BTW: Veselé Velikonoce

Milí Zvířetníci, je nádherné počasí, krajina nám rozkvetla do jarní líbeznosti a máme před sebou velikonoční prodloužený víkend. Ze srdce vám všem přeju, abyste tyto dny oslavili tak, jak je vašemu srdci milé.

Jako významný a ve své podstatě radostný křesťanský svátek, jako jarní díkuvzdání, příjemným výletem nebo první pořádnou prací na zahradách a zahrádkách. Kdo máte rád velikonoční zvyky – užijte si je, kdo je rád nemáte, s klidem je opusťte, nebo si vytvořte vlastní rituály. Nechte vlahý větřík osvěžit tváře i duši, pokochejte se barvami květů, mlsejte velikonoční dobroty. Je to nádherný čas probuzení a touhy, nenechte ho projít nepovšimnutý.

Přeji vám krásné a veselé Velikonoce (inlove)

Dede

Aktualizováno: 21.4.2011 — 22:36

193 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) „Stern, voni se už snad taky dali k těm socialistům? Co jich to napadlo, volat „Pryč s carem!“ – a ausgerechnet před četníkama?!“
    „No já na ně nejdřív volal: „Lidičky pomoc, neumím plavat!“ Ale myslej si, že mě někdo z tý řeky tahal?“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem přítomným klidný sváteční večer, hezké sny
    a pěkně se vyspinkejte. ~o)

  2. Chtěl bych všem poděkovat za přání ke svátku. Opravdu mě to velmi potěšilo 🙂

  3. Pekný posviatočný večer.Sviatky končia,už som zase v praci,čítam si resty.Dodatočne blahoželám všetkým oslávencom v posledné štyri dni,fotky Bety i spiaceho Kvilíka sú bezva,fotky jarné od našich umelkýň nemaju chybu,počasie je tiež dobré,nepríjemností málo,tak čo si ešte možeme viac želať?Pekný večer. No a samo,samo,som v robote na operačnom stredisku a vysielam sanitky zbierať opitých-moji rodáci ma nesklamali ani tento rok.

    1. Hmmm, jsem zbabělá a dnes jsem na kole nevyjela. Slibovalo to déšť, ale hlavní důvod byl právě ten častý výskyt koledníků, kteří měli vajíčka maximálně v aerkoňaku. 😛

  4. tak odpolední práce na zahrádce odpadá… musí stačit, co jsme stihli včera (nod) Protože tady se (devil) ženěj a (rain) a (rain)

    1. Jééé, pošli taky k nám, ať nemám ty, no, výčity svědomí a taky ať nemusím pózovat u stříkání 😀

    2. V Praze asi před hodinou začalo poprchávat, chvílema spíš prší, občas přestane – zalejvání bych tomu spíš neříkala…

    3. Xerxová, nebuď škrob a pošli do BĚLÉ nějakou vláhu. Tu je sucho jak na Sahaře, i když odpoledne spadlo několik kapek. Prach se sice vůbec nespláchl, zato se pořádně ochladilo.

    1. Myslím tím z výběru pod zprávou, jinak tyhle jsem naťukala z dvojtečky a závorky 🙂

  5. Tak přeju veselou pomlázku (Milan marodí, před týdnem upadl ve vaně a zlámal si tři žebra, jen tak se pomalinku plouží po bytě a na krátkých procházkách se mnou, ale nezapomněl, pomlázku i s pentlemi vyštrachal a vyšlehal mě 🙂 (y) Takže je to v pohodě)
    Dnešním slavícím, především našemu webmajstrovi, přeju všechno nejlepší, ať se plní všelijaká přání, pohodu a hlavně zdraví, zdraví, zdraví.
    Slavný nositel tohoto jména, Jan Marcus Marci (1595 – 1667), lékař, fyzik a přírodovědec studoval lom světla a objasnil zákonitosti vzniku spektra a tedy i duhy. Takže je jasné, jaký obrázek dnes ke gratulaci vyberu:
    http://www.astro.cz/apod/ap100807.html

    1. Narodil se a chvilku žil v mém taktéž rodném městě Lanškrouně (tenkráte se město jmenovalo Kronelande). Je po něm pojmenováno krásné náměstí s radhausem a má povedeně zajímavou expozici v místním muzeu.

    2. uf, uf, žebra jsou prý hodně bolavá a v jeho věku asi nebudou chtít tak rychle srůst. Tak mu za mě vyřiď pofoukání a politování. Tohle je ošklivé zranění a musíš ho příště víc hlídat!

    3. Milá Veram, lity lity pro Milana, tohle ohavně bolí. Ať je brzy fit (inlove)

      A ještě pozdní gratulace Jiříkům a Vojtům (f) (h) (d) 🙂 Milý Georgi, doufám, žes to náležitě oslavil (inlove)

  6. Koledníci přišli, koledu odnesli 🙂
    Ještě že tak, konečně mám cca po 3 až 4 týdnech chvíli na zvířetník. Měli jsme tu děsnej fofr, že jsem ani nestačil číst, natož psát. A nedokázali jsme vyrobit včas velikonoční přání.
    Proto teď dodatečně děkujeme všem, co nám přání poslali a přidáváme letošní „záznam z akce“ 🙂
    http://jakkel.rajce.idnes.cz/Velikonoce_2011

  7. Jenom v rychlosti, v pauze mezi koledníky, přeju Jiřím, Georgům a Vojtíkům zpětně a Markům, zejména webmasterovým, včas, všechno nej k svátku. (d) (dance) (rose1)
    Zbylé diskuse dočtu doufám večer. Mějte se všichni krásně.

    1. Já taky gratulace všem oslavencům včerejším, dnešním, zítřejším (Ha. Bratranec Ota!) a okolním a hlásím, že Gorilkové dostali tři pomlázky, dvě ihned zmizely (asi je děti odtáhly do ložnic) a největší lapla Shinda jako správná šéfová a obratem rozebrala ty podivně spletené, leč lahodné proutky na prvočinitele. Aha, druhou pomlázku má Mojka. No to kluci utřeli…
      K obědu asi budou vajíčka. (chuckle)

    2. Tak já se připojuji k přáním, teď se s těmi pánskými svátky roztrhl pytel. Včera jsme oslavili v rodině Jiříka a Vojtíka.
      Já právě domalovala poslední vajíčka (část jsem rozdala už včera na té oslavě). Půjdu naprosto nesvátečně ohřát zbytky k obědu a pak pofrčíme s pomlázkou k druhé babičce.
      Naposledy jsme tu byla ve středu a nějak nevím, jestli si ještě dneska stihnu dočíst aspoň sváteční diskusi, natož resty z dřívějška.
      Tak já zase letím, snad dneska nezmokneme (ale zahrádka by zalít chtěla).

  8. Taxem včera plivníkovala na zahradě, když v tom Blesan se postavil na kompost a začal hulákat na nějaké neznámé hlavy za zdí, že tady je jeho a vůbec ať jdou pryč!
    Hulákal dosti dlouho, takže jsem ho okřikla a v tom tichu byl slyšet konec rozhovoru majitelky penzionu a její návštěvnice: „….No já z něj tenkrát fakt měla infarkt! Ale von je to hrozně hodnej pes….“
    Tak si tu lámu hlavu, co ten dobytek zrzavej chlupatej zase proved. Jaksi nemám odvahu se zeptat…:)

  9. Dodatečně všem přeji krásné svátky! Po jistých domácích „peripetiích“ pilně dočítám novinky a směju se, žasnu a vůbec si užívám. (dance)

  10. Sever Brna hlásí krásné počasí, teplota stoupá, takže brzy vyschne i to málo vláhy v podobě rosy. Xerxová je za hujera, pilňous, já se budu fláááákat. Přijdou přátelé i s psicemi, půjdu ven na prochajdu a potom si něco ugrilujeme. Malí koledníci už se probudili a prohánějí faldy děvčátkům. My s Klérkou jsme už svoje dostaly od pánečka, takže snad neuschneme.

  11. Ještě musím za Vojtíka poděkovat za sobotní blahopřání a traktoří a jiné obrázky. Nechápu, že ho tenhle zájem tak drží už tolik let. TeĎ co jezdí táta na stavbách to rozšířil o bagry a náklaďáky. Ale jiný zájem neexistuje. Ač se příbuzenstvo „snažilo“ nákupem počítače ho strhnout do kolejí běžného dnešního kluka, tak PC hry ho udží jen na pár minut, zatímco bagrovat a vláčet vydrží hodiny. Bohužel to odnesla moje zahrádka. Vykopal mi růže, rebarboru i tulipány a všude mi raší pšenice, kterou ukradl slepicím. Nedokážu se ale zlobit moc dlouho…
    Hezké Velikonoční pondělí!

      1. No, naše děti nemají klasické pískoviště, alébrž předpár lety navezený náklaďák hlíny. za ty roky je růně podtunelovaná a v průběhu časů jsou tam různě vyhrabané jámy. Tam jsem ho již několikrát odkazovala, aby si tam někde založil vlatní záhonek a sel tam. Ale asi to není ono. Nejvíc mě naštval, když v záchvatu pestrosti zasel i směs pro nosnice, jež stojí nekřesťanský peníze aje se skládá s výhradně naštorovaných zrn

  12. Hezké velikonoční pondělí přeju!
    Praha 10 hlásí zataženo,koledníci ještě nedorazili .Dnes má svátek zvířetnický webmaster – tak všechno nejlepší,Marku !

    1. Přeju krásný sváteční den z Prahy. (h) Ochladilo se opravdu dost, ale je sucho a sucho; včera jsem se s nadějí v oku ulila ze zalévání, dnes tomu nejspíš neujdu.
      Milá Fallowo (inlove) , dík za připomenutí Markova svátku.

      Milý Marku, všechno nejlepší k Tvému svátku, hlavně dobré zdraví a pohodu a kousek štěstí a hodně lásky.
      (h) (f) (sun) (music) (party)

    2. Milý Webmajstře – přeji ti, aby byl dnešní sváteční den dle tvých představ – činčin (d)

      1. Milý Marku, všechno nejlepší k svátku a dík za ten krásný barevný domeček, který jsi nám postavil, abychom se měli kde slejzat.
        A sedm, tak to šťastné číslo k přání navrch!

      2. Alex, dole radím, jak docela dobře zatočit s pýrem.Podotýkám však, že oddenek nenáviděného pýru je opravdu skvělá léčivka, která čistí cévy . Stačí kousek umytého oddenku pouze večer naložit do studené vody , ráno jen úpřejít varem, scedit a vypít.
        Aq nenáviděná kozí noha- bršlice je skvělá léčivka traky, i když ji vyhubit stejně jako pýr skoro nejde. Listy bršlicie se sekají do salátů a pomáhají při jarní únavě taky.Z nich se dělají obklady na bolavé a oteklé klouby. Tyhle obklady lze dělat z čerstvých i ze sušených listů. Vím, jak bršlice a pýr dokážou zahradníky vytočit, ale málokdo o jjich léčivosti ví. Nezlobte se proto tolik na tyhle bylinky. přeju krásný zbytek Velikonočního pondělí a prchám s na zahradu , abych do velkých, ale děravých kýblů přesázela kříčková rajčata.

          1. Nococo, je to prostě Mrak Mrk. Pěkný jméno, co bych za takový dala! (clap)
            Oslavenci (d) a (rose1)

  13. Velikonoční ráno od žabek – snad i sluníčko trochu bude (sun)
    Mí chlapci mě už vymrskali a Kuba pospíchá na vlak, aby mohl vymrskat bývalé spolužačky. Na oběd jsme pozvaní k mým rodičům, Borůvka si užije psí společnost- dostaví se i Bárny (dog)

  14. Hezký sváteční den všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Dopoledne koledníci (přijde i jeden, co bude mít oči jen pro Huuuu (inlove) , odpoledne další kus zahrádky (ta bršlice je děsnej plevel :O ) a večer svátek nesvátek čeká žehlení… Plán by byl, uvidíme, co z něj vyjde (chuckle)

    1. Zdravím spolubojovnici s bršlicí! 😉 I mě to dnes čeká. Bršlici kozí noze u nás říkáme husí noha, mužova maminka říkávala husí packa. V patách s otravností jí jde pýr a potom je veliký, převeliký zástup dalších zahradních potížistů. (sweat)

      1. já mám opačný problém. Teda ne, že bych toužila po bršlici,ale už druhým rokem se snažím do želvího výběhu nasadit pampelišku, abych jí ji nemusela furt trhat jinde. Jenže vždycky zmizí a je tam zase jen tráva (lipnice, kostřavy, jílek). zkoušela jsem ji zasít i zasadit vypíchnutou odjinud. Letos zkusím sebrat semínka, předvěstovat a pak přesadit. To jsem zvědavá, jestli vyhraju 🙂

            1. Evi, pošli Tvoje želvičky sem svoje . Tady jsou doslova celé lány rozkvetlých pampelišek, takže boj s nimi je perpetuum mobile.

        1. Štětí, přestěhuj želvu k našim pampeliškám!! S těmi stále bojuji a nejenom s nimi. Takový svlačec nebo pýr ve skalce, to je mňamka :S .

          1. Mám trávník plný pampelišek- nechceš kousek? Je mi vysvětlováno, že ty tam nemají být. Ale zas bych neměla velikonoční fotku Borůvky 🙂

            1. On výběh pro želvu není jednoduchá záležitost, protože želvy jsou mistři útěků. Takže je to oplocený pletivem zapuštěným do země a má tam i budku vystlanou slámou. Takže bohužel nemohu stěhovat želvu za pampeliškama, ale pampelišky k želvě. Ta je miluje, ale naše zahrada už začíná být pampeliškoprostá, tak musím chodit po vsi a vymýšlet, kde nějsou psí značkovací zony. Proto bych ji chtěla založit její pampeliškový výběh (ona klasickou trávu nechce), jenže to není sranda. Zkuste někde v literatuře najít, jak založit pampeliškový záhon! Spíš jsou tam rady, jak se jí zbavit

          2. Alex a ostatní nešťastní bojovníci s pýrem, zkuste zasít na místa, kde je pýru nejvíc, plazivou lichořeřišnici. Tahle plazivka opradu docela spolehlivě(i když až po nějaké době každoročního vysévání, pýr zadusí a zahrádku krásně barevnými kvítky ozdobí. A jako bonus budete mít docela dobrý zdroj všdemožných vitamínů( hlavně céčka) na jarní únavu a nejrůznější neduhy.Podle některých drů je i prokazatelné, že lichořeřičnice se dokáže poprat i se zlatým stafylokokem . Poslední lichořeřišnicové plusy jsou: jedlá je úplně celá, dá se dobře sušit , jejími kvítky se dají zdobit eleninové saláty semena naložená v lihu podporují růst vlasů. T Podotýkám, že to poslední na mne nějak nefunguje, ale časem snad půjde i to. JEN PŘEDÁVÁM SVOU ŽALOSTNOU ZKUŠENOST Z LOŇSKA: LICHOŘEŘIŠNICI MUSÍTE DÁT TU NEJHORŠÍ ZEM, CO NĚKDE VYŠTRACHÁTE. nE KOUPENÝ SUBSTRÁT ANI KOMPOST.Za špatnou zem se vám tahle kytka odmění záplavou květů. Ve kvalitním substrátu najdete jen obrovité listy bez kvítků. A po odkvětu květů se musí pravidelně semínka sbírat, aby se květy obnovovaly stále. Sebraná a usušená semínka zajistín sadbu pro další roky.

            1. AHOJ LENKO – KDYŽ JEPLAZIVÁ, ZNAMENÁ TO, ŽE LEŽÍ NA ZEMI (CHICH – KDYŽ SI BLBÉ TOŽ SE ZEPTÉ)? JÁ BYCH JI POTŘEBOVALA KOLEM PLOTU, TAM JE PÝŘU NEJVÍC A BLBĚ SE TO VYBÍRÁ. TAK JÁ TO ZKUSÍM.

              1. Ygo, jasně, že leží na zemi a dusí těmi svými listy a šlahouny pýr spolehlivě. Mám vlastnoručně vyzkoušeno.

                1. A ještě důležitý dodatek k lichořeřišnici: nikdy nesejte tuhle lichořeřiěnici pod keře rybízu. Mně jeden keř po takovéhle chybě skoro zahynul. Lichoř. se plazila vzhůru po něm jako svlačec a málem ho udusila. Obyčenjá, neplazivá , nízká forma se může dát kamkoli, ale ta pýr nezahubí.

  15. To se nam tech svatku nahromadilo. (sun) Takze vcerejsim Vojtum, dnesnim Jirim, vcetne George a zitra Markovi – necht se vam dari. Tohle se u nas slavilo.
    Maminky otec byl Vojtech. Narodil se 1.ledna 1900. Byl to benjaminek; kdyz se narodil, uz dve jeho sestry byly vdane, a dalsi sestry byly uz taky na vdavky a pradedecek uz dceram slibil vsechna pole. Takze dedeckovi nezbylo, nez se vzdelat. Z Kostelce na Hane chodil do gymplu v Prostejove pesky, vystudoval farmacii, vymyslel nekolik leku, jako napr. po cele republice popularni projimadlo a detskou vyzivnou moucku, ktera se prodavala s obrazkem me maminky. Kdyz mu bylo 48 let, tak mu vsechno zas vzali a zemrel chudy, jak se narodil., Muj bratr je Vojta a desne ho to jmeno stvalo – „mami, proc se nikdo jinej nejmenuje Vojta, akorat ja????“ Taky uz se s tim hoch na stara kolena smiril.

    Tata byl Jiri a jeho starsi bratr Honza se narodil na Marka. Narodili se oba kluci na Sumave, ale rodice byli stredocesi; jen dedecek si koupil apatyku ve Vlachove Brezi – jake krasne jmeno. A vypadli od tama po Mnichove. Babicka mela takove stredoceske nareci, co se dnes uz neslysi. Protahovala konec slov a skoro to vyzpivala. Takze otec, jinak vseobecne zvany Juraj, byl dle babicky Jiriiiiiiii, a Honza, jinak Johan, byl Jeniiiiiiii. S Jiriiim a Jeniiim byla strasna sranda. Pamatuju si, kdyz mi bylo asi pet let, Johan prijel na navstevu. Dorazil zpozdenym rychlikem z Prahy do Olomouce, my ditka jsme meli uz po vecerce, ale tata nas vzbudil, sedeli jsme hochum na kolenou a hosiiiii parili a zpivali nam pisnicky a tu, co si dodnes pamatuju, byla o piratech. Zacinalo to „ve straznim kosi sedeli dva hosi“ – a nejak houpali nohama a strileli na piraty. Hosiiii nam to prehravali a vidim to jak dnes. Kdyz jsem od 18 zacala bydlet v Praze, tak Honza byl muj nejlepsi kamarad. Akorat jsem mu nesmela rikat strejdo – pripominalo mu to kostkovane backory. 🙂 Tak dnes na hosiii a na dedecka Vojtu cely den myslim. (sun)

    1. Krásné vzpomínání, dík za ně. Moji rodiče pocházeli z Kojetína, ale pamětníků už je pramálo. ;( Strýcům a prastrýcům Janům se tehdy nikdy neříkalo Honza.

    2. Jééé, to je ale krásný povídání. Od té doby co není ani babička ani maminka mám po takovém vzpomínání hladové uši. Jak zajímavé a jak vzácné máme každý vzpomínky.

  16. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) „Jean, včera jsem četl v novinách, že žralok dokáže během několika vteřin sežrat člověka. Jean, kupte nějakého, dáme ho lady do postele.“ „Lituji sire, ale žralok je ryba. V posteli by bez vody lekl.“ „No, to je pravda. Myslím, že kdyby viděl lady, tak by lekl i ve vodě.“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem přítomným klidný nedělní večer, hezké sny a pěkně se vyspinkejte. ~o)

    1. Jiný Honzo, s dovolením se přilípnu, protože dtto.

      Všechno nejlepší Jirkům (f) nebo spíš (d) !

      Hezké svátky všem! (sun) A děkuju za krásná přání, já se na žádné nezmohla (blush) .

    1. Šmánkote, vy fakt máte stále ještě zimu. To u nás už odkvétají třešně. Ale tu vodu Vám krutě závidím, u nás je stále děsné sucho i po kraťoučké bouřce, která se odpoledne fofrem přehnala!

      1. neboj – na zahradě už taky máme jaro (nod) Přeci jen jsme kousek dál za chalupou směrem do hor. Před týdnem na Jizerce bylo asi 20 cm sněhu… Nového…

      2. Co odkvetaji tresne … dneska jsem sel kolem nejaky svestky (nebo neceho z pribuzenstva) a na ty uz byly maly zeleny svesticky.

    2. To u nás se dneska konala echt letní bouřka, nejdřív s pichlavým sluncem, pak rychlými černými mraky, vichrem, blesky a nakonec s duhou :))

    3. Xerxová, moc hezký! Zvlášť devětsil závidím, tady je k vidění hodně málo. Jo a Betíček je tentokrát extra povedený 🙂 . Betka s jakoby růžovým věnečkem, odpadlík Kvilda… a zmínka o knihovníku Neviditelné univerzity mě odrovnala (rofl) .

    1. Alex, doufám, že jste dnešní i čtvrteční sváteční den náležitě oslavili – ještě jednou vám oběma přeju zdraví, štěstí a spokojenost.
      A ještě pugét (f) (f) (f)

  17. OT. Tady je ve videoreportáži dnešní Kiburkův dort, o moc víc z něj neuvidíte, protože Kibísek se před tolika lidma bál slézt z mámy a dort mu tudíž ozobal Tatunek – objevitel a hanobitel dortů. 🙂

      1. Bikirka chodí líp než barskerý člověk – vyšlapuje si jak švarný mysliveček (clap) (clap)

  18. Moji milí Zvířetníci, moje drogo, přeji všem krásné prožití jarních svátků, pohodu a lásku a naději a mír v duši všem, všem, všem
    Psala jsem už včera, ale přístroj to zhltl jak malinu a už jsem neměla čas to zopakovat, pádila jsem do roboty ( a ráda). Pište, ať mohu v noci číst a fotky také, prosím.
    Užívejte z plna hrdla těch krásných dnů.
    Vaše Hexe

  19. V Jizerkách je jara zatím jen malinko. Sice (sun) svítí a hřeje, nebe bez mráčku, ale ve stínu nejsou výjimkou místa pokrytá zbytky sněhu, nová zeleň ještě jen opatrně nakukuje. Zato vody je všude mocmoc. Některé cesty (značené) vypadají jako koryto potoka. Kde není balvan, je voda nebo hluboké bahýnko.
    Dobyli jsme další tisícovku – tentokrát 1002 metry vysoké Zámky. Na vrcholu jsme dali kávičku a mazanec, zjistili jsme, že sedíme v mraveništi a tak jsme se vykoupili drobečky z mazance a rychle vyhlásili ústup (chuckle)

    Betka přišla jak bahňák – a tak vhodně následovala pohárací koupel ve vaně a šampónu… Ani moc neprotestovala

  20. OT – včera jsem volala přítelkyni mé tety. Bohužel je nemocí již tak zesláblá, že mi sice vzala telefon, ale okamžitě se omluvila, že nemá sílu a musí zpět do postele. Hlas měla tak zesláblý, že jsem ji sotva poznala. Bojím se, že to bylo naposledy, co jsem s ní mluvila. Už se ocitla na tom strašném toboganu, který ústí pouze v jediný konec. Pokud se někdo dokážete modlit, věnujte jí, prosím, chvilku, aby jí to usnadnilo cestu. Myslím, že teta už může pomalu stavět vodu na kafe. Je mi z toho smutno, je to moc milá paní s těžkým osudem.

    1. Jistě si vzpomenu na nějakou motlitbičku, ráda ji pošlu potřebné éterem, mám takovou situaci bolestně zažitou před nějakým týdnem.

      1. Nojó, Odetka hodně podobná Babetce – kam která barva stříkla, tam je flek. 🙂

        1. Akden, myslíš ty slzičky? to určitě ne. Vždyť bílé mají 6 okvětních lístků a ty červené 5 a stonky jsou jiné. To je jen shodný místní lidový název.

    1. Milá Ygo, miluju tvoje fotky – krásně koukáš! (inlove) (Jen hmyzáky přeskakuju – máš je děsně věrný předloze 😉 A Odetka je krásná kočična. Jo a jste hodně napřed – u nás na to řepka teprve šlápla a roste – je tak v polovině cílové výšky, na květy si ještě nejméně týden počkáme 🙂
      Jinak nestíhám číst ani koukat, máme tady tchánovic s maličkou pejskovou Sisinkou (shi-tzu) – je legrace se dívat, jak mladá, ale veliká Berry respektuje mrňavou sedmiletou psí dámu, ale jak může pravidla etikety obejít, tak to udělá – sebere míček, který vypadá, že je volný (i když tuší, že tam Sisi metelí, ale TEĎ tu nikdo není, že? :D), případně jí vyžere misku, když madam s jídlem vznešeně otálí 😀
      Jinak všechno tu kvete a krajina je líbezná až k nesnesení – u nás jsou ovocné stromy kolem cest (jabloně, hrušně, švestky) a sama Doubravice je doslova obklopená starými vzrostlými třešněmi – kousek pod námi je dokonce prastarý sad, a všechno kvete a kvete, obloha je modrá, břízy a modříny jsou něžně čerstvě zelené, někdy vykukuje červená půda… je to taková domácká krása, ale bere dech (inlove)

      1. Dede – ty ani fotit nemusíš, tu krásu umíš opsat slovy. Já to přímo vidím – Doubravici utopenou v moři bílých květů – to musí opravdu chytit za srdce (nod) .

        A díky všem za vlídné komentáře – jak tady, tak pod fotkami. Vždycky se tak nějak zatetelím, když si je přečtu.

  21. Sluníčkové ráno od žabek 🙂
    Mušketýr včera skočil tandemový seskok padákem, byl to dárek k minulým narozeninám, ale pro značné zaneprázdnění stěhováním to jaksi nestíhal a včera bylo dopředu hlášeno moc pěkné počasí, tak si to užil. Mně teda na zemi bylo všelijak, ale holt jsme musela věřit profíkům, že to umí 🙂

  22. Dobré ráno, krásné ráno a pohodové svátky Velikonoční přeji všem Zvířetníčkům a jejich zvížatům. (inlove)

    Děkuji za překrásná přáníčka, která jsem obdržela a úžasné fotky jarní přírody a videa zvířátek. (clap) (h)

    Jsem zavřená doma, páč všechno kvete a smrdí a můj opuchlý nos nehodlá nikam vycestovat asi by nepomohl ani frňákovník. (rofl)
    (wave) (sun)

  23. Zas mi to padá a padá při pokusu o reakci, tak to vezmu jedním vrzem tady:

    Milý Jiří-Georgi, i všich ostatní Jiříkové a Jurášci za bukem, přeju vám všechno nejlepší k svátku (f).
    Bětulásková (inlove) – dík za video. Ten sloník je fakt prdelka malej. K ošetřovatelům v ZOO mám čím dál větší obdiv a úctu.
    Dodatečně všechno nejlepší Vojtíkovi k svátku.
    Xerxová (inlove) , na Betíček mrknu později, jdu zasadit včera ukořistěné rostliny – chtěla jsem jen nahradit vymrzlý stromek atrochu mi ujely nohy. (chuckle)

    Přeju všem krásný den! (h)

    1. taky tak.
      Georgi, všecko nej (d) – hodně zdraví na výlety a dobrou náladu!
      Betíček parádní, moc přeju Betynce pěkný počasí k zahradním pracem 😉
      Vave, na Sedlčansku muselo bejt krásně, sprostě závidím…

    2. Velikááánská gratulace všem Jiřím, Jirkům, Jurům, Georgům a podobně! Moc a moc zdraví, pohody,radosti a splnění nějakých tajných přání!
      (rose1) (rose1) (rose1)
      A taky vzpomínku na ty, co tu už nejsou (rose2)
      Dnešní fotka bude především pro George AU, protože ten byl skoro všude, i v Antarktidě, ale tady ještě nebyl:
      http://www.astro.cz/apod/ap110417.html
      A pěkné panoramatické pokoukání všem!

      1. Předně fšem přeju prožití svátků velikonočních podle vašich představ ať už jsou jakékoliv. Pohodu, sluníčko, radost, lásku a klid v duši, naději a mír.

        Pak bych rád poděkoval všem gratulantům k mému svátku, který zde probíhá k všeobecné spokojenosti.

        Veram mohu ujistit, že na tom vrcholku od roku 1953 bydlím a tento pohled, který se nikdy neokouká znám nazpaměť. Ono se to neví, ale Hillaryho a Tenzinga tam tehdy nahoru vyvedl Yetti.

        A na pondělí přeju zúčastněným bohatou pomlázku!!!! Děvčice chystajte sa!!

  24. Jiřímu do Austrálie přeji všechno nej nej nej, hlavně zdraví a ať ho neopouští dobrá nálada a chuť do psaní. (f) (f) (f) Pokud jsou přítomni další tak těm také

    1. A sem se s dovolením připojím s přáníčkem všem Jirkům, Juráškům,Jiříkům , Georgům ……… (f) (rose1)

        1. No jistě – milí Jiří (ať už z Klokánie nebo třebas jenom kousek za Brnem), krásný svátkový den Vám přeji, hezky si ho užijte – činčin (d)

  25. Hezkou velikonoční neděli všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Je svatého Jiří – vylézají hadi a (bug) a my půjdeme do Jizerek (nod)

    Betí deníček byl večer aktualizován – providelné hlášení je tady : http://www.drporkert.com/dogy/images/beta/0411/index.html

      1. Děkuju za odkaz, milá Veram. (inove) Obávám se, že jsme u žádného zatím nebyli, našli jsme jen před lety nějaké na Šumavě.
        Alena je na výpravy vždy připravena, má na to knihu a dělá i předběžný průzkum, ale informace jsou vždy mlhavé („najdete ho snadno, je od kóty cca 10 severozápadně“). Především člověk nikdy přesně neví, zda stojí na kótě, že ano. Možná by se dala spíš ta kóta najít podle menhiru (cca 10 m od menhiru jihovýchodně), ale v kraji, kde je spousta krásných kamenů, se menhiry hledají obtížně. Ale na hledání je stejně nejhezčí to hledání. :o)

      1. Tak já traktor nemám, ale přeju všechno nej, nej, nejlepší. (hug) (sun) (dog) (toivo)

  26. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) O vysokých svátcích rabín cestou ze synagogy a v hlubokém rozjímání potkal člena kongregace, který s nesmírnou chutí hryzal kuřecí stehno.
    V úleku na něho zavolal: „Zapomněl jsi, jaký je dnes den?“ „Vůbec ne.“ „Pak jsi zřejmě nemocný a lékař ti zakázal držet půst?“ „Kdepak, pane rabíne. Nejsem nemocný, cítím se skvěle.“ V tu chvíli zvedl rabín oči k nebi: ,,Ó Pane, pohleď, jak zbožné jsou dítky Izraele! Tenhle člověk se raději vyzná ze svých hříchů, než by zalhal.“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem přítomným hezký sváteční večer, klidné sny, pěkně se vyspinkejte a užijte si co nejlépe velikonoční svátky. ~o)

  27. Přeji krásné velikonoce všem zvířetníkům i jejich zvířátkům (:)) A tímto i moc děkuji za přáníčka která mi došla, třeba Borůvka a pampelišky, to je přímo pastva pro oči (wave)

  28. Hlásím návrat na rodnou značku. 🙂
    Výlet byl báječný, konečně jsem navštívila zahradnictví u U Kozla, které vždy cestou míjíme (a utratila jsem tam víc, než jsem chtěla), menhir jsme sice asi nenašli (i jižní kviklany a spol. jsou mazané), ale Husovu kazatelnu ano. :o) A Alena nám ukázala místo, kde rostou májovky, a už jsme je snědli a byly výtečné.
    Teď právě přesypávám rovných 200 fotek do počítače, tak snad něco z toho půjde vybrat do alba.
    Přeju všem krásný večer. (h)

      1. Děkuju Ti, milá Lásková. (h) Oranžoví chlupáči jsou ohromně roztomilí. 🙂 Co to bylo za akci? Tolik balíků a věcí! :O

        1. To jim ošetřovatelky (ty samé, co mají na starost i Gorilkovy) připravují na hraní, oni to jsou takoví šťourové, tak aby si mohli šťourat… A dovnitř rourek a krabic sem tam schovají nějaké ňamky, čili je potřeba všechno rozpitvat na prvočinitele, aby se našel každej oříšek nebo hrozinka. 🙂

  29. Veselé velikonoce přeju všem Zvířetníkům a jejich žvížátkům (h) a děkuji za zaslaná přání ( inlove ) .
    Já si pořídila v pondělí housera (hezky česky hexnšůs),ale svátky budu mít hezké – obdržela jsem mazanec ve tvaru cihly (domácí pekárna),lahev vaječňáku a novou deku.Mějte se !

    1. 🙂 Letošní mazance jsou ve znamení velmi originálních tvarů. Tak proč ne ve tvaru cihly? (sun) Pamatuju si, jak jednou mamka bědovala nad neposlušným mazancem. Babička prohlásila, že si každá kuchařka musí vybrat. Buď je mazanec opravdu krásný, nebo opravdu dobrý. (chuckle)

  30. Dáte mimíše do houpačky. Podíváte se poprvé – mimíš je nadšen a huláká a vejská a lomcuje špagátky a zakusuje tyčku před sebou… Podíváte se podruhé a mimíš spinká hlubokým spánkem zborcen v houpačce a zakousnut do šprušlíku (rofl) . Spal jak špalek během vteřiny :O – takže se neprobudil, ani když jsme ho složitě vymotávali z houpačky, ani když jsme ho dávali do kočáru… Čerstvý vzduch (byl vypuštěn na volno do zahrady – ochutnal trávník, otrhal sedmikrásky (f) ) … a domácí strava (kuře na pórku a brambory s pažitkou) udělaly své (nod)

    1. Jen počkej zajíci. Jseš sice trénovaná, ale mimíš jednou vyroste a pak budete usínat uprostřed věty vy všichni a on bude vítěz. Zejména se to ukáže při večerním vyprávění pohádek. (sun) (inlove)

    2. Ten náš mrňous (vnuk číslo čtyři) je trochu větší a začíná právě povídat. A moc rád zpívá, už jsme zvládli Já mám koně, Holka modrooká a pár dalších. Včera byl u nás, zpíváme Travičkáá zelenááá… a on se po mně šibalsky koukl a spustil: Babičkáá zelenáááá a řehtal se tomu ještě půl hodiny.
      Je to můj rošťák…
      😀 😀 (inlove) 😀 😀

      1. Áááá další nadaný komik. Veram zapisovat, zapisovat, zapisovat. všechno se zapomene a je to veliká a nenapravitelná škoda. Moc rádi si přečteme, co nám „babika“ nasbírá. (inlove) Asi tu uspořádáme festival časosběrných skvostů. Dorůstá nám velmi nápaditá generace. (h)

  31. Krásné velikonoce.
    OT. – fakt Zvířetnice čarují, začínám tomu věřit. Jak mi gratulovaly k odchodu posledního pejska, tak to začarovaly. Dnes zájemci napsali, že mají problémy a bla bla bla. Takže Collin je opět Collin a je volný (stav bezdomáč, toho času opečovávaný u nás.) Nejvíc mě štve, že jsem musela dva zájemce odmítnout. Jeden už si sehnal pejska jinde. Smazala jsem všechny inzeráty… Příště, prosím, nečarujte a nechvalte dne před večerem.
    Ještě se nám to komplikuje tím, že máme psí tábor. No pojedu s psincem, nedá se nic dělat a v nejhorším budeme dojíždět z chaty. Klidná dovolená prostě nebude.
    No nic, nebudu si stěžovat a ostatním kazit hezké dny

      1. Tak tohle na triku opravdu nemám. Moje přání se nedá nazvat jásáním, protože už vím, že pejsek se může vrátit k mámě i po čase. Já ví, není to milé, ale možná lepší, než špatné doma. Tak kéž CD zafunguje pořádně (h) (sun)

      2. Jsem za ňoumu (ale Xerxová se nedá zmást) a ještě mi to sežralo už 2x příspěvek.
        Jsou různé fáze zamlouvání štěněte. Bezpečná je až „štěně za zatáčkou“. Vrátí ho jen zcela výjimečně. Ale dokud si zájemci štěně nevezmou, není nic hotové. Tohle není poprvé, jenže teď už je ve hře čas, je nejvyšší čas, aby měl své doma. Na druhé straně po prvotním nadšení jednali ti lidé tak, že jsem ráda, že u nich Collin není… Doufám, že na něj správný pelíšek čeká. On je takový mazel a šikulka, Bylo by mi líto, kdyby se neměl dobře.

        1. To my určitě všichni věděly ,kdo je ten ňouma (wastme) Zvířetníci jsou v tom určitě nevinně, měli jen upřímnou radost, ale než blbej domov,tak raději ať ještě chvilinku čeká. Já budu čarovat ( taky mi říkají, že jsem baba čarodějná) aby to bylo brzo,jó?
          (talk) (talk) (talk)

        2. Evo, to je velmi dobré, že si Colinka nevzali, protože by se u nich asi moc dobře neměl. Když si štěňátko zamlouvám, tak mám přece rozmyšleno, že ho chci. Vždyť to je závazek na celý pejsánkův život. Určitě ho někdo bude moc a moc chtít a mít rád. Přeji vám ve spolek hezké jarní svátky. Colinek prožije s vámi pomlázku a bude mít další plus do života.

  32. Hezke velikonoce preju. To jsou takove pekne svatky. Jeden se nedostane do tech predvanocnich kreci a slavi se obet, vzkriseni a jaro. Pred par dny jsem si vzpomnela, a od te doby mi to furt visi v hlave, na velikonocni pohledy kdyz jsem byla decko. Byly cernobile a mely kuratka, kozenky, ovecky a obcas nejake kytky. Uplne nektere z nich vidim. To je zajimave, co jednomu v hlave uvizne, zanori se a pak se necekane vynori.
    Ha, a jsem za hospodynku. Kyne mi mazanec. Nevim, jak dopadne. Smichala jsem pul na pul hladkou mouku s takovou instantni, co vypada jak polohruba a drozdi mam taky sackove. Ale voni to pekne.

  33. Krásné velikonoce všem 🙂 (Když se řekne „veselé velikonoce“ tak se mi vybaví ten film s Belmondem …)

    (OT) K jaru patří pohyb a i když tanec je v našich zeměpisných šířkách a délkách spíš zimní záležitost nikdy není nevhodný čas začít. Pořádáme s kamarádkou o víkendu 14. a 15. května seminář argentinského tanga pro absolutní začátečníky (http://jenda.krynicky.cz/tango/) tak kdybyste měl někdo čas a chuť, rádi vás uvidíme. Bude to v Praze, ve Studiu Naboso, Školská 12, každý den tři hodiny.

  34. Milí moji,
    přeji vám všem krásné Velikonoce (f) . Užijte si slunečních dnů (sun) a vstřebejte do sebe teplo a světlo včetně toho duchovního.

    Zároveň děkuju všem za krásná přání k svátkům jara – moc mě potěšily (h)

    Jo (wait) – a vyšetřete si chvilku času (o) a koukněte na Hadopasi na přihlášku na Páté velké setkání Zvířetníků a vyplňte ji a pošlete na uvedený e-mail – na konci srpna vás ráda všecky uvidím (clap) .

  35. Taky přejeme krásné svátky jara, užijte si Velikonoce jak nejlíp to půjde.
    My taky budeme relaxovat při osazování truhlíků a sportovat nordic walking za sekačkou 🙂

  36. Všem přeji klidné velikonoční svátky, přesně tak, jak píše Dede, promlouvá mi z duše.
    Xerxová, máme též velmi chutný mazanec a tentokrát též jakýsi zvláštní tvar – technický dojem 1, umělecký 5 😀 !

  37. Připojím se s dovolením, s přáním krásných svátků, ač u mě pracovních. Letos opravdu vypadají jako svátky jara. Odjíždím na týden na Moravu, PC sebou nemaje budu bez spojení.
    Tož se tu chovejte slušně, zdravím moravskou sekci (zamávám v Brně) a cestou zamávám před tím ještě Pražákům a třeba v Parubicích taky Sharce (wave) (wave) (wave)

    1. Milá akden, Morava Tě přivítá rozkvetlými (někde už odkvétajícími stromy) a my Tě srdečně vítáme.

  38. Milá Dede (h) , děkuju za krásné a hřejivé přání. Letos máme na Velikonoce opravdu krásně. (f)
    My dneska jedeme za Alenou s Maxem a budeme hledat sedlčanské kviklany. 🙂 Už jsme je hledali na podzim a úspěšností se velice blížíme Xerxové – (wave) kolegyni na sever.
    Přeju všem krásný den. (h) (sun) (h)

    1. Vave, pozdravuj Alenu i Sedlčansko. Pohlaď za mne Husovu kazatelnu. Jsem na ní focená před 30 ti lety coby mladá žena ještě na černobílé fotce.

  39. Také přeji všem lidem i zvířátkům krásné svátky jara. Bude nádherně a musíme si užít tohle krátké roční období. Taky máte pocit, že je jaro čím dál kratší?

  40. Krásné Velikonoce, sluníčko a jaro všem 🙂
    Sluníčko zve na zahradu, budu muset osázet truhlíky na balkón, musíme dosekat trávu na zahradě- práce bude dost 🙂

  41. Hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Snídám mazanec (je moc dobrý, jen ten tvar… :O ) Půjdeme si zagolfit do ranní přírody, pak dorazí mládežníci na oběd, zahrádka taky volá, výletit by se taky trošku mělo … ne ne rozhodně se o svátcích jara nudit nebudeme.

    Krásné svátky (inlove)

  42. Krásné jarní a veselé velikonoce. K nám na východní pobřeží ne a ne dorazit jaro. Ale třešně kvetou zima nezima, tak už asi dorazí …o Velikonocích!!!Mějte se pěkně a tak, jak to všem krásně přeje Dede. Přeju taky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN