KOČKY: Mňautobiografie pana Profesora (20) Rezistence

4. 8. 2007 13.15
Jsem mírumilovný kocour. Jsem hodně mírumilovný kocour. Ale jestli bude ten konipas ještě chvíli poskakovat tři metry ode mne a machrovat, tak na celou mírumilovnost kašlu.

13.30
Nevim, proč holka řve smíchy. Nevim, co je k smíchu nad tím, že konipas provokuje, já vylítnu, on vylítne, zas provokuje, já vylítnu, on vylítne…

13.45
Možná někde dělám chybu. Možná mne konipas na posečeném hřišti moc vidí. Chce to změnu.

13.47
Přikrčil jsem se za diviznu. Určitě nejsem vidět. 

Piškot romantik aneb Nejdřív trávu očmucháme a potom jí ochutnáme.

13.55
Nebyl jsem vidět. Ptáka nebavilo, že nemá koho provokovat a odletěl.

6. 8. 2007 11.10
Holka chystá kuřecí řízky. Teskným, prosebným hlasem jsem se dožadoval přídělu. Řekla, ať rovnou zapomenu, že bych tentokrát nějaké maso ukradl. Tsss. Tss. Zásadně nekradu.

11.20
Hbitě jsem vymyslel plán. Začnu hrabat v kadibudce. Holka odpoutá pozornost od masa. Vyskočím z kadibudky, skočím na almaru, drapnu řízek, prchnu oknem. Plán selhal. Holka byla ve střehu. Než mne šla vyhnat z kadibudky, šoupla maso do lednice. Musím vymyslet plán B.

11.30
Plán B selhal. Holka odmítla přistoupit na výměnný obchod. Nechápu. Ta myš, kterou jsem donesl až do kuchyně na stůl, byla zaručeně kvalitní. Byla zcela čerstvá. Ještě se i trochu hýbala.

8. 8. 2008
Dostal jsem chuť na šunku. Zaujal jsem meditační pozici na kameni u řeky. Meditoval jsem a občas očkem hodil k chalupě. Holka pořád nešla. Zato přiklusalo Tsunamissy. Čekal jsem, že též zaujme meditační pozici. Nezaujalo. Splašeně hopkalo po kamenech. Zálibně jsem vyčkával, kdy sklouzne a bude v řece. Nesklouzlo. Skočilo do vody schválně. Chvíli v ní lovilo nějaký list. Pak vylezlo. Od chalupy letěla holka. Místo šunky nesla ručník. Voda je prý studená a Tsunamissy by mohlo nastydnout. Že já bez šunky umřu hlady, to jí je asi jedno. No počkej!!

9. 8. 2007
Rozhodl jsem se holce důrazněji připomenout svou existenci. Aplikoval jsem metodu Koukej, kde všude je kocour. Sáhne do almary pro hrnec. Vyndá kocoura. Chce postavit na almaru kyblík s vodou. Nemůže, na místě kyblíku sedí kocour. Sáhne do šteláře pro zeleninu, nahmátne kocoura. Hrábne po plevelu mezi kapradím na tarasu, vytáhne kocoura. Bere z dřevníku dřevo, vyndá…

Už můžu zpátky. Už neječí. Asi už tu usušenou myš, vloženou mezi dřevo, vydýchala.

11. 7. 2007
Jsem vynalézavý kocour. Vynalezl jsem novou hru. Nazval jsem ji Vejdi, neškoď a neječ. Princip hry je jednoduchý. Hlavní hráč – kocour – já – leží na skříni u dveří. Každému, kdo vstoupí do kuchyně, sáhne na hlavu. Moje holky se adaptovaly celkem rychle. Po asi desátém sáhnutí už přestaly nadskakovat a vřeštět Blbe, budu z leknutí mít infarkt. Pak do dveří vstoupila Marcela. Sáhnul jsem na ní docela něžně. Po jejím zaječení spadl kus omítky ze stropu, Bubu z lavice a Tsunamissy upadla granule přímo z huby. No. Oknem jsem zahlédl, že sem jde Jiřina. Packa šmátralka nachystána…

13. 8. 2007
Na trávu před chalupou sedl motýl. Velký. Barevný. Prý krásný. Holka letěla pro ten nesmysl, s kterým dost často bleská i na nás. Prý si musí motýla vyfotit. Prý to bude nádherná fotka. Jo. Nevypadáme tam s motýlem špatně. Jen škoda, že v mém břiše nějak není ten motýl vidět.

Piškot Pišutka v.t.

Motýlus Kocourus svačinkus

Aktualizováno: 24.1.2011 — 13:19

265 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    POMOCT.POMOCT, POOOOOOOOOOOOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOCT!!!

    NEBEZPEČNÝ KOUCOUŘÍ PROFESORY BY MĚLI ZAKÁZAT PUBLIKOVAT (rofl) (rofl) (rofl) .

    díky za moc krásný ráno (y)

  2. Luci, ja vim, ze uz je pozde, ale stejne bych chtela rict, ze se na Piskotka vzdycky moc tesim. Mimochodem, packu smatralku mela vypracovanou nase kocicka Ms. Kiddie, jinak tez zvana Statkarka, vzdycky jsme meli pocit, ze se u toho desne bavi. (sun)

  3. Profesore, ty jsi ten motýlí dezert zvládnul? Náš Mouryn nee. Halt ten motejl byl nějak moc živý a v krku zamával křídly na odchodnou a…. pomstil se. (puke) Jinak, moc jsi mě potěšil. A na fotce ti to náramně sluší. (cat)

  4. Až teraz sa znovu dostávam k zvířetníku a chcem len dve veci:

    Terra, samozrejme, že môžeš mať v rodinnom dome päť mačiek, to nie je vôbec žiaden problém. My ich zvládame v byte a mali sme 6 dokonca dočasne aj sedem. A ktože to tu minule niečo písal o britskom kocúrovi? (chuckle) (rofl) Čo takto dodatočný darček, ja som takto prišla k niekoľkým mačkám, naposledy k briťákovi (chuckle) A tá slečna je úchvatná.

    Karolínka, posledná cesta je straššne ťažká, ale je to dôkaz lásky. A za lásku, ktorú nám dávajú si nezaslúžia trpieť. (h)

  5. Ahoj milí Zvířetníčci. Tady holka. Velká, Uhoněná, upracovaná, uff. Ale jsem ráda, že se mohu resuscitovat v zvířetnické hospůdce s vámi, tož dobrý večer.

  6. Milá zvířetnická palcodržno, prosím, přidržte nám, prosím, zítra malinko palečky… V půl jedenácté jsme s Arguskem objednáni na vyšetření, kde se rozhodne, jestli ten nádor na čelisti půjde operovat. Na té klinice už se jednou něco takového povedlo a pacient už je rok bez potíží. Třeba máme taky šanci!

    1. budeme držet a držíme ne malinko, ale HODNĚ!!! hlavně ať je to benigní a jde to ven…však víš, jakou mám pro ušáky slabost… (h) (rose1) (y)

    2. Taky držíme všechny (y) (y) (y) (y) Některé dny je prostě těch dobrých zpráv nějak míň. My jdeme dnes taky na půl jedenáctou s naší novou pejsinkou z útulku na kompletní hysterektomii, protože má zřejmě myom a stále „barví“…. chjo, chjo…

      1. ale to bude dobré, určitě!!! jestli je to jen nezhoubný myom, pejsinka to zvládne! vzpomeň si na Herriota “ Dinah po hysterektomii omládla a žila ku potěše své paní ještě řadu let“… držíme tlapky o 106!

  7. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;

    .(*) Inteligentní kočka.
    Čtyři přátelé – inženýr, chemik, účetní a státní úředník se rozpovídali o svých kočkách a jejich inteligenci. Aby předvedl svou kočku, povídá inženýr: “Šroubku, ukaž co umíš!” A Šroubek vyskočil na stůl, vzal tužku a na kus papíru nakreslil čtverec, trojúhelník a kruh. Všichni uznale pokývali hlavou.
    Tu účetní zavolal na svou kočku: “Fakturko, předveď se!” Fakturka odběhla do kuchyně a přinesla podnos plný sušenek. Sušenky rozdělila do sloupečků tak, aby v každém sloupečku bylo stejně sušenek. Opět všichni uznale pokývali hlavou.
    Pak zavolal chemik: “Trichlóretyléne, do toho!” A Trichlóretylén odběhl a donesl a čtyři skleničky. Do každé z nich nalil přesně 100 mililitrů mléka a přitom mu neukápla ani kapka. I tentokrát pokývali všichni uznale hlavou a obrátili své pohledy na státního úředníka.
    Státní úředník jen zvolal: “Rauchpauzo, začni!” A Rauchpauza vyskočila na stolek, snědla všechny sušenky, vypila všechno mléko, počůrala papír s geometrickými náčrtky, pak vyhnala ven ostatní kočky, postěžovala si, že ji od toho bolí v zádech, sepsala rozhořčenou stížnost na nehygienické pracovní podmínky, vyplnila žádost o náhradu škody, hodila se marod a odešla na zbytek dne domů. .(*)

    ~o) Vinšuju všem přítomným klidný večer, hezké sny, pěkně se vyspinkejte a pozor na RAUCHPAUZY! ~o)

    1. To nic nejni! To Everlín dělá eletriku, ani mu nikdo nemusí třít ohon ebonitovou tyčí! Heč!

      1. A kolik vám ČEZ za tu kočičí elektřinu platí? Měl by stejně, jako za solární, kocour je snad také ekologický zdroj ne? 😀

    2. JoVásku (inlove) ! Jako Raníček ct. p. prof. Piškotek, jako Rozverníček Rozverníček, to je program! (y) (rofl) (rofl) (rofl)

  8. Haló, haló, hlásí se naposledy Hobitín (inlove) Náklaďák s věcmi odjel, dům je takřka ve stavu v jakém byl, než jsme se nastěhovali. (Bylo to šílené – jak je možné, že jsme za tak krátký čas nakrámovali tolik věcí???) Děkuju moc za palečky a prosím vydržte – na zítra hlásí sněžení a my se prostě na tu loď musíme dostat (a Harwich není za rohem) (tmi) Jinak se pokusím přihlásit z lodě – nevím, jestli to půjde, ale pokud ano, tak určitě zahalekám ahóoj! (sun)

    1. Dede (inlove) ! Děkujeme za zprávu a máváme na Ostrov – drž se! (h) (y) (h)
      Všechno zvládneš, nebuj nic! (y) Stčí se trošku krotit; že jsi to Ty, můžeš si pak trochu zasněžit tady, doma. (chuckle)

    2. Podrbej chlupáče – musí mít v hlavách zmatek (dog) (dog) . Ale vše půjde hladce, neboj… troška sněhu na rozloučenou je u tebe snad i normální. Poslední dotaz zcela mimo mísu (rofl) – do čaje k citronu patří i cukr ??

    3. šťastnou cestu, naše královno Dagmar-Dede !!! zvládnete to, jste šikulky a jedete domůůůůůů!!! domeček za lesem už se na vás všechny těší a ještě o kus víc se těší všichni Zvířetníci!!! (h) (rose1) (~)

    4. To je fajn, že jsi ještě nakoukla, Dede – tak naposledy mávám do Hobitína, přeju šťastnou cestu a budu tebe, Kazana i Vuvu-buldozerku netrpělivě vyhlížet! (h)

    5. Eh, musím říct, že s „pomocí“ zapomenutých věcí (Nesmíme zapomínat věci! Martin má do letadla jsem 30 kg a já co unesu) je už z mého skromného baťohu pořádný kusanec (tmi) Psí náhubky a cestovní misky jsou zavěšeny zvenčí, ty nerezové jsou uvnitř. Na horní kapse baťohu trůní bleděmodrý plyšák Alík, an Berry pravila, že bez něj na loď teda v žádném případě. Uvnitř baťohu reagují na dotek dva pískací míčky a psí žrádlo na dva a půl dne tvoří základní zátěž. A taky psí ručníky a hadr. a flexi vodítka. A zapomenuté kšíry. (wasntme) Ptáte se, co je v tom báglu vlastně moje? Toaletní taštička, věci na přespání a elektronická kniha… Co by člověk pro ty příšerky neudělal 😛

        1. myslím, že toho moc nepřečte 😉 Bude drbat a hladit dvě chundelatý hlavy a nebo se dívat s Berry z okýnka, jak ten svět kolem rychle mizí (chuckle) Úplně vidím ty dva čeníšky, jak do ní šťouchaj : „koukej, jak jsme vzorný – drbej !“

    6. Dede naše nejmilejší, tak krásnej poslední sen v Hobitíně a šťastnou cestu.
      Kazana s Berrynkou za mně pohlaď. Držíme packy a myslíme na Vás. (h) (inlove) (hug) (y) (wave)

    7. Buffí smečka ti, milá Dede, přeje šťastnou a klidnou plavbu! Dobře dojeďte (h) (dog) (h) (dog) (h)

    8. Milá Dede, moc držíme (y) ať dovezeš všechny plyšáky živé i vycpané včetně sebe v pořádku domů.

  9. Tak Baloušek už si hraje se svojí maminkou Aidou za Duhovým mostem. (u)
    Usnul tiše, v náručí své paničky a já jsem ho hladila po hlavičce a vzpomínala na to maličké chundelaté klubíčko, co se mi občas batolilo po zahradě.
    Žil krásně, měli ho rádi všichni v jeho první rodině i v té druhé.
    Doprovodily jsme ho na poslední cestě a pomohly mu od utrpení.
    Svíčky hoří za všechny ty hebké tlapičky Balů i jeho dalších kamarádů.
    Díky za palcodržnu, ale byla zapotřebí spíš pro nás dvě, jemu už nic nemohlo pomoci. (rose2)

    1. Zasloužíte si obě poklonu, a Balů tam za Duhou by mi to jistě odsouhlasil (h) Osobně doporučuji panáka něčeho silnějšího, nejsem zrovna alkoholik, ale Taze a malého Renýska kdysi jsem taky zalil… Jamesonem… (rose2)

      Z veselejšího soudku – ne Karolíno, tentokrát kotě nebude. Myslím, že můj bankéř by s tím nesouhlasil a já nemám žádnou výmluvu typu „páchání dobrých skutků“ na ubohém bezdomovci. Tahle slečna je opečovávaná a jistě najde někoho, kdo se v ní uvidí. I když je černá.

      1. Výmluvu nemáš, to je pravda, zato slečna Ruby má výmluvné oči. Velmi výmluvné! V jednom je napsáno Terro! a v druhém je několik otazníků.

        (Musíš uznat, že jsem solidní. Ty jsi na mě spáchal tři kočky, já se snažím o první. (chuckle) )

        1. Inu, Vave, musím uznat, že TY jsi velmi solidní, a JÁ značně nalomený. Z fáze „nikdy!“ jsem se přesunul do fáze „nechám si to projít hlavou“… To ale neznamená, že Ruby skutečně bude naše. Vidím to jako nerozum, i když – možná by se pak Célina přestala chovat jako žižkovská domovnice… Nebo by se dámy sežraly navzájem a v tom případě by měla Ruby těžce navrch – prý po mohutných výstavních rodičích… vidím to v dospělosti tak na 6 kilo živé kočky…

          1. JJ, CD stačí jen naznačit, a hned Ti zlomí srdce. (h) 🙂 Jsou krásné všechny, ale ta Ruby, ta má kukuč! (inlove)

    2. Karolínko, udělaly jste dobře. Vyprovázení za Duhový most je akt lásky, malá splátka dluhu za všechno, čím nás náš kamarád obohatil za dlouhá léta strávená po našem boku.
      Objímám Tebe i Tvou kamarádku. (hug) (u) (hug)

    3. Tu bulim (u) Si vždycky musim opakovat, že naším úkolem je jim co nejlíp zpříjemnit život… Nojo, macánek vidí, že bulím, a už mě jde utěšovat, je ze mě nějaký vykulený a usilovně přede. A to se prosím snažím nerušit hlasitými štky!

    4. Karolínko… objímám vás dvě na dálku ( no a samozřejmě se mi zase nějak mlží klávesnice, čím to ?) udělaly jste to, co jste měly a ještě mnohem víc…chlupáček měl dlouhý život a většinu z něj dobrou… a teď je mu dobře za Duhou. a víš co? vždycky přijdou pozdravit odtamtud do snů, ke svým páníčkům a paničkám, které milovali. 28. prosince jsme vyprovodili našeho Akimka, který s námi byl 15 krásných a rozverných let… takže toto vím s jistotou (h) dej si na Baluškovu památku pěkného panáka a věz, že všechno je, jak má být… (rose1) že se CD v nejkratším možném termínu postará, aby bylo zakočičeno a zapsáno, co býti má, na to je spoleh ( quod erat demonstrandum).

    5. Čekala jsem to, i když naděje opravdu umírá poslední, ale rozhodly jste se správně. Chápu, bolí to moc a moc, ale Balouška už nic nebolí (u) (u) (u) Držím Vás obě za tlapku.

    6. Karolíno, je nám to moc líto, držíme Vás obě za tlapky a objímáme.
      Balů, pozdrav za nás všechny naše miláčky, co jsou už za duhovým mostem.
      (u) (rose2) (h) (hug)

    7. Milá Karolíno, tahle poslední povinnost strašně bolí, ale nakonec přinese i úlevu, protože zvířecí kamarád, u kterého se pro tento krok rozhodneme, už na tom musí být opravdu zle a dívat se na jeho utrpení je snad ještě horší než ten poslední krok. Poplačte si a zapijte ho důstojně. Moc na vás myslím! (h)

    8. Karolíno milá, něco podobného jsem zažil vloni v květnu. Doteď to vidím a je mi těžko, ale bylo to to jediné, co se dalo udělat… ;(

    1. Ehm,chm… je to pár dní, co jsem tu vznesl řečnickou otázku, proč nemáme lilového briťáka. EvaB. pravila, že by se nám barevně nehodil k rezavému Dalímu. Jenže tahle slečna je černá… dráždění CD bosou nohou. Ale tentokrát to zvládnu, pět koček je fakt moc.

      1. Pětikočičín v rodinném domku? kde je jaká otázka 🙂 jako bych slyšela terru: apage, satanas!!! 😀 je kouzelná, překrásná, úžasná! berte ji hned, terro a terro-san… akorát že ve spolupráci s Ebonym vám obrátí domácnost vzhůru nohama tlapkou společnou a nerozdílnou…highlanderka a černý peršánek… to bude třeskutá kombinace! (cat) (bat) (cat)

      1. Pomooooc, tak tohle mi nedělejte. Ty jsou všechny krásné…..vždy jsem se domnívala, že mohu mít jen kočičáky v potřebě ( je takové divné „kupovatů kočku), ale tihle briťáčci jsou lákadlo. Nic, nejde, cestování atd, apod. a…znáte to….. (whew)

      1. asi nejel… ale stoprocentně si ji už zamluvil…jen jsem tu zapoměla napsat další možnost.. totiž tu, že holky vytvoří koalici , budou vládnout tlapkou společnou černostříbrnou a u terrů budou mít domovnice dvě 🙂 Ebony jako vrchní peršan na to bude dohlížet z nejvyššího opěradla kocouřího stromu (inlove) (cat) (bat)

  10. (rofl) (rofl) (rofl) Pane profesore, vy jste nevyčerpatelná studnice čertovských nápadů! A některé jsou obzvlášť vypečené, jako to sahání tlapkou na hlavu – já jsem lekavá osoba, tohle mně udělat, tak ječím, až padají drobné předměty z polic. Možná i ty větší. Ale čte se o tom moc hezky, to zas jo! 😀 Jsem zvědavá, co vymyslíte příště!

  11. „Sáhne do almary pro hrnec. Vyndá kocoura…“. (rofl) (h)

    „..leží na skříni u dveří. Každému, kdo vstoupí do kuchyně, sáhne na hlavu..“ (rofl) (h)

    Piškotku, jsi prostě úžasný, co věta, to perla. Tvé povídání je lék. (sun)

    A všimli jste si názvu motýla pod obrázkem ….“Motýlus Kocourus svačinkus“ 🙂

    1. Maričko, toho jsme si všimli obzvášť dobře!!! a v jednu ráno tady byl takový smích, že se kočky vzbudily!

  12. Pane profesore tleskám. Jste balzám na duši. (inlove) Dneska jsem Vás potřebovala jako sůl. Právě jsem skončila s vyklízením garáže – to by jeden nevěřil, kolik bor….šíleně důležitých věcí se dokáže nahromadit na jednom místě za pět let :@ (devil)

    1. Pět let? Bych vám přála (nebo nepřála? (tmi) ) vidět náš „dětský“ pokojík takhle večer kolem deváté. Denně. 😛 Ale je fakt, že vzhledem k četbě profesorova článečku (a taky asi že je teprve odpoledne 😀 ) je mi fajn.

      1. Do dětského pokojíčku jsem v rámci zachování svého duševního a harantího fyzického zdraví přestala chodit už dávno (chuckle) . Naštěstí, už jsou tak staří, že si to můžu dovolit. 😀

  13. Prosím o palcodržnu.
    Jedu s chůvičkou svojí kocouří k vetovi, má pejska jménem Balů. Kdysi jsem jí ho zprostředkovala od sousedovic fenky na chalupě, pamatuju ho ještě jako maličké štěndo. Jeho sestřička Bára pořád po zahradě běhá, ale Balů je po operaci nádoru v tlamičce a ten teď metastázuje. Už je tak obrovský, že nemůže ani jíst, špatně dýchá i polyká. Je apatický, srst mu zmatověla a možná má i bolesti. Z nádoru vytéká směs slin s krví a není to moc hezký pohled.
    Jedeme k našemu vetovi, ne do Trutnova, ale tam, kam v Praze jezdím s kocourky když je třeba. A uvidíme.
    Obávám se ale nejhoršího.
    A tak aspoň v tom chůvička nebude sama, kdyby se musela vracet bez Balouška.
    Je mu 14,5 roku, měl krásný život, všichni ho měli rádi a užil si života v Praze i na chatě. Ale nechceme ho dál trápit.

    1. Karolíno, ani nevíš, jak moc na vás myslím… Dovolte mu důstojný odchod, i když to bolí (u) I já se zítra dozvím, jaké má můj ušatej kámoš s podobnou diagnózou šance na uzdravení… (dog)

    2. Já vím, myslím na Vás obě i na Balouška už od rána…..nenechte ho trápit a rozhodněte dle nejlepšího svědomí…. (hug) (y)

    3. LuckaV má asi pravdu, naše Filoménka na tom byla podobně, taky jsme ji nechali odejít… ;( Hladím tlapku a tajně doufám.

    4. Karolino, myslim na vas a na Balouska. (Muj tata, kdyz byl maly, tak taky meli psa Balu – byl to nezapomenutelny NF.) To, co popisujes, nevypada dobre. (u) Doufam, ze ma jeste dobre dny pred sebou, ale na druhou stranu jeden musi mit silu udelat to, co je dobre pro Balouska. Ta sila jde z lasky a je to laskavost pro milovaneho spolecnika.

    5. (h) (y) (h) (y)
      BTW: Moc díky za nedávnou palcodržnu pro kamaráda-fotbalistu. Byla jsem tajemná, jak hrad v Karpatech, ale moc ho potěšilo, když jsem mu řekla, že mu drží palce mnohem víc lidí, než si sám myslí. zatím se drží statečně.

    6. Myslím na vás všechny (h) (h) (h) (h) Věřím, že se rozhodnete správně. Určitě nikdo nechce, aby Balů trpěl. Samozřejmě, naděje umírá poslední a bylo by krásné, kdyby bylo možné ještě pejska uzdravit, i když podle popisu to nevypadá vůbec růžově. Na dálku objímám a jsem s vámi všemi (h) (y) (h) (y) (h) (y)

    7. Taky moc držím, ale protože jsem podobnou situaci (v jiné části pejsčího těla) řešila v říjnu s naší Boninkou, tak to mám ještě fakt čerstvé, jak moc to bolí, zvláště, když si to jeden fakt musí rozhodnout sám a musí přitom mít na prvním místě vždycky tu bolest toho zvířátka než tu svoji psychickou (u) Moc bych pejskovi přála uzdravení, ale když je to už starší pejsek, tak aby to léčení nebylo zbytečně dlouhé, bolestné a s nejistým výsledkem!!! Vždycky je dobré, když člověk se zvířátkem jede k vetovi, o kterém ví, že se zvířátky dokáže soucítit a nejde mu jen o to si vydělat…. ale to máš, Karolíno, určitě podchycené.

    8. Karolínko (h) , přeju vám hodně síly, abyste udělaly pro Balouška to nejlepší. Když má bolesti a je smutný, je asi čas nechat ho odejít. (h)

    9. Karolíno, držím (y) , hlavně aby se Baloušek netrápil. (h) Jsi moc hodná, že doprovázíš kamarádku a poskytuješ jí oporu! (h)

  14. Ten motýl se jmenuje Batolec duhový (Apatura Iris) je vzácný a chráněný. Samci mají vnitřní stranu křídel vybavenou pokryvem, který způsobuje tzv. fyzikální barvoměnu (pokud je vnitřek křídla pod vhodným úhlem osvícen, změní se hnědá barva na zářivě modrou). Jenom se divím, že se nechal chytit.

    1. Díky za fundovanou odpověď. A že se nechal chytit – chicht, nás VŠECHNY už pan profesor chytil… (h)

    2. Nooo…on je Piškot velmi hbitý lovec… a na motýly vyloženě specialista. Patrně se věnuje výzkumu poživatelnosti jednotlivých exemplářů, zpracovaný výzkum časem vydá ve spisu.

      1. Raději se ho to pokuste odnaučit, několik druhů můr, u nás létajících je dost jedovatých, počínaje housenkami a některé mají alergické reakce způsobující chlupy, tzv. séty. (housenky mnišek např.) Můra ty chlupy vystřeluje, sice jen na pár milimetrů, ale ten chlup je špičatý a když se zabodne, špička se ulomí a jed se vyleje do rány. Pokud kočka takovouto potvůrku chytí, může dojít k alergickému otoku tlamky i hrdla a smrti udušením.

        1. Doporučuji prostudovat knihu Jedovatí živočichové (Kurka, Pfleger). Vydala Academia koncem 80. let a kromě tchyní tam je kdeco přes všechny čeledi, počínaje červy a konče savci! Ano, i savci jsou jedovatí! (Ježura, ptakopysk). Ale co v Austrálii není jedovaté?

        2. Krakonoši, díky za radu….jo, ono se to řekne, odnaučit…obávám se, že nelze, protože veškeré pokusy zabránit kočkounům ( nejen Profovi), aby lovili motýly , selhaly na klasické svobodomyslnosti a potřebě nezávislosti…aneb, Já jsem lovec a ty, dvounožkyně, mi do toho nebudeš mluvit, protože sama neulovíš nic. Naštěstí jsou aspoň obezřetní při průletu hmyzu bodavého, včely, vosy, sršně ignorují….ale taky tomu předcházelo několikeré včelí štípnutí.

          1. Kočku odnaučit lovit je prakticky nemožné. Takže nezbývá, než nastudovat lokální výskyt potenciálně jedovatých druhů a v případě, že lovec bude ,,úspěšný“ na nic nečekat a rychle k vetovi, s tím, že nejspíš nějakou jedovatinu zbaštil. Problém bude asi v tom, že málokterý vet bude vědět, jak přesně v takovýchto případech postupovat.

  15. nééé, tohle je hroznýýýý =))
    Už můžu zpátky. Už neječí. Asi už tu usušenou myš, vloženou mezi dřevo, vydýchala.
    Piškot je prostě génius.

  16. Díky za příjemné dopolední pohlazení, potřebovala jsem to zvlášť dnes jako sůl. 🙂

  17. Tohle čtení fakt nikdy nezklame a mně dnes po ránu přišlo zvláště vhod, protože naše patnáctiletá pesa se prostě nesmířila s návratem k zimnímu času, takže stále vstáváme už v půl páté a dnes, zřejmě proto, že se už zase blíží ten čas letní, tak vstala už ve čtyři – a to ne proto, že by potřebovala akutně ven, ale prostě si chce povídat (bat) Ale tak se mi nějak s postupujícími profesorovými příhodami zdá, že i jeho holka se „profesionalizuje“ v reakcích na páně profesůrkovy skopičiny. Asi bude muset Piškůtek ještě přitvrdit!!!! (inlove)

    1. Laďko, já ráno s Melíškem vstávám v časech od 3.36 do 4.28 :@ Prostě se jde mazlíkovat, vleze si mi na polštář, začne vrnět, ducat do mne hlavičkou, tlapičkou mne hladí po tváři a snaží se všelijak mi to spaní zarazit. Drbu ho na bříšku, u toho |-) poklimbávám, ale nemám to svědomí ho shodit nebo mu nějak dát najevo, že mi to není příjemné! Ono je, ale kdyby to bylo o 2 hodiny později! (chuckle)

      1. Karolínko, díky za soucítění – já si na tebe zítra ráno vzpomenu, až bude Polča zase ve čtyři vstávat a možná ji posadím k noutbůčku MLP a přes Zvířetník ji nechám konverzovat s Melíškem, abychom si my dvě aspoň jedno ráno přispaly (clap)

        1. Hmmm, to je sice dobrý nápad, ale obávám se, že si vyžádají tlumočení! Ty do psího a já do kočičího! Tak se nedospíme stejně. (chuckle)

          1. Oops, tak to jsem skutečně nedomyslela, takže asi budeme muset zůstat u toho škrabkání v poloze vleže a já si k tomu ještě budu muset dávat pozor, kam házím se zavřenýma očima piskláky, které mi psice strká do ruky, protože občas se trefím do něčeho silně „rezonujícího“ a já bych ráda i nadále zůstala se sousedy v dobrých vztazích (chuckle)

      2. Že tys o té Melíškově tortuře vypravovala Kačence? Mám zdrápanej ksicht! A bylo půl druhý!!! 🙁

        1. No, proč si to mám užívat jen já, ne? (wasntme)
          Mně teda Melíšek po obličeji nikdy nedrápl, to si dává pozor, jen hladí, vůbec nevytáhne drápky. :*

          1. Já jsem buzena důrazně…asi proto,že ty jemný metody na mne moc nezabírají (chuckle)

      3. Myslim, ze pocet zivych tvoru, ktere bych nezabil, pokud by me takhle v noci vzbudili, je velmi maly. Napadaji mě dvě. Ani u jedne to nehrozi.

        1. kdyby mne budil přednosta, tak dostane pěstí…koček se ptám, co se děje…. (chuckle)

        2. Eslivá ono to nebude tím, že my holky máme ty plyšáky jako svoje v pořadí další děti, od kterých se necháváme na rozdíl od přednostů rády a dobrovolně mučánkovat (chuckle)

  18. Tedy, Piškotku, ta hra „Koukej, kde všude je kocour!“ je naprosto hodná tvého génia. Vydával jsem u počítače dušené kvílení a chechtám se ještě teď… Jen by mě zajímala technologie toho, jak dokáže být kocour opravdu všude. Vlastně radši spíš nezajímala. Co kdyby si to přečetly naši kočkouři… (whew)

    1. Fujtajfl, to jsem se lek! Samozřejmě umím shodu podmětu s přísudkem. Tedy: přečetli naši kocouři. To mám z toho, že kocouři sice možná čtou, ale já po sobě už ne.

      1. Já si myslím, že ve své podstatě máš pravdu – s tím „Y“ – kočkouři jsou de facto kočky a tam ten ypsilon je oprávněný (rofl)

  19. Piškotku,díky za úsměvné ráno (wave) (inlove) ,po dnešní akční noci jsem to potřebovala 🙂 !

      1. Nemohla jsem večer usnout byla jsem vzhůru do půl jedné.Ve tři hodiny začal ječet pes a hlásil vetřelce za dveřmi (doh) .Seřvala jsem ho, ztichnul a já si šla zas lehnout. V 3.30 mi začal zvonit mobil – byla to pečovatelka,že prý jim zvonila signalizace ode mně z bytu,(což je nemožné)tak chtěla vědět,jestli jsem OK.No, byla ve tři u bytu a vzala za kliku,takže pes ječel oprávněně.Když slyšela,že na něj ječím já,tak odešla,ale ještě se telefonicky ujistila.Jenže můj brácha leží už tři neděle v Krči,nejdřív na ÁRU,teď na JIPCE. Proto mě ten mobil tak vyděsil a díky tomu jsem už neusnula (yawn) …

        1. Achjo, to jsou takový ty nervy pronic zanic a pak člověku chybí, když je bude potřebovat. Tak to doodpočívej. A bratrovi držím palec silně.

  20. Ta holka se mi přestává líbit – panu profesorovi nepřeje ani kousek kuřecího řízku ani šunčičku, za to Tsunamisi balí do ručníčku, i když do vody skočila evidentně sama.
    Navíc – o miláčkovi národa, Bubu, dnes pouze jedna třetina jedné věty – a já se ptám – není to trestuhodně málo?!!!
    Holka, holka, měla by se nad sebou zamyslet (chuckle)

    1. Ygo trefila jsi hřebíček na hlavičku! (wait) Chudák Bubu odněkud spadl, všem je to jedno, že si možná natloukl kožíšek a vůbec, ale vůbec se mu tady nikdo nevěnuje. 😐 To se nám pranic nelíbí. Honem s nějakým povídáním o Bubu, to vzkazují Melíšek, Zrzínek a Richard. (wave)

    2. Piškotku díky! Kdybys jen viděl, jak se mi po otevření Zvířetníku rozzářili oči, když jsem tě zahlédla v nadpisu… A musím pochválit, nezklamals! Ale také se přidávám k fanklubu miláčka národa (úžasná hláška, a dovolením si vypůjčím (rofl) ), ctihodného Bubu, a ptám se: Jak to, že je o něm tak systematicky mlčeno?! Přeji si, a jistě nejsem sama, podrobnější hlášení o jeho půvabném životním údělu…

        1. Jenkote mankote (blush) . A já jsem původně chtěla napsat „rozzářila očka“, ale přišlo mi to už trochu moc zdrobnělé – a pak to dopadne takhle… Chicht, ještě že na Zvířetník nechodí moji potomci, to by bylo u večeře vtípků na mamiku (chuckle) .

          1. klid, to ujede občas každýmu….ale chvilku jsem váhala, než jsem se rozhodla,že je to gramaticky blbě 😉

    1. Zase jedna nepoučitelná :))
      Já kouknu na autora a je jasné, co musím z blízkosti počítače nutně odstranit :-Bd
      :-H

      Podlehla jsem kouzlu nových smajlíků!

        1. Smajlíci jsou suproví, už je mám v „oblíbených“, jen nevím, jak je vpašovat třeba do mailu.

          1. možná stačí tu zkratku opsat……a poslat si to pro sichr na svůj mail, pokud je uvidíš, tak to funguje….

            1. Srovnala jsem si je do úhledné tabulky a vytiskla. Teď je mám připravené u počítače. : D

  21. Piškotku, díky za dobré a krásné ráno, úžasně jsi to namňoukal a Tvá holčí umí petfektní servis. =)) (inlove) (clap) (h)

  22. Milý Pišutko, děkuji za krásné pojednání! Prosím, zkoumej i nadále a nedej se ničím rušit a zase napiš, co nového jsi vykoumal! (inlove)

  23. Naše milá Dede (h) , jestli jsi ještě na příjmu, tak věz, že zapínáme palcodržnu a palce nepustíme až do páteční noci, dokud si Tě s pejsky nenaloží Martin do auta.
    Drž se, jsme s Tebou!
    (h) (y) (h) (y) (h) (y) (h) (y) (h)

    1. (h) Dede přeji šťastnou, klidnou a bezproblémovou cestu Tobě i oběma pejskům (y)
      A je to za 7, to je mé šťastné číslo, tak Ti ho posílám (h)

    2. JOJO, dede, koukej se v pořádku s Kazanem a Berunkou dostat domů a i tvoji ostatní dvounožci! (y) (y) (y) (h) (h) (rose1) (rose1) pro K a B tu chybí kost, tak já jim něco dovezu na Pražení…. 😉

    3. S dovolením se připojím za celou naši smečku. Zapínáme (y) (y) (y) (y)
      Dede vydrž, moc se na Tebe těšíme. (inlove) (hug) (y) (h)

    4. Tak držím palce, ať Dede a spol. v pohodě přeplave Kanál – v sobotu budu netrpělivě očekávat hlásání. Cestovatelům zdar zdar zdar (y) (h)

    5. Také se připojím s přáním rychlého a bezproblémového stěhování domů! (cz)
      A jen tak trošku mimo: hodláš, milá Dede, hned po svém příjezdu začít sněžit, nebo se napřed usadíš a trošku porozhlédneš? (promiň ale potřebovala bych vědět, jak bude o víkendu… – né, do hlavičky né!) (h)

      1. U nás sněží už dva dny i bez Dede…
        Jinak zítra ráno budu na Dede usilovně myslet, jak nasedá na loď a vyplouvá směr domůůů…. (y) (h)

    6. Ať je Dede na příjmu nebo ne, držíme, co jde… Má hnusné počasí, snad jen tady… Takže šťastnou cestu domů (h)

      1. Naštěstí vlakovi hnusčasí nevadí, neb má před sebou koleje.
        Šťastnou cestu! (dog) 🙂 (dog) (cz)

    7. Milá Dede, hladkou cestu domů, žádné mrtvičné stavy nad zpožděními/zrychleními/míjeními/hledáními/, ztrátami a nálezy (y) během putování. Celá smečka drží palce, tlapky s drápky i bez, všichni to zvládněte s elegancí a úsměvem. (wave)

    8. Milá Dede, držím všechny palce a napjatě čekám na hlášení o šťastném dojetí! (h) (y)

    9. Držím palečky Dede, ale hlavně oběma hafanům, ať jim všem cesta rychle utíká… (y) (y) (y)

      1. Chacha, to divné slovo měl být smajlík, ale nějak se nezadařilo (chuckle) Ale třeba na to přijdu 8-|

    10. Milá Dede, i já se s Lindou a Bertíkem přidávám k držení palečků, aby všechno klaplo a bylo ti doma dobře. (h)

    11. Příjem – nepříjem, ono si to nějaký ten kanál (myšleno spojovací) určitě najde. Takže držím taky (y) (y) (y)

    12. Štastnou cestu (cz) Ale těch obdivovatelů, co cestou potakjí !!! Takováhle cestovatelská trojka se jistě denně nevidí. Začínám se těšit na pozdější reportáž.

  24. Konečně Piškotek (rofl) Už mi moc chyběl. Musím to večer přečíst klukům, aby si nebrali příklad. (h)
    Včera jsem měla možnost na vlastní tlapku okusit hebké kožíšky Sharčiných kočiček. Jsou všechny 4 úžasné, každá je opravdu jinak zbarvená, začala jsem je rozeznávat hned. Vířily bytem, evidentně spokojené, moc se mi líbily. :* (h)

    1. No jo, Noriska se nešla schovat za TV, ale pod gauč a pod vanu..Kačenka se mazlila s tetou Karolínou jako o život…nebojsa šílená, dokonce i Pitina se šla pomazlit..Pidikočka rezervovaně zachovávala odstup asi na vzdálenost jednoho metru..Norisku jsem musela ulovit,aby si ji Karolína mohla pohladit. (blush)

      1. To jsi ji nazvala „nebojsa šílená“ proto, že obvykle ukusuju kočičkám ouška a tady jsem udělala vyjímku??? :*
        Ne fakt jsou krásné, hebké, každá má jinou srst a trochu jinou kresbu, vždycky jsem se divila, jak je rozeznáš, ale už je mi to jasné. Tak drbu (cat) za ouškama a pod bradičkama a u ocásku a na pupíčku – mimochodem, pro Bedu: pupíčky mají puntíkované, to by ses uňuňala a brzy se na vás, milé kočenky, přijedu zase podívat. Hned jak bude kontrolní den na stavbě v Černožicích, tak dorazím i do Pardubic. A protože termín montáže se blíží, tak budu na stavbu jezdit častěji. (wave)

        1. Ale ne, ona se takhle mazlí se všema, kromě mě…mě se snaží zalehnout a nebo usmrdět. (think) Já bych byla ráda, kdyby se to šílený zvíře alespoň něčeho bálo..Kačena divoká…ale když na mě upře ten svůj pohled a udělá VRRRU, tak bych jí dala i korunu. 🙂
          Kdepak, Karolína kočičkám hlavy nekouše….jen je mazlí a mazlí a mazlí…. 😉
          Budou tě vítat ségro s otevřenejma tlamičkama a já s otevřenou náručí…. (h)

          1. Dík, to je milé, nebudu dávat přednost tlamičkám před náručí nebo naopak, ale tlamičkám něco donesu a kdyby se zadařilo, tak bychom s náručím mohly pozřít něco dobrého! :-H

            1. dej vědět tejden předem, protože na Sádkách maj rybky v prodeji jen ve čtvrtek .-) udělala bych polívku a zapečenou rybku s bramborama v alobalu nebo v zapékací misce

              1. To víš, že dám, tomuhle já nikdy neodolám! Jo a Ty si z Pražení odvezeš vzorky! Jsou kvalitně zamrzlé, budou se určitě hodit. Zase aspoň ochutnáš jinou rybí. (wave)

  25. Drahý pane Profesore Piškotku (h) , tolik jsi mi tu chyběl! Prosím Tě, občas přeruš své vědecké bádání a šťouchni do velké holky tlapkou, že jako aby tvá spisky poslala no Zvířeník, že tu na ně s netrpělivostí čekáme. (nod) (y)
    Posílám Ti jednu čumákovku a Bubu a Tsunamissy pojlazení. Jste skvělá plyšová smečka. (h)

    Luci (inlove) , prosím Tě, mohla bys mi napsat na arolf tečka 07 zavináč gmail tečka com ? Něco bych od Tebe nutně potřebovala. děkuju. (f)

    Přeju všem krásný den! (h) (ne a ne přijít jaro – ale v lednu je asi na něj fakt brzo. 8-| (chuckle) )

    1. Má chybu a velkou: je to moc krátké. No, nezklamal, packa-šátralka funguje bezchybně, jen toho motýla v bříšku měla holka fotit přes RTG, aby bylo vidět jak vám to spolu sluší.

  26. Poučena jak vidím hlášení pana profesora, odkládám hrneček a vyplatilo se, nemusím mýt monitor. Je to dokonalé a úžasné, jen pište dál (rofl)

  27. Á, Piškot rozjasnil ráno. U žabek zase sněžilo, ještě před chvílí taky. Kočka Polárka se vydala okouknout co nového venku a za půl hodiny ječela za dveřmi tak, že se i páník ustrnul a spěchal ubohé kočičce otevřít (zřejmě s nadějí, že bude chvilku zticha, ale kdepak, jen změnila tóninu).
    Psová se mnou nemluví, dostává odměřené dávky granulí, nesmí dožírat kočičí misku a mlsotky byly zkrouhnuty. Vet nařídil zhubnout. Tak viditelně trpí. Včera večer zase sežrala z budky jedno kočičí enóno. Dělá to cca jednou za 14 dní. Netuší někdo proč? (kromě toho, že je trhlá…)

    1. Je vyhladovělá na smrt (chuckle) – anebo má chuť na zákusek! Jsem ráda, že to není jenom u nás – proboha, ne Toyenka, zlatíčko ušatý, ale Brůča (ještě že to není MŮJ pes (chuckle) (chuckle) (chuckle) ). Při pohledu na ni už vím, jak si mám představit úsloví „Kroutí se jak bajadéra“

    2. Stran toho požírání „finálních produktů metabolismu“ – tvrdil jeden známý, člověk veskrze psí a jednu dobu chovatel (pak ze zdravotních důvodů chovnou stanici zrušil), že psi, jak jsou tak částeční mrchožrouti, občas pocítí potřebu něčeho hóóódně zamřelého. Člověk jim to obvykle nedopřeje 😀 jednak se štítí, jednak nechce psovi ublížit. A tak si psisko najde… čtrnáct dní leklou rybu, nějaké to hovénko… Možná to tak bude…

      1. Přitom venku je to taková paní madam, že do enóna ani nešlápne, ale doma občas produkt své kočky zblafne… děsně jí pak smrdí z držky a já začnu hystericky hledat, jestli ještě máme tu kousací tyčku na čištění zubů s mátou, abych ten smrad odstranila… (think)

        1. No však taky kočičí enóna nejsou vůbec nic voňavého! Ať žerou co žerou, smrděj strašně. (puke)

        2. Matyldo, to je ono – Pavlov a jeho reflexy! Zkušenos praví: sním hovínko, dostanu kousací tyčku – na to by přece přišel i mnohem hloupější pejsek, než je Borůvka (nod) . Néééé, do hlavy nééé…

      2. Ano, terro, na tom něco bude. Jak napadá sníh, chodí okolní kočičí populace k nám pod borovice do suchého jehličí a Klérka je bedlivě hlídána a okřikována.
        Matyldo, i Klérka chodí na kočičí éono. Po něm strašně prdí a smrdí :@ .

      1. Já se tohodle hmyzu,i když je krásnej štítím….takže ho nejím =)) , ale naše kočky, když motejla uloví nebo můru a snědí to dřív,než jim v tom je zabráněno,tak pak blejou.. (wait)

        1. tak to našim kočkám v trávení jaksi nevadí…avšak počet much, můr, komářích samečků a podobných létavců tak pošetilých, aby sem vstrčili sosák, se stále snižuje 😀

      2. Jendo, pokud jde o motejly, tak nevím, lítají ve dne a já je záměrně nepolykám. Ale mohu potvrdit, že vdechnutá, resp. polknutá můra se mnou dělá podivuhodné věci. Včetně toho dávení – v tu chvíli si připadám jak svůj vlastní kocour…

        1. Loňské léto. Kolový výletík Českou Kanadou. Konečně s kopce! Valím si to, valím. Radostí vejskám, že chvíli nemusím šlapat. Chroust. Velkej. V krku. Co tak asi následovalo (puke) Jen teď i s kopce držím … prostě už nevejskám.

            1. Nejspíš Pastelku škrábal v krku. Když si představím,že ji mohl škrábat i v žaludku… (whew)

              1. Vy si tady všici děláte prču, ale fakt škrábal a bli… teda ven to šlo děsně blbě. A stejně je mně i teď, když si na to vzpomenu (envy) Celý večer jsem to zalívala desinfekcí (a vyplivovala dovnitř), ale ten umělecký dojem byl natolik silný, že než bych ho přebila, tak bych se zlila jak Dán. Holt mám zas jednu prima příhodu z natáčení. (chuckle) Dodneška nejdu na kolo, ale na chrousty, tohle asi kamarádům a pubertálním potomkům z hlavu už nikdy nevymažu. 😀

                1. No, Pastelko, já jsem tak nějak tušil, že to byl dramatický zážitek (a ta desinfekce byla na místě), tak jsem ani neměl odvahu dodat, že kromě těch nožiček a krovek je chroust vlastně koncentrát těch nejjemnějších tuků a bílkovin (vzpomeňme na Krále Krysu, i když tam to byli švábi)… Ale vidím, že to už bereš s humorem – tak dodávám… Nebít, prosím…

                  1. Mezi kamarády jsou mimo jiné i biolog a lékař, ti mně to večer rozebrali docela dopodrobna, čehože jsem se to vlastně (já bloud) zbavila. S humorem jsem to brát musela, protože bych je jinak musela zabít a do basy se mně nechtělo. Smíchy jsme si kousali záda všichni, jako téma večera to bylo velice nosné. Samotnou mne pobavil popis oné památné události, kamarádi to barvitě vylíčili zbytku společnosti, který tam nebyl.

                    1. Chjo … který TAM U TOHO nebyl. Všici jsme se holt sešli až v hospodě.

              1. Mno … videl jsem myslim v Cesky Miss nebo tak v necem jak holkam davali rozny ukoly a jednu vzali do restaurace servirujici (asi mimo jine) hmyzaky. A predlozili ji talir cehosi hemzivyho. … Slzicky tekly, ale hmyzaka uchopila a poslusne zchroustala. Driv nez ji stihli rict, ze ji jenom predstavovali veceri a ze to podle puvodniho planu mela papat prazeny.
                Co by kvuli vitezstvi neudelala, ze? 🙂

  28. (rofl) 11. 7. 2007
    Jsem vynalézavý kocour. Vynalezl jsem novou hru. Nazval jsem ji Vejdi, neškoď a neječ. Princip hry je jednoduchý. Hlavní hráč – kocour – já – leží na skříni u dveří. Každému, kdo vstoupí do kuchyně, sáhne na hlavu. Moje holky se adaptovaly celkem rychle. Po asi desátém sáhnutí už přestaly nadskakovat a vřeštět Blbe, budu z leknutí mít infarkt. Pak do dveří vstoupila Marcela. Sáhnul jsem na ní docela něžně. Po jejím zaječení spadl kus omítky ze stropu, Bubu z lavice a Tsunamissy upadla granule přímo z huby. No. Oknem jsem zahlédl, že sem jde Jiřina. Packa šmátralka nachystána…

    (rofl) (rofl) (rofl) profesore Piškote, já tě milujuuuuuuuu (h) (h) (h)

    1. Jo, Bubu spadl z lavice a Bubu hubou do klávesnice. Jak mám tohle svést na veselý tabulky? (rofl) (rofl) (rofl)
      Piškote, ty profesore všech konin a lumpáren, máš mě na svědomí. :*

  29. hezkou středu všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h) Tak se to Dede (a spol.) krátí, už jen jedna noc ji čeká v Anglii… Myslete na ně, dneska čekají stěhovák…

    Profesore, klasika (nod) Jasné, stručné, obrazotvornost podporující čtení. Vaše výzkumy nemají chybu (wait) Nenechte se rušit nikým a ničím ve vědecké práci a hezky pište a pište a pište…

  30. OT. Hlášení o štěňatěch. Baští z misky (pekáče), dokonce se včera prali s na drobno nakrájenými játry a ládovali je do sebe. Až z té námahy jeden usnul s hlavou v pekáči. Jinak mají mleté maso s krup. kaší nebo máčené granule ovoněné mlékem. Mléka máme spotřebu 2 l za den (+ co nakojí holky) masa skoro půl kila. Kaši, piškoty a granule nepočítám, jeden tvaroh padne na jedno krmení (pokud nahrazuje maso). Jsou to žrouti, taky přibývají zhruba 10-15 dkg denně/ kus. Začínají vypadat jako pejsci. Příšerně ulepení pejsci. Objevují kuchyň, jeden hrdina dokonce zaútočil na pánovu bačkoru, jiný hrdina prozkoumal stoličku, ztratil se za ní a začal brečet. Když mají hlad, je to o uši. Řvou jak kolonie racků. Mají zuby. Holky krmí nerady, občas na ně dokonce vrčí. Asi je kojení bolestivá záležitost. Ája pomalu přestává, Ginny ještě kojí. Ale už krmíme 4x denně. Kojení mají jen jako přídavek. Teď začíná kolotoč nám. Ale je s nimi legrace. Začínají si kraťoučce mezi sebou hrát. Zatím mají soustředění jen pár desítek vteřin (kromě na žrádlo, to vydrží podstatně déle (rofl) . Začínají se mezi nimi objevovat první rozdíly (nejen váhové). Náš obřík už má přes 3 kg (utekl bráchům o čtvrt kila), nejdrobnější mají kolem 2300g. Ale rozdíly nejsou moc velké, žádný nezaostává.

    1. dík za hlášení z bedny (nod) – i když koukám, že už to spíš budou hlášení z kuchyně (chuckle) Začíná vám mocmoc práce – ale krásné a smysluplné práce (inlove)

    2. Evi (inlove) , já bych si ta Tvá čuňátka-ňuňátka tolik chtěla pohladit! :* Musí to být náročné, ale úžasné. (h) Tolik Ti to přeju, užívej si. (nod)

      1. Náročné je to hlavně sluchově. Dokážou řvát.. no děsně. Jinak: krmí se sami, jen občas vyndám přílišného nadšence z pekáče. Vaření je dost – kombinuju maso a kaši z granulí, ale není to dramatické. Prádla jsou hromady, kdyby to lépe schlo… Ale to vypere pračka. Takže hlavní je utírání loužiček. Případně řev ho… a úprk, aby ho ti troubové narozšlapali, nelehli si do něj apod. Mají to přece být VOŇAVÁ štěňátka (chuckle)
        V podstatě nejvíc času zabere pozorování a mazlení. To bych vydržela i místo práce … Za chvíli si budou hrát a budou poznávat svět venku (otužovat se ve sněhu….).
        Jinak muchlací návštěvy jsou vítané. Jen je blbé počasí a jsme trochu z ruky. Ale čím víc lidí si štěnda pomazlí, tím líp pro mrňata. S jedním vrhem se zanesení infekce nebojím.

    3. Jj, taky bych mazlila, šťěníci krásně voní. (inlove)
      Zajímavý je, že čím lepší ňamky, tím víc pak zavání enono. (chuckle) (wave)

      1. Dokud fena jen kojí, tak enona nejsou – vše uklidí sama (sežere). Teď už se to mění – uklízíme čím dál více.

      2. Jo, to je fakt. Zajímalo by mne,jak je to možný,tak voňavý dobrý papu dostávaj a když to z nich odchází,smrdí to hůř jak hospodskej hadr od nádobí,co se s ním už 5 let to nádobí meje… (doh)

        1. snad ani neurážej ten hadr 😀 to, co dokáže vyloudit naše něžná (cat) , to nevymyslíš…hlavně když po sobě nezahrabe… případně mi přijde sdělit svůj názor na film nebo TV zpravodajství, sluníčko moje! to by uspalo i tříhlavou saň v letu 🙂

    4. Páni to musí bejt ŠRUMEC! Nádhera! (h)
      Já si vzpomínám, jak to bylo úžasné, když jsme se byli podívat na malilinkatou českou strakatou slečnu Bony, přijeli jsme v den, kdy proloupla očíčka. To se toho o povaze ještě moc nevědělo, za to byla z holčiček největší a nejžravější. A pak jsme jí viděli až při odběru.
      A mnohem, mnohem později se paní chovatelka přiznala, že Bonynka byla organizátorka lumpáren už ve štěněčím košíku, chichi…
      Taky budete dávat při odběru štěňat KUS RODNÉ HROUDY? My jsme dostali pytlíček granulek, na které byla zvyklá, a hlavně KUS DEKY, na které spala s mámou. To jsme jí dali do pelíšku, aby se jí tak nestýskalo.
      Jojo, dneska je to čubizna jak bouchačka, ale pitomý nápady má pořád, neřád!

      1. Dáváme granulky, piškoty, hračku a „kus rodné hroudy“ jaks to krásně nazvala. Většinou jsou to dost hrozné hadry (čisté, to jo, ale obvykle nějaké zbytky sukní, kousky dek apod… nic extra, jen kvůli pachu). Plus CD s fotkami a videem, návody k použití (krmení a výchova). Většinou už dáváme i papíry. No a samozřejmě to štěně.
        Jo a ty hadry musí být napachované právě jednu noc. Jinak jsou to odporné kusy textilu, špinavé a olemtané. Za noc to nestačí tak zasvinit (chuckle)

        1. JASNĚ (f)
          My jsme dostali taky kupní smlouvu, CD o štěňatech, asi nějaké rady a spojení tel., očkovací průkaz a taky vlastně spoustu věcí (nepamatuji se) a to ZVÍŘE. Bylo zvykané na cosi na krčku, takže obojek nevadil. A ta RODNÁ HROUDA, to byl kusanec deky, tak cca A4, možná triochu větší, už dávno, dávno nevím… Vyhazovala jsem ho, kdy Bóňa rozsedla původní papírovou pelíškovou krabici a viděli jsme, že jí nějaká rodná hrouda vůbec nezajímá, asi tak v půl roce života, možná později, fakt nevím.
          A hlavně jsme MĚLI KLIKU, že štěně netrpělo kinetózou. Bonynčina sestra, též vezená od Heřmanova Městce, tentokrát až za Plzeň, údajně celou cestu problinkala a drží jí to asi dodneska…
          S kinetózou se toho údajně moc nenadělá, buď je anebo není. A když je, tak prý nekrmit-omezit i pití před cestou-pořádně vyvenčit opřed cestou-často venčit během cesty. Pejsek, co s námi kromě Bonynky občas cestuje, kinetózou trpí. Inu někdy se poblinká, někdy ne, chichi… (puke)

          1. Neodolám a podělím se o zkušenost z mého mládí, kdy můj brátránek (dnes hl. poradce chovu dvou psích plemen) jezdil na výstavy se svou irskou teriérkou a vozíval ho můj otec. A irčanka Beanka bohužel trpěla velmi silnou kinetózou, takže před cestou nesměla ani pít, Kinedryl nesnášela a nic jiného tehdy nebylo. Jenže se jí obvykle před tou cestou podařilo aspoň někde něco jedlého olíznout či si líznout z kašničky na zahradě, takže za dobu pětiletého cestování s ní na výstavy měl můj otec skóre: 5x vrhnuto přímo za jeho krk a min. 10x na nejrůznější místa v autě vč. předního i zadního skla – a to „vrhnuto“ míním doslova, protože Beančin blink se rovnal výstřelu z pistole…. uklízet to ovšem musel buď bratránek nebo já, protože jinak hrozila konečná – vystupovat…

          2. My jsme si (bat) vezli od Mělníka do Ostravy, na nějaké venčení a pití po cestě jsme radši rezignovali, protože nebyla zvykaná na obojek, a ten co jsem jí v návalu radosti koupila má tak až na věk jednoho roku, a nezvracela naštěstí vůbec, prostě jsme si nějak nepřipouštěli že by vůbec mohla(spíš jsme doufali protože cestujeme autem hodně a na velké vzdálenosti) 😀

    5. Štěnísky závidím, uklízení už míň. Je to ale moc fajn, že reportuješ. Kdybys byla blíž, pomohli bychom se socializací, ale nebojím se, že bys měla málo ochotných rukou. (chuckle)

    6. Štěníky moc přávidím a jen s nostalgií vzpomínám na naše štěníky am. kokříků a na to, jak jsme vždycky všechna štěňátka obrečeli, když si je odváželi noví páníci ;(

  31. Piškot je klasika k rozjasnění dne. I když na fotce „romantik“ vypadá spíš jako pěkná šelma, pěkně v pozoru. Je to číslo (inlove)

  32. Myslím, že tady uplatním novýho smajlíka.
    =))
    Páně profesorovy pokusy s myšmi v různém stádiu usušenosti si ho zaslouží.

      1. JoVo mi včera prozradil, že checht na zemi je = a )) hnedka za sebou. Kolem musí být mezery, takže:
        mezera
        =
        )
        )
        mezera
        a je checht. =))
        Mně se strašně líbí, má takovej přirozenej výraz. 😛

  33. Jelikoz se delime o starocha se vsemi domacimi zoufalci, budu jen sporadicky. Ale vy uz stejne spite…tak krasne sny. (inlove)

        1. To víš baťůzky na zádíčka a půjdou (happy) A držet , to voni se budou (nod) Vždyt to vidíš, mám je jak přišitý 😀

            1. To jo (doh) ale zase…….znaj nás aj v daleké Emerice 😛 Tak se tu chovejte slušně šici a ať tu najdu jen samé hezké a pozitivní článečky (wave) (wave) (wave) (wave) (wave)

  34. Piskutku, ty jsi proste jednicka. Nezne pacickou pohladit prichozi…a jeste rvou, nevdecnici.
    spadl mi prosim pocitac a to doslova, tak datluji na starouskovi cislo dve amoc zdravim. U nas zase sneezziii, kalamita ( skoro jako Tsunamissy).
    A vite co? Zapomnela jsem Chlupatemu velicenstvu koupit mnamku, je na suche strave a mame tichou domacnost. Nejdriv mne hypnotizoval, pak zkousel etudu ubohy hladovy kocourek a ted je urazeny. Mea culpa, ale do vanic euz nepobezim…. zla ja.

  35. Jinak hlásám, že do konce týdne nebudu. To je zpráva pro místní poťouchlíky (chuckle) (chuckle) (chuckle) Já si to pak všechno zkouknu (nod) a běda vám !! (call)

    1. jen neboj, Akden, my si dáme záležet a něco pěkného ke čtení ti tu nachystáme 😀 (d) (bat) na nás je spoleh!!

    2. Akden! Tak prece s cestovkou Mysi do plysi ( to je neco bez te diakritiky). Na Kanary nebo Kaymany? At s ebigmysum libi a drz se. Tesime s e,a z budes zpatky. 😛

  36. Úžo, žůžo jako vždycky, hned je mi tady líp Pišutko (happy) Doufám že motýlí zákusek byl ńam.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN