PŘÍRODA: Když příroda blbne

V neděli jsem česala moje oblíbená jablka odrůdy James Grieve, letos jich byly dvě bedýnky. Docela se povedly, červavých bylo málo a jsou jako vždy velmi chutné.

 

 

Tohle jsou moje milovaná jablíčka. Babička je měla na zahradě a bylo to jedno z mála jablek, co se dají utrhnout a rovnou jíst. Babiččinu zahradu už nemáme, a tak jsem si James Grieve vysadila na své zahradě.

Na jaře jsem tuhle jabloň ořezala jenom málo, roste úplně jinak než vedlejší Šampion. Tak jsem si řekla, že ji trošku umravním teď. A jak tak probírám větve a větvičky, co nechat, co odstranit, najednou koukám, na jedné větvičce jsou poupata.

Neuřízla jsem ji a dnes vykvetla.

Koukala jsem na ni, sluníčko svítilo, ale vzduch nevoněl jarně. Listy okolo vypadají tak nepatřičně. Příroda fakt někdy taky blbne. Ale krásně!

 

 

Aktualizováno: 22.9.2011 — 14:59

13 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Až teď jsem si všimla, že jsou dnes články dva! Ještě, že alespoň teď, protože jinak bych přišla o Bubuší (inlove) půvabnou miniaturu s krásným obrázkem.
    Nemám teď vůbec čas na zahrádku, plazivý jetel tam bují, až je to k pláči. Ale přece jen jsem si všimla, že mi kvete trávnička, a také gazánie se rozvinula, mini rhododendron má květ a ještě další letní či jarní květiny se pustily do kvetení. :O
    A doma mi už nejmíň dva týdny kvete dvoubarevný vánoční kaktus. Tak nevím, nevím, asi fakt brzo budou (nejmenuju, nestraším (chuckle) ), v Kauflandu už na mě bafl Mikuláš i s čertem a taky vánoční kolekce – dudlaj dudlaj dudlaj dáááá! (wasntme)

  2. Bubu, parádní jablečnej medailonek.
    Jak nemáme tu nemovitost, tak nemám ani ty pravý zážitky – snad jen jak jednou jedinkrát nám Frantovo příbuzný nabídli jablka, když jsem byla v jináči. A tak jsme tehdy fiátkem (750) vezli metrák jablek; pěkně táhnul bříško po zemi 😛 . A já je pak skoro všecky snědla (sama), takže synek je jabkovej (nod)

  3. Jééé, tyhle jablíčka rostou na zahrádce mého rodného domu. Ještě jich pár máme, ale už jsme je skoro snědli. Já letní jablka můžu bez omezení, u zimních je to horší. A protože je nás jak psů, tak po rozdělení mezi rodinu jich mc nezbyde. A letňáky v sadu nám někdo očesal :/. Holt ke moc daleko a bez plotu. Ale aby někdo očesal celý strom, to se nám stalo poprvé.

  4. Taky si uzivame blazniveho pocasi. Za poslednich pet dnu tri silne privalove boure tak, ze se pokazde zaplavily i nejake silnice nedaleko u nas a centrum mesta. naposledy vcera odpoledne. Ctvrtecni bourku jsem si fotila. Ta byla divna v tom, ze to vlastne byly dve a silnice, po ktere jsem jela byla presne v tom predelu. Tak divne mraky jsem uz dlouho nevidela, a ze jsme tady na velke bourky zvykli. Fotky jsou tady: http://hanaw.rajce.idnes.cz/Blizi_se_bourka._Zarijove_odpoledne_2011/

    Moc se ale nepovedly – mame ten novy extraspecialni fotak, ale jeste si spolu netykame. 🙁

    1. fotky jsou to zajímavý.
      Hrozím, se okamžiku, kdy zase nafasuju nějakej novej gerét a synek bude očekávat, že mě bude bavit se to učit (tmi) ;(

  5. Je zvláštní, jak moc působí rozkvetlá jablůňka touto dobou nepatřičně. Člověk si až při pohledu na ní uvědomí, jak silně je na střídání ročních období naprogramovaný.

    Každý rok mě něco podobného uhodí do očí. Nejvýraznější byly květy kaštanů obsypané zralými plody. A před pár dny mi poklesla brada nad několika rozkvetlými květy magnólie.

    1. Vždycky je mi těch kaštanů strašlivě líto – jak jim ty klíněnky ubližujou a že jim my, lidi, nepomůžeme.
      Zrovna včera jsem na takovej koukala, kvelt půlkou stromu, úplně holej, jen pár kaštánků…

  6. James Grieve jsou moc dobrá jablíčka. Loni mi na podzim kvetla bergénie, zato pak na jaře vůbec….

  7. To asi tie slnečné dni, u nás nasadzuje druhý krát baza a dokonca niekedy aj orgován (šeřík). Na výlety je takéto neskoré jesenné leto super, ale huby u nás asi toho roku nebudú a to tak, že vôbec … (shake)

  8. Blbne, příroda, blbne- letos mi podruhé vykvetly koniklece. Rodedondrony hodí druhé květy skoro každý rok (i když jich není tolik, jako na jaře) A totálně se zblbly jarní chumelenicí a mrazem postižená cymbidia. Některá mají nasazeno na květ už nyní – přestože jindy kvetou až dlouho po Vánocích

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN