Přeju všem krásný a laskavý den. O čem si budeme povídat dnes? Je to čistě na nás. Tak kdo začne?
Přeju všem krásný a laskavý den. O čem si budeme povídat dnes? Je to čistě na nás. Tak kdo začne?
Deník Dagmar Ruščákové o zvířatech a lidech
Vydavatel: Ing Dagmar Ruščáková
ISSN 1805-0107
Vychází ve všední dny.
Šéfredaktor
Dagmar Ruščáková
(Dede)
Redaktor a webmaster:
Andrej Ruščák
(andrej.ruscak@outlook.com)
Loga:
Marek Ruščák
(marek.ruscak@outlook.com)
Všechna práva vyhrazena, použití článků či jakéhokoliv zde publikovaného textu či jeho části je možné pouze se souhlasem redakce a autora, vždy s uvedením zdroje.
Copyright © DeDeník, 2014
Zcela OT, moc se omlouvám, ale – jestli to tu někdo ještě v touto dobu čtete, mám malou anketní otázku – jak my tu teď v práci do umdlení řešíme tu SLAK (do teď jsem pracovala, je to potřeba), uhádnete někdo, co je to „raticová zver“? 🙂 Mě ten termín stále hrozně baví.
Prosím, aby Slovenky a manželky Slováků neodpovídaly.
P. S. Ta situace celá je hrozný průšvih, a bude hůř.
Jinak, pokud můžu radit, a pokud máte rádi hovězí, nakupte si ho do zásoby tolik, kolik se vám vleze do mrazáku a do ledničky, radši.
A taky tu „raticovú zver“, pokud to jíte.
Ach jo, bože. No, třeba to nakonec u nás dopadne dobře, kolegové jsou šikovní a příčetní – a ví, co dělají.
Spárkatá?
Ano. Mně ten termín připadne hrozně roztomilý.
O dalším vývoji situace budu průběžně informovat, nevypadá to dobře.
tak já měla včera květákové rizoto a dneska bude kuskus s rukolou a sušenými rajčaty…
o víkendu koumu nad chilli con carne..nebo špenátovou roládou s krémovým sýrem s koprem a uzeným lososem…
Opora týmu má dneska poletuch…řeším změny v Obchodním rejstříku a zmatky s tím spojené..ne u nás, protože my máme technické kroky nacvičené spolehlivě včetně vzorů dokumentů…tak jsem zase hasič, propichovač vosích hnízd a hlídací pes a tak vůbec nemám čas číst!
Mám vařicího muže, tak jen můžu preferovat, že jsme včera měli ratatouille a dnes bude zbylé jako příloha k něčemu, co se právě peče a ukrutně voní. Nemohu se ptát, co to bude, protože muž to vždycky chystá jako překvapení 😀
Já jsem ovšem nevděčná a pořád remcám, že je maso moc často, ono je to na vaření jednodušší, že. Proto bylo včera to ratatouille 😛
Taky bych radši dělala víc bezmasých jídel. Ale to bychom nesměli mít Řeznictví. Oběd nebo večeře bez masa není jídlo. A taky je stále co vařit (péct, grilovat, dusit …). Tak si chodím na bezmasá meníčka.
Dnes mám zbytky, čínské placičky.
https://www.recepty.cz/recept/cinske-placicky-2184
Nevím, proč je to dvakrát.
Asi ty placičky byly dvě. :o)
Právě čekám v hospodě na něco španělského a popijim sangríu 🙂
Sedíme u řeky Guadalqivir a je krásně… 🙂
Jinak mě vaření většinou už nebaví.
Jejda, tak to si moc užijte! Vyrazila bych hned.
Jen aby to nebyla španělská bota. :o))))
Sangria ve Španělsku nemůže být špatná.
Doteď vzpomínám, jak jsme s dcerou po celodenní návštěvě Prada šli (byl s náma i MLP, pro to měkké i) právě tam, jen jsme seděli u jezera, odpočívali, sledovali cvrkot kolem a pili Sangriu. Krásné to bylo.
Dnes mám zbytky, čínské placičky.
https://www.recepty.cz/recept/cinske-placicky-2184
Hm, mně spíš nic objevného nenapadá. Nevadí mi stát u sporáku přiměřenou dobu, ale zrovna teď mám dojem, že je to furt dokola a navvíc ovlivněno tím, že Kája má z trhání osmy pohmožděný čelistní kloub. A potřebuje málo kousat.
Ale ale, nikde nikdo?
Tak dávám téma do diskuse : co budete nebo plánujete na někdy vařit ?
Já už jsem z toho občas zoufalá, protože se mi nechce trávit dobu u kamen a něco jíst musíme.
Dneska jsem ze zoufalství zavítala k místnímu řezníkovi, je vyhlášený široko daleko a koupila jitrnici a jelítko, k tomu brambor a zelný salát (kysané Křimické s cibulkou). A objevila jsem, že mají i zamrazenou v igelitu držkovku !!!!
Mám hnusné brambory, od včerejška mi zbyly, tak abych to nevyhodila tak budou špalíčky s masem, cibulkou a zelím. Polévka je také od včera – hadrová. /tzn. zeleninová s houbami a vaječnou jíškou.