KOČKY: Milion a čtvrt pro kočky bez domova

Šestého ledna skončilo další kolo akce na podporu bezprizorních koček s názvem Strom splněných kočičích přání. Kočky, které jsou v péči 26 sdružení z celé České republiky, dostaly dárky v hodnotě téměř 1 250 000 korun.

 

 

Při sbírce, která se koná již potřetí o vánocích a která je pořádána i v době velikonoc, dárci přispívali několika způsoby. Na stránkách www.kociciprani.cz si mohli vybrat konkrétní kočku a koupit jí dárek, přisypat peníze do mističky na běžné výdaje spojené s péčí o ni, nebo podpořit některý z velkých projektů zúčastněných organizací.

Svůj dárek letos dostalo 1 500 koček. O ty pečují dobrovolníci a členové občanských sdružení převážně v domácích depozitech. Tyto organizace nejsou podporována městy ani státem, jejich provoz je financován členy a soukromými dárci. Granty na tuto činnost se dají získat jen zřídka.

Veškeré finance budou tedy bezezbytku využity pro zvířata bez domova. Jako poděkování dostane každý dárce fotografii „své“ kočky s dárkem.

 

 

Letos poprvé bylo možné přispívat i na velké projekty. Každá organizace mohla dodat jedno své přání. Nejčastější byly žádosti o příspěvek na vybavení a stavbu venkovních výběhů a karanténních místností pro kočky. Mezi dárky bylo na prvním místě kvalitní krmení. Největší radost ale vždy udělá nalezení nového domova pro čtyřnohé svěřence. A to se během akce také dařilo.

Důvod takového úspěchu vidí organizátoři v naprosté transparentnosti (peníze jdou vždy přímo na účty jednotlivých sdružení) a v časové nenáročnosti. Dárky lze jednoduše zaplatit přes internet, není třeba vstávat od stolu a stačí pár kliknutí pro velkou pomoc. Akce je dílem členů OS Devět životů a jejich kamarádů, nevznikají tak žádné nutné náklady na organizaci.

Organizátoři by rádi poděkovali všem lidem, kteří se zapojili a díky kterým se podařilo získat tuto obrovskou finanční pomoc. To, že jim situace okolo bezprizorních koček není lhostejná, dodává těm, kteří o kočky pečují, energii a chuť do další práce.

Aktualizováno: 9.1.2013 — 19:58

11 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. To je opravdu něco úžasného! Přispěla jsem drobnějšími dárky dvěma kocourům, doufám, že si to pěkně užijou. Musím se ale hlavně trochu pochlubit, že jsme připravili teploučké a syté Vánoce novému členu naší smečky, trojnohému kocourkovi Toníčkovi. Dlouho k nám chodil na zahradu na jídlo, ale byl ohromně plachý. Za pomoci kuřátka, šunčičky a podobných laskomin jsme ho ale nakonec přesvědčili, že jsou na světě i lepší lidi, než ti, co ho kdysi možná připravili o nožičku a o ocásek. V listopadu jsme ho vzali zvenčí domů. Zvykl si celkem bez problémů, s kocoury vychází vcelku bez problémů, jen s kočičkou je pořád poněkud „na kordy“. Ale nevzdáváme to, pořád chovám naději, že to jednou bude dobré.

  2. Jsem ráda, že fungují takovéto projekty. Letos jsem sice nepřispěla, ale naše smečka se během loňského roku rozrostla o dva kočičí miláčky z depozit. Děkuji všem, co se o opuštěné pejsky a kočičky starají (wave)
    Anička, Míša, Robin, Bond a Jinx

  3. Kočky jsou tu od toho, aby byly v baráku a chytaly myši (devil) To si řikám vždycky v sobotu odpoledne, když si mě ta moje vyžádá do křesla, vyleze na klín a za chvíli předeme oba 😉

    1. Batman je tu proto, abychom měli nad sebou nějakou vyšší inteligenci, která nám vždycky řekne co dělat. Za odměnu ho smíme jednou či dvakrát pohladit v době kdy nám to výslovně povolí. Občas se smíme i podívat na televizi v době, kdy spinká na gaučíčku, dokonce smíme využít místo, které nám ponechal. Nepoživatelné jídlo po nás není metáno, jeho Slušnost dá jen najevo, že jsme se zmýlili

  4. Já jsem letos sestru rodnou obdařila pod stromečkem splněným kočičím přáním, no vzhledem k tomu že ona byť milovnice koček o takové akci nevěděla, bylo to docela zajímavé když hleděla na ten glejt a nechápala.
    Jsem strašně ráda, že letošní akce byla tak úspěšná, protože na kočky se stále pohlíží jako na spotřební materiál. Je to smutné a je to tak. O to více si vážím lidí, kteří se snaží kočičkám ulehčit život, pomoct jim najít rodinu, vyléčit je. Útulek či depozitum pro kočky je opravdu něco jiného než pro psy, už jen proto, že pes je narozdíl od kočky smečkové zvíře. Kdo má více kočiček a přivedl domů jednu novou asi ví, o čem mluvím. Dvě dominantní kočičky a rok jsme měli vše označkované. Skláním se před depozitářkami, protože ty opravdu uspořádaly svůj život podle svých svěřenců

  5. Paráda, jen tak dál…děkuju všem, co přispěli (hug) (h) (handshake) nádherně se to četlo a zase mi to vehnalo slzy do očí. Vždyť já ten strom kočičích vánočních přání a příběhy koček ořvávala jak profesionální plačka každej den. Domů už si žádnou vzít nemůžu, těch 8 (cat) je dost. Ale když i ty depozitní chtěj ňuchňat,chovat, povídat si a mazlit se. Proto jsem šťastná (rose1) (sun) ,když nacházejí domovy a správnou posluhu (angel) a nenávidím ty,co jim ubližují. (punch)

    1. ale aby napsala,že také splnila jedno přání Šištičce a mě dala k vánocům certifikát, že jsem splnil přání Lojzičce, to ne a ještě jim naplnila misky. (h) (cat)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN