ČLOVĚČINY: Tak nevím…

Původně jsem uvažoval, že v tuto dobu zmizím někde do buše, či dokonce do pouští. Počasí je k tomu jako stvořené. Azuro a prosluněné zimní dny, kdy je ráno kolem 10 -12°C a přes den 20 – 24. Ale jak říká jedna stará moudrost, „Člověk míní, Pán Bůh mění“. A tak jsem letos nikam nejel.

 

Začalo to zcela úspěšným rozpadem mojí tělesné schránky, která v posledních pár letech byla už několikrát se zdarem poopravena namontováním různých náhradních dílů, jak ostatně stálí čtenáři této publikace vědí. Díky nepravostem provozovaným v mládí (viz vzpomínky starého zbrojnoše) mě opět začaly zlobit obratle. Tedy spíš to, co je mezi nimi. Disk mezi dvěma, o patro výš, než jsou ty dva úspěšně sešroubované se jaksi smrskl a nervové kořeny jsou hněteny tak, že někdy z údivu nevycházím a občas i skoro z kůže povyskakuju.

Proto jsem se rozhodl, že nemám co ztratit a jal jsem se věnovat hydroterapii, čili vodoléčbě. To proto, že ve vodě nevážím tolik co na suchu a tak v prostředí skoro beztížném mohu provozovat různé prostocviky, které mě byly naordinovány už při dřívějších fyzioterapiích.

O dvě osady výše, tady u nás v Modrých horách, máme tak zvané „Leisure centre“, které je také známo pod názvem „Springwood Aquatic and Fitness Centre“. http://www.bmleisurecentres.com.au/centres-/springwood-aquatic-and-fitness-centre/ Zde jde o komplex kde je umístěna posilovna velikosti české sokolské tělocvičny blahé paměti, naplněná rafinovanými mučícími přístroji.

Pak tu je o trošku menší hala k cvičení aerobiku a jógy, dále tři bazény s vyhřívanou vodou – solárem, panstvo, solárem – brouzdaliště pro děti, kde je i skluzavka a zákoutí s prudce proudící vodou do kolečka do kola. Zde je vody od 30 cm do 1,3 metru.

Pak velký bazén, kde se dá cvičit, plavat a konat jiné nepravosti a kde jsou zpravidla drezůrovány dětičky v malých skupinách od 2 do 5 let kterak plavat a jinak se ve vodě bezpečně chovat. Zde je vody od 75 cm do 1,6 metru a vede do něj i rampa pro vozejčkáře. A nakonec se zde nachází plavecký bazén, kde je voda nejchladnější, který poskytuje 8 plaveckých drah.

K dobrému zde ovšem patří i „spa“ tedy bazének jen 90 cm hluboký s lavicí v polovině hloubky na sednutí po obvodu, kde je voda mírně teplejší než je teplota tělesná a kde voda víří a bublá a člověka příjemně masíruje. Výbavu tohoto zařízení završuje „steam room“, tedy horká pára a pak i samozřejmě sauna. Nechybí ani šatny, sprchy, záchody a občerstvovna, kde se může jeden, kdyby snad mu docházely síly, i posilnit. No a pro ty maminy, co potřebují pohlídat dětičky po dobu, kdy samy cvičí či plavou tu je ještě hlídárna capartů, kde si tito mohou, pod odborným dohledem, dosyta vyhrát.

Tak sem jsem si zpočátku koupil 10 vstupů jen do bazénů a přes poledne, kdy to je levnější a kdy zde není skoro nikdo. Cvičení v teplé vodě mému člověku trochu pomohla a pomalu jsem se začínal lépe pohybovat. Během této bohulibé činnosti, zařízení jsem navštěvoval 2 – 3x do týdne, vždy na necelé 2 hodinky, vypukla v tomto zařízení akce. Na dobu čtrnácti dnů nabízeli vstup na celý den „na fšecko“ za 28 AUD. No nekupte to!! A hlavně nevyužijte to!!!

A tak jsem pak 14 dnů dojížděl těch několik kilometrů každodenně. Nejdříve jsem se hodinku mučil na mučidlech v posilovně, kde jsem si patřičně rozproudil krev v těle, abych pak provozoval další půlhodinku cviky a chození ve vodě. Poté na 10 minut vodní masáž ve „spa“ a další půlhodinka v sauně. Následovala studená sprcha, dalších 10 minut ve „spa“ a závěrečná půlhodinka v bazénu, stejně jako po posilovně. Po závěrečné sprše a zhruba třech hodinách jsem byl rád, že už jedu domů. A navíc se zdravou chutí k jídlu.

Nutno dodat, že se tam cítím buď jako v jeslích, maličkých škvrňat a jejich řevu tu je požehnaně, nebo jako v domově důchodců, kterých tu je také velká přehršel. Většinou těch co se už těžko pohybují a tak jsou zde k dispozici i tři vozíčky schopné dovézt tyto seniory do bazénu po rampě pod hladinou k tomuto účelu zbudovanou. Vozíčky jsou uzpůsobeny k jízdě pod vodou a klienta tam s ochotou zatlačí jeden z plavčíků.

Těchto tu je také přehršel, jistě ne méně něž 10 a jsou nadmíru přátelští a ochotní, na slovo neskoupí. S chutí a povzbudivým slovem pomáhají seniorům vylézt z vody, když se jim to samotným zrovna moc nedaří. Prostě takoví andělé strážní, kteří navíc umí i žertovat a navíc i účinně a hlavně ochotně pomoci.

Po těch čtrnácti dnech mučení člověka jsem jaksi omládl. Ne svaly mě žádné nenarostly, to se u dědků mého věku už jaksi nekoná, ale ztratil jsem pár deka špeku a tak to byl úspěch. Nyní už zase dojíždím jen párkrát do týdne a provozuju cvičení ve vodě, které dělá mému člověku evidentně dobře.

 

 

 

***

 

A tak se čas navršil a přiblížilo se datum mých narozenin, tentokrát kulatých. Osobně, připomínání jak je jeden starý, zrovna v lásce nemám a sešlosti lidiček k tomuto účelu už vůbec ne. Přesto jsem se podvolil rodinnému nátlaku a souhlasil, že budu letos doma a všem zúčastněným tak umožním odstrašující pohled na zchátralého dědka, který se dycky ráno při pohledu do zrcadla sám sebe lekne.

Dokonce jsem byl dotázán co jako bych si přál za dary, či dar. Odpověděl jsem, že v mým věku si nepřeju nic, jsem spokojen s tím co mám a nic nepotřebuju. Samozřejmě to neprošlo. Nakonec přišla s nápadem moje žena Míla, jestli bych nechtěl dobrej foťák, když už furt a fšude fotím. Nejprve jsem se zdráhal, ale moje milovaná žena odvětila, s šarmem jí vlastním, že kdybych ho snad nevyužil, tak ho může zdědit některý z našich synů.

Tak jsem nakonec souhlasil a tak zbavil rodinu starostí co dát dědkovi který už má fšecko co si přeje. Tak jsem jim ušetřil shánění a nakupování dárků. Co bych pro ně neudělal, že jo. Foťák i s objektivy jsem si vybral a nakoupil přes E-bay v Hong Kongu a balík došel za 4 dny. Vše bylo zhruba o 40 % levnější než kdybych nakupoval to nejlevnější zde u klokanů. Rodinka se složila a já pak dostal penízky. Po doručení jsem vše zkontroloval a vyzkoušel a pak zase zabalil a těšil se na den D, kdy ten dárek dostanu.

Potom ženské příslušnice našeho klanu, pod vedením Míly, začaly organizovat tu celou sešlost. Naplánovaly to na neděli, 7. srpna, zrovna v den, kdy jsem skutečně ty narozky měl. Míla pak utratila svoji čtrnáctidenní penzi za různé poživatiny a začala chystat samé dobroty. Dortu jsem jí rozmluvil, s poukazem na to, že tady u nás pod kopcem dělají docela chutné a za přiměřenou cenu. Souhlasila a dortu v tom kvelbu objednala. Ovšem ostatní si ujít nenechala a tak už v sobotu udělala dva bramborové saláty, jeden s a druhý bez majonézy a nachystala 8 kusů kuřete pod peřinou, které je tady. Je to móóć dobré.

 

 

 

Kuře pod peřinou

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, vegeta, olej, cibule, sůl pepř, 2 vajíčka, 500g bůčku, petrželová nať.

Kuře rozporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete (křídla a kosti použijeme na polévku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté masy přidáme vegetu, koření, sůl, pepř, majoránku a vajíčko a vše důkladně rukou promícháme. Vzniklou směs poklademe na připravené jednotlivé kuřecí porce (přikrytí peřinou). Na vrch vložíme petrželku. Mírně polijeme olejem a dáme do trouby asi na hodinu péci. Podáváme s bramborovou kaší.

 

V neděli pak už Míla jen sjela k místnímu zelináři pro čerstvou zeleninu a ovoce a já pro tu objednanou dortu. Dělba práce.

Po desáté dopoledne se začala família sjíždět. Nejdříve dojeli Edita s Martinem, Fynnem a Janou. Dovezli i jejich psa Maxe, jinak bráchu našeho Ferdinanda a tak měli zábavu i naši Habsburci. Pak dojela rodinka naší schovanky Blanky se svým synkem Míšou. Jejich psici Jessi nechali doma. A tradičně, jako poslední dojel náš syn Petr, ale bez Kirsty, která jako novinářka byla zrovna jako reportérka na Vánočním ostrově, kde jsou problémy s přílivem nelegálních utečenců, povětšině z musulmanských zemí.

Na stole už byly podnosy s ovocem, to pro ty co málem padali hlady. Žranice se pak odehrávala na balkonu do zahrady, tedy na jih, směrem k Antarktidě, kde je nyní po jeho rekonstrukci a zastřešení dost místa jak na stoly a židle tak i pro lidi a zvířata. Akorát Martin zůstal v pozici ležícího střelce v křesle v obýváku, přišla na něj nějaká choroba. A tak nic nejedl a nepil, jen odpočíval v pokoji přikrytý starým černým vlňákem co tu má Míla po své stařence.

 

 

Tři děti dostaly kuřecí šnycle a hranolky, dospělí už zmíněné kuře pod peřinou a bramborový salát dle chuti. Lahodné bílé australské víno k zapíjení a pak zavládla pohoda. Počasí přálo, bylo kolem 20°C a střídavě oblačno. Vydatné jídlo jsme zazdili chutnou vodkou a pak Míla donesla dortu a nastalo rituální sfukování svíček a čtvrcení dortu.

Potom jsem obdržel dar, který byl okamžitě rozbalen a nastalo jeho vyzkoušení osazenstvem. A tak teď mám pěknou zrcadlovku NIKON D7000, a tři objektivy. Tamron 18-270mm f3.5/6.3 DI II VC LD zoom, Sigma 10 – 20mm f3.5 EX DC HSM širokoúhlý zoom a světelný standardní objektiv Sigma 30mm f 1.4 EX DC HSM. Takže mě nezbývá než někam odjet a tu technologii patřičně vyzkoušet a využít.

Před závěrem úspěšného odpoledne, které se mě díky ohnivé vodě podařilo přežít v pohodě, se od jihu přihnala chladná změna počasí. Ohlásila se bouřkou a krátkým lijavcem spojeným s krupobitím. To na zpestření programu. Čuměli jsme na to představení s balkonu z pod střechy. Hned se prudce ochladilo a bylo vyloženě zimno. My jsme ale zrovna naši sešlost rozpouštěli, lidičky se rozjížděli domů a tak nám to nevadilo.

Díky všemu tomu šrumecu (jak cvičení v bazénu tak i oslavy) jsem zanedbával jak majlíky tak i internet a Zvířetník, na který jsem se pořádně podíval až dnes, 9. srpna. Takže nedošly jen gratulace konvenční poštou, ale i majlíky internetem a pak kopec krásných přání od Zvířetníků v diskuzi k pěknému sobotnímu článku o Pikáčkovi, jak mě na to upozornila Baty v soukromém majlíku. Děkuju moc a od srdce Baty a vám všem gratulantům.

Za pěkné odkazy na super Carinu se zářícím Canopem (nebo se říká Canopusem?) od Veram a Waldovy písničky, který jsi Vave vybrala opravdu na míru. Walda byl vždycky „mým“ zpěvákem, společně s Pilarkou. Asi, že jejich písničky šly od srdce. Navíc, s Evou jsme chodili do stejné hospody, ale to se ještě jmenovala Bojanovská a chodila k nelibosti svého tatínka na JAMU, kterou stejně nedokončila, jako obchodní akademii ze které utekla. Po roce sběhla i s JAMU a začala v Semaforu.

Ostatně ona má dnes narozky. Len dva dny po mě. Lidičci zlatí, vzali jste mě u srdce a tolik gratulantů jsem snad ještě nikdy neměl. Udělali jste mě velkou radost a tak teď budu muset splácet dluh vám všem.

 

Fotky najdete zde http://hillbilly.rajce.idnes.cz/Tak_nevim…./

 

 

Aktualizováno: 15.8.2011 — 15:00

51 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Milý Jirko, jaksi se nehodí napsat „s křížkem po fůnuse“ 😀 , takže raději „s opožděnou gratulací po oslavě“ posílám do Austrálie srdečné přání a přeji hodně zdraví, spokojenosti, radosti z vnoučat a mnoho dlaších let v krásném a požehnaném manželství, které s Mílou máte.

  2. Milý Georgi, vše nejlepší nejen k narozeninám, ale k k Tvé krásné a pohodové rodině. Díky za skvělý článek a moc doufám, že se dočkáme záplavy báječných fotografií. (^) (d) (^) (d)

  3. Milý Georgi, děkuji za pěkný článek a opožděně přeju všecko nej nej nej k narozeninám!

  4. Je úterý – a náš milý George nezklamal. Zase je tu krásné vyprávění a vynikající snímky.
    Dodatečně Vám přeji mnoho zdraví do dalších let, radost z rodiny a pocit spokojenosti a štěstí. Přidal bych ze zdvořilosti nějaké smajlíky, hlavně sklenku, kytičku a srdíčko, jenže poštovní program mi to nechce brát.

  5. Georgi, vypadá to, že oslava se vydařila (^) (d)
    Tak ještě hodně takových a ať ti basejn prospívá (y) (y)

  6. Georgi, dodatečně veliká gratulace ke kulatinám. A hodně šumných úlovků s novou parádní hračkou! 🙂

  7. George narozeniny se přes odpor oslavence (inlove) podařili, jen tak dál. Samý štěstí a zdravého člověka přeji

  8. Ten foťák je super! A bazén taky… a kluci… a vnoučata… no prostě super všecko!
    To budou fotky, mňam!

  9. Milý Jirko – krásnou jsi měl oslavu, ale žeby ti bylo už tolko?! No promiň, kamaráde, ale na to fakt nevypadáš. Možná, že ty vodní hrátky tě dostaly do formy (happy) ! A vnoučátka máš úžasná – myslím, že Jana má nakročeno na stříbrné plátno (nod) .

    Tak hlavně hodně používej ten super dárek (až budu veliká, taky si něco takového nechám nadělit), ať z něj taky něco máme. A vůbec – přeju ti ještě hodně hodně hodně obrázků.

  10. Milý George, aj ja sa pripájam so želaním všetkého najlepšieho k okrúhlinám a prajem ešte veľa rokov v zdraví a radosti s najbližšími.

  11. Jiří, u Vás i popis osobní oslavy působí čtivě a zajímavě, holt někeří lidé mají dar. Nepřávidím, hnusně závidím (chuckle) Ještě hodně spokojených a příjemných dnů a zcela sobecky Vám přeju hodně krásných zážitků s dárkem, neboť my z toho budeme mít prospěch (happy)

  12. Prý, tak nevím 🙂 Ale já vím… já vím, že se oslava opravdu náramně povedla. A dárek sis vybral úžasný. Tak jo, přávidím ti ho. Bazény máte přímo fešácký. Nojo, už se dočkám té naší pětadvacítky se šesti 🙂 Asi si dám k narozeninám pernamentku, protože to nikoho od našich určitě nenapadne. Mám ráda bazény s okny až k zemi, ze kterých je vidět do přírody. Pohled z vody na zbarvené listy, nebo do sněhového království (sun)

        1. Nooo, permici. 🙂 Já ti poslední dobou nějak moooc rychle píšu 😛 Vždycky jsem psala pomaleji, než jsem myslela. Nebo že by se zpomalilo myšlení :O (dance)

  13. Milý Georgi, připojuji se s přáním pevného zdraví do dalších let.
    Člověk s takovým duševním elánem tu musí být nejméně do sta, aby dal dobrý příklad těm ostatním.
    Znám spoustu lidí, co se tváří chcíple už ve dvaceti.

    1. A to si představ se ve dvaceti chcíple cejtit. Pochopitelně každej s elánem jasně ví, že chcípání toho na chcípnutí je jen poza.
      Vono kdyby eláni byli víc spokojení, že ho maj a míň se zabývali chcípáním těch hůř uplácanejch, bylo by líp oběma.

  14. Milý Gergi, díky za zprávu z oslav tak krásně kulatých narozenin, dopdatečně všechno nej (d) . Taky moc díky za všechny články o Austrálii, kterými doplňuješ naše vědomosti, i za vzpomínky na heroitské výkony z mládí. (h)

  15. A ještě jsem zapomněla – oba ty receptíky zní pro moji famílii dost zajímavě, takže to určo brzy na chalupě vyzkoušíme.
    A co se týká toho bezbariérového přístupu do bazénů, tak myslím, že naši slovenští sousedi jsou v tomhle o něco napřed (y) , protože jak v jejich lázeňských bazénech, tak i v akvaparcích tohle vybavení mají, zatímco u nás jsme to bohužel poněkud zaspali (headbang)

  16. Tak přesně takové pohodové povídání jsem dneska v rámci polední pauzy potřebovala – tož, milý Georgi, dodatečně, ale o to upřímněji! všechno nejlepší k těm krásným kulatinám za celou mou brněnskou smečku (d)
    A taky stále držíme všechny (y) těm, co to potřebují – dnes jak vidím hlavně Berrýšce, resp. Dede pevné nervíčky a potom Karakal a Rysince, aby už se na ten svět přišla podívat, když zrovna dnes u nás tak krásně svítí (sun)

  17. Jenom poznámka k tomu kuřeti pod peřinou….. Ten recept si náš tatínek opsal z nějakého receptáře, já jej dělala jinak. Použila jsem vykostěné maso z kuřecích stehen. Každý kousek jsem pomazala hořčicí, na to položila plátek šunky a kolečko vařeného vajíčka. A pak to přikryla vepřovou sekanou – bez bůčku. Byly to takové malé hromádky a každý dostal jednu. Těsně před dopečením se na každou hromádku dá plátek sýra a nechá už jenom rozpéct. No jo, do vaření se nepletl, zeptal se na jméno toho pokrmu a šel si to vyhledat na internet – a vono je to jinak! Teda trošku…

    1. Checheche, Mílo, já nevím, čím to je, ale oni jsou snad všichni chlapci přes kopírák 😛 Oslava se ti opravdu vydařila. A dobrá nálada z fotek září tak moc, že se asi na příští oslavu vetřu na jednu židli 🙂

  18. O.T. HOLA HOLA HLÁSÁNÍ (sun) Vuvu je už venku ze sálu, vzbuzená doťapala k autu. Rozhodně se nehodlala u veta zdržovat. (inlove) (ani se nedivím) Dede děkuje za palcopodporu a pádí se sešívanou vlčkou domů. UF. Jiříku, že se nezlobíš, že jsem vpadla do tvé oslavy (sun)

    1. Diky za zpravu. Moc jsem na Dede s Berrynkou myslela. A Dede, kdybys sem nahodou nakoukla, tak moje jedina zkusenost s touhle operaci je s Grizzly, ktera tusim byla vetsi nez je Berry. Ona po te operaci, kdyz jsme si ji privezli, stala a nelehla si. Vydesena jsem volala veterinare a ujistil mne, ze to je OK, ze je to pro ni asi pohodlnejsi a asi ji to tak min boli. Stala tak dobre 6 hodin – a obcas se klepala. (h) (dog) (d)

  19. Milý Jiří, měl jste krásné narozeniny a ta nádherná žranice, moc dobře to na fotkách vypadalo. Paní Míla je jistě výborná kuchařinka. (d)
    Bazény jsou také skvělé, ovšem to já bych potřebovala obrousit ve vodě né 2O dkg ale tak 20 kilo, tedy nejmíň. (rofl)
    Když tady u nás tak výborně pečou maškrtky a udí a grilují masíčka, to se nedá vydržet. Ach, jo. To bych musela být (angel) .
    Vedle ve městě v Hranicích je taky bezva welnes,je tam plavecký bazén a pak s teplou vodou tzv. divoká řeka, kde to jednoho vozí pěkně dokola a pak ještě masážní boxy pod proudy vody a různé jiné atrakce jezdím tam hlavně s naší Adelaid, slečinka 1O letá, jedna.
    Zdravím moc do Klokanie, sedmdesátka je ten správný věk, děti jsou již staré,vnuci shovívaví a ještě když tak je jednomu dovoleno beztresně občas něco zapomenout, to taky není k zahození, už se těším.
    (rofl) (wave)

    1. Sem se s dovolením přidám, kdybych měla vybírat Matuškovu písničku, byla by to tahle.
      Takže i já se zpožděním „Happy birthday“ (rose1)

  20. Hydroterapie je můj obor i koníček. Voda je nejlepší rehabilitační médium.
    Zastupuji vícero výrobců a dodavatelů dopravních systémů pro imobilní klienty, které jsou vhodné do bazénů a podle zákona by ani v bazénech veřejných neměly chybět. Je spousta druhů těchto pomůcek, ale fronty u nás na ně nestojí. Ten zákon se dá velmi jednoduše obejít a pak si, vozíčkáři, poraď nebo sem nelez.
    Přeji oslavenci, aby ten foťák někdo dědil už ale noooootně ohmataný!

  21. Georgi, tebe třeba oslavy narozenin nebaví, ale ber to tak, že je to báječná příležitost pro rodinné setkání a to se počítá 🙂
    Držím palce Karakal a Dede s Berry (h) (y)

  22. Nevím sice jistě, jestli jsem tady na NZ přála v patřičný den ke kulatinám, ale spolusrpňákovi pošlu ještě jednou a dodatečně přání všeho nejlepšího (f) (f) .
    Moc ráda čtu jak články o Austrálii, tak vzpomínky z klubu masochistů (chuckle) a těším se na další.

  23. Tiež neviem, kde som už bola, keď sa tu gratulovalo, tak dodatočne všetko najsam najlepšie a schránku telesnú čo najdlhšie v dobrom prevádzkovom stave a vôbec!
    (d) (rose1) (rose1) (rose1) (d)
    A ten foťák nie že přávidím ale úplne hnusne prízemne závidím! (clap)

  24. No prosím, ze suchozemské krysy se stal Plaváček, a jak mu to jde k duhu! 🙂 Milý Georgi (inlove) , to je bezva, že máte poblíž takový parádní bazén. (y) V buši! Něco asi není v pořádku, protože já široko daleko takovou vymoženost nemám. 🙁 A že bych plavat potřebovala! Bohužel je to letos už druhé léto, co se mi nepodařilo vlézt do nějakého rybníka nebo řeky a ponořit si hlavu. ;(

    Jsem moc ráda, že jsem se s písničkami trefila. 🙂 A když už měla narozeniny i ta „naše“ Pilarka, tak si můžeme poslechnout jednu z jejich nejsilnějších písniček:
    http://www.youtube.com/watch?v=yp8dhtm249I

    Přeju všem krásný den. (h) A i když jsem prosila vedle, připomenu i tady, že je potřeba dnes držet palce Karakalovi a Rysince, Berrynce od Dede i všem marodům. (h) (y) (h)

    (fotky až doma)

    1. No veru, Karakalovi predovšetkým:
      (y) (y) (y) (y)

      a Dede a Berryške hneď tesne za tým:
      (y) (y) (y) (y)

  25. Milý Georgi, tak si ten nádhernej věk užívej a piš, foť….vždycky se moc těším…..
    (h) a (rose1) a (d)

  26. Milý Jiří, dodatečně gratulace a až se zjevím v Sydney, stavím se za Vámi a přivezu Vám lahvinku nějakého životabudiče! (d) Sice si návrat do Oz plánuji už osm let, ale jednou k tomu přeci jen dojde!

  27. Užívej si parádního dárku – my se tím pádem dostaneme k dalším krásným fotkám z Klokánie (nod)
    Jen bys asi měl Habsburkům pořídit baťužky a měli by ti techniku nosit. Protože tvým obratlům se asi taková zátěž líbit dlouhodobě nebude (wait)

    1. Děkuju za nápad, budu o tom uvažovat. Ale ono to je relativní, stačí shodit 20kg špeku a pak i ten baťůžek by se dal unést…..

  28. Jiri, jeste jednou gratulace. Ja uz, kdyz na mne taky nedavno prisly zase narozeniny, nejsem zrovna v jasave nalade, ale snazim se. Pristi rok budou kulate – sakrys. A i ja si svou telesnou schranku ted opatruju v bazenu – mame mestskou plovarnu necelych 5 minut autem ode mne z prace. Tak tam chodim na obedovou pauzu a nekdy jeste i po praci. Zatim chodim na bazen otevreny, abych nachytala neco vitaminu D. Tahle plovarna je zjevne jedno z nejlepsich tajemstvi ve meste. Olympijske velikosti bazen v lesoparku. Kvuli rozpoctove situaci otviraji az v jednu. Kdyz jsem tam jen jak otevrou,tak mam bazen vicemene pro sebe, pripadne par maminek s detma v brouzdalisti. Pozdeji odpoledne privezou deti ze skolek, ale po pate uz jsou tam vetsinou lide, co plavou v tech lajnach. A plavciku jak much. Dela mi to strasne dobre na krcni obratle a na posilovani po nedavne operaci kycle.

    Ovsem to vase spa vypada uplne fantasticky. Zejmena jsem ocenila tu cast pro vozickare. (y)

    Cha, nekolik mesicu jsme uvazovali, ze koupime v podstate tentyz fotak, co ty mas k narozeninam. Ale pak jsme se rozhodli pro nezrcadlovou verzi, ale se zoomem 36x a radou prijemnych funkci, jako ze muzes fotit zcela manualne – to je pro Cheta; a ma to bezva blesk. Ma to jeden zadrhel.Jeste furt studuju manual a snazim se pamatovat, jak ktere knofliky mackat, aby se dostavily zadane funkce. Zrovna, kdyz jsem se naucila predchozi digital, tak mi byl ukraden na Morave. I s fotkama – ale to je moje blbost.

    A dokumentace oslavy je bezva. Kluci jako buci a vnoucatka pekna.

    1. Nájezd do bazénu pro vozíčkáře mě také nadchnul. U nás tahle vymoženost, která v celkové investici nestojí skoro nic, není ani v nejnovějších veřejných bazénech. Občas zabrousím na weby postižených dětí (tedy spíše jejich maminek) a je to přesně jedna ze záležitostí, které je trápí.

      1. Tak to se musím pochlubit- tady u žabek máme novou plovču a máme tam i zařízení pro vozíčkáře. Ale jinde jsme ho v ČR neviděla. Vlastně poprvé jsem ho viděla před pár lety v termálkách v Laa.

    2. Hani a ostatní, děkuju za pochvalu. Jo, dětičky se vyvedly, asi po mamaince. Vnučka je andílek k roztrhání. Taky asi po mamince. A ten foťák??? Návod má jen 350 stránek, tak to je procházka růžovým sadem. Většinu funkcí asi nikdy nepoužiju, spoustu úprav mohu dělat na počítači. Ale mimo jiné, že se s ním dá fotit prakticky i v noci, tak to natáčí i perfektní HD video s HiFi zvukem. Až se s ním naučím, tak se něco objeví na Rajčeti.

  29. mily georgi, to je ale krasny clanek, vy dovede tak pekne napsat, ze je mi vzdycky lito kdyz dojdu ke konci. vsechno nejlepsi k narozeninkam, a hlavne, many happy returns!

  30. Milý George, ten správný termín jsem prošvihla na kopci nad Dalmatinovem, kde žádné moderní technologie nefungují. A tak ti přeju dnes – abys toho krásného Nikona ještě dlouho ve zdraví používal (h) A taky pro nás všechny další krásné články nejen z Klokánie 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN