BTW: O stínech a baterkách

Tak mě tuhle napadlo, jakou má ten měsíc září smůlu. Řekněte si – září! Schválně, co se vám honem vybaví. Začátek školy? Určitě. Konec léta? Určitě. Studená mlžná rána a jasně zářící dny? Možná. Déšť a znovuobjevené svetry a bundy? Určitě. Nádherné podzimní květy? Možná. Suma sumárum, nic moc.

A přitom umí být září stejně krásné, jako většina ostatních měsíců, jen kdyby nenásledovalo po oblíbeném létě. Tak schválně – představte si ty nejhorší měsíce našeho evropského roku – listopad a prosinec. A vedle něj zářící září. No? Není to prima, že nám začíná takový hezký měsíc? 🙂 (Jsem fakt zvědavá, čím se budu utěšovat začátkem listopadu!!)

Přiznám se, že vám tu kážu a přitom jsem přesně případ toho individua, které má tendenci při pohledu na zářijový kalendář vzdychat. Letos to ani nemusel být kalendář, stačila mi k tomu čelovka a foťák. Zní to divně, ale má to svoji logiku.  

Bydlíme na venkově, na usedlosti, která je dokonce úplně mimo vesnici, takže postrádáme dobrodiní veřejného osvětlení. Na večerní či noční procházky se psy tedy musíme používat nějaké to světlo, v našem případě čelovku, neboli minibaterku s vysokou svítivostí, kterou si můžete připevnit na hlavu, aby vám zůstaly ruce volné k jiným činnostem (a vypadali jste jako svítící idiot – to jen tak mimochodem).

Poslední měsíce bylo světýlko (jak té potvoře říkáme) většinou zahrabané mezi psími kartáči a hračkami, protože se využívalo minimálně. Jenže tuhle Martin vyšel večer se psy ven a konstatoval, že je dobře, že svítí měsíc, protože světýlko se už prý na nic nevzmůže. Automaticky jsem šla pro zásobní baterie a hned poté, co jsem užasla nad tím, že mám doma nejen ty správné, ale jsou i v dostatečném počtu použitelných jedinců, jsem zůstala stát v ošklivém prozření. Podzim je tady! Už zase musíme svítit!

Ale potom jsem si domluvila. Přísně. Nech toho, blázne, je konec srpna, astronomicky je stále léto, raduj se! Bude hůř, dodalo však moje vytrvalé pesimistické druhé já. Nakonec zvítězil optimismus, protože to konec konců bylo poprvé, co jsem měla ty zatracené baterky po ruce, tedy nemusela jsem pár dní klopýtat a zahánět mraky z tváře měsíce. Pochválila jsem se, a kapku se uklidnila.

Jenže v neděli ráno jsem si řekla – nemám žádné nové fotky psů, svítí sluníčko, vezmu si na vycházku foťák a pokusím se získat použitelné obrázky. Po dobu pošmourných dešťových dní jsem totiž mohla fotit buď rozmazané šmouhy, nebo tmavé obrázky, kdy mi psi z nevelké bleskem ozářené plochy stačili utéct. I nezapomněla jsem strčit foťák do kapsy, a jakmile jsme došli k rybníkům, byla jsem připravena páchat umělecká díla.

Jenže sluníčko nespolupracovalo! Ještě v osm se flákalo tak nízko nad obzorem, že dlouhé temné stíny všudypřítomných hobitínských dubů kazily prakticky jakýkoliv zřetelný pokus ukázat černého psa na zelené trávě. A když se mi to náhodou povedlo, tak do fotky trčel můj vlastní stín. Nevěřícně jsem koukla na hodinky – je přece UŽ osm, nebo ne? No bylo… A na mě zase padl známý stín – tentokrát ne ten dubový. Šiš, dlouhé stíny… už je tady! Podzim!

Je to takový každoroční rituál, který bych si ráda odpustila. Kazím si stále ještě hezké dny pochmurným uvažováním o tmě, blátě a plískanicích. Ale letos jsem na sebe vyzrála! V pondělí bylo tady v Anglii volno a my jsme byli na naší oblíbené zemědělské výstavě. Mimo stovek psů a množství koní a dobytka jsem tam našla ještě jednu věc, která mě zaujala. Protidešťový klobouk! Pro anglickou venkovskou dámu, aby jí věčně nemokly kudrny a měla přitom volné ruce pro svoje psy a koně.

Mohu tedy zodpovědně prohlásit – jsem připravena! Ničehož se nebojím! Mám nové baterky v čelovce, dlouhý nepromokavý plášť, holiny s neoprenovým vnitřkem a protidešťový klobouk. Podzime, jsem ochotná tě uvítat. 🙂

Aktualizováno: 31.8.2010 — 22:21

173 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. No ano, tento prepad z plneho leta rovno do dusickoveho pocasia tiez znasam tak trolinku horsie. A do bodky suhlasim so zanou – februar/unor – sice najkratsi, ale pre mna tiez tusim najotravnejsi mesiac v roku… A mam aj taku malicku fakticku: tesim sa tesim cely clanok, ze dole bude tradicny odkaz „Dalsi fotky najdete zde“ a ono NIC! Mozno v diskusii? A zase NIC! Prosim prosim trosku viacej fotociek, neostre nie su prekazkou, ona je Berrinka take (sun) aj ked je cela cierna! (6 a 10 nastastie zvladnem aj v uprsane pracovne rano)

  2. Hm,chýba mi Rozvernicek.Je zaciatok sk.roku tak pridam jeden:
    dcera prinesie zo skoly poznamku:Je drza,papulanta,stale odvrava.Na druhy den je v žiackej odkaz od otca:To ma po matke,zmlati som obe.
    Peknu nocl

  3. Nesnáším bláto. Nemusím velká vedra, letní deštík je fajn, ale nesnáším lezavo, sychravo a blátivo. Včera jsem docela vymrzla. Navíc mám náladu pod psa, věci nejdou, jak by měly. Ale na kaštany, na ty se těším. Letos je už Rysík velký kluk, budeme dělat zvířátka z kaštanů a žaludů. Teda předpokládám, že já je budu dělat a on rozebírat, ale snad nějaké vydrží aspoň chvilku. Loni měl tendenci do kaštanů kousat, to to ještě nešlo.
    Koukám, že Vilík zdatně roste a Týnina druhá cerka ještě zdatněji. Ale je znát, že jsou z jiné váhové kategorie, Rysík měl šest kilo v šesti týdnech 😉 U slečen se očekává, že porostou pomaleji a Vilík to má holt asi v genech (stejně jako Vaví rod, tam jsou taky všichni drobní). A to já Rysíka v bříšku ukecávala 9 měsíců, že bude malej. Už tenkrát neposlouchal! Nebo to je tím, že ani já ani MLP nejsme žádní drobci?

    1. Zatím nic nevím, zítra tam aktivně zavolám a budu doufat, že se jen zadrhla komunikace.

        1. Z pohovoru velmi dobrý, nicméně nevím, kolik a jaké bylo konkurence. Z toho, že se mi dnes paní ředitelka neozvala – nevím, nevypadala na to, že by se jí nechtělo zvednout telefon a oznámit výsledek. Tak doufám, že se třeba opravdu jen něco zadrhlo – jiné povinnosti nebo tak něco – a pořád doufám.

  4. 🙂 Dede ještě něco doplň do podzimních zásob – několik stovek čajových svíček(y) . Jak začne podzim, začínám pálit o stošet. Rozsvěcím svícínky s čajovkama naprosto všude. Je to útulný a tma je pak příjemná.

    1. čajovky neee. Já mám bílé hladké masivní velesvíčky (nemám moc ráda přezdobené barevné a už vůbec nee voňavé). Když domácí svíčkový ohýnek (nod) , tak veliký (rofl)

      1. Čwjov= svíčky jsou i bez parfému. Já si je nemůžu dovolit. Mouryn má nějak nedostatečný instinkty a je ochoten si připálit kožuch (think)

    2. To dělá kolegova manželka-učitelka, on pak říkává, že to u nich s podzimem,začíná dom avypadat,jako na hřbitově…. (angel)

      Já zapaluju velké svíčky v barevných svícínkách ze skla, ale množství končí u dvou na jednu místnost a to v ní musím být..Pitina je pyroman a Noriska zase skáče po stínech,které plamínek svíčky vykresluje a občas jimi i pohne…. 😉

  5. Achjo, Dede, měla bych se rozepsat o nááádherném barevném podzimu, na který se těším. 🙁 Netěším. Ještě 3 neděle má být léto a je zima jak v ruským filmu a 3x za hodinu prší. |-( Meteorolog povídal, že prej babí léto bude. BUDE, ale na konci září, takhle ve středu odpoledne asi 2 hodiny. (smirk) Tak letos budu stříhat pozdní víno rovnou do popelnice. Už je jasné, že neuzraje. Jó loni, to bylo počasíčko. Račte si povšimnout, sluníčko, krátké rukávy a teplíčko. A to byl týden po 20. září ;(
    http://zdenabp.rajce.idnes.cz/JIZERKY/

    1. Jo, prohlídla jsem a zavzpomínala na loňské Jizerky. Mimochodem, nádherné jsou fotky Xerxové, která zcela mizí zakryta svým psíčkem, a navíc- pokud někam jdou, furt tu chuderu Betku drží za kšandy- všimli jste si toho i v Betíčku? Já už to delší dobu sleduju, že pokud Betka neblboší, přidržuje ji Xerxová za slušivé šráčky…. (wave)

      1. protééést (chuckle) – projela jsem poslední tři měsíce v Betím týdeníčku a NIKDE nedržím Kosatici za kšandy 😉 A na výletech je věčně dost daleko před námi (happy)

        Jinak je to oblíbený způsob, jak ji přidržet na „skupinové“ foto (nod) a taky ji tak držím, když máme někoho potkat a nechci ji poutat… Takže je to fakt zcela běžné (wave) a já si kšandičky nemůžu vynachválit. Navíc se nemusím narozdíl od jiných shýbat a je to velmi pohodlné (chuckle)

          1. tak to jo – na velmi frekventované pěšocyklostezce a na nepsích plážích ji navolno mít nemůžu. A tam ji i často držím nakrátko, protože dlouhé vodítko a rychle jedoucí kola nejdou dohromady. Ono to z těch fotek moc vidět není, ale provoz byl opravdu velmi silný – jak kol, tak lidí a psů.
            Mezi lidmi má Kosatice smůlu – tam to kšandičky jistí… hodně lidí se bojí a já je respektuju.

            1. Musím se Xerxový zastat. Ona ty kšandičky i půjčí. Například Zuzce, aby byla na parkovišti coby dup. A Betka z toho měla bžundu.

    2. Achich, Jizerka. Připadá mi to tak dáávno…

      Zdeni, ono slůňo ještě letos vyjde (inlove) . Asi 😛 .

      1. Ale jo, dyk sem to psala. Na 2 hodiny ve středu odpoledne. Ale toho vína je mi líto. (emo)

        1. A mně je líto těch ostružin nad Dalmatinovem, letos byl jen jeden koláč a zbytek nedozraje, protože v tomto klimatu dříve zplesniví 🙁

    1. Z celého srdce přeju všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a štěstí (rose1) (h) .
      Před časem jsme říkali, jestli o Fallowě někdo ví – je něco novýho?

      1. I já přeju hodně zdraví a pohody. (h) (rose1) (^)
        Lidi, nemáte někdo na Fallowu telefon, nebo jiné spojení? Maily se mi vrací.

      2. Ano, taky se přidávám s gratulací (rose1) (h) .
        A dělám si starost. Nojo, Vave o telefonní čísla přišla a nevím, jestli měl kontakt ještě někdo další…

        1. I já přeji všechno nejlepší. Doufám, že jsi v pořádku, drahá přítelkyně.

    2. Všechno nejlepší, milá Falowo! (inlove) (sun) (^) (party) Moc doufám, že je jenom zaneprázdněna s vnoučkem a že se neděje nic špatného. Bylo by dobré, sehnat na ni jiný kontakt než mailový, pokud má potíže s připojením nebo s počitadlem, tak se takhle „nedovoláme“ 😡

      1. Mám adresu poštovní! Zkusím podle ní vyhledat telefonní číslo a zeptat se, zítra, samozřejmě.

  6. Září! No dobře, když už sem teda vtrhlo, když už je ráno tma a den se krátí, ať jsou ty dny aspoň jasné! Mým ideálem je teplé babí léto, ale snesu i chladnější dny (i když dnes ráno v lese s Denisem, než jsem se rozpohybovala, jsem silně zatoužila po rukavicích), jen když je slunečno. Však si té podzimní ponurosti v listopadu jistě ještě užijeme, teď jen ať září barvami i sluncem září! (sun)

  7. Přidávám se k podzimomilcům.
    Léto fajn, teplo, kytky, prima… ale na podzim jsou deště! a mlhy! a měkký lomený světlo! a nádherný lesklý kaštany, kterejch mám plný kapsy! a chryzantémy v mojí nejoblíbenější barvě a hlavně listí, listí, listí. A vítr. 🙂 (inlove)

    Fotit černý psy je speciální druh umění. Fotka mojí psice pořizovaná do pespasu dopadla takto: černá lesklá hromada stočená do klubka, ze který září dvě hnědý očiska. 🙂 Extrémně nadaní a tohotopsaznalí jedinci dovedou rozpoznat, kde se asi vyskytujou jednotlivý končetiny. Možná. Odhadem. 🙂

    1. Barvy chryzantém jsou moje srdeční záležitost, zubaté sluníčko na modré obloze, šíleně barevné stromy- ano, kdo mě tady znají, vědí, že to je moje ONO. Už s evyskytl i termit Matyldí barvy. Jo. Miluju to. Ale pak to opršený listí, mlha, sychravo… ble. 🙁

        1. Já právě mlhy nejradši. A moc ráda, když se začne barvit listí – ještě není barevný, ale už člověk vidí, že za chviličku bude. A pak, když je v plný nádheře… (inlove)
          Déšť mi neva, občas do něj chodím zmoknout schválně. (happy)
          Každej máme v tom roce něco, kdy to milujem nejvíc, žejo. 🙂

          1. Jé, další dešťomilec (happy) . A celkově to vypadá, že jsi roztomile potrefená a umíš si hrát a fantazírovat (inlove) .

            Jj, je fajn, že si každý najdeme to své.

          2. Normálně podzim miluju, všechny jeho suché nebo jen navlhlé části 🙂 V Norsku jsem si ho dokonce užívala, protože ani vytrvalé deště negenerovaly moc bláta – na to má Norsko málo půdy, všude je to kousek na skálu… 😛 Jenže tady v Hobitíně znamená podzim začátek lijáků a vichrů přinášejících bahno, bahno, bahno… nedá se nikam pořádně chodit, psi jsou děsivě špinaví (to je snad ten nejhorší aspekt celé věci) a není odpočinek pro spravedlivého až do konce března (tmi)
            Když víte, že bahno vystřídá zmrzlo a sníh, tak se snese. Jenže zima v Anglii, hlavně tady na jihu je bohužel odpudivá záležitost a podzim je její branou 🙁 Musím říct, že těch 5 měsíců sněhu v Norsku, kdy jsem třeba na parkovišti kolikrát jen doufala, že vykopávám vlastní auto, jsem snášela mnohem líp, než teploty +-5 stupňů, 80-95% vlhkost a věčný vítr zde. No a o bahně jsem už mluvila, že? 😛

            1. Ten styl, kdy člověk neví, jestli ta bahnivá koule, na kterou řve, je jeho vlastní pes? 😉 a pozná, že fakt byl, jenom proto, že psi na rozdíl od aut reagujou na svoje jména? 😛
              Bahno je velký mínus, rozhodně. Včera jsme do něj se psem a kolem zapadli a pěkně uprostřed bahníčku mi spadl řetěz. Šel kolem takovej člověk a účastně se mě ptal, co se mi stalo. Já na to, že jenom nadávám, aby mi ta práce šla líp od ruky.
              Nadávka večera: „Ty nepovedená karikaturo dopravního prostředku.“ 😛
              Nee, bahno nezávidím a naprosto chápu.

    1. Vave, ty bys měla dostat titul Šikulka roku. Máš to precizní a krásné a jsi neuvěřitelně rychlá. Závist, přávist a všechno. (clap)

  8. Dede, ještě ty začínej 😉 ! Já nechci podzim a nechci a nechci (doh) . Jo, barvící se stromy, to je dobrý. Nakonec i ta zima má možná nějaký kouzlo. Ale ta tma… :@

    Jo, zaujalo mě, jak píšeš: nejhorší měsíce našeho evropského roku – listopad a prosinec. Tak to pro mne prosím nikoliv. Teda: listopad nepochybně ANO, to je ohavnej měsíc (omlouvám se všem listopadovejm, ale stejně je to fakt 😛 ).
    Prosinec ale není (pro mne) tak zlej – to už se blíží rovnodennost, starosti kolem vánoc a nějak líp uteče. Leden je ve znamení sledování minut, o který přibývá světla. Tím se zabavím a dočkám se února, kterej je nepochybně druhej nejohavnější měsíc roku, protože to jaro tu furt není!! (devil)

    Ehm. Berrynka moc pěkně pózuje s králíčkem 🙂 .

      1. (chuckle) Asi jsi na to nakladla velký důraz, milá Zano. (inlove) Ale v zásadě se shodneme naprosto přesně – děsný je listopad, a pak únor, zvláště je-li zmrzlý a sněživý. 🙁

          1. Jj, souhlas s březnem. A námitka proti listopadu – holt je to takovej válecí rozjímavej měsíc, ale ještě jsem schopná čerpat z léta a podzimu a rychle utíká. To přelom zimy a jara už mi přijde nekonečný…

    1. se těš, že tě za těch 14 dní protáhnu procházkama, ať bude babí léto nebo nebude… (chuckle) Betynka se těší, že teď sice bude mít dva „kočárkové“ víkendy (a týden mezi tím – to se moc terénem lítat nedá), ale pak jí slibuju „tetu zanu“ (rofl)
      Dnešní hlášení – Vilém má přesně 3 měsíce a 5,30 kg.

      1. Já se těším taky :* , ale přece jenom bych byla trošku radši, kdyby bylo hezky. Ale hlavně – to ještě bude aspoň nějaký světlo!

      2. Tak to nás brzo dožene 🙂 . Souhlasí 3 měsíce, váha 6,1 a celých 62 cm na délku. Měli by se seznámit, blíženci naši (handshake)

  9. Dede, ještě ty začínej 😉 ! Já nechci podzim a nechci a nechci (doh) . Jo, barvící se stromy, to je dobrý. Nakonec i ta zima má možná nějaký kouzlo. Ale ta tma… :@

    Jo, zaujalo mě, jak píšeš: nejhorší měsíce našeho evropského roku – listopad a prosinec. Tak to pro mne prosím nikoliv. Teda: listopad nepochybně ANO, to je ohavnej měsíc (omlouvám se všem listopadovejm, ale stejně je to fakt 😛 ).
    Prosinec ale není (pro mne) tak zlej – to už se blíží rovnodennost, starosti kolem vánoc a nějak líp uteče. Leden je ve znamení sledování minut, o který přibývá světla. Tím se zabavím a dočkám se února, kterej je nepochybně druhej nejohavnější měsíc roku, protože to jaro tu furt není!! (devil)

    Ehm. Berrynka moc pěkně pózuje s králíčkem 🙂 .

  10. Zari, zejmena povede-li se, je muj oblibeny mesic. Zari ZARI. Jednou jsem Chetovi prekladala ceske mesice. Jako prosinec – to se prosi – koledy. Leden – jasny – je led. Atd. Akorat nevim, odkud se vzal unor.

  11. Milá Dede, v tom apartním nepromokavém oblečku , tak přesně si představuji Bettynku MacDonaldovou i s těmi neposlušnými kučerami zpod klobouku. Určo Ti to sluší, už podle těch gumovek , soudím.
    Berušce to se zajdou , či co to je , taky moc sluší. Už jsem si říkala, že až jednou , jestli bude ještě třeba jedna pejsinka u nás , tak bude Brusinka, ať máme tady ty lesní plody komplet. 🙂
    Podzim miluju, déšť nedéšť, špacírujeme s Daníkem po venku okolo rybníka a na malé tůry. Podzimní slůňo mi dělá radost,jak se tak příroda dává do klidu, je to prostě krása. Pěkně si užívej s celou smečkou, jak máš klobouček, nic Tě nemůže porazit. (h) (wave)

  12. Vzala jsem dnes hospůdku od konce, tak zbytek dočtu večer. Odcházím do slunného (včera celý den lilo) a silně větrného baboletního dne. Pokosím trávníček a uspořádám kompost. Září je krásné, mám ho ráda. Jedinou skvrnou na jeho zářícím obraze je blížící se podzim a šeredné dny ( ale v těch máme letos, bohužel, dost trenink). Takže s Dede soucítím. Ale, musíme si také uvědomit, že nastává čas burčáků. Zase budou na náměstíčku před Křížovým sklepem hrát cimbálky (a ti ovínění budou, bohužel, po cestách rozbíjet flašky i pohárky. Tak budu muset mít oči kolem celé hlavy, aby na to chipsy nešláply).
    P.S. přimlouvám se za fotku pršikloboučku, popř. celé Dede v protidešťové výzbroji.

  13. Jo, podzim je tu, teď už – doufám – nebude každou chvíli (sun) a mohlo by se mi trochu ulevit. Snad budeme moct začít zase chodit s Anežkou na procházky. Za posledních 4 měsíce jsme byly jen 2x, když jsme si šly vyfotit ty ochmýřené dvounohé suchozemské myši.

  14. První cesta vlakem dopadla dobře, jen zpátky málem odjela jinam, protože v ocopánkované hlavě neutkvělo to, že se na velkém nádraží musí podívat, z kterého nástupiště to jede. Jinak první dojmy ze školy jsou kladné, hlavně to, že mají velké bloky odborných předmětů, těch obyčejných je skromněji. Akorát že zítra musí jet na sedmou, to si děvče užije ranní vstávání každý čtvrtek… (chuckle) Jo, to ze základky nezná 😉

  15. Takovej pěknej měsíc. Teda když se povede 😛 . Slunce už netýrá vedrem, měkké zlatavé světlo, nádherné barvičky (happy) . Mno, v dobách školou povinných jsem vzdychala ba slzy ronila (chuckle) , ale jinak jsou září a říjen moji nejoblíbenější měsíčci.

    Jj, chce to výbavu. Jak vidno, milá Dede, přípravu jsi nepodcenila. Není nad skafandr (rofl) . Klobouček je skvělej a praktickej a jistě i slušivej 🙂 . Jo a Berry se zajíčkem je kouzelná (h) .

    1. Je fakt, že nepromokavá bunda má zásadní nevýhodu – voda stéká na stehna. Jenže nějak mám pocit, že nepromokavé kalhoty dělají jen na hubeňoury. Když už nezhubnu, budu muset asi o 20 cm vyrůst

      1. Tys mě snad včera viděla?!? (rofl) Mokrý stehna výrazně zebou a poněkud brání v pohybu 😛 . Jj, těch dvacet čísílek navíc by se někdy tuze šiklo.

      2. plná velikostní sada jde sehnat ve speciálkách golfových… Protože základní heslo tohoto sportu zní : „není špatné počasí, je jen špatně oblečený golfista“ , tak hlavně evropští výrobci oblečení to berou vážně. Mám kalhoty nepromokavé (a přitom dýchavé), mají zateplené kapsy (skvělá věc na zmrzlé ruce) – a jsou mi široké (v pase na gumu) a jsem mrňavá… Mám i bundu a klobouk. Je to prací, mám to asi 7 let, peru to poměrně často (hlavně bundu) a ta nepromokavá povrchová úprava stále drží. Jen nevím, jak to bude s „mysliveckou“ barevností – kalhoty máme černé, bundu má polovička černo šedou a já temně modrou… Jen cena je trošíííčku dost vysoká. Ale spokojenost s kvalitou vynikající

        1. Když je zle, kašlu na barevnost. Bundu mám černo šedou. Není vhodná růžová, červená, oranžová, žlutá (to bych stejně nenosila), zelená není podmínkou. Je vhodná hnědá, šedá, černá o něco méně, ale toleruje se. Tmavomodrá, no… pro nemysliveckou havěť ještě přijatelná.
          Jenže neznám vhodný obchod?!

          1. Budějovice vůbec golfově neznám. My nakupovali u Ševčíka ve Varech – firma Sprint sport (za našich začátků těchto prodejen moc nebylo – v Liberci ani jedna. A tento majitel otevřel jen pro nás v sobotu a ještě nenechal Xerdu přivázaného venku, ale vzal ho do prodejny, i když se bál psů… a to nás neznal, jen jsme se emailem ptali na otevírací dobu, že to máme z ruky a vyhovoval by nám víkend…To mu říkám obchodník (nod) ) Dneska má prodejnu i v Praze na Husitské.
            Ale určitě by se dalo najít i něco v Jižních Čechách…
            Používáme značku oblečení Sunderland. Ale určitě je vhodných značek víc. Máte v okolí větší golfové hřiště?? Tam by mohli mít prodejnu a nebo budou vědět, kde se obléci.
            Zagoogli, poptej se. Není důležitý ani sprint sport, ani sunderland, ale nepromokavé golfové oblečení. Lovu hodříků zdar (rofl)

            1. mimochodem je nejlepší vyzkoušet v Čechách a pak si nechat přivézt z ciziny… Tady je to oblečení dražší, než na západ od našich hranic…

            2. Teda, Xerxová, lov „hodříků“ jsem nejdřív přečetla jako „bobříků“ a marně hledala souvislost, došlo mi to až napodruhé…. 😀

      3. =)) Do deště se hodí černý pogumovaný plášť s kapucou. K tomu rybářské kalhoty co se používají při výlovech reybníků. To se pak na stehna nedostane ani kapka. =)) (wave)

  16. Hezká úvaha o nadcházejícím měsíci. Mně září moc nevadí – zvláště letos se srpen od něho příliš nelišil. Líbí se mi ranní slunce (když tedy je!). Už není letně vytřeštěné protože má na sobě lehounký závoj, který barvy okolí mírně zjemní. To až později vypukne barevné inferno umírajícího listí. Tak si jdeš tím ránem, před tebou se šmrdolí stárnoucí pes, trošku nostalgie zatuká, není to špatné. A když šumí déšt? Pokud ti neteče za krk a do bot, po chvíli zjistíš, že to jde také. (Zvláště když máš protipršový klobouček (dance) ). Tím co přijde potom si zatím hlavu nelámu, stejně s tím nic nenadělám.

    Koukám, že Berýsek už má obě ušiska v pozoru a za chvíli doroste Kazana. Myslím, že někdo zde požadoval fotku v kloboučku. Se připojuji.

    1. Ano, ano, já bych prosila komplet i s čelovkou, pršiplášti a holínkách. (To není škodolibost, to ze mne mluví závist (wave) ).

        1. Ano, takové po kolena jsou správné. Do nižších si může člověk nabrat (rofl)
          Holiny kupuji podle výšky, 40 cm je správně (běžné v supermarketu mají 30 cm), to nestačí 😉

          1. Ale pořád jsou nižší než Betynka, takže jí může do holínek naslintat. 😉 (rofl)

            U holinek nezáleží ani tak na výšce, jako na šikovnosti. Já si dokážu bez problémů nabrat do vysokých neděravých holínek i v trávě, která sahá max. po kotníky. (tmi)

  17. No, že už je podzim, jsem poznal hned po návratu z dovolené – v 5 ráno zazvonil budík a já zírám… a nic nevidím, byla totiž tma! Fuj, začíná ta dlouhá část roku, kdy vstávám do tmy (vylepšení nastane ještě, když za tmy i přicházím domů), musím chodit v bundě (a svetru a …) místo jen v košili, nedá se pořádně dělat venku… Prostě hnus. Umocněný ještě deštěm, Ostravice u nás opět zaplavila ostrůvek pod mostem – tedy někde mezi 1. a 2. stupněm. Je to hnus, velebnosti.
    A děti jdou dnes poprvé do nové školy, napjatě čekám telefonát a reference.

  18. Fotit černého psa v terénu? Dost honička. Většinou z toho vyjde jen černý flek.

    Taky bych brala kousek toho léta pro báby. Září, nemohlo bys ještě trochu sluncem zářit?

    1. Kdyby alespoň ten černý flek. Často se stává – a to u psů VŠECH barev -, že je tam jen tráva, kamení, bahno, listí,…

  19. OT- dneska jsme způsobili mírnou vostudu v dědině. Nejen že Borůvka kvílela před řeznictvím, kde jsem musela vystát krátkou frontu (na maso, supr domácí klobásy a hovězí kloubní hlavice na opucování zubů- telecí neměli, uvidíme, co s tím Borůvka dokáže, celá kost byla větší než ona, tak jí páník kus odřízne), navíc jsme potkali myslivce s jezevčíkem a ohařem. Oba šli na volno, já už jsem měla Borůvici na vodítku, protože silnice byla pár metrů. První za ní utekl jezevčík. Páník na něj hulákal, ale jezevča na něj kašlal a vášnivě se zajímal. Ohař zdrhl až po dalších cca 20 krocích. I u něj si páník mohl řvát jak chtěl, psovi trvalo dost dlouho, než mu došlo, že na něj někdo mluví… Myslivec vypadal na mrtvici, asi ti psi normálně poslouchají…

  20. Cha! Konečně víš, co je to fotit černého psa v terénu! Když k tomu máš plné ruce aportů, tak už ten efekt nestojí za mnoho. Ostatně často de foťák do batohu nevejde.
    A vybavení?! Kostýmky a lodičky nemám (nebo maximálně jeden kus.) Ale boty různého stupně nepromokavosti včetně těch neoprénových holínek, nepromokavé bundy, to ano. Jen ten klobouk si budu muset pořídit. Protože kapuca poněkud brání ve výhledu. Ani ne kvůli nenamoknutí účesu (nemá co), jako spíš, že vodu za krkem a mokré vlasy na podzim nerada.
    Jste prima smečka

    1. Myslím, milá Evo, že s vybavením jsme na tom velmi podobně! 🙂 Jen ty scíplé kachny u nás chybí! (chuckle) A ještě jednou blahopřeju k pracovně úspěšnému rodu Terciů… nevím, jestli to včera nezapadlo 🙂

      1. Díky moc. Dnes jdeme cepovat dalšího z rodu Terciů, aby mohla sága pokračovat 😛 . Elwood je šikovný a mohl by něco dokázat. Také Blekýs, jinak jmenovec vaší Berry, je cvičen v umění aportérském a vůbec. A statečné srdce Scotty už jako učeň byl na první pátrací akci. Tak uvidíme, co z kluků bude. Z letošního vrhu nemám zprávy jen o jednom štěněti. Což je bezva (tedy to, že o 9 z nich něco více či méně vím). Jinak rod Terciů zní vznešeněji, než je realita. Škoda, že nemáme tu fotku jednoho, obaleného bahnem, protože se vyválel v bahnité louži. Celý 😀

          1. A vonělo !!! (rofl) . Naštěstí stejně skončili v rybníce, kde to ze sebe smyli. Jako prase byli všichni, ale Elís to vzal nejdůkladněji, ještě se v bahýnku párkrát převalil :O Fakt – od čenichu až po špičku ocasu byl zabahněný.

  21. Tak vás všechny zdravím v novém školním roce. Dětičky dorazily všechny, ve třídě je jich šest – jeden prvňák, tři druháci, jeden třeťák a jeden hodně problematický klouček s individuálním učebním plánem. BUde to hodně zajímavé a náročné. Jinak jsme zahájili dost neradostně – ač pan ministr tvrdí, že učitelům se snižovat platy nebudou, od září se nám platy sníží hodně drasticky. Ještě jsem platový výměr nedostala, ale bude to drsný. Všem přeju krásný den.

    1. Myško (inlove) , je to vůbec možné? Vždyť vám už pomalu nemají z čeho ubírat… (fubar)

    2. S tím snižováním platů je to opravdu ostuda – pak se diví, kdo všechno učí, protože kvalitní kantoři utíkají jinam… 🙁
      A malým školáčkům vyřiď srdečné pozdravy – určitě budete správná parta, s takovou učitelkou by měl školu rád každý… 🙂

      1. Tak jsem článek začala číst a musela jsem toho nechat, protože na mě jde zuřivost. Nezávidím jim, ale možná by nebylo na škodu, kdyby si vyzkoušeli, jak se vychází každý měsíc s běžným platem. A to jsou na tom mnozí hůř než já.

    3. Vítám naši oblíbenou pančelku zpátky z prázdnin. (h) Myšičko, to nemyslíš vážně? Jak vám z toho mála chtějí ubrat?!?!?! :@ Bych všechny ty ouředníky dala na stáž do nejrůznějších škol, alespoň po týdnu ročně.

    4. Bohužel to tak je, zůstanou zřejmě holé tabulkové platy a to věru nebude žádná legrajda. Ale nějak se tím prokoušu, hlavně že můžu být s dětma a doufám, že to všechno nějak zvládnu. Už se mi zase rozjíždí můj pracovní kolotoč a já se do něj těším, děti mi chyběly, i když i o prázdninách bylo pořád práce dost. Pozdravy vyřídím a pomalu začneme plánovat podzimní výlet do ZOO. Počítám, že koncem září nebo začátkem října by to mohlo vyjít.

  22. V listopadu? (puke)
    V listopadu se budu utěšovat tím, že mám odpočítané dny do slunovratu!! 8) A na Hromnice už na sebe s čoklama ráno uvidíme… Trochu.
    Když ráno vyrážím ve 3/4 na 6, je ranní šírání a naší čubiznu musím pořád lákat, aby hejbala packama, teprve po deseti minutách je ochotná trochu popoběhnout a pořád po mně kouká s výrazem Pojď domů, tam je pohoda… Dneska to vylepšila rím, že se zastavila na každé podestě a nevěřícně hleděla, jak pádím ze schodů. Tyhle její rozmary mi ranní procházku opravdu nevylepšují…

  23. Dede, máš pravdu jako vždycky. Září je TEN měsíc, kdy začíná ta šedá deka.
    Kačka odjela dneska ráno poprvé do školy vlakem (dosud měla školu přes tři čísla popisná). Vyhodila jsem ji s řevem, protože měla pořád času dost. Školní akce byla vylepšena tím, že po přestěhování pořád máme většinu věcí na hromadě a včera bylo zjištěno, že džíny a většina svetrů prostě zmizela. Po přeházení hromady krámů mě bolí záda, ale její oblečení nalezeno nebylo. Tepláky jo, spodní prádlo jo, šaty jo, ale to běžné školní ne. Včera jsme jeli večer koupit džíny- zlomili jsme rekord v rychlosti. Do obchodu jsme přijeli v půl deváté, v devět zavírali. Ve tři čtvrtě na devět jsem platila.
    Dneska ráno trpajzlíci schovávači vydali troje kalhoty v tašce, kterou jsme měli dvakrát CELOU vyházenou… No ale ty slušné školní džíny to nebyly, i když jako nouzovka by se použít daly….

          1. Já jezdím do práce jen dva dny v týdnu. Jinak pracuju z domu. No a jsme obec s 1500 obyvateli, jak přestane nejhorší svinčík, chci si tu vyhodit inzeráty na výuku a doučování. Hodiny, které jsem musela opustit (t.j. tři) mě nemrzí. Dojíždění do Brna je odsud snadné, vlak jezdí po půl hodině a na hlavním nádraží jsi za 20-25 minut.

  24. Asi jsem to zakřikla, když jsme si v neděli odpoledne máčeli končetiny v naší přehradě – bylo totiž moc krásně a já si dovolila podotknout, že takovéto krásné, slunečné a teplé podzimy mám ráda a ještě jsem dodala, že bývají v poslední době hodně často – kdy byly naposledy plískanice, už ani nepamatuji. Tak máme od pondělního rána max. 10 st.C a vytrvale prší. Ne, že by děšť nebyl potřeba (měli jsme hodně sucho), ale když jsem dnes ráno procházela byt plný rozvěšených mokrých svršků (choť se včera vrátil z práce pouze pěšmo s deštníkem, který mu v tom vichru nebyl na nic), říkala jsem si, že jsem to přehnala…
    A chudáčci dnešní školáčci – hned první den a tak nevlídno…
    Milá Dede, dokážu si představit, jak chmurné jsou Tvé vidiny stran podzimních plískanic – stačí mi, když se podívám z okna… 🙂

    1. V Praze je chladněji, ale na rozdíl od včerejška mají děti na cestu do školy (sun) .

      Na září je také moc příjemné, že se roztoulaní Zvířetníci postupně dostavují na své značky. (h) A taky dnes má své čtvrté narozeniny Anežka Šejbalová, zvaná Šibalová. Bohužel je často nepřítomná – že by se taky odstěhovala do Humpolce? :O V tom případku musíme doufat, že i tam jednoho dne dorazí internet. (chuckle)

      1. Jejda, Vave, to je správná připomínka! Naše Anežka je nezapomenutelná a moc by mě zajímalo, co je nového u Šejbalů a co Bimbo a tak…
        Když ona teď Anežka asi cestovala, tak doufejme, že ji chladné podzimní dny zaženou k počítači a že se zase ozve… (h)

  25. hezké první září všem Zvířetníkům i zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístko na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Baterku nenosím. Miluju chůzi v terénu „naslepo“ (no ona ta tma po chvilce není neproniknutelná (happy) ). Ale je pravda, že u nás nehrozí vodní kanál či potůček či ohradník z pastvin na každém rohu 😉
    Protože horko ráda nemám, září mám ráda a těším se na něj (možná i proto, že nám škola začíná až na konci měsíce (chuckle) )
    Takže ať se babí léto objeví, ať jsou krásné barvy všude kolem a ať slůňo udělá den o kousek delší… S fotkama je to pravda – páník se vzteká, že už je tma…
    Jo a protidešťový klobouk mám (golfový od skotské firmy) – je skvělý a nedám na něj dopustit. Protože kombinace Kosatky na vodítku a deštníku není zrovna ideální (chuckle)

    1. Joj Xerxová, žes bystroočko, to vím. Že Kosatku (bat) po tmě neztratíš, se také dá pochopit (chuckle) . Ale jaksi… jak po tmě hledáš bobky na zem spadlé? (wasntme) ehm… stopuješ??? :O

      1. málokdy je taková tma, abys po trošce ostření oček bobek nenašla (a Betka je díky velkým bílým plochám dobře vidět a tak vím, kde to koná). A předem upozorňuji, že Beta má vynikající zažívání a dělá bobky malé, snadno přehlédnutelné (na úklid stačí malé svačinové igeliťáčky) . Ale taky je pravda, že většinou bobek dělá pozdě večer na zahradě a uklízím ho ráno…

        1. Tak mi na mysli vytanulo Vománkové víno … kdyby ty objekty po pejscích světélkovaly, vypadalo by to u nás na sídlišti po západu slunce poněkud surrealisticky. (chuckle)

    2. V terénu naslepo i běhám, zjistila jsem, že je to lepší, než s čelovkou. Oči se totiž přizpůsobí, chce to jen trochu víc dávat pozor. Většinou se s hafanama pohybuju v lese a bez světýlka se cítím mnohem bezpečněji – nejsem vidět, zatímco sama mám kolem sebe smečku, která mi spolehlivě dá najevo, že nejsme sami. No a s koníkama je to úplně v pohodě, ti lesní tmu zvládají bez problémů (y)

      1. Tak to máš štěstí. Já jsem jednou ne svém věrném oři potkala za soumraku kolistu – najednou se neohlášen vynořil ze tmy před námi a oř se se mnou pokusil vyšplhat na strom… (whew)

      2. Taky mi přijde, že je lepší se rozkoukat, ale fakt je, že musím hlídat jen sebe, ne psa.

        1. To chce psa, který si hlídá paničku a ne aby panička hlídala psa. 🙂
          Jinak já se běžně pohybuji venku poslepu, hlavně ve slunečných dnech a po silnicích.

  26. Když Rpuť s básní, tak já taky (nod) – s jedinými veršíky, které jsem v ještě spící hlavě schopná vykutat:
    Slunéčko zapadá za hory, pasáčci pečou brambory.
    Vím, že proti Rputi je to p*d, ale zas je to ze slabikáře s červenými deskami (nebo tak něco). Mimo to verše volně navazují na povzdech Dede, že večer chodí jako světluška. Jen nevím, jak sloučit svatby vedle v domě s pasáčky, ale možná že pasou a pečou brambory někde jinde … za hory za doly … mé zlaté …. eh! přeskotačila jsem jinam!
    Jsem jen se chtěla připojit k Dede s tím, že každé období má své neopakovatelné krásy a když se řekne září, tak to jsou krásné lesklé a hedvábně hladké kaštany na zemi a ořechy sbírané z chodníku cestou do práce. 🙂
    Samosebou, je ta pitomá tma …. musím se podívat po své BéBé, čili bobkací baterce …. a Dede, tak mě napadlo! Už jsi zkoušela, zda svítíš dostatečně i pod svým kloboučkem s apartní krempou? Já jen, abys nedošla k úhoně, neb v autoškole nám dycinky říkali, že svítí se ne proto, abys viděl, nýbrž abys byl viděn …. mám na mysli, aby Tě Vuvuzelka v lukách neztratila! 🙂
    Přeju všem krásný den (h) A milé Dede, díky za Tvůj článek, který mě příjemně naladil do tmy a deště za oknem. 😉

    1. Eh, přiznám se, že čelovku na čele nenosím, páč to nesnáším! U mě to je spíš „krkovka“ 😀 , mívám ji pověšenou na krku a protože je to světýlko inteligentní a lze nastavit úhel svícení, funguje to také 🙂 Takže s kloboučkem se to prát nebude. A pokud jde o to „být viděn“, tak musím počkat, až Berry jakž takž doroste, a koupím nové svítivé (a nejlépe nepromokavé (rofl) ) vesty… Když krajinu ovládne bahno, což je tak od října do března, tak chodím večer už jen po zpevněných cestách, kde hrozí projíždějící auta, a černí psi po tmě prostě vidět nejsou. Ty norské vesty Nazgúlové úspěšně rozškubali v trnitém křoví a při podbíhání plotu z ostnatého drátu (bat) – to když večer potkali lišku…

    2. Vave, pro Tebe jednu klasiku : (h)

      Můj bratr dooral a vypřáh koně
      a jak se tak stmívá
      věrnému druhu tvář do hřívy položil
      a zaposlouchal se, co mluví kraj
      (Karel Toman – Září)

      1. Ano, to je moc krásné. Díky, Emtesko (inlove) a Rputinko (inlove) – k podzimu se básně hodí nejak nejvíc, nezdá se vám?

        1. Mňo, mi k podzimu ladí spíš gumáky, svetr a čum-do-ráje (tedy naopak, že…). A pak padající jabka (letos ani Ň), listí, rytí záhonků a honem, honem dokončování restů z léta. 🙁

  27. Kulhavý vesničan pomalu ztrácí se
    i se svým volečkem do mlhy, která pluje
    přes teskná údolí a plaché vesnice
    a jak tak odchází, ten muž si prozpěvuje.

    Písničku o lásce, jíž kdosi vale dal,
    o prasklém prstenu, o kráse zašlé lety.
    Podzime, podzime, kams léto pochoval,
    v mlze se ztrácejí dvě šedé siluety.

    G.Apollinaire

      1. Veram, kde vždycky najdeš něco příhodného, verše, obrázky astro, fotky , jsi úžasná jsi jako encyklopedie

        1. Jo, jo, mezi mnoha tituly, které jsem dostala od kluků vnuků (babička, co nepeče, babička – kluk, indiánská babička Cvičitajči) je i titul babička wikipedie 🙂 😀 🙂
          (A ten úšklebek, co při tom někdy je, je docela neuctivý 😀 😀 😀 )

  28. Ještě jedno OT – prosím dnes o palečky (y) od rána. Bude se rozhodovat výběrové řízení na místo, o které velmi stojím. Ale v kolik je ta porada, to nevím 🙂

    1. Renato, spolehni se, držím už teď (i když nevím, jak to bude při spaní). Moc Ti to přeju.

      1. aido, jsi úžasná, dík! Včera jsem viděla nějaký dokument o tom,jak DB přivezli spoustu medailí oproti plánované jedné, myslím na ČT4. Celou dobu jsem na tebe myslela a radovala jsem se. I v tom filmečku bylo vidět, že to je sport pro všechny, nejen pro slečinky 18-.

        1. Jestli se to jmenovalo V souhvězdí draka, tak to bylo o tom ME v Amsterdamu, odkud jsme právě před 14 dny přijeli. Škoda, že se věnovali jen kategorii Premier, protože i v ostatních kategoriích bylo medailí moc, jen my doma jich máme snad 7 (stříbra a bronzy); kromě mě závodil celý zbytek rodiny včetně syna, jel s posádkou do 23 let.
          Pořad je tady: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10184989915-lodni-sporty/ – několikrát tam ten můj zbytek rodiny je, já naštěstí ne.
          P.S. Pěsti stále držím.

          1. (dance) (handshake) (dance) . škoda, že jsem se nedívala. Můj stručný TV program mě neupozornil. Myslela jsem, že jde zas o nějakou B kung-fukárnu.

  29. DEDE.NEPŘÁVIDÍM, ALE DOST ZÁVIDÍM PROTIDEŠŤOVÝ KOKRHÉLEK. JEN SE DRZE ,PŘÍSNĚ A NAHLAS ZEPTÁM: KDE JE FOTO TOHO ANTIDEŠ´TOVÉHO ZÁZRAKU?!
    OSOBNĚ MÁM RÁDA ZÁŘÍ, KDYŽJE TO JEŠTĚ BABÍ LÉTO. U NÁS DNESKA KRÁSNĚ A SKORO DO VEČERA SVÍTILO A DOKONCE I HŘÁLO SLUNÍČKO, I KDYŽ TROCHU FOUKALO. BYLA JSEM DLOUHO NA ZAHRADĚ A PLELA, PLELA A PLELA TY NEKONEČNÉ SPOUSTY PLEVELŮ VE VŠEM. JE TO NÁSLEDEK NEDÁVNÝCH DEŠŤŮ. VŠECHNO ROSTE JAK DIVÉ A PLEVELY SI RADOSTNĚ MLASKAJÍ. MÁM NA KONSTRUKCI, PO KTERÉ JSEM VEDLA DONEDÁVNA JEŠTĚ NAKLÁDAČKY, VYVEDENÉ CUKÍNY.ROSTOU JAK VZTEKLÉ, TAKŽE POČÍTÁM S TÍM, ŽE LETOS BUDU DOSLOVA UTOPENÁ V TĚCH ZELENÝCH ŠIŠKÁCH. PRVNÍ DÁVKA „UNCLE BENC JE UŽ CCA 14 DNÍ VE SKLENICÍCH, ALE DRUHÁ DÁVKA MNE JEŠTĚ ČEKÁ. I DÝNI HOKKAIDÓ JSEM MUSELA NAVÉST NA VYSOKÉ KLACKY, PO NICHŽ SE PNE VZHŮRU JAKO PO KONSTRUKCI. TA POTVŮRKA SE PO ZEMI TOTIŽ TAK ROZLEZLA DO ŠÍŘKY, ŽE JEJÍ ŠLAHOUNY SAHALY PŘES CELÝ VYVÝŠENÝ ZÁHON , ZAČALY PŘEKÁŽET V CESTĚ A HLAVNĚ SE CHTĚLY POPÍNAT PO STROMEČCÍCH ZAHRADNÍCH BORŮVEK. JIŘÍHO STÁLE NEMOHU ODCHYTIT, ABY TU ADÉLU, CO JEŠTĚ NEVEČEŘELA, VYFOTIL, DOKUD MÁ TY PŘENÁDHERNĚ ŽLUTÉ A OPRAVDU OBROVSKÉ KVĚTY. MĚJTE SE KRÁSNĚ, JDU DO HAJAN.

  30. Spousta krásných štěňat zlatého labradora retrívra bude od 12.-14. září k odběru na pokraji Valašska – tel. 605 521 355.

        1. VŮBEC NEJSEM JEDOVATÁ. JEDNAK JAKUB NEMÁ TYTO ZÁJMY, PROTO JSEM POLOŽILA OTÁZKU. ZA DRUHÉ – JAKUB SE UKRYL ZA BUK (NEBO KAM) Z ÚPLNĚ JINÝCH DŮVODŮ.

              1. Díky, Jano. Jakub si nezaslouží ostrý odsudek za vystupování tady na Zvířetníku. Ne vždy se to, co se napíše, musí setkat s porozuměním a souhlasem, ale to se může stát komukoli z nás.

                    1. Hano ,moje řeč, moje řeč . (y) (handshake) (handshake) (h)

              1. Souhlasím, protože se každému může stát, že někdy ,,ujede“. Já moc souvislosti neznám, ale přece jsem s ním měla také diskuzi o kamenné křížové cestě. A nic dál. Já si myslím, že toto bude jiný Jakub S, Jakub S přece žádné pejsky neměl a asi se nebude na Zvířetník vracet.

            1. Pardon, všem se omlouvám, ujela jsem, ale mám pro to pádný důvod nijak tohoto pána nešetřit. On mne kdysi také nešetřil a zachoval se tak, že dodnes mám slzy v očích, když si na to vzpomenu. Proto toto jméno ve mně vzbuzuje stále ještě emoce. Ale máte pravdu, tady by se podobné emoce měly držet na uzdě. Ještě jednou Vám všem slušným a zlatým Zvířetníkům omluva.

              1. Pro jistotu: milá Andreo (inlove) , ten objímající medvídek znamená, že Tvým emocím rozumím a že je sdílím. Stejně jako Ty velmi oceňuji, že od jisté doby je na Zvířetníku klid a že nikdo nikomu neubližuje, ani veřejně, ani pokoutně.

                1. Ano – hlavně pokoutně!!!!!!!! Kdyby aspoň do očí! Ale křivě a pokoutně, to je to nejbolestivější! Nechme toho, snažím se zapomenout.

              2. Já mám strašně málo času, pracuji na směnné provozy, internet mám jen doma, v kanceláři v počítači nesmím nikam kromě svých programů, všechno je až přehnaně zabezpečené, pomalu nepošlu ani soukromý e-mail své dceři, že bych dostávala maily s nějakými žertovnými přílohami, to vůbec neexistuje, takže jsem tu opravdu jen občas, i když mne to mrzí. Dočítám pak aspoň články, pozdě, reagovat už, většinou, nemá cenu, tak už se důchod blíží a já se těším, jak budu hned od prvního dne sedět doma a užívat si volných dnů, kamarádství Zvířetníků a možná Vás všechny i osobně jednou poznám. Zatím to nejde. Ale jsem dvoukocourová, oba útulkáči (ráda čtu Karolíniny příspěvky, byli jsme na tom podobně, akorát že oba jsou plašší a bojí se pořád, i když jsou u mne už hodně let), jsou už starší, ale mám v nich nezapomenutelné společníky při cestě životem, který nebyl zrovna lehký. A dál mám hodnou dceru a 3 malé vnoučky (5, 3, 1 rok), takže je mi občas i veselo. Nějak ten život musíme brát s nadhledem a snažit se zpestřit si ho co to dá. O to horší pak je, když člověk narazí na lidi, kteří škodí, jsou zlí a dokáží strašně ublížit. Tak se mějte všichni rádi a dobře.

              3. Andreo, plně tě chápu (h) . A na rozdíl od jiných, kterých si jinak velmi vážím, nepovažuju tvůj ranní příspěvek za nevhodný. Podle mne byl právě o tom „žít a nechat žít“.

    1. Zlatý labrador není! Je buď labrador (labradorský retrívr, krátkosrstý, mohutný, může mít i žlutou barvu, nebo hnědou, nebo černou) a nebo zlatý retrívr (dlouhosrstý, barva od smetanové po zlatou).
      MMch, myslela jsem ,že se tady inzeráty na štěňata nepodávají. Když někdo z nás má odchov, tak o něm pochopitelně referuje, ale nepodává si tu inzerát.
      V tomto případě nevíme ani, zda jde o čistokrevné psy nebo křížence, od koho, nic, jen telefon. To mi připadá jako podpásovka na zdejší chovatele.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN