… a vyrostla mu veliká, převeliká. Nikdo neví, jestli to byla řepa červená nebo cukrová. Budu pro dnešek předpokládat, že šlo o červenou, neboť jsem mlsná. Řepa cukrovka je totiž pro mne spíš synonymem zablácených silnic nepředvídatelně blokovaných zemědělskou technikou, než pochutiny. (Ano, máme u nás právě řepnou kampaň:))
Červená řepa pro mě mohla po většinu mého života klidně růst v zavařovacích sklenicích – mám ji totiž ráda nakládanou. Nejlépe celé maličké řepičky, potom vroubkované plátky a teprve nakonec kostky. A když přijdou velikonoce, pak je ta správná červená řepa jemně nastrouhaná spolu se stejně nastrouhaným křenem – mňam!
Minule jsme ale byly s Nikolou nakupovat a ona v zelenině sáhla po řepě. „Koukej, je pěkná, čerstvá! Uděláme si salát?“ „Proč ne?“ souhlasila jsem. „Když ho ovšem uděláš – já žádnej salát z řepy neumím:))“ I koupily jsme řepu.
Já pak měla všelijaká pobíhání, a když jsem přijela zase domů, byl v lednici salát. Červenej. „S čím to je udělané?“ pátrala jsem. Přece jen se z řepy dá udělat ledacos. „S jablky, citronovou šťávou, ořechy a trochou bílého jogurtu!“ hlásila Nikola. Takže řepa udělaná na sladko! Hm, to jsem nečekala. Nicméně bez váhání ochutnala. Páni, to bylo ale dobré!
Pár dní na to jsem opět slídila v zelenině po něčem inspirativním a zase na mě jukla řepa. „Proč ne?“ řekla jsem si podruhé a vzala dvě pěkné řepičky. Jablek mám doma kupu, ořechy taky… ale co takhle to zkusit na slano? Na záhoně mám nádhernej celer… Den předtím mi totiž Dana vychvalovala salát své kolegyně, který byl také z čerstvé řepy, ale tentokrát jemně nastrouhané s celerem, česnekem a zakysankou.
A dala se doma do výroby. Nejhorší bylo to strouhání na jemno – když zkouším novou surovinu, ráda dělám věci ručně – je to citlivější. (Hm, příště kašlu na citlivost a beru si mašinu:)) Řepa byla čerstvá, šťavnatá, měla nádhernou barvu a saláty se dělaly velmi snadno. Zakysanku jsem neměla, použila jsem bílou Hollandii, která je doma pořád. Asi by to se smetanou bylo jemnější, ale co už. Slaný salát jsem jen dosolila a trochu nad ním zatočila mlýnkem na pepř.
A díky své píli jsem tak získala prima zbraň na svůj obvyklý večerní hlad. Už vím, že mu neuteču, tak se na něj aspoň umím připravit. A díky tomu, že všechny suroviny jsou čerstvé, sezónní a něco z toho i domácí, tak si lichotím, že je to i zdravé:))
Podobné recepty najdete na netu, stejně, jako jsem je našla já – a mnoho jiných. Já sama oceňuju, že jsem pro sebe objevila červenou řepu i mimo zavařovací sklenice:)) Eh… máte taky rádi červenou řepu?:))
Tak, k červené řepě mám vyloženě ambivalentní vztah. Jsou chvíle kdybych ji snědla hned a můj organismus po ní prahne neuvěřitelnou chutí. pak jsou chvíle, kdy se na nějaký výtvor z červené řepy podívám a přejde mi chuť na cokoliv. Tak nevím čím to je ale přisuzuji to samotnému organismu těla a mozkovny, že si sami řeknou, co chtějí, ovšem pokud některý z nich nevypne a nesvede mne na scestí rozežranosti.
(chuckle)
Čertík vynalezl novou bojovou hru, lovení Olgoje Chorchoje. Jde o to, že mi hupsne do postele a začne lovit pohybující se vlny, které dělám rukou zespodu na dece. Pracuje s ohromným nasazením a bleskovou rychlostí, naštěstí deku nedokáže prorazit drápky, ani prokousnout a vydrží mu to i půl hodiny. Bitvu ukončí tak, že mi olízne nos, ducne, dá hudlánka, převalí se na záda, roztáhne tlapky a začne vrnět.
Medvěd s tebou, Krakonoši.
(Vycházím z toho, že ten vtip všichni znají.)
já ho sice neznám, ale nemá to nějakou souvislost s tím, co napadá mne – ejhle, z cikánské plačky tu máme Hamletovu matku?
Ja ten vtip tiež nepoznám,ale teraz mi to došlo . Len neviem, kt. smajlíka mám zvoliť 🙂
Nechajme chlapca, nech si posníva. Prebudenie býva niekedy veľmi kruté (devil) .
Já ho neznám také. Ale nevadí, nemůžu znát všechno.
A víte, co se říká? Že prevíti, zejména já, mívají vždy štěstí.
Teraz reagujem na komentár v spodnejšej časti, pretože tam už nie je možnosť Odpovědět:
A viete, čo sa hovorí u nás na SK?
Dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, kým sa ucho neodtrhne.
Po prvom žlčníkovom záchvate mi dáte za pravdu 🙂 (puke)
Žlučníkový záchvat? neznám. A když mne propouštěli z ARO na Krláku, dostal jsem tenký seznam toho, co smím jíst, pít a dělat. Prostudoval jsem ho, zjistil, že pitivo i papů jsou z kategorie blééé a že mám zakázáno dělat přesně to, co nejraději! Takže jsem ten moudrý papír zahodil a vrátil se k předchozímu způsobu života. Od té doby uplynulo už deset let a stále tu straším a nemám žádné potíže, pokud pominu dechovou nedostatečnost, danou sníženým výkonem čerpadla, které má nefunkční dva válce ze čtyř, čili pravou polovinu. Takže baštím prášky, jednou za čtvrt roku jdu na kontrolu k paní doktorce, která mi změří tlak, (v normě), natočí EKG, (od září 2004 beze změn) občas pošle na laborku, (bez negativních nálezů) a zkouší omdlít, když jí povídám, jak trávím svůj důchodcovský život. A jsem zvědav, co bude říkat, až jí vylíčím, jak se Stáňou vesele dovádíme. Takže nedám a dál budu držet svoji oblíbenou bodovou dietu, čili zbodnu vše, co mi chutná, protože co tělu chutná, to tělu nemůže ublížit.
A k večeři jsem si dal zbytek kachních prsou se zbytkem výpeku a knedlíčkem a vše jsem dochutil tatarskou omáčkou. I zjistil jsem, že hezky mastná kachní prsa s tatarskou omáčkou jsou ještě lepší, než stánková klobása z Václaváku ze 70. let na pořádně vyjetém oleji. (Nejlepší byly vždy večer, než se končilo, protože ten olej byl hezky vyjetý a klobáskami řádně chuťově nasycený). 😛 (olizovací).
Nečítate čo píšem – po PRVOM žlčníkovom záchvate, teda VIEM, že zatiaľ ho nepoznáte 🙂
Vy máte svoj názor, ja Vám ho neberiem.
Ja mám svoj názor a za ním si stojím.
HOWGH ! Dohovoril som (wave) .
Po tom, co všechno jsem v životě,s odpuštěním, sežral, se nejspíš nikdy žádného nedočkám, i když věřím, že není o co stát.
Víte,co je zajímavé? Že z lapálie, která je léky snadno zvládnutelná a brzy odezní, máte strach, ale ladit radio za jízdy, nebo telefonovat, či se hádat se spolujezdcem, což je mnohem horší a nebezpečnější, se nebojíte! Jenže až začne bolet nepozornost za volantem, bude to mnohem horší. (makeup)
Já znám čeervenou řepu jenom tu nakládanou. Budu muset zkusit syrovou a nastrouhat. Na ten nezvládutelný večerní hlad, jako máš i ty. Já to zatím řeším syrovou mrkví (doh) .
Mám ráda mrkev, ale syrovou nemůžu – jsem na ni prý alergická (blush)
Ja mám najradšej repu uvariť, ošúpať, nakrájať na kolečka, posoliť a zjesť.
Raz mi kamoška venovala repu, že aby som si zavarila. Úmysel síce bol, ale na zaváranie už nedošlo (chuckle)
Nebylo co, viď? (wave)
Ano Yetti, právě takhle – ještě hezky teplou – jí máme nejraději. Už ale nesolíme (sůl je ve vodě), ale s čerstvě namletým pepřem je to mňamka velká.
Červenou řepu máme s manželem moc rádi. Přesněji manžela jsem její oblibě naučila. V dětství jsem jí vlastně znala jen ze sklenice ve tvarech, jaké Dede popisuješ. Nebo jako součást různých sterilizovaných směsí. V Německu jsem na podzim kupovala i čerstvou a z návštěv v Česku jsme si také vozili zásobu jak kulaté, tak té dlouhé. Takže sama jsem saláty doma nedělala. Tady mám vždy několik konzerv v zásobě, když není jako příloha čerstvá zelenina, řepa z konzervy nikdy nezklama. V konzervě se prodává i nějakém octovém nálevu, ale to mi nechutná. Ovšem úplně nejvíce nám oběma chutná uvařená v čerstvém stavu. Tady na Jihu neroste, takže čerstvá v obchodech je dost drahá. Prodává se ve svažečku po 2-3 kusech (s celou natí) a i tak to bývají dost malé hlavičky. A tak si ji musíme co nejvíce vychutnat a podávám ji pouze samotnou. Povařenou do měka ve slané vodě ve slupce (i se šlahounkem kořene – jakékoliv nařiznutí „otveře“ slupku a zbytečně vyteče šťáva). Ještě horkou sloupnu, pokrájím na plátky, promíchám s trochou másla a na talíři podle chuti popepřit a posypat buď šnitlýkem nebo petrželkou.
Když manžel kdysi prvně jedl vařenou čerstvou řepu, zapomněla jsem ho upozornit, že „obarvuje“. Druhý den odjel manžel do práce ale ani ne za dvě hodiny mi volal celý vylekaný, že asi přijede domů a půjde k lékaři, protože má spoustu krve v moči i ve stolici. Vysvětlila jsem mu od čeho to zbarvení je, ale moc mi nevěřil. Tak jsem mu řekla, že „já ještě nebyla“, ale že jsem si jistá, že i moje střeva budou reagovat stejně. Taky že ano, tak jsem mu to volala s tím, že je velice nepravděpodobné, že bychom oba tak najednou vnitřně krváceli. Tím jsem ho uklidnila a od té doby se už nad „vedlejší účinky“ řepy nezamýšlí 😀 (konzervovaná řepa ani sterilizované saláty to nedělají).
Maričko, ano, obarvuje! (chuckle) Vařenou s máslem a bylinkami neznám, ale asi zkusím. Jak odchází čas dobrých rajčat, musím hledat jinou zeleninu, abych měla „zdravé mlsání“ pestřejší (wave)
V poslednich letech jsem si oblibila cervenou repu pecenou. Nejak to podtrhne tu zemitou chut a pecenim zesladne.Je to velmi jednoduche. Z repy odriznout ocasek I korunku, se slupkou zabalit do alobalu pece se na asi 205 stupnu C 45 minut – nebo o neco vic, podle velikosti – az je mekka. Upecena se krasne sloupne. Nakrajene na kosticky nnebo pulmesicky to pak lehce pokapu balsamikem nebo jinym jemnym octem, soupnu na to nejakou bylinku – v zime nejspis petrzelku, zakapnu olivovym olejem, sul, pepr a rozhodim kolem natrhane salatove listy. Kdyz se chci prasknout pres kapsu, tak na to jeste rozdrobim mekky kozi syr. Variaci je spousta. Jako treba tady: http://www.nytimes.com/interactive/2013/10/27/magazine/27-bittman-beets.html?_r=0
Nebo si dej do vyhledavace roasted beets a objevi se ti toho spousta.
Jo, a prodavaji se repy ruznych barev a velikosti – treba zlute nebo oranzove.
Tak pečená řepa a kozí sýr… to zní úžasně. Díky Hanko, mám co zkoušet (wave)
Já se přiznám, že červenou řepu nee. Možná byla chyba v úpravě, která mi byla předkládána, ale salát z červené řepy ze školní jídelny mi prostě fakt nevoněl a nechutnal, cítila jsem v tom nějakou zatuchlost či co a tak mám k řepě odpor. Možná zbytečný, ale ten blok tam bohužel je.
A dneska jsme měli k obědu zeleninové špaldoto a bylo fakt vynikající, s kuřecím masem, to jsme si fakt pochutnali. To vřele doporučuji. Možná i k té řepě 🙂
Špaldoto je podle vzoru rizoto? A receptík by nebyl??
Syn děla červenou řepu s kozím sýrem, mňam. Je to jednoduché. Uvařená řepa nakrájená na kolečka (tlustá asi 1 cm) se zakape balsamikovým octem a osolí. Nechá se odležet do druhého dne. Podává se kolečko řepy a na to se položí kolečko sýra. Báječné jednohubky!
No přiznám se, že špaldoto jsem koupila – bio špaldoto, připravené tak že se pouze třicet minut povařilo. Jsou to ale v podstatě kroupy ze špaldy, uvařené se zeleninou. Přesně to vypadalo takto:
http://www.countrylife.cz/spaldoto-zeleninove-210-g-bio-pro-bio
a koupila jsem to v Tesco. Kuřecí maso na kousky nakrájené, posoleno, popepřeno, opečeno na oleji. Fakt dobrý.
Tak v Tescu? Kouknu na to… Díky Toro zase za nový tip – špaldoto zní proklatě zdravě a třeba to bude i dobré (chuckle)
Jinak všimli jste si, jaké následky za sebou nechávají školní jídelny? Kolik různých jinak dobrých jídel člověk po povinném absolutóriu školního stravování prostě nejí?
U mě je to špenát, maso na česneku a bramborové knedlíky – i jehněčí dělám s bylinkami, ale bez česneku:))
Ano, Dede, špenát je hned v závěsu za červenou řepou. A pak ještě kapusta. A to je snad všechno, za houby školní jídelna nemůže, s těma jsem se tam nepotkala myslím. Jo. Ještě jedno. Plíčky na smetaně. Uááááááááááááá.
Mám doma špaldoto, máme ho moc rádi. Kupujeme přes net a máme i houbové. Oboje moc dobré!
Já měl dnes dietní oběd. Pečenou výbornou domácí kachničku s domácími hrnkovými houskovými knedlíky a německým, uzeným plněným, zelíčkem. Takže jsem se dietně naobědval, nebo dieta je to, co mi chutná a kachna a husa jsou dietní jídla, protože jsou duté. Bylo to tak dobré, že jsem vylíznul talíř a až se Stáňa s pejskem vrátí z venčení, půjdu lízat opět…Ale talíř to nebude. A dnes ještě stihneme výlet, neb počasí je sympatické. Saláty a řípu nechám zvířátkům.
Krakonoši, vy jeden gurmánsky úchyl. Vy nám to tu píšete naschvál, aby nám slinky tiekli. 😛
A ešte k tomu sa chvastáte pekným počasím.
U nás lije jako z konve (rain)
Práve som prišla domov z funusu a napriek tomu, že skoro fšeci mali dážniky, zmokol celý pohreb :@
Ne. Jenom necítím potřebu se cpát něčím jiným, než dobrotami a zelenina, nebo ovoce pro mne dobrotou není, ještě tak na Havaji, ale takové ovoce, jako tam, u nás prostě nikdy nebude, protože to příroda nedovolí. Takže ano, jsem obligátní masožrout a hokuspokusy s jinými potravinami považuji za ztrátu času. A správný pohřeb musí být mokrý, zřejmě smutnil i svatý Petr. Tady byl sice opar a foukalo chladno, ale na procházku podzimní přírodou ideální počasí.
A ještě dodatek: Odpoledne se po všech stránkách vydařilo, takže večer si dáme po večeři aspoň dvouhodinové repete. (Rekord máme z D. S. – bez pár minut osm hodin). Ale vycházka to nebude.
A když Mlsotník, tak mlsat: K večeři bude mořský pstruh na másle s brambůrky, zítra k snídani jelení salám a k obědu klokaní stejky.
VY SADISTO 😀
Nojo, to se to žere, když máte měsíčně k dispozici 29.000, šest+šest dáte za bydlení, tři litry max. za auto, (jezdím na E 85, takže 1 km za max. 1,50 Kč) a minimálně desítku můžete utratit za papkání. 😀
A € jsem nakoupil, když byly za 24,80 Kč a většinu jich mám na spořicím kontě, kde je čistý úrok, včetně prémií za nevybírání, 2% ročně. Na běžném € účtu mám přes 10.000 € a v Kauflandu v Elbe parku mne nákup vyjde na polovinu českého, pokud budu chtít v ČR koupit stejně kvalitní věci. Do drážďan to mám hodinu a půl cesty tam, dvě hodiny putuji v obchodě, potom zpátky do Ústí, v restauraci U kotvy nějakou mňamku, (vaří tam naprosto suprově a levně), a z Ústí domů opět hodinka. Nejvíc času nám zabere transport nákupu, (vždy dva plné vozíky), z auta domů. A zbytek baráku čumí, jak umí. Ještěže mám na míru dělanou kuchyňskou linku s obrovskými úložnými prostory a obří ledničku + mrazák.
Ja som nemala na mysli prachy. Pre mňa za mňa si majte aj milion eur na mesiac. Ale keď Vám zdravie nedovolí, tak sa na toho pstruha, jeleniu klobásku etc. budete iba pozerať 😡
A verte mi, ono držať nedobrovolne akúkoˇvek dietu nie je žiadna sranda 🙁
Dieta je všechno, co mi chutná. A pokud má huba na něco chuť, tak si to p…l vždy přebere. A doktory zase není nutno brát až tak doslova; Do termálek nemůžete, ta horká voda Vás zabije! Když jsem se vrátil, divila se paní doktorka i ušima: Dvě kila nadváhy dole, tlak, který byl před tím moc nízký/moc vysoký, se o hodně zlepšil a na to, že bych měl smrt na jazyku jsem rozhodně nevypadal. Takže doktory je nutno brát s rezervou a nebát se testovat, zda to, co říkají, platí i pro mne, eventuelně jak moc to pro mne platí.
No milá Yetti, tady vidíš, že prachama se dá léčit asi mnohé. Ale jak u koho, že jo.
Pstruh byl výborný, i Čertík si dal říci. Stáňa prostě umí. A příští víkend si přivezeme od její dcery zvěřinu a od mojí ségry ořechový dort – rovněž dieta, není v něm ani špetka mouky. 😛
Krakonoši, o některých záležitostech chlap nemluví, protože nemusí.
Amen, pravdu mas, Matyldo. (handshake)
Matyldo, máš pravdu. Protože čím víc se mluví, tím méně se koná. Tady se asi popletly nicky : Krakonoš a krmič. (talk)
(nod)
Nemusí, ale může. Že by bledá závist? No fůůůj!
To není bledá žávist. To je pocit trapnosti.
Čistému vše čisté. A co je trapného na tom, že člověk žije a funguje? Žeby to, že funguje i ve věku, kdy se to ,,jaksi nesluší“? V D: S: jsme se stali svědky toho, jak si ve venkovním bazénku, sice už večer, ale bylo ještě vidět, dvojice, která byla evidentně starší, než my, dělala dobře a to velmi vehementně. A, kupodivu, nejen, že to nikomu nevadilo, ale několik dalších i ,,nakazili“. Proboha, co je ošklivého, nebo špatného na tom, když se dva mají rádi?!?
Jde o to, jak to prezentuje na veřejnosti.
Umím být i mnohem méně decentní, ale chápu, že psychické blokády, pěstované po staletí největším dobytkem, totiž katolickou církví, (kněz dští oheň a síru na hříšníky, kteří se netají tím, že jim sex dělá dobře a v sakristii pak zprzní ministranta), v mnohých z nás stále podvědomě přetrvávají. Zlatá Polynézie, tam se z prdu věda nedělá a nejen, že s tím nikdo nemá problémy, (příliš horlivé misionáře preventivně sežrali), ale žijí se v klídku a pohodě dodnes. 😀
Mám ji ráda, ale syrová mi neleze. Vařím ji vcelku, pak oloupu, nastrouhám najemno nebo nahrubo, přistrouhnu křen. Křen kupuju, žádný z těch, které jsme zasadili, jsme už nenašli 🙂 , ale dá se i ten ze skleničky. Sůl, pepř a sladkokyselý nálev. Dá se použít i voda z okurek, ale takový z octa, cukru, soli a kaňky oleje je lepší.
S jablky zkusím. Ještě mám poslední balíček od červnové sklizně a pak už ji budu taky kupovat :, (
A i do těch jablek ji uvařím 😀
U nás ji prodávají už i uvařenou, celé menší bulvy.
Vařenou dělám jen s tím křenem. Ale kdo ví… třeba to taky vyzkouším:))
DEDE, ZKOUŠELA JSI SVŮJ VEČERNÍ HLAD ZAHÁNĚT MARIČČINÝM ZELNÝM SALÁTKEM ? TO JE TÉŽ NÁRAMNÁ, I KDYŽ TROŠKU PRACNĚJŠÍ, DOBRŮTKA. JÁ TEN JEJÍ COLŮESLAW MILUJU.JEN MUSÍM BRÁNIT MÍSU HORTOVÉHO SALÁTU JAK LEV, ABY MI Z NĚJ NĚCO JIŘÍ NĚCO NECHAL. DĚLÁM COLESLAWA NEJRADĚJI Z ČERVENÉHO ZELÍČKA A ZAS HŘEŠÍM. A UŽ VÍM, ŽE ZÍTRA COLESLAW NEBO ŘÍPOVÝ SAlÁTEK STVOŘÍM K 2.
VEČEŘI.
Lenko, jsem moc ráda, že jste si s Jiřím coleslaw tak oblíbili.
Zítra přijede na pár dnů bratranec a také se chystám udělat čerstvou zásobu. Měli jsme teď od salátu delší pauzu, dělala jsem lečo ze zbývajících paprika a salát se nehodil. MMCH – děkuji za odpovědi, jak (resp. s čím) jíte lečo !!! Možná, že i maminka ho podávala pouze s chlebem a ty brambory je moje „vylepšení“. Nebo ho tak podávají v rest. a protože jsme do nich při našich návštěvách domoviny chodili, asi jsem ten zvyk přebrala.
LENKO, MARIČČIN COLESLAW DĚLÁM, CO NA TO MÁM ONO „USEKÁTKO“:)) JÁ HO TAKY MILUJU A MÁM TENDENCI SE HO PŘEJÍST (CHUCKLE)
Jéé Dede, tys ten sekáček přeci sehnala? A jsi s ním spokojená? Jestli ano, tak to jsem ráda.
IO,ZKUS, JSOU MOC DOBRÉ, ALE ŘÍPA MUSÍ DO NICH PODLE MNE BÝT SYROVÁ, NIKOLI UŽ UVAŘENÁ
.
DEDE, ČERVENOU, ALE SYROVOU, ZROVNA NA TY TVOJE ZPŮSOBY MILUJU. UŽ KDYSI JSEM PODOBNÉ SALÁTY ZE SYROVÉ ČERVENÉ ŘEPY UVÁDĚLA NĚKDE V DISKUZI NA STARÉM ZVÍŘETNÍKU. SICE HŘEŠÍM PROTI CUKROVKÁŘSKÉ I WARFARINOVÉ DIETĚ , ALE KAŽDÝM ROKEM STEJNĚ NEODOLÁM A SALÁTKU Z Z VLASTNORUČNĚ VYPĚSTOVANÉ ČERSTVÉ ČERVENÉ ŘÍPY MUSÍM SEŽ.. CELOU MISKU. A SE ZAKYSANKOU ZNÁM TAKY.BOHUŽEL SE MI NEDAŘÍ VYPĚSTOVAT POŘÁDNÝ KŘEN A KUPOVAT SE MI HO NECHCE KVŮLI JEHO DRAHOTĚ, TAKŽE JE TO BEZ KŘENU. ALE UVAŘENOU A PO SVÉM ZPŮSOBU NALOŽENOU ŘÍPU NEŽ.., TU MILUJE A OPRAVDU SKORO KE VŠEMU KROM SLADKÝCH NUDLÍ S MÁKEM KONZUMUJE V KAVANTECH MŮJ JIŘÍ. A UŽ PŘED LETY MNE POTĚŠILO, ŽE ŘÍPA MNOU NALOŽENÁ CHUTNLA I NAŠÍ VĚRCE, KTERÁ PO ZKUŠENOSTECH ZE ŠKOLNÍCH JÍDELEN ČERVENOU ŘÍPU NA SLADKOKYSELO S ODPOREM ODMÍTALA JÍST. DNES BAŠTÍ MOJI NALOŽENOU ŘÍPU I MALÁ VNUČKA ADÉLKA A A JEN SE OLIZUJE.PŘEJU VŠEM TADY KRÁSNÝ VÍKEND A JDU NYNÍ CHRNĚT.
POKUD JDE O KUPOVANÝ KŘEN, TAK MÁM RÁDA TEN S JABLKY – MÉNĚ TEN SE SMETANOU. A PO ZÁŽITCÍCH SE ZLOMYSLNÝM STREJDOU, KTERÝ MĚ JAKO MALOU NACHAL PŘIČICHNOUT K ČERSTVĚ NASTROUHANÉMU KŘENU SYROVÝ KŘEN PROSTĚ NESTROUHÁM! 😛
To víš že jo! Nejradši tu v těch zavařovačkách. 🙂
Ale oba saláty vypadají dobře, musím je příležitostně zkusit.
Zkus, nejsou drahé a jsou dobré. Ten slaný s celozrnnou houskou mi klidně zastoupil večeři 🙂
Aha, tak se ale nediv, že máš večer hlad 😉
No, já mám kolem desáté hlad i po podstatnější večeři – prostě je deset pryč a já mám hlad. To je snad chyba programátoru, či co 😛
reklamovat?
😉
To znám, chce to takzvaný šláftruňk. Není nic horšího, než pokoušet se usnout s žaludkem, který si stěžuje na nedostatek práce. Ale většinou to spraví nějaká ta čokoládová sušenka,nebo kus housky, či pár MacAdamských oříšků, (tak 10 dg).