Někdy je zapotřebí udělat něco rychle, ale chutně. Lze to všelijak, já využívám např. různou nakládanou zeleninu, fazolky apod. a kombinuju s dalšími ingrediencemi. Obvykle příprava takového jídla zabere krátký čas a je to moc dobré. A když není čas, tak to klidně dělám, i když přitom je nutné použít většinu surovin ze skleniček nebo plechovek.
Špecle s lososem
Koupím špecle, hotové, které se pouze na pár minut vloží do horké osolené vody a pak scedí. Do woku nebo do pánve dám trochu olivového oleje a do rozpáleného vložím na malé kousky pokrájeného lososa – používám čerstvý filet bez kůže. Doplním zelenou jarní cibulkou nebo na velmi jemno nakrájeným pórkem – tou zelenou částí. Cibulky a pórku dám jen málo, nechci, aby přebila chuť lososa. Lehce to celé osmahnu a zaliju zakysanou smetanou, do které jsem předtím zašlehala dva žloutky. Vznikne jemná omáčka, kterou podle chuti ještě dosolím nebo přidám italské bylinky. Do omáčky pak zamíchám uvařené špecle a nechám prohřát. Na závěr sypnu trochu jemně strouhaného tučného sýra. Buď až na talíři nebo do směsi rovnou.
Vynikající je to místo pórku nebo zelené jarní cibulky se spařeným listovým špenátem.
Místo špeclí lze použít i bramborové noky, jsou ale tužší a větší a já špecle miluju.
Červené fazole s klobáskou – ostré
Do pánve vliju trochu oleje, nasekanou cibulku a několik nasekaných stroužků česneku a nechám cibulku s česnekem osmahnout. Pak přidám najemno pokrájené žampiony, masitou papriku, feferonku nebo chilli papričku, případně zeleninu, kterou mám doma a pálivou klobásku, krájenou na tenká kolečka. Zaliju vývarem, zeleninovým nejlépe a podusím tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. Pak přidám plechovku červených fazolí i s nálevem, nechám prohřát a na talíři sypnu tučnějším sýrem, který se na jídle rozpustí. Dochutím solí podle potřeby.
Ale i bez sýra to jde sníst a je to moc dobré.
Do fazolí lze vložit i na kostičky pokrájené vařené brambory.
Jíme s chlebem nebo jen tak, brambory stačí.
Zelené fazolky se smetanovou omáčkou
Jemně pokrájenou cibulku a najemno sekaný česnek osmahnu na trošce oleje a přidám najemno pokrájené žampiony. Nechám chvilku pustit žampiony šťávu a osmažit, až se přebytečná voda odpaří. Zaliju zakysanou smetanou, promíchám a nechám lehce probublat, aby cibulka změkla. Zelené fazolové lusky, nakládané ve slaném nálevu přidám k vznikající omáčce a nechám prohřát. Dochutím solí, případně bylinkami. Kdo má rád něco ne tak vegetariánského, může přidat libovou anglickou slaninu, krájenou na proužky nebo kousky kuřecího masa nebo jemnou klobásu.
Kuřecí maso opékáme s tou cibulkou a česnekem a pak přidáme žampiony.
Klobásku i anglickou slaninu také.
I sem lze přidat na kousky pokrájené vařené brambory, když náhodou někde zbudou nebo je to moc dobré s bílým chlebem či bagetou.
Chřest v parmské šunce zapečený sýrem
Pár kousků nakládaného chřestu obalím parmskou šunkou a vložím do zapékací misky, vymazané česnekovým máslem. Dám do pekáčku a chvíli pod gril a přidám trochu nálevu z chřestu. Mezitím si připravím tučnější sýr, kterým horké válečky chřestu v šunce pokladu. Přidám italské koření, nesolím, parmská šunka je slaná dost a vložím zpátky pod gril ještě na pár minut, aby se sýr roztekl a nechávám ho tam, dokud nezačne lehce hnědnout. Aby vznikla šťáva, přidám ještě trochu másla.
Podávám buď jen tak nebo s bílým pečivem.
Tohle je rychlovka z chřestu ve sklenici, ale když se chci s tímto jídlem víc pomazlit, tak použiju chřest čerstvý.
A když mám ještě trochu času, celé jídlo doplním holandskou domácí omáčkou. Když ne, tak jen tatarskou ze skleničky.
A je-libo nějakou rychlou polívčičku???
Nedávno jsem měla přímo ukrutnou chuť na polévku. Ale ne z pytlíku a už vůbec ne tu minutkovou do hrníčku. Nějak jsem jich přejedená.
Hovězí s knedlíčky
Tak jsem si došla naproti k řezníkovi pro výbornou zavářku – játrové knedlíčky. Doma jsem nechala vařit vodu s pokrájenou malou cibulkou a velkou lžící sušené kořenové zeleniny, tu mám stále doma ve skleničce. Přidala jsem kostku hovězího bujónu a nechala to vše změknout. Cibulka i sušená zelenina moc nepotřebují a mezitím se stíhají jiné věci. Když to vonělo a změklo, přidávala jsem lžičkou vykrájené „knedlíčky“ ze zavářky, nežli se dovařily, rozšlehala jsem 2 vejce s trochou vody a polévku jsem odstavila z ohně. Do horké jsem vmíchala vejce a nechala to být než se připraví talíře. Dochuceno trochou soli, pepře a zelenou petrželkou.
Krémová fazolová, žampionová, chřestová, hrášková…
Opět použiju trochu nasekané cibulky a vodu se zeleninovým bujónem. Nechám projít varem a vložím buď:
– obsah pixly s červenými fazolkami
– obsah pixly s bílými fazolkami
– sklenici chřestu
– obsah pixly s hráškem
– obsah pixly se žampiony
Nechám projít varem, přidám zakysanou smetanu nebo šlehačku a polévku rozmixuju tyčovým mixérem. Dochutit lze vegetou, pepřem – bílým, česnekem, různými bylinkami, sušenými nebo čerstvými, lze sypnout tučnějším sýrem, také i možno přidat „ztracené“ vajíčko nebo jen tak vejce v polévce rozšlehat, zahustí ji. V případě vlití šlehaného vejce už polévku nevařím.
Když se mi zdá polévka příliš řídká, lze i zahustit světlou nebo tmavou hotovou jíškou.
Všechna tato jídla jsou hotová do půl hodiny. S krájením cibulky apod. se moc nepatlám, buď použiju malý sekací přístrojík nebo to prostě jen tak nasekám nožem, jak mi čas dovolí.
Je to rychlé, člověk se tím nají a přitom to není „jídlo z pytlíku“ nebo zmražená pizza z krabice.
Dobrou chuť!
Karolino, diky za inspiraci. Zakladam si. I u nas ve vsedni dny je cilem mit neco na stole do pul hodiny – anebo nejaky zajimavy sendvic – to jde jeste rychlejc 🙂 a zejmena v tom letnim vedru se mi ani do tepleho jidla moc nechce.
Tak tady je pár fotek kosmánků; jsou bídné, protože focené mobilem, se kterým neumím. Na ty pravé fotky se můžete teprve těšit, osvědčené fotografky naštěstí fotily o 106. (nod) (y)
http://vave-ri1.rajce.idnes.cz/Prohibicni_Prazeni_s_opickou_-_vlastne_se_dvemi/
Hmmm, zejména ty lososové špecle vypadají dobe (clap) .
Jinak potvrzuji, že pražení bylo príma, jen když jsme tam seděly v tom velikým salonu tři baby a dvě opičky , tak to bylo takový divný 😛 . Ale nakonec jsme to zaplnily (vlastně zaplnili – EvaH dovedla Muže 😉 ).
Dokonce mám dost výjimečně dojem, že jsem i s několika lidmi mluvila.
Jo a přála bych vám vidět Jessie (novou psovou od Louk), jak se tvářila, když ji panička tahala zpod stolu jak kačera, že už se jako půjde (chuckle) .
Tak kdo si myslí, že Houžvičky po odchodu z Pražení padly a spaly až domů, je na omylu. Beruška teda aspoň zůstala v tašce a blbnula jen tam, ale Barnabáš opět řídil. Doma se půl hoďky prospali a teď už zase řáděj jak malí ďáblové 😀 . Jo a Pražení prej bylo supéééér! 😀
ještě pro Lucku – jak jsme se bavily dneska – dám odkaz na ty mangusty v ZOO v Dánsku. Jsou stejné jako tvoje???
http://www.givskudzoo.dk/The-animals-in-Givskud-Zoo.1475.aspx?recordid1475=64
Nejsou, tohle je myslím mangusta liščí. Ale jsou krááásný! (clap)
jsou v rozsáhlém výběhu s vysokou trávou. Byla jich velká skupina – Betku sledovali velmi pečlivě, panáčkovali a nespustili nás z očí
Moc hezky bylo na Pražení… Nejdřív jsme se tam se Zanou bály, ale pak přišla Lucka a rázem nás bylo pět (chuckle) Dva malinkatí opičáčci byli skvělí hosti… hlavně slečna byla silně průzkumnická (inlove)
Bylo nás asi patnáct + dvě opičky + Sisinka + nová psí slečna od Louk
Jen mě mrzí, že jsem se s některými víceméně minula – třeba Domi dorazila, když jsem mizela…
Upřímně vám závidím, ale po zakončení mé desetidenní zubařské anabáze (čtyřikrát mě mučili! (tmi) ) jsem nebyla schopná ještě stíhat vlak. Doufám, že budou fotky – a nejen kvůli opičkám (chuckle)
(wait) máš tučné mínus… Chodit k zubaři místo do hospody…
Jo a Louk by už taky nemusela být tajemná jak hrad v Karpatech a aspoň na chvilku zaskočit! (wait)
To není výčitka…. no dobrá, je! Ale jen proto, že se nám stýská (inlove)
souhlas – Pedroník na ni měl dobrý vliv, alespoň občas ji donutil napsat. Třeba se čubinka rychle aklimatizuje a začne paničku pošťuchovat k psaní… A že bude o čem (chuckle)
Tady je pár fotek kosmánků; jsou bídné, protože focené mobilem, se kterým neumím. Na ty pravé fotky se můžete teprve těšit, osvědčené fotografky naštěstí fotily o 106. (y) (nod)
http://vave-ri1.rajce.idnes.cz/Prohibicni_Prazeni_s_opickou_-_vlastne_se_dvemi/
závidíííííím – ale fakt jsem to dnes nezvládla… jo tak Louk má novou slečnu, a nám se nic neřekne???? grrrrrrrr (inlove)
Milá Karolíno (inlove) , tohle je přesně ten typ receptů, jaké mám ráda a jaké se mi zabydlely v jídelníčku – jen musím přiznat, že ty je máš kolikrát vychytanější 😛 Je vidět, že máš vybraně mlsné chutě a nejsi líná jim vyhovět. (nod)
Jak se mají kocourci? (cat) (cat) (cat)
Děkuji Dede.
Myslela jsem si, by se ty rychlovky mohly hodit.
Kocourci se, soudě podle pupíků, mají moc dobře. Ríšovo očičko je v normálu, čumáček má občas zanícený a trochu krvavý, ale většinou je ploška zatažená. Akorát se to trochu rozšiřuje, ale není to tak hrozné. Snad to bude ta lepší varianta – ne týdny, ne měsíce, ale roky. Všichni si užívají společných nocí, takže se sotva v posteli hnu, protože kluci spinkají roztažení tak, že na mě zbude opravdu místa jen kousíček.
Nicméně, jsme spolu moc šťastní.
KAROLÍNO, BRAVO!!! OMLOUVÁM SE AIDĚ A OSTATNÍM, KTEŘÍ MOJE VERZÁLY NESNÁŠEJÍ.DORAZILA JSEM PŘED CHVÍLÍ ,UTAHANÁ JEK KOTĚ A VENKU JE JEŠTĚ TMA JKAK V ŘITI, TAKŽE PSANÍ OBYČ.ÚPÍSMEM SE ANI KONAT NEMŮŽE. KOMU SE TO ALE NELÍBÍ, MŮŽE MŮJ PŘÍSPĚVEK K DISLUZI PŘESKOČIT. ZVĚTŠIT TO SICE UMÍM, ALE VYDRŽÍM SE ZVĚTŠENÍM JEN CCA MINUTU. PAK SE VŠE ROZPLIZNE A ZAMLŽÍ. TYHLE RYCHLOVKY DĚLÁM SICE TAKY, ALE NEPOUŽÍVÁM TAKOVÝCH DOBRŮTEK JAKO PARMSKÁ ŠUNKA. TY U NÁS V SÁMOŠCE TOTIŽ NENAJDU A JEZDIT PRO NĚ VLAKEM HODINU I VÍCE DO DOMAŽLIC NEBO TACHOVA, NA TO JSEM PŘÍLIŠ LENIVÁ. A TY POBLÍVKY KRÉMOVÝ DĚLÁM CELÉ ROKY A HLAVNĚ VLÉTĚ, KDY JE NEJRŮZNĚJŠÍCH PLODŮ Z VLASTNÍ ZAHRÁDKY PŘEHRŠEL. A TAKTO DĚLÁM I KVĚTÁKOVOU, BROKOLICOVOU, CUKETOVOU ČI DÝŇOVOU .ZKRÁTKA OD LÉTA DO PODZIMU SPOTŘEBOVÁVÁM VLASTNÍ VÝPĚSTKY.PO RAJČATOVÉ POLÍVCE, KTEROU JSI DÁVALA KDYSI DO PLACU UŽ NA STARÉM ZVÍŘETNÍKU, SE MŮŽE CELÁ NAŠE RODINA UTLOUCT. KDYŽ MÁ JEDNA RAJČATOVÉ, FAZOLKOVÉ I JINÉ ZÁSOBY Z VLASTNÍ SKLIZNĚ, TO SE TO VAŘÍ JEDNA BÁSEŇ. LETOS SE TOPÍM V RAJČATECH ,KEDLUBEN MÁM TAKY HODNĚ.FAZOLKY JSOU ZAVAŘENÉ VE SLANÉM NÁLEVU A TAKY ZAMRAŽENÉ. KDYBYCH MĚLA MRAZÁK VĚTŠÍ, NEZAVÁŘELA, ALE MRAZILA BYCH. TAKHLE MUSÍM DO SKLENIC DÁVAT I KRÁJENÉ RAJČTA S PAPRIKAMI,JAKO ZÁKLAD LEČA. NO, AŽ SE ZIMA ZEPTÁ, ŽE….
Karolino, jdu do toho. Už se těším, na fazolky jsem teď trochu zapomněla. Co jsem se vrátila z Italie, blbnu s italskou kuchyní, zejména špagetky a těstoviny s různými omáčkami, mňam, chci se tam vrátit. 🙂 (wave)
Když už padla zmínka o zavařovačkovém balení: Pamatujete Moravanku? Pikantní zeleninová směs ve skle, výborná k čemukoli. Při minulé návštěvě Kauflandu v bývalé NDR jsem objevil její velmi zdařilou kopii, pochopitelně pod úplně jiným názvem, ale zase za velmi zajímavou cenu.
U nás mají Moravanku normálně v obchodě a když ji potřebuju cca dvakrát do roka, koupím si ji tam.
U nás v Albertu mají leda tak nahnilé ovoce, vtipně zabalené do fólie se zdravým, (když už jsme to koupili, tak to prodáme i kdyby čert na koze jezdil), prošlé konzervy,chleba, který je po 48 hodinách nepoživatelný, gumové pečivo a polské hnusy balené do českých obalů, vše za dvoj až trojnásobek ,,německých“ cen. Takže pokud bych byl odkázán na Alberta, mohl bych si o Moravance nechat leda tak zdát. Kde jsou ty ,,hrozné“ totalitní časy, kdy jsme byli z 99% soběstační, měli nulovou nezaměstnanost a exekutor byl naprosto neznámým pojmem! Dnes máte jedinou jistotu a sice tu, že žádnou jistotu nemáte a když něco koupíte, bude to buď předražené, nepoživatelné či přímo jedovaté, nebo všechno dohromady. Ve Vietnamu a Číně jsou mazanější; svoje ,,disidenty“ pošlou k nám, čímž se jich zbaví, nemusejí rozšiřovat věznice a místo, aby tito ,,podnikatelé“ škodili jim, škodí nám a my si s nimi nedokážeme poradit, viz metanol, padělání značek, daňové úniky, likvidace české konkurence a tím nehorázná nezaměstnanost a t. d.
A co, jako?
Soudím, že jsi alergička. (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
Na zeleninu nee 😛
Moravanka je k dostání pořád, ale cenou neposloužím, já ji nerada, tak to nekupuju. 🙂
KRAKONOŠI, U NÁS JE MORAVANKA TAKY NORMÁLNĚ DOSTUPNÁ, ALE JÁ NA NÍ NIC ZVLÁŠTNÍHO NEVIDÍM. UMÍM SI UDĚLAT NEJRŮZNĚJŠÍ DOMÁCÍ ČALAMÁDY A ZELENIKY V SLADKOKYSELÉM NÁLEVU Z NEJRŮZNĚJŠÍCH DRUHŮ ZELENINY, KTEROU SI SAMA VYPĚSTUJU NA ZAHRADĚ.NENÍ TO VŮBEC NIC SLOŽITÉHO, ALE STOJÍ TO VÍC ČASU NEŽ JÍT SDO JKRÁMU A ZAKOUPIT SKLENICI.
Hlavně to chce mít zahradu, což ve 4. patře paneláku jaksi nejde. Takže: 1/ nejsou síly a vůle obhospodařovat pozemek, 2/ není ani ten pozemek, ergo kladívko, co si nekoupím, to nemám. A takových, jako my, je hodně a bude jich přibývat, protože ze zahrádkářských kolonií a zemědělské půdy se postupně stávají satelity.
krakonoši, pokud pamatuju, ty jsi už několikrát básnil i jakési chatě. Ani tam nemáš kouswíček zahrádky? třeba rajčatům a několika druhům dobré zeleninky stačí jen obyčejný velkký igelitový pytel se zeminou, třeba koupenou. a pěstovat se dá moc i na balkóně v paneláku, pokud balkón je. Měla jsem vždy za okny na venkovních i vnitřních parapetech truhlíky nebo jen květníčky s pažitkou, rozmarýnem, řeřichou, petrželkou, bazalkou,tymiánem, minikoprem a truhlíkovými minirajčátky. A nyní,i když jsem si najala zahrádku, stejně za okny v truhlících a květináčcích ty bylink mám stále. Chci mít poé ruce kdykoli čerstvé a nebaví mne lítat dvě patra nahoru a dolů, kdykoli potčřebuju nějakou zeleň do važení. Všchno to jde a není žádoucí jen vzdychat.
Jůůů, recepty od Karolínky (inlove) , na ty se těším. (nod) Ale až později, teď jen (wave) a přeju všem krásný den. (h)
Recepty vypadají mlsně a rychle- nejlepší kombinace. Navíc se do nich dá vymést kde co z lednice a mrazáku. A jsou natolik jednoduché, že je rodina zvládne, i když já jsem ještě v práci 🙂
Výborné tipy na cestovní vaření – kdy je málo plynu, málo času a velké chutě a hlady. Takže díky, Karolíno.
Díky, Karolíno, píšu si, hladovci to jistě ocení 😛 (h) .
hlavně ty zelené fazolky mě docela lákají – ty já ráááááád jíšku (inlove)
akorát u mě by to vše nebyly zrovna moc rychlovky, protože bych nejdřív musela vyrazit do krámu (wasntme) (chuckle)
BEDO, I MY RÁDI JÍŠKU-VLASTNĚ FAZOLKY.LETOS JSEM SI VYPĚSTOVALA ŽLUTOLUSKÉ A JSOU FAKT PRIMA.MÁM PLNIČKÝ MRAZÁK, JEŠTĚ HROMADU ZAVAŘENÝCH ASPOUSTU LUSKŮ JSEM I ROZDALA, BO JICH BYLO LETOS FAKT MOC..
Rychlovky se vždycky hodí. A když je to ještě dobré, co chtít víc? A tohle vypadá velmi jedle.
a toto POD ten SVŮJ komentář, zas až tak zviditelňovat se nechci 😀 😀 😀
vzdávám to
ehhh, to jsem psala vedle pod včerejší článek :O
Marsko, moje kočky obě taky nesnáší mobil – jednak když zvoní, asi jsou to nějaké nepříjemné tóny pro ně, a druhak když do něj mluvím… mám se přece věnovat JIM!!!
přeju hodně štěstí vám i stříbrnému mouratému koťátku (h) (h) (h) (h) (h)
Bedo, ozývám se teprve až teďm blbne mi PC. Nevím, zda jsem si provedla něco já, nebo skřítci. Kotě zatím bydlíkuje u nás, vylézá ven a zkoumá kolem baráku. Před Luxem vyleze na okno a myslím, že se mu trochu vyšklíbá. Lux kolem běhá a držkuje a vrtí ocasem. Nejsem moc kočičí, nevím jestli tomu rozumím protože s předešlým odešlým Mourem se snášeli dobře. Dneska jsem byla vetky pro odčervení protože o něm nic nevím ale vypadá, že je zdravé ale je hubené a odčervení mu prý nebude vadit. Dala mi něco šetrného.
přišlo z venku, tak odčervení určitě potřčebuje, časem i naočkujete předpokládám (inlove)
já zase nejsem psí, ale řekla bych, že když Luxík vrtí ocáskem, tak je to dobré znamení, ne? jen kotě tomu asi bude rozumět obráceně – kočka švihá ocasem, když je rozčilená 😀 😀 😀
Oni to časem pochopí- u nás zase bylo dlouho záhadou pro psa i kočku, jak to kdo má s předením a vrčením, jsou to podobné zvuky, ale nakonec si to asi vyjasnili 🙂
Se mi to odkliklo nějak dřív.
Takže sušená když není jiné volby, mražená je lepší, ale není nad čerstvou.
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům 🙂 těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej (f) A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp (h)
Skoro každé poledne jezdíme oba domů na oběd. Někdy udělám „přípravu“ večer – třeba hovězí na guláš není půlhodinovka (nepoužívám papiňák), ale jinak se vaří čerstvě. Včetně polívky jsme do hodiny zpátky v práci. Pytlíková polívka je jen na dovolenou…
Ještě k polívce – zelenina sušená i mražená je vynikající, ale čerstvá je stejně nejlepší. A času to moc nesebere – takže u nás je v ledničce vždy mrkev, celer i petržel. A zelené natě na zahrádce…
Recepty inspirativní (nod)
To je pravda, není nad čerstvou zeleninu.
Když jsme doma ještě mívali mrazák, tak jsem jí strouhala najemno do pytlíčků jako směs a ta se pak jen hodila do jídla a nechala povařit.
Souhlas s Xerxovou – není nad čerstvou zeleninu. Taky mám pořád dole v lednici zásobu pěti základních – cibule, česnek, mrkev, petržel a celer. Když je nejhůř, dá se s tím dobře čarovat.
Karolína mi s fazolema připomněla jeden můj nedávný výmysl. Dvě kuřecí stehna na osmaženou cibulku a česnek vhodíme, předtím osolíme, opepříme a posypeme lehce levandulí (listy, ne květ), opečeme v hrnci na plotně, přihodíme trochu mrkve, papriku a rajče a poté šupneme do trouby, ať se to snaží samo. Když už je skorem hotovo, přilijeme plechovku červených fazolí, dochutíme a dáme bez pokličky ještě na chvíli do trouby vytvořit na stehnech kůrčičku. Vy-ni-ka-jí-cí a není nutno se o to moc starat.
a k polévkám mě ještě napadla Panádlová – pokud už tedy neznáte. To se vezme voda – ne moc, a do vaří vody se hodí rozkrájená houska či dvě (nebo rohlík, to je fučík), majoránka, sůl, pepř, nechá se chvíli povařit, pak se rozmixuje, dá zpátky na plotnu, doředí vodou, přidá se bujón (já dávám vývar z mrazáku, bujón nepoužívám) a vhodí se zmražená polévková směs dle chutí. Nechá se povařit. Moc dobré to je.
PETRO K, NENÍ TA LEVANDULE V KUŘETI MOC CÍTIT? ASI BYCH JI ZKUSILA RADĚJI NAHRADIT ROZMARÝNEM NEBO ŠALVĚJÍ, PROTOŽE MI LÍSTEČKY LEVANDULE PŘIPADAJÍ PŘÍLIŠ AROMATICKÉ. ALE MOŽNÁ, ŽE OSTATNÍ „INKREDENCE“ VÝRAZNOST AROMA LEVANDULI UBEROU. KAŽDOPÁDNĚ TO ZKUSÍM.
Petro, přidávám ještě vejce 🙂 .
Gurmánka-pokušitelka Karolína 😉 se dělí o své nápady a recepty. Děkuji moc a ukládám si. Určitě použiji, neboť u nás, zvláště po hodinách karate je hlad převeliký.
Tady přikládám foto ze soustředění, teplota vody cca 15 stupňů http://kavalirbobes.rajce.idnes.cz/karate_camp/
Tyy, jo, Epulko, o karate toho moc nevim, ale ten Pacifik pod horama – nadhera, vcetne te mlhy a mraku.
Se s dovolením připojím, paráda. (clap) (wave)
Epulko, paráda, koukám, že tvůj muž má žlutý pásek jako já, jen mně už asi zůstane… ale náš Kuba má hnědý 🙂 Ta namočená kimona mě zaujala- asi se v Americe používají tenčí, v Česku používaná po namočení do vody rozhodně nezprůhlední, nýbrž se z látky stane něco jako plech.
Jak je Bobešovi? Kubík vypadá spokojeně, na toho se ptát nemusím 🙂
Juniorovo kimono po namočení taky vypadalo jinak. Ale zima nezima viditelně si to všichni užívali. Paráda.
A nemohla jsem si nevšimnout, že karatisti rovnají nápis, chystají se ke skupinovému fotu a v pozadí černý labrouš radostně blbne ve vodě 😉
Matyldo, děkujeme za optání :-). Bobík se statečně popral s mozkovou příhodou, která ho potkala v lednu. Od té doby nosí hlavu trošku na stranu, ale jinak je v pohodě. Cushingův syndrov se díky lékům a obětavé péči mé maminky podařilo zvládnout. Vyhráno sice není, ale Bobešovi je už do skoku
Mně se ohromně líbí poslední tři nebo čtyři fotky (clap)
Epulko – moc hezké fotky a tvý hoši vypadají pěkně odhodlaně (nod) (a navíc jim to v tom bílé pyjama moc sluší).
A ty nekaratuješ?
Fotky u moře se povedly, ty se mi moc líbí. Většinou preferuju snímky bez lidí, ale tahle skupina tomu moři dala úplně jiný náboj. Paráda. (clap)
Epulko, perfektní fotky! (inlove) Proč vlastně něco nenapíšeš o tom, jak se vám tam za oceánem žije? Všichni jsme zvědaví! (Tedy já určitě (chuckle) )
No vida, já nevěděla co jsou špecle a musela jsem hledat na internetu. Ale to mi přijde že je to jako zavářka do polévky kterou moje maminka dělala. Taky přes cedník. 😉
Jinak dík za inspiraci, milá Karolíno. (bow)