padesát let, ale nenarodil se tady, říkal, že bohužel jsme moc blízko velkého města a to sem přineslo hodně nešvarů :^) .

    1. Tak co, Alex, jak se vyvedlo? (inlove) Ono se mění počasí, přichází chladno (hurá:)) a proto ti asi nebylo nejlíp.
      Na Vesnici roku nemáme, ale snažíme se, aby se tu lidem hezky žilo. 🙂

      1. Milá Dede, tak tohle si nemyslím,že na vesnici roku nemáte. Vesnice roku není o silnicích ani jiných stavbách, vesnice roku je předvším o komunitním životě a ten u Vás jen kvete, měli byste to zužitkovat,stačí v patřičný termín podat přihlášku a pak připravit pro komisi program. Za každou vyhranou „stuhu“ jsou i penízky. Máte na to, zkuste to v r. 2015. 🙂

        1. Dede, jenny má pravdu. Tenhle titul se uděluje za genia loci vesničky, jak se tam lidem žije pohromadě, pospolu. Ne za nové chodníky nebo silnice. A i nějaký ten penízek by kápnul, tak by i na ty chodníky bylo. Beru si do postele video a dokoukám představení. Večer jsem už začala (y) .

  10. Přeju krásný svátečný den! Sluníčko svítí, sedíme v pohodě nad kafem, podlaha je plná spících psů (je tu s taťkou i Bertík) a já se těším, až špitnu – jde se ven! To bude chlupatá skrumáž!
    Plánujeme vycházku v hradeckých lesích – na naše bahno nemám nervy, tak si sváteční kilometry proběhneme po slušných cestách. K obědu budou ještě ryby, ale už se chystám na krocana po anglickém způsobu. A cumberlandskou omáčku! (Cumberland sauce) Tu dělám ráda, protože se dělá z portského a to se ví, že musím ochutnat:))
    No a ve čtyři máme u nás na vsi zpívání u stromečku (Chacha stromeček! Nás obecní smrk těch 20 metrů mít bude:)) a to se bude vyhodnocovat i soutěž o nejhezčí vánoční výzdobu – jsme víska malá (cca 380 lidí ve třech osadách), ale legrace tu je! (inlove)

    1. Krásný Hod Boží přeju!
      Dede, podlaha plná spících psů je další z krásných vánočních dárků, kterého si já osobně moc považuju. U nás teda spí na podlaze jen jedna, protože ta mrňavá hnípe v posteli. Ale z obou těch kožíšků sálá pohoda!

      1. Máš pravdu Lído, i proto jsem to napsala – ten dojem je plný poklidu a pohody, to zvířata umějí 🙂

  11. Krásné sváteční dopoledne přeji a doufám, že jste všichni strávili příjemný a klidný (nebo veselý, jak kdo má rád) Štědrý den. U nás jedinou „katastrofou“ bylo, když mi praskl ze spíže nesený sáček se strouhankou a rázem jsme měli v kuchyni strouhankově nasněženo. Naštěstí se vysypala tak půlka sáčku, takže kapra bylo v čem obalit.
    Ježíšek k nám přijde až dnes, čekáme ho, až dojede hradecká rodinka. S Denisem teď vyrazíme do lesa, pak dorazím polívku a zelí, knedlíky a kačeny už čekají v pozoru. Vánoční atmosféru máme jen doma, venku to vypadá jarně, svítí sluníčko. (sun)
    Ještě jednou krásné svátky vám všem !

    1. Ty se, Hančo, nezdáš – když obalit, tak všechno, co? (rofl)
      Já mám dojem, že u nás stačí Ariiny chlupy… (whew)

  12. Milá Dede a všichni tady,i já se Sisskou přeju pohodové svátky a v novém roce to nejlepší.Každý si představí něco jinèho,co by si přál splnit,ale především to plnění snů a přání je na nás samotných a to je to pěkné.Tak vám přeju,aby se vám to dařilo.

  13. Doufám, že jste všichni hodovali, se radovali a dobře se měli. Přeji, ať vám sváteční rozpoložení vydrží až do konce roku (a dále)

    Milá Dede, nakoukla jsem na odkaz – a vida, tys co „moderní dědeček“ hned první na scene. Ale chci si to vychutnat, tak si to pustím až později, sama v klidu. Ale gratuluji k úspěchu (clap)

  14. Pohodové vánoční svátky všem a příští rok plný spokojenosti, zdraví a štěstí. PF je zde, psí i nepsí 🙂 Phttp://asteris.rajce.idnes.cz/PF2015

    1. Asteris, Arinka na žluté značce nemá chybu! (rofl) A zamrzlé fotky jsou velmi krásné, povedlo se ti to (wave)

  15. Přeji vám všem krásné prožití vánočních svátků a hodně zdraví, radosti a pevných nervů do nového roku (wave)
    A já se jdu připravit neb mě syn pozval na oběd a já jsem opravdu zvědavá, co vlastně budeme obědvat, původně to vypadalo na suši, ale asi jsem vypadala víc překvapeně než nadšeně, tak uvidím… (chuckle)

      1. Taky bych si ho dala, ale ne o vánocích, ono hrozilo třeba i rybí vindaloo… 😀 Nakonec byl pečený mořský vlk a byl sqělý (wave)

  16. Kočenky už dostaly dárek, ale zajímala je jen dobrůtka-tyčinka. Radost ze šplhání na stromek jsem jim nedopřála. Žádný jsem totiž nepořídila.

    Všem přeji pokojné vánoce a nový rok ať přinese jen to dobré! 🙂 (inlove)

    1. Milá Velká kočko,dnes jsem se dívala na pohádku s Tvoji princeznou a vzpomínala jsem na tebe. Pohlaď za mne kočenky.(h)

  17. Veselé Vánoce vám všem! Děti se mi tradičně hádají u úklidu, kapr čeká na obalení, psi už posedmé vylezli ven na terasu, protože se nudí- klasika všech klasik 🙂 Stromeček svítí, kočka sedí na okně a vytváří tak netypickou vánoční dekoraci.
    Tak už přijdou!

  18. Všem tady přeju krásné Vánoce a v novém roce hlavně pevné zdraví, neb je předpokladem všeho ostatního.

  19. Přeju krásný den, moji milí! My jsme ho zahájili psí vycházkou do lesa – sluníčko vykouklo a tak jsme neztráceli čas (sun) Holky byly celé divé – po ránu bylo kolem plno čerstvých stop, zvěř jukala a my jsme se radovali 🙂
    Teď dělám salát, protože my musíme mít na štědrý den ten čerstvý – odleželý je správný na další dny:))

    Těšte se, radujte se, pokud ztratíte nervy, tak je rychle najděte! Aleluja, máme Štědrý den! (inlove)

  20. Milá Dede, přeji tobě i všem tvým blízkým krásné a požehnané Vánoce. A přidávám díky za Dedeník, je mi tu s vámi krásně!

  21. Krásné vánoce tobě, Dede, a celé tvé rodině. Současně bych ráda popřála i všem ostatním, se kterými se zde ráda potkávám: krásné, klidné a pohodové vánoční svátky, prožité zcela dle vašich představ.

  22. Hezké vánoční svátky a hodně zdraví a pohody do Nového roku všem Ruščákovým přeju!

  23. Mila Dede, Dekuji za Vanocni prani a stejne posilam zpet tobe. Dekuji za vsechno usili a cas co davas do Dedeniku, Je to Jako pohlazeni na srdci tady prijit na poctenicko.
    Predstaveni jsem shledla 🙂 vytvorili jste bezva atmosferu 🙂

    1. Přeji všem krásné a klidné vánoční svátky. Dede, děkujeme za celý rok článků a vedení Dedeníku. Celé nádherné rodině a smečce dvouhlavé přeji pecné zdraví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN