BTW: Čepice? Čepice!

„Ivánku, ty palice jedna medvědí!“ tak právě tohle mě napadlo, když jsem s jistým povzdechem podívala na svůj očepicovaný odraz v okně auta. Tak dlouho se chodí bez čepice se džbánem pro vodu, až džbán vydrží, ale vaše hlava ne – a po opakovaném zánětu dutin si musíte na sta… v jistém věku pořídit čepici. Byla jsem nucena tak učinit začátkem letošní zimy a pojala jsem to netradičně.

 

Čepici jsem odmítala nosit od chvíle, co jsem vlezla do puberty. Těch řečí, co jsem si vyslechla, těch odchodů do školy s čepicí na hlavě (v domě:)) a s čepicí v tašce ve vteřině, kdy jsem se vzdálila z dohledu matčiných očí! Když bylo nejhůř, měla jsem kapucu – a později čelenky. S čelenkou a kapucou jsem prošla hodně ledových a větrných dní a domnívala se, že mi to jako řešení stačí.

Stačilo, dokud šlo o ojedinělé dny. Jenže počasí je u nás nějak stále větrnější a pak už není třeba čekat na mráz, aby člověku (jistého věku:)) začal ledový vítr opravdu vadit. A jak jsem milovník teplých kapuc, tak musím uznat, že z nich není dobrý výhled. A pokud potřebujete být bystřejší než vaše psice nebo chodíte po silnici, výhled potřebujete. A hlavu v teple taky (říká člověk, který si před měsícem vyšel bez kapucy ven v ledovém dešti – někteří lidé jsou fakt nepoučitelní! Skoro:))

 

Ono mrzne! Konečně…:))

 

Takže čepice. Teplá pohodlná čepice. Dobrá. Jenže tu máme jeden zásadní problém nazvaný axiom č. 1 – v každé čepici vypadám jako debil. Hm. Co s tím? Axiom č. 1 mi brání ve snaze koupit něco šik a moderního, protože je úplně jedno, jak krásná (či drahá) je čepice – v kombinaci se mnou stále platí axiom č. 1. Znovu sama se sebou vyjednávám, že kapuca stačí. „Ne,“ napomínám se přísně, „aspoň na nejhorší dny tu čepici potřebuju! A sakra, nedělej mi to ještě těžší, ty… osobo jedna!“

Navštívila jsem tedy vánoční trhy ve Dvoře Králové. Čepic jak naseto! Všech barev a několika málo tvarů. Dokonce většinou opravdu měkké, teplé a neprofukavé, jak mají být. Zkouším si různé a poznávám, proč se o platnosti axiomů nediskutuje. Chjo. Už se chystám zbaběle opustit bojiště (kapuca stačí:)), když spatřím dva kousky lišící se od ostatních čepicových sester. Možná jsou to bratříčci, mají totiž cosi navíc:)) Tak to musím zkusit!

 

Doba ledová je doba ledová:))

 

Ukazuju prodavačce, co bych ráda (nevím, jak ten výtvor nazvat) a ona reaguje potěšeným: „Jo, vy chcete ušanku!“ Ušanku? Tak tu já mám v duchu spojenou se čtyřmi v tanku o psu nemluvíc! Nebo s jinými méně zábavnými filmy. Dívám se na pletený výtvor obdařený něčím, co vypadá jako dva bobří ocasy. Ušanka? Vážně?

Nicméně pocit správnosti mě nemíjí ani poté, co si čepici zkusím. Bingo! Bobří ocasy dodávají čepici natolik neskutečný vzhled, že jásám. Pokud už mám mít na hlavě něco, co není kapuca, tak ať to stojí za to! Rychle přemýšlím nad barvou – mám tmavošedou jezdeckou bundu… paní tuší, co se mi honí hlavou a praví: tohle jsou dva poslední kousky! Beru si tmavě modrou (k tmavě šedé?) jen proto, že prostě nedokážu přijmout za svou podivnou tělovou barvu té druhé. Rozhodnuto. Po desítkách let jsem zase čepicová! Mělo to jednoznačný výsledek – okamžitě se oteplilo:))

 

Čepice

 

A teplo zůstalo přes Vánoce i přes Nový rok. Občas foukalo, často pršelo, ale nikdy to nebylo na čepici. Když totiž bylo úplně hnusně, tak jsem prostě zůstala doma – a i to bylo jen jednou. Až do včera, kdy u nás konečně začalo citelněji mrznout. Jásala jsem velice velmi – jednak mráz je ještě na několik měsíců jediný způsob, jak uniknout bahnu, a druhak si konečně můžu vyzkoušet novou čepici! Výsledek vidíte na přiložených fotkách:))

 

S bobřími ocasy mrazem a větrem!:))

 

A tak se dnes ptám: Nosíte čepice? Nosíte je rádi? Jaký druh čepic se vám líbí? (Tentokrát nemluvím o kloboucích!) Nosíte rádi kapuce a čelenky? S jakou pohlavní pokrývkou obvykle vyrážíte do přírody, když mrzne a fouká? (Já vím, vlasy se taky počítají – po hodně let:))

A pak jedna praktická: taky vám začaly v tom dlouhém teplém období línat psi a venkovní kočky? Naše Ari si spustila jarní línání. V lednu! Doufám, že nadcházející slibované mrazivé dny jí ten přepínač opět otočí do polohy „zima“.

 

Berry se má – čepici nepotřebuje!:))

 

Aktualizováno: 14.1.2018 — 20:38

88 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
      1. Ale to je krásná připomínka opravdové zimy a rozjařených Nazgulů (h) Tak v Norsku v těch -10 bych si asi na hlavu vzala co by bylo po ruce. Jinak jak už tady zaznělo, v mládí jsem mohla mít na hlavě cokoli a vypadalo to dobře 🙂 Teď ani žádnou čepici nemám, stejně bych v ní ven nešla, abych neděsila pocestné. Správná bunda a kabát musí mít kapuci, nosím šály, takže se do nich dají zabořit uši a když už je fakt zle, omotám hlavu šálou 🙂

        1. Máš pravdu, šály taky fungují. Jen často profouknou a promoknou, když to není něco kvalitně silnějšího 🙂

  1. Čepice jsem nosila ráda, domnívala jsem se, že mi sluší. Ale hlavně, vzhledem k mým jemným a ne právě hustým vlasům mi byla hned Zima na hlavu. Takže dokud nebyl pořádný mráz, nosila jsem různé látkové čepice s kšiltem a v mrazu pak různé kulichy, co se daly přetáhnout přes uši a čelo. Měla jsem i kožešinové čepice. Klobouky jsem nikdy nenosila, měla jsem a mám na ně moc malou hlavu. Jediný „klobouček“ který jsem občas vzala „na parádu“, byla takové „lodička letušek“, ten tvar se mi moc libel a byl slušivý. O něj jsem se dělila s maminkou, té slušel náramně. Nejvíc mi na čepicích vadilo to splácnutí jakéhokoliv účasu. Tedy já chodila skoro furt „na kluka“, ale přeci jen jsem si někdy na vylepšení vyhledu ty kratší vlasy trochu nakulmovala. A i sebelehčí čepice tu „krásu“ hned zmačkla. Naštěstí „dámy“ měly dovoleno ponechat si třeba v rest. čepice na hlavě, tak jsem toho často využívala.

    Myslím si, že mladému obličeji sluší úplně všechny pokrývky hlavy. Vidím to na sobě, jak mi obličej „povadá“ už se sobě v čepicích take nelíbím. Naštěstí je tu nosím tak týden do roka (jako zrovna teď), a někdy ani to ne. A tady je mi fuk, co si na hlavu narazím, hlavně, že mi není zima.

    A Dede, tahle chlupatá ušanka ti náhodou sluší, moc se mi líbí i s těmi strapčemi. A dá se skvěle narazit na čelo.

    1. Maričko, máš pravdu – klobouky „lodičky“ byly slušivé! pokud jde o věk, tak je fakt, že mladý obličej snese víc, ale jinak je to typem hlavy – někomu sluší prakticky cokoliv, jinému skoro nic. není to spravedlivé, ale na něco takového příroda nehraje, že? 😀
      Tak u vás máte teď zimu? U nás se to mírně začíná podobat lednu, až na to, že loni jsme tu v tuhle do´bu měli (zázračný) půl metr krásného sněhu…

  2. Jo, taky patřím k těm, co ať dají na hlavu cokoliv, vypadají jako debil. Chvilku to šlo s kloboukem, ale jednak v Bohnicích fouká, druhak mám už nějaký čas krátké vlasy a to nějak není ono. Kapuca fajn, ale neslyším a většinou ani nevidím…
    Koupila jsem – no, víc jak deset čepic, v kterých jsem vypadalo jako absolutní debil. Časem jsem mezi nimi narazila asi na tři, v kterých vypadám aspoň jako debil, kterého pouštějí na vycházky. Nebo už od nich tolik nechci 😛 .

    1. „aspoň jako debil, kterého pouštějí na vycházky“ (rofl) Zano, ty jsi ale číslo!:))
      Já jsem byla dnes u kadeřnice, takže jsem si odpoledne vzala do lesa jen čelenku – logicky, přece si neuplácnu vlasy čepicí! Ajajaj, jak se mi po ní stýskalo, fičí a mrzne, takže jsem nakonec skončila ještě s kapucou. No, komu není rady… 😛

  3. Já myslím, že mi klobouky sluší. I když ty civilní moc neunosím, ty autdórové provozuju. Taky mám několik vlastnoručně spáchaných kulichů. S bambulí. Ty mi taky sluší 😉 A potom pár oblud bez bambule, ale zato tlustých. Asi mi nesluší, ale nosím je kolem domu … králíci si nestěžovali, zatím.
    Kapuce samozřejmě mám skoro na všem, ale používám je spíš jako šálu. Připadám si v nich hluchá a strašně mi to vadí.

    1. Ri, co je to outdoorový klobouk? Něco jako můj protidešťový? (tedy vypadá to jako normální klobouk střízlivého tvaru a na dýnku má lem zpevněný měděným páskem, aby člověku netekla voda do očí:)) nebo sportovní věc, která mi ušla? 🙂

      Ad králíci: myslím, že stejně jako ostatní zvířata hlavně koukají, co máš dobrého v rukách a ne co má na hlavě:))

      1. Nene, žádné oplechování, tak daleko invence našich prodejců nesahá.
        Zato jich mám plnou smečku – aspoň tři, teda. Jeden superlehký, skádací, větrací, aby si člověk nespálil na slunci nos. Druhý lehký protidešťový s bezpečnostníma „vočima“ vzadu. Potom oboustranný šedý nebo oranžový co vypadá jako kbelíček, ten teda nemá šňůrku proti větru.
        Že jsou outdoorové se pozná podle toho, že když je potřebuju jsou vždycky pečlivě uložené za doorama v autě 😀

  4. Jsem ostříhaná na chlapečka. Tedy jak se dávno tomu chlapečci stříhali. Krk ouplně vyholený. A někdy v půli šedesátých let jsem měla zánět mozkových blan. Takže já neriskuji.
    A velice se divím jak všichni nenávidáíte čepice a pokrývky hlavy. Po celý můj život nedám na módu a na to co mi sluší či nesluší. Zjišťuji, že jsem vyjímka. Oblékám se, aby mě oblečení chránilo a aby mi nebyla zima. Teplu se stejně neubráním a coby osobě s reumatickými chorobami mi teplo nevadí. Ale jsou reumatici, kteří teplo nesnášejí.
    Moji tetě, po které mám jméno, nepředstavitelně slušely klobouky. Jsem přesvědčená, že sluší i mně a moc ráda je nosím a to i ty pánské. Myslím totiž, že velkonosým klobouky sluší. Ale tak jistá si být nemohu, protože teta měla nos ještě mnohem výraznější než mám já. 😉

    1. Velká kočko, já bych klidně čepice milovala, kdybych v nich nevypadala tak blbě! Móda v tom (bohužel:)) hraje minimální roli 😀
      Mamina nosila takové ty teplé zimní klobouky a děsně jí slušely. Jak to dělala, to fakt nevím, v tohle po ní zatím nejsem 🙂
      Líbilo by se mi vědět tě v klobouku! 🙂

      1. Dede, na to musí být člověk vyloženě „kloboukový typ“, jsou takové a ty se mi v klobouku(-cích) moc líbí

      2. Milá Dede, já se totiž nedívám do zrcadla a tak si mohu klidně myslet o kloboucích, čepicích a čemkoliv jiném, že mi to sluší. Nejvíce jsem se dívala do zrcadla dokud jsem hrála divadlo a musela se nalíčit, tam mne nikdo nelíčil. V televisi ano a i ve filmu, ale filmy jsem netočila. Jen tu pověstnou pohádku a nějaký štěk ve dvou filmech. V civilu žádná zrcadla, ani bych se přes ten šedý zákal moc neviděla. 8-|

  5. Dede, náhodou ta čepice ti OPRAVDU sluší (inlove)

    já jako snad všichni (teda všechny) tady čepice nesnáším a jak už jsem napsala na fb hlavně mi vadí jak potom po sundání mám každý vlas trčící jinam (při mém složitém účesu, že?), ale když hodně mrzne, právě na tu skoro obnaženou hlavu je mi fakt zima, ale pokud to jde, řeším to kapucou (a já na bundách kapuce mám), i ty čelenky jsem používala – koukám že mám stadia taky jako skoro všechny zde 😀

    ale když fakt mrzne (proč furt nemrzne??? dostala jsem krásné kočičí rukavičky a ráda bych je oblíkla!!), mám jednu čepici od Kačky, taky má takové plácačky přes uši, zakončené copánkem, ale je vícebarevná, hlavně zelená, čímž je pro mě (částečně) přijatelná 8)

    1. Bedulko, jsi hodné děvče, ale sluší je dost silné slovo (wasntme) Ty bobří ocasy ale udělaly něco, díky čemu v ní mohu být vypouštěna mezi nevinné obyvatelstvo, aniž by se někdo lekal 😛

      Tu čepici s copánky (myslím) znám, ta je taky pěkná. A tvoje packy kočičí jsem viděla na fb – jsou moc pěkné! (A zima už je, klidně v nich zítra vyběhni:))

      1. U nás je taková zima, že si na cestu z parkoviště do práce musím zapnout kabát- prostě fakt zima! A v pátek před autoservisem jsem se klepala slušně, když automechanik šílel, s čím jsem dokázala dojet… a pak mě poslal dovnitř do dílny do tepla, než si pro mě a pro nákup přijede Mušketýr 🙂

  6. Návod na nošení čepic: Základním předpokladem pro nasazení čepice je nabytí přesvědčení, že mně! totiž sluší všechno.
    Tuto poučku si denně říkáme před zrcadlem tak dlouho, dokud ji samy neuvěříme. Jde to velmi jednoduše a to proto,že nám skutečně sluší všechno. Poté si s klidem angličana/ky navlékneme ohavu na hlavu a vyjdeme do ulic a přírody. To ta ohava na hlavě za to může sama, pokud se to někomu nelíbí, my však jdeme spokojeny neb je nám teplo a nerozhází nás ani oděvní guru,prohlašujíce k solitéru na hlavě různé invektivy.
    Mám čepici s bambulí a taky ušanku, obě mi sluší,hahaha!

    1. Jenny, máš naprostou pravdu, jsi moudrá žena a já proti tobě pořád jen ta pošetilá:))
      Nevím, jak dlouho bych musela stát před zrcadlem, než bych té poučce uvěřila! 😀

  7. Člověče Dede, jestli ty co se týče čepic nevycházíš z nesprávého axiomu? Já jsem totiž přesvědčená, že právě tobě čepice musí slušet. Třeba taková, ze které laškovně vykukují tvoje neposlušné kudrny! 🙂
    Ušanka je zajímavá, ale na co jsou tam ty ocasy? (chuckle)
    Já většinou nosím čelenku, stačí mi mít chráněné uši. Čepici vezmu se skřípěním zubů, když je -20 st. a méně nebo když sněží. A to i když jsem si koupila čepici s óbr bambulí, o které si neskromně myslím, že mi sluší. 🙂 To už radši (do lesa a na výlety, když prší či mrholí) nasadím klobouk manšestrák, který tolik nepřilne k hlavě.

    1. Hančo, jak tě znám, musíš být v kulichovi s obr bambulí jednoznačně kočka! Možná maličko legrační (pokud je bambule opravdu veliká), ale kočka. Ty máš na čepice tu správnou hlavu 🙂

  8. U mne je to jednoduché. Za blbečka jsem úplně ve všem! Nesměle jsem zkoušela i klobouky, ale v zrcadle mne vystraší vyděšený rybář při výlovu, takže taky nic. Jsem optimista, pořád očekávám, že jednou, jednou se objeví čepice a bude to ONA. Zatím zásobuji čepicemi místní Armádu spásy a než zemřiu, budou mít vystaráno.
    Dede, tvoje bobrovka je ehm… vyjímečná. Takhle bych si představovala geroje v ušance na neděli. Ale sluší ti, rozhodně. Rozhodně víc, než ty moje nekončící pokusy.

    1. Nebýt těch brýlí, vidím medvěda malajského. Ale mohlo to dopadnout hůř. Sorry, ale vkládání smajlíků mi nefunguje).

        1. V padesátých letech se prodávalo ve voskovaném kelímku Eskymo, bylo za pakatel a bylo výborné, neošizená smetana jako základ. Mělo to papírové víčko a na něm byl obrázek vesele se smějícího Eskymáka. (a já pořád co mi ta fotka připomíná).

            1. A proč ne? když bude mít chuť…(sluší mi to, dělá mi to dobře a komu se to nelíbí, ať mi…) A stížnosti se přijímají na Wilsoňáku na lampárně.

  9. Já jsem exot – nesnáším cokoli na krku, i hedvábný šátek mě dusí. Čepice nenosím asi tak třicet let, ono brýle + dlouhé vlasy se s čepicí dost nesnesou 😉 . Jako děcko a puberťák jsem ji nosit musela, nenáviděla jsem to, moje nenávist k čepicím vyvrcholila nuceným nošením kožešinové čepice, taková koule na celou hlavu – vedro v tom bylo, vlasy mokré a mastné, padala mi na brýle. S lehkým srdcem jsem ji „zapomněla“ u našich a nikdy jsem ji nechtěla zpět. Mívala jsem záněty dutin, zpětně si myslím, že to bylo těmi čepicemi, když jsem měla pocit, že se mi vaří hlava, tak jsem tu pitomou čepici strhla z hlavy, no a bylo vymalováno…

  10. DEDE já jsem na tom stejně jako ty.
    Ta tvoje nová čepice je moc pěkná a sluší ti

    Jako dítě jsme čepice nosila, maminka mě oplétala.
    V pubertě jsem přestala.
    A teď už několik let jsem čepici vzala na milost.
    Mám černou pletenou s kožešinovou babulí a lemem.
    Vypadám v ní celkem dobře a hlavně je teplá.
    A teď před týdnem jsem si koupila červenou tzn. debilku.

  11. Skoro všechny mé bundy mají kapuci, čepici nosím nerada. Jezdím celoročně na kole v časných ranních hodinách a v tomto případě je kapuce nebezpečná,rozhled je minimální. Takže čepice je nutností. Mám dlouhé vlasy, z kterých čepice sjíždí,takže mám čepice se šňůrkami, uvázané pod bradou. Do zrcadla se raději před odchodem do práce nedívám. Jinak ve volném čase kapuce nebo rozpuštěné vlasy.

  12. Nenávidím čepice, nenávidím vůbec něco na hlavě. Tak za prvé vypadám jak debil (ovšem tak často vypadám i bez pokrývky) a za druhé mi fakt vadí mít něco na palici. Čepici jsem nosila (když pominu ranná dětská léta) jen na lyžích.

    Jsou lidi, kterým čepice sluší a je jedno, jestli je to sportovní tenká, silná, pletená, do města nebo ke koním – ano, mluvím o Terce – navíc ona nosí čepici snad od začátku října do konce června – pak narazí kšiltovku (rofl) ) . Když nemá čepku, má aspoň čelenku, šátek nebo přilbu. Do zaměstnání vyfasovala navíc klobouk – ona prostě s „holou“ hlavou téměř nevychází (chuckle) .

    Ale jak tak stárnu (jo jo), tak asi mi nezbude nic jiného, než se smířit s tím, že na tu makovici něco narazím. Něco podobného, ale v bílé barvě, jsem koupila kdysi Terce na Vánoce (a od té doby přestaly být tuhé zimy – cheche), ale ona ji nechala v Lednici, takže bych možná, eventuálně … jenže mi tam právě vadí ta bimbadla kolem uší. Až přemýšlím, že je odstřihnu (na rozdíl Dedeniných pletených bobřích ocasů já tam jen šňůrky s několika zaječíma ocáskama za sebou (rofl) ).

    A ještě se vrátím ke kapucím – mám to jako Matylda, vadí mi, že kvůli ní často netuším, co je za mnou, což kvůli „některým všem“ černým zvířatům potřebuju vědět. Už jsem přemýšlela, že si pořídím selfie tyč a na ni místo mobilu připevním zrcátko, protože když prší, tak tu kapuci potřebuju (nod) – akorát mi na ni chybí ruka (rofl)

    1. P.s. – náhodou, v té medvědici vypadáš tak… oduševněle. A sluší ti. A může u vás vypuknout Klondajk…

      A tak mne napadá, což tak udělat čepicové album?! Mohly bychom porovnat, kdo je čepicový typ a kdo by radši měl mrznout (rofl) …

      1. Ygo! (rofl) Oduševněle!!! (rofl) ty jsi fakt diplomat 😀

        U nás je čepicovej Marek a sluší mu cokoliv si na tu hlavu narazí – fakt je to nespravedlivý, zvlášť, když jemu je to jedno:))

      2. Album – tu fotku asi neudělám, já ve všem vypadám jako kdybych utekla z ústavu pro choromyslné. Kulicha nosím jen když opravdu fičí, na zahradě si z nouze uvážu šátek pod bradu jako nosily naše babičky. A pak koukám aby mě nikdo neviděl. Čepici ani šálu většinou tedy nenosím. Naopak naší Janě sluší všechno od klobouku po různé čepice.

      3. čepicové album vůbec není špatný nápad – jelikož jsem pro každou špatnost, i svoji ohavu bych dodala 😀

      4. Mě štve Kačka, protože té sluší na hlavě i pytlík od cibule. Já vypadám bídně ve spoustě věcí, ale na tu bílou čepici s bambulí jsem přesvědčila samu sebe 🙂 A kupovala jsme ji s tou zuřící kačkou, která otráveně konstatovala, že mě ta bílá sluší (chachacháááá), zatímco já jí cpu jen samý blbý 🙂 Musím říct, že vietnamští prodavači v podchodu pod nádražím fakt spolupracovali. Ten, kde jsme tu čepici koupili, uměl fakt vybrat to, co jí sluší. A ani se nesmál 🙂

        1. Tak v tomto jsem ráda za Terku – ta vždycky kašlala na módu, pokud to znamenalo zůstat v teple. Tudíž žádné bokovky pod kyčle (a že ona je jedna z mála, která by je mohla nosit), žádná tílka pod prsa s holými zády, žádné óbr díry na nových riflích (aby pod ně mohla narvat teplé punčocháče, ba klidně i jägrovky) a vždy teplou čepici, šálu, rukavice a bundu (kabát) aspoň do půlky stehen. Holt si tepla váží, neb zimy si na na dráze s koňmi zažila moc a moc.

          1. Kačka si užila zase zdravotně, takže v zimě nosí teplé punčocháče, na ně do martensek teplé ponožky (ale ty martensky jsou teda s kytičkama, že) a místo triček mnohem raději body. Jenže ledviny od hlavy nenachladíš, že… a nechtěj slyšet, jak vřeští, že to není stylové- holt obor studia se pozná 🙂 Ale problémy s ledvinami už nechce….

  13. Letos jsme si po dlouhé době koupila čepici s kožešinovou bambulí. Páč mi začíná vadit ledový vítr a ten je u nás pořád. Ano, připadám si v ní jako pitomec. Ale c kapuci jsme mírně nahluchlá a když otočím hlavu, tak zírám do kapuce 🙂
    Podobnou čepici jsem letos kupovala Kačce, která při tom ztropila šílenou scénu, že v tom vypadá blbě, že to je hrozný, jestli by nemohla nosit klobouk… a momentálně se čepice nachází na Slovensku, protože ji zapomněla v autě. Moje snaha zabalit jí hlavu při pobytu v Liberci se minula účinkem.

    1. Matyldo, nerada se musím smát – Kačka se chová zcela očekávaně jako jedinec ženského pohlaví ve věku, kdy je bolavá hlava prd proti pocitu, že jeden vypadá jako debil 😀 A když se podíváš, kolik je mě a kdy jsem na debila rezignovala…
      Ale ne, ona si nakonec nějak poradí. Už si zkusila dost, aby pochopila, že některá rizika za to nestojí (h)

      1. přesně tak, myslím si že v Liberci by vážně měla na tu hlavu něco natáhnout !!!!!!!!!!! (nod)

    2. naveď ji na prohlédnutí Fleru 🙂 tam je tolik krásných čepic, baretů a vůbec skvělých ozdob na hlavu, že přechází zrak 🙂

      1. Ale ona má v Liberci vlněný klobouček á la dvacátá léta a v případě nouze si přetáhne přes hlavu tu obrovskou šálu… ale ta čepice jí prostě slušela, rozhodně víc než mně 🙂

        1. a nosí ho k Martenskám s kytičkami? ona by si vlastně uměla cokoliv nakreslit, když ne přímo vytvořit,že? tak odkaz na Fler byl trochu zbytečně 🙂 čepičky, to je moje. čím úletnější, tím lepší 🙂 jestli budeme vytvářet galerii, klidně se přidám a nafotím 🙂

  14. nesnáším tyhle kožešinové čepice,nesnáším jakékoli čepice…a přece jsem si loni pořídila kulicha s kožešinovou bambulí a letos takové velký rolák pletený a uvnitř s beránčí(umělou) podšívkoou, dá se to nosit jako nízký,vysoký rolák až nad uši a jako kapuca…prodávalo to Pepco a pořizovací cena byla 119,-kaček..naprosto super věc to je….nějak už neřeším, jak v tom vypadám, jestli se mi mastěj vlasy nebo se účes stává beztvarým, hlavně, že mám uši a dutiny v teple 😀

    1. Sharko, pletenej rolák s kožíškem??? To zní fantasticky pro mě, která klidně běhá s holou hlavou, ale nesnáším, fakt nesnáším, když mi fouká za krk! 😀 To je ostatně na té fotce taky vidět:)) (Matyldo, vidíš ten šátek?:))

        1. taky si prosím fotku, nějak si neumím představit, že bych rolák měla až nad uši nebo dokonce jako kapucu

          1. Já jo- prostě taková širší roura, která je tak dlouhá, že ji můžeš natáhnout i na hlavu. Kdysi jsem to měla. Upletla mi to mamka. Mělo to jednu chybu, bylo to krátké, takže při přetažení na hlavu mi foukalo za krk 🙂 Proto mluvím o dostatečné délce 🙂

      1. Šátek vidím 🙂 Akorát když jsem ti ho malovala, tak jsem zvažovala, že ho ve vašem podhůří asi moc neužiješ, páč hedvábí je tenké- ale asi sis poradila 🙂

        1. Hedvábí je hedvábí, tedy úžasné. Chráněno nepromokavou bundou s flísovým límcem odvede skvělou práci 🙂

  15. Dede! Já mám skoro stejnou čepici a z úplně stejných důvodů. A taky balím hlavu v podobném pořadí: Čelenka, čelenka a kapuce, ach jo… tak teda ta čepice. 😉 Ale letos jsem ji ještě neměla.

    1. Regi, třeba i k vám ještě přijde zima:)) my jsme teď měli mít podle původní předpovědi -5, jásala jsem, že snad fakt umrzne, a ono je jen umrněných -2…

      1. U nás je setrvale +5 a venku už začínají lézt narcisy, Měsíčky kvetou od podzimu průběžně a několik čemeřic tvrdí muziku.

  16. Skoro nejsi k poznání. 🙂 Ale sluší ti, to kožešinové ruší čepicový axiom.
    Mám k čepicím podobný přístup, jako jsi měla ty. Když už fakt musím, jako že musím, jako že vím, že budu v mraze 10+ hodin, vezmu si bez ohledu na estetiku čepku teplou, kol hlavy dvojitou. Ale musí být aspoň dlouhá, nesnáším tvar „na blbečka“.
    Když nemusím tak nezbytně, mám křížence mezi baretem a kšiltovkou. Je to prostě baret s kšiltem. Pletený. S bambulí. Nejradši ho tahám ke kabátu, protože ten kabát tak pěkně shodí.
    (Opačný a rozhodně preferovanější je klobouk, který sice nehřeje, ale ani neproprší, a kabát zvedne. Ten teda nosím radši než čepice. Mám ho místo deštníku, který fakt nesnáším, protože furt překáží.)
    Bundu s kapucí jsem snad ještě neměla (mikiny se nepočítají). Po kabátu s kapucí skrytě toužím, páč tam kapuce umí držet tvar (ovšem omezuje výhled, tudíž vím, jak by to s ní dopadlo – zdobila by ramena).
    No a nejradši chodím s holýma vlasama. Déšť nedéšť, sníh nesníh. Výhoda dlouhých vlasů nenošených navolno: účes může zmoknout a nic se mu nestane. Navíc když je mi fakt kosa, dají se rozpustit – a pak hřejou!
    Jo. Feny línaj. Že líná Melina, mě nepřekvapuje, ta pouští celoročně, ale už se přidala i Donda. Doufám, že ten záchvěv zimy, co se objevil, chvilku vydrží. Jednak kvůli bahnu, jednak kvůli hromadám chlupů.

    1. kapucu mám i u svého dlouhého „společenského“ kabátu a je skvělá, i když z ní není vidět:)) proti dešti mám ještě z Anglie protidešťový klobouk. Už vypadá jako porostlý mechem a lišejníkem, ale nedala bych ho!
      Závidím možnost slušně vypadajících zmoklých vlasů – to u mě fakt nehrozí 🙂
      Taky máš hromady chlupů? No, aspoň v tom nejsem sama 😛 Snad to holky ještě na chvíli vypnou…

      1. Mám tři kabáty (od délky pod zadek po délku na paty) a kapucu mám na všech 🙂 nejkratší černý má velkou kapuci- vypadám v ní jako člen cechu vrahů 🙂

        1. Tak já mám kapucu jen na tom dlouhém (antracit tě barvě říkají) a cechu vrahů to odpovídá taky 😀

      2. Dede, moje dlouhé zmoklé vlasy mne ponoukaji sednout si u rybníka na vrbu a konkurovat vodníkovi.

          1. Dede zatím mám přeliv hnědý, ale ten zelený by seděl. Když rozvážím na kole v lijáku noviny, kape mi voda ze sošů zelené pláštěnky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN