PSI A KOČKY: Voda, bahno a kočkodlak

0520mat3_1„Je gaučák, je gaučák, je gaučák,“ odříkávám si v duchu mantru pokaždé, když přistihnu své načesané psy u něčeho silně špinavého.

 

 

 

Teď na jaře bylo potřeba ostříhat staré rostliny z jezírka. Stála jsem v holínkách v děsně studené vodě na mělčinách, ocvakávala staré stonky a listy a házela je ven. Maceška se velice zajímala o průběh prací, a tak se potulovala těsně na hranici hladiny, aby viděla, co dělám. Kdykoli jsem jí vyhýbala, málem jsem spadla do hluboké vody.

Odešla až poté, co jí na hlavě omylem přistálo ohnilé rákosí. V tu chvíli jsme se podívala vedle sebe. V té ledové vodě stála Borůvka ponořená až po břicho a se zájmem sledovala, co tam dělám. Naprosto nechápala, proč ji ženu ven, když sama se v té vodě ráchám? Vzala to přes nehotový trávník – tudíž přes holou hlínu – a nanesla ji domů. Po procházce se obě psice chodí občas opláchnout do jezírka na mělčinu. Jen bych je měla naučit se ještě utřít, aby mi nechodily kapat do pracovny.

 

0520mat1

 

Tuhle jsem šla se psicemi ven hned ráno, protože jsem měla hodně rušný den. Psice byly natěšené a venku se k nám ještě přidala kočka. Psice se ani nestíhaly honit, protože jedna musela průzkumně běžet vepředu a druhá vzadu dohlížet na kočku. Kočka se zájmem obhlížela to, co psice očuchávaly, ale kdyby měla obočí, tak ho pozdvihne – co na tom ty strakatice vidí?

U ořechu, kde se kvůli kočce pravidelně vracíme (není zvyklá na dálkové pochody), zmizela Maceška ve vysoké trávě. Zavolala jsem na smečku, že jdeme dál, psice popoběhly a z vysoké trávy se ozvalo velmi hlasité mňoukání. Madam Máca se ukřivděně vyhrnula ven, že měním trasu. Pokračovala po polní cestě za psicemi, ovšem u šípku před bažantnicí jsem rozhodla, že se vrátíme.

Kočku jsem musela chytit a poponést, aby to pochopila. Psice využily toho, že nemusí na Mácu dohlížet, a vletěly do největší louže s úděsným bahnem okolo, kde si daly pořádnou honičku, aby přece jen vybily energii. Asi nikomu nemusím vysvětlovat, jak vypadaly. (Je gaučák, je gaučák…)

Kočka mě potěšila tím, že se nesnažila jít prostředkem kaluží jako Borůvka se Světluškou. Zato měla snahu odbočit z cesty k zajímavé hromadě hnoje, odkud povely vyháním psice už od podzimu. Zařvala jsem, zastavila psy, kteří se hrnuli taky podívat, co je u hnoje nového, a Máca pochopila, že tudy asi ne. Hodila zpátečku a zařadila se zpátky do provozu na polní cestě.

 

0520mat2

 

Dál už to bylo jen pobíhání, očuchávačka, tu a tam zamňoukání, ovšem na obzoru se objevil majitel jednoho z vinohradů a jeho černá špicka. Pán zalamentoval, že vidí kočku, a špicka ji bude honit. Jenže ta zatím měla plné tlapy práce s tím, aby se vyhnula oběma strakaticím, protože se jich bojí (jsou sice jen poloviční, ale prý je problém v tom, že jsou dvě. Dřív byl problém v tom, že je Borůvka malá, teď je to o počtu. Proto tu moc psích kámošů nemáme.)

Špicka se oběma psicím obloukem vyhnula, Borůvku jsem napomenula, ať se k ní nehrne, když se jí pejska bojí – nechala toho okamžitě – a špicka běžící volně za pánem na kole se vydala k Macešce. Maceška před ní popoběhla, ale usadila se vedle cesty. Špicka si jí ani nevšimla. Máca zřejmě vypadala jako strašlivý kočkodlak doprovázený dvěma strakaticemi, které pořád děsivě vrtí ocasem.

Domů už došly všechny tři spořádaně, Maceška se držela u nás, až v důvěrně známém revíru to brala přes předzahrádky.

Ví vůbec ta kočka, že není pes?

 

Další fotky najdete zde: http://malcka.rajce.idnes.cz/

Aktualizováno: 20.5.2013 — 08:41

144 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Milá Matyldo,Tvá strakatá firma, či farma, je prostě dobrá parta. Špinavý, ba zaprasený pes, je vždy pes šťastný.
    Pohlaď za mne všechna zvížata,strakatá. Máš krásný děti,ty taky pohlaď, jestli to přežijí. (chuckle)

    Všem díky za krásné fotky z Křivonosky,moc jsme na Vás myslela. Vidím, že jste se královsky bavili a to mne těší převelice. Tak tedy příště, snad. (wave)

  2. Matyldina smečka je zářným příkladem výborné rodiny (h) !

    Xerxová, jsem ráda, že maminka je už po operaci a je OK! Do konce týdne bude doma (sun) .

    1. nee – to je velký zákrok – minimálně 12 dnů nemocniční péče… Ale hlavně že už to má za sebou

      1. Hlavně že už to má za sebou. Přišla jsem k palcům pozdě, tak držím aspoň teď. (y)

  3. Matyldo, krásně jsem si početla. Počítám, že časem se Světlušce plavání v jezírku taky zalíbí… a pak možná i té Macešce (chuckle) .

  4. Matyldo, další moc hezké povídání, všechny tvoje chlupaté holky jsou fešandy (no ale Kačka též). Naše bývalá kočka Kotě (když ještě oprvdu byla odrostlé kotě), tak nás také vždy vyprovázela na procházky. Šla vedle nás max. deset minut chůze, dál nikdy ne. To se zastavila, chvilku prosebně mňoukala, ale když nás nepřemluvila k návratu, šla zpět sama. Kdybych jsem jí chtěla vzít do náruče, že jí tedy dál ponesu, nelíbilo se jí to a vyskočila. Nebydleli jsme v nebezpečném místě a kočka na nás vždycky doma čekala.

    Prohlížela jsem nádherné fotky z Křívonosky – lidi vy jste se ale měli, lidi i psi !!! Díky za tu možnost nahlédnout alespoň takhle virtuálně. Všimla jsem si, že u Laďky jsou zase noví pejsci a moc se mi líbily večerní záběry táboráku. A nestačila jsem se divit, jak všichna ta nedávná „miminka a děti“ jsou najednou „caparti a teenageři“ – roztomilí, okatí, vysocí, hezkcí – no na fotkách je vidět, jak život rychle běží.

    Včera jsme byli v divadle v Montgomery. Stojí uprostřed obrovského nádherného parku. Dosud tam psi museli být jen na vodítkách. Teď začátkem května v jedné části nově otevřeli velikánský psí park „Bark Park“. Když jsme kolem jeli, běhalo v něm nejméně 50 psů, všech možných ras. Užasná pohoda pro lidi i psy. Mají tam dvě části – pro malé psi a pro velké, kohoutek na pití a ruční sprchu na omytí zabláceného (vyváleného) psa (zrovna byl jeden velký chundeláč sprchován). Spousty odpadkových košů (viděla jsem že lidi poctivě sbírali) a dokonce i několik bílých falešných hydrantů. Byla jsem unešené, chvilku jsme stáli u plotu a ten rumrajs pozorovali. Mohli jsme samozřejmě i dovnitř, ale byla jsem oblečená do divadla a nechtěla jsem riskovat případné psí tlapky, kdybych neodolala hlazení. Bylo to prvně, co jsem viděla takhle zblízka tolik psů pobíhat spokojeně pohromadě a moc se mi to líbilo. I když jsme jeli kolem po divadle, ještě stále tam bylo živo. Tady je videjko ze slavnostního otevření parku

    http://www.montgomeryadvertiser.com/VideoNetwork/2347295211001/Montgomery-s-bark-park-opens

    U nás se také loni pokoušeli otevřít „Bark Park“, město bylo ochotné k tomu vyčlenit parcelu v parku. Byla podpisová petice, ale asi se nesešlo dost podpisů (nebo nakonec nebyly finance), protože z toho asi sešlo. Škoda, nevím, jak by se Trixie v psím parku chovala, ale byli bychom to ochotní zkusit (třeba nejprve s látkovým náhubkem).

  5. 🙂 R O Z V E R N Í Č E K . 🙂

    Rozdíl mezi psem a kočkou.
    Pes si myslí: „Ti lidi, co u nich bydlím – mají mě rádi, krmí mě, mám teplý pelíšek, hladí mě, dobře se
    o mě starají… TI JSOU ALE HODNÍ!“
    Kočka si myslí: „Ti lidi, co u nich bydlím – mají mě rádi, krmí mě, mám teplý pelíšek, hladí mě, dobře se
    o mě starají… TO JSEM ALE HODNÁ!“

    (coffee) Přeji všem přítomným klidný večer a hezké sny. A buďte hodní! (coffee)

    1. No jo, tohle ještě jde JoVo pochopit. Ale když si tohle ( tak či tak)myslí králík, tak to už je fakt na palici !!

        1. Nó, Anežko já bych si s tím myšlením králíků nebyl tak jistý.
          Stalo se totiž, že před jedním obchodem byla hrozná fronta, všichni netrpělivě čekali, až otevřou.
          Najednou přihopká králík, všechny předběhne a hrne se ke dveřím. Jak to vidí medvěd, rozčílí se, popadne ho za uši a vyhodí až na konec fronty. Za chvílí vidí králíka znovu, jak se snaží dostat dopředu. Zase ho vyhodí na konec fronty.
          Po třetí, když se králík blíží ke dveřím obchodu, bručí si pro sebe:
          „Já snad dneska neotevřu!”

    2. JoVo, já to znám trošku „posunuté“ – kam? no posuďte sami 😉

      vypíšu je to velkými písmeny

      pes: ASI JE TO BŮH

      kočka: ASI JSEM BŮH

      (rofl) (rofl) (rofl)

  6. Mám zřejmě homosexuálního psa. Doufám, že nebude žádat o přednostní adopci štěňat a tím méně o profesuru ….. 😀 😀

      1. Njn – ono na něj zřejmě leze jaro a tak by klátil, až by brečel, ouplně jedno, co mu přijde pod tlapky. Já mám na krku momentálně onoho pejska Filípka, tak se ho tu celé odpoledne snažil znásilnit … 🙂

        1. si dělejte srandu. Já jsem snad i ráda, že tentokrát na fakultě nového prof nemáme (rofl)

  7. Všem fotografům z akce „Křivonoska“ mnohokrát hip hip hip huráááááá.
    Opravdu, jako bych tam byla. (y) (y) (y)

    1. A to neslyšíš tu úžasnou serenádu z rybníka (clap) . Žáby koncertovaly skoro bez přestávek.

  8. Lidičky já mám asi halucinace. :O (tmi)

    Myslela jsem si že jsem tu četla v diskusi debatu o výměně domácích mazlíčků ve chvíli kdy se chystáme je vraždit pro pravé či pomyslné přečiny. Louk byla v diskusi zapletena též. Byla to výměna ve smyslu : vezmi na sebe cizí neštěstí budeš vše vidět jinak. Ale teď tu část diskuse nemohu nalézt. Že by šlo o moji ztrátu zraku nepřipadá v úvahu, ostatní text vidím i když pro šedý zákal trochu blbě.

    Chtěla jsem totiž nabídnout Garyka někomu kdo by jeho poděšení zvládl. S radostí bych měnila za poslušného psa nebojsu který by se mohl pohybovat bez vodítka. Samozřejmě by měl jiné neřesti které momentální paničku iritují. To by na nějaký čas jistě šlo akceptovat a odpočinout si od neřestí psa vlastního.

    Tak vida i můj poslední příspěvek s ódou na Matyldinu smečku je fuč. Něco tu požírá příspěvky. CO ASI???

    1. To COSI zase můj příspěvek adresovaný Matyldě vyplivnulo a ona mi stačila odpovědět. Tak já nevím!

  9. OT – ale alespoň psí. Jedna naše stará sousedka si vzala fenku z útulku. Potud fajn. Jenže fenka, kdoví co zažila, je strašně bázlivá. A občas se stane, že nové paničce uteče, protože se něčeho lekne. Když před časem po takovém útěku doběhla domů, vyhnala ji jedna paní z krámu odvedle koštětem. Tentokrát měla větši kliku, přišla jsem já a vzala ji dovnitř. Jenže co teď, doma Amálka, která psy nemusí. Zvoním na paničku, ta přirozeně nikde. Nechala jsem fenku přede dveřmi a doufala, že tam zůstane a šla shánět paničku ven. Pokud bych ji totiž nenašla, musela bych vzít fenku domů k Amálce a přitom jsem pro ni neměla vůbec nic. Je tu někdo, kdo hledal paničku ke psovi? Tak to jsem byla včera já. Místo, abych hledala psa, hledala jsem paničku. Muselo to být docela humorné, když jsem se ptala, zda někdo neviděl paní, která se shání po psovi. Ale jeden pán ve vlastnictví „hnědého kudrnatého“ Matese mě na ni nasměroval. Takže já nepřivádím psy k pánečkům, ale naopak paničky k jejich pejskům. A dobře to dopadlo, nemusela jsem tu fenku brát k Amálce.

    1. To se mohou ta fenka a můj Garyk vzít za packy. A to ten můj není z útulku, na to se nemůže vymlouvat. :S
      Milá Apino dobře jsi paničku dohledala. (y) 🙂

      1. Jo, jo mám asi ten správný čuch. Asi jsem správný slídič. Velká kočko, drž se a Garykovi přeji, aby byl ve větším klidu a neplašil se tolik.

    2. Apino, jsi hodná a fenečka měla velkou kliku. Ale sousedka by asi měla být ostražitější, příště už by všechno mohlo dopadnout hůř.

      1. No to je složité. Tentokrát se chuděra lekla, když auto přejelo přes dětský balonek, který praskl a samozřejmě z toho byla rána jako z děla. Jenže paní je o francouzských holích, je jí 86 let, a přestože fenka nepatří mezi ty veliké, kolem 15 kilo mít může. Takže, aby ji panička měla pořád na vodítku – to by ji fenka v panice také mohla povalit a tím i docela vážně zranit. Navíc na vodítku ani neumí pořádně chodit. To jsem zjistila, když si paní jednou pozdě večer zabouchla klíče – máma s ní sháněla zámečníka a já šla fenku vyvenčit, protože samozřejmě ještě nebyla před nocí venku. Motala se okolo mě tak, že jsem měla co dělat já, natož ta stará paní. Ono stačí, že paní v domě nedávno kdosi (ani nebudu psát hyena, protože to si ta zvířata nezaslouží) přepadl a vytrhl jí tašku s důchodem. Fenku přitom pořádně nakopl. Jedna druhé dělají společnost a paní na ní vyloženě visí. Mívala boxery, tohle je pejsek na stáří. Fenka naštěstí trefí bezpečně domů, alespoň to. Jen, aby ji nikdo nevyháněl koštětem. Stejně se bojím, že jednoho dne skončí u nás. Při představě, že by tato fenka měla ještě někdy absolvovat útulek… Paní řekli, když si ji brala, že má okolo 5 let, ale zdá se, že byla mladší.

        1. No jo to jsou ty problémy s plašany. Garyk se uměl ze všeho vyvlíknout, prostě psí Houdini. Vyzkoušela jsem obojky a postroje všeho druhu, nic nefungovalo. Měl na sobě i postroj i obojek a stejně se vyvlékl a uprchl. Vrátit se nemohl protože ho někdo odchytil a policie ho poslala do jiného města kde sídlí Spolek pro ochranu zvířat se kterými má policie dohodu že tam nalezence mohou umístit. Garykovo přenocování mě tenkrát stálo přes 500 SEK (mohla jsem jít na operu 🙁 ) Našla jsem nakonec postroj ze kterého se nevyvlékne. Tedy ZATÍM se nevyvlékl. Ale od těch dob Garyka vůbec nepouštím z vodítka. Smutné pro něho i pro mne.
          Chodím taky o holích ale používám ty sportovní hole jako berle. Klamu tělem, vypadá to děsně sportovně. (chuckle) A vodítko mám připevněné na opasku. Je to menší nebezpečí že mne povalí než kdybych vodítko držela v ruce. Ale já vím že to může být síla, Garyk mívá mezi 18 až 20 kg, takže je o trochu větší než fenčička té paní. Ovšem já jsem zase o 10 let mladší než ona.
          Ten případ u vás vypadá neřešitelný když fenka neumí chodit na vodítku. Garyk moc neumí chodit u nohy protože je stále na osmimetrovém Flexi vodítku. Zkrácené vodítko mu přijde divné a on pak tahá.
          Jo jsou to trápení s plašany. 🙁 (envy)

  10. 2x O.T.

    za prvé – dík za palečky, mamka se probrala po snad úspěšném zákroku v poměrně dobré náladě. Zatím je na JIPce, ale to se vědělo.

    za druhé – dík za balíček, který dnes doručili poštovní sobíci. Obsahoval krásná umělecká dílka od Pišištýmu pro Františku a Viléma. Dík. Mám radost a o to víc mě mrzí, že jsme si je nemohli řádně vyzvednout na plánovaném setkání. Ale na druhou stranu jsem ráda, když Betuše zdárně tlapká bez větších kompikací…

  11. Milá Matyldo, víš na co vzpomínám? Na tvoje dávné úvahy a jak jsi se nakonec rozhodla pro psa přes chlapcův strach a myslím že i mírný odpor manžela. A vzali jste si pejska z útulku, ale to nefungovalo. A pak přišla Borůvka a omotala si kolem packy i vzpěčující se členy rodiny. 🙂
    A tak během času se z vás stala rodina nanejvýše Zvířetnická neboť už máte čtyřnožce tři. A jako byste nikdy jinak nežili. Moc hezky o svých podle tebe často zašmudlaných gaučacích a kočence píšeš a je cítit že bys bez nich nechtěla být ani minutu. Ani ty ani tvoje rodina. Ať se vaší smečce daří!!! (inlove)

    1. Pamatuješ si to dokonale- ano, pejska z útulku jsem nezvládla, ale štěně ano. Pak jsme si pořídili kočku- zdůvodnila jsem to přítomností myší- a pak jsme našemu psovi pořídili druhého psa. Zdůvodňovat umím skvěle 🙂

    1. Hani, kouzlo nechtěného (chuckle) Mě to zase odkazuje na počasí v Kolíně, a tam teda fakt nejsem (shake)

  12. O.T.

    jen jsem chtěla dát vědět, ze ve Skřivanech mají na stránkách poděkování Zvířetníkům.

    a já se k jejich díky připojuju. Teď cestou z Pecky jsme se tam stavovali, s penězi z prodeje krásných šperků, které vyráběla Fajfkatá pánčička (http://www.akita-feiko.estranky.cz/clanky/prodej—for-sale.html) a s věcmi, které věnoval náš zverimex a já jsem si zase užila pocitu, že i útulek může být pro pejsky domovem. Byla jsem dokonce poctěna i tím, že pinčice Terezka, která je šílený plašan a pro tu její plašivost není možné jí najít nový domov, protože kolabuje,když má opustit Skřivany, se po nějaké době osmělila a podařilo se mi jí přesvědčit, že jí nesežeru, alébrž, bude pro ní výhodný, když si pro ten piškotek sama dojde a nakonec se hrnula do prvních řad (y). Tak ještě jednou všem díky moc za Skřivánky.

  13. Moc hezké čtení.
    Matyldo, proč bys měla mít gaučáky nebo kočku, co se chová jako kočka? Vždyť by tě to nebavilo. 🙂

  14. Jooj, prasátkové čtení :-), my měli o víkendu ze psa žabku. Skokana pravděpodobně asi. Si tak myslím 😀 neb se válel v čerstvě posekané trávě a pořídil si zelený přeliv 😀 :D. Po návratu z psího tábora byla tráva totál přerostlá, takže se sekalo déšť nedéšť no a následně ta mokrá čerstvě posekaná tráva vytvořila ideální podmínky pro pořízení si zeleného přelivu. Prostě ne všechny vižly jsou zrzavé 😀

    Krásně jste si užili křivonoskování, jsem koukala. A dvojka black and white je úúúžasná.

    1. Já jsem měla v Křivonosce skokana taky- v parku u zámku Hluboká je jezírko se žabincem. A Borůvka, která dlouho nechtěla ve vodě ani „namočit střevíček“ do něj s rozběhem hupla. Světluška zatím vodu nemusí, ale jestli ji to přejde stejně jako Borůvku, mám se na co těšit.

      1. Arinka tam skočila taky a s rozběhem, pak se trochu divila. Myslím, že netušila, že to zelené je voda, ale vzápětí tam vlezla ještě jednou a zaplavala si pěkné kolečko, mám zdokumentováno 😉

        1. Teda musím říct, že lidské oko si vidí co chce. Až u popisků fotek, jsem zjistila, že jsi Asteris (wait)

          Já Tě měla celou dobu za Asterixe (rolf) (rolf) (rolf)

          Tímto se (bow) omlouvám.

  15. Pěkné čtení, pěkné. A ruku na srdce – přece bys nechtěla gaučáky…
    A myslím, že Borůvku bys neměla jen fotit – taková videosekvence se zvukem, to by teprve bylo něco. Pořád mám před očima její úžasný dogdancing s hlasovým doprovodem. Ona totiž nejen tančí, on si k tomu i zpívá…. 😀

    1. No, její zvukové projevy jsou opravdu neuvěřitelné. Kdo s námi byl v jeskyni Býčí skála, tak si určitě pamatuje strašlivé pazvuky, co vydávala, protože se jí rozešla smečka. V té jeskyni s eto báječně rozléhalo a iluze živých pravěkých zvířat byla dokonalá.

  16. Domnívám se, že s kočkou je třeba řádně promluvit. Dříve než bude pozdě.
    Jestli se to nechá dojít tak daleko, že přestane mňoukat, začne poštěkávat a (nechci to rozhodně přivolávat) zvedat u patníků nožičku, tak už nepomůže ani držení palečků na Zvířetníku.

    1. To se takhle potkají dvě kočky.
      První povídá: „Mňau, mňau.“ Druhá: „Haf, haf.“
      První: „Co to děláte?“ Druhá: „Učím se cizí jazyky.“

      1. Zajímavé je, že v tomhle si vedou velice dobře obyčejné domácí kočky.
        Šlechtěné, zvláště pak siamské mají příšernej akcent. A to i v případě, kdy mají za učitele pravého českého voříška !!

  17. To ke krááásně napsané! Úplně je vidím.
    Máca je bezva, strakatice taky.

    A prosím pěkně ví ta kočka, že není pes?

    1. Čertík si občas, když se mu něco nelíbí, štěkne taky, ale s kočičákovským přízvukem. Takové ,,ňaf“, krátké a většinou vyčítavé, Ale dnes jsem v Chlebech viděl kočičku! Takovou malou, denně zbaští tři kila masa, jmenuje s Mzuri a je to gepardice. Vyvalovala se velkopansky na vzorně posekaném trávníku hezky na bůčku, koukla po nás, zatvářila se jak silniční děva, když na ni dorážejí dva nadržení homelesáci, zavlála ocáskem a znechuceně lehla totálně. Nicméně se mi povedlo obejít její domeček, (uvnitř má lidskou kostru, sedící u stolu a postel) a vyfotit ji z anfasu, bohužel jsem si nechal v autě teleobjektiv, takže nic moc. Jinak tam mají spousty zvířat, např. klec s nějakým bažantem, podle cedulky, uvnitř tři korely a venku jednu, která řve a snaží se dostat dovnitř. Také několik gibonů, guerézy, bílého nandu, modré novozélandské slípky a spoustu dalších zvířat. O kousek dál jsem našel největší vstavač nachový, jaký jsem kdy viděl. výška 95 cm, z toho květní lata 23 cm a květy 1,4 cm v průměru. Těch ostatních cca 130 – 140 bylo menších, ale každý trochu jinak barevný, několik úplně bílých a jeden zbarvený naprosto atypicky, nejspíš nějaký kříženec. Dále jsme našli spoustu kvetoucích bradáčků vejčitých, několik střevičníků, (rovněž kvetoucích), nekvetoucí a tudíž zatím neurčitelné vemeníky, okrotice bílé, toříče hmyzonosné a vstavače vojenské. Takže se děsím okamžiku, až to začnu v počítadle editovat; gigabajty přibývají.

  18. Matyldo, moc hezký povídání! 🙂 Jak vystihla Yga, vona jsou ta zviřátka fakt v podstatě stejná, jenom každé jinak 😀 .
    Akorát že co mi přijde u tvých psíček a kočičí madam roztomilé, u vlastních zdaleka tak neocenim, ba dokonce poslední dobou začínám inklinovat k bezzviřátkovosti jako ideálu 😛 .

    1. Tak nám o tom něco napiš, ať si to taky užijem- tvoje zviřátka nám budou připadat roztomilá, když ty katastrofy řeší někdo jinej 🙂

      1. Akční zvířátka u někoho jiného, zvlášť, když umí o nich
        a jejich dovednostech poutavě psát, je bezva. Doma
        uvažuji o hromadné vraždě. Kočičí miláčci jsou poslední
        doubou stále častěji na zabití.

        1. Jaj, to se tak dobře čte 😀 . Budiž tedy útěchou, že je nás víc s myšlénkou na ubezdušení nejlepších přátel člověka (jedno jestli kočka nebo pes).

          1. Ne, žádné halucinace jsem neměla. To COSI vyplivlo i tuto diskusi o výměně domácích miláčků.
            Nabídku a podmínky jsem vypsala výše. 😀

      2. Nemohly bysme si drahoušky radši na chvíli vyměnit??? Nabídla bych kus za kus (kočkopsa Fanču bysem si dyžtak ponechala, na Moravu bych krom stodol vyexpedovala ČenduBedřicha – anebo si můžeš vybrat). Benýšek hrabe jámy na mamuty, Džesfígl nadšeně plove v čemkoli, Bedřich neudělá kočkodlačí ostudu… Garantuju, že bys o nic ochuzena nebyla! Jo, málem bych zapomněla – sádrové obvazy samozřejmě budou součástí zásilky. (rofl)

        1. No ale strakatým holčičkám by se to asi nelíbilo- a musela bych si taky hledat jiného živitele rodiny, protože todle by nepřežil…. 😛

          1. Simtě, proč by se Borůvce se Světluší nemělo na Cvrliky líbit? Takové týdenní prázdniny se spoustou polní a lesní zvěře, bazénkem, pořádnou řekou, lesem bukovým… a Mušketýr? Po návratu do původních kolejí by byl ták šťastný, nirvána hadr 😀 . Vlastně je nabídka výměny ohromně velkorysá a altruistická, esisisi nevšimla 😀 .

            1. Úžasně velkorysá- ovšem strakatice jsou zvyklé na asistenci při výuce angličtiny- to teda nevím, jestli bys jim poskytla? Mohly by si připadat nedovzdělané 🙂 🙂 🙂

              1. No dobře, tak budu děvenkám před spaním číst vybrané filozofické spisy, ať vzdělání nemají jednostranné a závity nezakrní, žádnej problém 🙂 . Nutno však přiznati, že Asteriska odhadla správně 😀 .

            2. Proč mám pocit, když si to tak čtu, že doufáš, že strakaticím by se u Tebe velice zalíbilo a nechtěly by zpátky?
              No dobře, tak ne. Chvilku jsem si tu výměnu představovala – no výměna manželek hadr. Akorát ti čtyřnožci, ti by to chudinkové nešťastní nechápali…

              1. Chich, Asteris, z fotek je jasný, že Arinka je pořád stejnej nezdolnej potrhlík – na souši, ve vodě i ve vzduchu (inlove) .
                Pravda, tobě bych výměnu nenabízela, jednoho fígla už mám (rofl) .

  19. Lidi, na te Krivonosce muselo byt nadherne. A nakonec i pocasi vam pralo. (sun) Je stejne podivuhodne, jak se tahle parta dala dohromady a drzi se. (h)

  20. Xerxová,držím palce-v týchto chvíľach asi je už všetko hotové-ale držím!!
    Matyldina svorka/ smečka/ je úžasná,po kom zdedili schopnosť hádzať tie ublíženecké a urazené ksichty?
    V noci som dopozerala všetky fotky z krivonosky.Zhrnula by som to takto:psy a deti úžasné!!No a praví Zviretníci?telá ľahko opotrebované,ale srdcia mladé!Som rada,že Vás mám.

    1. Já myslím, že to jde kavalírům tak nějak samo- ty strakatý ksichtíky jsou dost čitelný 🙂

  21. Krásné čtení – díky. Když ona ta zvířátka jsou v podstatě všechna stejná, jenomže každé jinak (chuckle) .

    Jinak my včera stihli všecko – fofrem dojeli z Křivosky (oproti navigace dokonce o půl hodiny dřív), fofrem jsem nakrmila a pomazlila Zikmunda, fofrem vyvezla pesy na louku (mezitím Jenda vybalil auto a naobědval se), fofrem jsem se vysprchovala, dvakrát převlíkla (chichi), dojeli do Bratislavy na závodisko (samo sebou že jsme zapomněli koupit dálniční známku, tak po staré hradské), zaparkovali a pak si užívali dostihového odpoledne.
    Kdo jste drželi Terce palce, tak za ně díky – třetí v trojkové dostihu snad není tak špatné na to, že je to její druhý dostih (i když mohla být snad i druhá – holt daň za nezkušenost).

    Fotek z Křivonosky mám též Habakuk, ale kdo ví, kdy se k nim dostanu (zatím se budu kochat ostatními) – navíc mám ještě dodělávat „tamto“ – až to bude, tak vyfotím a pak se uvidí, jak to bude dál (chuckle) .

    1. YGOOOOO! To jste to vzali opravdu hopem, ufff. Jste mohli rovnou přeběhnout na tu závodní dráhu, určitě byste dostali nějakou tu medaili. 🙂

      Teprve doma mi došlo, že jsem si od Tebe nepřevzala R.O. (fubar) , jak jen to teď uděláme?

      1. Eh, nevim proč u mě při čtení o „tamtom“ a R.O. propuká paranoia a připomínají se trudné osudy Dalekého západu, kdy banda desperátů vyvedla nevinnému (obvykle pilnému farmáři či mírumilovnému indošovi) něco véélmi ošklivého. A tento byl pak nucen, jsa náhle psancem, vzít spravedlnost do vlastních rukou 😛 .

        Ale jinak je bezva, že se Setkání podařilo a počasí přálo a nálada byla výborná. A že skvělá obrazová dokumentace byla poskytnuta promtně. Dík všem čiperným fotografům! (sun) .

          1. Mňo, bych upřesnila, že pod tíhou stihomamu spíš preventývně přibrušuju mačetu. Chvět by se měli jiní! (flex)

            Čoveče, stejně je s podivem, že jistí nejmenovaní, obzvláště z JJM, postrádají pud sebezáchovy 😀 .

            1. Tsssss! Kdybys jen viděla tu krásu, chvěla by ses ne hrůzou, ale nedočkavostí, stejně jako se chvějeme my. Neb krev, pot a slzy udělaly své! (chuckle)

            2. My z jihu Jižní Moravy, my se nemusíme bát, protože máme svědomí čisté a navíc, od Cvrliků jsme tááááááákhle daleko (chuckle) (chuckle) (chuckle)

  22. Strakatice naživo byly ještě lepší, než z vyprávění. Nestandardní?! Pche! Je to pes? Je! Malý? To přece nevadí. Obě holky jsou krásné a milé a NORMÁLNÍ!
    A kočka se holt přizpůsobila.
    Dík za pěkné povídání a i za hezké chvíle. Dostali jsme se na první setkání a to jen díky tomu, že bylo blízko. Jinak bychom měli s háravkama utrum. Jo, tři čuby jsou tři čuby – tam se nijak snadno termíny neplánujou.

    1. V křivonosce předvedly tradiční uspořádání věcí- Borůvka jde dopředu obhlídnout lidi a psy a Světluška se pak přidá 🙂

  23. LIDIČKOVÉ, VOLÁM SOS.VČERA, PO DOJEZDU Z KŘIVONOSKY JSEM SE POKOUŠELA DOČÍST TROŠINKU ČLÁNKY. NĚKDE V DISKUZI JSEM NAT RAZILA NA ODKAZ S TĚMI KAA SEBRANÝMI A ILUSTROVANÝMI WEWEWČKOVINAMI. DNES ALE NEJSEM SCHOPNA DOHLEDAT, KDE ODKAT Z JE A JAK SE KE STRÁNKÁM DOSTAT. CESTA ZPĚT BYLA PRO NÁS VELMI NÁROČNÁ KVŮLI STÁLÉMU LITÁNÍ BARIOMETRICKÉHO TLAKU A NESCHOPNOSTI MÉ ANGINY PECTORIS PŘIZPŮSOBIT SE. PROSÍM MOC ŠIKULKY, ABY TU NĚKDE DALI ODKAZ I S NÁVODEM, JAK SE K SEBRANÝM SPISŮM WWW DOSTAT. Včera jsem byla po cestě tak utahaná, že jsem odkaz ani neotevírala a raději zalezla do pelíšku. Děkuju předem a zdravím.

    1. V pravém sloupci odkazů na weby našich přátel je malá ikonka pod rozhlasem Hardce Králové. Píše s ena ní Wéwéčkovy člověčiny. Jen si na téhle diskuzi popojeď trochu nahoru a uvidíš to.

  24. Matyldo, díky, znamenitě jsem si početla – máš perfektní strakatou smečku a mě vždy znovu přivádí do úžasu, jak drží spolu a jak si psice hlídají nejen svoje lidi, ale také SVOJI koč (h) (h) (h)

    a ta fotka jak Maceška pije u jezírka, s tím odrazem ve vodní hladině, ta je prostě nádherná, chválila jsem ji už před časem v albu… hihi, na Macešce je prostě půůůůůůvabná ta její ofinka, z té jsem úplně hotová (inlove)

    P.S.
    k Setkání – nechápu jak to, že Kuba, u kterého se minulý týden řešilo dojíždění, že je mu teprve tuším 14 (nebo 12?), je tak veliký :O :O :O

  25. To je čtení, při kterém se uculuju a vypadám jako tichý blázen. No, nikdo tu není, tak co!

  26. Chichi, jaká smečka, taká kočka 😀 Maceška se prostě nedrží žádných zbytečný stereotypů – konec konců, strakatice na ně taky kašlou (chuckle)
    No a každý pes ví, že kočka, která neutíká, jen sedí a na psa zírá, vůbec žádná kočka není – je to kočkodlak. (bat) A na ty si musí rozumnej pes dát radši pozor 😉

  27. vždyť je to jedna smečka, no… ty holky, co spolu chodí… i na procházku. A když si vzpomenu, jak Borůvka hlídá u veta přepravku se svou kočkou, tak mě to fakt nepřekvapuje. A navíc se to parádně četlo.
    Jo a Prašivka s námi taky někdy chodí na cour. Ale na konci ořechové aleje spustí jekot, že teda vona už dál nejde a co se maj ty čuby tak daleko flákat, ať koukaj mazat dom, nikdo nehlídá zahradu. Škandál!

    1. Prachovka je taky dáreček- a když si vzpomenu, jak umí být nevrlá, tak na to Maceška teda nemá. Holt u Prachovky se pozná hraběcí původ, Maceška je z chudobince 🙂

    2. „na konci ořechové aleje spustí jekot, že teda vona už dál nejde“ – já se chechtám, až se za břicho popadám, Bubí přepis zvířecích dialogů je prostě dokonalý (viz pro mne nesmrtelné – Timůra (h) vybřéskne: a bez kapsičky se nevracej!!)

      (rofl (rofl (rofl (rofl

  28. OT – fotky z Křivonosky

    jednotlivá alba, jak se postupně objevují, strkám na Hady, kdyby tam něco chybělo, prosím ozvěte se – díky (h)

  29. Matyldo, moc pěkné povídání a strakatice nemají chybu. Je to pohlazení po ránu. Pěkný den všem.

  30. Krasne povidani, chudak kocka, nic se ji nerekne! Jen aby se nezacala taky valet v nejakych hnusech a pripadne aportovat:))
    Koukala jsem na fotky, ty deti TAK vyrostly! Z Kuby je uz normalni chlap a Kacka je dama…

    Meli jste se vsichni na Krivonozce bajecne. Ja jsem zvazovala, ze bych jela, ale pak mne to preslo…preci jen je Rafuldovi 5 mesicu a cesta je to dlouha dolu do jiznich cech. Ale za rok se budeme ucastnit urcite!!!

    Kastane a Tosco diky opozdene za rady k ryme. Uz je prekonana a dnes jdem na druhe plavani, to prvni bylo velmi „objevne“ uzili jsme si ho oba dva a myslim, ze muminovi se to vylozene libi:)

    1. Heduš, my jeli s čtyřměsíčním Rysíkem na Losinku :). To bylo o něco dál, ale je taky pravda, že ke konci už v autě vřeštěl. No tak tentokrát v autě nevřeštěl nikdo, jenže nám padá stínítko na okýnko a na Rysinku svítilo (na hlavě měla klobouček stažený přes obličej, jenže pak se jí svezl a svítilo jí na šešulku) a dneska to vypadá na úžeh. Ach jo. Kontrolu na kardiologii jsme teda zrušili, pojedem, až bude v pořádku. A dneska si hraju na indiánku a vařím s kotětem v šátku na zádech, neb bez maminky ani ránu.

        1. Ano ano – totiž Rysík vyhrál na Křivonosce kategorii „Nejvycvičenější dítě“ – myslím, že do kapsy strčil všecky pejsky (chuckle) . A v dětské soutěži si obě Rysátka moc dobře vedla (clap) (clap) .

      1. to mu byly 4 měsíce??? já mám pocit, že už seděl nebo si to blbě pamatuji?
        na nemoci ti držím palce, nějak se vás to v poslední době drží….:(

    2. Milá Heduš, vždyť Vy oba s manželem jakožto chroničtí cestovatelé dostanete bez cestování absťák. A s úplně malejma dětma se cestuje nejlíp. Čím jsou starší, tím víc krámů s sebou pak člověk tahá.
      Když byly Timmovi necelé 2 měsíce, byli jsme na týden v Rakousku na statku u Irrsee (cca 12 km od Mondsee). Sebíkovi byly 2, takže větší problém byl spíš s ním, než z mrňavoučkým Timmíkem. Když mu byly 3 měsíce, byli jsme na pár dní v Mnichově, ale to ani jako dlouhou cestu nepočítám… Teď se pro změnu chystáme na Gardu, ale abychom s dětmama vydrželi, vyjíždíme ve 4 ráno a kromě toho jsme pořídili dvou-DVD do auta. Noční výjezdy jsou fajn, děti část prospí a vyhneme se zácpám.
      Tak chutě do toho a cestování je hotovo!

      1. no jo Kaštane, udeřila jsi hřebíček na hlavičku 🙂 já bych někam vyrazila hned…ale nechce se mi ho vláčet nějak zásadně daleko autem, to spíš jsme si říkali, že na přelomu srpna/září dáme nějaký krátký let do Itálie nebo Španělska, za vodou a trochou písku.
        Mezitím pojedeme do Buchlovic na křtiny (ne naše), a pak plánujeme s Pudlíkovou strávit společně nějaký ten týden na chatě. Já budu moci až od července, kvůli tomu „plavání“.
        MOhla bych vyzvědět, kde jste přesně byli v tom Irrsee? Ty lesy, hory a prostředí – Rakousko mne děsně láká.

        1. Tak tady je link na ten náš „Bauernhof“: http://www.fewo-direkt.de/ferienwohnung-ferienhaus/p750733#section-amenity

          Bylo to tam super, jen počasí nám bohužel nevyšlo. Měla to být koupací dovolená a místo toho jsme holt výletili tak, aby si to dvouletý Sebík užil. Z Prahy jsme tam byli za 5 hodin s přestávkama. Zpátky to bylo horší, neb jsme stáli kvůlivá bouračce v zácpě. Jinak jestli bys měla ještě nějaké dotazy, napiš mi na pavla.capkovazavináčgmail.com, ráda odpovím…

  31. Chichi, Matyldo, všechny vaše strakatice mě moc baví. 🙂 Jsem jen zvedavá, kdy začneš pejska Mácu brát na Setkání Zvířetníků, vždyť jí musí být líto, že ji pořád necháváš doma. (chuckle)
    Přeju všem krásný den. (h)

    1. No asi se jí to nelíbí, že na výlety nejezdí, ale kočku teda fakt brát s sebou nebudu 🙂 Ale dneska v noci mi ležela na rohu postele, což nedělává často- většinou jen tehdy, když jí někam ujedeme a ona si pak musí pohlídat, aby jsme se jí zas někam nezodpovědně neztratili.

    1. He he, a kotěti dalmatinovi Puntě jsi řekla, že až vyroste, nebude z ní hovawart? Se mi zdá, že taky ne 😀

  32. hezké pondělí všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm , co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Matyldo – to se tak hezky čte (nod) . A jasně se ukazuje, že žádný pes nechce být pouze gaučák. Že je to šelma pohyb a pobyt venku vždy milující, bez ohledu na velikost.
    No a pak jsou extrémy – jak říká naše paní veterinářka – škoda, že ta vaše doga není normální doga. S tou by ten klidnější režim byl snazší (chuckle)

    1. a ještě poprosím o pár palečků – moje mamka si dneska nechává vyměnit tepnu v noze. Operace veliká…

      1. Jestli je to stehenní tepna, tak nezávidím, tatínkovi měnili před pár lety ve stehně dolní dutou žílu. Plně soucítím, držím palce a přeji úspěšnou operaci a rychle zhojení.

      2. Milá Xerxová, čtu až teď a maminka je už asi po zdárné operaci a tak držím palce ku zdárnému zahojení. (y) (y) (h)

      3. Palce jsem držela od rána, jen jsem to nestihla napsat. A i nadále pokračuji v (y) (y) (y)

  33. Matyldo, tak jsem si ráno nádherně početla. Akorát si spíš myslím, že Maceš čekala,kdy při tom uhejbání zahučíš do jezírka (chuckle)

      1. Dneska ráno jsem měla v bytě instalatéry, po skončení topné sezóny nám zase přestalo těsnit topení. Po zazvonění se košky vypařily, ale pak Rózka vylezla a střídavě kibicovala a prohlížela si jejich věci, střídavě předváděla, jak krásně si umí hrát. Inštalatéři z ní byli hotoví.
        Pak Mikeš vystrčil zpod postele hlavu a dozoroval je z bezpečného úkrytu. A Bertík se jako vždy odněkud vyplížil až po jejich odchodu. 🙂

    1. Jasně že neví! Když má někdo jedno velení pro psy, kočky a děti … 😉

      Krásně se to četlo, díky, Matyldo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN