PSI: O psech asistenčních a jiných

Tak jsem po dlóóóóuhé době našel svůj notes a vidím, že jsem si už hodně dlouho nic nezapsal. Ne, že by se nic nedělo, ale v rachotu všedních dní pes nějak nestíhá večer ještě rekapitulovat zážitky, ale teď teda musím. A začnu zeširoka.

Jako každé léto nám páníci opatřili spoustu nových zedníků na hraní. Byli tu skoro každý den. Někdy dokonce, i když páník odjel do práce. Přijeli, sami si otevřeli bránu a zacouvali velkým autem do dvora. My jsme neutíkali, aby nás nezavřeli venku. Někdy bourali, někdy kopali nebo stavěli a já se díval vždycky zblízka, co dělají. Když dělali beton, přeskočil jsem každou zábranu, abych se mohl podívat, co to pod něj schovali. Zůstávaly za mnou hluboké stopy a někde jsem i hrabal. Ke konci se naučili stavět ploty z pletiva a tam už jsem nelezl. Panička nemá ráda, když bourám ploty.

Gwenda se specializovala na žebrání. Myslím, že paničce by se to nelíbilo, ale Gwenda říkala, že když se nedívá, že to vlastně nevadí. To proto, že jsme asistenční psi. Pozná se to podle toho, že všem pomáháme. Například zedníkům sníst svačinu.

 

asistenční pes stavební

 

Jednou svačit zapomněli. Pořád pracovali a klobásku nechali v dodávce. Otevřené. Gwenda tam vlezla a podala sáček s klobáskou ven. Takový kus klobásy od nich obvykle nedostaneme.

Ale pomáháme i páníkům. Když zjara sázeli papriky na záhonky, zkoušel jsem, jestli je dobře zasadili. Většinu ale měli špatně, protože šly snadno vyndat. Tak je museli sázet znova. Tedy aspoň ty, které nebyly překousnuté.

Normálně s paničkou zahradničí Bonďa. To proto, že ona není pes asistenční, ale hlídací. Jen stojí za paničkou a hlídá, jestli panička pracuje správně. A vydrží to celý den.

To já pomáhám. Páník vykopal uschlý stromek. Nevím, jak mohl uschnout, když jsem ho každý den zalil, ale stalo se. Páník zasypal díru po stromku hlínou. Tak jsem tu díru vyhrabal znovu. Páník zase přivezl kolečko s hlínou a znovu ji zasypal. Dal tam dlaždici, aby hlína nekoukala. Do oběda jsem dlaždici podkopal a večer jsem měl pěkný tunel. Díval sem se jak páník díru znovu zasypává, jenže taková hlína vůbec nedrží, ta se vlastně hrabe sama. Další den večer páníci vysypali pichlavý stromek z květináče a zakopali do čerstvé díry. Možná nejsem jen asistenční pes, možná jsem dokonce zahradní architekt!

 

tažní psi

 

Letošní léto páníci odjeli na dovolenou a my jsme se stali vodícími psy. To bylo tak. Aby králíci nezvlčeli, než se páníci vrátí, přijela je hlídat teta s Dušánkem a Dájou. To jsou děti. Doma žádné pejsky nemají, tak jezdí k nám. Jíme spolu sušenky a hrajeme fotbal s velkým balónem. A chodíme na vycházky. Oba, já i Gweny dostaneme obojky, vodítka a vedeme děti na vycházku. Teď v létě ale děti s námi šly samy. Bez paničky a bez tety. Zkusil jsem se rozběhnout a Dája se rozplácla v trávě. Gwenda na mě hned hukla, ať toho nechám, protože nám děti už nepůjčí. To by se mi nelíbilo.

 

Tak jsme chodili jen pomalu a kolem cesty, zato někdy i dvakrát za hodinu a ještě se sušenkou, ke stromům a k sadu a nikoho jsme neshodili, ani já ani Gwenda. A potom Dája odjela a zůstala jen teta s Dušánkem. Šli jsme na vycházku za silnici a teta vzala na vodítko mě i Gwendu. Jenže na jednom vodítku, to jsme tažní psi. Tak jsme zabrali. No hlavně proto, že žádné auto nejelo, a to panička vždycky v tom místě říká „jdeméé“. Teta je skoro stejně velká jako panička, tak jsme se do toho opřeli a už jsme frčeli. Jen nohama kmitala a Dušánek taky běžel. Další den se páníci vrátili a slyšel jsem dobře, jak teta říkala paničce, že kdyby věděla, jak táhneme, nikdy by nás nenechala jít s dětmi samotné.

 

zahrádkařím

 

Teď, je to pár dní páníkovi papoušci vymysleli, jak z klece shodit koupelničku. Šťourali do úchytky a tahali za ní tak dlouho, až se celá koupelnička sesunula a naklonila se. Páník to spravil, ale nevděčné andulky to pořád rozebíraly, až jednou páník nezacvakl koupelničku zpátky včas a zelený ptáček dírou prolezl ven. Nikdo to nevěděl. Chvíli poletoval po zahradě, pak zkoušel zpátky do klece, ale neuměl. A potom se probudil kocour Leonek a vylezl taky na dvůr. Leonek loví ptáčky a někdy i nějakého chytí. A tenhle zelený poletoval kolem baráku a pískal. Leonek se přikrčil za jiřinu a skočil.

 

Leonek

 

 

Chytil anduláka za křídlo a za ocásek. Jenže tohle nebyl žádný splašený vrabec, tenhle zelený byl náš! Rozkřičel se jako blázen a zkoušel Leonka rafnout do nosu. Moc by mu to nepomohlo, tak jsem na Leona vyběhnul taky. Ten se lekl a ptáčka pustil. Jenže bez ocásku lítal ještě hůř, než před tím. Zamával křídly a spadl rovnou do kbelíku s vodou. S mojí vodou. Leon utekl. Ve kbelíku se třepetal andulák a nešel vyndat. Ne že bych to nezkusil. Jenže on plácal křídly a nebylo ho za co chytit. Jen mi namočil nos. A pak už jen ležel na vodě. Tak jsem na něj začal štěkat. Hodně.

 

Aby vylezl. Aby něco dělal. Aby někdo přišel a vyndal mi ho z té vody.

A nakonec přišel páník a říká: „Co tu blbneš, Roníku? Co máš s vodičkou?“

A uviděl ptáčka, a vytáhl ho z vody, a ptáček se otřepal, a páník ho dal na bidýlko a on za chvíli uschnul a zase pískal.

Když panička přišla z práce, koukala se, že má pokousané křidýlko a našla pírka z ocásku. Pak mi dala piškot a oba mě moc chválili. Tak teď už nejsem jenom asistenční pes, ale taky pes záchranářský. To je dobře, ne?

 

 

Rony a ri

 

zelený ptáček

Aktualizováno: 17.10.2011 — 22:01

54 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. OT: Hlasim, ze Cheta propustili vcera odpoledne ze spitalu. Dalsi lecba probiha doma a ambulantne. Je jeste furt takovy zcichtovany, drobecek jeden. Dekujem vsem za palecky a podporu. To prvni pondeli a utery bylo trochu o hubu. Nakonec o tom mluvi i to, ze na americke pomery byl ve spitale velmi dlouho.Protoze nase mile laskave pojistovny se velmi zasazuji o to, aby pojistenec stravil pouze minimalne nezbytnou dobu ve spitale a casto jeste ani to ne.

    1. Hurá! Milá Hanko, to je báječná zpráva (inlove) Ať se Chet teď pěkně šetří, taková patálie dá organismu zabrat.
      A díky za zprávu! (f)

    2. To je dobře. Tak snad se to začne obracet k dobrému.
      Už by bylo načase.
      Už by to chtělo nějaké dobré zprávy od všech a o všech.

    3. To je skvělá zpráva, Hanko. (inlove) (y) Doufám, že Chet si na sebe dá trošku pozor. Moc ho pozdravuj a vyřiď mu, že by se měl šetřit. Ve skrytu duše doufám, že ho ještě někdy uslyším hrát a zpívat na živo. 🙂 (nod) (h)

    4. Milá Hano, to je dobře že je Chet doma. Doma se člověk uzdravuje rychleji. Ale ať je opatrný a nic nepřehání. Muziku ať zatím jen poslouchá, hrát může až nabere síly. 😉 (music) (music) (music)

    5. To je báječná zpráva 🙂 Moc pozdravuj maroda ať je mu čím dál, tím líp. A tobě Hani taky. Bylo by už na čase. (inlove) (sun)

    6. Sláva! Zrovna včera jsme na vás intenzivně mysleli – moji geologičtí rodiče si s nadšením prohlíželi Chetovy příspěvky do aukce (y) (h)

  2. Tak jsem konečně doma.
    Většina psů se válí před krbem, většina koček samozřejmě taky. Nevypadají jako asistenční nebo tažní. Vypadají jako spící psi. Mají recht, byl to dlouhý den.
    Děkujeme za komentáře a Leonek vzkazuje, že až přestane spát a venku zase bude teplo, zase chytí nějakého ptáčka.
    A já doufám, že ne. Stačí, že domu nosí živé myši 🙂

    1. Milá Ri, pozdě, ale přece 🙂 Moc jsem si tvé psaní užila a smála jsem se, dokud nedošlo na chudáka anduláka. pak jsem se bála. Ale je to ptačí superman a Rony si zaslouží víc než piškot, že ho nenechal utopit – když už unikl kocourovi 😛

      Naši psi řemeslníky taky milují a zatím dokázali každého nějakým způsobem (obvykle vydíráním – ukradnou nějaký pracovní nástroj) přesvědčit, aby jim při práci házeli aporty (tmi) Takže je obvykle musím zavřít, pokud chci, aby pánové odvedli práci, za kterou je platíme 😀

  3. Mila Ri, vidim, ze si se zveri uzijete. Mne vubec prijde, ze kdyz vy neco s Jakkelem delate, delate to poradne. (y) A z povidani cisi pohoda.

  4. Milá Ri,
    díky za to, že jsi pustila Ronyho k počítači a on nám mohl natlapkat, jak je pro vaši rodinu nepostradatelný! A napsal to přenáramně.

    A OT – ad Brnění.
    Děcka, zabrnily jsme opět parádně, sešlo se nás víc, než jsem v skrytu duše doufala. Přišla i Baty (a moc jí to slušelo), Aida, přijela Bubu a nakonec dorazila i Jarka F. s pejskou (a zabi mne, ale od rána myslím na její jméno a ne a ne naskočit – jde to s se mnou fakt z kopce). No a pak tam bylo to zdravé jádro – já, Emteska, Sylva, Alex a Laďka (ve zdravém jádru chyběla nemocná Pitrýsek – tak držím palce, ať je co nejdřív fit (y) ). Seděly jsme pod bílou paní, tudíž nehrozil pád motorky na hlavu a bylo to opět moc fajn.

    Fotila Baty, tak doufám, že se pochlapí a brzy je ukáže (věřím, že jsme ji moc neudolaly).

  5. Asistenční pes, zahradní architekt, záchranář… a ještě skvělý pisatel (nod) . Díky, Rony a Ri, kouzelné vyprávění (inlove) .

  6. Rony, vy se máte, že máte vlastní zedníky na hraní! 😀 To by vám Denis nepokrytě záviděl. On se musí spokojit se zedníky na protější parcele, takže mu spousta zajímavých činností, například svačina, uniká. Popravdě ho zpočátku na staveništi zajímaly především haldy písku, palety se stavebním materiálem, míchačka a podobné atrakce, které se snažil poté, co jsme vyšli z domu, urychleně označkovat, dřív než si toho všimnu a zvolám TAM NE! Zedníci ho zaujali v momentě, kdy se pustili do vodovodní přípojky a pohybovali se ve výkopu. To Denise tak upoutalo, že zapomněl na procházku, odběhl k výkopu a tam pány zedníky s vyplazeným jazykem soustředěně pozoroval zoči voči. Patrně mu byly jejich tváře sympatické, protože od té doby je nezapomene každé ráno oběhnout a pozdravit – vlastně se od té doby zdravíme všichni a pánové si k nám chodí pro vodu na ranní kávu, když si ji zapomenou přinést z domova. 🙂

  7. A ještě. Asi před hodinou jsem slyšela Trixie štěkat na její zdradě tónem, který neomylně signalizuje, že tam má něco “živého”. Tak jsem tam běžela a na trávě tam jako zkamenělé sedělo veliké káně a Trixie na něj štěkala sotve z půlmetrové vzdálenosti. Letěla jsem do domu pro foťák, abych si do zdokumentovala. Jenže i za ten moment asi Trixie ptáka natolik dopálila, že odletěl. Jen tam po sobě zanechal kořist – mrtvou veverku. Trixie kolem veverky hopsala, čuchala k ní, a protože jsem nechtěla, aby jí nakonec vzala do huby, tak jsem jí násilím odtáhla pryč a přivolaný choť to mrtvé zvíře odklidil. Trixie, vyvádí, když při procházce zahlédne na obloze plachtit supy (dost běžný úkaz). To se za nimi žene, vyskakuje a štěká, dokud se nevznesou výše, nebo neuletí. Tak se divím, že na to sedídí káně jen štěkala a nevylítla na něj. Asi z toho ztuhlého a honosného ptačího posedu a velikosti najednou dostala starch. Škoda, že se snímek nepovedl, ten by opravdu stál za to.

    1. Maričko, škoda – bohužel člověk by ten foťák musel nosit na krku od rána. A Trixie se zase tak úplně nedivím, on přece jenom ten pták je na obloze nějakej menší (rofl)
      Sem se nasunuje studená fronta a k večeru se dělaly tak nádherný mraky… taky by se byl bejval foťák hodil.

  8. No chápu, že popisované výpomocné a asistenční práce při zedničině, zahradničení a tažení se jasně musí vždy potkat s pochopením, úsměvem a pochvalou. Ale co se záchrany zleneného ptíci týče – tak za to si Rony zasloužíš nejen piškot a pochvalu, ale i krátkou zmínku ve večerních TV zprávách. Jsi prostě všestranně užitečný pes a tvoji další dva čtyřnozí spolubydlící jistě nezůstanou daleko za tebeou.
    Ri moc hezky popsané a skvělé názorně fotky.

  9. Téda, že jsi krasavec, to o tobě vím dávno. Taky ve mně máš tajnou ctitelku. 😉 Ale že se v tobě skrývá tolik talentů? Můj obdiv stoupá a stoupááá (inlove) Nedávno jsem slyšela pořad z opravy nějakého hradu? Už nevím kterého, ale poukazovali tam na kočičí a psí stopy v omítce. Prý se to dělávalo pro štěstí. Nooo, já si myslím, že jen není nic známo o středověkých asistenčních psech a kočkách 😀

  10. Mám 8+9!!! a spústu práce na operačnom stredisku-takže len medzi jednotlivými výzvami sem nakukujem.Večer sa oddám kľudnému čítaniu.A nakukujem preto,aby som si prečítala pár viet o Brnení! A nikde nič-alebo som to prehliadla?Pekný jesenný slnečný deň-u nás taký je.

  11. Rony , vy jste tedy povedená smečka. Doporučuji ptáčkovi zakoupit plovací blány nebo aspoň rukávky na křidýlka. (rofl) Ještě, že to dopadlo dobře.
    Leonek by byl úžasný ženich pro naši Čitu, jsou si podobní.
    Moc hezké vyprávění, dnes jsem neměla moc dobrý den, vy jste mně potěšili. Dík ! (h)
    Stále Vás vidím kolem chatek v Podmitrově, v zápřahu. Hned bych se tam vrátila. (wave)

  12. Aha, už vím, jak zajistit, aby Cindy neničila růže! Přestanu zedničit a pořídím jí na hraní zedníky. Jen aby se to líbilo MLP! (chuckle)

    1. Jen aby ti nepředvedla, jak je pracovitá a že stihne vše – pohrabat beton, zabetonovat růže…

      1. Ty mi teda přeješ! Naštěstí betonování nehrozí a po zdech zatím nešplhá, tak nevím. (rofl)

  13. ASISTENČNÍ PSI PUNTÍKATÍ A HRDINNÝ , NESMRTELNÝ VTÁK-KOSTĚJ, MNE VELMI POBAVILY. JEN SMUTNĚ HLÁSÍM, ŽE U NÁS PŘED CHVÍLÍ ZAČAL PADAT SNÍH. STŘECHA NA DOMĚ ZATÍM NEDOZNALA ZMĚNY.DRŽTE M PĚSTI PRO ŠTĚSTÁ. A JEŠTĚ JDEN, NE TAMK MOC OT VZKAZ PRO VILOU ZNÍ: ZKUS ZASKOČIT NA KE VČEREJŠÍMU ČLÁNKU. NAPADLY MNE DALŠÍ RADY A OPRAVDU ŽIVOTEM SE PSÍM SENIOREM ZÍSKANÉ A PROVĚŘENÉ ZKUŠENOSTI. MOŽNÁ SE BUDOU HODIT I JINÝM, MÉNĚ ZKUŠENÝM CHOVATELŮM PSÍCH KMETŮ.

  14. … spoustu nových zedníků na hraní…
    Není nad to se od srdce zasmát! (rolf)
    A ptíca-gerój by měl mít nad klecí napsáno – PŘEŽIL JSEM SVOU SMRT.

    1. RI I ABYT, BOHUŽEL U NAŠEHO HOKINA ŘEMESLNÍCI VZBUDILI JEN HRŮZU A DĚS, BO JSOU ZDROJEM NEUSTÁLÝCH BOUŘEK(
      ( DLOUHOTRVAJÍCÍ BUŠENÍ KLADIVY,DOPADY A VÁLIVÝ RACHOT TRÁMŮ NA KROV, BOURACÍ KLADIVA APOD) A DĚSÍ SE JICH PROTO, ŽE BOUŘKU ŘEŠÍ STRACHEM POKAŽDÉ, COŽJE DŮSLEDEK DĚLBUCHU, HOZENÉMU JEDNÍM Z DĚTÍ NEPŘIZPŮSOBIVÝCH BĚLSKÝ OBČANŮ. PŘÍMO ZA HOKINKOVY ZADNÍ TLAPKY. VÝBUCH HOKINA NADLOUHO NEJEN OHLUŠIL. OD TÉ DOBY SE DĚSÍ VELKÉHO RÁMUSU STÁLE A UŽ TO NEJDE ZMĚNIT. NYNÍ SE KRČÍ POD PEŘINOU MÉ POSTELE. ABY SE NEBÁL, SEDÍM U PC A MÁM V TÉ POSTELI ZASTRČENÉ SVOJE NOŽKY, STEJNĚ VŠAK CÍTÍM, JAK SE CHUDÁK NEUSTÁLE CHVĚJE. A NESPÍ VŮBEC, I KDYŽ NORMÁLNĚ PROSPÍ S MALÝMI PŘESTÁVKAMI VYCHÁZEK SKORO CELÉ DNY.JDU HO VYVENČIT A POTÉ NĚCO DĚLAT

  15. Ty jsi nejen asistenční a záchranář, ale taky bezvadnej kronikář, tak koukej všechno zapisovat a zase dej vědět, jak jde u vás život!

  16. Puntíkatý asistenční pes – já se zubím tak trochu přihlouple a posmutněle, protože vzpomínám na naše puntíky. Kora také asistovala řemeslníkům. Instalatér si stěžoval, že „ta čuba je horší než mistr..“ no bedeť ne, kontrolovala ho v pravidelných ani ne hodinových intervalech. Vždy přišla, obhlédla terén, čuchla k nové práci a odešla. Asi byla spokojená (my také), takže to nekomentovala. Bekina kontrolovala svačiny i práci. Jen stroje ráda neměla. A Nick považoval zedníky za bratry a chtěl se družit. Pivo jim neupíjeli…
    Černé chlupatice také asistují, ale těch větších úprav je nějak už méně a profi řemeslníci jsou držší, tak v našem zájmu se snažíme, aby asitencí nezdržovaly. Ale nám asistují pečlivě.
    Krásní puntíci a krásné povídání

    1. Jo, jen jsem ještě nepodala zprávu o našem MSR, nejvyšší soutěži retrívrů. Vloni Ginny zabodovala, byla druhá, tak jsme nepočítali, že by to zopakovala. Nezopakovala, byla pátá, ale chyběl chlup a skončila stejně jako vloni. Pokazilo jí to _ vodění. Taková pitomost! Ale každý bod se počítá.
      Letos startovala i Ája, nakonec poté, co spousta lidí odřekla (nemoci, zranění, děti, konec kariéry atd.) došlo i na Áju která šla jako poslední náhradník. Z 19 psů skončila 7., bohužel ve druhé ceně. Samozřejmě na její dlouholetou bolest – slídění. To už se nikdy pořádně nenaučí… Ale jako závěr kariéry to bylo krásné. Takže jsme letos letos bez titulu, ale nakonec docela pěkně.

      1. Tak nějak bych neřekla, že Áje už skončila kariéra- pořád ji mám zafixovanou jako psici na vrcholu sil. Ale jste šikovní 🙂

        1. Ona má ještě dost sil a chuti, pracovat bude pořád. Rozhodně nebude zanedbaná ani odstrčená. Ale po zkouškách už jezdit nebudeme (s Ájou, s Ginny a posléze Derry ano). Z toho, co mohla, dokázala vše. Má šampiona práce, má pěkné umístění jak na Derby ČR tak na MSR (v obou sedmé místo). Víc už nedokáže, staré zlozvyky se spíš prohloubí, než odtraní. A aby končila s čím dál horšími výsledky, protože bude pomalejší, to nechci. Letos chodila hezky, tak ať odejde v relativní slávě. Užije si výcvik s mladými, hony, procházky, asi ještě jednou štěňata, rozhodně to nebude špatný život. Stejně bude jezdit všude s námi, jen soutěžit nebude.
          Ginny je o 3 roky mladší, ta ještě může ledacos dokázat a její vrchol může ještě přijít. Patřila v soutěži mezi nejmladší psy.

  17. Trpasové zasejc sežrali! grrrrr… Tak znova!
    O asistenčních psech a zedních vím své. Hlavně od těch dob vím, že zedníci nemaj rádi, když se jim upíjí pívo, i kdyby to upíjel asistenční pes! 😀

  18. Tak asistenční pes a ještě k tomu záchranář! No ty jsi táááák šikovnej pés. A zbytek smečky je neméně šikovnej.

  19. „Když dělali beton, přeskočil jsem každou zábranu…“ Dělání betonu o víkendu u nás probíhalo též za chlupaté asistence- musel se udělat základ plotu, což s dozorem Borůvky a Světlušky bylo poněkud náročnější, přes den vznikaly v betonu otisky psích tlapek a v noci kočičích. Ale to už beton zatuhl, tak ty kočičí tam máme nafurt…
    A ten zelenej fták snad musí být umělej, když přežil pokus o zavraždění, utopení, zachránění psí tlamou a tak! Měl by mít na kleci ceduli Zelený fták- gerój. 🙂

    1. Veru, veru, hotový zelený hájlender! (rofl)
      Roník & Gweny sú nielen strašne šikovní, ale aj to aj krásne spísali – čítalo sa to prakticky samo (clap)

    2. ad “ tak ty kočičí tam máme nafurt…“ Matyldo, už když jsem to četla, chtělo se mi volat měli jste to tam nechat!!! (chuckle) .. no a ono to tak dopadlo (y) máte to teď jako chodník slávy v Hollywoodu (nod) (rofl)

      Polárka je moc šiškovná kočička (h) (h) (h)

  20. hezké úterý všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Móóc pěkně naštěkané povídání. Pracujete alespoň podle zákoníku práce?? Nejste až moc vykořisťovaní??
    A to se to paničce sportuje, když má dva puntíkaté psy tažné a jednoho půůůůdla tlačného (wave)

  21. Věta: „Jako každé léto nám páníci opatřili spoustu nových zedníků na hraní.“ mě nejdřív sundala ze židle a pak mě na ni pevně přikovala. 🙂 (y)
    Báječné vyprávění, milá ri (inlove) , vlastně milý Rony. 🙂 Puníkáčci jsou ohromně šikovní pejsci, o hlídací (a zdobíví) Bonynce ani nemluvím. 🙂 (h)
    Chicht, jen bych chtěla vidět výraz tety ve chvíli, kdy se puntíkáčci stali tažnými psy. (chuckle)
    Přeju všem krásný den. (h)

    1. Zedníci na hraní; sen každého psa. Vánoce v létě. Jak jste velkorysí, to každý pes nemá.
      Našim dvojčatům už byl rok a na hraní je úplně všechno. Třeba včera mi asistovali u věšení prádla. Janík sklopil kbelík s vypraným a statečně se ho snažil roztahat po podlaze. Je pracovitý a cílevědomý.
      V některých okamžicích to není pochvala. 🙂

      1. Noo,tedy dvojčátka jsou vážně a zcela nepochybně skvělí pomocníčci, ale i náš Hokinek se rád a úpřičinlivě tuží, seč mu síly stačej. Pokud nejsem ve střehu a na chvíli odhlédnu od koše prádla položeného na zem , dovede si košík s čerstvě vypraným, avšak pro něj náležitě nevonícím prádlem promptně přeznačkovat, aby mu to prádlo nikdo neodcizil. Už se mi stalo toílikrát, že jswem musela to prádlo vyprat znovu, že dens raději věšení řeším jinak. aby se pes ke znakování neponoukal, naložím koš na nákupní vozík a věším přímo a rovnou z vyšších poloh, kam on už nedočůrá.Než jsem však vymyslila tento ptrotiznačkovací fígl, mockrát šlo prádlo rovnou do pračky znovu, aniž by se na šňůru vůbec dostalo.

        1. No, tuhle jsem domů donesla tašku s čerstvě vypraným prádlem, voňavým po aviváži, pečlivě složeným, aby se cestou nepomačkalo a dalo rovnou pověsit na ramínka nebo nějak jinak uložit a co na to Melíšek??? Ustlal si na té hromádce než jsem si stihla sundat boty a pěkně si v ní udělal hnízdečko, aby se mu tam líp hajalo!

            1. 😀 To je úplně numánííí, moji plyšáci sedí frontu u žehlení, aby si ustlali na čerstvě vyžehlených ubrusech. Prý není lepší pelíšek (rofl)

  22. Rone a Gwendo, jste psi s neuvěřitelným množstvím funkcí a perfektně je zvládáte. Zvlášť ty Rone. To ten náš Garyk kam se na vás hrabe. On se vlastně ani nehrabe, je to jen naše potěšení – poděšení jak kdosi na Zvířetníku trefně řekl. 😉

    1. Velká kočko,zdravím a ptám se, jak jsi dopadla ohledně zlé sousedky? Hlásím, že teprve při cestě ze schodů ven z naší bytovky jsem si všimla, že nesněží opravdu, ale padá všude kolem domu sníh POLYSTYRÉNOVÝ!! Můj omyl zavinila igelitem zalepená a taky patřičně orosená bytová okna. Vydechla jsem si úlevou taky proto, že jsem před malou chvílí mluvila s tesaři a pokrývači. Prý už je střecha celá zakrytá kvalitní fólií, protože se už i začínají pokládat břidlicové tašky.Podle profesionálů by už k další potopě a vyplavení dojít nemělo. Uvidíme časem. Jedinou slabinou je podle mne výlez na střechu, který by však zatímm okno mít neměl kvůli neutuchajícímu pohybu dělníků semtam . Prý však bude výlez na střechu před ochodem dělníků přepečlivě překryt. Snad je a bude to pravda.Zbývá mi už jen věřit slovům dělníků, bo na víc už síly nezbylo.

      1. LENKO, TAK TO JE FAJN, ŽE STŘECHA JE UŽ ZČÁSTI ZAKRYTÁ. TEĎ BY TO CHTĚLO JEŠTĚ ODFÓLIOVAT TA OKNA, AŤ MŮŽEŠ ASPOŇ TROCHU VĚTRAT A SNAD TO UŽ PUJDE K LEPŠÍMU. DRŽTE SE (y) (y)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN