PSI: Ešus – místo mozku sexu kostku

Až si zase budu chtít pořídit psího hošíčka, žádám preventivně o to, aby mi to někdo rozmluvil. A důrazně rozmluvil. Na psích hošíčcích se mi vždy líbilo, že jsou tak trochu nezávislejší. Samostatnější. Jo, já vím, nemám to v hlavě asi vždycky úplně v pořádku. Ale to je ostatně v naší rodině dost častý jev.

A neunikl mu právě ani Náčelník Zrzavá huba. To je ostatně už i všeobecně známo. Netajím se s tím. A jeho to pochopitelně netrápí. Ono, taky s jednou osamocenou buňkou v mozkovně se žije v podstatě dost lehký život. Netrápí vás totiž vůbec nic a skoro pořád se radujete.

Až na ty výjimky ovšem. Ta naše se jmenuje hárací období. Jsem si vědoma toho, že mám doma sexuchtivého jedince aneb rozmnožovací mlátičku. Hošíček to bere šmahem, neboli…“Co mu osud do cesty přivěje, to velmi ochotně nakreje“. Tedy rád by. Dost často bez ohledu na věk či rasu. Jistě, jsou zde jisté preference. Úplně na vrcholu bodování jsou ženský typu „bull“ .

Tuším i proč – páč jsou dost nerozbitný, může se do nich mlátit tlapou, válet přes ně sudy a s holkama to ani nehne, neječej, naopak vášeň opětují. Pak zajisté naše oblíbené dlouhovlasé bloncky a zrzky, neboli zlaté retrívřice a vižly. To jsou tedy ty preference, leč ešusí životní heslo je: „Nepromarnit ani jednu životní příležitost, páč jednou to prostě klapnout musí!“ a „To by bylo, aby nebylo!“.

Tak nějak se tímhle řídí i v běžném provozu. Natož, když tedy dojde na ono hárací období. Opuštěná mozková buňka dostane neplacené volno, mozkovna zeje prázdnotou a jeho Jelimanstvo řádí jak černá ruka. Je mu jedno, že potká stařičkou bíglici, která už ani neví, co to hárání je, páč je léta vykastrovaná. „TO NEVADÍ, TO NEVADÍ, TO NEVADÍ!! “ hlásá cedule v pravém Zrzavcově očku. „TAK ZLATO, DEM NA TO! TAK ZLATO, DEM NA TO!“ hlásá cedule v levém Zrzavcově očku a tento spustí své sváděcí tance, čímž stařičkou bíglici dočista přimrazí k asfaltu, ač je zrovna čtyřicet ve stínu a nakonec jí rozpohybuje tak, že její panička nevěří vlastním očím, páč fenka už se roky jen tak poklidně prochází.

Letošní druhé hárací období mělo nečekaně silný nástup. Nevím, jestli zrovna hárala nějaká echt mimořádná psí sexbomba, ale cvičilo to s hošíčkem velmi mocně. A to jsem se zpočátku radovala, jak zúročuji to, že jest od mládí veden k tomu, že i v přítomnosti háravé fenky se vyžaduje jistá poslušnost. To v momentě, kdy jsme se před domem potkaly s józefpšicí, jejíž panička mne o hárání informovala až po značné době, kdy už byl hošíček poměrně rozpumprdlikovaný, hopikal nadšeně kolem fenky, která jeho radostné dvoření opětovala. Ač jsem byla už trochu vzdálena, kupodivu stačilo písknout, houknout, že JDEME! a jeho Jelimanstvo se odpoutalo a odhopikalo za mocného otáčení k nám. Byla jsem radostná, jak když vyhraju pohár vítězů :-). A byla jsem na hošíka pyšná, jak konečně rozum pobral.

No, možná i pobral, ale pak mu ho někdo zas sebral. Obratem. Páč obratem – neboli během pár dní – došlo k totálnímu zatmění v mozkovně a rozumný hošik byl na rozčtvrcení, zastřelení a zakopání sto sáhů pod zem. Ne sto, ale tisíc sáhů pod zem. Začalo to plíživě – pojal pravděpodobně myšlénku, že jest papiňákovo dítě, jehož babička byla pískací konvice a strýček pískací hrnec na sváření mléka. PROTOŽE HODLAL PÍSKAT BEZ USTÁNÍ!

Tohle chování neznám a přiznám se, že jsem ani netoužila ho poznat. Povel Ticho! známe, povel Držhubu! taky známe. Známe i povel Hergotbuďužztichanebotězmydlim! Všechno to známe a všechno nám to bylo ku dvěma věcem: k ničemu a k ničemu. Jeho Jelimanstvo za to nemohlo, vášně s ním cloumaly tak, že mu prostě šla i pára z uší a jak mu šla ta pára z uší, tak prostě pískala. Von nic,von muzikant, von jen leží neščastně na pelíšku a tklivě kouká. A pára mu jde uší a píská.

Když… KONEČNĚ!! Ó PSÍ BOŽE DEME VEN!!… se chystáme ven, prostorem se pohybuje papiňákovo dítě, který je na přeražení. Při prvním pohybu ruky směrem k věšáku s psím oblečením vyrazí zrzavá šmouha do prostoru a hlavou se zarazí až o dveře. Osamocená mozková buňka má to neplacený volno, takže nemohla Jeho Jelimanstvu signalizovat, že dveře stále jsou (a ještě nějakou dobu – než se pánčička konečně vykohátá) – i budou zavřené. K pumelici do dveří se přidá hlasité houknutí, aby se Zrzavohubec laskavě uklidnil, protože se o něj nikdo nehodlá přerazit.

Zrzavohubec s ublíženeckým výrazem odplouhá do bydliku, aby z něj v zápětí vypálil zase ven a začal kroužit prostorem. To už se neozve houknutí, ale mocné zařvání a čokl se zplacatí na místě, kde se zrovna nachází. V očích zoufalství, v nose meluzína a píská a píská. To už jde pára z uší i pánčičce, která zatíná zuby a svazuje si ruce, aby psíčka neubezdušila. Pánčička zatím ještě nepíská, jen vrže zubama.

Na procházku vycházím zničená víc, než se z ní vracím, protože jakmile opustíme sídliště plné vzkazů od svatbychtivých dam a dorazíme do polí, mám zase na chvíli milého ohařího hošíčka ochotného zapojit se i do jiných činností, než rejt rypákem po zemi a hledat kde bydlí ta sexbomba, co tu nechala ten vyzývavej vzkaz. Bohužel vše má svůj konec, takže i procházka v polích skončí a jakmile se dostaneme do zóny plné psích inzerátů typu „Jsem volná, jsem svolná!“, zrzavá mozkovna opět přetočí tlačítko z ON na OFF, oči se opět zamlží, šňupák je magnetem přitažen k zemi, sluch je zcela vypnut a od mordy visí opratě.

BOŽE JAK JÁÁÁÁÁ TOHLE NESNÁŠIM!!! Jedinou úlevu mi přinesl onehdá návrat z práce. Vystupuji o stanici dřív, abych trochu protáhla nohy. A cestou od autobusu jsem potkala paní s dcerou a křížencem labradora. Přebarvit ho na zrzavo, trochu ho pohubnout… jako bych ho viděla. Celý Jeho Jelimanstvo!!!! V očích mlha, šňupák přimagnetizovaný k zemi, od huby opratě, uši snad pro jistotu neměl radši vůbec, aby ho někdo nemohl podezírat,že dělá že neslyší… :-D.

Je úlevné vidět na vlastní oči, že v tom nejsu sama. Paní taky říkala, že to je tentokrát nářez. Asi fakt nějaká psí Angelina Jolie Může se jim někdo divit?? No nemůže, ALE KDO TO MÁ VYDŽET???

Aktualizováno: 5.9.2010 — 23:01

150 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Dobrý večer,
    líbí se mi vaše texty, měla byste zájem o zveřejnění v tištěné podobě? Napište mi na můj mail. Děkuji. ZZ

  2. Petro: opet festival historek a slov (rofl) . Ale krapet vazne – a netlucte mne, prosim. Proc se v Cechach nechovni psi nekastrujou? Nekdy mam pocit, ze ty neukojene vasne jim skodi vic, nez kdyby byli bez techto vasni. Fakt se jenom ptam – neradim. Jen mne to zajima.

    1. No Hani – jestli to nebude tím, že mnohým se líbí to, co ke psům patří (chuckle) – a když se vykrastrují, o tu ozdobu přijdou (chuckle) .

      A dále je tu v podvědomí zakořeněné, že po kastraci se psům změní jejich povaha (hmmm – taky jsem tomu dlouho věřila a ke kastraci (u mne fenky) zaujímala velice vlažný vztah – ovšem teď bych už nikdy neváhala – povaha se jí kapánek změnila, ale rozhodně k lepšímu).

      A taky hodně lidí nechce psy vystavovat zbytečně chirurgickým zákrokům a narkóze vůbec … pokud nejde o život …

        1. Přidala bych ještě „blbý pocit“, že zvíře je potom méněcenné. Zaujalo mě, jak tady v Anglii je to jinak. Kastruje se hodně, a přitom v příručkách a psích knihách je o tom psáno velmi přehledně, bez nátlaku, s uvedením výhod a nevýhod a s významným upozorněním (všude, i u veterináře), že kastrace psů nikdy nenahradí výchovu a Angličané to berou prakticky a v klidu. A nikdo nemůže říct, že by své psy nemilovali. Přiznám se, že i já mám smíšené pocity pokud jde o kastraci – především psů. U fenek to vnímám jinak, viděla jsem a slyšela o tolika zdravotních problémech, kterým kastrace předchází, že třeba Berry vykastrovat nechám, ale přiznám se, že asi s těžkým srdcem. Nejen pro to, že se o ni při té operaci budu bát… ono se to těžko vysvětluje. Asi u nás pán a pes natolik jedno jsou, že má člověk pocit, jako by mrzačil přítele – rozum sem, rozum tam… 🙂

          1. „že má člověk pocit, jako by mrzačil přítele“

            Přesně můj pocit a přesně důvod, proč nenechám kastrovat žádný svoje zvíře, leda by se tak měl řešit nějaký opravdu už vzniklý a závažný zdravotní problém.
            Mimochodem, mám už druhou fenu a ani jedna neměla štěňata. U té současné jsem o tom uvažovala, protože má báječnou povahu, ale nepovedlo se mi zajistit předem minimálně 6 vážných zájemců, takže jsem na to rezignovala. A ještě mimochodem, mám vždycky voříšky; ta současná je, stejně jako ta, co jsem pořídila pro máti, nalezenec.

            Mám velmi nepříjemný pocit i z čipování. Mátina má čip (pro svou jsem to odmítla) a vím, že ji bolí. Krom toho, sama bych v těle čip nechtěla. Měla jsem v těle asi rok kus chirurgické oceli a stačilo mi. Nevidím důvod, proč bych měla svým voříškům dávat do těla cizí těleso, když nemusím.

            Na druhou stranu je fakt, že mám doma jenom jednoho psa (a že nemám kočky – vím o potížích s kocouřím značkováním).

          2. Kastraci fenky doporučuju. Sama jsem se k ní odhodlala až u své třetí fenky a bylo mi před operací ouzko, vyčítala jsem si, že jí způsobuji zbytečnou bolest. Ovšem psina by už druhý den po operaci lítala jak chlupatý blesk, kdyby jí nebránil obvaz. Ve svých pěti letech je stále hravá, nekonfliktní, milá a přítulná a v psí společnosti si umí najít patřičné místo. Jediný problém je váha. Tu musíme hlídat, protože je to stvoření nenažrané. Nejlepší prý je kastrovat hned po prvním hárání.

    2. Přiznám se, že já osobně nejsem moc velký příznivce kastrací – pokud pochopitelně nejde o zdravotní důvody. Už takhle hodně zasahujeme do přirozeného života psů a kastrace je další z kroků. Nejsem si jistá, že to určitým způsobem nezasáhne do života psova, že to určité jedince nerozhodí ať již hormonálně či psychicky – mám ve svém okolí psa, který byl vždy vyrovnanou psí autoritou, pes kterého všichni respektovali, po kastraci ….. preventivně vyjíždí 🙁 . No že hošíčci v určitou dobu trpí- pokud by žili ve smečce stejně nebudou mít nárok na to, aby se rozmnožovali, páč jim to šéf prostě nedovolí, takže tam to z mého laického pohledu velká změna není, kdežto ta kastrace je velký zásah a nevratný. No. Toť názor laika 🙂

      1. Vidím to velmi podobně. Mě naopak zaráželo, když jsem se dozvěděla, že např. v Británii je tak běžné psy kastrovat. Také český internet je plný neustále dokola kopírovaného článku „ano či ne“ ke kastraci, kde se jako jediné negativum dozvíme, že feny mohou mít problém s inkontinencí. Naštěstí se tento zvyk u nás zatím příliš nezakořenil. Například v Norsku je kastrace zvířat z toho důvodu, aby byla ovladatelnější považována za neetickou a je zakázána. Pro ty, co čtou anglicky více zde: http://www.freewebs.com/society_against_neutering/ethicsdangerousdogact.htm. Vím i o dalších zajímavých stránkách a ráda bych k tomuto tématu někdy napsala víc, teď bohužel nemám čas doplnit další info. Jinak dobře vím, o čem autorka článku píše, s podobně založeným a trpícím psem jsem žila třináct let. Teď mám fenu (hádejte proč:-) a musím říct, že dvakrát ročně tři týdny hárání s fenou je oproti tomu, co jsme si zažívali se psem procházka růžovým sadem.

  3. No když jsme bydleli chvilku na sídlišti tak Terry háravky ani moc neřešil, Frogi trošku víc hlavně když mu hárala milovaná Májenka, pidi jezefčička, milovali se vzájemně (h) to se Frogášek trošku zapomínal…..ale žádné pískání ani hladovky se nekonali. Teď jsme relativně v klidu, ovšem za chvíli budem řešit stejný problém jak Dede, až se nám začne hárat přírůstek….což očekávám každou chvilku…..nevím nevím, koho zavřít a tím pádem vyhnat od nás??? 🙁

    přeju všem příjemný večer, ve Zlíně bylo celý den (sun) a proto jsem byla v práci :S

    1. Jaký přírůstek a kde je portrét, milá Pájo? (inlove) (jsem v rozhořčení napsala Pájko! (chuckle) (wasntme) 🙂 )

      1. Cha – je Pájka, když se nepřizná – člověk aby byl za šerloka, by vydedukoval z naznačeného, že bude u Páje (teď jsem napsala místo „á“ „ý“ – tak jsem rozrušená) nějaká holčička – ovšem jestli psí, kočičí či lidská …?! Čelavěk něznájet!

  4. Tak díky sexy nadpisu, jsem si početla až teď doma, ale zase jsem se aspoň měla nač těšit 😉 Joo, hárání, 10, ano, slovy deset let, nás netrápilo. Až letos v létě hošíček objevil tu jedinou nejkrásnější na celém světě, s kvalitním genetickým potenciálem, s kterou by stálo za to světu dopřát potomstvo nevídaných kvalit. Jak jinak, je malá, zrzavá, hladkosrstá, rodiče neznámí. Příroda velí, že právě to je zřejmě ideální volba pro černo-bílého dlouhosrstého kavalíra s rodokmenem. Láska dokáže divy, takže Reny, který normálně ve vedrech, která zrovna panovala, je ochoten dojít maximálně k řece se vykoupat, se při každé příležitosti domáhal procházky kýženým směrem k obydlí milované, kde s mladickým elánem obíhal její barák a když už jsem opravdu trvala na tom, že půjdeme domů, shledal, že je naprosto vyčerpán a za odměnu jsem ho mohla domů nést. Na druhou stranu, díky tomuto posilování jsem nedávno vyvlekla kufr, sbalený na dovolenou, do 4 patra jako nic:-)

  5. Ježiš jak já bych si přála, mít doma tak distingovaného gentlemana jako je Ešus!
    Náš Otík bere šmahem, co mu pod tlapku přijde, a v duchu nejlepších politicko-korektních tradic neuznává rozdíly: fena x pes, starej x mladej, malej x velkej, předek x zadek…
    Z vostudy máme už celá rodina kabátů víc jak celá Royal family.

  6. Ešusi a Petro! Mám kamarádku, co si chce pořídit maďara a tak jí vyprávím o Ešuím životě, aby věděla, do čeho jde – a hned je o pár veselých lidí na světě víc (chuckle) :* 🙂 😀

  7. Po týdenní nepřítomnosti skrze pobyt na chalupě s mamčou, Alim,Darkem a Elsou je Ešusí povídání přesně to pravé, co jsem potřebovala,aby mě nezahubila podovolenková deprese z návratu do reality. Peťule díky! Krásné čtení (chuckle) !! Hošíčka drbu a všechny tady zdravím (toivo) .

    1. Milá Ap, vítám tě srdečně, už jsi tu chyběla (inlove) Už vidím, že mám pro tebe připravenou celou nůši dotazů o tom, jak naučit štěně běhat v postroji a „inteligentně“ (!!!) tahat svého běžce nebo kolojezdce (chuckle) Berrýšce brzy nebude stačit pochození s Kazanem (i když v její režii je to obvykle spíš polítání) a měla by začít kapku cvičit (a já taky, že jo). Doufám, že máš smečku šelem i kopytníků zdravou a moc zdravím maminku!

      1. Dede, opatrně!! Nic proti zvykání na postroj a pod., ale tělíčko Berrynky ještě není hotové. Tak, zatím, zapoměň např. na běhání u kola a zapřahání. Nehotová kostra a štěněčí osvalení to nedovolují. Počkej s takovými aktivitami aspoň do roku. Nevím, jak rychle dospívají severská plemena a eurasieři, ale NO dospívá pomaleji. Prošlápnutá zápěstí a kapří hřbet nejen že krásy pejsce nepřidají, ale navíc způsobí i zdravotní problémy. Jinak věřím, že malá divoška vás utahá všechny. Zaměř se zatím na ovladatelnost. Tu je zapotřebí, nenásilnou výchovou vštěpovat od začátku. To jsem zase za múdrú, cooo?

        1. Neboj se, Hanulko, to vím a u kola ji tahat nebudu a než já někam doběhnu, tak ona si zdřímne (rofl) Jde mi jen o základní návyk na postroj (jako trénujeme vodítko – ona je děvenka jinak prakticky pořád na volno) a to nemůžeme dělat dřív jak v půl roce, protože dřív mi do něj prostě nedoroste 🙂 A kostřičku, klouby a vše ostatní hlídám jak ostříž – kulhající Kazan, kterému nemohu pomoct, je dostatečným mementem pro maximální opatrnost 🙁 No a protože toho má Ap moc a moc, tak si myslím, že plánovat předem se vyplatí 🙂

            1. Ale můžeš, a kolik! (inlove) Třeba pro začátek jak uhlídat Kazana a Berry v jednom domě… 😛

              1. Chochocho – já ti to řeknu přesně! TĚŽKO!!! A přeju pevné nervíky a kýbl bez děr (až ty čivy budou ve džberu). (chuckle) (rofl)

                  1. (angel) kámoška má bílý knírače a když nechtěla nakrejt Adélku, tak je s Kubou na střídačku zavírala do klecí..no a Kuba nějak Adélu ukecal a protože to nějak šlo (když se chce a snaha je,tak jde všechno) a nakryl ji přes tu klec..pak Adélka přibrala ,no a jednoho dne přišli domů (celou dobu jí pořád říkali,že je tlustá a dávali jí míň jíst) a gauč byl celej od krve a na gauči za polštářem ležel jeden jedinej váleček, kterýmu je nyní asi 5 let a říká se mu Jůlinka. A celejch těch 5 let se Adélce omlouvaj a my se jim smějeme…jak to měli pěkně vymyšlený…

                    1. Já vím, že jsem děsně vopožděná, ale i tak se náramně bavím. DÍKY PETRO, DÍKY EŠUSÍ (h) . Jak tu čtu o kleci a miminku, tak jsem si vzpomněla na Krýťu a Pinky. I ta divoká veverka to zvládla přes mříže. (rofl) (dance) Musím se podívat, co je u veverek nového.

    1. Jůůů, Myško, ty jsi šikovná! A to si můžu u tebe objednat a ty mi to vyrobíš na zakázku? A můžu si taky vymyslet svůj tvar třeba u košíčku nebo dečky? (clap)

      1. Udělám, co si budeš přát – tvar, velikost, zdobení, barva, vše podle přání.
        Děkuju.

        1. Tak jestli můžu, já si u tebe určitě něco objednám! Je to krása, doma si vše prohlídnu podrobně a vyberu dárky. Hurá, už nemusím přemýšlet, už mám vymyšleno! Děkuju!

        2. Jé, Myško, a co tak hodiny s koněm – taky by to šlo? Moje praneteřka je do koní úplný blázen a takové koňské hodiny by nebyly špatné!

          1. Jak říká můj kamrád – „všechno jde, jen malý děti se musí nosit!“, takže koňské hodiny by šly bez problémů. Buď jen hlava koně a nebo ciferník jakého koliv tvaru a koně na něm namalované nebo celý kůň a ciferník přibližně na těle. Popřemýšlej, jak by se ti to líbilo a písni emílka, určitě mě máš v seznamu. jo a ještě do kdy by byly potřeba.

            1. Teda já se omlouvám za ty chyby, to mám za sebou teprve první doučko a ještě mě čekají tři! To to bude vypadat! Chjo!

            2. Popřemýšlím a napíšu – ale já bych teda až na vánoce (narozeniny už byly (chuckle) ).

    2. Teda Myško, ten košíček s dřevěnými korálky je úplná bomba a ty dečky…. to během dlouhých večerů posiluješ nervy, aby ti to lépe šlo ve škole? Ty dva poslední polštářky jsou nádherné! Na richelieu jsem se ještě nezmohla, děsně to obdivuju (clap)

      1. To je tzv.pracovní terapie – aspoň tak se tomu v určitém zařízení říká. Od pěti ráno do osmi večer připravuju věci na vyučování a učím a doučuju, tak pak už musím zapojit ruce, aby hlava odpočívala.

    3. Myši, to je tak pěkné. Lituji, že nemám někoho, komu bych takovým dárkem udělala radost. Už na setkání jsem sluníčkové hodiny obdivovala.

      (jů, mám to za třináct)

        1. Myško, strašně moc Tě obdivuji, ty krajkoviny snad není možné vyšít- to je nadpřirozená schopnost. Zrovna tak jako práce s postiženými dětmi- děláš toho hodně moc, co dětičkám ulehčuje jejich osud. Já dobře vím o čem píšu. Patří Ti veliký dík. (bow) (f) Ty výšivky uměla manželova maminka, mám něco málo schované.

        2. Myško, ty výšivky jsou úchvatný, myslíš, že bys mohla- nespěchám na vánoce, klidně po nich…zkusit udělat vyšívanej potah na slunečník? Nemusí to být po celé ploše, nákres bych ti poslala (když budu vědět kam) a peníze taky…já zvládám dost,ale na tohle si netroufám…

    4. Myško, to je krása. Sedmikráskové hodiny jsou u nás. A košíčky jsou krásné, ano ten s korálky je fakt nejlepší (rofl)

  8. Ešuska si určitě přečtu, teď jen stručné OT hlášení :
    Od včerejška máme úplně novou vnučku Kristýnku – 49 cm, 3,34 kg – asi malá boubelka 🙂 – zatím jsem ji ještě neviděla ani na fotkách, ale už jsem posílala urgenci.

      1. Jani , asi nestíhám setkání ;( , prosím Tě, pošli mi adresu, hodím to do krabičky a pošlu počtou, uvidíme se asi až na Pražení. Moc se omlouvám, ale je to s časem bída. 🙁

    1. Gratulace veliká rodičům, babičce a mrňouskovi přání všeho dobrého (h) (rose1) (hug) (heidy) (toivo)

    2. Jéjéj! Další princeznička! (f) Milá Hančo, gratuluju Ti! (h) A velmi oceňuji, žes načala plnění plánu na druhé pololetí, už ta bezmiminková pauza začala být nějak dlouhá. 🙂 (h)

    3. Pááni! Po dlouhé době se tu ocitnu na skok a takových nóvostí! Hančo, moc blahopřeju!!!

    4. Gratulujůůůůů
      (rose1) (rose1) (h) (hug) (h) (rose1) (rose1)
      Ať roste všem ku radosti.

    5. Milá Hančo, jsi úspěšná babička! Dvě kočičky už máš na hraní (inlove) Tak ať jsou obě holky zdravé a těším se fotečky (h) (f) (sun)

    6. Jůůů – Kristýnka! Velké blahopřání jak rodičům tak babičce a dědečkovi – a těším se na fotky holčičky!

    7. Hanči, (h) blahopřeji. Ať děťátko roste ve zdraví všem pro radost. (sun) (sun) (sun)

    8. Hančo, vy jste se do toho obuli (inlove) . Veliká gratulace a ať je holka jako lusk (inlove) !

    9. Spoluzacko mila, gratuluju z celeho srdce. Tak at holcicka vzkveta a roste do zdravi, krasy a rozumu. (h)

    10. Kristýnko, vítej na svět (h) . Ať děláš všem radost a ať dělá celá rodina radost tobě.

      1. MaRi, to je hezký přání. Já se pod něj lípnu. A Kristýnce hodně lásky, (h) zdraví (*) a moudrosti a …. (inlove)

  9. zcela OT, doufám, že mi prominete – mám dotaz zejména na jihomoravany – neměl byste někdo vinné hrozny na prodej? Máme našeho milovaného vinaře v Hnanicích a letos je to s hrozny bída. Množství, které měl nasmlouvané, mu bohužel odřekli. 8-| Potřeboval by asi tak 10 metráků.
    Asi bude taková situace i u všech ostatních, ale co kdyby….. 😉

      1. Heduš, je mi líto. Jsem sice z JM, ale ve sklepě nemáme ani brambory. Letos je celkom bída. Na hlavách sice hrozny jsou vidět, ale proti loňsku…. jak říkám, bída 🙁

          1. Heduš, já bych ti je nenabídla, i kdyby byla pěkná úroda, ale letos v Polabí ten pozdní hybrid nedozraje. A to se opravdu stalo tak 4x za můj život. Jak je to pořekadlo? Co září nedopeče, to říjen dovaří… nebo tak nějak, ale letos je tohle pořekadlo mimo realitu. :@

  10. Petro, Ešík nikdy nezklame. Přiznám, že mu závidím tu jedinou mozkovou buňku, která nepřipouští starosti a člověk je furt veselej. To bych brala! Posílám důkladné podrbáníčko. A nepomlouvej ho, chuděrku, vždyť on za to fakt nemůůůůže, to ty hormóny!

  11. OT. Tak to mám u Zrzínka zase na delší dobu rozlité (envy) Dneska měl 2. očkování. Přišla „paní útulková“, jak jsme byly domluveny, se včeličkou s příslušným obsahem. Zrzínek čekal uprostřed místnosti, hezky nás pozdravil, nechal se vzít tak napolo do náručí, už už jsem myslela, že je vše OK, paní sdělila, že jí zmrzla vakcína a chvíli to potrvá. No, neudržela jsem ho, vzal mety nejprve za nohy bydlíku a pak za pohovku. Toho jsme se bály nejvíc. Nakonec jsme ho vyšťouraly, dostal pigárko a zase utekl za tu pohovku. Odstěhovaly jsme kvůli očkování půl bytu. Teď na mne syčí a má mi to za zlé, že jsem ho honila. Ach jo, to zase potrvá, nežli vyleze a získá důvěru, že mu nechci ublížit. 🙁 Jdu se na něj zase kouknout, přišoupnout mu pohovku zpátky na místo, aby se měl kde schovat, snad mi to odpustí brzy. (think)

    1. po všech zkušenostech se do akce-dostaneš pigáro nezapojuju,jedinej kliďas byl Šarik, ten nastavil kejtu a děj se vůle psí…Bára ,kterou to jednou zabolelo,se po vykonání očkování otočila a bez nějakého varování,vetovi scvakla dost bolestivě ruku..on ji taky nevaroval a způsobil bolest.., Pitina si po inijekci jde ke mě poplakat,jakej je ten chlap v bílém plášti hnusnej,má tam tolik zajímacích věcí a musí jí bodnout…Noriska u toho naříká tak vehementně,že si venku lidi myslej,že ji vet stahuje z kůže…ale jak se vrátíme domů, tak se přišmajchlujou obě a já je lituju..nějak si ještě nespojily,že je tam vozím, to teď napadlo mne,takže příště je tam poveze Dan 😉
      PS: prostě ani je nelovím, ani nedržím – doktore pomož si sám nebo od čeho tam máš asistenta, doma inijekci žádnej chlupáč nedostával…

      1. K nám jezdí pokaždé, vzhledem k množství a rozměrům je to jednodušší. Zkusím navrhnout, aby si příště přivezl vet 2 asistenty (jeden nestačí) – to je dobrý nápad. Jen nevím, který z nich by se odvážil sáhnout do boudy. (chuckle)

      2. No, já jsem taky moc asistovat nechtěla, nechci ztratit jeho pracně nabytou důvěru. Ale pořád je to lepší, nežli ho zabalit do přenosky a odvézt k vetovi. Měla jsem ho dostat už očkovaného. Nestihli to, takže doma byl přes 2 měsíce bez očkování. Slíbila mi paní útulková, že přijede právě proto, abych ho nemusela nikam vozit, nehledě na to, že jsem za očkování útulku zaplatila. Je to jejich povinnost mi předat očkované zvířátko. Vzhledem k jeho povaze a toho, jak se strašně bál, byla lepší tato varianta – paní přijede k nám. Poprvé to bylo bez problémů, podruhé už, bohužel, kvůli zmzrlé vakcíně, problém nastal. Ale pořád je to lepší, nežli ho cpát do bedny a vézt někam mimo domov. On se z toho vzpamatuje, teď trucuje za pohovkou, ale však zase vyleze a snad bude vše v pořádku. Jen jsme se znovu posunuli spíš kousek dozadu ke startovní čáře, nežli dopředu, kam jsme se pomaličku už dohrabali. No, musí si zvykat, že život u nás bude mít krásný, ale halt luxovat se musí, fénovat si vlasy také musím a jednou do roka ta včelička být musí a také se občas budeme převážet na chalupu. Je to běh na dlouhou trať. Kdo ví, co si v tom svém krátkém kocouřím životě prožil za peklo.

        1. Karolínko (inlove) , neboj, návrat zpátky k Tobě bude rychlý. Zrzínek si na ty věci okolo zvykne – nebo se před nimi prostě uklidí, jako moji kosourci před vysavačem. Neřeším to, proč taky. Mají fůru možností, kam se schovat, dokud je tam ta obluda. Převážení na veterinu taky nemají rádi, ale vyrovnají se s tím.
          Ty jsi se Zrzínkem už překročila určitou hranici, už ví, že ho ani nedáš, ani mu neublížíš. Pigáro se mu nelíbí, ale uražený nebude dlouho. (h)

          1. Ano milá teto drbací Vave, měla jsi pravdu. Nechala jsem je „uležet“, přišla domů asi okolo 19.00 a Melda = uvítací výbor za dveřmi, klasika, Zrzínek spokojeně seděl vprostřed místnosti, nechal se pohladit, podrbat, pusinku mezi ouška na hlavičku, takže jsem ho k tomu musela přizdvihnout, ale neutíkal, dostal baštu a spokojeně si u toho vrněl. Zapomněl na příkoří z dopoledního odlovu a zase je to v pohodě. Jen zdrhnul, když jsem pustila ventilátor, ale to bylo omylem, takže jsem ho hned vypnula a už zase bylo všechno v nejlepším nepořádku. Musí si halt chlapeček na ty domácí zvuky zvykat. Chápu, že vysavač nebude jeho kamarád, ale zase tak čistotní nejsme! (inlove)

  12. Myslím, že to byla Inka, která TOMU dává tak pět let. Houby! Náš drvet řekl, že asi do sedmi a zamyšleně dodal, že někdo furt a porád. Máme doma variantu FaP. Jenže náš stárnoucí Casanova ted‘ zúročuje zkušenosti nabyté lety, vynechává kudrdlinky okolo, přistoupí a koná. Bohužel stisk předních tlap má jako zamlada, takže zvedání dvou psů je pěkná fuška. Já se vůbec velice účastním. Jednou jsem bojovala bok po boku fenky proti hordě natěšených, uslintaných chtivců, samozřejmě můj byl mezi nima. Vyhrály jsme. Docílily jsme, že se natěšenci nakonec servali mezi sebou a to nám zajistilo důstojný ústup. Takže Petro a Ešusi, máte ještě mnoho záživných let před sebou (whew) .

    1. Souhlas – Pět let? Houby, našeho Dona to drželo do čtrnácti – tedˇnevím, protože jeho vyvolená rotwailerka Brixa odešla za duhový most a u sousedů mají mladou rotwajlerku Angelinu. Myslím, že by si šel přivonět k plotu ještě i nyní ale snad už nebude tak toužit.

      1. Tím nebylo myšleno, že by ho to ve věku pěti let pustilo – v tom věku to Mimi teprve draplo. PO pěti letech se už začal trochu chovat jako ctihodný kmete, ale až do konce ho vůně dokázala rozběhnout

    2. Jano! (inlove) (rofl) (rofl) (rofl) Jéšiš, vidím Tě živě, jak neohroženě hájíš čest ctěné panny proti hordě chlupatých halamů, achichich, teď jsi mi prodloužila život. 🙂 (h)

    3. Jo, viděla jsem Rosse v akci a říkala jsem si… zlatí Nazgúlové (rofl) Léta mu skutečně elánu neubírají a rozhodný byl vždycky (chuckle) Jen se bojí, abych této neuvážené chvály nelitovala – opravdu nevím, co s Kazanem udělá hárání JEHO Berry… (tmi)

  13. Petro, pořád máš ještě tu lepší varianta: nehrozí malí štuclíci (ani virtuální). Anežka je zastánkyní emancipace v těchto věcech, sice si po většinu roku vybírá, ale táhnout 40 kg vzpírající se živé váhy od jejího oblíbence také není žádný med. Navíc po hárání (to bere všechno) obvykle následuje čekání na štuclíky. Obvykle se to období hodně protáhne a ještě ke všemu se snaží být originální. No, už mám toto téma rozepsané, ale není čas.

  14. Petro Petro, ty mě děsíš! A velmi dovedně (rofl) Já jsem zatím měla v podstatě klid – Max šílel jen když háraly jeho vyvolené fenky, takže to šlo přežít – nebývaly obvykle víc než tři a většinou se na sídlišti s tím háráním celkem časově shodly 🙂 Utíkal za nimi, dělal slepé oči, ale jak byl doma, tak byl doma a dal pokoj. Nazgúlové objevili fenky až v Norsku (chuckle), když jim bylo pět let, předtím na vsi buď skoro žádné nebyly, nebo (což je bohužel pravděpodobnější), neopouštěly své dvorky. A na cvičák zase háravky nemůžou, že. Kazan rychle našel jednoduchý režim – pokud fenka nechtěla, držel se opatrně dál. Pokud byla svolná, tak to bylo peklo, protože má strašnou sílu i odhodlání 😀 Daník byl beznadějný romantik. Já vím, že u psa to zní divně, ale on Daník byl… řekněme zvláštní pes. Miloval sváděcí tanečky, možná víc, než onu zakázanou koncovku 😛 Jen díky hustému kožichu nebyl co chvíli proděravělý fenčími zuby, protože on nedokázal pochopit ani jasné NE.
    No a teď trnu, protože v sobotu na té pláži se ani ne pětiměsíční Berry snažili, ehm, zasvětit do života už dva chlípníci, přičemž majitelka raketového kokra mi udýchaně (jak se ho snažila ulovit) pravila, že je naše holčička mimořádně atraktivní. Čímž mě náležitě vyděsila, samozřejmě. Já nechci doma žádnou psí Angelinu Jolie! Naše Beruška je zatím jen malá šeredka s plandavýma ušima, z psích pozorností hodně zmatená. Jak já proboha přežiju to její první hárání? A navíc s Kazanem v domě???

    1. Chachacha – a víš, že Angelina J. byla v dětství ne příliš hezká (think) (chuckle) (chuckle)
      Tak už ne Berruška či Vuvuzelka, ale Žolinka (rofl)

    2. Tak Ešus má na svádění asi stejný názor jako Daník- občas se divím, že nevypadá jako cednik :D. Řídí se tím svým heslem- :“To by bylo, aby nebylo!“ a nenechá se odradit naprosto ničím. No on doteď to hárání taky dával relativně v pohodě, tentokrát je to poprvý, co do toho napřel všechno a co to s ním mlátilo i doma.

      Berry je teda všechno jen ne malá šeredka (h) , nepomlouvej jí, nebo Tě prásknem :D. SOuhlasím s paničkou od kokříka.
      Kdyby tak mohl jet Kazan někam na prázdniny.

    3. Tak bacha, žádná šeredka s plandavýma ušima to není, je apartně střapatá s ušima značky nedbalá elegance (zatím teda fakt dost nedbalá, ale vypadá skvěle) (rofl) No a s Kazanem ti to teda nezávidím- umí si otvírat dveře?
      Pokud si vzpomínám, byla Borůvka z prvního hárání dost zmatená, jaksi nevěděla, co se to s ní děje, taková dost zaražená byla. No a pak nastoupila ta děsná faleška, že… (whew)

      1. Jo, milá Matyldo, umí! Tedy Kazan otvírat dveře… bohužel (whew) Zatím se snažím vymyslet nějakou „hárací“ strategii, ale protože vlastně nevím, do čeho jdme, tak jsem toho zatím moc nevymyslela 😛

        1. To se nedá, (dog) je vždycky chytřejší (nebo jsou to ty hormony?). Připravenost se samozřejmě hodí, ale nejdůležitější je štěstí spolu s neustálou připraveností. (angel)
          Děda si kdysi myslel, že je Šipka na půdě v bezpečí, protože to by znamenalo proniknout celým domem, přes několikery dveře a pak nahoru. Nakonec z toho byly roztomilá štěňátka, protože někteří drobní psi jsou velmi dobří šplhavci (vzal to venkem takovou malou dírou ve velké výšce).

          1. LA, nestraš!!! Vy jste se dnes rozhodli mě vyděsit všichni (sweat) Nemáte někdo nějakou PŘIJATELNĚJŠÍ variantu? Takovou, řekněme, nadějnější???

              1. Já Ti k tomu přidám Majdu!!!!!!! Nemám ji kam zavřít, pokud nechci, aby mi celý den demolovala byt, kde nemáme jediný dveře a navíc mne teď napadlo že vchodové dveře jsme dali před měsícem nové a to by Bimbo nepřežil

        2. Doporučuju obrátit kliky, nebo dát místo kliky kuličku ( vždyť jste v Anglánsku a tam, myslím, takové otáčecí koule na dveřích mají).

    4. Může se taky stát, že natěšenec fenku odradí. Na moji nevinnou psici před jejím prvním háráním (kdy si myslela „jsem štěně, mně přece nikdo nic špatnýho neudělá) dorážel jeden hodně neodbytnej dalmatin. Než jsme je od sebe dostali, podrápal jí bříško až do krve. (Někteří hodně zoufalí Casanovlezové tvrdí, že voní, i když nehárá.) Výsledek – někdo si přijde čuchnout a místo voňavýho zadečku má najednou před čumákem varovný zuby. Někdo udělá pár kroků tanečku a dostane ťafku za ucho. Někdo hodně nepoučitelnej si zkusí čuchnout podruhé, načež se psicí zadek přilepí na zem a předek rozzubí. Další odmítání probíhá stylem Nalezu paničce pod nohy – paničko, nevidíš? Jdeme! No a Casanovlezové… se naučili, že tohle za to fakt nestojí. 🙂
      Je to zákeřný, protože když hárá, skoro to není poznat, barví maličko. A tu a tam přece jen nějakýho oblíbence má. Ale zase se za těch 14 let už naučila mi říct, kdy začíná a kdy končí. A protože neumí podvádět, dá se na ni víceměně spolehnout. 🙂

      1. Chachá, rozzubený předek! (rofl) Nemůžu psááát mám tu kosatku… už ulovila myš… (ne Myš, naštěstí ).. teď loví mě a klávesnici…sakra, vytrhla napájecí kabel. Asi půjdeme ven (když už je to všechno oslintané)

  15. Hehehe! (chuckle) Já se vůůůůůbec nesměju, milá Petro, jen trošinku. Ufff (whew) , když si vzpomenu na Píďu a její proplakané noci, tak soucítím velmi … s chuďátkem Ešuskem. (inlove) (chuckle)
    Anka je také vonící, často jsme v podezření, když odcházím náhle se dvěma psy, a nejsem s to vysvětlit některým páníkům, že Anka není žádná taková, nýbrž že ten jejich čoklid je harašivec. (wasntme) (rofl)
    Přeju všem krásný den! (h)

    1. ……že Anka není žádná taková, nýbrž že ten jejich čoklid je harašivec……….

      😀 😀 😀 harašivec- jak taktní označení pro ouhyla 😀

  16. HILFÉÉÉÉÉÉÉ LIDE KOČIČÍ HILFÉÉÉÉÉÉÉ

    http://img1.rajce.idnes.cz/d1/3/3907/3907941_cdf7b35e74fa1c9db242ea9e03e7d3e8/images/kiki3.jpg

    http://img1.rajce.idnes.cz/d1/3/3907/3907941_cdf7b35e74fa1c9db242ea9e03e7d3e8/images/kiki2.jpg

    Tenhle pupík, co je na fotkách by potřeboval bydlení. Adoptoval se do domečku kde vládne krásná psí dáma, která ale bohužel kočičky neakceptuje.

    Vypadá to , že to je asi kočka (myšleno jako holčička, o tom, co za zvíře to je, nikdo asi nepochybuje :D:D ), bude asi s delším chlupem, přivolání lepší jak pes, milá, strašnej mazel a pořád chce chovat ale když je zavřená aby spala je ticho a nebrečí nekňourá, čistotná, žere jak protržená zatím kost a kůže. Teď je v v Jizerkách, ale pokud to nebude přes celou republiku, není problém ji dovézt.

    Můžu poprosit, abyste se zamysleli, jestli nevíte, kde by mohla najít stálé bydlení? Protože tam kde je teď by to pro ní bohužel nebylo úplně bezpečné.

  17. To jsou věci! Jsem si pořád myslela, že je to CK polní esšálek a vono to papiňákovo dítě! (rofl)

  18. Jé ,Petro, odjíždím po lékařích a už se nemůžu dočkat, až budu doma a v klidu (několikrát) přečtu. Zato budu vzpomínat na Míšu, našeho prvního pejska, ke kterému „jsme přišli“ krátce po koupi chalupy. To teda byl Casanova vesnickej! Co já se ho nahledala po okolních vesnicích, o půlnoci, autem. Míša, nezapomenutelný samorost.
    Proboha, to je hodin, letím.

  19. Chudáček zrzavej hošíček, pánčička mu firt nasazuje psí hlavu. No to je psí život! (chuckle) (chuckle) (rofl) 😉
    Třeba se ti, Ešusku, jednou poštěstí nějakou blondýnu svým osobním kouzlem omámit a ……
    alespoň si řádně zablbnout, když už na množení nedojde. 😉

    Naše sexbomba hárá méně často (po 8-9 měsících), takže to čekáme tak okolo vánoc. Ovšem v červenci jsme v Bechyni byli nařčeni, že hárá, protože nějaký „Rupíček“ byl velmi mocně fascinován a následoval Báru na s čumákem zapíchnutým kdesi pod ocasem a na zadních. Bára si nevzrušeně čmuchala, pán šílel, že ta čuba musí hárat a já ji mám nezodpovědně na volno a ratlíček měl vypnuto, ať pán vřískal, jak vřískal. Že by jí to vydrželo od dubna až do července? Koukala jsem na to chvilku jako na grotesku, pak přivolala Báru, odlapila psíčka za kšandy a podala pánovi do náruče. Nevidoucí oči okouzleného ratlíčka nešly přehlídnout.

    1. ……..Nevidoucí oči okouzleného ratlíčka nešly přehlídnout…………

      jo,jo, přesně, to se nedá nezaregistrovat. No ona je Bára krasavice a s dobrým parfémem, Náčelník Zrzavá huba z ní byl taky celej hyn, co si pamatuju. Takže je mi jasný, jak na tom byl ratlíček 😀

  20. Já už se teď smát můžu….dřív jsem soucítěně trpěla….doslova jako zvíře..z pískání Šarika a nebo z Bářina – chci chlapa a hodně štěňátek….(angel)

    1. ……………z pískání Šarika a nebo z Bářina – chci chlapa a hodně štěňátek….(angel)……………..

      no ve dvojici to musí být peklíčko ještě dokonalejší 😀

      1. Spíš se Šarika, protože mi ho bylo děsně líto a on chodil plakat apískat ke mě do postele, pacičkama mi oblímal krk, já byla celá zkřivená ,on opřenou hlavičku o mne a naříkal i ze spaní….Bára ta pořád pochodovala, stála na zadních, čučela z okna a ocasem ramplovala o radiátor..nevěděla jsem, co je horší ..jestli ona nebo její synek Šarik. A když měla ty své dny, měla průjem…takže jsem s ní běhala v zimě, v dešti ven…nás někdo vidět, já v pyžamu,přes sebe starej mámin župan, na nohách pantofle, venku -10°C a Barunka si to bruslila a obesrávala ploty zahrádkek, protože proti nám byla stará vilková čtvrť…sbírat to nešlo,donutit ji házet řídkou jinam než na podezdívky taky ne..jak já se za ni styděla…a uklidit to taky všechno nešlo…největší fór se jí povedl jednou v zimě, když bylo hodně sněku, nějakej vilkař si ze dvora vyhrnul sníh na chodník a udělal tam neprůchozí pyramidu , no a Barunka si na ni vylezla a ….vypadalo to jako Pierot, jen oříšky chyběly a oplatka….jak my odtama zdrhaly….řehtala jsem se doma představě, jak tam ten pracovitej uklízeč sněhu došel a viděl….to bylo snad jedinkrát,kdy jsem po vlastním zvířeti neuklidila (blush)

          1. a to jsem ještě nenapsala, jak jsem Báru šoupla domů a pak vzala kýbl, horkou vodu se saponátem a umělej smetáček a šla ty obesraný podezdívky v noci umejvat – okolo 3tí hodiny ranní….snad mi to bud ejednou přičteno k dobru 😉

    2. Má paní asistentka má úžasného plyšáka (tatínek bišonek, maminka pekinéz), takový gaučák to je. Ale občas přijde ráno do práce a vypadá jak po flámu. Beník totiž celou noc prosedí na okně a prokňourá, případně prosedí noc u dveří do bytu a prokňourá – to když přímo v domě hárá fenka ze 3. patra. To pak vypadá asi takto: |-)
      No, nejsme na tom my, co jsme v majetku kastrovaných (cat) líp? Já se nevyspím jen tehdy, když si chlapečkové hrají v noci své divočinky – např. dneska. První rána: spadlá vázička, zůstala nerozbitá. Druhá rána: spadlá kniha o heraldice, ze které čerpám při tvorbě erbů pro oba lumpy. Třetí rána: spadl kocour do krabice, který, netuším, byla tma jak v ranci. Čtvrtá rána: při rychlém honění překotili škrabadlo. Podotýkám, že byly 4.00 ráno! Ještě, že pod námi je jen ta prádelna a ta začíná v 6.00 a pračky jsou dost hlučné. Sousedi by to asi nerozchodili.

      1. Tak naši miláčkové neshazují, mohou si vyhrát venku, ale Princezna přelézá ze mne na Bimbouše asi 1 000x za noc a Brašulka to vylepšuje tím, že jakmile Bimbo lehne na záda, skočí mu na břicho. Mě to teda moc neva, na zádech nespím a Princka mi nevadí, pokud neškrábe po obličeji, ale Bimbo nadává, že se nevyspí…..

        1. To taky znám. Jedna z nejoblíbenějších poloh Melíška je placatý dlouhatánský kocour na mém těle. Pochrupující a hlasitě vrnící! Zvláště v letních parnech to bylo výživné! (whew) Jenže on je u toho tak miloučký.

      2. Když jsme ještě měli dvě kočky, jednou u nás spal můj bratr. Ten šel v noci na obhlídku, kteří zloději se to k nám vloupali (chuckle) . Přitom to byli jen naši miláčci, kteří se navzájem honili. Tyto honičky Micinka akceptovala i jako hodně nemocná (nám nedošla vážnost jejího stavu) doslova pár dní před tím než zkolabovala. Pak už se nedalo nic dělat. No Micánka hlídáme jako oko v hlavě, ale teď jsem viděla, že těch 14 let už začíná být znát. Tuhle seděl mámě na klíně jako starej pantáta – nožky rozkročené, bříško vyvalené, srst momentálně nic moc… Ten pel a energie mladé kočky je dávno pryč, ale zato je to naprostý miláček, se kterým si naprosto rozumíme a ani u toho nemusíme moc mluvit.

  21. Nojo, my máme ty sexbomby. Což Ája, ta je svolná jen v tom nejlepším (a to máme co hlídat, protože dobře ví, vo co go), jinak nápadníka velmi rychle vyštípá. le Ginny voní skoro pořád a je to telátko, které si před sexuálním maniakem lehne na záda a vzdává se násilníkovi, aby ji aspoň nesežral.
    Dnes jen prolítávám, ale Ešuse jsem si ujít nemohla nechat. Máme hektické 3 psí týdny, tak mezitím stíhám jen základní provoz domácnosti a občas i trochu práce.
    Včera jsme se vrátili ze západočeského Derby u Karlových Varů. Ája byla bezva, skončila 3. (jen „díky“ tomu, že byla o půl roku starší než vítězka – při rovnosti bodů více psů nastupuje „věkové kritérium“ a přednost dostane mladší pes). Ginny zkazila totálně jednu disciplinu, takže první den nic moc (předposlední z těch, co dokončili) a ani bezchybný výkon druhý den ji nahoru neposunul. Ale krásně jsme si to užili, bylo to ve vijenských lesích – liduprázdná krajina. Paráda.

    1. Dodneška nemám ujasněno, co je v tomhle bodě větší peklíčko, jestli hošíčci nebo holčičky a myslím,že to nikdo nikdy nevybádá 😀

      1. Dle mých zkušeností s obojím jsou horší holčičky. Teď zrovna přecházíme ze štuclíkového období do háracího a je na zabití.

    2. Evo, gratuluju, vy jste fakt dobrý. Já bych to s pejskama nedokázala. My bychom se nepřipravili ani na uchovnění nebo jak se to říká. I když Luxíček bezvadně poslouchá, chodíme na volno, po silnici chodí bezvadně na vodítku u nohy, protože tady je značný provoz,když potřebuje náhodou v noci ven tak si pro mě přijde do postele a tahá mě za ruku. Psů se už vůbec nebojí když tedy zrovna nějak zběsile neřvou, ale pořád se vyhýbá lidem a venku neštěká, doma ano.

    3. Stejně jsou to holky šikovný- tak holt Ginny neměla svůj den, ale příště to určitě všem natře… (inlove)

  22. Hezký ešusí pondělek 🙂 Živě jsem si připomněla, jak Borůvka poprvé a naposledy hárala a prošel kolem nás ve vzdálenosti 4 metrů pán s goldenem. Druhý den, sotva nás zmerčil, vlekl psa pryč do vzdálenosti aspoň kilometrové a říkal: „Pojď, Kašpárku, zase bys celou noc plakal…“

    1. ………………..„Pojď, Kašpárku, zase bys celou noc plakal…“…………………….

      (rofl) (rofl) (rofl)

      když oni jsou takový chuderky (inlove)

      1. No jo, ale za ne aspon muze mit rozum nekdo jiny a vcas je odtahnout do vzdalenosti nejmin kilometrove, aby neproplakali celou noc.

  23. Hmm. Kdybych obdobu neměla doma, smála bych se víc. Takhle nemůžu dát škodolibosti dostatečný průchod 😛 . Buldok zaplaťpánbu nekvílí, ale mozek se mu zatmívá vydatně. A to fenka ani nemusí hárat. Betka by mohla vyprávět. Miláčkovi se do očí vloudí skelný výraz, samozřejmě ohluchne a s placatou držtičkou zabořenou do pozadí své vyvolené (čím větší, tím lepší) odchází v dál. Zcela pozbyvše pudu sebezáchovy. Nebo naopak? Jak je to? Když se nutně potřebuje množit a přitom z něj načuřená staffordí babča málem nadělá fangle… (wasntme) (rofl) .

    Petróó! Jako obvykle skvěle napsané – veliké díky (y) (rofl) . Jj, je úlevné vidět a vědět, že v tom nešťastný člověčí jedinec není sám. By je člověk i chápal, ale k vydržení to není (punch) .

    1. Je to s nima masakéro, což?? Být v majetku sexuálního maniaka nejni žádnej med. 😀 😀

      heh, teď jsme měli návštěvou na chalupě Ešusí Macešku, ten šílenec se od rána do večera nezastavil, ani na vteřinu nevypnul, celou dobu magořil, byl z ní naprosto hyn (h) 😀

  24. Děkuji mnohokrát za krásné ráno, když mne ráno Majda vítala, tak po mě poskakovala nějak tak že jsem se začala obávat že asi už se budeme hárat. Což tedy prověří nás a hlavně naše vrata. Měsíc nad celou tou situací váhám, já vím, že jsem si neměla tu holčičku pořizovat, Mimíšek utekl jen jednou a za mlada vyl na celou ves, ale jinak nic moc nehrozilo. Už jsem zavrhla antikoncepci při prvním hárání a teď tvrdě promýšlíme kastraci, kdepak, byť vyjící Mimouš nebo pískající Ešus, to je jen o síle charakteru. Mimochodem Tě Petro mohu ubezpečit, že tohle trvá tak maximálně pět let a potom se vrátí zase do hladiny ctitel a milovník žen. No a to mu pak vydrží až do vysokého věku, neboli tak za pět let přestane hejkat, bude zase poslouchat i u hárající feny a jenom bude číst a snažit se najít každou krasavici, aby se jí mohl alespoň dvořit.

    1. No já jsem u Murphyho byla zvyklá, že to nebylo až takový prožívání. A Ešus to doteď taky dával bez podobných doprovodných cirkusových představení. Ale tentokrát to bylo echtgold gůtový. Tak se uvidí příště.
      Držím palce ať zvládnete první hárání

      1. Děkujeme, tak teď se těš, Mimi objevilo kouzlo ŽENY dost pozdě, ale zato intenzivně. Jeho jediný útěk stál zato, to máte asi ještě před sebou.
        Náš první velššpringr byl obrovský Kasanova a utekl vždycky a vždycky si užil – tehdy okolo bylo spoustu zrzavejch štěňat. Když jsme mu museli najít novou rodinu, ukázal se i tam v plném světle a využil situace se sousedovic vynikající vlčačkou. Souseda málem kleplo a Gastonek dostal pár broků, ovšem na jeho apetýt to nemělo vliv…….

  25. Paráda při pondělku!
    My máme naštěstí teď v ulici jen jednu fenku a asi chodí jinudy, takže je klid!

    1. no to naše pometlo by určitě dělalo masakr i kdyby tam bydlela jen ta jedna fenka a k tomu ještě byla i vykastrovaná :D, před časem jsme byli na společném venčení s vižličkou, která byla vykastrovaná. Hošíčkovi to bylo naprosto jedno, jedno, jedno, chtěl si prostě užívat 😀

  26. Hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístko na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Jóó pánčičko, to si příště musíte vybrat chlapečka typu vědeckého pracovníka (rofl) (rofl) a ne pornohvězdu… (chuckle) Třeba Xerýšek by se k takovému přízemnímu chování rozhodně nesnížil (inlove) (rofl)

    1. ………chlapečka typu vědeckého pracovníka (rofl) (rofl) a ne pornohvězdu…………..
      😀 😀 😀
      mám takový podezření, že ve vižlím provedení se vědečtí pracovníci nedělají, že to tam je jeden sexuální maniak vedle druhýho (rofl)

  27. Petro, potěšila jsi mě při pondělku. Já tohle taky znám moc dobře, náš Don nežral a vyl ač jindy ne, u sousedů měli rotwailerku a předtím špicovou, měli a mají vždy psí slečny. A ta špicová chodila až k nám a lezla na schody aby to šlo. A před Donem jsme měli koliáka Fanfána a ten zase k nim chodil až do baráku, uměl otvírat dveře a paní říkala už je to vážná známost, už chodí za ní až do světnice.

    1. ano ano , vážná známost to je pak už na pováženou 🙂
      je mi jich čoklidů vždycky líto, jak jim do toho člověk vlastně tvrdě zasahuje.

  28. Hluboké soucítění! Čtyřtýdenní neustálé pískání a nářek znám velmi dobře. A dobře mi tak, když jsem si uplichtila míchanou smečku. Ještě dodnes máme v některých rozích místností a futrech našroubované kroužky na uvázání vodítek a háčky, aby se pejsům nepodařilo otevřít si dveře, když jsem byla mimo dům. Opravdu silný zážitek. On takový kníračí nápadník má také obrovskou výdrž. (čtyřtýdenní, protože dvě feny háraly téměř současně, ale jedna to stihla 3x ročně pozn. aut.)

    1. Panebože, Pitrýsku já jsem netůchala, žes masochista :O !! Páč jen masochista vymyslí pořízení hošíčka a harému k tomu 😀 😀 To muselo být na mašli.

      1. Hele, nerejpej, jo! 😀 😀 😀 Ale u nás to nějak procházelo, až na ten slavný Argusův výlet oknem do okapu ve druhém patře celkem pohoda. Sice pískal a pískal, ale za bedlivého dohledu mohl být se svou vyvolenou i v jedné místnosti. A podezírám ho, že si děsně užíval, jak ho všichni litovali a utěšovali 😛 Pravda, za babama zdrhal i 15 km. Naivně jsem si myslela, že zákeřnou chorobou vynucená kastrace jeho touhy utlumí… houby s octem, nezměnilo se nic, akorát už nechodí za babama tak daleko, když si může bezpečně užívat s těmi, co má doma 😀

        1. ………….už nechodí za babama tak daleko, když si může bezpečně užívat s těmi, co má doma ………….

          😀 😀 nejni nad bezpečnej sex :D.
          No jo já zapomněla, žes vlastně taky v klubu masochistů 😀

          a připomněla jsi mi tou větou jednu známou , je v majetku postaršího psího pána, z útulku si vzala postarší psí dámu. Postarší psí pán byl kastrován, leč pochopitelně nezapomněl o čem život je a když postarší psí dáma přišla dom a rozhárala se vzplanuli oba vášní velikou. I užívali si podzimu života. Na plný pecky a takovým způsobem, že jejich panička řešila, zda to vůbec jejich postarší tělesný schránky unesou :D. Idylka skončila ve chvíli, kdy postarší dáma začla myslet na budování společné domácnosti, což postaršího psího pána naprosto otrávilo a celý dny se tvářil, že se pozvrací 😀

          1. Ať si klidně užívají, akorát by si k té érotice mohli vybrat lepší místo než přímo u vrátek. Už na mě jednou zvonila učitelka MŠ, jestli bych pejsky nemohla zavřít, že se jejich momentální činnost dětem během procházky trošku špatně vysvětluje… (rofl)

    2. Pardon, dva kníračí nápadníci. Chrisík a bertík. ten sice nepískal, ale dychotal, jak kdyby běžel maraton. A v druhé místnosti kňučely Kačenka a Garuška.

  29. JOOOOO!Souhlasím!!Kdo to má vydržet…kdo to má vydržet, půlnoc nepůlnoc, ticho neticho, nesmát se tu nahlas a neprskat na monitor??? (rofl) (rofl) Kočičstvo udiveně hledí a klepe si tlapkami na čela…Čemu se směje??PSOVI??? Tsssk….

    Díky, Petro! neznám lepší začátek týdne než právě tohle Ešusí vyprávění…a jo, já vim…se mi to směje… když u nás už shánění ženské není několik let aktuální. (chuckle)

    (Ježiš Piškote, přece bys Ešuskovi nezáviděl?? No táááák…no tak se mnou nemluv, no…ono to ticho má něco do sebe 🙂 ).

    1. No zrovna s Piškotem se to dost často taky nedá vydržet. Se nesmát 😀 😀 😀
      že ho drbu pod bradičkou pana Profesůrka 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN