Vzpomínáte na dobu dětství, kdy na vandrech nebo na chalupách byla východiskem z nouze i luxusním obědem tehdy módní polívka z pytlíku? Já ano.
Jenže jsem časem zjistila, že flíčková, nudlová a jarní se liší hlavně obrázkem na obalu, jinak mají univerzální glutamanovou chuť, a tak moje vstřícné vztahy k této poživatině značně ochladly.
Ve studentských dobách jsme dokázali sníst všechno možné – polívky z pytlíku se aspoň podle obrázku tvářily různě, zatímco předlouhé období studených večeří v menze obsahovalo jen zbojnické a ďábelské tousty.
Ale přece jen zůstala jedna polévka, kterou občas z nostalgie koupím, protože ji má rád i můj muž – a to je francouzská. Ta s mušličkami a kuličkami ze sušeného masa, které mají tu specifickou chuť polívky z pytlíku.
Vlastně nevím, proč chutná nám oběma, protože jinak jsou naše oblíbené polévky úplně jiné – Mušketýr by mohl jíst vývar s nudlemi kdykoli, já mám ráda i zeleninovou, pórkovou, kulajdu…
Mušliček je v ní málo, obvykle přisypávám další těstoviny, má hlavně slanou chuť, ale stejně – asi je to návrat do dětství 🙂
Dede: Tak schválně – jíte aspoň někdy polévky z pytlíku? 🙂 Máte některou z nich doopravdy rádi? Které naopak nemůžete? Kupujte si někdy ty svačinové do hrníčku, které se jen zalejou vařící vodou? (Já ano, ale jen rajskou!:))
Začíná sezóna výletů a dovolených, pojďme si tedy povídat o polévkách pytlíkových:))
Jejda polévky pytlíkové, to je téma (dlouho jsem sem nenakukovala, čas nebyl a tak jsem se dostala jen k mailům, občas na Hady a to bylo tak vše). S tatínkem jsme je vařívali často, hlavně když jsem studovala a on byl na chalupě a já za ním jezdila. Autobusem. Pak pěšky 6 km ze vsi nahoru. Obvykle jsem došla docela unavená a hlavně hladová. Oblíbená byla bramborová. Tehdy byla taková jakoby kašovitá, bez větších kousků….. tu jsme oba měli moc rádi. Jednou jsem dorazila, ohřála polévku a pustila se do jídla. Z každé lžíce mi křoupalo cosi podivného mezi zuby, tak jsme si s tatínkem svorně zanadávali na toho bolševika, co do těch polévek zase dává za svinstvo a já šla mýt nádobí. Přitom jsem zjistila, že okraje rendlíku, ve kterém se polévka vařila, byly jaksi podivné. Pochopitelně, když předtím v něm můj skoro slepý otec vařil brambory ve slupce a moc je neumyl. Snědla jsem tak 5 dkg kamínků a hlíny, maskované v bramborové polévce. Ale jinak pytlíkové polévky mi kdysi chutnaly, ty dnešní už moc ne a hrnkové nejím vůbec. Myslím, že je v nich spousta chemie, to si raději koupím kus masa a uvařím si v pomalém hrnci dobrý vývar.
Miluju pytlíkový polífky 🙂 Mňam!
Jaký jste měli víkend? Bylo nádherně! My jsme měli sobotu domácí, uklízeli jsme zahradu, Martin mi postavil na rajčatový veletruhlík fóliák (z OBI) – můj první v životě 😛
Tak doufám, že na jaře rajčatům pomůže, pak odstraníme plachtu a necháme přes léto rajčata dýchat a kabátek dostanou zase v září, až začnou být chladné noci. Jsem zvědavá, jak se mi s tím bude dařit – zkušenosti nemám.
Ostatně – kdo máte zkušenosti s fóliákem, budu vděčná za sdílení 🙂
Dnes dopoledne jsme uklízeli na vsi příkopy – no, pytlů bylo dost, ale méně než loni, což beru jako pozitivní. Jinak největší čuňata jsou kuřáci (nespočet krabiček v příkopech) a pak zákazníci MacDonalda – na to, že nejbližší je v Hradci, cca 30 km od nás, byly odpadky se známým logem velmi četné. Třetí v pořadí byly plechovky od energetických nápojů.
Odpoledne jsem trénovala stopy s psíma holkama, v nohách mám tedy dnes skoro 16 km a tak vděčně sedím u počitadla:))
A ještě něco – příští týden až do neděle jsem na cestách. U Domu bude ale pořád živo, práce pokračují:)) Pokud jde o Dedeník, tak kamarádky pomohly, takže budete mít co číst. (inlove) Možná občas nakouknu, ale počítač si s sebou neberu (zcela naschvál). Tak si to tu užijte! (wave)
Na jaře jim pomůže…., problém je, že nebudou zvyklá na sluníčko a povětří a když jim odstraníte fólii, tak je slunko spálí a vítr ucasnuje. Jo a ve fóliáku stejně jako ve skleníku je ve dne horko i když se větrá, v noci, pokud je mráz silnější než tři čtyři stupně, tak tam i mrzne.
Když odstraním fóliák (má dveře, které mohou být otevřené) za hezkých dní, tak by si rostliny mohly zvyknout, ne? Já mám dojem, že nechat je tam za horka není to pravé.
Potíž je v tom, že u nás je zjara dost dlouho zima a na podzim je zase rychleji zima mě každoročně zbude mraky zelených rajčat, která nemají šanci dojít, byť bylo třeba tak teplo, jak loni…
Jen se opatrně zeptám – předpěstovávala sis někdy sazenice rajčat? Já to dělám třicet let, mám je v zimní zahradě a podle počasí je od konce dubna, začátku května zvykám na venkovní povětří. I když v té době slunko až tak nepeče, na přímém slunci by nevydržely, musí se postupně stěhovat ze skoro stínu do polostínu a pak na plné slunce. Soused občas vysadí neotužené sazenice od svojí maminky a rostlinky zbělají, opadají jim spálené listy a zůstanou tak čtrnáct dní sedět, než nasadí nové listy a začnou růst… A taky si neumím představit, jak na podzim kolem vzrostlých rostlin dáváte zpátky tu fólii. Nějaké tipy a rady ohledně pěstování ve fóliáku bys mohla najít na zahrada.cz, tedy pokud se prokoušeš stovkami balastních příspěvků.
Dostávám otužilé sazenice od maminky našeho zahradníka, já je nemám kde mít. 🙂
Ta fólie se dá na té konstrukci shrnovat a konstrukce je velká, takže by to zase takový problém být neměl. Navíc já mám vždy jen osm sazenic a co vypěstuju, to sním 😛
Dede, a to máš toto http://www.obi.cz/decom/product/F%C3%B3liovn%C3%ADk_na_raj%C4%8Data/4495784
nebo toto http://www.obi.cz/decom/product/F%C3%B3liovn%C3%ADk_250_cm_x_179_cm_x_211_cm/3914108
Foliák už nemám, teď máme skleník, ale na rajčata jsem je používala stejně. Vyseju do misky v březnu. V půlce dubna je dám do skleníku. Prostě je tam zasadím do hlíny a musím hlídat teplotu. Když má být v noci pod nulou, zapalujeme ve skleníku svíčku, obvykle to stačí. Po patnáctém květnu všechny rajčata ze skleníku přesadím ven a do skleníku jdou papriky. Kolegyně měla na rajčata taky foliák a na léto sundavali čelo i zadní stranu aby rajčata měla vzduch a nepřehřívala se (nad třicet stupňů prý nezrají), ale aby na ně shora nepršelo, to taky nemají ráda 🙂
A jestli si myslíš, že ti mraky zelených rajčat nezbydou, jsi na omylu. Rajčata rostou a kvetou tak dlouho, dokud ten plevel nevyškubeš. Jen jich prostě budeš mít víc 😀
Ale vážně. V některých knížkách se doporučuje v srpnu zalomit vrcholek, aby se ukončilo kvetení a podpořilo dozrávání plodů. Nevím, když jsem je zastřihla, rozvětvily se a kvetly vesele dál 😀
Ri, tobě to zastříhnutí taky nefunguje? (rofl) S rajčaty a teplotou se to má tak, že když je moc horko, tak se špatně opylují květy, což bylo u nás loni v létě, dvě patra květů v těch největších vedrech odkvetla naplano.
Tohle se týkalo vyloženě dozrávání. Rajčata venku (kolem skleníku) dozrávala rychleji než jejich kolegové, kteří zůstali ve skleníku (aby se urychlili). Ty pokusy dělal táta, my máme malý skleník a hodně rajčat, nevešla bych se 🙂
I já se pamatuju na polívky z pytlíku, na cestách se hodily vždycky. Asi stejně jako ostatní vzpomínám na hrachovku a gulášovou, ale nejradši jsem měla rajskou, i když si ji dělám doma „opravdovou“:))
Poslední roky z nich nevařím, ale občas i kupuju ty svačinové do hrníčku – rajskou, většinou:))
Ty čínské s nudlemi jsem kdysi měla dokonce i ráda, ale nějak mě to (celkem rychle:)) přešlo.
Glutaman jsme kdysi neřešili a asi bych ho neřešila zase, protože tohle nikdy není součástí normálního jídelníčku, takže párkrát do roka to neuškodí 🙂
Tak jsem ve čtvrtek koupila v Lidlu v akci Retro týden gulášovku v sáčku. Na ten původní sáček si tedy nepamatuju, fakt jsme pytlíky doma nepoužívali.
Vyštrachala jsem mezi pytlíky hrachovky (koupila jsem na zkoušku i Mammitu a Mikado) jednu těžce zapomenutou gulášovku od Vitany. A trochu jsem porovnávala.
Váha původní gulášovky: 101g
nynější 96g
složení původní: brambory 16%, hovězí maso 7%, koření, nějaké zahušťovadlo xantan.
Složení nynější: bramborové vločky, hovězí maso 1,2%, koření a zbytek ani vypisovat nebudu, sojový hydrolyzát, masové aroma, zvýrazňovač E62, a další.
Ta nynější gulášovka je na omak jakási hutná hmota v sáčku, ta Retro obsahuje mnohem víc sypké hmoty a zcela zřejmé větší kousky.
Jo, a je tu napsáno bez přidaného glutamátu.
Tak ji otestuju a jsem na ni zvědavá.
Měli ještě slepičí, ale vývar si raději udělám svůj.
Já jsem v rámci Retro týdne nekupovala nic, protože jsme minulý týden Lidlem jen prosvištěla se seznamem v ruce, ale zkusit bych to měla.
etro týden dneska končí, ale on zase bude.
Já si zkusila koupit retro luncheon meat, to taky bylo vděčné jídlo na dovču pod stan, nebo s vlastním vařením.
Jenže je od Hamé, tak jsem trošku skeptická.
v nejhorším půjde slepicím.
A ještě pro Matyldu:
Prohlídni fotky, jednu si tam vyzobneš.
http://janprazak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=501497
Velká smečka barevných kavalírů! Jůůůů!
Klasické polévky z pytlíku jím výjimečně, ale mám ráda hrachovou, tu si tak dvakrát do roka dám. A kdysi se vyráběly takové luxusnější rybí, už si nepamatuju, jestli to produkoval Frionor nebo Vitana s Frionorem. Občas v tom plaval i kousek krevety. Ty jsem měla ráda.
Když nemám čas na oběd, kupuju za rohem u Vietnamců jejich polévky. Je to velký sáček nebo kelímek, obsahuje nudle, polévkový pytlík s opravdickou sušenou zeleninou, další pytlík s masem a třetí pytlík s kořením. Za dvacku rychlý oběd. To maso je tam spíš na efekt, ale potěší 🙂
Norská rybí od Vitany..byla moc dobrá….a byly v ní semo tamo krevety…
Polívky z pytlíku se u nás úplně vytratily z repertoáru, ani si nevzpomenu, kdy jsem ji jedla naposled. Totiž – někdy se u nás objeví nějaká ta čínská nudlová, to když má MLP pocit, že jejím požíváním vyléčí nachlazení. Na mě jsou tyhle polévky moc ostré a bez koření je to zase jen mastná voda s nudlema.
Jako základ polévky se v dobách, kdy jsme jezdívali na chalupu, pytlíkačky používaly. Doplněny čerstvou zeleninou přímo ze záhonu. A vzpomínám na to, když Vitana rozšiřovala nabídku a zavedla pórkovou polévku – bylo to něco nového a po přidání smetany byla docela dobrá.
Ale jinak se současnou nabídkou nemám zkušenosti, nekupuji je ani na dovolenou (to odmítám vařit cokoliv, dokonce i polívku z pytlíku 😛 ).
Já na dovolených pořád ještě vařím- pro čtyři dospělé je to někdy dost potřeba.
Jo, na dovolené s vlastním vařením je to ideální a taky to jinak chutná.
Když jsme sem jezdili na chalupu dělat, tak jsem taky uvařila se sáčku, vždycky jsem se snažila to nějak vylepšit. Měla jsem jednovařič a ohýnek, to se moc nedalo.
A kdysi na vodě hlavně k snídani, na zahřátí, a to chutnaly všechny.
Mám v práci a vozím na cesty ty instantní. Vybírám opatrně – glutamát radši nee. Brokolicová, hrášková, houbová, sýrová…
Protože jsou na mě moc slané, zaleju je větším množstvím vody než doporučeno, v práci ještě hrábnu do mrazáku a přisypu hrstičku mraženého hrášku nebo kukuřice nebo obojího coby chlazení :-). K tomu krajíc chleba nebo housku, v lepším případě namazáno a se sýrem…
Hihihi, plévka z pytlíku – okamžitě se mi vybavily Dedeiny „Obyčejné Vánoce“ 😀
My už polévky jíme málo, nejvíce v zimě, jen jako hlavní jídlo, takže je pak dělám sama. Ale přesto mívám doma jeden druh sáčkové polévky v zásobě. Krémovou polévku z čedaru a brokolice. Je výborná, hustá, lepší bych „ručně“ těžko udělala a ta práce s její výrobou! Používám ji v době, kdy se odněkud vracíme večer a na přípravu večeře je pozdě. Pak je to buď polévka, nebo nějaký hamubrger z „řetězovky“. Když je venku zima, většinou vítězí polévka, která zahřeje. Jinak proti sáčkovým polévkám nic nemám, v dřívějších dobách jsem také různé druhy kupovala . Chuťově byly dobré, ale přišly mi vždycky přesolené. Ovšem jejich slanost mi vyhovovala v době, kdy jsem měla „zapálený krk“. To jsem si pak udělala čistý slepíčí, nebo hovězí bujon (ten z kostky) do hrnečku, pila ho jako čaj a slanost mi naopak dělala dobře.
Tady je odkaz na polévku, co kupuji, ale asi jen pro HankuW, protože u vás se asi tahle značka neprodává. Tak kdybys ji Hanko neznala, mohu jen doporučit. Mají i jiné kombinace, ale tahle je nejlepší.
http://www.walmart.com/ip/Bear-Creek-Country-Kitchens-Cheddar-Broccoli-Soup-Mix-11.20-oz/10448686
Diky, Maricko. Kolem te znacky leta chodim, ale nemohla jsem se rozhodnout. Tak to konecne zkusim.
Nojéje, polívka v sáčku, to byla jistina. Na čundrech v hrnečku plecháčku na malém lihovém vařiči s dvěma bílými kostkami paliva tuhého lihu, později na dovči, kde se nedalo vařit a ještě později po různu. Pořád si dovedu vybavit a cítít jejich chuť, ano byly tam asi různý
hnusy ale ty časy byly moc hezké a teď , pro jistotu, kdyby něco, taky mám v zásobě pár kousků.
V době kdy jsem dělala stavbyved., jeden můj bagrista, který spával na stavbě , si hodil do huby polévkovou kostku a zapil teplou vodou z kohoutku, prý je to dobrý a nebude nic špinit :-)) Dovedl to k dokonalosti.
Jenny, tohle sveho casu delal muj bratr. Zajedl to rohlikem. :^)
Jó , rohlík, bez toho to Hano nešlo. 🙂
Odmalička doslova miluju hrachovku z pytlíku (tu se slaninou) a zůstalo mi to dodnes.
Jinak vůbec nejsem polívková, polívku jako chod předcházející hlavní jídlo prakticky vůbec nejím. Vařím vlastně jen dvě polévky, rajskou a zelňačku, ale ty beru jako hlavní jídlo. A tak když si někdy výjimečně chci dát polévku, pytlík to jistí, ale jen typ vývar s těstovinami nebo s knedlíčky. Jiné, jako je například gulášová, dršťková, boršč a podobně nejím, ty nemám ráda.
Svačinové do hrníčku si nekupuji. A nikdy už bych si nedala rajskou z pytlíku. Rajskou mám ráda a jak jsem už psala, dělávám ji z passata di pomodori v kartonové krabičce. Párkrát jsem měla tu svačinovou a ani trochu mi nechutnala.
Tapuz, ja tu hrachovku se slaninou z pytliku mam taky rada a kdyz jsem v CR tak si ji obcas udelam.Asi to bude tim, ze mam hrachovku rada vseobecne, ale je to piplacka, a navic prednosta lusteniny neji, takze delat ji jen pro sebe fakt nema cenu.
Přesně tak, taky se mi s ní nechce zdlouhavě dělat. Navíc jsem ji nikdy neměla tak krásně hladkou, jako z pytlíku. Já do té pytlíkové přidávám česnek, trochu ji ještě opepřím a dám trošičku majoránky, osmažím do ní housku nakrájenou na kostičky a je to přímo božská mana 😀 .
Thajsý palivy YumYum svého času na kolejích v HK za 3,90. Ultimatni bašta 😀
Já jsem polívková a bez polívky bych nemohla být. U nás doma co pamatuju, byl pořád na vařiči „kotel“, když jsme se najedli, mamka udělala tzv. psí kastrůlky, dala je do lednice a kdo přišel a měl hlad, tak si jeden ohřál. A to už se vařila další.
Na ty kostky, co píše Lída, se pamatuju, vozili jsme je na dovolenou pod stan, a jelikož jsme nebyli pojízdní a táhli jsme všechno na zádech, tak právě tyhle polívky byly vždycky součástí jídelníčku. Ale pamatuju ještě držťkovku a houbovou. Tu držťkovku jsme si vařívali ještě v práci při noční, a fakt nebyla špatná.
Já to s těmi kastrůlky praktikuju dodnes, protože polívka prostě musí být.
Čínské polévky prostě nějak nemůžu, ty kudrnaté nudle mi nechutnají, připadá mi, že mají ty polévky jakousi pachuť a ty do hrnečku jako velká nouzovka tak 2x do roka.
Polívky vařím svoje, jediná pytlíková, kterou beru na milost, je hrachovka od Vitany, ovšem pěkně vylepšená napřed rozškvařenou slaninou, pak teprve voda a ten pytlík. S čerstvými topinkami nemá chybu, a chuť si prostě vylepším jak potřebuju. Ona když přijde chuť, tak určitě není namočený hrách.
Teď jsem najela na tu vaničkovou, jak píše Míša z Plzně, těch jsem taky pár ochutnala, ale pro mě to není ono, jen ta hrachovka jde. Tu dělám rovnou ze dvou vaniček, aby mi chvilku vydržela.
Ty pytlíkové od Vitany chutnají dobře třeba na chalupě, jako nouzovka, nebo třeba na vodě, tam měl člověk hlad, že by snědl ledacos.
To jsem byla já, zas mi ulítl podpis.
Polévku z pytlíku nééé a jsem kruťas, protože ji nepovoluji ani MLP. On by rád obliboval jednu jakože hovězí, kde plavou jakože játrové knedlíčky. Nepovolím, i když játrové knedlíčky sama nedělám. Jak říkám, kruťas. Ale na to konto mu povoluji nyvé a obdivné pohledy vrhané ke společné přítelkyni, která ho sem tam na tuhle polévku pozve.
Mám tu jedno OT, jestli je povoleno. Na Zvířetníku zaznamenala YGA střípky se soužití se svým psem, kníračkou Toyou. Krásné střípky. Mimo jiných reakcí, na setkání za Duhovým mostem, odpovídala také Dede a zakončila – Myslím, že je to nejhezčí představa nebe, jakou jsem zatím potkala.
V té souvislosti jsem si vzpomněla na vyznání Willa Rogerse, který prohlásil:
If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went.
Volně přeloženo:
Jestliže nejsou v nebi psi, tak až umřu, chci jít tam, kam odešli oni.
Já taky! Nějak mě to vzalo a protože na Zvířetník nemohu psát, omrzuju s tím tady. (dog)
Jano, psi jsou v nebi. Zvířata nehřeší tak, jak hřeší lidé, a proto mají plné právo v nebi být. Tak mi to vysvětlil můj švagr, který je arcibiskup pravoslavné církve. A ten by o tom měl něco vědět 😀
Lído,
doufám, že kočky taky.
Věnuji tichou vzpomínku hrníčkovým polívčičkám. Když jsem, před odchodem do důchodu, dělala v provozu na tři směny, posloužily jako životabudič. O půlnoci se, po celém patře velké Gumotexácké budovy, rozvoněly hrníčky plné různých instantních polévek. V zimě, kdy bylo na pátém patře (na tzv. opravách) max. 17°C, napřed ohřály ruce a potom žaludek. Střídaly jsme všechny možné příchuti.
Dnes, občas, použiji nějakou tu rychlo polévku, ale spíš na zahuštění nebo dochucení třeba zeleninového vývaru nebo gulášovky. Prostě: Vitana a já spolu a chutně.
Na případně vznesený dotaz; „A proč jste si, v noci, raději neudělaly kávu?“ Odpovídám, že káva jsme vařily tak kolem třetí hodiny ranní. To už většina děvčat doslova tloukla čely o stoly.
Malé instantní polévky do hrnečku jím často.
Ale od té doby, co se dělají „bez přidaného glutamátu“ se to skoro nedá jíst.
Jediná skutečně dobrá je Vitana Hrášková s houstičkami Do hrnečku. To mohu doporučit. A pak ještě rajská, téže značky.
V dobách mého dětství se občas (když bylo nejhůř) uvařila hrachová nebo gulášová s pytlíku. A na dovolený lečo s klobásou, jen si nepamatuju, jestli to byla sklenice nebo plechovka.
A v práci jsem jeden čas měla každý den k obědu tu čínskou nudlovou, co se jen zalila vařicí vodou. Moc mi chutnala, ale když jsem si jí dala doma, tak mi nechutnala vůbec. Prostě jen v práci. A pak jsem zase měla období, kdy jsem jedla hrníčkovou hráškovou a ještě radši brokolicovou. Ale to už je nějakých let zpátky.
Dneska už mě to neláká vůbec, ani z nouze.
Jako první se mi vybavila vzpomínka na dětství. Jezdili jsme na chatu bez elektriky a vařilo se na Primusu. A polévky byly tenkrát jenom dvě, gulášová a hrachová. Nebyly pytlíkové, ale v kostce, velké asi jako krabička sirek. No, tenkrát mi chutnaly, dneska bych je asi nepozřela 😀
Z Jugošky jsem si, daleko později, vozila pytlíkové polévky Knorr. Nejlepší byla chřestová. A dneska už pytlíkovky nekupuju. Do hrnce vhodím jednu mraženou zeleninu, trochu hub, brambor a za chvíli je hotová polívka, dochutím si ji čím chci a nemusí to být zrovna glutamát (i když trochu Vegety nevylučuju). Občas si dám jen rajskou polévku do hrnečku. Já rajskou ráda a nikdo z rodiny ji nejí.
My jsme si kdysi z Jugošky vozívali polévky Podravka. Dodnes si pamatuju chorvatskou reklamu na tyhle polévky (mají ve znaku srdíčko):
„Kaj se se srcem kuha,
kuha se Podravka juha!“
Jóó, na to se taky pamatuju! Dodnes, pokud něco z přídavků do polévky používám, tak jen Podravku – za jelo i kuhanje 😀
Nepovazujem za obed,ked to nie je s polievkou.Bud si uvarim nejaku zeleninovu,alebo zaprazenu/v Brne sme ju volali rychlik/alebo sackovu.AChuti mi kazda,ale top je francuzska-to je mladost,dovolenky na dev.prislub pod stanom pozicanym z ROH,pocit,ze sme svetaci…Ach jo,idem sa balit do Brna.
My si na chatě děláme tyhle z vaničky. Vyrábí různé druhy. Jsou docela dobré a k tomu čerstvý křupavý rohlíček a nemá to chybu.
http://vitana.cz/files/product/default/22594-Grunt-Gulasova-polevka_104g_3D.jpg
Tak to jsem teda zvědavá, co se dneska dočtu. Sama vám asi nic nenapíšu, jen k té umami chuti – pokud Ti nevadila jako dítěti, divím se, že Ti vadí dneska. Protože toho glutamanu se tam dávalo i více, dnes má jako většina přídatných látek limit. Jinak většina firem dneska nabízí bezglutamátovou variantu, dokonce bez přídatných látek a nevím, jaké zkušenosti mají jiné firmy, ale koncoví zákazníci kupodivu preferují ty varianty s…
Jenom jedna malá příhoda s polévkou písmenkovou – dostala jsem reklamaci na to, že naše písmenková polévka obsahuje více číslic než písmenek….. a zákazník nenašel celou abecedu
😀 Inko,je apríla…. 😀
Jako co? Ta reklamace fakt přišla
hele a tak yjste načínali pytliky a zkoumali to? jestli má pravdu?
No, když jsme chtěli reklamovat u dodavateli suroviny, museli jsme to zdokumentovat
hele,mě taky vadí,že nedělaj Š a Č a Ž a Á …(chuckle)
Ty Inko a když se dělá písmenková polívka do Ruska, mají tam jejich bukvičky ?? Nebo ne…
Ne, tam mají malí leninky a stalinky.
Azbuka je do žaludku málo.:-)
Bezglutamátovou jsme kupovala rajskou- protože ji milovaly děti. No, u té francouzské mi ta původní chuť nevadí, spíš mě udivuje, že mi nevadí 🙂
No ano – když není zbytí a je potřeba něco rychle uklohnit, tak gulášová polívka ze sáčku to jistí – teda, já ji nemám moc ráda (já vůbec nemám ráda gulášovku), ale jak Jeník tak Terka ji můžou. Kór když do ní přidám brambory a kousek až kus domácího kloboně (:o)).
Z instantních polívek jím jenom hráškovou nebo brokolicovou, ale zalívám ji polovinou vody, aby byly hezky husté – když je v zaměstnání hlad a chlad, není nad ně.
A teď OTéčko – tak včera byl u nás super krásný den a večer jsem viděla strašné móc (sto a možná aj víc) netopýrů – to byly reje. A dnes, dnes PRVNÍ VLAŠTOVKU! I když jedna vlaštovka jaro nedělá, já si myslím, že už k nám dorazilo. A tady jsou fotky, byli jsme s Erniem u Tří Grácií – tam jsem nebyla už hodně roků!
http://yga.rajce.net/2016_Uplny_konec_brezna
Člověče, netopýry, tři, jsem viděla před čtrnácti dny v Olomouci u Makra. Chvíli jsem si myslela, že mám halucinace, ale viděl je i MLP. Včera jsem viděla ptáka, který vlaštovku nápadně připomínal, ale napomenula jsem se, že je ještě moc brzo a mám blbé brýle. Že by přece jenom…..
Pridávam sa k fandom gulášovky, tá od vitany sa myslím stále dá, hlavne ako Hanka píše s dodanými zemiakmi a dobrým špekáčkom alebo klobáskou. Ten sáčok vlastne poskytne len taký chuťový základ a suroviny si človek doplní vlastné. Francúzsku som kedysi tiež obľubovala, ale nejako ma to prešlo. Mušličky v tých dnešných sa rozvárajú a odkedy mám robot, čo aj strúha a seká zeleninu, tak radšej nasekám za 5-litrový hrniec akejkoľvek zeleniny, zalejem horúcou vodou s bujónom a konzumujem aj týždeň, je to aspoň niečo rýchle a teplé po príchode z práce. Chuť na surovú zeleninu u mňa prichádza až s horúcim letom 🙂
hele,na to má kolega vychytávku – ty těstoviny vyzobe-mušličky a dá je vařit až když se mu 5 minut vaří to ostatní z pytlíku….
No ale já jsem myslela, že polívka ze sáčku má být rychlovka … ale než popelka přebere mušličky … (rofl) (rofl)
To musí byť veľmi, veľmi trpezlivá žena 😀
hele,on to má skoro hned, vezme takový hrubší sejtKo,co mu tam nechá jen ty mušličky,ostatní se přeseje a je to hned…
DĚLÁVÁ SI JI OBDEN V PRÁCI…
Shari – já si spíš myslím, že je přebírá proto, aby se nemusel zas tak rychle zapojit do pracovního procesu (rofl) … holt jsem podezíravá a „podle sebe měřím tebe“ (chuckle)
aaa, sorry, som čítala „kolegyňa“ a prerobila som kolegu na trpezlivú ženu … (chuckle)
Já mám ráda jedině rajskou buď zalejvanou hrníčkovou, tu si děláme s Janou když zbyde jedna porce pro muže anebo tomatovou s bazalkou /vím, že je to také rajská ale na sáčku to má takhle/
Miluju francouzskou, nikdy mi nejela zelená instantní hrachovka… polívky z pytlíku v ceně 1,50 a 2,30 za hovězí vývar s nudlemi.. kde jsou ty časy, kde je mé dětství…????
Teď si občas koupím tu francouzskou a mám ráda vývar se slaninovými knedlíčky…
Cíleně je nevyhledávám, ale na akce do horký vody zamíchané,jsou rychlé a zahřejí.. a když sebou vezmu zelí,uvařené brambory a 2 pytliky gulášovky, dodají ostatní buřtíky a feferonky a máme super zelňačku….
S gulasovou polivkou jsme projeli kus Ameriky. Dost casto jsme kempovali a gulasovka delala dobrou veceri. Nakrajela jsem do toho brambory, zelenou papriku a kus klobasy, prilila vic vody nez uvadi sacek. A jaka to byla basta. A jeste to byla polivka druzebni. Ono jak to fakt voni po paprice, tak se sousedi obcas chodili divat, co za gurmanskou kuchyni s Chetem provozujeme. Slovo dalo slovo, poskytli jsme ochutnavku, vytahla se piva z cooleru a bylo fajn. 🙂
Jím. Nebo aspoň kupuju. Vozím je v karavanu „pro sichr“. Ten nastává, když se netrefí počasí a je potřeba rychlou a teplou večeři. Tak potom gulášovku, bramborovou, houbovou, zelnou, ale do té přidávám zelí 😀
Instantní jsem mívala v práci v šuplíku. Někdy tam prostě byla zima. Hráškovou, brokolicovou, žampionovou a zvláštní postavení má instantní česnečka. Používaly jsme ji (my kancelářský holky) na rozehnání začínající virózy 🙂 A fungovalo to 🙂