PSI: Z kozího chlívku do postele za tři dny

…nebo tak něco mumlala ta krmicí, když jsem k ní lezla na postel. No kdyby na postel, na nerozloženou sedačku kam se já rubensovsky vybavená vejdu tak akorát sama a na tvých 36 kg už tam není místo. Hele, já to napíšu za tebe a ztěžovat si budeš příště.

A vezmu to trochu postupně a trochu hákem, protože ono se řekne tři dny, ale někdy jsou dlouhé a otřesou celým dosavadním životem. Takže v pondělí jsme dorazili pro Márinku, cestou domů se stavili v Tescu na nákupu – tedy Majdiným, ne naším. Takže během slabé hodinky jsme zjistili, že v autě v kufru nepojede, ale Kačce u nohou ano a před Tescem zase že hrdinně vyletí z auta, což jsme ani nepředpokládali a poleká se davu lidí, tedy asi tří.

Tím jsme zjistili, že není zvyklá moc nikde chodit a nic moc neviděla, ale je děsně zvědavá. Jo a taky že pokud se poleká, tak odmítá jít dál, u toho Tesca si lehla, ale za ty tři dny jsme řešili několik takových situací, a to si sedla.

No doma okamžitě prohnala kočky, takže ty už zřejmě začínají pomýšlet na důkladnou pomstu, protože že občas přijede ten blbej pes na návštěvu, tak to by přežili, ale že si přivedou něco, co na první pohled vypadá jako Mimi a má to představu, že jsme na hraní, tak to teda ne. Jo a kdy tak asi máme chodit na jídlo, když ta popelnice leze na stůl a všechno nám žere?

Jo jo jo, popelnice dostala misku s masem, protože u nás psi vždycky jedli jednou granule a jednou maso s přílohou… Tím taky na chvíli skončila éra granulí, protože od toho večera je snědla jen jednou, a včera večer je do sebe vzteky nahrnula, aby je vzápětí vyvrhla v obýváku. Jasněji už to být řečeno nemohlo, protože za slabou hoďku spásla kuře s rýží a mrkvičkou a to v ní jaksi zázrakem zůstalo.

Jo ale té rýže nesmí být moc, to taky ne. No takže granule obnovíme až v době, kdy ji budeme moct nechat vycukat. Už tak je toho na ni moc. Na procházku na vodítku taky nebyla moc zvyklá, takže nechápe ten systém chůze z bodu A zase do bodu A.

No takže i na krátké procházce kolem mne lítala jako satanáš – to musím nechat, od prvního dne ji můžeme pouštět a zatím se nám ji daří přivolat – a poté uprostřed trasy padla. Asi jako na tom dvorku znaven spočinul… no a já sedla vedle ní do trávy, protože co s ní, že. Tak jsme tam tvrdly půl hodiny, pomalu začínalo krápat, když se konečně nechala přemluvit.

Do toho Tesca jsme jeli pro hračky, se kterými se nejprve musela naučit hrát, protože to na dvorku ve smečce taky nepotřebovali umět. Vzhledem k její velikosti a váze 36 kg si prostě člověk neuvědomí, že se zkušenostmi je na tom jako malé štěňátko, takže větší srocení lidí jí děsí. Ale jenom venku, co vleze domů, toho se bojí jen chvilinku.

Vysavač, fén a podobné ji děsí, ale zvědavost nedá, takže když to neublíží nám, může to zkusit prozkoumat. Doma je bezpečno, stále s ní zatím někdo je, i když od prvního dne ji dáváme na dvorek a odcházíme všichni. Ovšem v noci s ní zatím spíme jeden dole, protože se za námi po schodech nedostane – tedy zatím nedostane. Otevřeno na dvorek má i v noci, takže houby zle. Život jsme jí převrátili tedy důkladně, snad to zvládne bez nějakých nerváků.

Jo, a abyste věděli, proč jsem jí lezla na postel – protože je nepořádná. No, jak večer obírala ty kuřecí stehna, tak nechala kosti v takovém kyblíčku na lince a kočky ho shodily, když v noci hledaly něco, co jsem jim nesežrala. No a vono to tak vonělo, že jsem si jednu odvlekla, ale to zrovna šel ten chlap na záchod, takže mě přistihl. Donutil mě vyměnit tu kost za piškot ale piškot jsem sežrala hned a neměla co žužlat. No tak jsem skočila na ni, třeba by se jí něco žužlat dalo, jako to ucho, co mi vrazila, když jsem jí žrala židli…

 

Aktualizováno: 15.8.2010 — 16:51

107 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. I KDYŽPOZDĚ, DĚKUJU PŘEVELICEVŠEM KUCHTIČKÁM A HOUBAŘKÁM ZA RADY OHLEDNĚ PÝCHAVKY OBROVSKÉ.UŽ SE USUŠILA V TROUBĚ, JELIKOŽ JSEM DODATEČNĚ ZJISTILA, ŽE JE JI NUTNÉ SUUŠIT VELICE RYCHLE , ABY NEZEŽLOUTLA A VLASTNĚ NA SÍTU NEDOZRÁLA. KAROLÍNKO, DNES MÁME S JIŘÍM K OBĚDU PÁCHAVČÍ ŠPÍZY DLE TVÉ RADY. KOUSEK JSEM NECHALA, ABYCH ZVĚDĚLA, ZDA SE DAJÍ UDĚLAT I JINAK, TAKŽE ZBYTEK UŽ JE USUŠEN. ŠPÍZY ZBAŠTÍME, AŽ JIŘÍ DORAZÍ Z PRÁCE.

    1. LENKO NA SÍTU NEBO V SUŠIČCE, TO JE JEDNO, ALE RYCHLE! TO MÁŠ PRAVDU, PROTO JSEM TO PSALA O TÉ SUŠIČCE! NENAPADLO MNE OVŠEM DOPSAT, ŽE ZEŽLOUTNE, TO JSEM ALE OSEL UŠATÝ! ONA TOTIŽ PAK I ZHOŘKNE, KDYŽ SE SUŠÍ NA SÍTU. KROM TOHO JAK JSOU HOUBY HYGROSKOPICKÉ, TAK V TOMTO VLHKÉM POČASÍ BY STEJNĚ NA SÍTU NEUSCHLY POŘÁDNĚ. NECHTE SI KE ŠPÍZŮM CHUTNAT, JSOU OPRAVDU DOBRÉ, ODZKOUŠENO NA VLASTNÍ MLSNÉ HUBĚ. SUŠENÉ HOUBY NA PRÁŠEK ROZEMLETÉ JSOU ÚŽASNÉ DO VŠECHMOŽNÝCH JÍDEL, JSOU VELMI AROMATICKÉ. AŤ UŽ JE TO ZMÍNĚNÁ PÝCHAVKA NEBO COKOLI JINÉHO. JÁ KDYŽ VYBERU ZE SKLENICE SE SUŠENÝMI HOUBAMI TY VELKÉ DO BRAMBORAČKY, GULÁŠE APOD., TAK TY DRTKY TAKÉ POMELU A PŘIDÁVÁM JE JAKO PRÁŠEK. KDYSI BÝVALY I KOSTKY S HOUBOVÝM BUJÓNEM, UŽ JSEM JE LÉTA NEVIDĚLA, TAK SI POMÁHÁM TÍMTO ZPŮSOBEM.

  2. PRO LENKUS, ALE MOŽNÁ I PRO OSTATNÍ – PÝCHAVKY LZE TAKÉ SUŠIT. I JÁ JSEM TO DĚLALA A POUŽÍVALA PAK JAKO HOUBOVÝ PRÁŠEK DO OMÁČEK, POLÉVEK A VŠUDE TAM, KDE JSEM HOUBOVÉ AROMA CHTĚLA MÍT. VÝBORNÝ BYL NAPŘ. ROZMIXOVANÝ SE ZAKYSANOU SMETANOU, TAVENÝM SÝREM, TROCHOU STROUHANÉ NIVY A PAK UŽ SE PŘIDALY JEN NEAROMATICKÉ ŽAMPIONY. OMÁČKA BYLA HOTOVÁ A NALILA SE NA TĚSTOVINY NEBO JSEM S NÍ ZAPÉKALA KUŘECÍ ŘÍZKY. BYLO TO VÝBORNÉ. PRÁŠKEM JSEM NEŠETŘILA, KDYŽ JSME NAŠLI OBROVSKÉ PÝCHAVKY, TAK HO BYLO DOST A DOST. LÉPE SE ALE PÝCHAVKA SUŠILA V SUŠIČCE NEŽLI NA SÍTU. JINAK SMAŽÍM JAKO ŘÍZKY, KLASICKY, ALE TAKÉ JSOU DOBRÉ KOSTIČKY, POSYPANÉ HRUBOU SOLÍ NEBO VEGETOU A NABODNUTÉ NA ŠPEJLE S PROKLADEM TŘEBA ZE SLANINY A JEN TAK OPRÁSKNUTÉ NA SÁDLE.

    1. Milá Blážo, ještě jednou veliká gratulace Mistrovi (y) 🙂 . Chicht, vlastně Brněnskému zajíčkovi (chuckle) .

      Nojo, škoda organizačních zádrhelů, ale určitě se nenechejte otrávit nadlouho (shake) .

  3. MILÁ INKO, PROMIŇ MI JEDNO DRZÉ SOS A OT.JELIKOŽ TOHLE POSPÍCHÁ.
    MÁRINKA JE MOC KRÁSNÁ PSÍ FEŠANDA A JISTĚ SI S NÍ JEŠTĚ UŽIJETE SPOUSTY SPOLEČNÝCH LET.
    MAM NYNÍ PROSBU NA VŠECHNY PŘÍTOM,NÉ KUCHTIČKY( KUCHTÍKY) A HOUBAŘKY(HOUBAŘE ). BYLA JSEM DNES S HOKINEM KOUSEK ZA BĚLOU NA PROCHAJDĚ. Z TRÁVY PASTVIN NA MNE VYJUKLO CCA 5 OBROVSKÝCH BÍLÝCH KOPACÍCH MERUN A OBROVSKÝCH KLIDSKÝCH HLAV ( PŘÍMO HYDROFILNÍCH). NAŠLA JSEM OPRAVDU VELIKÉ ,KRÁSNĚ ZDRAVÉ , PEVNÉ A BĚLOUČKÉ VATOVCE( PÝCHAVKY OBROVSKÉ. TAKOVOU SPOUSTU JSEM NIKDY NENAŠLA , TAKŽE JSEM SE CHTĚLA PODRADT S GOOGLEM.
    VÍM, ŽE PÝCHAVKA JSOU JEDLÉ, POKUD JSOU MLADÉ , PRUŽNÉ A NEVODOVÉ)nerozmáčené). JEN MNE ZARAZILO, ŽE NA NĚKOLIKA STRÁNKÁCH JSOU ROZPORUPLNÉ NÁZORY NA TO, ZDA JE VŮBEC MOŽNÉ TYTO OBRY SUŠIT A ZAVAŘOVAT DO SOLI. NĚKDE ŘÍKAJÍ NESUŠIT, NENAKLÁDAT, JINDE TVRDÍ OPAK. JÁ S TĚMIHLE OBŘÍMI HOUBAMI NEMÁM VŮBEC ŽÁDNOU ZKUŠENOST, JELIKOŽ JSEM JE NAŠLA ÚPLNĚ PRVNĚ. PODOTÝKÁM ,ŽE NA ŘÍZKY Z NICH BYCH MUSELA POZVAT FŮRU LIDÍ. SAMA SMAŽENÉ A JEŠTĚ HOUBY NEMOHU A HOLKY JSOU MIMO DOMOV. TAKY VÁHÁM, ZDA PŘED ÚPRAVOU HOUBY LOUPAT NEBO NE. TO JSEM TAKY NENAŠLA NIKDE.
    OBROVSKÉ VATOVCE FOTILA MOBILEM KAMARÁDKA, TAKŽE SE POKUSÍM FOTKY Z JEJÍHO MOBILI PŘETÁHNOUT DO PECKA A PAK JE TU PREZENTOVAT. JEN PROSÍM O TU RADU A NÁPADY, JAK HOUBY UCHOVAT. DÍK PŘEDEM A. MÁRINCE A HLAVNĚ INCE SE PŘEVELICE OMLOUVÁM.

    1. Zrovna dneska jsem naříkala, že bych měla chuť na pýchavčí řízky. Takře bohužel jedině řízky, neloupe se a žere se do úplného vyčerpání. Jinak opravdu nevím, jak je zpracovat a tiše závidím. Snad obejít hubymilné kamarády. Já houby velmi ráda sbírám a sbírám i ty, které se normálně nesbírají – Bimbo znalý jen praváků a poddubáků z mého košíku dostává třesavku

    2. MILÁ LENKO S. JÁ SICE NEMÁM OSOBNÍ ZKUŠENOST, ALE VÍM, ŽE MAMINKA MÉHO KAMARÁDA JE SUŠILA, A PAK NĚJAK ROZEMLELA NA PRÁŠEK A POUŽÍVALA JAKO ZÁKLAD DO HOUBOVÝCH OMÁČEK A I JINAK SPÍŠ JAKO KOŘENÍ K OVONĚNÍ. JINAK STRAŠNĚ ZÁVIDÍM, HOUBOVÉ ŘÍZKY MILUJU A PŘITOM JSME LETOS NA HOUBÁCH JEŠTĚ NEBYLI. 🙁 A OBŘÍ PÍCHAVKU JSEM NENAŠLA NIKDY.
      MY PRÁVĚ PŘIJELI Z NÁVŠTĚVY U TCHÝNĚ, ODLOŽILI SPINKAJÍCÍ RYSÁTKO DO POSTÝLKY A TEĎ PADNEME ZA NÍM.

      1. Milá karakal,
        maminka Tvého kamaráda sušila nejspíše Pestřec obecný, který je příbuzný lanýže. V běžném použití nemá uplatnění, protože je jedovatý, ale usušený a rozemletý na prášek je opravdu výborným kořením – můj tatínek měl pro tento účel samostatný mlýnek na kávu. Mimo sladkých jídel ho cpal naprosto všude

  4. VZKAZ od drahého příbuzného j. Honzy:
    Hlásím se z dovolené, byli jsme dnes 160 m nad vrcholem Sněžky a přitom cca 12 km od moře. Nádhera. Všichni zdravíme.

  5. Naši milí,
    všem vám děkujeme za krásná slova a přáníčka, celá rodina je náležitě připo…. z nového člena rodiny a doufáme, že se nám podaří se zžít na dlouhá léta. Márinka právě rozhryzala svoji bůvolí kost, takže jen doufám, že v nocí nedojde úhony nějaký ten kabel, čert vem židli. Máme teď spolu dovolenou, takže si užíváme společných dní

  6. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) „Tvoje žena o tobě roztrušuje, že jsi bigamista…“
    „Opravdu? A která?“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem přítomným klidný večer a hezké sny. ~o)

  7. (f) PRO WEBMAJSTRA – milý Marku (inlove) , děkuju za rychlou reakci a zpřehlednění Nastěnky. 🙂

  8. Márinka je úžasnej medvídek a určitě společně rychle doženete mezery v jejím vzdělání. Díky a brzy, síím, další hlásání 🙂 .

  9. Z kozího chlívku do postele 🙂 , to je výrazné zlepšení! Počítám, že si Márinka po třech dnech na rodný dvorek ani nevzpomene, taky nemá čas, když toho musí tolik objevovat! A umí kouzelný bezbranný kukuč! (h) Tak tuhle „dodávku“ zařídila CD excelentně!

  10. Márinka je moc hezký pejska, přeji celé její smečce hodně společných krásných zážitků ,piškotků, kostiček k žižlání a užívejte se navzájem. (h)
    Pěkně jste to naštěkaly a napsaly. (dog) (h)

  11. už jste byli na houbách s policejním doprovodem ?? (rofl) Já se právě vrátila… Včera jsme v lese kromě hub našli zahozené ohnuté SPZky z několika aut. Nedalo nám to a dneska jsem to nahlásila. No a šla jsem teď v podvečer na houby…eee vlastně na značky 😉 Pochválím se – nejen že jsem našla to místo (i ty značky), ale i jsem služební auto nechala odstavit na místě, odkud to bylo opravdu nejblíž a ještě jsme našli spoustu hřibů. Oni sice tvrdili, že nesmí ve službě na houby, tak jsem je sbírala já (nod) (a předala jim je všechny jako „úplatek“). Celá „akce“ trvala 40 minut i s cestou – jen Kosatka byla tentokrát doma (chuckle)

    A teď jsem se nasmála Betce. Dala jsem ji vajíčko na tvrdo (oloupané). A ona ho nešťastně nosila za mnou, ať jí ho nakrájím (rofl) . Vždycky ho z té obr tlamy (vůbec nebylo vidět, že v ní něco má) vyplivla nepoškozené a píííískala, že to přece je vždycka rozkrájené na plátečky… Vydržela jsem, nakonec si ho odnesla na trávník, zalehla k němu jak ke kosti (fubar) a podařilo se jí ho konečně zdolat (rofl)

    1. No tohle, výletek Kosatce nedopřeješ? Pánové mohli mít službu zpestřenou nejen houbami. Chicht, je chvályhodné, žes místo činu bez potíží našla, ale zakufrovat s orgány v patách by bylo zábavnější (rofl) .

      Betka je případ! Její rozjímání nad vejcem si snad ani neumím představit, Pedrouš by nejraději vdechl vcelku i celý prase.

      1. Však jsem si pyšná, že jsem nekufrovala… fakt jsem šla mimo cesty zcela přesně. Až mě to překvapilo.

        Betka má ráda jídlo naporcované. Že za mnou nosí syrový kuřecí skelet nebo krůtí krk… že mám ihned vyndat nůžky na drůbež a naporcovat jí to, to znám. Ale s tím vajíčkem to byla fakt groteska (rofl) Jak ho vždycky vyflusla nepoškozené z tlamy a ono se klouzalo po kuchyni … (rofl) (rofl) (rofl)

        1. Teda Xerxová (inlove) – nakonec snad abys Betynce jídlo předžvýkávala! (wasntme) (chuckle)

  12. Ahojte, zdravím po návratu z NL. Bylo to bezvadné, moc se nám tam líbilo a i výsledky byly – dcera má stříbro a bronz, manžel dva bronzy, syn tři stříbra (a já cosi s kolenem, ale to už je detail). Moc jsme si to užili a určitě budeme dlouho vzpomínat. Až budou nějaké fotky, dám sem odkaz.

    1. Jste prostě medailoví, gratuluji. (handshake) (y) Na koleno pozorte, potfóra umí bolet pěkně dlouho. (wave)

  13. Inko, hezké povídání a Márinka je krásné medvídě (h)

    Všechno nejlepší Bětuláskovo (f) (f) (f)

    YGo a Alex – úžasné fotky, to musel být krásně prožitý den 🙂

    Ohlásila se nám na jednu noc nečekaná, ale milá (tranzitní) návštěva, tak hnem kuchtím a peču. Takže fotky malých želviček dodám, jakmile je stáhnu a dám na rajče.

    A pro Sharku.68 – tady se pro „vyhlazení“ menších ďulíků na karoserii auta používá obyčejný gumový zvon na záchodovou mísu (jeden manželův ex-švára měl auto-dílnu a dělal to tak u mělkých prohlubin běžně). Zvon se přisaje a pak s co nejrychlejším trhnutím se ďulík vycucne ven. Jenže u auto, které po krupobití asi vypadá jako poďobané od neštovic to asi bude titerná práce – no ale pokud by to fungovalo, přišlo by to podstatně levněji. (whew) . Pohled na takhle poničené auto po čerstvém laku….;( ;( ;(

    1. Díkec a na fotečky malinkých želvínků moc těším – pamatuji si dojem z těch minulých fotogalerií, mrňátka na vodě v té malé míse, Slider s TAK nataženým krkem!!… – a jak jsem celou dobu furt vrtěla hlavou a dumala, jak ses, prokristapána, o ně dokázala tak pěkně postarat?! (rose1)
      Myslím, že k dnešnímu dni hodí se jen jeden výkřik a ten zní: „Ať žijí želvíci, jupijájoó!!“

    2. Máš pravdu Maričko – odpoledne bylo moc hezké a myslím, že jsme si ho užili všichni. Alex, Jiří i Klér jsou moc prima a navíc, tam u nich, kousíček za Brnem, je tak krásně.

      1. Ygo, bezvadná reportáž, jak tvá, tak od Alex. Oslíka vám nepokrytě závidím, mimoucha sladkého nohatého 🙂 . Ovšem Jiří v batůžku mě naprosto uchvátil (y) (rofl) .

    1. No, ono to bylo moc pěkné odpoledne. Takové to, co pohladí a na které dlouho vzpomínáš. Krásné počasí, zajímavé téma, fajn lidi s Tebou. Potkala jsem se tam i s rodinou, co víc si může člověk přát?

  14. Jé Márinka (h) Ta je krásná. A malinká holčička to je, to je vidět v tom pohledu 🙂

  15. To je krásný povídání! Stihla jsem ho po dlouhý době akorát před odchodem z práce. Moc díky a držím pěsti s tím rarachem. 🙂

    1. Jste všichni tak milí (a Vavíla úděsná práskačka), že nevim, kam s vokama, navíc šecky kočandy zrovna spinkají, tak se nemůžu tvářit, že neslyším ajakoby drbat. 😉
      Děkuji, berušky a broučínci. Tolik gratulací jsem f životě neviděla. (f)

        1. Jejda, já s dovo taky, všechno nej !!!!! Krásný zbytek, krásného dne vinšujeme. (h) (handshake) (d) (^) (rose1)

        1. Ovšemže práskáš, práskáš; ale s rozmyslem, vhodně, tam, kde je potřeba povzbudit, pobrigádit, posbírat, pogratulovat – anebo jen tak pohladit. Na to máš vzácný cit, kdy co kdo komu čemu s kým, a i Bill Gates by Tě do perzonálního vzal, kdyby vo tom eště rozhodoval…
          Znovu, už podruhé za jedno léto, velmi děkuji, Vavílko. Udělala jsi mi fakt moc echt furt big tupl a ty tlachy vokolo radost! MUCK!!
          (h)

          1. Jj, si zas trefila hřebík – s Vavílou (inlove) .

            Lefíčkovské narozky? Teď už je tuplem jasný, proč vládne v Kočetii taková pohoda – vždyť jste stejného druhu (sun) . Bětulásková milá, všechno nejlepšejší! (h)

            1. A teď už jsem dočista dojatej, zatímco všechny holky, čerstvě nakrmené a vyčesané, nepokrytě CHRNÍKUJOU!! Dík! (f)

    1. Vy máte ale obě tak příjemné fotky, osvěžující v tom pochmurnu (už i tady asi bude lejt). Synek osličky Márinky (vida!), zastižený při zívání, je k sežrání. Láskou, přirozeně. (inlove)

      1. Bětulásková, to chceš říct, že se u vás ty situace jako od Louis Bromfielda (Když nastaly deště) nedějí?

        1. To jsi mi připoměla, že bych si Bromfielda i s tím jeho mizerným indickým počasím mohla zase přečíst. I když už se dost v Indii změnilo (geo-politicky), ten příběh je krásný.

        2. My sme takovej přechytralej suchej kopec a u nás nikdy nic; před tejdnem jsem nabízela švárovi odbahňovací úklid v rodném městečku tajdle za rohem, před měsícem trochu plavalo bráchovo městečko, ale jinak hlásím, že všechny krupky (kroupy né!) a deště klidně na nás, my je vsákneme, zplavíme… něco s nima uděláme. Tady všude se sem eště vendou…
          (rain)

        3. Jakž se praví v Saturninovi, celý problém spočíval zejména v tom, že začalo pršet. 😛

  16. My jsme kvůli psovovi koupili rozkládací pohovku aby jsme se tam vešli u televize,a ješte do barvy ,aby nebyly vidět chlupy (nod) S tím že jí občas rozložíme……no a dnes ji občas složíme kvůli návštěvě.Ale ty psí vyčítavé pohledy, co si to dovolujeme, že mu ubíráme prostor ]:)

    Márinka je nádherný čumáček (dog) (dog) (dog)

  17. Přidávám se k ostatním. Márinka je krásné odrostlé štěně obříka. Bude to kus obrovské práce, trpělivosti i fyzické dřiny vychovat z ní správného psa.

  18. Gratuluju vam k Marince a Marince gratuluju k hezkemu domovu. Ani nevi, jak se ma. Je takova – no, roztomile velikanska steneci. 🙂

  19. OT: dneska jsme očkovali Jeho Veličenstva Kocourstva. Zrzínek poprvé, protože paní útulková nedoporučovala dříve, až po jeho úplném uzdravení. Přeočkování ho čeká za 3 týdny. Melíšek už podruhé. Měla jsem z toho docela bobky, ale Melíšek to přijal jako samozřejmost, on už je takový pohodový, Zrzínka odlovila paní útulková v jeho oblíbeném bydlíku dole a prakticky se to obešlo také bez větších problémů. Neprotestoval, nekousal, neškrábal, utekl po zásahu do bezpečí za pohovku, ale věřím, že teď dojdu nahoru na kontrolu obou a doplnění mističek a bude zase v pohodě na svém křesílku a připraven sbaštit něco dobrého. Takže první křest máme za sebou. Teď jen aby se rychleji zbavoval svého strachu a abychom mohli spolu začít jezdit na chaloupku. Nebude nám pak tolik smutno, tedy aspoň ne mně a Melíškovi, Zrzínek to zatím tak neprožívá, spíš je závislý na dobrém bydle, nežli na paničce, u Meldy je to opačně – ten půjde kamkoliv, jen když bude maminka s ním!

    1. Velká palcodržba!!!!!

      Právě se z dvorka ozývá Mařeno, Katka šla Majdu česat a to je činnost, kterou tedy také nemiluje.
      Ale já si nemyslím, že by ve svém bývalém domově nějak trpěla, jenom oni prostě nejsou psi na dvůr. Navíc zrovna to česání by mohla mít už zažité, je to prakticky denní činnost. Majda je zářný příklad toho, že každé plemeno vyžaduje něco specifického a foundlák prostě musí být v kontaktu s rodinou. Netvrdím, že musí spát v posteli, oni to teplo moc nemusí, spíš musí být v každém …. za kvrdlačku. Mimi nejraději asi opravovalo auto, když si Bimbo pod něj vlezl, tak určitě trčel zpod auta i pes. Také vaření s přesunující se překážkou mi za tu dobu připadá normální, jen tahle překážka je poloviční.

      1. Z fotek soudím, že Márince cácorce se běhoun místo dvorka zjevně zamlouvá a určitě ji brzo převychováte na zcela fundovanou founďu. 😉
        Stejnak, když koukám na tu kebulku, já bych jí říkala Meďulka, ona je taková méďatá.
        Pozor, chce něco dodat Pusina, já jí na to odentruju, aby to vyniklo (předtím pro jistotu vzkaz do bloku):

        xcááááááá bnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

        😀

  20. (chuckle) (inlove) INKA a MárINKA – všimla sis, milá Inko, že jsi u Márinky schovaná? 🙂

  21. ááááá Inka a Máárinka= silná dvojka (rofl) , dík baba za hlásání. Hezky se to čte a člověk má u toho tak nějak hubu kolem celý hlafy.

    A koukám, že zdejší psí dorostenky došly k názoru, že problém je nejlepčejší tak nějak vysedět (rofl) (rofl)

  22. Inko, díky za to radostné čtení. Já věřím, že Márinka všechno dožene a bude nádherná pejska. Ona už vlastně nádherná je. (sun)

  23. Márinka je úúúúžasná!!! Asi se jí moc dobře nevedlo, když je ze všeho chuděra tak vyplesklá… Myslím tím, že se jí moc nikdo nevěnoval. Ale ona to všechno rychle dožene, v 8 měsících je to ještě skoro štěňátko.

  24. A OT č. 1 – koukněte na Nastěnku, naše upoutávka je sice slepená se Pražením, ale snad se v tom vyznáte.

    A OT č. 2 – v sobotu jsem byla s Alex ve Zlobici, moc jsem nefotila, neb Toya se rozhodla být za městskou paničku a chlívky byly pro ni ee, ale přesto něco málo je tu
    http://yga.rajce.net/2010_S_Alex_na_farme_na_Zlobici

    Alex s Jiřím budou mít fotek určitě víc, tak doufám, že se taky podělí. A vyhledaly jsme i Mirku, ale chudera nevěděla, kde jí hlava stojí, protože akce to byla velkolepá, takže jsme ji jenom pozdravily.

  25. Inko! Povídání o Márince je bezvadné – jsem přesvědčená, že ona je pro vás ta pravá. A na té poslední fotce je kouzelná – je taková „rozteklá“ (chuckle) a velice mi připomíná létajícího psa, který to vzal komínem (clap) .
    Tak mám takový neodbytný dojem, že k vám přišlo Štěstí (h) !
    A hodně foť a piš, ať víme, co se u vás děje!

    1. Takhle foundláci většinou leží, a ŠTĚSTÍ včera objevilo, že kousat se dají i kabely. Já nevím, pomalu tady zakopáváme o její krámy a ona musí vyzkoušet poživatelnost všeho.

      1. Inko. ten náš koliák skoro sedmiměsíční má také krámů všude, že k nám ani nikdo nemůže vkročit, každá krabička je jeho a každý papír, je jak skartovací zařízení a petlahve nemusíme sešlapávat to dokonale zvládne, jen musíme dávat bacha na uzávěry, které odšroubuje a pak by je rád kousal, ty mu ovšem sebereme

  26. Teda já nevím proč, ale dočetla jsem v slzách 🙂 Márinka je a bude pěkný kulišák kvítkový (chuckle) a už se nemožně těším na další vyprávění. Posílám podrbání (h)

  27. DNES MÁ NAROZENINY BĚTULÁSKOVÁ! (h)
    Milá Lásková z Kočetie (inlove) , přeju Ti jen to nejlepší, hlavně hodně dnů, ve kterých najdeš radost. (f) (sun) (h)

    1. Oooooo – tak došlo už i na Láskovou! Tak honem honem – hodně štěstí, zdraví, spokojenosti a doufám, že Bětuš, Puska i Babííí se vyznamenají a od každé dostaneš spoustu pus čumákovek. (h) (f) (h) (f)

    2. Jééjéé, děkujéém, ta Vavíla musí mít asi tak šestikilovej kalendář!! :* – čumákovek od Pusiny bylo od rána asi 65, jelikož jemně mrouská a tak mi visí furt kolem krku ánebo na myši ánebo z klína. Čumákovky od ostatních holek budou asi až za kuře.

      Dám si k ranní kávě ještě jednou kozinkové Ygofotky a v klídku povídání o tom, jak se Márinka z pastoušky pro(v)dala do města. (inlove)

    3. (cat) Melíšek a (cat) Zrzínek se přidávají se svojí (rose1) ke gratulantům. Panička, pochopitelně, taky (h)

      1. I my, i my! Krásné dny, týdny a rok (až zas do příštích narozenin) (h) (sun) (inlove) (^) (d) (rose1) (rose1) (rose1) od (cat) (cat)

      1. Taky se přidávám – vše nej nej nej a hodně radosti z hedvábných kočičích kožíšků (f) (f) (f)

        1. My jsme bystrá Kočetie a našly jsme se i tak, heč! Kyti s vuvuzelou, děkujíí! (blush)

    4. Přidávám se do řady gratulantů a přeji ještě spoustu krásných let v chlupaté Kočetii, hlavně ať slouží zdraví a to ostatní zařídí CD! (rose1)

    5. Hepi brrrrsdej tů jů, hepi brrrrsdej tů jů, hepi brrrrsdej tů Bětulásková, hepi brrrsdej tů jů 🙂

    6. Jo, Vavíku! – pro Tebe to bude důležitá zpráva: představ si, že Babí a Pusí se teda semo tamo nechají oterminátorovat, ale po pátém tahu se otáčejí a tvářejí se, že stačilo, a kde že je jídlóó!! Někdy i VYKVIKNOU, že stačilo!! A už neba!! A mazej vocamky (čti vodsaď), paníku!!
      :-/
      Tak se terminátorujeme jen tak průběžně a chvilkově, když se nasáčkujeme na kuchyňský stůl.
      (Škoda, že nebyl foťák, dnes na stole postávaly a polehávaly kolem šáchorku a trávy všechny tři holky současně na metru čtverečním.)

      Ofšem Bětulí kotulí, Běťátko koťátko čerňátko, Bětuška kutuška a jak jí všelijak říkám, ta u DRHÁNÍ PŘEDE!! NO furt loví, furt, učešem´ dvacet tahů a tak ji rozjaříme, že začne lítat skrz celej byt, ale přede. 🙂 Bodejť ne, má na sobě srsti na 12 koček, asi tak necelé dvě jsem zatím vyndala…

      Bětulka zrovna utvořila úhledné klubíčko na gauči. Mamka Puska spí na zeleném kočičím polštářku pod stolkem. Dobyvatelka Světů (zdravíme Vuvuzelu Ničitelku) BaBÁSA úDĚSná spí bůh suď kde: možná v krabici s šátky na skříni, možná na některém okně, možná v botníku, možná v kyblíku na záchodě, možná na pračce v koupelně – však znáte vuvuzely, mávnou křídlem a jsou o svět jinde…

      Tak to bylo jen takové zamyšlení nad kočičím světákováním a dále hlásím, že tady furt neprší, tak sem s tím, sem se to vejde!!

  28. Dobré ránko vinšujem všetkým! Márinka je krásná psinka a tak sa tu priblble usmievam, ešte že som sama. Dúfam, že tej vode už bude koniec! Vraj Morava má ešte dostať nejaký „prídel“. Ach jaj, ľudia v našej dedine (dnes už Blava) stavali všetko na kopci – a vedeli prečo. Tak sa držte! (f) (hug)

  29. hezký den všem Zvířetníkům i zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístko na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)
    Márinko, máš se krásně – přímo parádně (inlove) . Čeká tě ještě spousta práááááce, než z tebe bude sebevědomý a poslušný mamutek, ale páníci to dokážou. Držím jim palečky, ať jsi holka šikovná a všechno doženeš. Umím si představit, jak vypadá práce se šedesátikilovým štěňítem s nedokonalou socializací (wave)
    Jinak jsi hezká holka (nod) Proč vlastně nemůžeš být chovaná ?? Zuby ??

    1. Taky by mě to zajímalo. Jako v 8 měsících kategoricky prohlásit že nemůže být chovná? Divný. Leda fakt ty zuby.

      1. Zuby, ale nám to neva. Ona by se dala uchovnit na Slovensku ale já určitě chovat nechci a pejsku mám protože jsem chtěla mohutného psa. Ale asi je to tak dobře, alespoň v ní toho Mimouše tolik nevidím

  30. Hlásím se po dovolené. Márinka je mimi naprosto kouzelné, už jsem ji zaregistrovala, když jsem prolétávala (CD dělá divy, můj dalmatin Nick měl být něžná fenečka a byl raubíř k pohledání, ale vyučila jsem se na něm). Podle pohledu a srsti mají asi opravdu fleti a novoundlanďani společného předka, ten výraz polospící čuby je mi povědomý 😉 . Přeji hodně hezkých společných chvil (h) Márinka ten „život v chlívku“ ještě dožene.
    Měli jsme superpsí dovolenou. Kromě holek jsme ještě hlídali Elíse a přijeli ještě s jedním z jeho brášků, tak jsme měli dva dny 4 psy v jedné chatě. Bylo to bezva. Kluci si užili (až Ginny na Elíse žárlila). Absolvovali jsme další z Derby a věrná smůla nás neopustila ani tentokrát (už se nás drží druhou sezónu). Ginny si doslova pos… šanci na umístění (kvůli velké potřebě udělala blbě jednu disciplinu – kdyby to na ni přišlo o 5 minut později, mohla být vítěz, takhle skončila na nepostupovém místě). Ája byla dobrá a spolehlivá. Jenže nás poškodil jeden rozhodčí, který nás na klidu na stanovišti vyloučil protože si párkrát tiše zakňučela (dělává to často, je to chyba – podle rozhodčího to buď je za plný počet 4 nebo za 3 – dvojla by mě nemile překvapila, nula mě šokovala – a nejen mě). Je to škoda, Ája je ve skvělé formě a díky smůle jsme už 2 roky neudělaly pořádný výsledek (takhle, výsledky nemá úplně špatné, ale dělá na daleko lepší umístění, před námi se často umísťují psi, kteří nejsou tak dobří, ale mají štěstí). Ale holky jsou fajn, dělají mi radost.

    1. Pěkné počteníčko, Márinka všechno dožene a strašně rychle uběhne to muchlací štěněčí období. My jsme už skoro všechno dohnali, Luxík je oprsklý jak lázeňská veverka jen k lidem je trochu rezervovaný ale ne ke všem. Všechno okoukává od Dona. Od koho se nechá pohladit Don, tak on po chvíli také. Ale, že nekamarádí se všemi to mi nevadí. Už neštěká na vysavač, má rád všechny psy. nevěděl co jsou hračky, teď si je užívá. Všechno přijde časem. Jak já tady bědovala, že nic neumí a Ty jsi mě uklidňovala, Ještě jednou Evo díky.

    2. Jsem nepsí, ale přesně tyhle soutěžní šachy jsem viděla a dokážou mě rozpálit do běla. (devil)

  31. Přeji krásné připindělí. Mám úsměv od ucha k uchu. 🙂
    Milá Márinko, myslím že budeš muset páníkům strategicky vysvětlit, že pejsek má pelíšek, kde si zrovna lehne. A když na tebe budou moc hodní, tak je do té postele pustíš k sobě (wasntme) (chuckle) (rofl) (y)

    1. To aby si urychleně koupili větší postel (chuckle) Přece se nebude chudák pes uskrovňovat a choulit v koutku.

      1. Chichi – EvoŽ, my všichni dobře víme, že ať je člověčí pelíšek jak chce velký, nakonec se lidi VŽDYCKY choulí v koutku a jsou rádi, že na ně vůbec nějaký koutek vybyl (chuckle)

        1. Hihi, já mám někdy v posteli lva! A to je Melíšek relativně drobný kocourek, ale když se natáhne, tak je ho pěkný kus kocoura. A to on se natáhne rád! Mám co dělat, abych na tom 1 1/2 lůžku měla kde spát a zbyl na mne kousek peřlnky.

  32. Inko,
    Márinka je nádherná,jako velikááááánskej plyšák…mazlíček to bude…přeju skvostný zážitky… (nod) (y) (f)

  33. Márinka má něžný a zcela nevinný kukuč, opravdu dočista štěněčí. (nod) (h)
    Milá Inko (inlove) , mám pocit, že tahle černá holčička je pro Tebe to pravé, určitě nám budeš mít co vyprávět. 🙂 No a na tu postel, na tu možná časem dojde … na velikosti pesa nezáleží, jen koukni ke Xerxům do člověčího pelíšku. (chuckle)
    Přeju všem krásný den! (h)
    Jooo, koukala jsem na zahrádku, tak opravdu to odnesly „pouze“ bohyšky, většinou jsou už odkvetlé, jen ta nejkrásnější bílá je ještě v poupatech, tak snad pokvete bez obtíží.

    1. ale ne, jen jsem vzteky ráno nic napsat nemohla, auto vypadá jak po neštovicích a to mám tejden novej lak, stěrače nestírají….takže jsem se doma vybrečela, že to není proti povodním nic strašnýho (lak stál 10 tisíc)…a budu se pídit,na kolik vyjde to vytažení ďolíčků a kde to dělají…. ;( (punch)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN