ČLOVĚČINY: Bílý rytíř

Mám rytíře. Bez bázně a hany (no trochu bázně občas jo, ale jen malinko, zato hany ani trošinku). Je bílý (na bílém koni teda nejezdí, taky říkám rytíř, žádné princátko) a oči má uhrančivě černé, trochu jako cikánský baron, trošku jako černý myslivec – taky jsem pro něj ztratila rozum jako ta Viktorka.

K nohám mi klade nikoliv růže (jak obyčejné), ale poklady mnohem cennější (taková šiška, to je panečku něco). Je zcela oddaný své paní (tedy mně), u jejího lože uléhá opatrně, aby nerušil její spánek ani vzdechnutím a nezdolně zásadový. Jak vzácné, nejen pánům politikům byl měl být vzorem – šiška, kterou zvolí, je pro zbytek procházky ta jediná mezi ostatními miliony šišek, od toho nikdy, ale opravdu nikdy neustoupí a hledat ji bude třeba do skonání světa.

Své vyvolené, jediné mezi všemi, vzdává poctu pilně a usilovně, nemá jediného pohledu pro žádnou jinou. Dokonce ani v družině svých čtyřnohých štěkajících a mňoukajících družek, a že je to družina docela početná – dvě fenky, jsou pravda kastrované, a dva psí kámoši, kočky snad ani nebudu uvádět v bližším počtu.

Pár jsme poněkud rozdílný, ale to už tak bývá. Ne urozeností (tu neřešíme), zato hmotností tedy bohužel dost. Mému Lancelotovi by postačily váhy kuchyňské (necelá tři kila), mně by vyhovovala spíš decimálka (nejsem prostě žádná lady Ginevra, no). Můj rytíř Kulíšek (svolil k tomuto poněkud infantilnímu oslovení z lásky ke své dámě) totiž na maltézáčka moc nevyrostl, já jsem naopak váhově trošku přes průměr (trošku dost).

Máme to zkrátka naopak, než bývá zvykem. Nosím na rukou já jeho (někdy postačí ta ruka jen jedna), on šťastně a pyšně zhlíží na svět okolní. Naší velké lásce to však rozhodně v cestě nestojí, ta je pevná, pevnější než zdi Bastilly (co to šmarjá říkám, ta přece padla).

Všechny výše uvedené ctnosti mého rytíře však blednou před jeho chrabrostí. Dámu svého srdce brání a jistě bude bránit před nepřítelem jakýmkoliv, na velikost, váhu ani počet zubu nehledě, tím méně na jejich množství, a to i za cenu nejvyšší (k tomu samozřejmě dáma nikdy nenechá dojít, kdo by ji pak takhle zbožňoval, že pánové).

A jak to bylo s tou mou ztrátou rozumu? Váhám, jestli pokračovat. Ne proto, že by mi „bláznivá“ Viktorka byla nesympatická (už při čtení Babičky jako povinné školní četby mi jí bylo moc líto), ale proto, že zcela nedávno jsem psala na stránkách Zvířetníku svůj a Ťapinčin příběh. Moje setkání s Kulíškem bylo tak neuvěřitelné, že se obávám, že už mi ho snad ani nemůžete uvěřit. Ale opravdu se stalo…

***

Procházet parčíkem před jedním předměstským nádražím jsem musela jednu dobu docela často. Tváře bezdomovců (?) a případně znavených návštěvníků nádražního lokálu jsem si už docela pamatovala, taky proto, že zkoušeli někdy vyžebrat pár drobných a že bývali i docela úspěšní nasvědčovaly prázdné láhve poházené pod jedinou nerozbitou lavičkou. Střepy v trávě mě zase varovaly, abych tudy rozhodně nevodila své psy, a to ani v zimě, kdy kupodivu „hosté“ v parku jaksi nebývali.

Při jedné z cest mě upoutal zvláštní zvuk. Něco mezi kňučením a vrčením. K tomu zněly výrazně opilecké hlasy. Jindy se snažím projít parčíkem rychle, jako všichni ostatní cestující z vlaku. Tentokrát jsem zpozorněla a uviděla dvě klátící se postavy, jak se usilovně snaží něco

zavěsit na strom. K tomu se vydatně smály hnusně opileckým smíchem. Jejich artikulace byla

téměř nulová a byla bych opět přidala do kroku, kdyby…

Kdyby snad jako v případě Ťapčině neexistovalo něco jako „vyšší moc“. Nechci být za dramatickou umělkyni, ušetřím sebe vzpomínky, při které mám dodnes husí kůži (už jsme s Kulíškem „spolu“ čtyři roky) a čtenáře zbytečného patosu. Dva ožralci (promiňte, ale jinak snad ani nelze) asi někde ukradli maltézáčka a chtěli se pobavit (jak z dalšího jednoznačně vyplynulo) tím, že si ověří údajně známý fakt, že oběšenci se před smrtí pokálí.

Byli naštěstí ožralí tak, že jim při prvním pokusu pejsek propadl smyčkou, tak smyčku zúžili a chtěli to zkusit znovu… Zvuk, který mě upoutal, byl Kulíškův zoufalý pokus se bránit. Bylo jasné, že k dispozici mám tak akorát pár vteřin.

Nějaké volání policie nebo shánění lidí okolo, aby pomohli (možná kdyby šlo o dítě, ale o psa?)? Prostě zatáhnou smyčku a bude hotovo. Byli dva, sice opilí, ale dva. Udělala jsem něco jako zoufalý pokus, který naštěstí vyšel. Hlasitě jsem promluvila, abych upoutala jejich pozornost a tím přestali „v akci“. „Vesele“ na ně volala, jako by byli mojí známí a ptala, co tak zajímavého dělají, drmolila jsem strašlivě rychle, aby se museli soustředit, což jim evidentně dělalo velké potíže.

Šmátrala jsem po kapsách a našla kupu drobných (jak já byla v té chvíli vděčná za kovovou padesátikorunu, když jindy nadávám, kdo ji vymyslel, že je těžká a v obchodě prosím o papírovou). Křikla jsem na ně, že od nich psa koupím, co z něho mají, ať si radši dají něco dobrého k pití.

Cinkala jsem těmi drobnými moc a moc a cpala jim je do rukou a kapes. Fakt je zaujaly, stihla jsem vytrhnout pejska a utíkala jsem do nádražní haly. Měla jsem pocit, že tam za mnou nepůjdou (běžet určitě v tom stavu nemohli). Vydýchávali jsme to oba s Kulíškem v té hale dlouho…

Kulíškovy majitele se mi najít nepodařilo, letáčky jsem vyvěšovala, poptávala se pejskařů i v okolních obchodech, kontaktovala jsem útulky, no obvyklé kolečko. Tak jsme spolu ty čtyři roky, a jak se máme, už víte. A prosím věřte mi, že ostatní má zvířátka se ke mně dostala už obvyklejšími cestami. Jsou to většinou „běžní“ nalezenci, jejichž osud je možná taky děsivý a dramatický, ale ten já neznám (naštěstí, Ťapčin a Kulíškův mi docela dost stačily).

Aktualizováno: 3.6.2010 — 18:33

229 komentářů

PŘIDAT KOMENTÁŘ
  1. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) „To je náhoda Berkowitzi! Vždyť my jsme se neviděli – snad pětadvacet let! Řekni mi, co dělá tvůj syn Karl?“ „Karl? To je, panečku, syn! Vystudoval medicínu a má báječnou klientelu – jezdí za ním pacienti z celého státu!“ „On je moje velká radost. „A co Kryštof?“ „Kryštof je právník. Vynikající advokát. Obhajuje u Nejvyššího soudu!“ „Neříkej! A tvůj třetí syn – Icik?“ „Icik je krejčí!“ povzdychl si otec. „A řeknu ti, nebýt Icika, tak snad všichni umřeme hlady.“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem klidný večer a hezky se vyspinkejte. ~o)

  2. Ahoj miláškové, konečně se ke mně vrátil můj minifoťáček a vydal fotky z Doks: http://dalmatin.rajce.idnes.cz/Coursing_Doksy_2010/
    Všechny vás moc zdravím, probíhám okolo. Zdravím miminka, to naše je už tlusťoučké, uřvané a nenechá mamku vyspat. Ta je naopak nemocná a vyhublá, včera jsem ji sbalila a šupajdily jsme k lékaři. Dostala léky a ode mne skoro pár facek, ale nakonec to byly nové šaty 😉 Ach jo!

    1. Téééda Puntíku, tomu říkám meducína. Nojo, profík. To se hned pozná. 😀 (*)

      1. Matyldo, takhle jsem se ptala, když mému přednostovi poradil doktor ve Švýcarsku, že ne tak dlouhou cestu by měl mít auto s tempomatem. Bohužel, doteď šlapeme na pedál 🙂

    2. Víla má zvláštní fluidum – zepředu se vyskytuje výhradně na mázlých fotkách. To má po mně 8)

      A mohl by mi někdo odborně vysvětlit, proč mají boxeři tak dlouhé jazyky a jak se jim zpátky do té tlamy vejdou?

      1. No, je to fakt. Taková hezká holka. To já bych se ale moc ráda zepředu, zezadu a ze strany vyskytovala jen na mázlých fotkách.

  3. Máme za sebou Kájovu oslavu narozenin. Bráchova rodina dorazila i s rezavým kavalírkem, který, jsa v pubertě, Borůvce neustále čuchal k zadku. Po asi dvou a půl hodinách už byla Borůvka na mrtvici, protože sotva si lehla, Barnabáš vstal a šel jí čuchat k ocasu. Po čtyřech hodinách už na něj vrčela, sotva jí strčil hlavu příliš blízko k zadeli. Dostala vynadáno, že je bréca nevrlá, ale v duchu jsem si říkala, že projevila trpělivosti dost a puboš by už harašit taky nemusel.

  4. Krásné povídání. Obdivuju tu duchapřítomnost při záchraně pejska, to bych asi nezvládla.
    Posílám pozdrav miminkům. (wave)

  5. Ahojky všichni. Prosím,prosím.Nevíte někdo proč nevysílá radio Dede ?? Asi mi něco uniklo a já čekám a čekám nové zprávy z Hobitína. Za informaci velý Ď

    1. Náhodou víme – Dede je na dovolené, dva týdny v Čechách. 🙂 Vlastně ale nevím, kdy přesně se vrací? 8-|

    2. Dede pauzíruje, protože si konečně mohla dopřát dovolenou doma v Česku (teda dovolenou, žejo).Minulý víkend ji najdeš na fotkách z Doks, ve středu jsme ji měli i s Kazanem pro sebe na chvíli na Brnění.

      1. Rádio Dede není, protože Dede je dneska na cestách – navrací se za kanál. Doufám, že cesta probíhá dobře a bez nepříjemností. (nod)

        1. Všem moc děkuju,já věděla že mi něco uniklo (nod) No spíš nedošlo. Nestačím všechny komentáře čísti pak mám mezery.Tak krásný další pracovní týden přeji

  6. Pěkné nedělní odpoledne se (sun) . Hlásám, že jsme všichni zpátky doma. Andulka se vrátila z prázdnin pod Pradědem a je s Ferdou na písku, mimouch se chová vcelku slušně a blonďák Pupo Jája neví, kolem koho se má omotat dřív. A já jdu nacpat pračku a zkontrolovat kytičky.
    Zas se někdy stavím a třeba i něco dočtu 🙂

    1. jé – to je fajn, že jste se už všichni sešli doma (inlove)
      I náš kostliveček snad zítra půjde domů – prý nevadí, že nemá ještě zpátky ty dvě kila… hlavně že má chuť k jídlu a že se mlaďasce i po císaři daří kojit (nod)

      1. No on jel včera Ferda k našim pro Anduli a dnes se pro nás stavili cestou. Aby si Anče ségru vyzvedla osobně.
        A když jsme u váhy, tak naše malá hvězda je prostě pažravá 😛 a porodní váhu měla zpátky třetí den a na odchodu dnes vážila o 20 deka víc. A paní doktorka přes mimina si ji nechala radši dvakrát převážit (chuckle)

        1. To ona bude po mamince! (nod) … Teda, nemyslím pažravá !!! (shake) , ale že se ke všemu bude stavět naplno a s fortelem. (h) 🙂

      2. Xerxová – babko jedna, co to dítě furt pomlouváš. Vždyť to není žádný kostliveček, akorát je ho drobátko míň. A podívej se na ty jeho nožičky, vždyť už má na nich zářezky (počet zárezků na končetinách bylo měřitko krásy u mé mamky (chuckle) ). A kouká jak už daleko starší mimčo. Zkrátka – Vilímek se povedl a basta.

    2. Ahojky, milá Týno! (inlove) Jsem ráda, že jste doma. (clap)
      Mám jednu technickou otázku, už Ti přišla domů tlustá obálka? 🙂

        1. To až tak nespěchá, nejdřív se musíš doma hezky rozkoukat a Andulkou pokochat. 🙂 (h)

      1. Ahoooj Týno a princezny. Jsem ráda, že jste v pohodě. Tak se zase někdy ukažte. Krásné miminčí měsíce. (h) (h) (h)

  7. Bílý rytíř Kulíšek ví velmi dobře, že své milované paničce vděčí za všechno, za celý svůj živůtek, a proto je jí tak bezvýhradně oddaný. Uf, Zito, byla jste na místě za 5 minut 12!
    I u nás je už druhý den letní počasí. Vrátili jsme se s Denisem ze cvičáku celí ufunění. Tentokrát to bylo fiasko, Denis naprosto nesoustředěný, neboť na vedlejší louce se popásaly, korzovaly a – vrchol všeho – dokonce i bučely krávy, což Denise vyvádělo z konceptu tak, že poslušnost šla do háje. Z prostných jsme byli vyloučeni a místo toho jsme dostali za úkol korzovat kolem plotu s kravami, aby si Denis zvykl – no ostuda! (chuckle) Zato vyhledávání pamlsků v kapsách cizích páníčků mu šlo skvěle!
    Na zpáteční cestě lesem jsem našla první letošní houbičky, početnou rodinku klouzků, ten největší měl klobouk tak 20 cm v průměru. Tak jsme měli před obědem ještě houbový předkrm.

    1. To jste ještě dopadli dobře, milá Hančo (inlove) , taky jste mohli být po škole. (chuckle)
      A houby moc závidím! (nod) 🙂 Já se na ně dostanu až tak za dva týdny. 🙁

    2. Ahojky.To já znám ,nedávno jsem měla místo dlouhodobě odloženého psa,středoevropskou plazivou potvoru. (sun)

    1. Betíček tradičně bezva. Moc se těším na zprávy o drezuře Vilímka Kosatkou dravou. Nejvíc se mi líbila ta fotka, kde má slečna Běta cvikříček se srdíčkem na očku. Kouzelné!

      Já zase něco prošvihla! 🙁 Pomalu se rozloučila se 4.Celostátním srazem Zvířetníků. To jak jsem postupně uklízela věci, které tam s námi byly. Rozvěsila jsem po závěsech drobné dárky, které jsem si přivezla. A tu jsem se líp podívala a zjistila jsem, že ty malinké dečičky-čtverečky jsou ručně háčkované! Lidi, kdo toto dělal?!? (whew) Ty drobounké krátké sloupky!! Ta trpělivost!! Ten zrak!! Na tomto místě a v tuto chvíli vyjadřuji svůj obdiv. A jedním slovem se omlouvám, že děkuji tak moc pozdě.

      1. Pitrýsku (inlove) , ty podložky udělala LA (inlove) (clap) . Přivezla jich plný košík, neuvěřitelně moc krásných ručně dělaných podložek. (bow)

        1. (f) (f) (f) LA, moc Ti děkuji za dečičky. A opravdu, Tvá trpělivost je nebetyčná (bow) (bow) (bow) . (wave)

    2. Juj! To je krásný Vilímek Cvrček, Cvrčínek! (h) (rose1) (h) (rose1) (h)
      A´t roste a vzkvétá ve zdraví! A ať brzy správňácky zlobí babičku, ona něco vydrží! 😀
      Betynka bude určitě správný kamarád.

    3. Na té první fotce vpravo nahoře, to je sfinga nebo zkamenělá betčí prababička od dinosaurů? 😉

      1. než mi došlo, že myslíš ten žulovej šutr… tak to trvalo dóóóst dlouho (rofl) To je Martinská vyhlídka nad Kateřinkama. Kolem bylo na počátku minulého století lesní divadlo. Po válce se neobnovilo – nyní se tam občas hrají pohádky pro děti nebo ochotnická představení (za 14 dní tam budou slunovratové slavnosti) jen tak v lese…

    4. Je moc krásný, Vilémek Cvrčíčkový. (inlove) Nejvíc se mi líbí ty koukací fotky a filmečky a taky jak si krásně mlaskavě cumlá ručičku, aby si vymlaskal nárok na svůj první růžový dudlánek. (wasntme) (chuckle) (clap) (h)
      Betynka je sošná a vypadá na těch fotkách tak nějak důležitě a důstojně – až se zdá, že fakt o Vilémkovi ví a náležitě si užívá skutečnost, že se z ní stala teta Běta. (h)

    5. Roztomilej mimísek, malej, ale šikovnej! Jak se pěkně rozkoukává a prstíky si dumlá velice usilovně! (h) Budeme mít kromě Betích i Vilíkovy týdeníčky? 🙂

    6. Milá Xerxová, Beta to za vás všechny opět dobře naštěkala. Přávidím Ti toho krásného klučíka, moc vám to všem sluší.

      1. Milá Xerxová, tak Ti oznamuju, že podle fotky jednadvacáté v pořadí – pátá řada, první zleva, je Vilém ležící spící celá liberecká bábička Xerxička, jak ji za ta léta znám z fotek. Je kouzelný, jak se v prvním období vystřídá na miminech podoba celého příbuzenstva. Je to krásný miminko, co furt máte, miminka mají bejt malinký, aby měly kam růst.

        1. geny to nebudou (rofl) Sice mlaďaska často tvrdí, že má po mně ledacos, ale nejde tóóó. Jak známo (nijak se tím netajím, spousta Zvířetníků to ví) – já jsem macecha zlááááá 😉

          1. A proto chce být mlaďaska s Vilémkem přes léto u Tebe, protože Ty jsi báječně zlááááá maceška. (inlove)

            1. Hele, stejně se v Tobě v těhotenství „zhlídla“, protože na té podobě trvám, macecho zláááá(tá). (wave)

  8. (f) Lidičkové milí, musím Vám ohlásit, že na ÚJM už od čtvrtka ne (rain) a od pátku svítí (sun) . Je to nádhera! Po tolika ošklivých dnech! Včera jsem šla s Chipsami na procházku. Šly jsme alejí po „Dlážděné“, která je už za městem a obklopená černými bezy, pámelníky, hlohy a šípkovými růžemi. A všechno kvetlo jako o život. Cesta dlážděná starými bílými kameny nad kterými září zelenobílorůžová klenba. A ta vůně!! Byla by to nádhera, kdyby se škaredé dny nepřipomínaly zasmrádlými lagunami vody a bláta. Ale už bude líp. Určitě (h) (dance)

  9. OT: Pro RenatuE, Rput, Louk, Bedu (a kdo jeste kouri?) Zacinam 3. den zivota bez cigaret. Je to fuska, ale mensi nez pri asi dvou predchozich pokusech – davno tomu. Tentokrat mam motivaci – zanety prudusek a dusnost. A motivaci pomahaji stastne pilulky, tak jim rikam. Predepsal mi pan univerzitni doktor Wellbutrin. Puvodne se to davalo lidem s mirnyma depresema (viz jmeno : budes well) ale casem prisli na to, ze je to velmi ucinne na prekonani takove te beznikotinove nervozity. Vzhledem k tomu, ze je to prvne, co jsem kdy pouzila prasky ovlivnujici psychiku, tak to asi zabralo. Lidi, kolem mne by se mohla dit Sodoma Gomora, a ja bych se jen s usmevem podivila: „jejda, to jsou mi veci“… A taky mam nicotine patches – flastry, co nejak ten nikotin dorucujou, aby jeden uplne zkraje nezblbnul. Uvedomuju si, kolikrat clovek kouri z naprosteho automatismu. Sednu do auta, zapnu motor a svetla a zapalim si. Ted provedu akci 1 a 2 a ruka saha do kosiku s cigaretama, ktere tam nejsou. rada dalsich akci v domacnosti zahrnovala bez jakehokoliv premysleni zapalit si. Uvedomuju si to ted, protoze neco zacnu nebo dokoncim a ruka saha. Tak uz jsem, jak jinak, si z toho zacala delat srandu a obcas mezi ukazovakem a prostrednikem balancuju tuzku. Myslim (a doufam), ze tentokrat se to povede. Ale bude mi to chybet. Jo a mam rozhozeny spani, takze tohle pisu kolen ctvrte rano. A ruka zas sahala a nemela kam.

    1. Hani (inlove) , držím Ti palce. (y) Jsem bývalý silný kuřák a překvapivě nejhorší pro mě byla absence cigaretových pauziček. Každý kuřák si tak dělí čas, používá cigaretové předěly: tohle dodělám a zapálím si. Bylo těžké se naučit pauzičkovat bezcigaretově, a přitom umět dělat si pauzičky je hodně důležité. (nod)
      Hodně mi pomáhal zvláštní pocit, že se očišťuji a především osvobozuji, že získávám nad sebou větší vládu. 🙂
      Určitě to dokážeš, věřím Ti. (h)

    2. (f) Hani, vzdálená cérko lékárnická. Držím Ti palce, abys vydržela. Podobný boj jsem podstoupila před téměř čtyřmi roky. Zdražily nám tehdy o5 naši návykovku a manžel dostal nečekaný silný asmatický záchvat. Nechtěla jsem mu doma čudit. On ale vesele čmudí dál!!! (devil) Nepoužívala jsem žádnou „berličku“, jen, když ručka se natahovala tam, kde kdysi ležela krabička a zapalovač, jsem si řekla: „Máš na tu cigaretu chuť? Proč si chceš zapálit?“ Debilní dotaz já vím, ale dal mi tu rozhodující chvilku, kdy jsem si uvědomila, že vlastně chuť schází, že si jen chci na chvíli orazit. Kruci, proč bych si nemohla na chvilku odpočinout a sednout si? Proč, když stejně tu práci, nakonec udělat musím. No a ruka se natahovala čím dál méně. Malý bílý mramorový popelníček, který jsem kdysi dostala od bulharského národopisného souboru na památku vidím, jen když jdu do sklepa pro sklenici okurek.
      Tak vydrž kamarádko milá.

      1. Vidíš Hanko? I Vave radí vlastně to samé. Jen stačila dřív odkliknout. Takže to funguje i na ostatní.

    3. HanoW – držím palce (y) , aby ručička šmátralka postupem času čím dál míň šmátrala a abys vydržela. Konečně – svým způsobem se osvobozuješ. Možná by nebylo špatné házet uspořené korunky (teda v tvém případě dolárky) do sklenice a za měsíc, dva nebo tři si koupit něco úžasného a nepotřebného – možná se podivíš, kolik peněz jsi do slova vyhodila do vzuchu (chuckle) .

      1. Ygo, to prave mam na mysli. Protoze prednosta ze solidarity taky prestal kourit, tak dohromady pri nasi spotrebe je to opravdu dost penez. Mam vidiny boticek, a jinych fajn veci…

    4. Hanko, moc ti držím palce! I u nás se bupropion (Wellbutrin) užívá, ještě lepší výsledky jsou s lékem vareniklin (Champix, v USA myslím podobný název).

    5. Hanko, jestli můžeš, změň prostředí. Já ve špitále s nekouřením vůbec problém nemám – prostě vypadneš ze stereotypu.

    6. Zdravim a gratuluji k rozhodnuti nekourit. Dovolim si prispet vlastnima zkusenostma: prvni skutecna krize, byt‘ nepatrna (v porovnani s tim co prijde pozdeji), nastane zrejme zitra, to je ctvrty den. Tuto krizi rozhodny a rozhodnuty clovek prekona. Peklo prijde treti tyden, ale to se uz k motivaci pripoji i hrdost a poznani, ze to jde, kdyz se chce… Treti tyden jsem odstonal – pote, co jsem se s prominutim doslova po*ral a pote malem vlastnima rukama pozabijel me nejlepsi zakazniky (nejlepsi proto, ze pochopili a prominuli). A dnes je to 26 mesicu a 10 dni, kdy jsem po 35 letech koureni zhruba krabicky denne vychutnal si posledni cigaretu… A aby bylo jasno – chut‘ na cigaretu musim doposud denne potlacovat. Nepouzil jsem nikdy zadne berlicky – zvykacky, naplaste apod. Pravda, pribral jsem, shodil jsem, pribral znova a momentalne se snazim zase shodit.
      A abych nezapomnel, vsem tady na techto strankach – (h) (f)

      1. Nojo, nejaka doba uplynula…, dekuji za privitani. Pochroumana noha me prinutila zavrit bussines, do duchodu se mi jeste nechtelo, tak jsem si za penize z prodeje firmy koupil nejprve „mirne ojety“ tahac, nasledne i novy tahac – pote, co jsem ziskal prvni zkusenosti a zacal se mi zivot truckera zamlouvat, nejaka doba, nez jsem dal dohromady pocitac, mobilni pripojeni apod, pak ta patalije na NP atd, ale konecne…“I Am Back…“. Momentalne sedim/lezim na posteli vzadu v kabine me Freightliner Caskadia jmenem Matylda 30 mili od Kansas City, kde mam vykladku az zitra rano a uzivam si volne nedele. Tak tomu rikam spravna davka romantiky v kombinaci s moderni technologii….

        1. ahoj romantiku, to je báječný, že ses objevil. Tak ať tahač tahá a zakázky se hrnou a zbude hodně času na romantický relax! (y) (clap)

          1. Akorat s tim rozdilem, ze Matylda je ve zlate metalise, ktera ji mimochodem moc a moc slusi…

          2. Něco podobného za námi jelo cestou do Termitu, akorát vzadu to mělo stříbrnou naleštěnou cisternu.

        2. Majku – ty tuláku jeden! Že jsi se konečně ozval! Myslím, že zrovna minulý týden jsme se po tobě sháněli. A jestli jezdíš takovou Matyldou, jak ukazuje Vave, tak kloboučiště dolů – je nádherná. Tak si říkám, že určitě máš zážitků – minimálně na JEDEN článek. Až zase budeš mít vykládku či nakládku příští den, tak něco písni, ať si rednecké romantiky taky užijeme.

          A dávej na sebe pozor a semtam písni, ať víme, kde se touláš.

          1. Presne s takovou jezdim. Cekani na nakladku nebo vykladku neni ale nic prijemneho, vzhledem k dennim nakladum zlatovlasky… To jenom ted vyjimecne po velice uspesnem tydnu si mohu dovolit nebyt prilis nervozni. Ostatne posudte – Greenwood SC – Salt Lake City UT – El Paso TX – Dallas TX – Atlanta GA – Kansas City Mo behem jednoho tydne, to je zhruba 4000 mi. A to jsem stihl prespat jednu noc doma – na ceste z Dallasu do Atlanty. Jinak mam v planu neco napsat, ostatne jsem to slibil jeste pred mym zmrzacenim, i kdyz to bylo na NP pred tim nez tak smutne skoncil… Na slib jsem nezapomnel, je jsem splneni trochu odlozil. A jsem moc rad, ze jsem porusil jiny slib, totiz ten, ze na NP nikdy vice…, jenom diky tomu jsem vas tady nasel…(wave)

            1. Mike, těšíme se! A co vlastně se Zlatovláskou vozíš? Potraviny, suroviny, zásilky?

              1. Temperature control, to znamena, ze bud chlazene nebo mrazene potraviny, zejmena zeleninu a ovoce a mlecne vyrobky, ale taky chemikalie a jine produkty citlive na teplotu. Do budoucna planuji koupit „drop deck trailer“ a prevazet vojenskou techniku „coast to coast“ 10 dni na cestach/ 10 dni doma. Nejdriv musim ale Matyldu splatit, takze jeste asi rok budu jezdit s mrazakem 4 tydny na cestach/ 1 tyden doma…

                1. Mike, napiš nám o tom vzdělávací článek, prosím! Je to strašně zajímavé – teda aspoň mě to moc zajímá! (inlove)

                  1. I babky z Brna to zajímá, konečně se dovědět, jak vypadají ty tuny amerických knížek a filmů za život zkonzumovaných v reálu na těch nekonečných silnicích. Kerouac je jen drobeček z toho všeho, byla by toho plná Zlatovláska Matylda, troufám si při svém kniho- a filmomolství odhadnout. 🙂 Mike, napiš! (inlove)

      2. Nazdar, kamarade mississipsky cestovatelsky. Je fajn, ze jsi se zase objevil. Keep on trucking!!! Dekuju za radu. Vim, ze tohle je souboj se sebou samou.

  10. OT o File:
    Na veterině jsme byli až dnes – včera nebyl oba naši dvorní veterináři k dipozici. Byl diagnostikovám maligní nádor na mléčné žláze. Při věku psa a velikosti nádoru inoperabilní. Prý se sám rozpadne, resp. vyteče a pak jí bude líp. Prý má před sebou týdny až měsíce. Takže zatím dobré. (sweat)
    Díky za palečky.

    1. Ach! Není to úplně ta nejhorší zpráva, ale určitě je to omezující a bolestivé. Nedá se nějak napomoct, ulevit? Když tak napiš Lucíškovi, pokud nemáš kontakt, pošlu Ti ho, Hanýsku. (inlove)

    2. Díky za zprávu, včera jsem na vás moc myslela, bála jsem se nejhoršího, když se tu nic neobjevilo. I když tohle moc radostné taky není. Známe to asi všichni, může nás utěšovat jenom vědomí, že na rozdíl od lidí je můžeme ušetřit toho nejhoršího.

    3. I když jsem se dřív neozvala, držela jsem palce velice silně. Jen připodotknu, že podobné nádorky se, asi, starým pejskům dělají častěji. Všem mým pejskům se, k stáru, bouličky udělaly. Garuška jich má teď asi pět. Od malých jako oříšek až po tu bouli na boku velkou jako pomeranč. Když ji předloni panvet rentgenoval, řekl, že se jedná vlastně o tukový nádorek, že je to pouze estetická záležitost. Tak přeju té vaší holčině, aby to bylo také tak a nic ji nebolelo. Ale jedno mě překvapilo. Jak je možné, že si čubinka nenechá sáhnout na jakoukoliv část tělíčka? A od vlastních páníků? Co když bude potřbovat právě tam pomoc?

      1. nemůže to být jen tím, že se brání bolesti?
        Honzo, přeju vám, lidem i šelmám, abyste ten zbývající čas prožili v pokoji.

      2. Ona na sebe šahat nechá. Jen nikdy neměla ráda česání. Od štěněte. A po kastraci nemá srst ale chemlon. Takže se jí dělají dredy a vzájemná dohoda je, že občas ji přepadnem, vystříháme a rozčešeme. Jen to nesmí být často.

        1. Jsem trochu pozadu se čtením, tak nejsem zcela v obraze, ale kolik je pejsce, že je to vzhledem k věku inoperabilní?
          Kimča byla na první operaci v 10 letech, do roka se jí udělal nádor na druhé straně, paní drvet v HKvetu nás ujistila, že operují i starší, tak jsme to podstoupili, histologie zněla zhoubný, chemoterapii jsme odmítli. Pak asi za půl roku musela ještě na kastraci. Všechno absolvovala naštěstí bez komplikací a s brzkým zahojením, nádor se nevrátil. Kdyby ji v jejích téměř 15 nezradila páteř a klouby tak, že jsme ji museli vyprovodit za Duhový most, věřím, že je tu s námi dodnes (wasntme) . Taky jsem měla dilema, zda operace není zbytečné trápení, zda by nebylo lépe nechat ji v klidu dožít, ale pak jsem byla ráda, že jsme to podstoupili. Držím palce.

    4. Milý jiný Honzo – není to zlé a není to dobré. Ach jo. V každém případě Vám přeji aby následující týdny a měsíce byly dobré a hlavně bez bolesti.

  11. Tak jsme se vrátili z krátkého výletu do Jizerek (jen za barák – pod Dračák na Martinskou stěnu) Bylo krásně – je tam spousta buků, žulových balvanů a skal a taky spousta strmých strání a srázů… voda a bahno všude (hlavně na mé levé ponožce, tu jsem utopila i se sandálem v potoce (rofl) ) Našli jsme jednoho hřiba a máme teď snad i unaveného psa (chuckle)

    Je mi moc líto, že zemřel Smoljak (rose2)

    1. Díky za to smutné upozornění, Xerxová.
      (u) Na tento týden mám dostat lístky na jejich představení, ani nevím přesně na co, doufala jsem v České nebe. Bude to hodně smutné představení. (rose2)

    2. Vím to už od rána, zdráhala jsem se to sem dávat, abych nevypadala jenom jako posel špatných zpráv. Je mi to moc líto, člověk nějak doufal, že takoví lidé tu budou navždy. (rose2)

  12. Mame krasny slnecny den-presunula som sa zo sanitky na operacne stredisko-ale uz je skoro pohoda,tak sa tesim!!! Prajem aj Vam vsetkym krasny den.Tak sa zda,ze som grafomanka.Pisem teraz len kvoli Xerxovej:Teda „zenska“ z teba by bol vynikajuci rentgenolog/Vazne,fakt/.A vies preco?: Vies sa divat a vidis!Klobuk dolu-opis vtakov v zahrade nema chybu-pravdepodobne ich mam aj ja,ale nevidim to.- aj preto nie som rentgenolog.

    1. dík – rentgenolog ze mě už nebude. Ale pozorování přírody mám asi v genech (chuckle). Oni když oba rodiče mají rádi vše co kvete a lítá a běhá a znají to, tak to nacpou nějak automaticky i do těch dítek. Jsme se ségrou obě stejně „praštěné“ . Ona mi taky ráno hlásila, že jejich rehkové už vylítali a že opět letos u nás viděli velmi vzácné dudky… A náš tatínek z nás má radost (inlove)
      Jsem ráda, že i u vás (sun) a řeky už tečou správným směrem

      1. Prosím, Xerxová, nemáš náhodou nějaký nápad ohledně toho, proč se mi letos do hnízd nevrátila ani jedna jiřička? Leta letoucí jsem mívala šest až osm obsazených hnízd, letos nic. Hnízda jsou většinou nedotčená, ale mírná destrukce jim nikdy nevadila, prostě je dobudovaly. Měla bych se vyhrabat na štafle a nakouknout dovnitř, jestli se tam neusadila nějaká plíseň nebo něco? Ale ve všech? Čím by to mohlo být nebo kam bych se s tímhle dotazem mohla obrátit? Docela mě to trápí, jednak samo o sobě jako záhada, ale hlavně mi tady ty jiřičky moc chybí. Děkuji předem. (inlove)

        1. v okolí jiřičky jsou? Zmizely jen u tebe, nebo i v sousedství? Obecně se říká, že vlaštovek ubývá a jiřiček přibývá… nevím, tady ve městě je nemáme, ale třeba na ranči Malevil byly a jsou i letos.

          Buď nemají kde hnízdit (to je blbost – hnízdiště píšeš že se nezměnilo), nebo nemají co jíst (nestříkalo se v okolí proti hmyzu??), nebo zrovna Vaše jiřičky nepřežily cestu zpátky (malí ptáčci se ve Středomoří stále ještě loví ve velkém…) Myslím, že se vracejí na jedno místo (vlaštovky určitě, u jiřiček si nejsem jistá) a pokud nepřežily, neměl se kdo vrátit. Ale pokud jsou v okolí, tak věřím, že jim vhodné hnízdiště “ U Maxe“ neunikne a že se zase ubytují (inlove)

          1. Tahle kazdorocni jarni likvidace preletem more vysileneho ptactva je jedna z mala veci u kterych by EU mela zasahnout. Mimo jine i z ekonomickych duvodu. Tech much, komaru, housenek a dalsiho hmyzu ktereho by vys na sever mohli ti ptaci pochytat …

  13. Hezkou neděli všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat nějaké bolístko na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    Je krásný den, už jsem obešla zahradu – kosáci, špačci i pan drozd obchází trávník, straky se pošťuchují v okapu, modřinky pod střechou ještě pořád krmí potomky, rehkové už jen dokrmují vylétlé mládežníky… a hrdlička hrdlí a hrdlí u sousedů na anténě a leteckou akrobacií nás okouzlují rorýsi.
    Jen ty vyhlášené liberecké azalky a rododendrony letos nějak rychle odkvetly… Déšť jim zkrátil dobu květu, takže parky a zahrady přestávají být barevné, šťavnatá zeleň momentálně všude vede

  14. 13, no – pánboh pri nás!
    Krásny deň všetkým želám. Zas ma Rpuť predbehla! Kedy tá vstáva! Ale zato pekne bude určite. 🙂 (dog) (f)

    1. Milá Maťo (h) , teď jsi mě vážně vylekala tou třináctkou. Jsem se lekla, že máš na mysli, že je 13. června a to by byl průšvih, neb to má synáček narozeniny. (nod) A já nemám ani (^) ani (d) ani (f) . (whew) (chuckle)

      Přeju všem krásný den! (h)

    2. Maťo mám dotaz. Co máš proti třináctce?
      S úctou Pitrýsek, obč. jménem Třináctá (chuckle)

  15. Ve správný čas na správném místě a se správnou reakcí…. 🙂 Většina lidí by šla radši rychle dál.

  16. OT – poslední suvenýr z Termitu byl právě spláchnut do kanalizace. Podařilo se mi vydrbat bezdězské bahno z čehosi, co bývaly bezhřívnatcovy tenisky 🙂 Spláchnuto bylo bahno, nikoliv tenisky, ale dost jsem váhala 8)

  17. ;;) R O Z V E R N Í Č E K . ;;)

    .(*) Jeden člověk podal lékárníkovi předpis. Dostal za něj tři lahvičky s pilulkami. „To je všechno?“ divil se muž. „K čemu to je?“ „Ty červené uklidňují nervy, ty bílé ulevují od bolestí hlavy a ty modré máte na astma.“ „Úžasné. Takové maličké pilulky, a přitom každá přesně ví, co má dělat.“ .(*)

    ~o) Vinšuju všem klidný večer, hezké sny a sluníčkovou neděli. ~o)

    1. Teda Jovásku (inlove) , tenhle je opravdu roztomilý! (chuckle) (clap)
      Culím se celou hubou. (happy) (nod) (y) (rofl)

    2. Mily JoVO,prisla som sem len preto,by som sa pozrela na rozvernicek.Tak som si myslela:ked nebude,nie je dobre s pani JoVovou a to je zle.Ked bude,tak je v poriadku a potom pridas ten svoj ,trosku kosilaty./ale bolo tu tolko emocii,ze odlahcenie pride vhod.Tak pridavam:Na JRD pride mlada zootechnicka ziadat o pracu.Ako prednost udava,ze rozumie reci zvierat.Predseda sa divi a hovori,hned to vyskusame.v mastali kon zaerdci a zozotechnicka hovori:stazuje sa ,ze kratite krmne davky ovsa.Predseda:nepresvedcili ste ma,to robia vsade.Idu ku kravam.Krava zabuci a zootechnicka hovori:neumyvate im riadne vemena.Odpoved:nepresvedcili ste ma,to robia vsade.Idu,zrazu taka mila kucerava ovecka pozrie po ocku na predsedu a zabeci.Predseda na to:neverte jej,bolo to len raz a aj to som bol opity.
      Pekny vecer a len mier a slnce do Vasich dusi.

      1. Jó – na vesnici se dějou věci – kam se na ni hrabe město (chuckle) (chuckle) .

        A Verenko – sranda musí být i kdyby na chleba nebylo, žejo! Doufám, že máš aspoň chvilku na miniodpočinek.

  18. Zdravím šecky Zvířetnice a Zvířetníky!

    Posledních pár dní jsem se tu nemohla vyskytnout, protože mi odešlel noutbůček. Teda – neodešel sám, můžu za to já, dala jsem mu trošku cucnout červeného a neudělalo mu to dobře 😀

    Kulíškův příběh je moc silný a téměř neuvěřitelný. Nějak si pořád nedokážu připustit, že je v některých lidech tolik bezcitnosti a zloby. Nevím, co bych sama udělala v podobné situaci, jestli bych měla odvahu jít do konfrontace s těmi individui, kteří si nezaslouží označení člověk…

    Jinač hlásám, že mojí štěňulce už je tři a půl týdne, takže doma ji budu mít první červencový víkend a podařilo se mi pro ni naplánovat čtyři týdny mateřské dovolené. Fotečky jsou tady:
    http://riverdance.wbs.cz/Fotogalerie-stenatek.html?
    je to ta bleděmodrá fenečka, je to mrňa malinká o půldruhé hlavy menší než všichni sourozenci, ale to nevadí, je moja a to se počítá (h)

    1. A neuvědomila jsem si, že tohle provizorní počitadlo si nepamatuje, jak se jmenuju 😀

    2. ona tu velikost dožene (inlove) S paničkou, která si na ni naplánuje tolik volného času se určitě nebude mít špatně 🙂
      Jen radím – od druhého dne nechávat chvilinku samotnou doma, ať si mimíš zvyká, že je úplně normální, že bývá sám. Opravdu se to hodí – a to i v případě, že budeš mít hlídací „babičku“ nebo bude chodit s tebou do práce… Prostě když pes umí v klidu kdykoli a kdekoli počkat (aniž by se člověk bál otevřít při návratu dveře), tak je to fajn.
      Měla jsem od miminkovata postupně tři dogy – a všechny to zvládly dokonale. Ani v cizím prostředí se dneska nebojím Betu odložit (a to je Kosatka dravá) – Nic neničí a ví, že se vrátíme

      1. Děkuju, tohle já vím a počítám s tím, snad to půjde -postupně ji zvykat na samotu, před odchodem utahat… Snad nebude ničitelka, nemám strach o ty věci, jako spíš aby si neublížila… Do práce ji bohužel vodit nemůžu, máme tam na dveřích obrázky s přeškrtnutým psem, foťákem, zmrzlinou a pistolí :O a za dveřma stojí škaredej černej šerif a tváří se urputně:-(

        1. nevím, jak dlouho čteš Zvířetník… pokud ne dlouho, tak jen jako inspiraci při těšení na štěníka – na našich stránkách http://www.drporkert.com/dogy/ je kromě aktuálních deníčků Bety taky pár starých článků – a dá se tam najít pro Zvířetník psaná série „jak roste doga Beta“ I. až XII. Prostě první rok jedné dogy od 7 týdnů do ročních narozenin (wave)
          Ale ty určitě budeš mít hodnou klidnou milou poslušnou psí holčičku a ne Kosatku dravou (rofl)

          Schválně, jak si budete notovat s Dede – její Berrýška bude jen o maličko starší

          1. Je tu něják přeBéčkováno – Beta, Blackberry a moje je Baysha:D
            Článečky jsou úžasné, už se na ně vrhám!

            1. a taky labradorka Bára od Bubu a kavalírka Borůvka od Matyldy a kavalíří štěník Bodie od Lucíška a Eva Ž. letos odchovala těch fletíků od „B“ celý velevrh… a určitě se najdou další a další

              1. Páni, těch je! 🙂
                Fletíky od EvyŽ jsem sledovala a jsou úplně úžasní, jsem ráda, že je nakonec v pořádku udala, bylo to napínavý 😀 Kluci holt nějak nefrčí… Jsem zvědavá, jak se udají sourozenci mojí štěňuly, taky jich je šest kluků…

                1. to už mě napadla i Bonny (pudlinka od ri) a taky Bertík od tatínka Dede… ale na Bobeše bych zapomněla – a přitom jsem si ho před týdnem hladila…

                  Dík, ono se určitě ještě nějaké to Béčko vynoří (nod)

                    1. Jo, a když o něco půjde, tak já mám Bínu a Bouryna (rofl) (sun)

                    2. Jasně, když báš rýbu, tak to ani jinak nejde. (chuckle) (rofl)

        2. Efko (inlove) , to jsou ale překrásné štuclíčci! (dog) Taková štěňátka vypadají jako nakoupená v hračkářství. (h) A ta bleděmodrá, ta je nejhezčí (dog) . (nod) A Tvoja. (h)

          1. Je nejlepčejší (h) bude prý teda trochu nestandartní, má užší hlavu a tak… ale stejně je to mazlík (h)

            1. Jasně, že bude nejlepšejší – ona už na to vypadá teď (clap) (clap) . Jenom Efko – jestli ti něco nenakecali – světlemodrá??? Teda já si světlemodrou představuju kapku jinak (makeup) – asi takto (skype) nebo takto (coffee) – a Bajšinka mi připadá spíš – světlepísková?!

              1. Míněno se světle modrou bavlnkou, samozřejmě 🙂 žlutí jsou fšici až na ledního medvídka, takže tomu byl oboječek odpuštěn 😀

                1. 🙂 Taky jsem se nad tím chvilku hluboce zamyslela, jestli třeba Baysha časem nezmodrá jako princ Utěrka I. (chuckle) …. Pamatujete někdo na divadelní pohádku pro děti Bleděmodrý Petr? To bylo o modrém pejskovi. 🙂

                    1. Veram (inlove) , jsi úžasná! (clap) Já si to pamatuju tak zhruba, ale Ty!, páááni! (bow)

                    1. O tomhle? Ale text jsem, bohužel, nikde nenašla.

        3. Milá Efka, myslím že s labíkom si užiješ. Mám síce goldena ale to je podobné. Je to veľmi príjemné stvorenie, ale – síce nerozhryze skoro nič, ale odvlečie skoro všetko čo unesie! A vychovať sa v tomto nedá. Tak veľa trpezlivosti! (party)

          1. Uvidíme – co mi říkala chovatelka, tak mamina štěňat v tomto naprosto striktně rozlišuje svoje a cizí. Svoje hračky si ničí, ostatních věcí si ani nevšimne. Dostali od někoho proutěný koš, čtrnáct dní ležel v předsíni a Bailinka si ho ani nevšimla, pak do něj někdo uklidil její hračky, tím si ho přeřadila do kategorie „moje“ a do večera byl koš rozložený na prvočinitele 😀 Tak doufám, že v tomhle bude malá po ní:-)

    3. Jsou to krásní plyšoví mimíšci, už se těším, až nám budeš o té bleděmodré referovat 🙂 (dog)

  19. Hlásím, že jsem si zpět ukradla svůj špalek a unikla při tom jistě bdělému oku policie městské i státní. (chuckle)
    Už je na něm zase květináč s kytičkou. (f)

      1. Bála jsem se, že mi ke špalku přišijou ta ukradená kola. (nod) (wasntme)

        Co paní Poopíšková? Dnes bez příhod? (chuckle)

        1. Paní Poopíšková, je zřejmě po včerejšku poněkud otřesena a vypadá jak jednorožec – bouli má přímo uprostřed čela:) A kromě toho je hroznej hic.

      1. Ten druhej pes plaval krasne, ale ten prvni byl dojemny – na ksicht vodu neee. (dog) Muj otec rikaval tomuto stylu plavani „milostiva vrchni lesni radova.“

      2. Bylo úžasné, že pejsci doplavali ke břehu (clap) (h) , ale ten pohled na vodu v domě, huhu! ;( Ještě že má být teplo, snad další záplavy nehrozí a vše uschne. (sun)

  20. Verenko, jsi hvězda a přímo dobrodruh, co všechno vydržíš a dokážeš. Finrode, ukaž państwu wielmoznemu, jak se dělají státnice (y)

  21. Maly raport/uplne OT/
    Prv ako zacnem pisat o povodni,tak sa pochvalim:prvykrat som pouzila OT/ a to tak,ze sem patri!/Este dnes mam 24 na sanitke,zajtra potiahnem 12 na op.stredisku a potom mam 24 hodin volno./Nelutujte ma,budeme to mat slusne zaplatene/Vcera vecer prestalo prsat,v nasom juznom regione kulminovali vcera Hron,Vah,Nitra,Ipel-teraz tecu dole na Madarov/tak im treba/-Preboha po vcerajsich emotivnych diskusiach pevne verim,ze ste inteligentni a poznate nadsadzku a for!!.ved okrem lasky k zvieratam,sa mi prave tieto vlastnosti na tomto fore tak pacia.Takze k veci:Slnko svieti ako dive,voda opadava-ta len potroske,z mojej garaze uz zmizla,zanechala blato smrad a nejake zabky-predpokladam,ze tie zmiznu tiez.To co po vode zostalo je hnusnejsie ako tie velke vodne plochy-som zvedava,ci vymyslia nejake verejnoprospesne prace pre nezamestnanych.Predstavte si,ze vcera este Vah tiekol opacne-tlacil ho Dunaj.Este som take nieco nevidela a to uz moje oci videli strasne vela jari.No a kedze ide na Ct L film o Soraye,to do najblizsej adresy sa idem trosku divat na bohacov a ich problemy.Pekny den

    1. Verenko (h) , díky za zpravodajství z našeho Slovenska. (h) Myslím tím našeho srdcem! (h) Představa, jak Váh tlačí Dunaj, je pro mě naprosto bizarní. :O
      Doufám, že garáž, ale hlavně apinko i jeho tři ženy už budou mít klid. 🙂

      A nevycházím z úžasu! (wasntme) Ty budeš mít dokonce celých DVACETČTYŘI HODINY VOLNO? Pánajána, co jen budeš s tak dlouhým volným časem dělat? 😉 (chuckle) … ale vážně! zasloužila bys větší odpočinek, Tvé nasazení je obrovské. (nod)

      1. ajked som introvert/ha,ha-vid majlik,ktory som Ti prave poslala/tak sa pod natlakom priznam,ale nikomu to nehovor:budem mat narodky,takze vyspim sa,pojdem kadernicke,kozmeticke-dopredu ich lutujem ako vylepsia nezlepsitelne,dam si obed avyrazim do zahradky pozriet si tu spust medzi kvetinkami.

    2. Verenko Verenko – tolik volna, abys to ve zdraví přežila (chuckle) ! Jinak držím palce, abys už nikdy nevidělá téct Váh do kopce! Dávejte na sebe pozor plaváčci. (h) (y)

    3. Hergot, Verenko, Vah tlaceny Dunajem … Preju, aby to uz bylo za vama a aby lidi mohli zacit vysusovat. Diky za tva rozumna slova vcera. (h)

  22. Zito, to je klika, že jsi byla ve správný okamžik na správném místě. A druhá klika, že jsi se o svého rytíře s těmi šmejdy nemusela prát. Tak ať je vám spolu báječně ještě dlouho.

    Držím palečky všem, co to potřebují… Honzo, jak je?

    Tady je slůňo, konečně, tak si užívám pohody na zahradě, ale budu muset začít něco dělat, přinesla jsem si pár kytiček, tak budu kopat a sázet.

  23. Bílý rytíř a srdnatá Zita. Naprosto nezáleží na váhových kategoriích, když je ve hře život pro milovaného / milovanou (h) (h) Přeji vám oběma spoustu nádherných let. 🙂

  24. Přeji vám všem krásný den a oznamuji, že historická rubrika se samozřejmě konat bude, ale až po mých státnicích a obhajobě, které mám v pátek. Určitě se těšte, na programu je plno zajímavých věcí 🙂

    1. Díky moc, milý FF! (inlove) A až bude ten čas, písni, přidržíme palce, i když Ty je moc nepotřebuješ. Ale nám to udělá dobře, budeme si pak moct namlouvat, že máme zásluhy. 😉

      1. Palečky jsou potřeba vždycky. Bráška tenhle tejden vylítnul od státnic, nečekali jsme to, vůbec. Je to už táta od rodiny, dodělává dálkově se značným úsilím (ale procházel docela v pohodě) a ve studovaném oboru má už dost praxi. Jak měl nervy, tak se tam s někým zhádal, když mu tvrdil něco, co bráška ví z praxe, že je blbost (kolik takovejch blbostí se v učených knížkách píše, který v praxi nefungujou). A pak už se vezl. Vždycky to je i o štěstí, tak držím palce (y)

    2. ty se máš (wasntme) – máš státnice jen v pátek… Já tam budu „od nevidim do nevidim“ od středy do pátku… A minulý týden jsme měli obhajoby bakalářské. Už aby byla půlka června…

        1. nevím, jak Xerxová, ale já se vždycky těšila podstatně víc než oni, protože studenti si odbudou svých pár zkoušek a holajduša, kdežto našinec jich za ten červen vyzkouší desítky a desítky, pár si jich ještě vyhodí a uvidí je znovu, příslušná partie vlastního oboru se mu začíná pomalu protivit, když o něm slyší furtumfurt dokola a někdy pěkné nesmysly, do toho komisionální státnice většinou u šéfa v pracovně na nejnepohodlnějších myslitelných židlích (ále design!)…konec ledna a konec června byly pro mne krásné okamžiky akademického roku, jako pro toho pána, co se tloukl kladivem do hlavy a pak mu bylo tak krásně, když přestal. 🙂

      1. on ti to určitě napíše sám – ale oborem tak trošku (spíš dost) půjde ve tvých šlépějích.

      2. Hanko, už jsem přijatý na LLM in European Law na univerzitě v Maastrichtu 🙂 a pak už se studiem konec a hurá do praxe 🙂

        1. Kolikpak let tam budes? Pocitam tak prvni dva roky stravis ctenim prejmenovane euroustavy, dalsi dva procitanim odkazovanych dokumentu vysvetlujicich, ze je vlastne vsechno jinak nez v uvodu patricne kapitoly, a mozna to stihnes i dodelat nez se EU rozpadne …

  25. Myši zůstává rozum stát, čeho jsou někteří „takylidé“ schopní. Opilce nesnáším a dost se jich bojím a mám k tomu vážný důvod, takže máš můj obdiv, že jsi našla odvahu Kulíška těm opilcům sebrat. Je mi jasné, že je to láska na život a na smrt.
    Všem Zvířetníkům a zvířátkům přeju krásný sluníčkový víkend a moc myslím na ty, kterým povodně ublížily i na ty, kteří v postižených oblastech pomáhají.

  26. Zito, ty asi nemůžeš mít nic jednoduchý, že? Kulíšek měl štěstí jako hrom. Proboha, co ti opilci nevymyslí… :S

  27. Nevím jak jinde, ale tady ráno vstalo do krásného (sun) dne. A tak jsem hned po ranním pozdravu Zvířetníkům násilím vytáhla Kosatici z postele (páník není doma a tak měla veliký prostor na natažení tlapátek (chuckle) a dělala zcela tuhou hluboce spící psici ) a vyrazily jsme do lesa. Slůňo v lese dělalo úžasné stíny, trávě a další zeleni (f) se mokro moc líbí a roste – no jako z vody, srnec se na nás přišel podívat (Betka opět vzorná – je vidět, že lovecký pud vážně silný nemá), všude zpívající ptáci… (inlove)

    Taková procházka když se povede – tak hned den dobře začíná. Běžte ven (rofl) , bude Vám krásně

  28. Milá ZitoB! (h) To jsou skutečně příběhy natolik k neuvěření, že je naprosto jasné, že se staly právě tak a ne jinak. A víš co? Mně je naprosto jasné, že kdyby trik s drobnými nezabral, že bys jim stejně pejska sebrala, obdařena náhle silou bájného Lancelota, a pak prchla na lehkých nohou Ginevery – abych zůstala stylová. 🙂

    Když jsem četla Tvé vyprávění, náhle jsem měla před sebou obraz s nepříliš originálním a poněkud zavádějícím názvem Dáma s psíčkem. Byla bys na něm Ty s Kulíškem a dalšími zvířátky a protisvětlo by dávný malíř namaloval tak, že by se navlas podobalo svatozáři. (angel) (h)

    Přeju všem krásný sluníčkový den (h) a moc myslím na Hanýskovu Filu a držím jí palce. (y) (h) (y)

    1. Krásně vystiženo, souhlas a potlesk. Je pravda, že život romány nepíše, protože román psaný opravdu ze života by každý kritik smetl do kategorie “ škváru “ a
      rozcupoval na kousíčky.
      Vždyť přece Bílý rytíř patří mezi takové příběhy.
      A obdivuji duchapřítomnost a odvahu Zity a přeji jí a Kulíškovi už jen pohodu a lásku.

  29. Uf! Tak to je nářez! Ani se Kulíškovi nedivím, že je takovou paničku ochoten bránit proti celému světu! (sun)

  30. Hezkou sobotu všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat nějaké bolístko na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)

    To je krásné povídání o bílém rytíři Kulíškovi. Strach o malou bílou kuličku Ti dal velikou sílu „bojovat“ o její život. Rytíř Ti tu lásku teď vrací z celého svého velikého (h)

    1. Milá Xerxová, musím vám říci, že vždy, když přijdu na Zvířetník, tak hledám vaše přání všem, kteří to potřebují. Pevně věřím, že platí a funguje i pro „zabukisty.“
      Díky.

      1. určitě to platí pro všechny ty, kteří cítí, že to potřebují (h) (inlove) Před bukem za bukem nerozlišuju (wave)

  31. Krásne dobré ráno všetkým želám.
    A veru sa ukazuje že bude slniečkové a krásny deň k tomu. Pekný príbeh dvoch spojených duší. Kiež by ich bolo viac!
    A tá voda už snáď skončí s deštrukciou, východ Slovenska to teda odniesol naplno! Niekedy je dobre bývať na kopci ktorému nehrozí podmočenie. (dog)

  32. Zito, skláním se před Vámi, jste duše dobrá a žena statečná – Asi si Vás CD vybrala pro záchranu těch nejubožejších. Přeju Vám i pejskům dobré časy ve zdraví. (y) (bow)
    Trochu OT, i když už se to tady probíralo. Syn jako hasič – záchranář byl s kolegy vyslán do Polska. Má přístup na net, tak mi dnes psal – situace je tam o dost horší než tady. Jsou někde mezi Katovicemi a Krakovem, voda se rozlila do plochy skoro 300 hektarů a výšky 8 metrů, z domů koukají jen komíny. Až začne Visla opadat, pošlou je ještě dál na východ. Tak prosím o palcodržení jak těm nešťastným zatopeným, tak klukům hasičským, aby se ve zdraví vrátili. (y) (whew)

    1. Modlím se za ně, Kimi, ať se v pořádku vrátí a ta pohroma ať už se konečně uklidní (h) (h) (h)

      1. Kimi, přidávám se k Baty a modlím se za všechny, kteří jsou povodní zasaženi. Je to veliký boj. Kéž to jsou jen hmotné škody. (h)

    2. Milá Kimi (h) , samozřejmě držím palce (h) (y) . Reaguji až teď, protože jsem neuměla sečítat (fubar) (blush) a nevšimla jsem si a přes vycházku s Ankou to tady viselo. (wasntme)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Náš Zvířetník - DeDeník © 2014 VYTVOŘENÍ NOVÉHO UŽIVATELE - PŘIHLÁŠENÍ SE NA STRÁNKY - ADMIN