105×148: Nejvíc nejlepší

Když jsem přemýšlela, o čem bude dnešní stopětka, říkala jsem si, že je načase vyprávět zase jednou něco veselého. Jenže! Jenže všechno, co se může zvnějšku jevit vesele, často pro mě vůbec veselé není; člověk se obvykle nerad cítí jako pitomec. Jako třeba teď, kdy jsem během dvou tří dnů porůznu naslibovala vyřídit, zařídit, sdělit a poslat několikero věcí, a pak jsem porůznu posílala maily a velmi opatrně vyzvídala, komu-co-jak-kdy. Ach jo!

Ale pak jsem si řekla, pitomec sem, pitomec tam, stejně jsi profláknutá, hlavně, že bude legrace! A na vycházce s Ankou jsem si všechny své nedávné zmatky vtipně sesumírovala – a než jsem se druhý den dostala ke psaní, tak jsem to všechno zase zapomněla. Až mi z toho bylo střídavě do breku i do vzteku. Ovšem teď jsem na duchu hodně pookřála.

Mám dobrého kamaráda Matěje, se kterým se známe velmi dobře a už hrozně dlouho, a se kterým mám čas od času co do činění i pracovně. Nedávno pro naši firmu něco dělal a dlužil mi originál faktury. Současně já jsem mu zprostředkovávala jakési školení a měla jsem pro něj u sebe nějaké materiály.

I domluvili jsme, že se Matěj u mě zastaví v práci, vyměníme si papíry a zajdeme si za roh na kafe. Protože mi ale v lampičce začala blikat zářivka, zavolala jsem mu, že by nemusel zajíždět až k nám do práce, ale že bychom se mohli sejít na Budějovické, vyměnit papíry, dát kávu a já že bych si navíc koupila novou zářivku.

Hladce jsme se na změně plánu domluvili, vymontovala jsem vadnou zářivku, sedla do auta – a když jsem vjížděla na parkoviště u obchodního domu, uvědomila jsem si, že ty papíry, co jsem mu měla předat, zůstaly u mě v kanceláři.

Omlouvala se za to, ale Matěj se jen zasmál a vyprávěl mi, že včera jel za svým tátou, aby mu dovezl tašku s nějakými věcmi. Když byl na odchodu z domova, táta volal a dožadoval se ještě něčeho dalšího. Takže samozřejmě to další dostal, ale ta původní taška, tak ta zůstala ležet v předsíni. Jistě tušíte, jak moc mě tahle příhoda zahřála u srdce a jak vřele jsem mu za ni poděkovala.

Koupili jsme zářivku, objednali si kafe, probrali rodiny, politiku, známé, počasí, kulturu, dovolené i všechny naše kocoury, a pak jeli ke mně do práce pro zapomenuté materiály. Dala jsem Matějovi, co jsem mu měla předat, nechala podepsat, co se podepsat mělo. Když jsme se pak loučili, povídá najednou: „Tu originál fakturu, tu potřebuješ nutně? Já jen, že jsem jí nechal doma na stole.“

Nic lepšího a radostnějšího jsem snad ani nemohla slyšet. Rajská píseň, balzám na duši. A ať si kdo chce vede spory o tom, jaké nejcennější hodnoty a vlastnosti jsou důležité pro kvalitní přátelství, já mám jasno. Můj nejvíc nejlepší kamarád je Matěj!

Aktualizováno: 24.6.2010 — 10:04

144 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Vave, jsi nejvíc nejlepší, (f) protože jsem po přečtení všech komentářů zjistila, že jsem vlastně asi ještě docela normální, o čemž jsem dost pochybovala. Co já dovedu všude zapomenout! Ovšem když se na to podívám z druhé strany, tak pohyb je zdravej a co já se zbytečně napohybuju vracením se pro zapomenuté věci a jejich hledáním (wasntme) Ono se mi to vlastně vrálí v lepší fyzičce (wait) (rofl)

    1. Koukám, že nejvíc nejlepší jsme tady všichni – a tak to asi má být. Kdybychom byli dokonalí, byl by svět naprosto nudný a nebylo by o čem plkat. Vave se tenhle článek holt povedl.

    2. To je jedno, kde se připojím, máme všichni zkušenosti se svou roztržitostí, tak si řekněme, že einmal zurück, bringt Glück – ovšem při opakovaném vracení to už nefunguje. Alespoň moje bohaté zkušenosti mi to potvrzují.
      Važte si všichni toho, že jste mladí a nemáte navíc artrozu.

  2. Milá Vave, dnes jsi to zase vyhmátla. Ráno jsem přijela z Hranic a na obecňáku sedí muž v černém. Marně tápu . Kdo to sakra je ? Začínám velmi, velmi , opatrně. Tak, mladý pane, proberem co máte na srdci. Pojďte prosím, ke mně. Mrkám na paní ekonomku, ta však krčí rameny. Vím dobře , že mně v hlavě hlodá červíček, že měl někdo asi přijít ale červa jsem zahnala, vždyť přece bych si vzpomněla nééé ? Prdlajs, ani ťuk. Vyzdobený mladík v černém pokládá otázku. Tak jak byste si to představovali? Absolutně nevím co. Říkám, nechám to na Vás – navrhněte. A tak mi navrhl překlenovací bankovní úvěr, než nám přijdou dotační prachy. Ááá, jsem doma, je to šéfík z naší banky. Stavím na kafe a odmněňuji se vlastní pochvalou. Šák ty si vzpomeneš, když se snažíš. Tož tak.

    1. Jenny (chuckle) !!! Holt to se pozná politik (clap) – sice nevíš, o co se jedná, ale protistraně připadáš jako velice informovaná.

  3. Ale bozicku! Zapomnela jsem poprat (rofl) – hacek si musite panove domyslet – vsem Honzum, Janum, Jendum, Jenikum. Takove pekne jmeno. Doufam, ze jste si sveho dne nalezite uzili. (d) (beer) (f)

    1. S dovolením se připojím s gratulací Jeníčkům,Honzyšům,Hanýskům, Jendům, Janíkům (f) (^) (beer) (d) (dance) (wave) , vždyť Jeník byla moje první láska v první třídě, měli jsme se moc rádi, jeden bez druhého jsme neudělali krok a dodnes jsme kamarádi. (y) (h)
      Tu červenou sukénku ….. tralalalala , posílám píseň .

    2. Že jo, že je to pěkné jméno? Taky jsem ho vybrala svému (momentálně už do Račic odjetému) synkovi. A MLP má svátek zítra – ono je to vlastně stejné jméno, jen v jiném jazyce. Ještě může být rád, že se díky svému tatínkovi nejmenuje Jovan. 😉

  4. Já se snad k tématu stopětky ani nebudu vyjadřovat, aby mi nesebrali klíčky od auta (rofl)

  5. No jo, no … aktuální téma 😛 . Si někdy říkám, jestli už třeba nejsem zralá na rekonstrukci… 😉

    1. Hmmm, Zano (inlove) , jak jsem hnala na to nezapomenuté psí stříhání, tak jsem nezaskočila vyplnit a vyřídit ten papír. (fubar) Ale namoutě, hned ráno to udělám, ještě před prací! (nod)

      1. Inu, to je taková drobná roztomilá maličkost… Zejtra to určitě dokážeš 🙂 . Tohle jsem kupodivu dneska nezapomněla, ale skoro všechno ostatní ano :@ .

    2. Klid, milá Zano, já zase teď hledám svoji elektronickou knihu. Před dovolenou v Čechách jsem ji někam uklidila, páč jsem si ji nechtěla brát s sebou. Ještě teď si pamatuju, jak jsem si říkala – a najdu to tady? Pak jsem si odpověděla – jistě, vždyť je to úplně logické! A teď převracím dům vzhůru nohama a ne a ne to logické místo najít! (punch)

      1. Není nic strašnějšího než na logický místo. Dodnes se nenašly moje a synkovo rodný listy – jsem je šikovně uložila asi před pěti lety, protože se mi nechtělo je ukládat na ŘÁDNÝ MÍSTO …. duplikáty dávaj za kilo 😛

        1. (chuckle) Doufám, milá Zano, že před odjezdem nepodlehneš nějakému invenčnímu a inovativnímu pokušení a všechny potřebné doklady necháš na starých nudných a omšelých místech! (wasntme) Jojo, i já mám pár věcí na logických místech, která zřejmě na tomto světě byla jen dočasně a po použití přestala existovat. 8-|

      2. Jo, jo, tady to musím najít… tohle místo nezapomenu… tady se dívám často…
        Ideální pro zašantročení na dost dlouhou dobu. (rofl) (rofl) (rofl) Tohle dobře znám. (chuckle)

    1. Před začátkem šampionátu prý byla šance 0,01 (resp. to byl snad nějaký sázkový kurz), že Slováci budou mistry světa. Byli na tom jen o fous lépe než my s naší čistou nulou. (wasntme) (chuckle)
      Tak by mě zajímalo, jak to mají dneska. 🙂

      1. Určitě to bude o něco více než 0,01. Přeji chlapcům slovenským, ať dojdou co nejdál. (y) (y) (y) (y) Doufám, že je toto utkání nakoplo. Italské noviny pláčou převelice, ale jsou korektní. Corriere della Sera tvrdě kritizuje hru Squadry Azzurry, rozebírá ji poctivě, přičemž o Slovácích mluví pochvalně a až básnicky, nebojí se napsat o rázném výkonu Slováků, že Hamšík čaruje (doslova…. ukazuje jim čarodějnice…), Kucka s meteoritem, který Italy téměř srazil K.O., druhý gól Vitteka, který pohřbívá ambice a sny o obratu….. Corriere přitom nediskutuje o nepatrném offsidu, pouze ho narval milimetrový, přitom uznání toho gólu mohlo úplně změnit situaci.
        Prostě chlapci, kteří se topí v milionech, se nedokázali zakousnout tak jako Slováci. A bohužel nemluvím jen o Italech, naši nagelovaní chlapci skončili ještě dříve.

  6. Děkuju vám všem za milou diskusi 🙂 – zjistila jsem, že mám plno nejvíc nejlepších kamarádů a kamarádek, a mám z toho radost. (h)

    A hlásám, že letos jsem se překonala (flex) a pro jednou NEzapomněla Anku objednat na prázdninové stříhání (clap) , tudíž ji nebudu muset na poslední chvíli před dovolenou pižlat na balkóně.

    Už je ostříhaná a je tuze krásná. (nod)

    1. Já děkuju za krásnej článek i diskusi, apoň vím, že v tom nejsem sama. (blush)
      A ještě všechno nejlepší Jendům Honzům … (rose1)

      Přidám oblíbenej vtípek (rozverníčkovi do řemesla rozhodně fušovat nebudu, pamatuju si tak asi celkem tři vtipy):
      Manželka posílá manžela nakoupit. „Dědku! Dvě věci máš donýst – pepř a sůl, ne že to zase zapomeneš, pamatuj si! Dvě věci“ Manžel přijde z nákupu a přinese kartáček na zuby. „Dědku jeden nemožnej, já už nevim. Dvě věci jsi měl donýst! Tak kde je ta zubní pasta!“

  7. OT – v poločase – Slovensko – Itálie 1:0. (y) (y)
    Ještě, aby jim to vydrželo!!!!!!!!!!!!

  8. Huráááááááá. k tomuhle netřeba napsat nic jinýho, než -…….“Jsem ráda, že v tom nejedu sama! a….“Nechápu jak to dělají ti vzorní, co nikdy nic nezapomenou,nezmotají a všechno vždycky vyřídí správně .“:D

  9. Když už jsme u těch příhod, příhodím jednu rodinnou…. 🙂 🙂
    Moje maminka se ráno nastrojila do práce, měla ve škole vzorovou hodinu pro studenty. Poslední napití kávy a co čert nechtěl, polila si sukni. Protože už měla napilno, rychle si sukni sundala, pod ní měla slušivou kombiné… v tom okamžiku jsem ji ze soustředění před skříní vyrušila, mamka odešla od skříně, zodpověděla dotaz, v předsíni si oblékla plášť, odešla do školy, bez sukně ….. Pak následoval rychlý telefonát a já jela za ní i s potřebným kusem oděvu. 😀 😀

  10. Jeeje, mluvis mi z duse Vavi (rofl) pravidelne se domu vracivam od auta 2-3x temer kazde rano, pokazde to neco zapomenuteho vezmu, ale dalsi dve veci tam necham 😉 Dan z toho vytvoril logickou uvahu, ze se nevyplaci se vracet, ze je to kontraproduktivni (rofl) strucne receno vic toho povoru nez vylepsim..
    A jak psala Dede, ze treba lekari se takhle moc plest nemuzou, dneska se prekonavali (chuckle) Mela jsem dopoledne 2 dochtory (otravny pulden) a oba excelovali. Ten prvni, primar, si me posadil ke stolu, chvili jsme povidali a on tukal do klabosnice, rekla jsem mj ze jdu pro prasky a on me o minutu pozdeji blazeovane poslal za plentu znahatit se 😀 kdyz jsem zakoktala, ze recept si snad muzu prevzit i se spodnim pradlem, desne zrudnul a zacal koktat pro zmenu on, omlouva se tam asi jeste ted (rofl) Sestricky reakci radeji popisovat nebudu (happy)
    A druhy pan doktor na sonu, zblbly z nekonecne rady pupkatych tehulek, se nejdriv podivil me nebrichatosti, pak mrknul do karty a seznal preventivni prohlidku, chvili ultrazvukoval a na konci se me rutinne zeptal, jestliva chci fotecku sviste v brisku (chuckle) Kdyz jsem mu rekla, ze tedy preju hodne stesti a ze ciste z recese a zvedavosti teda fotku chci 😉 zmatene na me koukal asi 10 vterin, nez mu to doslo.. (rofl) A s omluvou mi nutil jako odskodne tehotenske vitaminy v cucacich bonbonech, ze to pry neuskodi.
    At zije prepracovanost.. (rofl) Ha, 6+1, to jde (nod)

  11. Minulý týden jsem si při ranní cestě autobusem do práce suverénně řekla o jízdenku ke kostelu, i když tam NIKDY nevystupuji, jezdím k nemocnici. A to prosím 2x za sebou – pro sebe i pro dceru. Ta koukala jako puk a ani nevrkla, protože nemocnice je další zastávka za kostelem, tudíž jsme jely kousek zadarmo. A vitězem se stává … Kdo je kandidát? 😀

    1. tohle není až taková novinka – pan starosta už se tímto výrokem proslavil před pár dny…
      Rozhodně jeho názor nesdílím – to předesílám… ALE !! Spousta útulků je ráda, že musí od obcí dostávat peníze na psy. A vůbec se je nesnaží udat. Opravdu. Nikde nenehlásí, že pes má čip (raději ho ani nehledají, o tetování ani nemluvě), nikdo neaktualizuje nabídku pejsků. Pokud někdo hledá ztraceného psa… není to vůbec jasné, že jim ho nezapřou … Prostě řada útulků není ničím motivována bezproblémovým psům najít domov. A pak jsou útulky, kde to jde, kde se starají, kmitají, inzerují… často nemají smlouvu s obcí, jedou za své peníze a z darů…
      Takže možná dobře, když do toho pan starosta šťouchnul… Protože na bezprizorných posiskách si jde u nás vybudovat solidní živnost… a obce platí a platí

      1. S panem starostou taky nesouhlasím!!!

        Ale s tím inzerováním má Xerxová pravdu – zrovna dnes jsem se dívala na různé útulky a hodně z nich nemá ani své stránky nebo jsou schované pod stránkami radnic a strašně těžko se hledají či je nemají vůbec aktualizované. Je to bída – zrovna útulek města Břeclavi v Bulharech své stránky nemá – a přitom většina lidí, když si bude chtít vzít psa z útulku, tak se nejdřív podívá na internet, jestli tam vůbec je pejsek, který se aspoň trošku podobá jeho představám.

        1. V Bulharech jsou útulky dva? Je tam jeden soukromý a ten stránky má, i když nejsou úplně suprdupr aktuální (aspoň to sami říkají, aktualizace probíhá tuším jednou za 14 dní). Brněnský městský útulek má stránky dost aktuální, ale vím, že když vozili psy na Kociánku, bývaly s vyzvednutím velké problémy- známému jeho psa zapírali. Dneska se teda už vozí do městského.
          Ale souhlasím s tím, že by útulky (městem placené) měly pracovat efektivněji. Hlavně v menších městech to asi není úplně ideální. A mělo by se to nějak ošetřit zákonem. Utrácení psů samozřejmě odmítám.

      2. ale ti psi,za to nemůžou..za chvíli navrhne, aby se lidi v LDNkách nebo i jinde, o které po 3 měsících není ze strany rodiny zájem ,taky „uspávali“? A klidně se vsadím, že by to prošlo!!! (punch)
        …já bych taky klidně dělala v útulku, když mi dají slušnej plat, budu tam od nevidím do nevidím a starat se budu, aby všichni našli své páníky a nebo se měli jako dobře….

        1. ti psi za to nemůžou… ale zase chápu i obce, kde třeba jistá množitelka „vyrobí“ stovku neudatelných „zaručeně čistokrevných“ kříženců z příbuzenecké plemenitby na kšeft, pak zmizí… a obec se má postarat a za každého psa platit za každý den, který stráví v útulku… tak že s tím ta obec může mít potíž…
          Lidi by měli v první řadě být odpovědní za své psy a za všechny své odchovy – ať už s PP, bez PP i skrsploťáky !!
          Když vidím, kolik dog k darování se nabízí na webu klubu (daruji hodného dvouletého… atd…), tak je mi smutno. Je módou pořídit si (nebo dětem, rodičům do penze…) pejska – a je bohužel normální ho i po pár měsících (dnech, rocích) ho zase ze svého života odšoupnout. Při nejhorším do útulku – vždyť se bude mít dobře a někdo si ho vezme… A odpovědnost je kde ??

        2. Jsou LDN a LDN, některé pacienta postaví na nohy, jiné nenápadně přivedou do hrobu (úředně dotyčný zemře třeba na zápal plic nebo celkovou sešlost, ale přitom umřel třeba hlady) a ještě jiné jsou tak něco mezi tím. Ale já znám jen pár příběhů, jistě se tu najdou povolanější. A rodinám se někdy nelze zase příliš divit. Jsou rodiny, které jejich blízký nezajímá i takové, které bojovaly třeba léta s tím Němcem na A. (jak se tu vtipně říká), který zatemnil mozek jejích blízkému a nakonec jim dojdou síly a svěří dotyčného do ústavního zařízení. V posledním případě, o kterém vím, dotyčný přestal i chodit, navíc měl další zdravotní problémy.
          Ale aktivní euthanasie lidí je něco úplně jiného než u zvířat. Dovedu si představit, že i u nás by se našli někteří lékaři, kteří by to prováděli. To je ale věc, která by se postupně asi pořádně zvrhla, zvláště v naší tak málo vychované společnosti. Už vidím, jak příbuzní říkají, víte ta naše babička už toho ze života moc nemá, je nemocná, je načase ji nechat zemřít, než třeba prodá ten domek, o který máme zájem nebo než své peníze daruje na nějakou charitu…. Případně budou babičku nebo dědečka manipulovat (přesvedč dědu a bábu!!! – ad Issová a Mádl), aby o euthanasii ze zdravotních důvodů požádali sami…… Naši potentáti si v posledním okamžiku (třeba před hlasováním) určitě uvědomí, že jednoho dne také budou těmi babičkami a dědečky, takže většinovou podporu tohle v dohledné době mít nebude. A máme tu také ne zrovna kladný příklad ze Švýcarska, kam až se to může zvrhnout.

      3. Všechno je v lidech. 🙁 Ale řeči páně místostarosty jsou nebezpečné – zase právě kvůli lidem. Že se toho někdo chytí. Místo aby se příspěvky nějak vázaly na aktivitu útulků, alespoň částečně.
        Tohle je strašně smutná a složitá oblast a peněz je málo, zoufale málo.

      4. Je vidět, že do toho vidíš lépe než já. Jestli je to tak, jak píšeš, je to velice smutné. Já jsem se ale domnívala, že jen některé útulky mají čtečku čipů – nebo ji mají automaticky všechny a některé tak klidně psa zatají? Obecně vzato, každé, i na první pohled zdravé, zvíře v takovém obecním útulku by jistě mělo z nejrůznějších důvodů projít veterinární prohlídkou u smluvního veterináře vybaveného čtečkou čipů a bylo by po výmluvách. Já si dovedu představit nějakou kontrolu ze strany obcí, zda v útulku nejsou někteří psi zbytečně příliš dlouho (hlavně ti hledaní páníky a s čipy), zda jsou webové stránky v pravidelných intervalech aktualizovány a podobně. Asi jsem naivní, ale podle mě je možné příslušnému vedoucímu útulku vložit do smlouvy popis jeho pracovních povinností a jejich nedodržení penalizovat (nezapomenout na příslušný odstavec o penalizacích ve smlouvě) až třeba vyměnit příslušného vedoucího. Jestli si vedení příslušných obcí nechává líbit takové praktiky, tak jsou na utracení v následných komunálních volbách spíše oni. Utrácení psů ale rozhodně není řešení.

        1. s tím, jak velká je snaha dohledat majitele psa podle tetování nebo čipu mám taky zkušenost: Když jsem si brala z útulku Buffyho, o tetování v uchu se nikdo ani nezmínil. Přitom mu tam léčili zánět! Já jsem tetování našla hned a k následnému zjištění původního majitele mi stačily dva telefonáty!

          1. Pamatuji se, že jsi o tom psala. Buffy měl štěstí, že nakonec skončil u tebe, i když bohužel mu nemoc život zkrátila.

    1. To je starým prohlížečem internetu – pokud by nešel aktualizovat (jako třeba u nás v práci), stačí dát ujetý text do bloku (prostě začernit myší) a zkopírovat do nějakýho texťáku (třeba do Wordu)
      Zdravím (f) (sun) (f)

  12. Vavísku, Vavísku, tohle je zase téma (inlove) A už se asi opakuju, ale můj nejstrašnější úlet byl tento: Posledním nočním autobusem jsem odjížděla na praxi a až při laškovném pohledu řidiče, po kterém jsem požadovala lístek pro sebe a psa, jsem si uvědomila, že nemám psa. Chudinka Robin byl sám doma, oblečený v obojku a náhubku (whew) A vrátit už jsem se nemohla, protože mi ranní směna začínala v 3.30…

    1. Co jsi tedy dělala??????? To musel být horor!

      A pozdravuj Jirku, pořád držím palečky vám oběma.

  13. Milá Vave, tahle stopětka mě vyloženě zahřála u srdce! Když si tak promítnu předchozí dva dny… (rofl) Na úterý jsem měla domluveného kamaráda podkováře, aby koním přezul obutí. Prchla jsem kvůli tomu z práce, neb prohlásil, že může právě a jen v úterý v jedenáct. Cestou jsem ještě zakoupila podkovy. No a ono půl dvanácté a kamarád nikde. Mobil nebral. Poslala jsem SMS a odjela zpět do práce, po hodině se ozval – hodinu si napsal správně, ale o den později. Domluveno, včera už jsme se dostavili oba správně, upravil první Ráchelí kopyto, vzal podkovu – a ejhle, paní v prodejně sáhla do špatné krabice a vydala mi podkovy o dvě čísla menší! Ale konec dobrý, do Chuchle to není daleko, podkovy mi vyměnili a vše ostatní už proběhlo dle plánu (y) (rofl) No a to vzpomínání ,,cožejsemtovlastněchtěla?“ je u mě na denním pořádku!

  14. Ééééé…co jsem to jen chtěla napsat…že by seznam věcí na nákup… jejej, kde mám tužku … nebo … mail….a jooo, už vím, chci napsat, že nejvíc nejlepší je přece „stopětka“ od Vave. Nevím, jak, Vave, ale tys při psaní snad musela tušit, že minulý týden jsem docela slušný kus času strávila hledáním klíčů od budovy, v níž se vyskytuji téměř denně (včetně klíče od hlavních dveří (think) ) , dále bylo vyhlášeno pátrání po dvou důležitých lejstrech a očkovacím průkazu mladšího mláděte … Nakonec vše nalezeno , ale bylo to fakt napínavé. 🙂

  15. Eh, je mi to silně povědomé, milá Vave. Pokud se pro něco vrátím, to, co jsem už držela v ruce, zaručeně nechám doma. V bytě pro něco jdu a když dojdu na zamýšlené místo, nevím, pro co jsem šla, takže se musím vydat zpátky do bodu A, abych si vzpomněla. A vlastním klasický papírový diář, kam se opravdu snažím zapsat všechno. Výměna diáře na konci roku bývá značně infarktovou záležitostí.

    1. Nejsme náhodou, milá Vave, ségry? Jeden příklad za všechny: potřebovala jsem dojet pro zboží na prodejnu. Vzala jsem tašku s doklady, penězi a klíči a zjistila, že tam nemám klíče od auta. Nuže dobrá, budou nahoře. Došla jsem nahoru k velké radosti Melíška, vydala tyčinku, prošmejdila místnost, klíče nikde. Tak jsem sundala rezervní z háčku a šla dolů pro připravné peníze na 2 kartony, které jsem měla vyzvenout. Nahoře jsem zapomněla tu tašku s doklady. Šla jsem tedy zpátky, vzala tašku s doklady, pověsila klíčky od auta na dveře a šla zpátky do kanceláře. Všem jsem řekla své „ahoj já jedu“ a začala hledat klíče od auta. Nebyly. Když hledala celá kancelář, tak jsem si uvědomila, že jsou nahoře. Vyšla jsem tedy znovu k udivenému Melíškovi, který nechápal, proč pořád chodím sem a tam, vešla dovnitř, tam na stole ležely TY SPRÁVNÉ KLÍČE, které jsem zaboha nemohla najít, nikoliv ty rezervní, ty visely na hákliku. Takže jsem vzala klíče a než jsem místnost opustila, pečlivě jsem se zkontrolovala, abych měla opravdu všechno! No, je čtvrtek, zítra bude ještě hůř!

      1. Hihi, kdyby všichni roztržití a sklerotičtí lidé byli příbuzní, byli bychom všichni jedna velká rodina – i bez kakaové skvrny o velikosti mexického dolaru.

        1. A když už jsme u toho, nevíte, kam jsem si odložila ten vzoreček, co jsem slíbila změřit?

    1. Jinému Honzovi, Jendovi, a všem ostatním Hozům, Jeníkům a Jendům všechno nej nej nej (f) (sun) (^) (d) (music) (h)

    2. Též se připojuji se svým skromným přáníčkem všem Honzíkům, i můj tatínek by dneska měl svátek (rose1) (h)

    3. Všechno nejlepší k svátku všem Honzům i těm jiným. 😉 (rose1) (sun) (rose1) (f) (rose1)

    4. Jiným Honzům, jendům a všem dalším janům přeju príma oslavu (rose1) (d) (rose1) (beer) .
      Hele, devatenáct 😀

  16. Dneska ráno jsem šla do koupelny pro mazání na opar, vzala jsem si sponu do vlasů a spokojeně jsem odkráčela do práce. Klasická substituce jedné myšlenky druhou myšlenkou 😉

    1. Jojo, milá Kim (inlove) , o substituci myšlenek bych mohla psát romány! (fubar) Zvláště ráno si kolikrát připadám, že byt štepuju, jak chodím sem a tam a pilně substituuju! (whew) (tmi) (chuckle)

  17. Vavísku, je holt vidět, že jsme příbuzní. O zapomínání bych mohl psát ságy. Mobil si sice pamatuje termíny, ale to ten termín musím přesně nastavit. Problém je, když nevím, kdy to budu řešit – platební karta dochází v březnu, to si přece vzpomenu… a 2. dubna při placení mám problém. (rofl) Teď takhle už od zimy řešíme pas pro děti (Vítek už musí mít svůj) a výměnu řidičáků. Pas asi půjdeme dělat na poslední chvíli a řidičák budeme měnit v prosinci. (sweat)

    1. Děkuji všem za přání a přeji spolujmenovcům ať se jim ten dnešní den, týden, měsíc, rok, pětiletka etc. vydaří! (y)
      Jendo, 19, neznáš to náhodou? (chuckle)

        1. A tobě jsem chtěl napsat, že název tvého dnešního 105×148 mi připomněl můj oblíbený film. Forest Gump přece taky říkával, že nejvíc nejlepší je…

          1. Nooo, to Ti to připomnělo správně, drahý příbuzný Hanýsku (inlove) !
            Právě od Foresta jsem to opsala. (nod) Asi jsem to měla uvést, ale nějak mě to nenapadlo. Pro mě sousloví už zlidovělo, třeba jako Cimrmani a spousta jiných filmových hlášek. 🙂

      1. Díky, držím palce při Derby a gratulace mlaďasce. (y) Včera jsem nestíhal napsat.

    2. A nejenom nastavit 🙂 Už jsem se konečně naučila nepsat zkratku, jako např. Testy, Holky, ale hezky celou větou co přesně mám v ten termín udělat (whew)
      No a v poslední době jsem si nejvíc vychutnala naší kontrolorku vrhů. Jela ke mě 150 km. Když se soukala z auta, smutně pravila, že jí nebudu mít ráda. Proč? Zapomněla doma formuláře nutné ke kontrole štěňátek (rofl) (rofl) (rofl)

      1. Proč ty? Ona to bude muset buď absolvovat 2x nebo dopsat ze šmíráků (rofl)
        Já každý odjezd neuroticky kontroluji vše. Důležité věci (doklady, peníze) obvykle nezapomínám, ale něco vždy chybí – spolehlivě.
        Ovšem vrcholné bylo číslo mého kamaráda. Odlétal, tuším, do Londýna. Na letišti byl včas, pas měl. U odbavení ovšem zjistil, že pas má, ale jde o pas jeho zesnulého otce (jméno stejné, ovšem datum narození a fotka se prokazatelně lišily). Takže – přebukovat letenku, taxíkem do Č. Budějovic a zpět, chytit další letadlo… Legrace za bratru 5 tisíc. Na to už tady ani smajlék není!

  18. Milá Vave,tohle všechno je mi důvěrně známé 🙂 a jen se děsím, kam to povede v dalších letech (tmi) Stejně si vezmi, jaký je to zázrak, když vlastně společnost celkem slušně funguje – stačí si jen uvědomit pár kritických povolání, kde se zapomínat prostě nesmí… a ono se většinou také nezapomíná! A tak si představuju třeba špičkového lékaře, pilota s leteckým navigátorem, či operátory velkých složitých provozů, jak jdou z práce domů, a cestou hledají zaparkované auto, kterým nepřijeli, peněženku, která zůstala doma či se snaží vzpomenout, kdo dnes sakra měl vyzvednout děti ze školky 😀

    1. Hm, ilustrovala jsem to líp, než jsem čekala – zapomněla jsem tam dát Vave logo! (wasntme)

      1. Hmm – ještě jsem si toho nevšimla (fubar) , a to ho mám moc ráda! (nod)

        Děkuju, milá Dede! (h) Co slečna Ostružinka?

        1. Dnes se učila hledat dobrůtky v trávě a aportovat pískací míček 🙂 Stihla toho už dost, jelikož jako obvykle vstávala v pět ráno |-( a doma jsem ji udržela jen do půl sedmé… horší než mimino je to zvíře, mimino aspoň nekouše 😛

          1. že by mi to něco připomínalo ?? (rofl) Najdi si Jak roste doga Beta… první dva díly (rofl) (rofl) Zdá se, že Kosatka nebude jediná akční čubinka tady…

            1. Milá Xerxová, to není jen to vstávání!!! Kosatka dravá (bat) musela stát vedle sudiček a důtklivě jim radit, protože naše malá něžná Berrinka je… no prostě kosatka dravá! (bat) Sice nemá tu správnou barvu, ale ty zuby… a ta akce! (tmi) 😀

          2. Borůvka byla aspoň ochotna po takovém ranním čurání jít ještě spát – někdy. Pak se to naučila, protože pochopila, že panička je po ránu nevrlá a zbytek rodiny neprobuditelný. Jinak naše poslední hitůvka- včera Borůvka začala šmejdit v trávě, tak jsem se rozhlídla, co se děje a o dva kroky dál ležel chcíplý potkan. Na zádíčkách, packy rozhozené, ale pod těmi zády už nevypadal… Borůvice šmejdila, tak jsem zařvala Fuj a Borůvka se tak lekla, že na tu mršinu málem upadla.
            No a nový proutěný pelech- předevčírem kus ožvýkla, ale přistižena, kterak se jedním zubem opírá o pelech a dostala vynadáno. Včera ani dneska do něj ani nežvejkla, tak očekávám věci příští….

            1. Líbí se mi, milá Matyldo, jak je Borůvka způsobná – ona se zajímá, co ty na její hlodání říkáš! 😛 Bohužel musím říct, že proutí byla jediná věc, které kdysi Max nedokázal odolat a štěňata to po něm nějaký čas opakovala. Takže všechny mé koše na prádlo byly a ty dva poslední stále ještě jsou okousané… tedy ty dva současné jen maličko, protože Max umřel a Nazgúly to přestalo bavit. Berry zatím nic proutěného na okusování nemá, ale jaksi mám skoro jistotu, že dostat takový pelíšek, tak hlodá a hlodá 😀

              1. No, jeden chalupový koš máme omotaný drátem, protože jsem ho zapomněla i s hruškama volně ložený na zemi a odešla. Hrušky byly netknuté (byl moc těžký na převrácení), zato proutí doznalo úhony… Ale nějak jsem doufala, že by z toho už mohla vyrůst. Ikeácký pelech za stopadesát kaček jsem byla ochotna obětovat průzkumu, ale rozžvýkat ho úplně by teda nemusela….

              2. My bychom proutěný pelíšek nemohli protože máme psa hlodavce, je sice velmi hodný ale nevím jak by to dopadlo když musím vždycky na chvíli do práce. Pokoušel se hryzat zámek u skříňky, roh dlaždiček, lopatku a smetáček a pod.

            2. Přesně tohle mi dělala moje modrá kokřice – ten výraz, když jsem ji přistihla, jak se špičákem opírá o pelech: Ježíši, to je hrozný, tady ani nemůže pořádný pes spát, jak se mu proutky samy cpou do huby! Paničko, pořádně mu vyhubuj! (inlove)

  19. Kvůli zapomínání jsem si pořídila externí paměť neboli blbník. Ježe si tam zapomenu něco poznamenat, nebo se na ni zapomenu podívat 😛
    Nic tak nepotší, jako přiznání jiných, že mají stejné potíže. Takže dnes je nejvíc nejlepší kamarádka Vave (inlove)

    1. Externích pamětí mám hnedle několik. Krásný diář, který jsem dostala od manžela jako vánoční dárek (s milým a trefným věnováním), upomínky a poznámky v mobilu. Ale …. Ale co dělat, když diář skončí založený v některé z kabelek, které střídám a pak hledám diář, peněženku a další. U (mp) mám stále vypnutý zvuk což znamená, že pípnutí upomínky nebo poznámky neslyším a vzpomenu si až když je většinou po ….. termínu poznámky nebo upomínky. Také metoda samolepících lístečků se mi moc neosvědčila, protože lístečky časem opadají, ztratí se a ….
      zase nic 😀 😀 😀

    2. Ano, to bych mohla podepsat, také mám blbník, ale tam se zas zapomenu podívat a navíc ten proti papírům na stole nebo tašce v předsíni nefunguje. Já musím mít něco co se samo ozve, nejlepší by bylo něco co by rovnou bušilo do hlavy „nezpomeň“. Proto používám poznámky na den a hodinu v Outlooku a v mobilu , ty na mě alespoň zazvoní, jinak by si o mě přátelé mysleli, že je nemám ráda – narozeniny, svátky a výročí bych určitě nezvládla, takhle na mě zvoní už 3-4 dny předem (každý den), abych stihla i něco pěkného vymyslet. Vřele doporučuji, i když i tak to občas prošvihnu.
      Ano, Vave je dnes nejlepší kamarádka.

    3. Když něco fakt důležité, používám (resp. se snažím používat) trojkombinaci kalendář Google – mobil – papírový kalendář (v práci nebo doma). Ovšem průšvih nastane, když to tam zapomenu napsat. Protože přece se nic neděje – kdyby se dělo, bylo by někde zapsané! (nod)
      Chjo. (tmi)

      1. Holky, to jste ještě moc mladý na zapomínání – to je přemírou zájmů. To já si vždycky pečlivě sepíšu když jedu na nákup co potřebuji a vždycky papír zůstane na stole a to mám do nejbližší prodejny 7 km! To se pak musím snažit vzpomínat abych přinesla příslušný počet věcí a nebylo to místo chleba a mlíko – smetáček a lopatka.

    1. bojím se bojím, že na tento typ pomoci jsme slabí… To je o velikých penězích a o komplexním řešení. Pomoci bychom mohli asi jen medializací – a to ten Blesk a televize asi zvládne líp.

  20. To je tak príma, že v tom člověk není sám….. (chuckle) (h)

    Vavísku, neber si to tak. Prostě jsi jenom neudržela myšlenku. 😉 To je pořád ten lepší případ. Daleko horší je, když někdo nedokáže opustit myšlenku. Z toho bývají i národní tragédie. (wait)

  21. Krásne dobré ráno všetkým. U nás sa ukazuje pekný deň. A poprosím – držte palce slovenským hokejistom proti Itálii. Keď nevyhrajú (asi), tak aspoň boli pri tom. (flex)

    1. Hele a nebudou oni to čutálisti? Teda ne že bych to sledovala, ale tomu nejde uniknout.
      Každopádně (y) (y) (y) , když už my tam nejsme. 😉

    2. Jasně! Naši/vaši – pokud nehrají zrovna spolu, je to úplně jedno! (h)
      (ninja) ( (chuckle) tohle je asi umělecký fotbalista bez míče)

    3. Určitou šanci slovenští hoši mají. Itálie také nekope nic moc. Můj kamarád je ironicky přezdívá „zlaté nožky“. Takže, pokud se Slováci semknou a budou hrát jako tým, mohou jim zatopit a klidně i postoupit. Doufám, že je nerozložil přisprostlý trenér. Ale pokud si Italové umyjí své nagelované hlavinky a zabojují, kvalita je přece jen na jejich straně. V Itálii by to byla strašná ostuda, kdyby nepostoupili. I když tu úplně největší už si uřízli Francouzi, ty už nikdo nepřekoná.

      1. Jojo, Frantíci. Ten jejich stávkovací folklór jim zřejmě přerostl přes hlavu a stávkovali i při zápasech. :S

        1. Tak asi som ešte spala. Ža vraj hokejisti! Myslela som futbal! Však vieme, vo co go. Aj tak dík.
          A že vraj 6. Fajn. (ninja) (ninja)

          1. Hele, naši jsou ti i ti, takže pořád mám komu fandit. A třeba se jim povede to, co českým hokejistům – ze skupiny s odřenýma ušima a nakonec mistři. (y)
            Heč a taky 6!

  22. Jéééé, lidičky, víte, že přesně za půl roku je Štědrý den? (wasntme) A přesně z toho důvodu je dnes Sv. Jana – a tak
    Janové, Hanýskové, Jendové a Jeníci, přeju vám všechno nejlepší a užijte si krásný svátek! (h) (sun) (f) (dance) (beer) :* (inlove)

    1. Milí Jendové, vše nej! (rose1) (^) (beer) . Vave, ptáčci jsou moje tajná vášeň už od dětství, moc jsi mě potěšila. Hezký den.

    2. Kuš, ty jedna. Já jsem ráda, že je AŽ za půl roku, mezitím bych ráda zažila pár letních zážitků (už se tu zase zatáhlo (envy) , asi na nás lsuníčko zanevřelo). Chodit v mlze a plískanici si ještě užijeme na podzim, proč to musíme mít i teď (háló, slunce, mělo by sis přečíst, že je LÉTO!!!) Podzim bude až za 3 měsíce.

    3. Všechno nejlepší Janům, Jendům, Honzům i Hanýskům (inlove) máte to krásné jméno, milí oslavenci 🙂 (f) (rose1) (sun)

  23. Eh, člověk se obvykle nerad cítí jako pitomec… Mi připomnělo, že jsem se asi nepochlubila, jak jsme cestovali domů z Termitiště? (blush) Na komplikace s dopravou nepotřebuju nerudné nádražáky a zpožděné spoje. Bohatě stačí průvan ve vlastní lebce. S uštrikovaným náhubkem jsme směle vyrazili na cesty, první přestup z Doks v České Lípě. Dvacet minut času do příjezdu rychlíku na Ústí. Pohodička, venčení, cigárko… Čas se nachýlil, rychlík tlampačem ohlášený, ale kde sakra je? Koho by napadlo, že v Lípě jsou koleje z obou! stran výpravní budovy :O . Mno, stihli jsme splavení a na chlup, přímou čarou přelézajíc dvoje koleje. Chi, je to jasný, moje nejvíc nejlepší kamarádka je kolegyně Helga, které vlak v Lípě ze stejných důvodů ujel (rofl) .

    Vaví, díky! (inlove) Nejen za krásné psaní, ale i pookřání (chuckle) .

  24. Hezký čtvrtek všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví (všichni Honzové – i ti jiní, Janové, Jendové i Jeníci…) přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat nějaké bolístko na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)
    Vavísku – dík za hezkou „snídani“ (inlove)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN