PSI: Bony – Advent

Nevím jak vy, ale já měla o adventu takovou pracovní honičku, že mi nezbyla energie ani čas na honičku domácí, vánoční, natož něco vánočního napsat. Tak se s vámi podělím o několik adventních chvilek.

 

 

 

Snaha něco upéci, aspoň vánoční štolu – tedy koupit mandle, raději víc než míň, mandle se vždycky hoděj‘, spařit mandle, odšlupkovat mandle a nechat je vyschnout na tácu na topení. Dnes to nestíhám, zítra a pozítří ne, necháme to na sobotu. V sobotu jsme si jen na chvilku vyšli na společný nákup a po návratu slyším páníčka, jak řve na psa. Povídám: „Co na ní chudinku tak řveš?“ On na to: „Až to uvidíš, budeš řvát taky.“ A taky jo! Dobrejch čtvrt kila mandlí v čubě. Do štoly jsem dala oříšky a naše nenažraná česká strakatá slečna Bony kadila celé mandle až do pondělí.

 

Ráno tma, večer tma. Silnice oslizlé, oči unavené, konečně jedu domů, v autě chrastěj nákupy. Brzda, nákupy na podlaze. Co si mám myslet o chodci, který na mizerně osvětlené silnici, celý v tmavém oblečení, jde po nesprávné straně silnice a ještě skoro prostředkem? To má být pokus o sebevraždu nebo co? To je tak těžké pochopit, že jakákoliv reflexní nášivka nebo malá baterka může udělat velkou službu? Né všechno, co říká dopravní policie, je blbost.

 

 

 

Ráno tma, já blbě vidím, čubiznu vidět musím, co kde tropí, tudíž má na krku světýlko. Není to psí obojek se světýlkem, je to, na suchý zip, reflexní a svítící páska pro chodce či cyklisty s několika ledkami. Bliká nebo svítí, moc doporučuji. A má to taky kamarád Brit, co se s ním každé ráno scházíme na poli. Pro obyvatele přilehlého sídliště to musí být kino: na poli se honěj dvě světlušky za doprovodu děsného vrčení, chrčení a nervy zmrazujících psích zvuků.

 

Konečně vánoce, nemusíme brzo vstávat, hodina psího venčení se posouvá. Potkáváme známé pejskaře, kdo jiný by na Boží hod taky pobíhal v půl osmé venku? Psíci si užívají honiček, pošlapávají si páníčky navzájem a hele, taky jde paní P., drobounká osoba, a vláčí se s Hugem, retrívrem barvy naolejovaného uhlí. Hugo je mlaďoch, né že by neznal povely, ale proč se s tím obtěžovat.

Hugo je přítulníček, jenže je ho dost a když vám narazí do kolene, budete si to dlouho pamatovat. Jako já teďka. Paní P. Hugovi laje, ale co s tím naděláte, když do vás vrazí pětatřicet kilo evidentně šťastnýho psa? Copak se na tu rozesmátou psí mordu můžete zlobit? On to zle nemyslí, občas vůbec nemyslí, za to vás dokonale miluje jen proto, že s ním prohodíte vlídné slovo.

 

Ráno tma, večer tma. Naše Bony se světýlkem kolem krku je dobře vidět, potkáváme známé s psíky, povídáme. Blíží se neznámý objekt, velím „Ke mně!“ Můj spoluvenčič se zájmem sleduje akci a pak povídá: „No to je zajímavý, tak u vás povel Ke mně znamená, že se pejsek zastaví a počká, až ho dojdete?“

 

Aktualizováno: 19.1.2012 — 13:56

108 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Zdravím všechny Zvířetníky, od pondělí nás hlídá Velký bratr, takže během pracovní doby nemůžeme se Sylvou na Zvířetník, to by nás asi majitel(pan Babiš) elegantně vyhodil, tedy možná ne on sám, ale jeho rozvětvený konrolling. (devil)
    Co se povelů týká, něco jako ke mně funguje jenom tehdy, když mám co nabídnout, tedy nejlépe piškoty, a to jen pro Ginu. Beky naprosto nereaguje, za si lítá po svých labradorských cestičkách a přiběhne po mém čtvrthodinovém řvaní: Bekííííí, ke mněěěě!!!! s výrazem absolutní nevinnosti a touhou splnit všechna má přání v očích. (rofl)

  2. Tak tentotýdenní poslední hlásání o stavu studia-dnes dvě zkoušky, s výsledky kladnými, jednou 1 a jednou 2. A jdu namočit děti, shrnout ten čurbes, co tu vyrobily, upadnout ležmo a spát až do rána raníčka. Dočítat budu posléze, teď už mi hlava nic nebere

    1. Odpočívej v pokoji, tedy fuj, tak jsem to nemyslela, hlavně si oddechni, přijď na jiné myšlenky a řádně to oslav, neboť jsi 1 s (*)

  3. Arinka poslouchá na povel „ke mně“ okamžitě a naprosto vzorně, ovšem jen, když volá kdokoliv v parku na svého psa. Arina okamžitě přibíhá před volajícího, vzorně se posadí a významně se oblizuje, podívej, jak jsem vzorná a chudinka hladová… Pravda, pokud volám já, přepadne ji hluchota….

  4. Jsou situace, kdy povel Ke mně! funguje spolehlivě – to když třeba na lesní cestě potkáme občas auto lesáků. Tady Denis chápe, že končí legrace, a bez okolků přibíhá. Ovšem je-li na obzoru pes, zastavím ho raději důrazným ČČČČekej! To jsem si kdysi dávno zafixovala, ten důraz na první slabice, prý tak psi nejlépe vnímají. Pravda bude ale zřejmě úplně někde jinde, že totiž nejlépe vnímají to, co vnímat skutečně chtějí. Proč by jinak Denis zcela bezchybně reagoval na ledabyle pronesené „Nedal by sis třeba zubní kostičku?“ a v mžiku nepřešlapoval u šuplete se zmíněnou kostičkou? 😀

  5. u nás není povel ke mě, co by se namáhala, ale povel čekej, panička doběhne, pejsulku připne na vodítko a můžeme pokračovat. Že to tak není správné? A kdo to říkal? Kelince to tak vyhovuje ona to tak chce a to je zákon.

  6. Jsem vzorný chodec, ustupuju ze silnice, pohybuju se vlevo až v příkopu a podobně – a tak mne doposud nikdo nesrazil. Pravda, moc nesvítím. :-/

    Jdu s OT hlavně pro Vaví kvůli oranžovým lidem: Pady se spářil s Mawar. Upitce se to moc nelíbilo, ale šarvátku nevyvolala. Snad se tedy za čas dočkáme malého Padouška-Mawarátka. (blush)

    Jeden kraťoučký Pady zde:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZGhi1ujs1AM

    P.S. K plné spokojenosti zúčastněných jsem dokončila službu u cukrovkové Myši. Píchám inzulin tak jemně, že si ani koška nevšimne (asi tak obden, obden je to honička 😀 ). Všechny 4 kočky poslouchaly jak hodinky, automatická krmítka se otvírala dle nastavení, prostě pohoda, klídek a filé…

    Zdravím Bony a jejího ochočeného kosourka.

    1. Ten je prostě boží! :* Ufff, ta Upitka je statečná žena velkého srdce. (y) (h) Děkuju moc, Lásková! (inlove)
      Když už jsme u toho, co Mojenka? Je ještě panna nepolíbená? (blush)

      1. Ještě nepolíbená, áno; po vysazení antikoncepce se organismus srovnává nejméně tři měsíce.

        Ale už si Moja s Nikym hraje, už pochopila, že narozdíl od Richarda on je také velké dítě. Mám tu odkazy na spousty videí (ale voni ti španěláci furt točí zpovzdálí a podobně).
        Akorát teda trefně někdo včera poznamenal na gorilím chatu, že z toho Mojčina zlobení snád chudák Chelewka předčasně porodí.

    2. Já si stejnak myslím, že oranžoví lidi jsou ze všech lidí nejmilejší a nejlepší a nejšikovnější a vůbec nej nej nej … je je miluju úplně moc.

    1. (h) Ňuňuňu, ten teda je, hned bych dluchmala štěníska. (dog) Krááásnej hafík. (inlove)

    2. Týjo – 4.pes.
      No jo, na to se asi nedá použít nic jiného, než to Horníčkovo UŽ ZASE SE MI TO STALO.
      Tak ať se daří!

    3. mevíííídek (clap) – přeju hodně radosti (h) (h) (h) (h)

      a kočička je taky kouzelná (chuckle) (inlove)

      1. Díky, Bedo, leč kočička je v současné době pekelně nas… kocour. Místo toho dobře přečteného Rosse mu nasadit do baráku tohohle blázna! Opovrhuje námi a nehodlá se s takovou verbeží kamarádit.

        Btw: nevíte někdo jak dlouho mu trucování bude trvat?

        1. Mnó, jak jsem již psala, po příchodu Áji II se Čita a Mia ode mne odstěhovaly do patra. Asi po 14 dnech začaly chodit občas dolů,na čučku. Zatím co Čita se cpe normálně dole na parapetu, Mia vyžaduje nošení všeho na horu a dolů chodí výhradně při krájení steaku. Nastěhovaly se mi obě do postele. Ája je u nás od 28.11. 11. Takže ještě není docela dotrucováno. Když jsem jim dovedla před lety Daníka,taky to tak trvalo. Myslím, že jak kocour pozná, že lze štěně pacifikovat, bude s trucem konec,ovšem s opovržením to bude trvat déle. (rofl) (inlove)

    4. Jéééé, medvídek se zlatýma ušima, to je pohádka! (h) (hug) (h)
      Ťuťuňuňu – Jani, ten se povedl, je moc krásný! A jsem tak ráda, že jste nečekali dlouho. (h)

    5. Jo, to se mi stalo už několikrát. Pamatuješ, jak jsem vloni tvrdila, že třetí fenu už fakt nemůžu? A Derča oslavila rok (h) Ten je nááádhernej (inlove) Jak se jmenuje?

      1. Děkuji všem za přání všeho dobrého.

        Pséka jsem pojmenovala Scott, manžel to kupodivu odkýval a navíc to stvrdila sousedka, která řekla, jé ten by se měl jmenovat Skot. Z chovné stanice si přinesl jméno Stjerne skudd, což bych v tomto případě přeložila jako Hvězdný výbuch. Myslím, že ti zkušení chovatelé mají své psy přečtené a odhadli ho správně (whew) . Tatínek Keiko je champion, maminka je Askepott, tedy hodná Popelka. Snad se pomamí, Výbuch jeden!

        1. Výbuch Scott je nádhernej míšan. A ty žlutý uši mu fakt sluší. Ať je vám spolu dobře. (h)

        2. Krásný štěně, krásný jméno, blahopřeju! (inlove) Představ si, že náš Bubby měl od majitelky jméno Terminator (chuckle)

        3. Zajímavé. Podle googla je „Stjerne skudd“ v dánštině „létavice“, ovšem „Stjerneskud“ přeložil jako „láska“. (Neodhadl jsem jazyk a k tomu „Stjerneskud“ jsem se dostal přes googlovy návrhy co jsem to asi tak mohl myslet.

    6. Vždyť by vám bez pejska bylo smutno. A že tyhle předsevzetí a prohlášení moc dlouho nevydrží…. 😉
      Scotík je nádherný míšánek, přeji hodně zdraví a spoustu společných let

    7. krása (nod) Přeji mu pevné zdraví a veselou mysl – báječnou smečku už dostal (inlove)

    8. Scotík je sladkej! A zase zlaťáček, že? Moc vám přeju ty krásný dny, co máte před sebou!

    9. Jano, Skot je krasnej a usmivala jsem se od ucha k uchu. nejvic mne pobavilo, jak honil smetak s hadrem. To nam delala mala Grizzly – ta se na smetaku, kterym jsme odklizeli jeji „chyby“ chtela vozit. Hupla na smetak, pevne se drzela packama za nasadu a mela z toho desivou srandu. Preju moc krasnych chvil. (h)

  7. Zdravíme s Arinkou Bonynku. Předvánoční shon jsem měla obdobný, navíc mi ukradli kabelku, a v kabelce já mám všechno – doklady, telefony a tentokrát jsem tam měla ještě spoustu dalších důležitých věcí a pár drobných dárků, když odhlédnu od finanční ztráty – tak časově mě to taky dalo zabrat 🙁
    Nojo, holky jsou příbuzný, u nás mandličky nebývají, ale oříšky, sama si je loupe. V parku běží nejdříve pod tureckou lísku a pak se ozývá je křup – mlask – křup – mlask. Teď už je nesbíráme, naopak nosíme pro veverky, a Arinka jim je krade.
    Na přivolání řvu jak blázen: piškoooootek, a tudydem. a pak už jen: neeee, neskákej, nesmíš! Arina tak miluje všechny spoluvenčiče a musí je přece pozdravit (oni/ony by byli taaak nešťastní),což v tomhle počasí je na nervy. Většinou, jak se soustředím na ni, tak zapomenu včas chytat Arinčiny psí kamarády, kteří zase vidí rádi mne, takže se vracím roztomile oťapkaná a špinavá jak prase.

    1. Jo, moc zdravím!
      Ano, to známe – jenže sedum let je holt znát, už to není takový potřeštidlo jako Arinka. I ten kruh kolem venčiče, který dělá strakáč běžně, se trochu zmenšuje. Moc dobře jsem viděla ten rozdíl mezi Arinkou a naší Bončou, holt věk je věk. Ale ty davy pošlapaných, ty neřídnou. (sun)

  8. Jo, Bony je dárek – mandlovej (rofl) Já velím „ke mě“ jen když mám nadpoloviční šanci, že mě psi poslechnou. Jinak použím „čekej“, „zpátky“ a výhružným hlasem vrčené „tadydeme“ (chuckle)
    Jo a slyšela jsem bezvadnej vtip – honem vám ho řeknu, než ho zepomenu.
    Víte co to znamená, když tři králové napíšou na dveře K+M+B? Přece: nezapomeň klíče, mobil a brejle! (rofl)

    1. NO TAK TO JE SUPER – na to si vzpomenu (na ten vtip myslím) pokaždý, když to uvidím – tedy aspoň doufám, že si na ten vtip vzpomenu. Na Mobil – Klíče – Brejle zapomínám běžně.

  9. Ňákej chytrej spoluvenčič, ne? My třeba máme povel „klobása“ a znamená to „lehni“. Momentálně plánuju změnit „Pocem“ na „Trhej“. (wasntme) 😉

    1. panebože co mi to počítadlo tak šílí?? tohle mělo bejt oznámení, k tomu anonymnímu příspěvku (wasntme)

      jdu dom, to bude bezpečnější (rofl)

  10. …………..Co si mám myslet o chodci, který na mizerně osvětlené silnici, celý v tmavém oblečení, jde po nesprávné straně silnice a ještě skoro prostředkem? To má být pokus o sebevraždu nebo co? To je tak těžké pochopit, že jakákoliv reflexní nášivka nebo malá baterka může udělat velkou službu? …………….

    jo, taky pokaždý nadávám. Proč by se jeden namáhal s tím, aby byl vidět!Šak jemu se přece nemůže nic stát! A když jo, může za to řidič.

    a Bonče že vzkazuju, že někdo má halt mandlové očka a někdo mandlové bobky (rofl)

    1. Omyl! Chodci jsou POVINNI chodit po chodníku, tam, kde není, musí jít po levé straně komunikace a při špatné viditelnosti být viditelně označeni! Buď světlem, nebo reflexní vestou! Pokud toto nedodrží a dojdou úhony, vina je na jejich straně, to samé platí, pokud po případné nehodě nadýchají nějakou tu promili. Chodec je chráněn pouze na zebře, tam je naopak řidič povinen jet tak, aby před chodcem na vozovce bezpečně zastavil. (bohužel je to o tom, že chodec před autem bezpečně přejde a následně ho smete tramvaj, před kterou přednost nemá.)

      1. Smete-li ho tramvaj, pak je to jeho chyba a dobre mu tak. Smete-li ho imbecil na motorce ignorujici zakladni a zasadni pravidlo, ze pokud na viceproudove silnici brzdi v jednom pruhu auto pred prechodem, pak jsou vsichni ucastnici provozu, i kdyby meli pod zadeli proudovy patnactivalec, povinni zastavit pred tim prechodem taky, pod trestem zabaveni vozidla a veskereho majetku vcetne kalhot.
        Za nezastaveni v takovehle situaci bych fakt zabavoval vozidlo, ridicak i volebni pravo.

        1. Absolutní souhlas Jendo. Sama se kolikrát bojím, když na čtyřproudové cestě zastavuju před přechodem, jestli se nějakej idiot za mnou nerozhodne to prosvištět volným pruhem vedle. Stalo se mi to víckrát, naštěstí zatím bez přejetých chodců.

          1. Mámu takhle na přechodu u Kulaťáku téměř smetl dvoupatrový autobus. Jedno červené osobní auto jí zastavilo, tak začala přecházet. Jen náhodou zvedla hlavu (potřebuje koukat pod nohy kam šlape) a kolem ní na dosah ruky se šinula obrovská zelená stěna. Další přecházející lidi za ní křičeli, protože mysleli, že jí přejede. Řidič v červeném autě jen stál a zíral. Ať mi nikdo nevykládá, že autobusák sedící nahoře přes ten červený osobák neviděl.

            1. Znám z okolí (od známých) 2 holky, které takhle smetli (v různý čas na různém místě). Jedna měla zlomenou nohu a otřes mozku, jedna vážnější zranění. Jako chodec dávám zatraceně bacha, než vlezu na čtyřproudovce do silnice.

            2. mně se podobná situace stala několikrát cestou do práce. a to tady máme pruh vyhrazený pro autobusy, taxiky a kolisty, kde se v určitou dobu jezdit nesmí. Ale kolikrát se najde exhiboš, který v tý koloně VŮBEC JAKO NECHÁÁÁPÉÉÉÉ, PROČ SE ZASTAVILO, DYŠ VON DĚSNĚ POSPÍCHÁ. Odpíchne se z fronty, bez ohledu na to že se zastavilo a nařítí se na přechod v tom pruhu, kde nemá navíc vůbec co dělat. Naposled to byla slípka bloncka v černým tereňáku, která vůbec nezaregistrovala, že jsem na přechodu, ale vůbe. Naštěstí jsem zareagovala bleskově. Být tam ale třeba máma s dítětem, nebo dítě samotný….. Myslela jsem, že fakt budu vraždit. čůza jedna.

              1. Nejmenovala se náhodou Deana, nebo Dara? A jak stále říkám: blbost kvete bez ohledu na počasí a roční období. 😀

                1. I tahle věc má dvě strany mince, nesoudila bych příkře, my jsme u těch nehod nebyli. Hulváti jsou jak mezi řidiči (ať už řídí auto nebo motorku), tak mezi chodci a podobně.

                  1. Specialne tahle mince ma jen jednu stranu. Chapu, ze se muze stat, ze nekdo vbehne necekane do silnice a kasle pri tom na to, ze auto proste nejde ubrzdit na fleku. Kdyz je tam ta zebra a ma tu prednost, ze? Nebo ze nekdo kompletne v tmavem za mizerne viditelnosti vleze do prechodu a neda si bacha jestli si ho to prijizdejici auto vsimlo.
                    Ovsem pokud brzdi auto v jednom pruhu, tak pokracovat v druhem jako by se nic nedelo nebo dokonce dupnout na plyn a zacit predjizdet, je proste neodpustitelne. Chodec evidentne byl videt, dal najevo, ze hodla prechazet a vstoupil vcas, aby jedouci vozidlo stihlo v pohode zabrzdit.
                    I kdyby to auto brzdilo z jineho duvodu, je lepsi dat si v takove situaci pozor a pribrzdit.

          2. To mi povídejte, to jsem takhle zastavila před zebrou před gymplem (!) o půl osmé ráno, aby mohla přejít horda náctiletým klátících se výrostků, na druhé straně dohlížel městský policajt. A jeden debil za mnou mě předjel! :O Byl to kolega, tak jsem hned od vrátnice nakráčela k němu do kanclu a tak to ode mne schytal (pěkně nahlas, aby i sousední kanceláře měly dívadlo), že se mi měsíc vyhýbal. Tohle nepochopím. A ještě navíc před školou, oba chodníky plné děcek, na té ulici jsou vedle sebe celkem 2 střední a 2 základní školy a on tam jede jako dobytek. (fubar)

          3. U kanclu máme 4 proudovku a na ní přechod. Přes ten se vydal chlap z vozového depa ČD s vozíkem na svářecí lahve. Naštěstí prázdným. V pravém pruhu ho pustil chlap s dodávkou a v tom se přiřítil borec s BMW od Bohdalce a přece nebude čekat. Bleskově objel stojící dodávku a řítil se na přechod a tam najednou solidní ocelová kostrukce. Tak to strhnul doleva na tamvajový pás. Ten má ale docela vejšku a tak tam urazil levou nápravu a pravou si zle pochroumal o ten vozejk. Jak tam tak stál a kalkuloval škody (nejmíň 100000) tak mu ještě okolostojící na zastávce na jeho nadávání říkali, že Boží spravedlnost funguje sice pomalu, ale jistě. To už vydejchával docela ztuha.

      2. …….Omyl! Chodci jsou POVINNI chodit po chodníku, tam, kde není, musí jít po levé straně komunikace a při špatné viditelnosti být viditelně označeni!………

        no jo no, jenže to by to ti chodci taky takhle museli vnímat 🙁 což dost často ne, zvláště mimo město na malých neosvětlených cestách jsou neviditelní chodci a kolisti lahůdka. Člověk si kolikrát pěkně pocvičí postřeh , případně srdeční sval.

        1. Obzvlášť když ten kolista je starší pán, který se šine po silnici, mý výkmit do stran čtvrt metru- a přitom souběžně se silnicí vede cyklostezka….

          1. Dokud nebudou mít cyklisté řidičáky, takže budou postihnutelní a policie nebude mít právo jim kola zabavovat, tak se k lepšímu nic nezmění. Budiž Vám pouze útěchou, že pokud takovéhoto troubu sestřelíte, zaplatíte nanejvýš pokutu. (teoreticky, prakticky je to o tom, kdo bude mít dražšího advokáta).

          2. Ááááno, a pán je oděn do myslivecké kamizoly, nebo rybářského pršipláště v barvě silničního bahna. Tak velí tradice.
            Stejně, jako mládež, která se vrací z jedné obce do druhé, lehce rozjařená ze „zábavy“, je opatřena antireflexní fleeskou a tmavými kalhotami. Naštěstí děvucha zapomněla z podrážek nových botek sundat bílé cenovky 😀
            Ale aspoń chodci na přechodech jsou na nymbursku bezpeční. Čtyřproudové silnice tu nemáme (a leckdy ani na dva pruhy nevyzbylo 😀 )

  11. Chachachaaaaa – ad „naše nenažraná česká strakatá slečna Bony kadila celé mandle až do pondělí“
    Když kadila celé,tak kde byl problém? Vždyť cibetkové kafé je taky to nejdražší, no a kde se nacházejí boby k této pochoutce, noooo?!

    Jinak i u nás byly ty vánoce takové nijaké – jenom ten první svátek vánoční byl vydařený a šťastný, protože to jsme byli u našich – a sešla se celá rodina!

    A počasohlásání z jihu Jižní Moravy – zrovna vylezlo sluníčko, je bezvětrno a skoro teplo. Zima se letos zatím u nás nekoná, doufám, že si to nevynahradí v létě.

    1. Ygo!!
      Přišla babička na zubní a za stále se zlepšující péči donesla už po několikráte p.mudrovi oříšky. MUDr. si pochutnává a ptá se babičky odkud ty oříšky furt berete babičko?.
      No, přece z Toffifé pane doktore. Tak a máš to. (chuckle)

    2. Ale bylo to DILEMA, jestli ty polotuhé polobobky plné mandlí sbírat a vyhazovat, nebo nechat pro ptactvo a tak. Ono se to projevilo nejprve v Praze na Letné, kde se na NESBÍRAČE hledí velmi, velmi zle. Tak jsem to vyřešila POLOSBĚREM – sklonila se, JAKO to sebrala a mandle nechala napospas dalším strávníkům, chichi… ]:)

  12. Naši skoťáci – psi – byli občas prací, takže jsem si je při spatření potencionální oběti přivolávala k sobě. Jenže brzy zjistili, že když volám „ke mně!“, tak bude někde asi pes, takže po vydání tohoto povelu místo aby přiskotačili k paničce, tak se začali rozhlížet, odkud že se blíží pes. Občas to byly nervy, když psa uviděli a byl to jejich „oblíbenec“, to šla poslušnost stranou….

  13. Zdena (inlove) a Bonynka na oslizlé páteční ráno, to je ta pravá medicínka! (y) 🙂 (clap)
    Svítící obojek je prima, drahá Zdena mi ho koupila, opatrovala a nakonec i dovezla, protože já jsem nemožná panička (f) . děkuju moc, je to skvělá věc.
    Ačkoli, někdy i zákeřně nebezpečná!
    V adventní, resp. mikulášské době jdeme lesíkem, Anka si čuchá, zezadu se tiše blíží běžec, který z ničehož nic začne velice sprostě nadávat a dokonce naznačí i útok směrem ke mně. Po chvíli vyrozumím, že si mám držet na vodítku toho nebezpečného psa, a vůbec, že má mít košík. Nebezpečný pes stále stojí klidně a tiše na kraji cesty a civí, co se děje.
    A najednou mi to došlo – jak Anka čuchala, zezadu nebyla vůbec vidět, dokud nezvedla těsně před běžcem hlavu s ďábelsky červeným obojkem. (whew)
    Chudák běžec, chápu ten šok, ovšem ta jeho reakce byla poněkud přehnaná. (tmi)
    Přeju všem krásný den! (h)

    1. Svítící obojek nemůžu. Ája je magor lovící světýlka. Představa, že se pokusí kvůli světýlku zakousnout mladou nebo sebe (whew) Máme reflexní obojky, ale většinou na ně zapomenu. Tak musím spoléhat na inteligenci psů (zatím funguje), že se neztratí a na liduprázdnost končin, kam chodíme (to se vždy nezadaří). Spíš míváme problém, že mám najednou psy čtyři. Prostě nějaký jinoch usoudí, že ve smečce se třema holkama by se mu líbilo

    2. No, to známe. Já takhle nasadila Norce červenej svítivej obojek na zkoušku a ona běhala na zahradě kolem plotu a šli chodci…ti se vylekali, cože se to na ně řítí (pak pravili, že vypadala jako baskervilský pes) a jak se lekli, tak na ní posvítili halogenem… To se ovšem zase lekla Norďa a omdlela! Tedy ono to vypadalo že omdlela – jak na ní dopadl paprsek, tak prostě padla na zem jak podťatá. Chodci koukali,Norka omdlelá koukala a já se smála. 😀 nakonec se smáli všici. I pes.

  14. XERXOVÁ – no to je nápad!! (rofl)
    Je to stejný, ale líp tp vypadá – jéžiš tohle musím aplikovat, budu míň za trubku, díky.

    1. To je fakt lepší to říct rovnou. Dík. Občas řvu ke mně, ke mněěěě, a pak dodávám, no dobrá, tak počkej. A taky se cítím jako pitomec. (chuckle)

  15. Majda taky mnohem lépe slyší na povel čekej, ke mně umí, ale jsou to nervy. Též máme světelný pásek na obojek, tuhle nás potkal kamarád a povídal, že v tej tmě je to tak na infarkt, svítící černej pes. No, ono to v těch chlupech není moc vidět, sem tam probleskne…
    Hrát si může jen s pejsky podobně velkými nebo hodně údržnými. Když do vás v plném běhu narazí jenom majdiných 60 kg bez spoluhráče, už to je něco. Bohužel se stále nechce uklidnit, lítá jako magor a používá také úsporný chod – to jsem u foundláka nikdy neviděla, ale taky jsem neměla magora který hodinu lítá okolo jako chrt

  16. Neřvu čekej, řvu „Snad jdete se mnou, ne?“ nebo „Se mnou jdeš“ a dámy zůstanou stát a počkají, až k nim dojdu. Pokud je v dohledu neznámý pes, počkají taky, aby věděly, jestli smí vyrazit nebo dostanou pokyn „Nechej pejska“ a mají odprejsknout (ať už z důvodu nevrlého psa nebo majitele).
    S popisem oslizlého adventu souhlasím, nestál za nic, Vánoce uběhly jaksi tryskem a když jsme odstrojovala stromek, tak jsem div nebrečela vzteky, že letos mi z Vánoc zbyl jen Štědrý den, jinak to snad ani Vánoce nebyly.
    Pokud jde o neosvětlené chodce, mám z adventu zážitek, kdy jsme v devět večer za zatáčkou na neosvětlené silnici málem přejela chlapa v černých hadrech, který močil uprostřed mého pruhu a na středové čáře měl odstavenou tašku na kolečkách. Po příjezdu domů jsem si dala panáka, protože jsme se vyděsila strašně.

    1. Mě spadl opilec na kole pod auto,když jsem jela 2 jízdu v autoškole. Prostě na kole usnul..hele,já byla na infarkt, než mě instruktor jízdy odtáhl od dědka,několikrát jsem ho kopla…a dořval mě instruktor tak,že jsem nasedla do auta a odjeli jsme, když si ho sousedi a kamarádi z hospody přišli sebrat…
      zastavili jsme asi 2cm od něj…
      Jenže pak mi přiznal,že řval hlavnmě proto,abych nasedla a odjela,protože kdybych nenasedla,tak ten řidičák prostě nemám do dnes.
      PS: a nařídil abych povinně reflex vestu všem, co se hejbou na silnici nebo na ní jen stojej.A tvrdý pokuty tam kde nebude!!!!

      1. Nojo, jenže buzerovat řidiče je mnohem jednodušší, než páčit pokutu z ožralého cyklisty, nebo chodce, ti totiž můžou poslat poliše klidně kamsi a jediné, co jim horzí je přespání v teple a bezpečí ,,izbičky pre opilcov“. (O tom, že by za pobyt zaplatili se správcům onoho zařízení může leda zdát).

  17. Mandle na topení by u nás také neměly dlouhý život. Holky ví, že se stolu se nesmí… Ale topení není! stůl.
    Moc se mi líbila charakteristika Huga „on to nemyslí zle, občas nemyslí vůbec..“ Mám pocit, že tohle není výlučná vlastnost retrívrů, ale dobrosrdečných psů obecně. Osobní letité zkušenosti mám i od dalmatinů. Ještě, že nás milují.

  18. hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Neřvu ke mně – řvu čekej… Je to stejný, ale líp to vypadá (chuckle)

    Naučil mě to Xerxes – psy (samečky) nemusel, tak jsem ho vždy při spatření psa volala. Nikdy se neotočil k psovi zády, ale vždy na mě počkal… Nikdy nezaútočil, nevyjel – jen v klidu čekal. Mimochodem – zastavil se i bez povelu – jen po mně otočil hlavu, abych věděla, že jde pes…
    Beta už taky zastavuje automaticky – ví, že ji lehce přidržím za obojek a až psa (člověka, dítě, kočku, kachnu…) mineme, hned ji zase pustím.

    1. „řvu čekej… Je to stejný, ale líp to vypadá“

      (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)

  19. Pěkné připomenutí oslizlého Adventu. 🙂
    Ti dva na fotce si pěkně hoví v saténu kdopak se to křiví na kraji postýlky ? No přece my , venčiči a krmiči. (h)

    Taky jsme teď přišly od rybníka ale jen s Ájou,Daník odmítá tak brzo vstávat, jeho hodina teprve přijde. Jsem dokonale vzhůru. Ať žije kaféééé. !!!

    Zdeno, prosím pohlaď za mne Tvoji smečku. (wave)

  20. Jj,přesně tohle to znamená, Argo to ví nejlíp a ještě při tom čekání na dojití páníka dobře prohlíží obzor.Co kdyby se někde zjevilo něco hodného průzkumu. Něco hodného vyštěkání. Abych paničku ochránil. Přeci. Zdarec strakatá mandlonoško.

    1. ZDENO, BONYNKO A VŠICHNI TADY. ZDRAVÍM ZPOZA BUKU, KDE MNE ZATÍM DRŽÍ NÁVŠTĚVY DOKTORŮ A VŠELKÉ LÍTÁNÍ JINÉHO DRUHU. ČLÁNEK MNE MOC POBAVIL. U NÁS JE TO TAK, ŽE BOHUŽEL HOKIN V MOMENTĚ MÉHO ZAŘVÁNÍ POVELU KE MNĚ JEDNODUŠE DOCELA ZJEVNĚ OHLUCHNE A ZAČNĚ PŘEVELICE BEDLIVĚ ČUCHAT VŠUDE KOLEM. NA MNE KAŠLE, PROTOŽE CO KDYBY NÁHODOU NEZJISTIL, PROČ POVEL ZAZNĚL? BOHUŽEL NESTAČÍ SE MU SEBEDOKONALEJI ANI BLESKOVĚ SCHOVAT. PROTOŽE HOKIN UŽ HOUBY VIDÍ A DOST MIZERNĚ I SLYŠÍ, JEDINOU JISTOTOU PŘI POHYBU PO MĚSTĚ JE DNES UŽ JEN VODÍTKO. ČICH MÁ STÁLE DOBRÝ A KONDICI DOCELA TAKY. RADOST ZE ŽIVOTA A POBÍHÁNÍ NAVOLNO PO POLI Z HOKINKA PŘÍMO SRŠÍ.JEN TA PATŘIČNÁ REAKCE NA POVELY JAKSI CHYBÍ.

    2. RADKO, KDYŽ TĚ TU VIDÍM JEN SE ZVĚDAVĚ ZEPTÁM: DANOVY PROBLÉMY S UŠIMA SE NEZOPAKOVALY A MÁ OD NICH POKOJ?

      1. LENKO SNAD JEŠTĚ NAKOUKNEŠ,DAN MÁ UŠI DOBRÝ,TŘEZALKA POMOHLA BÁJEČNĚ,ONEHDÁ SES PTALA JESTLI JSEM STIHLA NĚJAKOU NATRHAT.STIHLA JENŽE JSEM Z NÍ PAK PILA ČAJ,MĚLA JSEM NĚJAKÝ TRABLE TAK JSEM SE TÍM ZKLIDŇOVALA ABYCH MOHLA SPÁT, TAK JSEM TŘEZALKU VŠECHNU SPOTŘEBOVALA.TVŮJ OLEJÍČEK JAŠTĚ MÁM,MOHU POSLAT ZPĚT.MÁM?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN