VÝZVA: Vánoce pro vytopené

Milí Zvířetníci, Veram měla takový nápad. Dobrý, tak vám ho předkládám jako jeho autorkou pověřený zástupce pro kontakt s Hejnicemi. Nechali jsme tam na přelomu léta a podzimu kousek srdce a najednou jsou Vánoce na krku. Máme teď v chodu velkou aukci, ale myslím, že ten krásný veramí nápad bychom mohli realizovat souběžně a ani by to nebyla velká zátěž.

PRINCIP – kdo ze Zvířetníků se rozhodne, pošle nějaký vánoční dárek pod stromeček někomu z „našich“ nebo jiných povodní postižených lidí v Hejnicích.

GARANCE – kancelář starosty a sociální odbor MÚ Hejnice, s nimiž máme už dobrou zkušenost, ve volbách se složení nezměnilo.

PROVEDENÍ – vybraný nový nebo pěkný starý předmět se zabalí krásně do vánočního papíru, dá se k němu oddělitelná, leč neztratitelná cedulka, co je vevnitř, aby se mohlo rozhodnout, komu to dát. Zabalí se do přepravního obalu a pošle na adresu MÚ Město Hejnice, pí Konečná, Nádražní 521, 46362 Hejnice.

ADRESÁTI – mezi „našimi“ lidmi máme osamělou starou paní, čtyřicátnici samoživitelku s dítětem a starými rodiči, sociálně slabou rodinu – rodiče s dvěma školáky plus mínus deset-dvanáct let a synem kolem dvacítky s přítelkyní v jiném stavu, a podobně vypadá i vzorek dalších potenciálních příjemců.

OKRUH NÁPADŮ NA DÁRKY – to, co se dává pod stromeček. Pár hezkých ručníků, nějaká bižuterie, jemná šála na hasičskej bál, pořádná pěkná šála do horského nečasu, rukavičky s kočičkou, kulich s bambulí, sada vařeček, kabelka do kostela nebo na rande, kabelčička na šminky, krásné punčocháče, pořádné teplé punčocháče, ponožky do postele, něco světovýho do školy, co teď zrovna letí, aby Katka ze třetí lavice nebo Kozárek vzadu u okna po vánocích přímo praskli závistí, nebo případně i něco praktického do té školy, když by to muselo být, CD, DVD pro děcka i dospělé – s dětskými písničkami, pohádkami, Kabáty i Pejskem a kočičkou, leporelo, pohádková knížka, nějaké pěkné čtení od Javořické nebo horor, fantasy nebo scifi, plyšáček, stolní hra, knížečka křížovek nebo sudoku, dupačky na mimino, šikovnej kastrólek, hezká plastová miska, parádní flaška pro mimino s dudlíkem, korálkové nebo slaměné ozdoby na stromek, všelijaké rukodílné dárečky z moduritu a kdečeho, však víte líp, než já. V podstatě cokoli, hlavně hezky zabalené, podstromečkové.
ZDROJE – obchod, vlastní ruce nebo skříň s poklady, které jsou hezké a překážejí.

DODATEK – představte si malé město opravdu až ZA horama. Železniční trať vodou stržená, jedna ze dvou silnic od půlky října zavřená. Lidi, na kterých leží stres z toho, co se stalo v srpnu. Lidi bez peněz na nutné věci, natožpak na dárky. A i když ty peníze mají, tak co si tak za ně extrovního za horama koupí. Takže by bylo hezké, kdyby tam na Vánoce přiletělo něco z „velkého světa“ hypermarketů, butiků, osvětlených náměstí (oni si tam parádu taky udělají, jsou ohromně dynamičtí a nedali a nedají se, ale přesto).

Duchovní rozměr jejich Vánocům dá velké poutní centrum v Hejnicích. Tak tam zkusme poslat trochu toho hmotného konkrétna, ohřátého sympatií, ať jim uděláme radost. Osobní. Je rozdíl, vybírat si v hasičárně z balíků humanitární pomoci a dostat na úřadě do ruky krásně zabalený, tajemný balíček. Opravdové překvapení pod stromeček. To je jedno, jestli je vám osmdesát, deset nebo se na svět teprve za čtyři měsíce chystáte. Je to RADOST.

Diskuzi na toto téma na Hadopasech najdete zde (nezapomeňte listovat až na poslední stranu – zápisy stále přibývají)

 Baty

Aktualizováno: 23.11.2010 — 23:28

81 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Jj, od včerejška mi šrotí v hlavě, co by se tak nejlíp hodilo do balíčků 🙂 .

    Baty a Veram, ještě jednou díky a (bow) .

    Bezva, že se na udičku chytli zabukisti (inlove) .

  2. Ještě jsem se tady nevydatlila, ale nápad je to úžasný a já už vím nejmíň 4 dárečky. (sun)

  3. To je úžasný nápad! (h)
    Mmch.,četla jsem diskuzi na neveřejné téma Fallowa a zase tu slzím do klávesnice – stává se ze mně plačka.Určitě něco pošlu a kdy je mikulášské venčení?

    1. No, to jsme fakt úplně nezvládli 😛 .
      Fallowo, info o Mikuláši je na Nastěnce (pravý sloupec na týhle stránce – teda přesně vzato je tam proklik na hady (chuckle) .

  4. Čtu až teď (teda včera četla na Hadech) – veram a baty jsou dvě kouzelnice a já je mám moc ráda (h) .

    Hmm – Karolínka mne zklamala, já si na toho obrmedvěda myslela (chuckle) – taky jsem po něm toužila a taky jsem ho nikdy nedostala (tak mne napadá – jak to, že jsem ho nekoupila ani Terce?). A tak jsem doufala, že si udělám radost aspoň takto (chuckle) (chuckle) – nene, teď vážně, budu přemýšlet, co dát do Hejnic pod stromeček. Je to báječný nápad (clap) (clap)

    1. Jo, taky ho měly jiný děti a já ho chtěla. Óbrmedvěda. Jinak děkuju (rose1) (rose1) (rose1)

      1. Já mám skoro metr velkého plyšového psa. Přehazujeme ho různě z rohu do rohu, protože tak velký plyšový zvíže už je celkem ku ničemu. Ale jako pracholapka je dokonalý. Ale do pračky se už nevejde.

        1. No, proti obrplyšákům je z pochopitelných důvodů Karolina. Ale kdyby snad někdo opravdu chtěl – ještě je tu česká pošta, ne? 😉

        2. Hmmm … si stezovala extancpartnerka, ze u nich doma neni pro samy plysaky k hnuti. Mladeznici plysakama mohutne obdarovavali jeji sestru. Vcetne cehosi obrovskeho zabirajiciho cele kreslo.

          1. Stačí dárkově zabalit, extra přidat cedulku Plyšák obrovský/střední/malý medvěd/tygr/pes, znovu zabalit a investovat do České pošty.

  5. Ano,ano ano skvělé, výborné a všichni přede mnou už to všechno napsali. Prosím jen, je nějaký konečný termín DO KDY ? posílat. Děkuji

    1. Aha! Nenapadlo rádce, nenapadlo. (fubar) Ale teď bych řekla, že tak, aby to tam tak do půlky prosince bylo, aby to ty dvě dámy na maličkém MÚ s dvanácti zaměstnanci včetně starosty, které se dárky uvolily roztřídit a rozdat, to znamená i uvědomit případné obdarované atd.. Budou to dělat vedle spousty své vlastní práce v kanceláři starosty a na sociálce (kde 1 odbor = 1 osoba).Tak aby to mohly nějak zvládnout a přitom mít čas taky na svoje vánoce doma.
      Prosím, zvažte tedy Českou poštu a svoje časové možnosti a případný sníh na jediné přístupové silnici – čím dřív, tím líp.

  6. Milí Zvířetníci a zvláště dvě pachatelky dobra (angel) je to skvělý nápad, balíček sestavíme,kousky svátečně zabalíme, svrchu visačkami opatříme (jako že co je uvnitř) a pošleme v balíku nikoliv svátečně, ale důkladně zabaleném na uvedenou adresu. Je to tak správně? Nápadů na dárky je dost, teď jen je všechny (ty potenciální dárky) najít… (whew)

  7. pro plivnice

    registrace schválena, odkaz v článku bude už pro tebe funkční – jen tě to vyzve k přihlášení

  8. Děvčata, pochvala na obě ramena z výborný nápad a práci vedoucí k jeho uskutečnění (inlove) a všem zúčastněným Zvířetníkům za svělé provedení! (h) A milá Baty (inlove) , ty budeš za chvíli v Hejnicích čestným občanem! 😀

  9. Tak milé kolegyně, mám zabaleno a protože jsem o tom řekla v práci,tak mi třeba něco ještě přibude..pak to vložím do obr škatule na paletu a pošlu PPL na MÚ Město Hejnice. (clap)
    A Vám za ten nádhernej nápad (hug) a :*

    1. Přilípnu se pod Sharku – taky jsem to v práci rozhlásila, takže pevně věřím, že budu schopna odeslat na MÚ Hejnice pořádný balík plný dárečků!!! A v tom případě bych si dovolila nesouhlasit s klasikem, že nemusí pršet, hlavně….. jen ať ty dárky prší co nejvíc (y)

  10. Taky sem chodím obvykle jen číst, ale je mi tu mezi váma dobře… tady bych se ráda přidala, je to krásnej nápad. Ta registrace na Hady je nutná?

  11. Taky bych ráda nějakou maličkostí přispěla, ale nechci se nikde registrovat. Takže mám poslat přímo na MÚ Hejnice?

      1. Omlouvám se za tu stručnost, dopoledne jsem se nutně musela věnovat i něčemu jinému, tak to vypadá stroze, ale moc děkuju! (rose1)

  12. Dobrý den, moc ráda bych se přidala, ač skoro puberťák ,mám těch věcí co se mi tu zbytečně válejí, hromadu (sun) Bohužel registrace na Hady se mi nedaří uskutečnit ;(

      1. když já mám doma spoustu ,,zbytečností,, které potěší oko i srdce holčičky i těhotné přítelkyně 😛 takže nevidím důvod proč si je syslit doma když můžu přispět aspoň takto 🙂

        1. Jistě, plivnice milá, jsem se nevyjádřila jasně, dělala jsem při tom ještě něco jiného nezbytného a to se nemá. Šlo jen o to, abys byla tak moc hodná a každou věcičku vánočně zabalila zvlášť, než ji dáš do poštovního balíku a na každou napsala, co je vevnitř. 🙂 (rose1)

    1. Milá Plivnice a ostatní zabukisti 🙂 (inlove) , kteří máte zájem o Hady.
      Prosím, vydržte, ona vás Beda nebo tosca postupně pro Hady potvrdí. Určitě nebudete litovat, na Hadech se domlouvá spousta zajímavých věcí, pro které není prostor tady na Zvířetníku. Registrace není nijak složitá a omezující.

      1. Jako málo aktivní člen místního společenství souhlasím a potvrzuji – mám averzi k registracím, dlouho (léta!) jsem s ní váhala, ale nakonec to ani nebolelo a návštěva na Hadech se stala pravidelnou součástí mého pc života 😀 .

  13. V souvislosti s tím odesíláním i další organizací bych všechny ještě chtěla poprosit, abyste vybírali dárky spíš menší, prosím, jen ne plyšového medvěda, který bude velký jako pětileté dítě!

      1. Jestli to nemusí být medvět, mám doma asi metrovýho oranžovýho psa! Na něm ležící mourovaté kočičky, to by byla nádhera! Ráda Ti ho věnuju!

  14. Výtečný nápad, děkuji autorkám i realizačnímu týmu v čele s neudolatelnou Karolínou! (rose1)
    Bude mě hřát u srdce, že jsem někomu udělala radost, což je úžasný pocit! (h)

  15. Píšu na Hady ohledně odeslání zásilky HROMADNÉ! Nemá cenu posílat každý balíček zvlášť, to by se z nás pošťáci šli oběsit a na radnici by nedělali nic jiného, než přebírali balíčky.

    1. Patřím – možná zatím 🙂 – do kategorie mlčících, čtoucích. Tenhle nápad je vynikající!!! Škoda jen, že přišel trošku pozdě, ráda pletu, napletla bych spoustu dětských věcí. Takhle to už bohužel nestihnu, ale ráda přispěji koupenými věcmi. Jsem ráda, že se i v dnešní době najdou lidé, kteří myslí na své bližní a chtějí jim pomoct!
      Zdravím všechny Zvířetníky!
      Dagmar Č.

  16. Milé dámy, jste báječné a skvělé. (bow) (h) (f) Pevně věřím, že dáme dohromady slušnou hromádku krásných balíčků. 🙂

    Pro všechny: určitě mrkněte na Hady, už se tam podrobněji probíral způsob balení i transportu.

  17. Už jsem to včera našla na hadech, ale napíšu to mnohem radši sem: Dámy, jste úžasné (y) (h)

  18. Než přepnu na Hady, musím říci to, co je všeobecně známo. Další fantastický nápad. Lidi, jste báječní. Už mi to v kebulce šrotuje, čím bych, asi.. tak…. co kdybych…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN