PSI: Koza Róza

Malá Róza roste jako z vody, každý týden je vidět rozdíl. Momentálně má hrozně dlouhé nohy, ovšem paciny má tlusté a veliké. Bude opravdu velká. A jak odříkaného chleba největší krajíc, momentálně se jí kulatá držtička natáhla a má dlouhé nejenom nohy, ale též rypák. Děvče, děvče, co z tebe vyroste?!

 

 

Lumpačí neustále. Termín „poděs“ se vžil a dokonale ji vystihuje. Máme na zahradě rozvedenou vodu v zakopaných hadicích a na několika místech jsou „zásuvky“ pro hadici. (Co by můj nejdražší pro mne neudělal, abych za sebou při zalívání nemusela tahat 20 m hadice.) I Rózi objevila zásuvku. Prima dudlík, hlodat by se to taky dalo. Jenže ohlodaná spojka nespojuje a zásuvka nezásuvkuje a zrovna tahle zásuvka u terasy je hodně používaná.

I popadla jsem lavórek napajedlovitý a usadila ho na zásuvku. Jenže Rózička se nevzdává tak snadno. Tak dlouho hrabošila a hrabošila, až všechnu vodu vycákala, lavor odsunula, dolík zvětšila a zbahnila a na nožičkách si vyrobila bahenní kopýtka. Junior šílel, když takhle vyvedená vběhla do obýváku a kopýtkama rozpatlala bahno po podlaze. Byl s ní totiž doma sám a musel vytírat. Řval, že ji vykostí.

 

 

Ta malá černá čůza mi ráno uloupila levou oblíbenou pantofli. Nejsem jednonohá, takže oblíbené jsou samozřejmě obě pantofle. Celý pár. Ale ta potfora černá uloupila jen levou. V koupelně. Zatímco jsem byla ve sprše.

Ječela jsem jako siréna, ale ta čůza si z toho mnoho nedělala. Běžela, občas lehce o pantofel zakopla, ale nepustila. Kdyby sis tou čuňou nenechavou břinkla o podlahu, třeba by se ti rozsvítilo, potvoro! Urychlila jsem oplachování kondicionéru a v županu pádila zachránit pantofel.
Pozdě! Míval opletený klínek. Ta mrcha ho načala. Načapala jsem ji při činu, měla té boty plnou hubu. Řvala jsem jak Viktorka, ale Rózina očička říkala: „Co je? Vona tam byla taková vopuštěná a stejskalo se jí, tak se jí trošičku věnuju, no.“
„Pantofla nejni nikdy vopuštěná, když má vedle tu druhou do páru! A stejská se teď tý druhý!“„Aháááá, tak já jdu pro ni,“ a vyskočila a běžela do koupelny pro pravý pantofel. Asi ji zakousnu!

 

 

Už mě přestalo bavit, zavírat čuby doma, zatímco vyjíždím z garáže a pak je teprve vypouštět na zahradu. Jak u blbejch na dvorku. Tak jsem najela na model: tu máš, žer a nemotej se, já jedu. Včera to byl jogurt. Bílý. Hollandie. Fungoval.

Dnes dostala každá svůj tvrdý rohlík. Bára suché rohlíky miluje. I mladá si vzala rohlík a Bára závistivě koukala. „Nečum! Máš svůj! A dej na ní pozor, ať se mi nemotá.“ Couvám, couvám, za mnou volno. Na terase pobíhá Bára, v tlamě má rohlík. Vlastně oba rohlíky. A za ní Róza bez rohlíku. Stáhnu okýnko a zařvu: „Báro, ty chrtko chrtice, jeden jí dej!“
Rychle vycouvám ze dvorka, zaparkuju ve vjezdu a jdu udělat pořádek. Jenže každá čuba má svůj rohlík a způsobně si ho hlodá. A Bára čučí vyčítavě „Co vřískáš? A jak jsem to asi měla udělat, abych ji udržela tady na terase?!“ Promiň, Baruško, jsi hodná, mooooc hodná.

Tuhle odpoledne si čuby našly skvělou zábavu. Běhaly od katalpy přes terasu, obývák, kuchyň až do koupelny. Dupy dup, stádo běží. Bára má v tlamě žabáka (plyšového). Za žabí stehýnko visí Róza. Bára drobně poklusává, Róza běží, co to dá.

 

 

Oběhnou okolo katalpy, vklušou do obýváku, schod je jenom drobná potíž, Róza zkrátí krok, aby jí to vyšlo, vyhopne nahoru, aniž by žabáka pustila, oběhnou komín a šup skrz kuchyň do koupelny. Drobný cuk cuk a třep. Bára stále drží a Róza bejčí.

Bára namíří, v oku se poťouchle zaleskne, Róza znovu cukne, Bára povolí a Róza letí zadkem do lavóru plného vody (napajedlo). Leknutím i ona pouští žabáka. Bára po něm chramstne, otočí se na pětníku a kluše ven. Róza za ní. Před schodem ji doběhne a skočí po plyšákovi. Jenže dopadá až pod schod. Žabáka ale nepouští. Bára pobaveně kluše dál volným tempem. Róza zamrská nožkama jako střevlík na krovkách a vzápětí jí běží po boku směr katalpa.
Vydržely takhle blbnout asi 20 minut. V koupelně potopa. Ten lavor nakonec převrhly a komplet vylili. Neměla jsem to srdce je sprdnout a vykopnout ven, když je to tak bavilo. Hádejte, kdo vytíral? Róza ani Bára to nebyla.

Tak takhle roste malá Róza. Zlatíčko, když spí. A ztřeštěný poděs, když se probudí. Takže vcelku normální štěně.

 

 

 

Aktualizováno: 5.6.2012 — 20:35

135 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. ……..Tak takhle roste malá Róza…..

    Budu – moc krásně roste milá koza Róza, moc krásně. A Báře to myslím, taky hodně svědčí, což? 🙂 (y)

  2. Omlouvám se za OT… Ale dlouho jsme se neozvaly a nějak nestíháme…tak jen ve zkratce. Štěňáci jsou ve světě (a to doslova..Holandsko, Slovensko ale i ČR) a my se připravujeme na zkouškovou sezonu. Panička složila myslivecké zkoušky s vyznamenáním (šprtka…). Nejvíc jsme rády, že už nás neotravují ti prďolové, ale zase nemáme komu krást lepší jídlo. No ale máme se jezevčíkově a užíváme jaro a počínající léto 🙂 Vaše Béďa a Kadlinka

  3. hezký čtvrtek všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Copak, copak ?? Nějaká chybka ?? Né že bych si Báru s Rózou nechtěla zopakovat, ale já chcíííí nóóóvýýýý čláááánéééék (wave)

        1. Jo, to je speciální moravské slovo, stejně tak rožni (světlo, ne maso). Na vysvětlenou – narozena na severu Čech, provdána na Moravu, i po 27 letech si z některých slov dělám srandu (moravsky prču) 😀 😀

          1. Tak já su (happy) ze severu Čech a na Moravu jezdím. Rožni znám a používám a „nerob prču Chróstal“ je náš oblíbený slogan 😉

          2. Milá Ivo – a to máš štěstí, že to není naopak – to by si dělali srandu z tebe (u nás se též používá slovo čurina – a není to nic sprostého) a ešče bys zmrzala (chuckle) .

            P.s.: na severu Čech není žádné nářečí, kterým bys obohatila místní slovník?

            1. Já mám teď novou kolegyni a ona se pořád pohoršuje nad mojí mluvou. Já za to nemůžu že su z Brna. A to nemluvím hantecem ale normálně, v podstatě spisovně! ;( Dnes jsem líčila nějakou příhodu o „zasukované tkaničce“. Koukala jako blázen. Ona neví co je to „suk“ ! Prý suk ve dřevě, jiný nezná. (shake) No a pak jsem ji dorazila, že mám příbory v šuplíku v „šochtlících“. Už se semnou skoro nebaví, že prý mi nerozumí. 🙁

              1. Jéé – ale to má tvá kolegyně hodně omezený slovník, když suk jen ve dřevě – on i chlap je někdy takový suk, nemluvě o kokosovém suku a co suka (jako fena) (rofl) (rofl) .

                1. Suk je slovo, které používám jen ve spojení s dřevem, šňůrky se mi fakt nesukují 😉 , taky doma nemám šufan, skřidlu a nezůstávám tuhá jako štolverk, na koláče sice už nedávám žmolenku, ale posypátko se u nás nevede, oharky bych nevzala do pusy, koláče jsou koláče a ne vdolky, lívanec je u nás klasický lívanec a ne koláč na plech…Nejlepší je náš Honza, mluví po „moravsku“ ale s českými koncovkami (blush) , používá i výrazy, které jsou vyloženě české.

                  1. Nále děvčico – a kde na Moravě přebýváš? To vypadá tak na Hanú. U nás je koláš koláč, líťák lívanec, ale dycky posýpka (chuckle) (hlavně proto, že zažmolit se umí hlavně děcka a ty asociace … ).

                    Proto je Morava krásná, že je tak rozmanitá – jak v krajině, tak v řeči či ve zvycích (nod) . No – kdo to má?

                    A je určitě hezké, že udržuješ svou řeč tak, jak tě ji naučila maminka – tak jako my ostatní.

                    1. Tak tohle musíme zítra podrobně probrat 🙂 .
                      Všechno nejlepší, oslavenky (d) (d) (d) , jak já se těším (dance) .
                      A mimochodem, asi jsme došli na to, jak vznikl šufánek (rofl) … jasně že to dám k lepšímu 🙂 .

                    2. Tak dolů se to už nevejde – bydlím v Přerově, takže ta Haná. Pocházím od České Lípy, máti tam přišla po válce s rodiči, tuším od Poděbrad, děda byl kovanej, takže šel osidlovat. Otec pochází z Liberce, ale jeho matka se narodila a vyrostla u Klatov. Takže já jsem takový jazykový hybrid, no. Abych nevyčnívala, mluvím tak, jak se mluví v Přerově, ale dodnes i po tolika letech je prý poznat, že nejsem „rodilý mluvčí“ 😉

              2. Hmmmm, zvláštní přístup má Tvá kolegyně. Místo toho, aby se něco přiučila se pohoršuje nebo se přestane bavit. 😐
                To já bych zase brňáky poslouchala ráda. Hantec mi teda činí potíže, ale pokdu někdo mluví česky, tak ten brněnský přízvuk …. ten můžu. To budou geny (táta je původem z Brna) 🙂

                Šochtlíky bych asi taky odvozovala, ale suky na tkaničkách máme běžně. 🙂

                  1. Ofšem v šochtlíkách by se mělo zásadně šochtlat! (call) Na šuchtlání jsou přece šuchtlíci! (wasntme) (chuckle)

                    1. V šochtlíkách i šuplíkáš se přece hraboší 🙂

    1. Už tam je, i když namouduši nechápu ani to, proč tam původně nebyl ani pro tam je teď (whew)
      Někdy je ta technika trapně samostatná (punch)

      1. Dříve se tomuto elektronickému udělátku říkalo Samočinný počítač. Mám obavu, že jsme to dotáhli k dokonalosti. Teď už jen chybí tohle. A.C.Clarke …A ozve se Frankenstein…..

  4. Tss, tss. Co to je toto? Není dneska čtvrtek? Nemá být 105ka? A vůbec, prostě ňáký článeček ? Co já budu svačit? Teda co budu číst při svačině? ;(

        1. Možná je to z preventivních důvodů, aby se někomu neudělalo šoufl při obědovém čtení diskusních příspěvků 😛 😛

          1. 🙂 rejte pilně 🙂 Vave zaleze za buk, nebudou 105ky ani komentáře a co nám bude zvedat žaludek potom ??? nifff nebude:-D

            1. Depa, to bylo myšleno ouplně jinak. Že u počítače jedí jen slabomyslní jedinci(se hlásím) to nám tady vysvětluje někdo úplně jinej (wave)

              1. se taky hlásím mezi ty neukázněné, co si nemůžou vybrat mezi chutí/hladem a touhou čísti si novinky na Zvířetníku. teď tady uhryzávám louhovaný kaštánek se sýrem a zeleninou a kárám se za to, člověk se nesoustředí ani na jedno pořádně ( normálně u jídla nečtu noviny ani kníž), zlozvyk je to příšerný – no ale, když má člověk lepší polovičku už v pořadí druhou ajťáka, nedá se tento děsný zvyk neosvojiti 😀 jinak popis Ríšova oka mi žaludek nezvedl, to spíš ta debata potom, vyplývající z jednoduchého nedorozumění, kdy Vavís nedořekla “ hoď prosím předem varování, že to bude drsný „. mno, pak to tedy drsné bylo 🙂 snad už je to pryč – smutné je, že je ( doufám, že jen na chvilku) pryč taky Karolína + pusíci 🙁

                1. Souhlas Evo i s kočkama 😀 Proto jsem se taky nazapojila do debaty. Smutno mi bylo ;(
                  Hrozný zlozvyk čtení u jídla? No fuj (puke) Jenže už se ho asi nezbavím (chuckle) buď jim v letu a nebo čtu,cokoliv

  5. Milá Bubu, koza Róza je kouzelná a její příběhy mě moc baví. (inlove) A říkám si, vždyť to jsou jen dva roky, co byla Berry stejná – a jak to strašně uteklo… (angel)
    Tak si to užívej, dokud ti brnká na nervy – jednou ti to bude chybět (chuckle)
    Jo a Bára je zlatíčko a doufám, že jí ten rozkvět aktivit ještě dlouho vydrží (h) Jinak líčení té honičky od katalpy k vodě nemělo chybu (rofl)

  6. Rozinka roste neuveritelne rychle. Ale furt vypada tak vazne – aspon na nekterych fotkach. Trochu pravidim stene v baraku. (sun)

  7. Krásný štěně. A málem jsem se uřehtala u přetahování.
    Vzpomněla jsem si, jak se Penny přetahovala s mojí nejstarší neteřinkou o suchej rohlík, kterej ani jedna nechtěla žrát, ale ani jedna ho taky nechtěla dát.
    Neteřinka tak udělala do té doby největší počet samostatných kroků. Jó, pro žrádlo…!

  8. krásné hlásání, malá krásně lumpačí, roste jak z vody.

    U nás se nedobré psiska vyhánějí na mráz a z postele…

    známý vypisuje výjezdní doložky, jenomže on i tak koná páč je typický kšefťák, máš problém?? odjíždíš….já to sice špatně chápu ale co nadělám i takoví jsou mezi námi.

    Kdybyste jen v koutku duše tušili co mi radil na Terrynka kvůli stopám….nejsu taková drsoňka, prostě to bude flinkat ale bude spokojený a šťastný ale k systému kdo nestopuje nežere jsme se už dostali ale nebojte hlady se u nás pejsci netýrají….

  9. Rozka je tak pekná ako keby bola Zorka/aj doktorka a Horká/
    Tak ako je to s brnením?Ja tam budem o 16.30 na Medarda stepovať pred reštikou Thália./nová hlava,skoro nové šaty/

  10. OT Ale vlastně tak moc ne, jde o miminka i když o jiná. Ptala jsem se včera sestry na maminku Chikinku a dostala jsem odpověď :
    „Kapu jí do očí, myslím že se to spravuje a že se to časem nepozná. Už nenosí tu síťku na tělíčku, tak se jí lépe chodí. Má na hrudníku jenom modřiny a je to možná trochu oteklé.“
    A o papillončích dětech : –
    „Už je s nimi docela legrace – jak se potácejí na slabých nožičkách – vždy se rozeběhnou a pak někde padnou. Ti největší (a jsou to právě holky) váží 45 dkg.“

    S miminky jsou radosti i starosti. Ať už s člověčími a nebo se zvířecími. (inlove) (inlove) (inlove)

    1. Svět který jsme znali nám mizí před očima. Na štěstí někteří zůstávají nesmrtelní, jejich dílo a objevy tu zůstanou na věky. 🙂 (inlove)

    2. „451 stupňů Fahrenheita je teplota při které se papír vznítí a hoří.“ … asi bych si tu knížku měl znovu přečíst. Dokud můžu.

    3. Byla jsem přesvědčená, že on nikdy neumře – a vlastně, dokud budou jeho knížky … (rose2)

  11. Noto je parádní článek (rofl) . A ty fotky (inlove) !
    Jo a Pražáci se mohou s katalpou potkat, když na Hlaváku vystoupí z metra do Wilsonových sadů. Hned před barákem 😉 .

    1. Vypadá na úžasně pohodové dítě! Teda soudím z toho, že na žádné fotce nebrečí… (chuckle)

    2. Týno, máte nádherné děti. Jak prince, tak i nám známé princezny. Hodně zdraví, pohody a sluníčka dětem a celé smečce (sun) (inlove) (rose1)

    3. krása – obě holky i kluk se moc povedli (inlove)
      Prostě kdo umí, ten umí… 😉

    4. Pěkný, pěkný, pěkný (jako že všecky tři (chuckle) ). Tak ať ti krásně rostou (inlove) .

    5. Krásné děti, Týno. (h) Děkuju za obrázky. (f) Je vidět, že jste se i teď drželi osvědčeného modelu. (nod) (y) (inlove)

    6. Máš krásné děti, Týno. (h) Děkuju za obrázky. (f) Je vidět, že jste se i teď drželi osvědčeného modelu. (nod) (y) (inlove)

    7. Milá týno, Pan Bůh požehnej, říkám po starodávnu.
      Moje maminka říkala že má čtyři miliony a myslela tím nás čtyři děti. Ty máš miliony tři. Zatím. 😉

      1. Krásné dětičky, krásné, moc. Tak u doktorandského studia bude čtvrté? Byla by škoda takové dobré geny víc nerozšířit.

    8. Milá Týno, máš moc krásné děti a klouček se opravdu povedl dle již ověřeného kvalitního vzoru (inlove)

  12. Bubu, je to naprosto v pořádku. Když se slečna jmenuje Rozinka, tak má v popisu práce býti obveselovadlem a rozjařovadlem. To ses mohla zeptat Vave, ta by ti to vysvětlila. (inlove) Že jsem si tak vzpomněla, o Rozince z modřanské smečky tu nebylo dlouho hlásání :*

  13. Zdravím.
    Já svému černému potěšení říkám“nezlob, nebo tě prodám za korunu“.
    Jinak používám i výrazy zde již zmiňované,ale i přes to zlobení a výtržnosti jsou to miláčci.

  14. Díky ubohým zvířátkům u nás doma, se po vesničce povídá, že se asi rozvádíme. Jsou od nás slyšet výkřiky, jako třeba, zase si to sežral/a, že ? nebo já tě bimnu po té palici, budeš vidět !,
    taky, kdo to udělal, kdo to udělal !?, ty čuně, ty čuně,cos to zase sežral/a, neumíš se otřepat v koupelně!,a ještě třeba, dej ty hnáty z toho gauče,mazej do pelechu atd. No řekněte, není to na rozvod. (chuckle) (rofl)
    Posledně jsme fasovali s přednostou zboží na akci, přednosta zařval sedni a kdo myslíte, že si sedl, no jasně, že já. 😀

      1. CHééé, máš pravdu, jak jde o jídlo, nezná bratra. Taky už jednou scupl psí tlačenku z ledničky, prej je nějaká planá,říkal tehdá, už to u toho řezníka nemám brát.
        Nejsem škodolibá, nejsem škodolibá, nejsem..

        1. Nejsi škodolibá, jen popisuješ vývoj situace 😉 (tmi)
          Nevím, jestli sis klikla i vedle. Ona ta situace má 3 fotky. Já jsem se styděla sem dávat odkaz na rajče, protože jsem byla beznadějně poslední.

          1. Teď jsem doklikala, paráda. Díky!!
            Tentokrát jsem nefotila, karta byla plná a nechtěla jsem mazat fotky, páč nemám zpracováno. (wave)

  15. No, včas jsem odložil oběd, v klidu dočetl, přidusil se smíchy, pustil se do jídla a tam štěkanátky, hafguláš, psíčková, kokršpanělské ptáčky, šunknflety, čivavčičí, hafburgry… Ještě, že jsem mezitím dojedl. (rofl)
    Jinak je to klasika, jeden (či jedna) si pořídí štěndo, bo už v mezičase zapomněl(a), co je to za demoliční jednotku a pak se diví (no, je pravdou, že jiní si pořizují pro jistotu těch štěnísků rovnou víc, asi ta porculánová nemoc). No a pak si stěžují. I hned je vidět na ostatních, co již pomalu zapomínají, jak posměšně nasazují „a to ti ještě neudělal…“ a „počkej v pubertě“ nebo tvrdí, že jejich miláček nikdy nic (no, ono by stačilo se podívat trochu do historie a hned bychom viděli…). Taky si pamatuju ty škodolibé komentáře, když jsem referoval o 25 m hadici rozkouskované po 2 metrech.
    Jinak své drahoušky tituluji v podobné situaci zásadně „ty debilní čokle“, načež se dozvím, že nemám řvát (od MLP než zjistí, že Cindy jí rozkousala košíky ve skalce i s cibulemi), že není debil (od Vítka než zjistí, že mu roztahala seno od králíků a sežrala flašku, ve které jim nosí vodu) a že máme pejsky a né čokly (od Jany než zjistí, že nemá na svých růžových kroksech pásky). Tak potichu uklidím rozkousanou násadu od hrábí a jsem rád, že alespoň ten debilní čokl má radost, že mě vidí. (rofl)

  16. Bubu, vyroste z ní krásná labradorka. Je krásná už ted. A že roste na pokračování? Pamatuji na Rosse, kdy jsem skepticky obhlížela jeho dlouhé tělo a krátké nohy a dumala jak přesvědčím veterináře, že je to golden retriever. A najednou se z něho stala krása nesmírná.

    Tenhleten novej Scott má v současné době velkou, skoro dospělou zadel a zadní nohy, zatímco předek zůstává štěněčí s malou hlavou a drobným předkem. Zatím to vypadá na klokana. Navíc mu ještě nedorostly chlupy na jedné půlce těla, vyholené kvůli tomu špízu co se skrz záda propracovával ven ze žaludku. Takže také krása nesmírná. No, naděje tu je, snad mu tatínek šampion něco předal. A kdyby ne, tak at‘! Je stejně náš. Berem i klokana. (dog) .

    1. Naše Fleurča rostla taky po etapách – jednu chvíli vypadala jak horská koza, šplhající na skálu (dlouhé přední nohy), pak chvíli normálně, načež přešla do toho klokanovitého stádia…

  17. Bubu, jak já Ti přávidím. Je to skoro patnáct let co u nás naposledy přesně takhle řádilo štěně. Někdy je to o nerv, já vím (nod) (knírači jsou biologické bomby), ale ono tak náhle ustane a sranda bude pryč. Ale potom nastanou další úžasné dny s pejskem. Zažila jsem to postupně už třikrát a vždy na vše ráda vzpomínám.

    1. Kdy to ustane, prosííím? A není to o nerv ale o nervů asi dvacet. Včera puberták hlomozil, dumlal, žužlal až zhasla lampa. Překousl šnůru. Naštěstí (nebo naneštěstí) nedostal pumelici. Byv kárán, četla jsem v jeho vzdorných očích: a co, no tak jsem zhasnul. To je toho! (dog) .

      1. Rózička už má na triku nabíječku na telefon, ještě další dvě napájení, moje pantofle a odkousaná mašlička na balerínách, Bubákovy pracovní botasky, dvě pracovní rukavice. Míčků, uzlů, plyšáků nepočítaně.

        1. Jo jo, něco mi to připomíná. A taky vytrhaný právě zasazený kytky za 500 NOKů. A taky a taky… Radosti plno!

          1. Nabíječka k mobilu. Certifikovaný kabel k internetu. Nesčetně plyšáků, jejichž výplň zasněžila domácnost. Pečlivé zahradnické práce na vzrostlém lopatkovci, kterému podrůstky nejsou dovoleny, smí mít pouze ten obrovský chomáš listů svázaný špagátem. Množství látkových kapesníků, o papírových nemá cenu mluvit… a to měla Světluška v květnu rok 🙂

            1. Reklamace nového počítače: „Nejde mi zvuk“ „Zapněte si ho v počítači“ „Nejsem blbá,mám“ „Paninko, zapojte si repráky“ „Grrrrr (headbang) mám. Dlouhé ticho……. „Máte doma zvířátko? Nadšeně souhlasím “ Králíčka“ “ V tom případě tipuji, že králíček překousal kabýlky od repráčků a buďte ráda, když jenom to. A na králíčky se reklamace nevztahuje. Přeji krásný den“ Měl pravdu ten chlapec a králíčkovi, jsem dloho ukazovala pekáč.

              1. Záhon lilií a semenáče slézu maurského nepočítám.
                Můj nejdražší má zase nějaké prsky okolo trávníku. Prý netušil, že máme golfové hřiště, ale nějaké divné – třicetijamkové. Takové ani nebývají. Jen ty práporky chybí.
                Dost chyba, když jdu s lavorem prádla k sušáku, je to ozlomkrk.
                Takže – nemáme krtka, máme štěnici. Krtka ulovila Prašivka. Na štěnici zatím syčí a prská, zakousnout ji ještě nezkoušela.

                A tady je pár nových fotek v rajské omáčce http://bubusa.rajce.idnes.cz/Ruzofka/#0100.jpg

                  1. Protože byla zrovna k smrti unavené štěňátko a chystala se spinkat. To je pak andílek, zlatíčko hodňoučké a vůbec velmi způsobná štěnice. Ale pak se vzbudí, v oku se zaleskne a hopky hopky, kdepak já zas něco vyvedu?! Jé smeták! Nepřítel štěňátek! Pocem, vrrrrahu, ti to vykrrrreslím!

                    1. Téda, když si představím, že takhle by se probouzel i náš préza, to by byla psina (chuckle)

            2. nabíječka od Alcatel one Touch Easy, překousnutá a já říkám Šarikovi – no kdo to byl? Kdo? A on došel k mojí mamce a dloubnul do ní a ta mu zvýšeným hlasem sdělila: Jo? A čím asi ? (má vyndavací chrupku) a dodala: Hajzle prolhanej! A Šarik se smál..tak jsem tehdá koupila novou, stála 700,- kaček.Byl to jedinej kabel,co překousnul,on ten mobil nesnášel,snažil se ho jednou i utopit… 😉

          2. Kytky! vy se snažíte pěstovat kytky?! Hrdinné růže, které přežily Derču (a před ní 3 generace) pomrzly ale snažily se „obrazit“ Ty potvory mrňavý letošní je i přes veliké trny ožraly. V trávníku nám matička vyhrabala několik nor pro štěňátka, že je zahrada jak po bombardování. Prej abychom se nenudili. Haranti chodí vyhrabávat a žrát kompost (pak mají průjem). Naše zahrada je psí výběh (podívejte se do ZOO, jak vypadá psí zahrada). Místo kytek máme zauzlené barevné hadry jako psí hračky.

          3. Kytky? Cindy totálně zrušila venkovní ibišek, růže zkrátila na 10 cm. Letos navíc většina růží odešla úplně. A ty co neodešly? Cindinka je vytáhla ze země a ukousala všechno živé… Vrátím ji do útulku, potvoru! (devil)

            1. To se našemu Luxíčkovi zdály málo vyřezávané židle od nábytku, který zdědil manžel po otci. Má takové ty lví tlapy /ten nábytek/ . No neumazlili byste ho za to ? Jinak toho moc nezničil, jen ještě třeba namátkou okousané rohy obložené dlaždicemi na chodbě, nahryznutá duralová kostka a samé takové nemožnosti…

      2. Cha cha, jdu zapnout lampu a nesviti. Zatahnu za snuru a vytahnu jen obaleny dratek bez zastrcky. Tu jsem nasla u Bobese v pelechu.

  18. To se tak hezky čte (nod) Akorát co si ty chudinky vyslechnou… vykostim Tě, do útulku ,do družstva, do popelnice (doh) No u nás to jistí ne…! nebo budou štěkanátky a hafguláš 😀 😀

    1. Jo, na jídelníčku je občas psíčková, (kokršpanělské ptáčky ne, plemenná příslušnost je u nás jiná, zato máme šunknflety). Jinak pěkné jsou i čivavčiči. Řízky jdou udělat z jakéhokoliv plemene.
      A nejhorší je, že to podstupujeme dobrovolně a rádi. Jen vyhrožujeme, ale .. (h)

      1. u nás kdysi v bassetí minulosti: pudeš do Uherska na statek, hlídat prasata a kuřata!!! 😛 zcela irelevantní výhružka, totálně účinkem se míjející: ničehož by neuhlídal, nýbrž by tam ještě kuřatům a čuníkům užíral brambory a šrot 😀 psíčkové Arčí a Agassiz si v ohledu “ žrádlo všeho druhu“ neměli co vyčítat, jinak byl Agísek střelenec a komediant, ulítlá ušatá tramvaj, kdežto Arčí noblesní elegán, pravý bassetí senior 🙂

        1. U nás se vyhrožuje ještě obojkem z česneku, aby si zvykala. Taky štěkanátky jsou na pořadu dne. Případně „Reklamuj to, chtěli jsme hodné štěně!“
          A nebo vyhrožuju, že na ni pustím vysavač.

          1. Tak reklamovat by se zachtělo. Kamarád, co má od nás psa (i přesto kamarád) uvažoval (v legraci) o rekamaci svého (kdysi našeho) drahouška. Neměl nárok – nepoužíval zakoupený předmět podle návodu k použití (rofl) Dáváme návod, sice ne s CE, ale reklamace neberem (rofl)

            1. My návod nedostali… Jenom ústní proškolení. A bezpečnost práce jsme nepodepisovali.
              Jako dítě jsem mívala na nehtech takové ty bílé půlměsíčky, když jsem si někde přirazila prst. Teď mám bílé puntíčky, jak mě ta bestie pořád okusuje.

            2. U nás vyhrožujeme, že půjde zpátky do Budějovic, bez ranečku a beze všeho protože si kromě průkazu původu nic nepřinesl, ani obojek /a nedali bychom ho nikomu ani za nic/

              1. U nás je oblíbené „Pošleme tě do Číny, tam z tebe udělají kuřecí polívku“ 😀

    2. Si mě úplně zničila – vyhrožovat psovi – Pudeš do družstva! (rofl) (rofl) (rofl)

      1. To já né ,to jedna osoba nejmenovaná posílá zvířátka do družstva, jmenovitě košišky (wait)
        Jo u nás jsou taky na jídelníčku hafburgry, štěkaná a psíčkovou znám taky. Jen ty jídla podle plemen to mi uniklo (wave)

  19. Redakční systém si ze mě dělá srandu. Sežral mi příspěvek, vyplivl jiný jinde… Je to jako kvíz, aspoň nezakrníme duševně 😉 😀 .
    Chtěla jsem ukázat Rózy tatínka na klubové výstavě v Humpolci. Je to ten šestý s pánem.
    http://www.kchls.cz/index.php/fotogalerie/category/5-prehlidka-sampionu
    Aby bylo vidět, že Rózička není žádné ořezávátko a že má urozený původ. Panička by to přešla slovem čůza (h) a ona je krasavice inteligentní
    Tak snad mi to teď projde. (whew)

    1. Rózin tatínek je čokl jako stodola. Ale krásnej. A její máma Agy je taky veliká. Nevěřila jsem tomu, ale je o kus větší než Bára. Fakt. Vyšší, velikou širokou hlavu, statná, ale ne tlustá. Krásná čuba. Tak doufám, že Róza bude krasavice. A hodná po mamince. Až vyroste z tohohle štěněcího prdloušení.

  20. Rózinka, hrozinka, kozenka, krásnej štěník, muchlala jsem,je heboučká a že trošku hlodá a zlobí neva,aspoň mně tedy néééé. (rofl)
    Tak milá Bubu, přeju hodně spokojených let s pejskovou. (inlove)

    U nás doma se vyhrožuje kočkám , že půjdou do místního družstva, dřívějšího džíziddí. Ať se živí samy. (cat) (cat)
    Ája II. mně včera zdrhla za zajícem, byl pozdní večer 5. červen,kukačka lákala šakala a já jsem neměla daleko k infarktu.
    Vyhrožovala jsem místním mysliveckým sdružením,psím útulkem,vzpomněla jsem i pojídače psů a ráno jsem žalovala přednostovi. Potfora jedna,zase hodila záda a jakože nic. (headbang) Dělá ze mně vola. (chuckle)

  21. áááááááá, to se tady culím – úsměv mi vydržel přes celý článek!!!!!! Rozárka je totiž zlatíčko a Bubu moc hezky píše (jo, ještě dnes to čtu, jak Timůra vybřéskne – a bez kapsičky se nevracej), takže krásný článek značí krásný celý dnešní den – díky Bubu (h) (h) (h) (h) (h) (h) (h)

    P.S. Rózka je taky krásná na všech fotkách z Podmitrova – evidentně tam byla vděčný objekt pro všechny dokumentátory (y) (dog) (h)

  22. Rózičky tatínek je ten šestý s pánem. Je to z přehlídky šampionů na klubové výstavě v Humpolci

  23. Po letmém přečtení nápisu jsem se zaradovala – konečně někdo píše o kozence (nod) . A po důkladnějším přečtení jsem se zaradovala dvakrát – je to o černé Rozárce. Díky za hezkou středu.

    VIdím, že se Rózička stará o vaše tělesné i duševní zdraví.

  24. Malá Róza je poděs poděsovič, ale to je na štěňatech to báječné, že mají tak nekomplikovaný pohled na život. A roztlapkávání bláta po domě zvládají i psí puberťáci,a to zcela bravurně (dog)

  25. Róza je hezká, ten povzdech byl evidentně neupřímný. Co by z ní vyrostlo, pěkná labruše. (pokud bude po tatínkovi, tak opravdu pěkná) Představa, že cokoliv ubráníš lavórem s vodou – cha. To bys nesměla mít retrívry. Nám se štěníci pokoušeli koupat i v miskách (včetně zabahnění atd.) Volila jsem menší misky, hlavně uvnitř domu. Sice se musí častěji doplňovat, ale je z nich méně vody na vytírání. Velké venku nevydržely ani tak dlouho. Voda nebyla vypita, ale vyhrabána.

    Bára má úžasnou trpělivost (co štěně udělalo s její nemocí? – je to stejné, lepší nebo horší – to by mě docela zajímalo). Naše holky už někdy po štěněti vyjedou, aby ho usměrnily (máme ještě jednoho). Přece jen výchova musí být. A koukat jak starší pes vychovává mladšího je pohled… nádhera.
    Dík, rozjasnila´s mi ráno (nebo to byla Róza?) (h)

    1. Bára je úžasná. Trpělivá a hodná. Ještě po ní nevyjela a to ji malá dost tejrá. Prostě ji jen tlapou odstrčí, nebo setřepe a vyleze si na křeslo, kam mladá nevyleze.
      Přitom hodně ožila.
      A záchvaty? Zkraje jsem se lekla, protože měla záchvat hned druhou noc, co jsme měli doma štěně a pak další noc druhý. Pak nic a teď měla zase záchvat dva dny po sobě. Oba cca 40 minut i s aurou. Obvyklá délka i interval.

      V pondělí jsme byli u veta, protože měla Bára oteklý pravý kotník, trochu to hřálo a trochu mu „uhýbala“. Rozhodně jí to nebránilo v tom aby lítala se štěnicí. Prý borelióza. Dostala 2 injekce (antibiotika a ještě cosi, jedno bylo čiré, to druhé vypadalo spíš jako voda z louže, názvy si nepamatuju) a zítra jdeme na kontrolu. Zdá se, že kotník splasknul a Bára nepajdá.

      1. A to tu borreliózu střihnul jen tak na pohled?! No to bych velmi silně pochybovala…. U psů je borrelióza velice vzácná (výzkumné pracoviště má solidně zdokumentované asi 2 případy za 3 roky). Zato je to nejčastější „krycí“ diagnóza (i u lidí). Hlavně že je Barušce lépe ať už to bylo cokoiv. A že se jí nezhoršily záchvaty (psychika může způsobit všechny varianty, tohle jde). Někdy starší pes se štěnětem úplně rozkvete (naše sedmiletá Ája lítá jak splašená a morduje Derču a Dylana, asi se jí ulevilo, že už jsou haranti z větší části pryč). Pak je to radost.

        1. Všimla jsem si, že je ještě jedno štěně volný- a mírně škodolibě se bavila představou, jak vám zůstane doma a v době hárání fen ho berete s sebou do práce a doma mu oblíkáte bodyčko- takhle mi to popisovala jedna chovatelka, co má smečku obojího pohlaví 🙂

        2. No, prý jsou to typické příznaky – oteklý kotník, zvýšená teplota, zánět kloubu, zhoršená hybnost,…. Klíšťat a nakažených klíšťat je u nás hafo. Tak se to nabízelo.
          Je pravda, že měl vedle uspaného vlčáka a omlouval se, že pospíchá, aby ho odoperoval. Proto ta kontrola zítra. Prý by to mělo být výrazně lepší. Už dnes je to lepší. Jinak prý krevní testy atd.

  26. Rózinka je (sun), které mi prosvětluje dny. (chuckle) Jednak odsud vidím jen tu půvabnější stranu rozárkovitosti, jednak mě hřeje pocit, že v tom nejsem sama. (wasntme)
    Milá Bubu (inlove) , děkuju Ti za kouzelné, radostné a láskyplné střípky ze štěněcího života a doufám, že další budou následovat. (f)
    Přeju všem krásný den. (h)

    1. Nejsi v tom sama, štěnice dlouho jméno neměla, pak si o něj tak nějak řekla a jak je vidět, sedlo jako pr…zadel na hrnec,

  27. hezkou středu všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Bára je suprová teta, Koza Róza úžasný šťastný štěník, a ty máš alespoň doma čistě vytřeno (chuckle) Hezké čtení po ránu (nod)

    Venku je šedivák, vše namrzlé :O

    1. hory ráno svítili slunkem, mládež šla přes varování do školy v tričku (wasntme) , Róza je taky takový sluníčko, kolikrát je jeden rád že chvilku zmizne , ráda čtu že si Bára mrňavky užívá. 3koda jen že vyrostou tak rychle. Tak si tý kozy Rózy Bubu užívej a piš, potěší to.

      Jednu kozu dorostenku máme taky a bude i rohatá. Narozdíl od mamky a sestry.

    1. S retrívří vynalézavostí stoupá i vynalézavost nadávek. Kamarád vyhrožuje psovi exkurzí na jatka, my občas vyhrožujem, že by se nám hodila černá chlupatá předložka. Vyhrožování přetrhnutím jsme skončili – představa, že bychom měli DVA identické prdlouše (whew) (pravda, máme tři, ale každá je prdlá jinak) (chuckle)

      1. Cha – nejenom s retrívří vynalézavostí, s vynalézavostí psů vůbec (a německých pinčů speciálně).

        My jsme drasťáci, tudíž u nás se vyhrožuje tím, že dotyčná skončí v popelnici. Ale pak jsme to přehodnotili – je to přece jenom moc kruté (i když někdy je kruté, že ta psice tam není), a tak psina skončí „jenom“ v Bulharech (útulku).

          1. Ále existují a nejsou nemocní. Toyenka, zlatíčko naše šedivé, je toho důkazem. Nic nerozžvýkala (ty Jendovy pantofle, knížku z knihovny a nohy od židlí při prořezávání zubů nemohu za dvanácte let soužití počítat), do tašek neleze, z cizí misky či talíře nebaští (ani zvířecí ani lidské), neskáče po nábytku, nehoní zvířátka – já myslím, že je to převtělený anděl (chuckle)

    1. katalpy jsou ozdobné stromy krásně kvetoucí. Původem někde od Vás – z Jihu Severní Ameriky

      1. a ještě v Lázních Poděbradech rostou a pilně kvetou, tam je prý dovezl zakladatel parku, nadšený dendrolog ( podrobnosti budu muset pohledat na googlíku 🙂 taky jimi je/byla porostlá louka sluneční pláže u Plaveckého areálu v Perníčkovém městě, předpokládám a doufám, že se přestavba areálu stromoví nikterak nedotkla. Bubu, máš určitě parádní zahradu, nebyly by nějaké fotečky??? pejsánky máš parádní oba, Rozárka je zkrátka hodna svého jména 😀 huňatá smečka zdraví též hraběnku Prachovou! po včerejšku referuji, že pan SněžněBílý mi už odpustil a svůj heboučký kožíšek uvelebil na noc ke mě na polštář ( a to teda dělá máálokdy, takže to považuji za obzvláštní pochvalu)

        1. Jojo, katalpa trubačovitá je okrasný strom. Prostě jsem chtěla v zahradě taky jeden strom, co není ovocný a co dává stín a je prima pod ním posedět. A protože katalpa je strom krásný a obrovský (klidně 15 m na výšku i na šířku), mám ten kultivar s kulovitou korunou (koruna 2 m na všechny strany od rozvětvení). Bohužel, ačkoli je to mrazuvzdorný strom, letošní mrazy odnesla polovina koruny. Nevím, nevím, jestli se nám podaří ji zachránit.
          Zahradu krásnou nemám, nějak letos nebyly ruce na motyku a odešla mi polovina růží. Teď namoklo, tak se snad k tomu dostanu.

    2. katalpa trubačovitá, velice oblíbená v okolí Pardubic, nám rostou na Polabinách,pak ve městě – v centru a dokonce i v Lázních Bohdaneč..má krásnej tvar,ještě hezčí listy a krásný květy,co se z nich pak utvoří takové dlouhé lusky….tuším, že jich dost mají i v Litomyšli. (clap)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN