BTW: Opravdu nemám aneb proč neuzavírat kapitoly

První květnový víkend jsme si s Martinem naordinovali výlet s přáteli do Londýna. To však není destinace, kam by si s sebou člověk mohl vzít jen tak v kapse dva vlčáky, takže jsme řešili, kdo se o psí holky postará, když my budeme na cestách.

 

 

Na cestách totiž v tom období byla celá naše rodina. Ovšem Marek s Nikolou se vraceli už v sobotu večer, takže dohoda byla následující: já dám v pátek dopoledne AriBerry do psího hotelu, nechám jim v Praze své (psí:)) auto, oni holky v neděli dopoledne vyzdvihnou a pojedou s nimi k nám domů.

V pátek dopoledne Berry věděla už v Podbabě, kam se asi jede a vypadala, že se těší – pobyt v Dogparku považuje za ekvivalent skautského tábora – pořád se něco děje, tety hladí, odměňují a jsou ochotné pořád něco házet! Zkušenost jí říká, že tam nikdy nejsou dlouho a Berry už umí své zkušenosti používat (když chce:)).

Ari už v Podbabě poznala, kam se asi jede a vypadala sklesle. Bohužel i ve svém věku má pořád syndrom nového školkového dítěte – vždycky vyvádí, dokud tam jsem, ale podle tet z Dogparku se obvykle zcela uklidní nejpozději do hodiny. (Tentokrát to prý zvládla za deset minut.) Naštěstí, podle rozesmátých fotek, které jsem viděla, se k potěšení z pobytu na skautském táboře dopracuje i ona. Konec konců, pořád tam někdo něco hází a když se psovi stýská, může spát s tetou v posteli:))

 

Z londýnského výletu – básník k pronajmutí:)) Že bych nad něčím takovým taky pouvažovala? 😀

 

V neděli dopoledne tak zazvonil od Marka první očekávaný telefonát – máme psy a jsou ok. Pak bylo x dalších telefonátů, protože jsme v Londýně neměli internet a bylo třeba cosi narychlo zařídit. Po nějaké té hodině následovalo další hlášení: Jsme doma a všechno je ok. Ok:))

Potom uběhlo celé odpoledne, než opět zazvonil můj mobil. Marek. Copak se asi děje? Inu, synek měl stížnost!:))

„Mamííí,“ zavyl do telefonu ukřivděně. „Ty tu nemáš vůbec nic k jídlu!“ Vlídně jsem ho seznámila s obsahem, lednice, špajzky a přilehlých mrazáků. Byť bylo o čem hovořit, neuspěla jsem. „No jo, to já vím. Ale ty tu nemáš absolutně nic sladkého!!!“

 

Marek a pejsky

 

Musela jsem se smát. No, má pravdu – nemám! Pokušení se nejlépe předchází tím, že se člověk pokušení nevystavuje. Potom jsem si vzpomněla, jak jsem jednou líčila své kamarádce, že co nejsou kluci vůbec doma, zrušila jsem ve spíži oddělení s dubeneckými perníčky, které jsem kvůli nim držívala v aktivním módu po mnoho let. Bylo to, pravda, oddělení se zvýšeným dozorem, ale fungovalo.

A kamarádka mi na to řekla: „Že se nestydíš! Tys jim násilně uzavřela kapitolu jejich dětství a dospívání!“ A tak mě napadlo, jestli bych příště neměla zase pár dubeneckých perníčků koupit. Možná je lepší některé kapitoly nechat déle otevřené…:))

 

Dnes i můžeme povídat o kde čem – o uzavřených životních kapitolách, které bychom radši nechali otevřené, o chuti na sladké a jak jí předcházet (jde to vůbec?:)), případně o psích a kočičích hotelech. Tak co, jak jste na tom vy?:))

 

Hledej psa aneb Beruška a uzavřená kapitola – tam se schovala, když došlo na výcvik v plížení:)) Prý ať se snaží ti mladší!

Aktualizováno: 13.5.2018 — 18:07

43 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. Omlouvám se předem za výpadek své přítomnosti tento týden – aspoň přes den. S Martinem totiž až do soboty babičkujeme/ dědečkujeme:)) Máme tu obě děti, Katka je u nás poprvé bez rodičů. Je to moc fajn, ale lidi, moje záda mě týrají už dnes 😛 A s obdivem hledím sama na sebe v době před +- 25 lety, jak jsem to tehdy vlastně všechno zvládala? (wasntme)

      1. Ale Sharko, tady vůbec nejde o to, jestli umí či neumí upéct! Tady jde o to, že tam nebylo NIC nachystané pro chlapečka, když předtím vždy bývalo!! To není spravedlivé (rofl) (rofl) . Přece „pořád jsem tvoje děcko!“ (chuckle) , i když mám doktorát a do dvou metrů mi moc neschází.

        Tahle vrátka do dětství ještě dlouho nebudu zavírat – pro Terku jsou doma vždy Mila řezy, i když jezdí jednou za půl roku.

        1. Jj, tento víkend Honza zklamaně otevřel šuplík v lince – ty jsi mi nekoupila nic sladkého… Až budu moct chodit, tak tam zase bude něco dobrého. I když už je to dospělej chlap…

        2. nevim Ygo,já tímhle netrpím, u nás nikdy šuplík se sladkostma nebyl…a když přijedu k mamce (domů), tak fakt nechodím vizitýrovat špajz ani ledničku, šupliky…jestli tam něco pro mne je nebo není…v tomhle to mám prostě jinak…a pokud u mamky dostanu chuť na něco ke kafi,tak si zredukuju poměry surovin na olejovou bábovku,umíchám těsto, naleju do malého pekáčku,pokladu ovocem a za hodinku máme upečeno a ještě mamka na druhej den má pro sousedky ke kafi…

  2. Chuť na sladké mívám, jen bohužel kvůli DM to sladké moc nesmím. Když jsem teď ležela ve špitále, tak jsem zmírala chutí na slané, po injekcích proti bolesti jsem se strašně potiila a potřebovala jsem ty minerály doplnit. Byla jsem na tom tak zle, že jsem snědla nemocniční polívku ( polívky normálně nejím). A spráskala jsem pytlík chipsů, doma jsem si nechala uvařit zeleninovou polévku s bramborami, pořádně jsem si ji osolila a konečně jsem tu chuť zabila.

    1. No tak chuť na slané je teda tiež dobrý prevít (rozmýšľam, či je vlastne nejaká chuť, na ktorú ma nehoní mlsná? asi horká, počítam…). Chipsové obdobie som (dúfam) uzatvorila len nedávno, a slané paličky by sa tiež radšej okolo mňa nemali vyskytovať…

      1. Já si to vysvětluji tím strašným pocením, dala by se na mě ždímat košile několikrát denně i peřinu a prostěradlo jsem měla úplně mokré.

  3. Chuť na sladké mívám, jen bohužel kvůli DM to sladké moc nesmím. Když jsem teď ležela ve špitále, tak jsem zmírala chutí na slané, po injekcích proti bolesti jsem se strašně potiila a potřebovala jsem ty minerály doplnit. Byla jsem na tom tak zle, že jsem snědla nemocniční polívku ( polívky normálně nejím). A spráskala jsem pytlík chipsů, doma jsem si nechala uvařit zeleninovou polévku s bramborami, pořádně jsem si ji osolila a konečně jsem tu chuť zabila.

  4. Potomci snaseji uzavirani detskych kapitol tezce. Nas syn – 22 let, stale vyzaduje adventni kalendar :)). Pokusila jsem se tuto tradici ukoncit, kdyz byl nekde na stredni skole, ale nezdarilo se.
    Mavam vsem ze sluncem zaliteho Londyna.

    1. je to hezká tradice – převeďte ji do dospělého modu a v okýnkách se může ukrývat všechno možné včetně čokolády 🙂 doma už jsme všichni dospělí ( i hodně dospělí) a pořád k nám chodí Velikonoční Zajíček 😀 jen neschovává dárky do zahrady 🙂

    2. No, tak to Kačka taky nedala- radši si odvezla adventní kalendář na koleje, aby si připadala trochu předvánočně. Synek je nad adventní kalendář povznesen 🙂 Zavírání kapitol dětství je asi nejtvrdší před Vánoci 🙂

    3. To mi připomnělo moji maminku, která nechávala až do konce života tyhle vrátka pro svoje vnuky pootevřené. Nejen že kluci dostávali na Velikonoce čokoládového zajíčka, ale k Mikuláši měla pro každého figurku čerta nebo Mikuláše, ač bylo jednomu 20 a druhému 25 let! (inlove)
      Ty perníčky bych, Dede, koupila! 🙂

  5. V naší firmě se kapitoly neuzavírají, ale rozevírají. Z „Malé sušenky pro hosty ke kafi“, které rozežrali „místní“ dřív než nějaký host dorazil se evolucí stala krabice sladkých sušenek (Fidorky,kofily,Mily,Mileny atd…) na trávení po obědě 😀

    1. tohle znám – ale když ony jsou ty karamelové Lotusky tááák strašně dobré! proč je, sakra, nevyrábějí větší? 😀

        1. ale jo, stačí – ale proč nejsou kusově větší 😀 takhle musí jeden rozbalit a schroupat nejméně tři, aby se té chuti nabažil 😀 my kupujeme do sekretariátu pochopitelně profi velké balení, jak jinak 🙂 a stejně by kolem něj měly být pastičky. a což teprve máslové sušenky Lotus – chutnají jako původní máslové sušenky Club, možná ještě lépe. tak ty nekupujeme radši vůbec 😀 😀 😀

  6. DEDE nenapíšeš, prosím, o tom kde jste ve staré dobré Anglii byli ?
    Přiznám se, že jsem tam nikdy nebyla a už se tam nepodívám. To víš my s manželem jsme Italofilové.

    1. Míšo, tentokrát jen v Londýně a na jeden den v Brightonu. Takové všechno typické, protože naši přátelé byli v Londýně poprvé. Ale měli jsme nejen štěstí na neuvěřitelné počasí (horko bylo!), ale i na jiné zážitky… třeba koncert v Royal Albert Hall, následně cesta taxíkem s chlapíkem, který fandil českému fotbalu, a uzavřeli jsme to pivem v hospodě, kde místní nadšeně sledovali box 😀

  7. Ad 1 sladké jídlo :

    Co se týče sladkého mám ho moc ráda, ale nesmím si ho dávat moc často. Raději vůbec ne. Bohužel teď v přechodu mi váha stojí a stojí. Ale snažím se alespoň chodit, to je jediný pohyb, co mi má záda dovolí.

    Ad 2 – kam s kocourkem Daníkem, když jsme pryč

    Kočičáky nám vždy u nás doma hlídala moje maminka.
    Ale protože jsem zjistila, že minule pořád jezdila k nám a domů, protože má i jiné povinnosti. Vyzvedává praneteř ze školky. A já jí nechci uštvat, má přece jenom 70-sátku na krku.
    Tak letos jede Daník se všemi svými věcmi k mamince na hlídání. Doufáme, že to zvládne.

    1. Tedy zajímalo by mě, kdo by to měl zvládnout – Daník nebo maminka! 😀
      Pokud Daník maminku zná, tak by to mělo fungovat, ne? Je mladý a zvídavý, rychle se přizpůsobí.
      A maminka bude mít veselo:))

  8. K chuti na sladké a či sa jej dá predchádzať – nedá! 😉 Podľa rôznych teraz moderných teórií, keď máte chuť na sacharidy, chýbajú vám vlastne bielkoviny a máte si dať bielkoviny. Za mňa môžem povedať, že to nefunguje. A nepoviem nič nového, ale Ari a Berry sú úžasne fotogenické modelky a ich rozžiarené ksichtíky pri Markovi hovoria za všetko. Krásna fotka! (sun)

    1. Km, souhlasím 🙂 Znám bílkovinovou teorii a snažím se podle ní žít. Pomohlo to, částečně. Ale lepší je nemít svody na dosah ruky 😀
      Závidím lidem, kterým sladké nic neříká! (blush)

      1. Neříká- ale najemno nakrájená klobáska a vyzrálý kozí sýr- to je teprve lákadlo! Kam se hrabe nějaká čokoláda 🙂 Ovšem tady omlouvá to, že v tom jsou bílkoviny 😀

        1. No – a nejhorší je, když ke člověku mluví jak čokoláda (naštěstí ta hodně hořká) tak klobáska a dobře uležená Niva, Hermelín, Olmín, … a jiné sýry (mimo kozí). U mne by bylo nejlepší, kdyby v domě nebylo vůbec nic! Maximálně rýže … (rofl)

        2. Klobáska, zrelý syr, Matyldo, ty asi vlastne namiesto sladkého frčíš na chuti „umami“ 🙂

      2. tak ke mě mluví téměř všechno sladké, právě s výjimkou uvedené čokolády 😀 kolem té jediné procházím celkem lhostejně, i když obdivuji její ladné tvary a příchutě – např. taková čokoláda s lesním ovocem nebo Dr. Mačatý s čajem matcha z Mixit nebo elegantní s oříšky od Jordi´s, to je krása 🙂 no ale bonbonky Geisha v krabičce ve tvaru srdíčka, co mi nadělil synek ke Dni matek, se musely ochutnat a byly výborné, to musím uznat 🙂

      3. Kdyby by na mě sladké jenom mluvilo, ale ono na mě přímo řve :“ véééém si mě „

        1. Evo, přestaň, já mám nejradši všechnu čokoládu, kromě těch přeslazených náhražek. Hlavně večer když nemohu spát / a to je dost často/, taková smetanová nebo belgická (:P). ….

          1. tak v tom případě, Marsko, k nám do Hradce určitě nejezdi a radši se ani nedívej oběma na weby 🙂 neodolala bys… ale děláš dobře, dobrá čokoláda pomůže k příjemnému usnutí 🙂 další alternativa je třeba meduňkový čaj, ale to fakt není pro čokoládu konkurence 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN