No, možná pro vás to překvapení nebude, ale já jsem do dneška vážně netušila, proč se špagetové dýni říká špagetová, když je stejně přívětivě buclatá, jako její ostatní dýňové příbuzné:))
Tedy zvědavá jsem byla, ale nikdy tak dlouho, abych si tu zvědavost odnesla z obchodu až ke googlu – a to si vlastně nosím internet v kapse. Ovšem dobře nastavený facebook vám dokáže překvapivě rozšiřovat obzory a já se chytla na článek, který sdílela Wendulka – to proto, že tam byl lákavý obrázek a text, který jsem na první přečtení nepochopila. Zvědavost spojená s mlsotou je hrozná věc!
Po chvíli mi došlo, že jde anglické hash brown (viz dole), leč nikoliv připravené z brambor, ale… špaget? Fuj? Pak jsem si to přečetla ještě jednou, klikla na související článek a měla jasno – ty špagety jsou dýňové!
No a pak už bylo jasno, proč se tento druh dýně jmenuje špagetová, ač má normální dýňový tvar. Prostě její dužina se díky tepelnému zpracování mění ve vlákna, připomínající špagety, a to nejen tvarem – prý si na ně můžete klidně kydnout oblíbenou omáčku a budete se radovat, jak jste se vyhnuli lepku a budete zdravější, štíhlejší a krásnější. To vám ale potvrdit nemohu, ještě jsem to nezkusila:))
Anglický recept, na který jsem narazila já, máte tady, jiný český zde – nemohu si přisvojovat zásluhy, které (zatím) nemám. Je charakteristické, že mě špagetová dýně zaujala v receptu smaženém, nikoliv zdravém. Když ten obrázek je tam… no, slintací a já miluju smažené brambory skoro v jakékoliv formě. Tedy ne, že bych si je teď mohla dát, 😛 možná proto koukám po receptech.
A tak se dnes zvědavě ptám – vaříte či pečete někdo špagetovou dýni a pojídáte super zdravé nemoučné špagety? Jak to chutná? Myslíte, že takto osmažené dýňové špagety mohou konkurovat osmaženým bramborám?:))
A nám bližší otázka – chtěli byste či možná dokázali byste v běžný den ráno ke snídani sníst smažené brambory? Mě obecně anglická snídaně přijde spíš jako oběd, s těmi bramborami už úplně jako oběd. Moje snídaňové zvyky jsou podstatně skromnější:))
PS: ještě aspoň obecný recepis na hash brown, aneb „dohněda osmažené brambory“:
Brambory nastrouháme (fajnšmekři je prý dokážou nadrobno pokrájet) a propláchneme je v míse se studenou vodou. Proplachujeme tak dlouhou, až z nich teče v podstatě čirá voda. Potom brambory scedíme, vymačkáme z nich vodu, dosušíme je papírovou utěrkou. Posolíme je, popepříme, můžeme přidat i jiné koření, pak je na pánvi smažíme na másle, až zhnědnou. To je základní recept, existují různé další varianty, nejběžnější je ta s cibulí. Pak jsou ty odvozenější, ve kterých je i vajíčko a případně mouka – ty se už víc podobají našim bramborákům. Těm se tuším říká potato pancakes.
Špagetovou dýni jsem nechutnala na žádný způsob, ale kdysi tchýně, pěstitelka cepelínů, dělávala cuketový bramborák a k tomu mohu říct, že ten klasický bramborový byl jednoznačně lepší. Tipla bych si, že podobně to dopadne se špagetovou dýní, zejména smaženou. Ale třeba se pletu – jsem zvědavá, jestli ji zkusíš! 🙂
Ale dělala jsem, Dede, podle tvého receptu maso v dýňové omáčce a bylo to veeelice chutné jídlo. (y)
taky si myslím – to k tobě a HanceW, že není dobré tu dýni používat „místo“ něčeho. Já to vidím tak, že pečená by mohla být dobrá příloha k něčemu 🙂
Špagetová dýně se nesmaží.
Ne? A co to dýňové hash brown na obrázku? 😀
Jé a kde najdu recept, prosím, na maso v dýňové omáčce?
Pod názvem Krocan pečený (převážně) s dýní – který jsem mezitím úspěšně zapomněla – je recept tady :
http://www.dedenik.cz/2016/09/22/btw-dynove-opojeni/
Děkuju!
Špagetové dýně se tu prodávají, nikdy jsem ji nejedla, ale kdyby mi ji někdo nabídnul, určitě bych vyzkoušel.
Mě stačí k snídani chleba (můj žitný, 2 krajíce) s máslem a sýrem. Pokud je to bílé pečivo, sýr někdy vyměním za marmeládu. Sladké snídaně má rád můj choť a zajede pro krabici dougnuts. To je pro Americké snídaně (hlavně u těch co mají naspěch) typické – prostě nějaký dougnut (nebo sladký „danish“ ) a kafe. Naštěstí je nevozí často a já si vždy vyberu doughnut nejméně sladký nebo z něho alespoň ten cukerný obal odškrábu (což choť nechápe). Prostě sladké snídaně nemusím ale ani ty brambory ne (ale stejně tak ne třeba šunku), to je prostě pro mne poránu moc těžké.
ALE když někam musím vyrazit brzy ráno, tak se doma snídaní nezdržujeme a dáme si ji později cestou. To bývá tak kolem deseti a jsme už oba dostatečně vyhládlí. A skoro vždy se stavíme v řet. rest. Waffle House. Ta je tu na Jihu velice oblíbená, protože jednak nabízí „snídani celý den“ a navíc je známá tím, že má nejlepší kafe (zaplatíte jedno a pak vám dolévají jak dlouho chcete). Většinu jejich nabídky bych nedokázala sníst (manžel ano, dává si skoro vždy ten „All-Star Special“ !), ale dělají vynikající Hashbrown. Buď takový bochánek, nebo „bramborák“ . Já si dává ten bramborák, „large“ tence rozhozená, podle mého přání vždy extra křupavá placka a k tomu dvě míchaná vajíčka do nichž je zamíchaný sýr. A patří k tomu ještě toast. To je dobrota na kterou se vždy těším a za léta, co se v téhle rest. stavíme, jsem nikdy nic jiného nechtěla. Jen když mám extra hlad, tak si do Hashbrown nechám něco přimíchat (viz. odkaz).
http://www.wafflehouse.com/wp-content/uploads/2015/08/BREAKFAST-for-WEB-1024.png
Když není Waffle House v dosahu, snídáme v McDonaldu a tam také nabízejí Hushbrown. Sice se tomu v WH vůbec nevyrovná, ale jako rychlovka je to dobré, taková oválná placička (já si dám většinou 2). Prodává se v českém McD ?
https://mcdonalds.com.au/menu/hash-brown
Maričko, jak je to u McDonalda s hashbrown netuším, prakticky tam vůbec nejdu, protože mi nechutnají hamburgry ani hranolky… akorát kafe je mi tam sympatický. Před asi dvěma lety jsem byla nějak děsně hladová a koukala jsem, že nabízejí snídani, myslím, že to měla být míchaná vajíčka, ale bylo to nějak ošizené, nedobré.
V týdnu snídám jogurt. Jednak ho mám ráda, druhak je to nejrychlejší snídaně… ano, ráno se spěchat nemá. Ale vysvětluj to v práci, že 😛
Zano, možná je opravdu rozdíl v McD tady a v Česku, nám tu jejich hranolky i hamburgry chutnají. A ano kafe také celkem jde (ale mnohem slabší v porovnání v WH). Když tam snídáme, tak si manžel dává pancakes (lívance)a já většinou jeden biscuits s marmeládou a pak na „zahnání sladkosti“ hashbrown. A to kafe 🙂
Nabídka McDonaldu je opravdu chudší: https://www.mcdonalds.cz/ochutnej/snidane/
Myslím, že se nabídka do jistí míry přizpůsobuje široce-místním zvyklostem.
Hash brown bych si dala, ale obávám se, že momentálně bych na to muselo mít ten Regin přístroj 🙂
Matyldo díky za odkaz. Mě to o moc chudší nepřipadá, něco chybí, ale „u snídaní“ tam Hush Brown je (br. placička). Musíš kliknout u listy „Ochutnej“ na „Denní menu“ a případně další výběr a pak je to skoro stejné jako tady
https://www.mcdonalds.com/us/en-us/full-menu.html
Hm, špagetovou jsem ještě nedělala ani nejedla jinde, ale obecně nemám ráda náhražky, takže spíš nee.
Smažené brambory k snídani bych spíš nebrala, jakkoliv se hlásím k bramborovejm 🙂 , ale smažené moc nejím, ani ne že bych byla tak ušlechtilá, ale nějak se po něm necítím. Ovšem drštkovou polívku, zelňačku, guláš apod. ráno klidně 😀
Líná snídaně o dovolené… to s radostí sním cokoliv (hodně různých cokolivů).
Zano, hodně různých cokolivů je úžasnej termín 😀 jen jednou jsem byla na dovolané all inclusive a ač jsem se snažila hodně krotit, stejně jsem tam dvě kila přibrala – právě na ochutnávání hodně různých cokolivů (wasntme)
Spagetovou dyni jsem nekolikrat zkusila. Prvne u znamych,,kde s tim zachazeli opravdu jak se spagetami, coz nebylo to ono. Zalite tezsi italskou rajcatovou omackou, ve ktere se ta dyne totalne ztratila. Pouceni: ne vsechno, co vypada jak spagety si zaslouzi zachazeni jak spagety. Doma jsem z toho udelala dvakrat salat a to bylo dobre. Zhruba si pamatuju tento: kousicky pomerance a cervene papriky, trochu feferonky, zelena cibulka, sekany zeleny koriandr a zalivka olej citron nebo limetka plus neco stavy z pomerance, sul a pepr podle chuti, a pokud nebyla po ruce feferonka, tak trochu cayenskeho pepre. Podavala jsem to s rybou a bylo to dost jedle.
Co se pripravy tyce, google poradil pect celou dyni v troube do zmeknuti (test= pichnout vidlickou).
Hanko, pečená dýně jako základ jednoduchého zeleninového salátu k něčemu, to zní velmi slibně 🙂
Jak se máš? (hug)
Špagetová dýně by se mi líbila jako pozoruhodný úkaz 😀 , ale jsem si skoro jistá, že na talíři se mi neobjeví. Špagety, a vlastně jakékoli těstoviny, mám nadevšechno ráda, ale ty skutečné, z pšeničné mouky. Naštěstí netrpím celiakií, takže lepek mi nevadí.
MMCH, minulý týden jsem dala ještě jednu šanci dýním a udělala jsem zeleninové curry se dýně hokaido. Bylo to dobré, občas to možná udělám.
Brambory mám ráda, ale smažené k snídani bych si je nedala. Od pondělí do pátku snídám kukuřičné lupínky (čisté, neochucené a bez příměsí) s mlékem a k tomu čaj. A o víkendu housku s máslem a s medem a čaj. Ale třeba k obědu bych si ty brambory dala, to jo.
Milá Tapuz, a jak jsi dělala to dýňové curry? (wave)
To je ale náhodička, já dnes dělala dýňovou polévku (wave) .
já jsem jí vařila včera, ještě dnes dojídáme. Špagetovou dýni znám už hodně dlouho, pěstuje ji kamarádka ale mě se asi nepodařila správně uvařit. Brala bych to jako dobrou zeleninovou přílohu, ne místo klasických špaget.
Zcela, ale zcela OT, a to tak, že velmi, nicméně – Nobelovu cenu za literaturu letos získal Bob Dylan „for having created new poetic expressions within the great American song tradition“, jak píšou na nobelovských stránkách (www.nobelprize.org).
https://www.youtube.com/watch?v=RZDPKYuI6DQ
Jinak – já pořád čekám na svého milovaného Philipa Rotha, synek na svého milovaného Murakamiho a pořád nic, oni snad dřív umřou. Ale tohle je teda dost dobrý zásek a i docela překvapivý. Tak aspoň jednu, asi tu neznámější, od něj: https://www.youtube.com/watch?v=e7qQ6_RV4VQ
Já ráda tuhle
https://www.youtube.com/watch?v=vWwgrjjIMXA
A pravem.
Dede, dnes jsi mne navnadila a inspirovala. Ne k snídani (jsem na müsli), ale k obědu. A ne dýní, ale těmi „hnědými brambory“. Nahrubo jsme je nastrouhala, propláchla a s kávovou lžičkou másla a bylinkovou solí vrazila do actifry (kdo nezná – je to taková šikovná mašinka na fritování horkým vzduchem s minimem tuku – nechci dávat odkaz abych nedělala reklamu, ale pod tím názvem se to dá na netu najít.)Právě jsem dojedla. Bylo to skvělé.(mm)
Dělej reklamu! To mě zajímá 🙂
Tak jo. Například tady: http://fritovaci-hrnce.heureka.cz/tefal-fz-701015/specifikace/#section
Už tři roky to moc ráda používám.
Hele a je to z toho křupavé??
Nastrouhané brambory jsem tam dneska musela nechat 20 minut, ale pak byly parádně křupavé. Když dávám předsmažené hranolky, dělám je už úplně bez tuku 15 minut a pokud si je krájím z čerstvých brambor, dávám polévkovou lžíci oleje a trvá to 30 minut. Dělám v tom i maso a zeleninu.
a proč v popisu mají 1.2 l oleje? Nebo tomu nerozumím?
Všimla jsem si. Bude to nejspíš nějaký nesmyslný překlep.
Tady je lepší popis i více fotek: https://www.mall.cz/fritovaci-hrnce/tefal-fz710038-actifry-1-kg-facelift-with-timer?gclid=CJ3-lNWo2M8CFdXGGwodgKMMwA
Tak takovouhle snídani bych klidně dala, někde na dovolené, dlouhá, líná snídaně, proč ne, kdyby mi to někdo předložil. Jen bych vynechala kečup, ale dala bych hodně čerstvé zeleniny. Mívali jsme na dovolených polopenzi, nám to tak vyhovovalo, v poledne třeba něco do ruky, nebo spousta ovoce, takže taková snídaně něco vydá.
Ovšem sama bych se s tím k snídani určitě nedělala, to už spíš k obědu. Někde na netu jsem viděla něco podobného, ale ne tak pracného.
A dýně ne, cukety a díně mě prostě míjejí.
Jo, to je přesné – snídaně na dovolené, když nepředpokládáš, že budeš mít nějaký extra oběd 🙂
😀
Jéje, blbě nakrájené brambůrky 😀
No, asi by záleželo, v kolik se snídá, ale kdybych měla na výběr, volila bych něco jiného.
Špagetovou dýni jsme tu ještě neměli. Vzhledem k mocné úrodě jiných ji ani nebudu shánět. Z jedné muškátové jsem včera podle internetových receptů kompilovala dýňové kari a výsledek byl jedlý. Rychlý a jedlý, takže se k tomu asi ještě vrátím 🙂 I když příště mi seznam vylosuje jiné návrhy a já budu vybírat z jiných receptů 😀
Jednou, až bude vhodná příležitost si v nějaké RAW jídelně dám ty cuketové špagety. Už teď jsem zvědavá, jaké to bude 🙂
Přemýšlím, jestli to zkusit – už i ona autorka receptů vymyslela dýňový hash brown jen proto, že jí ta dýně zbyla – a to tvrdí, že ji má ráda 😛
Určitě by mi to chutnalo, brambory mám ráda. Ale ne k snídani.
Jak je člověk postiženej, tak v sekvenci, než pán přesune brambory na talíř, jsem v jednom tvaru viděla psa, ležícího na boku. To už je snad nemoc!
Ta bramborovej pes mi unikl 😀
Zcela OT dotaz na Dede – neprošly mi dva příspěvky, nevím proč. Týkaly se tématu, ale byl v nich odkaz (jen jeden) na jiný web, možná proto?
P.S. Co je nového s tím nešťastným pejskem?
Blbounek ze včerejšího článku už je na stránkách útulku! Ten poslední dole…
https://www.tshk.cz/utulek/cs/nasi-sverenci/nalezeni-psi
má to Dede ve včerejšku ….
Jo, to jsem četla, spíš mě zajímalo, jestli se to ještě nějak nevyvinulo dál.
Nic nevím, ani nemám možnost. Jen jsem prosila na FB o sdílení u lidí, kteří v tom regionu bydlí. Víc udělat nemůžu. Snad si ho někdo vezme – pokud ho nikdo nehledá.
Je tam taky spousta kočiček, u nás už je zase plný stav (4 hlavičky), tak mám stopku, ale jinak bych se určitě chytla.
Aido, díky za upozornění – příspěvky natvrdo sežral antispam, kdybys neřekla, tak je nenajdu (ve spamu bylo 1625 položek) 🙂
Já jsem věděla, že ty budeš něco vědět! (wave)
Hmm, asi tu řádí šotek, takže znovu – špagetová dýně je dobrá, párkrát jsme ji už měli, nebojte se jí. Pro inspiraci jeden odkaz na recept – tohle by kromě vegetariánů mohlo chutnat všem (v diskusi je odkaz i na bezmasou verzi: http://www.labuznik.cz/recept/dyne-spagetova/
Špagetová dýně je dobrá, už jsme ji párkrát měli. Nějak takhle podobně: http://www.labuznik.cz/recept/dyne-spagetova/
Špagetovou dýni jsem i pěstovala, ale moc se nám nedařilo vystihnout tu pravou zralost, aby udělala špagety. A taky jsem nevěděla, jak ji uvařit, aby se rozpadla na nudličky. Bylo to v dřevních dobách vytáčeného internetu… Možná bych mohla zkusit příští rok vypěstovat.
Já o ní vím teprve druhým rokem a dostala jsem se jen k opatrnému prohlížení v obchodě 🙂
Můj vztah k dýním všeobecně je takový, že „jako dekorace dobrý“. Jako jídlo neeee.
Když jsem pravidelně snídala, dávala jsem si toust s máslem, sýrem, šunkou nebo vajíčkem. Klidně bych si dala i osmažené bramborové placky, proč ne?
Sladké moc nemusím a poránu by mě koláček asi zavraždil. Pamatuji si, jak jsme jednou v Řecku na dovolené měli kontinentální snídaně: kávu-čaj, džem, máslo a sladké loupáky. Trpěla jsem jak zvíře, ale druhá snídaně už byla plně v mé režii. Ze supermarketu jsem si donesla sýr a salám, denně jsem si došla pro čerstvé slané pečivo a tam jsem použila jen tu kávu a čaj.
Kávu s mlékem nebo dobrý čaj piju i teď. Akorát moc nesnídám.
A co se špaget týče, jsem těžký konzervativec – jak jsem je milovala od maminky jako dítě: klasické, uvařené doměkka (al dente nějak nemusím). Na pánvi máslíčko, najemňoučko cibulka, rajský protlak (kečup mi na stůl nesmí). Když se směs prohřeje a propojí do pasty, vrhneme na to špagety a chvíli opékáme. Sypneme sýrem a hotovo. Jednoduché, mňamózní. Alespoň pro mne. Jinak špagety s jakoukoliv omáčkou také neuškodí.
Sladkou snídani taky nemusím, i když bych ji asi dokázala sníst, když by nebylo zbytí. Mimochodem by mě zajímalo, kde je ten kontinent, kde se snídá pouze sladce? (chuckle)
V Evropě – Itálie, Francie.
P.S. Taky obvykle sladké ke snídani nejím, ale občas si udělám (neslazenou) vločkovou kaši, nejlíp s nějakým ovocem.
Hm, to není velký kus kontinentu, pokud tím myslíme kontinentální Evropu! 😀
Jasně, píšu jen o tom, co znám. Ve většině evropských zemí jsem nebyla, vlastně jsem skoro vůbec nikde nebyla, jezdí za mě děti. 😉
Brambory jsem schopna slupnout kdykoliv, kdekoliv a jakkoliv.
Ygo, nevím, jestli jsem to už trošku neprošvihla, ale vše nejlepší k narozeninám a hodně radosti z celé dvounohé i čtyřnohé rodiny. (h)
Děkuju za přání.
Ygo, taky přeju vše nej nej nej a moc se omlouvám, že tak pozdě.
Děkuju – a nic si z toho nedělejte, že až po … aj tchyně si vzpomněla až teč (chuckle)
To si vůbec nevzpomínám, že jsem sdílela, ale já sdílím hodně věcí, od veselých videí zvířátek a pěkných fotek až po recepty. Hodně z receptů co sdílím jsem vyzkoušela a často jsou opravdu dobré, ale tu špagetovou dýni jsem nikdy ani neviděla v obchodě.
Wendulko, já si kvůli tobě klikla i na tu stránku! Je na mě sice mírně fanatická, ale některé recepty jsou inspirující 🙂
No, já ráno dávám chleba se sýrem, to nejčastěji, párek nebo vajíčka nebo cokoli připomínající oběd či večeři ráno nedám. Takže brambory nee.
Špagetovou dýni jsem nezkusila, tak počkám, až to zkusíš Ty
😀 Asi to zkusím, jakmile si zajistím aspoň ještě jednoho strávníka 😀
Taky skoro nikdy nejím teplé snídaně – snad jen ty lenivé, když jsem někde v hotelu (kde ji připraví někdo jiný, než já 😛 ) Nebo když je u nás Nikola a dělá svoje úžasné palačinky. jenže tou dobou, než jsou k mání, je to spíš svačinka:))
Ani v hotelu, to už vůbec ne
Hash brown jsem při dlouhé klidné snídani v Anglii dokázala sníst, ale při typické snídani typu „honem, za chvilku učím“ by mi neprošly krkem. Nejradši mám obyčejný chleba, obvykle není superčerstvý, takže oprásknutý v topinkovači a s čerstvým sýrem.
Dýni dokážu sníst v mnoha podobách, ale v podobě špaget asi ne… já jsme, pokud jde o špagety, dost tradicionalista. Zkusila jsem špagety šmakounové (to je takový TO z bílku), a bohužel to bylo velmi zdravé. Pro mě nejedlé. Jo, šmakoun nakrájený do salátu klidně, ale špagety… tak ty to teda nebyly. Asi budu pořád tlustá, protože se dokážu vzdát hodně věcí- ale špaget ne.
Špagety (či obecně těstoviny) mi přijdou jako jedna z forem takových těch základních, řekněme – kořenových jídel. tedy ta nejjednoduší staletími vypiplaná klasika, která se nedá nijak zvlášť vylepšit. Dýně je dýně…
tak bramborové placky na tále, na sucho,jen mázlé povidly a sýplé mákem s cukrem – proč ne, smažené brambory neee-tedy k snídani neee…. stačí občas hřešit volským okem na slanině nebo míchanými vejci se špekem.
Dýňové špagety jsem jedla- no,snědla jsem je.
Jaké byly – ty dýňové špagety? Nejásáš a jsi mlsná… hm. Jedla jsi je v nějaké originální úpravě nebo to prostě byla náhrada špaget v klasickém těstovinovém jídle? Myslím tím třeba boloňské dýňové špagety, nebo tak… 🙂
Dede, jako náhrada špaget – nic moc. A´t je k tomu omáčka jakákoliv- šlágr to nebyl. Dala jsem tomu šanci 2 x.. jednou jako náhražce těstovin, jednou v RAW vegejídle..nevim, jestli seberu odvahu zkusit to znovu.Ne,že by to nebylo jedlý, ale ten „orgasmus“ se prostě nedostavil.
dám tomu ještě jednu šanci-zkusím z toho udělat dýňové zelí 😀
Tos vážně chroustala syrovou dýni? To tedy musel být děsný zážitek. A jak ta špagetovka vypadá zasyrova? Ty „špagety“ to prý vytvoří až po uvaření (think) .
Náhrada špaget to určitě není, jen plus mínus (a ani to ne) vzhledově. Ale kdo má rád zeleninu, tomu to chutnat bude, ovšem záleží na tom, s čím se to bude podávat, že.
no právě, ale jako dýňové špagety arrabiata mi to moc nejelo.. něco tomu prostě chybělo..asi příloha ..měla jsem touhu si k tomu dát vařený brambory nebo suchej toast…
Myslím, že tě chápu – nedostatek sacharidů? Já bych to tak asi cítila 🙂
Jejda, dýně…
Tu můžu jen zavařenou, řádně ochucenou citronem a skořicí (MLP to umí báječně :o)).
Smažené brambory ke snídani jsou naprosto běžné – pocházím z bramborové rodiny, kde byly brambory hlavní součástí jídelníčku. Většinou jsou smažené snídaňové brambory ty, které zbyly vařené předchozí den od večeře (ale čerstvé jsou lepší).
A smažení jedině na sádle… :o)
Alčo, líbí se mi termín „bramborová rodina“ – k tomu se taky hlásím. A taky jím brambory jako nejčastější přílohu.
Jen smažené ke snídani… už asi fakt ne 😀
PS: taťka miluje ke snídani švestkové knedlíky zbylé od večeře. Jí je jen tak a tvrdí, že pak nejlíp vykvete ta chuť švestky. Taky jsem to kdysi dělala 😛
Špagetovou dýni jsem zatím nejedla. Nějak dýním moc nepřicházím na chuť. Dám zas šanci malé hokkaidó, protože má správnou velikost na vyřezávání lampičky na jednu čajovou svíčku. 😀
Ale smažené brambory ke snídani? Klidně! Stejně neobědvám. Spíš snídaňobědvám a pak s tím musím vydržet až do večera, páč furt někde lítám. Takže úplně klidně před startem sež…vejkám cokoli, co se zrovna v kuchyni najde.
Ach ano, brunch a brambory, to k sobě sedí. Vypadá to, milá Io, že jsi totálně cool 😀
A kurnik! 😀 Ne, totálně ne, šáhla jsem si na nos a ten studenej nemám. 😀