KOČKY: Tři bratři hledají domov

Kdosi je na ten dvůr hodil a bylo mu jedno, jak to skončí. Konec konců, majitel dvora pouští na noc ven dobrmany, tak bude rychle o starost méně. Naštěstí se jeden ze zaměstnanců slitoval a vzal je domů. Jsou tři, je jim tak 6-8 týdnů a jsou to kocourci.  

Ten někdo byl můj syn a já mám doma už dva psy a dvě kočky, které s kočičími mrňaty nemohou být v jedné místnosti. Koťata byla nejspíš do té doby bytovými mazlíčky, protože byla vcelku zdravá, velmi rychle se naučila používat záchod (při dostatečné péči o něj jsem ještě nezaznamenala, že by znečistili něco jiného) a jsou mazlivá – žádná polodivoká stvoření.

Jedná se o 3 kocourky. Jeden je úplně černý, jen s velmi nezřetelnou bílou náprsenkou, 2 jsou černobílí s převládající černou, znaky jsou pravidelně rozmístěny. Stáří 6 – 8 týdnů. Dobře socializovaní (v bytě jsou suverénní, ale ani dvorek jim nedělá problémy). Jsou již zvyklí na psy velké i malé (prsknou si, ale nikam neutíkají). Krmeni jsou kočičími konzervami, bez problémů (průjmů) pijí také kozí mléko. Jsou ošetřena antiparazitiky proti blechám i vnitřním parazitům.

Nehledáte někdo kočičího kamaráda? Tihle vypadají, že budou pohodoví, vycházejí s lidmi i se psy bez potíží, jsou zdraví, takže by neměl být problém je začlenit do nové smečky.

Bydlíme ve vesnici 6 km od Benešova u Prahy, mobilní telefon 606 245 188. Jsem ochotna kotě kamkoli po republice dovést (řídím hodně a ráda a vím, že každá legrace něco stojí).

Aktualizováno: 24.11.2010 — 22:42

50 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Milá Boxíková (inlove) , ani jsi nemusela dávat odkaz a připomínat, jak to bylo – to je totiž nezapomenutelné. Tvé váhání, zda ano nebo ne, ta nekonečná láska na první pohled a nakonec velkorysé a jedině správné rozhodnutí, že když kůtě, tak oba kosí bratry. 🙂
    Je moc hezké, že jsi jim i nám nadělila k prvnímu výročí krásný dvojportrét. (nod) Doufám jen, že na další povídání nebudeme muset čekat celou pětiletku! (chuckle)
    Píšeš totiž báječně, vtipně a pohodově a s velikou láskou. 🙂
    Přeju vám všem v Hostíku krásné Vánoce. 🙂 (h)
    A přeju je všem, a taky krásný den, ofšem! (h) (chuckle) :*

  2. Ivo, já se tak těším, až budeš líčit, jak si je pleteš a jak nekoukáš ani na bednu. Kocouři jsou stokrát lepší sranda. JUPÍÍÍ (h) (h) A jsem děsně zvědavá, jak se to duo bude jmenovat. (inlove) Už to vidím. Budou to (*) (*) 🙂 (dance)

  3. Tak toto je radostná správa, že všetci traja majú skvelý domov (inlove)
    Mala som mizerné dva dni, ale toto ich vylepšilo.

  4. Já tu chvíli nejsem a už tolik novinek! Boxiková – GRATULUJU! Ti dva chundelíci opravdu patří k sobě a budeš mít překrásnou kocouří dvojku, moc Ti to přeju. Pitrýsku, nesmutni, neboj, CD to zařídí. A tomu, že bude kocourek „určitě s ponožtičkami atd.“, tomu nevěř. Bude to stejně jednou „láska na první pohled“ a bude úplně jedno, jaký bude. Chytne Tě za srdíčko a je Tvůj. Tedy, opačně, Ty budeš jeho! Já sice chtěla zrzavého kocourka, to ano, ale že nebude mít ocásek, že bude po takových zdravotních problémech a že to nebude koťátko hravé a že to bude takový bojásek, to jsem opravdu netušila, když jsem se zamilovala v té karanténní kleci! No, není to hravé kotě, ale zato je to nejvděčnější nejzlatější Zrzínek!

  5. Tak ten malý prďolka s bílými ponožtičkami mě naprosto dostal. Je skvostný, je úvafný. Myslíte, že by rozdýchal tři služebnice s fousama?

    1. Je nádherný, co? Tedy to oni všichni, taky mám véééliké cukání, ale ještě musím počkat, teď momentálně to opravdu nejde, ach jo.

      1. … a asi jsem se zblaznila, oba zbyli cernobily kocourci budou za cca 14 dni (az se doprestehuju) moji (h) jsem cvok (party)

            1. Áleáaleáale! Drahá Pitrýsková, paní na Čipsíně
              a) to ještě nemá všechno projednáno s Čipsami
              b) ještě nemá připravený ten správný pánský pokoj pro malé mňaukadlo

              Však na Pitrýsovou (h) to její potěšení teprve čeká, teď CD zjevně mrkala na Boxíkovou! (h) (nod)

        1. Budiž Ti přáno. právě jsem Ti napsala dopis s dotazem, tož ho ani posílat nebudu. Já tři zvířátka mám a tak Ti ty dva kluky ze srdce přeji. Když budou spolu, bude jim líp.
          Příští rok budeme bourat starou prádelnu v rohu dvorka a tak bude místo na parádní voliéru, která bude navazovat přímo na domeček. A potom si ho přivezu. Dala jsem si zpřísňující podmínky. Musí to být kluk a mít bílé ponožky.

          1. Pitrysku ajaj, vubec jsem si nevsimla prispevku vejs… 🙁
            Kdyz jsem s pani mluvila, vyplynulo z hovoru, ze uplne nejlepsi by bylo vzit si je oba… A co mam sama zkusenost s kocickami (i s pejsky), dva a vic je vzdycky lepsejsi (vzdyt vis sama), takze jsem nakonec kyvla na oba brasky… Ale netusila jsem ani ve snu, ze bych tim nekomu mohla vzit radost ;(
            Pitrysku jestli bys mela zajem, urcite budes mit prednost.. S holkama fousatkama by se mel jeden ponoztickar bajecne (h) Moc me to mrzi… :S (rose1)

            1. Ivko (h) , pamatuj na rady kočičí tety Zdeny (inlove) : kočičáci by měli být dva! Myslím, že pokyn CD je jasný. 🙂 Ty bílé tlapičky rozhodně patří k sobě a k Tobě. (nod)

            2. Jsem moc ráda, že to tak dopadlo. Vůbec se neomlouvej, opravdu dva je lepšejší a více je nejlepčejší. Jen je nechej pohromadě. CD dobře ví jak činiti a proč. Já si počkám. Kdybych měla doma prázdno, šla bych do boje. Hlavně, abys měla Ty i klučíci svoje doma. Však budeš o nich psát.

          2. Musí mít bílé ponožky ! To já prve koukám po zvěři a náš Mour kráčí z vycházky a na krku má zelený šáteček! Co koukám – čumím jako péro z gauče vyjdu ven, že jako dostane konzervičku a když přišek k misce tak měl na krku navlíknutý mikrotenový svačinový sáček. Jak se mu to stalo asi někde slídil a vrazil do toho palici a pak to protrhl a měl to okolo krku, ještě že se nazadusil, trouba jeden, jako by neměl doma dost jídla.

            1. Marsko, já se bojím dát kočkám obojek, protože vím, kudy prolézají. Ta představa, že se na obojku proti blechám uškrtí, tu nezvládám. |-(

              1. Zdeno, to my taky obojek nedáváme. Jednou se mu totiž stalo, že se nám kocourek uškrtil. Hledali jsme ho a nikde nenašli až sousedi přijeli na chalupu za týden. Oni si ho totiž oblíbili, chodil k nim a ten obojek mu koupili aby neměl klíšťata. Já dávám ampulky za krk. Nebylo to příjemné pomyšlení, že se trápil.

        2. Tak píšu Pytrískové ať do toho jde a koukám, že chodíš rychlejc… (wave) Mám radost, budeme teď rodina. (h)

          1. Jaké budeme rodina? Vždyť nejkrásnější na Zvířetníku je, že JSME rodina a to rodina VOLBOU. (h)

        3. Ivko! (inlove) To teprve bude bezvadné bydlení s brášky! (h) (cat) (h) (cat) (h)
          Jojo, když miluješ, není co řešit! 🙂 (h)

        4. Ivko, ať je vám spolu hezky (inlove) .
          Pitrýsku, ty si to nachystáš a pak určitě vyfasuješ toho nejkrásnějšího kočičího kluka (h) .

    1. Tak to mu náš dobrý kamarád jménem Sam bude virtuálně za kmotra 🙂 A kterýže z nich to je? Nebo se to ještě neví, a oni si řeknou sami? (cat)

      1. Terro moje milá, dohodly jsme se s Jiřinkou, že přiveze toho černého- úplně. Z jediného důvodu. Jen černí se blbě udávají. Většina chce nějak pěkně vykreslenou kočenku. Já to schvaluju, jasně že je fajn, když je číča nějak hezká, ale já to mám tak..že ať vypadá jak vypadá je to prostě NÁŠ kocour nebo kočka… Třeba naš poslední přírůstek, celosvětově 🙂 známá Máša má na bílém těle pruhovaný ocásek. Dost to vypadá, že když ji Pánbůh tvořil byla poslední v řadě na kompletaci, takže zbyla bílá kožešinka , ale dost potrhaná, tak to vyspravil 3 pruhovanými, kolečky záplat a ocásek komplet zbyl jen pruhovanej, tak ho tam prostě šoupl a ejhle Máša ! Je sranda na ní koukat jak je barevně „nevyvedená“. No a Jidášek je celej černej, jen náprsenka se mu skládá z asi 8 bílých chloupků…na bříšku má bílý terčík a v podpaždí po 4 bílých chloupcích. Až Sam vyroste nebudeme vždycky při útěku od lumpárny pár chvil vědět který je který… bóže to bude Cirkus (angel)

        1. Černou kočku jsme měli, pak černého kocoura – ta černá mi připadá děsně elegantní.

        2. Takže černý kosí bratr… Samíček (cat) Je to zvláštní, když terra toužil po černém peršovi, taky nám různí chovatelé potvrdili, že černé kočky nechovají, protože o ně není zájem. Že by v nás té pověrčivosti bylo tolik? A nebo jsou prostě jen jednobarevné a mnohým připadají fádní… My černé rádi. Černé a dlouhosrsté…

          1. Terro-san, jak nechovají? Jak to dokážou, aby se nenarodilo. Nebo se nějaké černé narodí a pak najednou zmizí? Už jsem nad tím několikrát přemýšlela. |-(

            1. Sem tam se nějaké narodí, to je pravda, a taky se prodá (z chovné stanice se „ztratit“ nemůže). Ale chovatelé se snaží najít pro svou kočku takové spojení, ze kterého s vysokou pravděpodobností černé kotě nebude. A když se to dělá dost dlouho… Však taky chovatelka, se kterou se terra bavil při pátrání po černém peršáčkovi, mu řekla, že možná bude mít černé kotě, a že by nám ho prodala za velmi, ale opravdu velmi solidní cenu… A pak přišel Ebíš… (h)

              1. (h) Sláva chovatelce ! Nemůžu si pomoct, ale když vidím Jidáškuv jiskřivej kožíšek, jak kdyby právě vylezl z olejový lázně, když vidím jak v té černé hraje každý sval …hmmmm. Je to nádherný Pan kocour. A představuju si Ebonyho, kouli chlupatou s tím frajerským čenichem, určitě má krásně velký měkoučký tlapky…ááách.(h)

        3. Kluci jsou slaďoučcí a Ty, Leny, jsi poklad – je to moc hřejivé vědomí, že článek visí jeden den a už má jeden chlapeček domov, a jaký!
          A co vůbec mají všichni proti černým kočkám? Já, když jsem se konečně rozhoupala, že do koček jdu a začala slídit po internetu, jsem hned „ujela“ na Bětušce, úplně černé a ničím zvláštní kočce. A jak se, panečku, spolu milujeme, jak mne baví, jak mne těší a zejména jaká je ona osobnost!
          Pusinka se ráda klínkuje a mazlínkuje, ale mezi námi – ona je příšerné trdlo a cokoli dělá, udělá trochu špatně. Pusinka je u nás to dítě. Babetka nerada cokoli, co ji omezuje, i když se postupně mění, ale zatím je stále ztělesněný odpor… nejvíc cítím soudržnost mezi světem lidí a koček ve chvíli, kdy Bětulí přijde spát ke mně na polštář, vztáhnu ruce, propletu prsty mezi její tlapky, trochu se ještě vrtíme, zklidňujeme, a pak – pak se první, a za chvíli druhá tlapinka důvěřivě opře o moji ruku, některá rovná, jiná ohnutá, a na zápěstí nebo do důlku mezi palcem a ostatními prsty se vznešeně složí jemně vrnící hlavička.
          Kdysi uskočila z postele, když jsem se otočila na druhý bok nebo zakašlala (no úplně kdysi by ji do postele s člověkem nedostal nikdo ani heverem), teď si klidně počká, vyšlape nejlepší důlek, „políbí“ mi pár míst na rukou a i to v polospánku osvěžuje. Nejlepší černá kočka, kterou jsem kdy potkala, teď zrovna – moment – není ani v posteli ani v křesle – kluše tu pokojem s ocáskem na stožárek. Jo aha, klusala do záchůdku. No tak pardon, poetika dostala na frak. (inlove)

          1. Já, když jsem chtěla vyrvat jednu černou maminu z náruče hutí, tak jsem měla opravdovou obavu, že ji neudám. Nakonec to dopadlo skvěle. Jeden známý mladý muž kočku chtěl, ale měl podmínku, že bude černá. Já na to, že má asi 20 bílých chloupků pod bradičkou. On se tvážil zklamaně. Tak jsem mu řekla, ať se podívá do zrcadla a přizná si, že i on má jisté chybky. (inlove) A bylo. Ta číča má skvostný hrad (domeček u polí) s mnoha dvířky po celé usedlosti, takže může ven, dovnitř, do sklepa, pokoje. Prostě všude. Snad jen v koupelně jsem průlez pro Baronku nenašla. (chuckle) Kdyby se každé umístění takhle povedlo.

    2. Mám velikou radost, že si Samík čeňochý vyšlápne k Vám. Plyšáčci jsou úžasní. Vlastně jako každá čičina. Ale já teď nepomůžu. ;( Tak kéž mají i další mrňata štěstí. (h) (h)

    3. To je krásná zpráva, že malý Sam bude mít své doma (a k tomu celou smečku) – díky, díky za to milá Leny-aewyn (h)

      Moje první kočka v manželství jménem Máša, byla také uhlíková od oušek až po špičku ocásku. Měla jsem jí ale jen rok, pak jsme odjeli do Ameriky a Máša se přestěhovala k hodným sousedům, velkým milovníkům koček a kterých krátce předtím zemřel jejich starý kocour.
      Také zde se černé kočky (a vůbec černo-bílé) špatně udávají. Holt si neměly čarodejnice dávat na rameno právě černou kočku. Ale na druhé straně to dělaly možná právě proto, že věděly, že to jsou kočky chytré, mazané, které všechno sledují, všechno zjistí. 🙂

  6. Tak vítej bráško! Šéf to schválil, Jiřinka se uvolila…kde se najedí tři pro čtvrtýho se taky najde… ale fakt už končím !!!

      1. souhlasíííím 4 je perfektní číslo ( no, když je ještě jeden pes 🙂 my wellmi oblibujeme černé kočky, bez toho není spokojená kočičí domácnost 🙂 no dobře, Luisička je černobílá, ale to je detail 🙂

  7. No, já bych sem taky neměla lézt, když nemůžu pomoct, že. Ale alespoň pár (y) (y) (y) přidám, aby měli všichni tři brzy pěkné stálé „doma“… U nás doma jsem dneska ráno při krmení dravé zvěře napočítala 8 (slovy osm) hlav. Začíná zima, chataři odjeli, kočky se přece postarají. No, postará se náš kočičí stacionář, ale už s tím počítáme… (cat)

    A díky za to, že jste nenechali „kosí bratry“ osudu a dobrmanům… (h)

  8. Hodně štestí chlapečkové nádherní….a ať jste brzo někde doma, nejlépe u těch ,co mají trošku kočičí krve v žilách. (cat) (y) (h)

    1. Já sem nemůžuuuu! ;( Jsou kouzelní všichni 3! Jak může někdo……, ale to už je obehraná písnička! Držím vám všem palce mrňouskové! (y) (cat) (y) (h)

          1. Já jsem nějak žila v dojmu, že Jaroušek už doma má, tak sory. Já bohužel mám momentálně situaci učíme se žít společně, takže stav našeho kočičstva musí zůstat na počtu 4. Princezna a Bráška už zběsile nemizí jakmile se Majda objeví, ale stále bydlí na skříni. Valinka včera projevila zájem strávit zimu v teple domova ovšem bez psa, takže nevím. Piškot už je zimně zarostlý a zasádlený a tak doufám, že bude vše OK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN