Žil byl jeden usmrkaný Bubák. A jako většina nascípaných chlapů byl enem na zlobení. Čajíčky, obkládečky, náčinky, hojivá pohlazení, slivovice… nic nefunguje. Málo probádaná a jistě smrtelně nebezpečná choroba na sedm (rýmička a kašílek) stále vyhrává. Co teď s ním?!
Zkusila jsem tedy vitamínovou bombu. Co třeba zelí? Kysané. To je samé zdraví. Jenže to bych mu přece neudělala, abych mu naservírovala misku syrového kysaného zelí. Zkusíme Naháče z Vysočiny s lepenicí. Navzdory lascívnímu názvu jde o klasické a dost dobré jídlo.
Naháč z Vysočiny
Potřebujeme dlouhé plátky vepřové kýty, vepřovou plec (cca polovinu váhy kýty), cibuli, smetanu, sůl, pepř, sladkou papriku, kmín tlučený i celý.
Nejdříve si připravíme náplň – vepřovou plec a cibuli umeleme, osolíme, opepříme, přidáme lžičku papriky a půl lžičky tlučeného kmínu. Spojíme smetanou. Pečlivě prohněteme. Somrujícím psům a kočkám uhněteme malou kuličku a dáme koštnout.
Plátky kýty naklepeme do tenka, osolíme, opepříme, na oba konce plátků umístíme váleček náplně a zavineme. Vzniklé dvojzávitky – naháče natěsno poskládáme do pečící mísy, podlijeme, pokmínujeme a pečeme do měkka.
Podáváme s lepenicí.
Lepenice
Potřebujeme brambory, kysané zelí, cibuli, sůl, kmín.
Brambory oloupeme a uvaříme. Můžeme i trochu rozvařit. Rozšťoucháme. V hluboké pánvi osmahneme cibuli do světle růžova. Osoby nechutně mlsné přihodí kousek nakostičkovaného špeku. Vložíme kysané zelí bez tekutiny a prohřejeme. Nakonec vmícháme rozšťouchané brambory.
Dlužno poznamenat, že léčba naháče se zdá být vcelku úspěšná. Alespoň Bubák už smrká míň a míň. Nebo že by to ta rýmička už po týdnu vzdávala sama?
Dobrou chuť a Na zdraví!
tak jsem to vyzkoušel, bylo to jedlé. A to velmi. Chutnalo to všem na které zbylo. Zařazeno do repertoiru.
OT – hlášení Mikulenkové
zprávu jsem dala po návratu od vetky jenom na hadi-fórum a padla za vlast… tak i sem aspoň odkaz na nové fotky – začínají odsud:
http://meda-beda.rajce.idnes.cz/Adelka_a_Babetka#SN850310.jpg
Krásná fotokniha – kterak se Adélka s Babetkou ujaly Bediny domácnosti … (rofl)
Bětulásková (inlove) , jak je dneska Babetce v tričku? 🙂
Dorostenka krásně bumbá, papá, pochoduje, na stolečky vyskakuje, v písečku si pohrabala, právě dlí v závěsném koši na topení a protože pod ní jsou ještě pro jistotu peřiny, dlí v peřinách Běta. Já už se k nim nevejdu, tak se pod tenkou dekou třesu na gauči. 😀
Taky na Babetku a její sloužící myslím. (y) (y) (inlove)
Mám v živé paměti dvě čerstvě vykastrované princezničky. Jenže my bojovali s límci a později se všelijakými snadno strhnutelnými náhražkami prubanu. Doufám že situace u Bětuláskovo je jednodušší. 😉 🙂
Milá Kočí, tyhle prubánky jsou neuvěřitelně výhodné a každý Ti potvrdí, že v nich zkrotne i lev. Babetka se ho pokouší lízat; že by mohla trhat, to ji ani nenapadlo. 😀
na Babetku v pyžámku od včerejška usilovně myslím (h) (h) (h)
Bubu, tohle papů bude prudce jedlé. Myslím, že by se měla kapku upravit metodika resuscitace. Tohle jídlo má zjevně oživovací následky 😛 Se tu olizuju, ale takhle by to nešlo. 😡 bych určitě bourala fortny. (flex)
Zmizel mi komentář, búúú
tak znovu:
LEPENICE = bramborová kaše klasik, řidší + jemně krájené kysané zelí.
Má to plnější chuť než jen šťouchané brambory – to je po tom mlíku.
A heč. máme o víkendu SEGEDÍN, z hromady, hromady kysaného zelí!
vidíš, u nás ne. U nás lepenice jsou rozšťouchané uvařené brambory, do kterých se vmíchá kysané zelí,tak jak ho vytáhneme z ezeláku,ani okapat ho nenecháme. jen ho necháme odstát na pokojovou teplotu. smícháním rozšťouchaných brambor a zeklí vzniknou lepivé hroudy, které nandáme na talířa a k opečenému kroupovému jelítku,jsou prudce jedlé..al esamotnou lepenici můžu teplou i studenou 😛
A to je fajn, co rodina, to jiná chuť a jiné postupy, já jsem odchovaná na brkaši se zelím, u vás je to šťuchoto se zelím a jelitem…
Moje tchyně zas milovala brkaši smíchanou s uvařenými krupkami…
Nastavovaná kaše to je?
Lepenici moje tchýně taky dělala jako šťouchané brambory s cibulkou a zelím, to zelí dokonce povařila nebo vodusila… Mně to nechutnalo a jak jsem tak koukala, manžel dává přednost „naší“ rodinné verzi.
Obecně shoda: brambory a zelí,z toho se dá vždycky udělat dobrota!
nastavená kaše je u nás: štouchaný (na hrubo) brambory s česnekem a sádlem,majoránkou a krupkama-lépe lámankou….a sůl
pak ještě mamka dělávala brambory na kyselo: to zas byly :
nahrubo šťouchaný brambory, ještě horký,3 vejce na tvrdo do toho nakrájený, 1 veliká cibule,na drobno nasekaná a prosolená-odleželá pod zatěžkávacím víčkem cca hodinu,aby se vypotila,do toho vymačkaný 2 citrony a to se vmíchalo do těch horkejch brambor…na vrch se sypala krájená plocholistá petržel… bylo to tak pro 3-4 lidi
LEPENICE = to je u nás BRAMBOROVÁ KAŠE – klasika, mlíko, máslo, taková řidší + do ní jemně sekané syrové vymačkané kysané zelí!
Chuť to má takovou plnější než jen rozšťouchané brambory, to je po tom mlíku…
A ta slanika a cibulka na tuku ze slaninky nahoru!!
JÓ a když k tomu koupím u Dolejších v Davli třeba talijány…
A my budeme mít o víkendu SEGEDÍN, heč!!! Z obrovské hromady zelí a pravda, kousek, masa taky bude. Ale to zelí je hlavní.
Myslím, Bubu, že jsi to vystihla: není nad maso plněné masem 🙂 Lepenici může celá smečka, tedy alespoň ta dvounohá. Jen nevím, jestli je to náhoda, že u nás doma se téhle směsi brambor a zelí říkalo „kočičák“? Ve vhodnou chvíli určitě vyzkouším. Díky za inspiraci.
Milí Zvířetníci, vstoupím do vaší diskuze. Musím vám napsat, jaká mám šikovná Myšátka. Cestou z výukového programu v ekocentru jsme ve městě potkali zatoulaného pejsku – krásný labrador, jen mu koukala všechna žebra, jak byl vyhublý. Hned se šmajchloval k dětem. Dala jsem mu všechno játroví z kapsy a došli jsme na městský úřad zjistit, komu ho předat. Dovedli jsme ho k čističce, kde máme kotce na odchycené pejsky, cestou jsme mu koupili jídlo a na mé šále ho dovedli až tam. Moc se nám s ním nechtělo loučit, byl moc hodný a mazlivý. Tak snad ho najde majitel nebo si ho někdo vezmě z útulku. Nechcete někdo pejska????
krásný předvánoční čas vám přejí Myšátka
Šikovná myšata, moc šikovná Myš s dlouhou šálou… 🙂 Tak teď už „jen“ držet tlapky tomu nešťastnému labroušovi, aby našel své doma – ať už původní, nebo nové (y)
Moc držím pejskovi palce, hlavně aby byl v teple. Při čtení jsem si vybavila, jak jsem při svých „odlovech“ už odváděla pejsky na různých částech svého oblečení, dle toho. co jsem stihla ze sebe sundat a dle ročního období. Nejhorší to bývá v létě, kdy toho člověk na sobě nemá moc, co by mohl ještě sundat, i při nejlepší vůli. Jednou jsem takhle vedla většího psa na podprsence … byla bílá a naštěstí docela zánovní, takže pružila dostatečně. Pro doplnění…jsem při těle a s výrazným horním objemem(reakce okolí jsem raději nezkoumala.,.pomoc zvířeti mi byla nadevše (rofl)
tak já se tu řehtám, protože na svojí bych si troufla odvést i koně 😀 ale použít ji by mne asi nenapadlo…. (fubar) , tak děkuju…..
Hezké 🙂 (h) (sun) !
Mám vnučku Violku a tak zdravím krásné jméno!
Ten recept vypadá moc dobře. Ale zelí raději syrové na talířek zvlášť, z brambor kašičku, ze špíčku na ni škvarečky a podlít tím výpekem. Myslím, že i náš kocourek by si dal kousek. 🙂
Neléčená rýma trvá týden, léčená sedm dní. A pokud nechcete dostat rýmu, nebo chřipku, recept je jednoduchý: Vždy být dobře oblečen a zbytečně nelézt do davu. V mém posledním zaměstnání jsme problémy s chřipkovými epidemiemi nikdy neměli, protože 99% zaměstnanců měla plně k dispozici služební auta,(tedy i k soukromému ježdění) a tudíž nepoužívali MHD, čili se neměli kde nakazit.
Bubu, pěkné, moc, příležitostně vyzkouším.
Lepenice nevzbuzuje neutrální ohlasy, buď ji máte rádi, nebo ne. U nás je dost v kurzu. Ale nenutím, brambory nebo bramborová kaše a miska kysaného zelí k tomu, to bude naprosto vhodná kombinace.
Recept na Naháče z Vysočiny jsem získala v naší závodce. Doma jsme to nevařili.
Jj, bylo nás víc, kdo při spatření nadpisu pomysleli na Blážu a Krejga 🙂 .
Bubu, krásnej úvod a prudce jedlý recepisy, dík! A škemry škemry o další vyprávění o Rózičce! (inlove) Vono fakt náramně potěší, když jeden v ledajakých ehm dobrodružstvích nelítá sám 😀
A v jakýchpak momentálně ehm dobrodružstvích se lítá na zasněženém svahu??? (wave)
Hádám, baty, že s Jessfíglem, co si Louk pořídil (Jessfígl pád první, Louk čtvrtý – koho, co si pořídil Jessfígl?) se dá lítat v dobrodružnu každý den – posledně tu Louk psala cosi o šípcích na prudkém svahu, jestli mě paměť neklame.
Ano, milý Terro, správné skloňování. Nyní už je zcela jasné kdo koho si pořídil a vycvičil. Zajisté nebude trvat dlouho a uchýlím se do kůlny – poslední kompletní, tj. se stěnami i střechou, stavby na pozemku.
A že tě vidím, raději upřesním, že vysazována byla rosa rugosa 😀 .
😀 Louk, jsem profesně deformován pouze přiměřeně 😀 a dobře se pamatuji, jak jsme před léty na terénním geobotanickém cvičení vyhlásili zákaz (mimo vlastní výuku) pojmenovávat rostliny. Kdo při fotbálku řekl, že zakopl míč do olší, riskoval lynch – měl totiž říci „do křoví“… A ano – tento druh růže se vyznačuje četnými, i když poměrně tenkými trny…
Prosímpěkně, panprésorko, u nás momentálně straší. Jak jinak si vysvětlit půlkilové achátové drůzy samovolně padající ze soklu pod stropem předsíně, podivné pohybující se čmouhy a šelestivé zvuky tamtéž. Strašidlo toto ponejvíce zbožňuje sýr a … máslo! Vzhledem k tomu, že s nově přišedším se chce družit pouze psíček (který na uvítanou hostu/hostům místnost přestavěl), zatímco košišky nehýbají brvou, lze odůvodněně předpokládat, že se jedná o nadpřirozenou bytost a nikoli hlodavce, že (wasntme) .
Půlkilové drůzy? 8-| To vidím na veeeelikého hlodavce, milá Louk (inlove) , proto doporučuji neprodlenou konzultaci s Akden. (chuckle)
(headbang) (headbang) není nad to když má člověka dobré kamarády. Zazpívej jim Louk, to pomáhá 😀
Kysané zelí mňam! Technika dvojzávitku mi připadá velmi vtipná. Ukládám 🙂
Jejdanáčku to jsou věci. Tak tedy lepenici vůbec neznám a nikdy jsem neochutnala.
A už jsem neměla kyselé zelí snad věčnost. Tady to není tak jednoduché. Většinou německé konservy a Němci upravují kyselé zelí jinak, myslím že s vínem. Někdy jsme sehnali kyselé zelí v tržnici u „Jugoslávky“, dávno již tomu. Jinak obyvatelé bývalé Jugoslávie si tady nakládali zelí zatížené kamenem ve velkých nádobách stojících na balkoně, pokud balkon k bytu náležel.
Teď tu otevřeli obchod Poláci a dovážejí si zboží z Polska. Musím se jich zeptat, v Polsku se snad kyselé zelí dělá, nebo ne?
Já chci kyselé zelí!!! Strašně moc chci kyselé zelí a to hned a okamžitě. :O 😛 😛 😛
Velka kocko, to nemecky kysely zeli s vinem taky nemusim, ale jsou i jine nemecke znacky, ktere ujdou. Rozlisovaci faktor je barva. Kdyz je to nahnedle ve flasce, tak je to, co nemam rada. Protoze ono je to uz nejaky takovy predvareny. Koukej po tom, co ma takovou prirodni barvu do zelenkava. Taky jestli mate v obchodech nebo supermarketech košer sekci, tak ty jsou vetsinou dobre. A Polaci by to meli jistit.
Milá Hano, děkuji za rady. To byly bohužel plechové konservy, ale bývalo tam napsáno že to je s bílým vínem. Košer obchod je tu jen jeden při Židovské obci a moc zboží nemají. Nezaznamenala jsem že by měli kyselé zelí.
Ještě bych mohla zkontrolovat takové ty alternativní prodejny kde mají bylinky a alternativní medicíny. Jeden čas měli i zkysané jiné druhy zeleniny.
Nějak jsem na kyselé zelí nemyslela ale teď když se o něm promluvilo tak myslím jenom na ně a sliny se mi sbíhají. 😛 Až přestanu kašlat vydám se na lov. 😉 To by v tom byl čert abych někde nesehnala kyselé zelí. :O
Kysané zelí se v Polsku dělá,prodávaj ho tady v Makru,jen do něj cpou kyselinu mravenčí a tak se to stáhlo z prodeje,protože ta u nás do potravin nesmí…..
Není nic jednoduššího, než si ho naložit sama – netřeba mít balkón nebo speciální nádobu. Nakrájet nebo nastrouhat zelí na nudličky, prosolit v míse, přidar kmín, trochu cibule, důkladně promíchat a nechat chvíli odstát, až se začne uvolňovat šťáva. Pak nacpat do čtyřlitrové zavařovačky, neplnit až po vrch, dovnitř nacpat plastové víčko třeba od nějakého tuku a zatížit kamenem, velkou sklenicí vody. Zavařovací lahev umístit do větší mísy, protože při kvašení ze zelí utíká šťáva. Kvasit začne tak za den, dva, podle teploty. Po proběhnutí prvního bouřlivého kvašení (přestane přetékat a začne chybět šťáva, dát do chladna, dolít slanou vodou (20g/l), aby bylo zelí ponořené.
Rozpis – na 1 kg zelí 15 -20 g soli, 2g kmínu, 15g cibule.
kdyby to bylo pro VK tak jednoduché,nakrouhat to zelí…a teď mne napadlo,jestli se ve Švédsku dá koupit klasická hlávka zelí,jako u nás…… (angel)
Milá Šárko, zelího je tu spousta. Oni vyrábějí zelné listy plněné masem – „kåldolmar“. Hodně zelí používají.
Zelího je podle tohoto vzoru :
Soudruh řečnil k „zemedělcům“ a povzbuzoval je k vyššímu plnění dávek v pětiletém plánu. A tak to spojil s bojem proti západním imperialistům a za mír :
„Každá tuna obilího, světový mír posílí… (a teď se mu to najednou nerýmovalo a tak honem dodal) …ho!“ 😀 (rofl)
Milá Ivo, tisíceré díky. To bych měla zkusit. A nebo předám úkol synovi. On dělá stále dušené zelí a já dostávám velký díl jako vejslužku. Myslím že tento recept na výrobu domácího kysaného zelí by ho zaujal.
A dnes mi poradil že německý obchod v tržnici kyselé zelí má. Ovšem je nebezpečí že je to to s bílým vínem. (chuckle)
Bubu – já mám hlááááááááááád!! Hlad na naháče s lepenicí!!! Co včil s tim? 😀
díky za tipa – lepenici mám ráda a tohle masíčko k tomu vypadá luxusně. Asi vbrzku vyrobím.
A zabralo by to i na čtyřletého chlapa? Rysík má naprosto klasickou rýmičku. Zatím jsem jiný příznak než rýmu neobjevila, teda kromě protivózy a lenory. Lepenici chystám k obědu, ale dovnitř ten špíček a bez toho masa k tomu. Akorát jsem na sobotu složitě vymyslela hlídání na celý den (na dvou různých místech) a teď nevím, jestli jim toho chlapíčka s rýmičkou můžu předhodit. Chjo.
Karakal, kdybys ke chlapíčkovi přihodila žehlicího naháče, tak oba určitě přijmou s otevřenou náručí 🙂 Prosím nebít, bez legrace přeji rychlé uzdravení, ona ta rýma dokáže být hodně otravná (wave)
No tak, Karakal, dopřej jim, ať si rýmičku ve čtyřletém vydání užijí i jiní a ty máš chvíli pokoj (inlove)
Chachá, se čtyřletou rýmičkou už se dá možná i domluvit. Ale chlapáček osmiměsíční s rýmičkou, to je taky zážitek. Jak je to obvykle usměváček a veselé dítko, tak teď je to protivous a neruda, velmi nepříjemný a nespokojený malý muž
S rýmičkou se nedá domluvit v žádném věku, já momentálně považuju za kritickou rýmičku podšprajcovanou pubertou 8) Sice ji Kuba momentálně nemá, ale pokud tato situace nestane, chytám se vzpomínek na rýmičku předškolních let, kdy u rýmičky neumíral, ale lezl s ní po plotech a stromech. Momentálně ho rýmička spolehlivě přišpendlí k počítači, kde si vyrobá na židli jakýsi pelíš z polštáře a duchen a nedá se od počitadla odpoutat už vůbec…
Tak dopolední hlídání už o rýmičce ví a pokud nepřibude teplota, tak prej nevadí, že to zvládnou. Odpolední to ještě neví, tam záleží na tom, jaký vymysleli program. Pokud je chtěli někam vláčet, tak to asi vadit bude. No ale snad dokáží program změnit. Jinak rýmičku znám i v menších provedeních než 4 a musím uznat, že ten (skoro) čtyřletý u toho aspoň většinou nepláče. Zato čučí na pohádky a povaluje se. Jo a počítačové hry už umí a vyžaduje taky. Jen tu lepenici jíst nechtěl, přestože ji jinak má rád. A kyselé zelíčko máme odněkud z Jizerek (teda aspoň myslím, k nám se dostává přes dvě mezizastávky) a máme ho doma dost velikej kbelík. Segedín byl před týdnem. Víc zelí, jak masa. Jen musím popřemýšlet o úpravě, jak je to kyselejší, tak mi to obě prťata plivou. K vepřové pečeni ho dělám na sladko, ale do lepenice se mi ho moc sladit nechtělo teď to mám, nechtějí to jíst.
kočičí OT: http://www.kocicinadeje.cz/clanky/strom-splnenych-kocicich-prani—mise-vanoce-2012.html
už to začaloooo !!! (cat)
Už jsme si vybrali, sharko 🙂 Je to Hexík z Tibetu (neb z útulku Tibet máme Ebonyho…)
já zase z Kočičí naděje, když mám od nich Norisku,tak jsme podpořila Šištičku a jako vánoční dárek (pro Dana)jsem vybrala Lojzičku (chuckle)
Sharko, ty jsi mne inspirovala – že bych své podobně kočičí švagrové „pořídil“ k vánocům takovýhle dáreček? Když nad tím tak dumám, asi by to ocenila (hlavně proto, že by v domácnosti nezabíral moc místa) 🙂 Konec konců od ní máme našeho Kulicha II. Zenového. Už deset let…
budeš další…mě na ten nápad přivedla Inka (co má Batmana a Majdu,Princeznu a Brášku)… (chuckle)
a tak nějak mám z toho certifikátu moc velkou radost…. jen ho vytisknu na barevce a zalaminuju (music)
Já jsem si vybrala Piškvorku, jak jinak. 🙂
Bubu! Kdyby nebylo mého přeslazené huby při vánočním pečení,už by byla upečená Tvoje žehlící bábovka! Ale jak dojde cukroví, bude to první čerstvá upečená dobrota. Páneček je na moučníky.
OTéčko
Brněnská sekce a hosté – doufám, že jste nezapomněli na dnešní Brňautogramiádu. Pozor – dneska to bude Internationálu v restauraci Plzeňka.
A tady jsou fotky z říjnového Špilbení
http://yga.rajce.net/2012_Spilbeni
Kostel je Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně a „teplárna“ je pivovar Starobrno. Vše u Mendlova Náměstí.
No vida, hned opravím – diky
Chci být chlap, aby mě opečovávali- jinak se toho asi nedočkám. Obávám se, že na aktuálním seznamu chorob v širokém okolí rýmečka není- momentálně jižní Moravě vládne viróza v oblasti trávicího ústrojí 🙂 tam by naháč s lepenicí jako lék nezabral… Ale jinak je to jídlo dobré a už jsem onehdy chtěla požádat o recept, a tak se mi moc hodí, díky 😛
Možná i zabral, ve stylu vyhánět čerta ďáblem. (wasntme) (chuckle)
Teda Bubu (wait) , furt na tu baštu myslím. Asi si vyrobím alespoň léčivou zelňačku, ta je hned. 🙂
Zelňačka, to je nápad! Pořád vymýšlím, co vařit o víkendu a mám pocit, že zelňačka bude to pravé jídlo do tohohle počasí.
Zelňačku bych dala taky, jen mě zaráží, že to Vave má jako rychlou polívku. Moje zelňačka je pracná mrcha (doh) . Ale zase mi chutná 😛
No já se nejprve podívala, kdo to píše, protože mlsotník a naháč mi nešel dohoromady (ne že bych nevěřila, že Bláža skvěle vaří (nod) ).
Dvojzávitek se mi líbí, lepenici neoblibuju – takže u nás to bude dvojzávitek + brkaše + kysané zelí jako příloha (já mám kysané zelí ráda jenom tak).
Tak já se lípnu pod YGU, taktéž jsem uvažovala o Bláže 😉 .
Ta krajovaná jídla jsou úžasná. Naši předkové UMĚLI vařit i z toho mála co se urodilo. Vím, tohle je vylepšené naší dobou, ale stejně…. (y)
Tak tu zákeřnou nemoc mám taky, to je dobrý začátek. Teď ještě být chlap a mít za ženu Bubu (inlove) , a zcela jistě se mi dostane kýženého chutného léku. (wasntme) (chuckle) Tak zalezu do pelechu a trpělivě vyčkám věcí příštích. (wasntme)
Bubu (inlove) , skvělý recept a skvělé psaní. (y) (clap) 🙂
Přeju všem krásný den! (h)
Rýma léčená trvá týden, neléčená sedm dní (jen u mě se vždy zkomplikuje dutinami a trvá nejméně 3 týdny a je fakt zákeřná – navíc nemám, kdo by mě opečovával, neb nejsem chlap).
Ovšem nejen u Bubáka jde o chorobu zákeřnou a nebezpečnou.
Naháč vypadá velmi lákavě, lepenici moc nemusím (tu mísu kysaného zelí, případně s najemno pokrájenou cibulkou bych si dala jako přílohu). Je zajímavé, že zelí za syrova nebo kysela mouhu i v mmožství větším než malém, kdežto v jídle mi v nejlepším případě nic neříká v horším vysloveně nechutná. Sním skoro vše, ale jak je v tom zelí, je to jídlo, nutná potrava pro tělo, ne dobrota. Ovšem zelný salát – mňam! Jsem divná.
Doufám, že mezitím se už Bubák vyléčil úplně ať už naháčem nebo jinak. I když přiznám se, že mě titulek značně zmátl. Ale Bubu je spolehlivá, její dobrotu jsou vyhlášené a ještě doprovázené vtipnou historkou (viz žehlicí bábovka). Ostatně Róza už dlouho neměla nové historky! (Nebít, vím že jsem neskromná).
Tak to máme ty chutě přesně stejné 🙂
Hi, hi, Evo, chápu! Jak dobře se poslouchají cizí průšvihy. Lítám v něčem podobném s kotětem Darečkem (chuckle) (cat) ! Ano, Bubu, napiš opět něco o Rózičce, sím!
Na dutiny je Dunajka, (tedy Dunajská Streda). Týden v rotundě, (20 min. ve vodě, 40 min. kafe, nebo papů pauza, to celé opakovat od 9 do 21 hodin týden) ob den morský kúpel a je navždy po problémech a nejen s dutinami. Otevřeno po celý rok.
Jo kdyz nemoc muze schvati …. To ma pote osetrujici zena tezky udel 🙂 . Bubu o sveho Bubaka se staras vzorne 😉 . Recepis ukladam, lepenici mam moc rada
lepenice, moje oblíbené bramborové jídlo..to můžu i bez masa, před ním jsou jen nastavená kaše, brkaše, bramborové placky a šťouchané brambory 😛
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm , co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)
Nevypadá to špatně 😛
Jen jsem se najivně zpočátku domnívala, že jsi pořídila do domu nahatku kočičí a přikládáš na Bubáka na prohřátí (chuckle) A on ne sphynx, ale žvanec (rofl)
Bubu, ja to chcu ted hned fcil. Ale vypada to na krmeni na nadchazejici vikend. Mam strasne rada kysely zeli a lepenicu varim casto – ovsem samozrejme se slaninkou. Nebo aspon, kdyz vyskvarim slaninu na ty tenke krupave snidanove platky, tak sleju mastnotu a davam ji do hrnicku v mrazaku a pak to pouziju na vareni. Bubak se ma; jestli uz s rymou nebo bez ni.